Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
ff-thomas
aktív tag
kléjmórtól hírek:
Zcash Miner: "I will release new version in 1-2 days. Not all cards will get speedup, but at least Hawaii and Polaris will."
Cryptonote Miner: "I will update this miner as soon as I can. But firstly I need to update ZEC and dual miners, so it will take several days."
-
-
deadwing
addikt
válasz
ff-thomas
üzenetére
Nem, egy ideig most nem adok el semmit.
Kivéve 1 db 390-et. Visszakaptam javítva gariból egy 280X-et, és inkább azt tartom meg, mert akkor abban a rigben csak 280X-ek lesznek. 390 amúgy is drágább, és kell a pénz karácsonyra.
Kellett nekem TV-t venni...
Hirdetem is. 3 hetes kártya. -
deadwing
addikt
válasz
haxiboy
üzenetére
Modern... de amíg nincs mögötte semmi -pl, vásárolni nem lehet vele- és váltó nélkül semmit nem ér, addig ugyan úgy csak a tőzsdézés játékszere, mint ahogy a többi is. Jelenleg esély nincs rá, hogy ez, vagy bármelyik másik coin leváltsa a btc-t és valószínűleg nem is lesz.
Attól félek, hogy egyszer csak elege lesz mindenkinek az altcoinokból, nem is jön új, aztán leshetem a vga-kat a polcon
Szerintem erre egyre nagyobb az esély. -
haxiboy
veterán
-
-
westlake
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Ki nem fejtetted, hogy miért nem lehet így összehasonlítni két poolt, csak annyit írtál, hogy "csomo tenyezo". Ja, meg az árfolyam ingadozást, amit meg nem is értek, hiszen mindig is ZEC-et írtam. Vagy az árfolyam változása már a kitermelt coinok mennyiségére is kihatással van?

Szóvl még mindig nem indokolta meg senki, hogy miért ne lehetne két poolt ilyen módon összehasonlítani. Több napnyi eredményem van, ami igenis alkalmas arra, hogy eldöntsem két poolról, hogy melyik a jobb. Ha neked ennyi nem elég, az legyen a te problémád. -
Reggie0
félisten
válasz
westlake
üzenetére
Ok, akkor gyakorlatilag nem is mertel semmit, csak irogattal szamokat. Igy meg empirikus uton sem lehet osszehasonlitani. Max az lenne a helyes megoldas, hogy egyszerre inditasz ket poolon egy-egy kartyat, mert igy az arfolyam ingadozastol kezdve egy csomo tenyezot kizarsz, amit nem tudsz kontrolalni.
A helyes merest amugy LLam irta, mert a program a helyes hashratet irja. Amit a program ir, az mert ertek, nem gondolt vagy szamitott...
-
htc07
addikt
srácok, megint rátaláltam erre a topikra, sok ismerős nevet látok itt a régi szép shitcoinboom korszakból

valós profitért megy most a kapálás (roi<50d) vagy csak hobbiztok ha üresjáraton vannak a gépek?

-
bazsyka
tag
Hova tűntek flypoolról az emberek,lecsökkent a hashrate
-
ff-thomas
aktív tag
-
ff-thomas
aktív tag
WIN10-nél a gpedit -ben a megfelelő helyen a windows update-nél bekapcsoltam a "no auto restart blalba" funkciót. Ennek ellenére update-el a win és restartol is. Valamit kifelejtettem?
-
deadwing
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Mint minden altcoin?

Ezen nem kell csodálkozni, nincs mögöttük semmi. -
Azt hittem ettől már nem lesz lejebb a Zcash....Vajon tényleg úgy fog járni mint az LTC?
-
ff-thomas
aktív tag
mindenki átállt ZCL-re.. a délutánihoz képest kevesebb,mint a felét hozza pillanatnyi profitként a kalkulátor. -
Elbandi
aktív tag
válasz
westlake
üzenetére
huh, lehet rosszul emlekszem, de nem neked volt egy vagonnyi cpud?

linux alatt taskset-el lehet allitani, windowson meg a task managerben (set affinity). lehet scriptelni is
-
westlake
félisten
válasz
Elbandi
üzenetére
És mégis honnan szedjek mondjuk hat darab ugyanolyan CPU-t? Főleg, hogy ha CPU, akkor eleve komplett gépről kellene beszélnünk.
Vagy magot/szálat akartál írni? Nem tudom mennyire lehetne a Windows-t rávenni, hogy a megfelelő magot a megfelelő miner használja. A HT szálak ugye eleve nem olyanok, mint a fizikai mag(ja).
A hat VGA-t meg egyáltalán nem lenne nehéz hat minerhez (és poolhoz) társítani. Ráadául - mint említettem is - ezek adottak. -
westlake
félisten
válasz
janos666
üzenetére
Ezzel nem írtál újdonságot, ezekkel a dolgokkal én is tisztában vagyok. Viszont a Flypool három napos kifizetései pont elegek az összehasonlításhoz. Ha az első napon nem is számoltak volna el valamit, a másodikon hozzáadódott volna az aznapi termeléshez. De ha a második napon nem, akkor a harmadikon. Azt meg nem tudom elképzelni, hogy annyira lassú legyen a kalkuláció egy része, hogy két napnál tovább tartson.
-
janos666
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
Azt hittem a dwarf-os kijelentésed már egy ilyen 'értelmes' mérés, amit itt felvázolsz, de látom nem.

Az egyes pool-ok különbözőképp számolják a részesedést, és ütemezik a kifizetést (nem csak a címedre, de a belső nyilvántartásukba is: ezek a sok, túlnyomóan P, N és S betűből álló fantázianevek rövidítései, hogy számítódik a pay/share), ezért hagyni kell neki bőséges időt, hogy kiátlagolódhasson, pl. bányászol 6 pool-on 6 kártyával 6 napon át, aztán megnézed mennyi a végső kifizetés/egyenleg a 7. nap végére (vagy mikorra már biztosra tudod, hogy minden pool jóváírt neked mindent legalább a belső statisztikákban akkor is, ha a címedre még nem utalták ki az utolsó kis töredék részösszeget, mert pl. apró értéket csak hetente egyszer utalnak [vagy akár "soha", csak megvár a töredék aprópénzed mondjuk 30 napig, ha még visszamész később]). Persze ha nagyon érdekel, és publikálják érthetően a matematikai függvényüket, akkor pontosabban is kiszámolhatod, hogy mennyi idő után válik elhanyagolhatóvá (pl. kerekítési hiba szintre) az eltérő osztalékszámítás okozta időbeni torzulás (és előzetes értéket is számolhatsz magadnak érdekességképp már a hét elejétől is, csak még ne tekintsd hitelesnek az első napon). Na meg ugyan így a pool luck is csak hosszútávra érvényes...
-
westlake
félisten
válasz
ff-thomas
üzenetére
Igen, a legpontosabb az két egyforma gép lenne. Viszont ha egy gépben van több kártya, és a miner szerint "megegyeznek" a hash értékek, akkor a két rendszer ilyen szempontból megegyezik. Magyarul egy hat kártyás géppel lehet hat pool-os tesztet csinálni. Nekem ugye ez a célom, de a lustaság mindig legyőzi a kíváncsiságot. Pedig a konfig adott.

-
deadwing
addikt
ZCL pumpa!
-
westlake
félisten
Nem, nem tudod, hogy mennyit kellene kapnod. Csak gondolod, hogy mennyit kellene kapnod. A kettő nagyon nem ugyanaz. Egyébként vitatkozhatunk még egy ideig, de nem sok értelmét látom.
Minden csak viszonyítás kérdése. És te egész nyugodtan kötheted az ebet a karóhoz, hogy neked igenis x coint kellene kifizetniük, ők mégis csak x-10%-ot fizetnek. Ezért írtam azt, hogy ki kell próbálni (legalábbis egyvalakinek) az "összes" poolt és azt kell használni, ahol a legtöbbet fizetnek.
Te hiába "tudod", hogy mennyit kellene kapnod, ettől még nem fogsz annyit is kapni. Annyit fogsz kapni, amennyit adnak.#21762: Egyelőre semmi extra. Flypool-nál van mondjuk három napi értékem (0,26; 0,27; 0,27), ezt hasonlítottam össze a Dwarfpool egy napi értékével ~0,30. Sőt, a dwarf-on nem is éjfélkor kezdtem a melót, hanem 0:21-kor. Ráadásul a Flypool-on még volt néhány CPU is, amit Dwarf-ra csak délelőtt állítottam be. Nyilván a hiteles az lenne, ha párhuzamosan futnának kártyák más-más pool-okon.
-
LLam
senior tag
válasz
westlake
üzenetére
Teljesen másképp gondolkozom. Van egy eszközöm, ami méri a teljesítményét: hashrateben fejezi ki. Ezt a kijelzett egységet tényként kezelem, mert a többi (száz-ezer...) hasonló eszközt használó bányász kolléga is megosztja a saját eszközének kijelzett teljesítményét, amivel az enyémet összehasonlítom.
A teljesítményem több kalkulátorban coinra "váltom", így tudom, hogy mennyi az az összeg amit meg kell kapjak. (Tudom pillanatnyi elérhető hozam.)
Keresek egy poolt és elkezdem használni. (Mivel volt amikor poolgazda voltam, tudom, hogy semmi nem konstans ebben a világban (luck, fork etc.). Ezért minerként is tolerálok valamennyi eltérést.)
Ha a pool folyamatosan az általam még elfogadható érték alatti kifizetéseket produkál, akkor váltok.
A fentiekkel tudom a legtöbbet kihozni a bányászásból.
Erre tettem utalást - meglopják a bányászokat - amit te lemostál azzal a felkiáltással, hogy más diff-et használ a pool, aminek mondjuk semmi köze a kifizetésekhez.
Most már ott tartasz, hogy igazából nem is tudod, hogy mennyit kellene kapnod. WTF Neked a pool mondja meg mennyi a teljesítményed??
Sok sikert a poolok próbálgatásához

-
westlake
félisten
Miért, szerinted mi a megoldás arra, ha a legtöbbet akarod kihozni a bányászatból? És ugye jelenleg a pooloktól van szó.
Ha van jobb ötleted, ne tartsd magadban.
Vagy szerinted az a "megoldás'", hogy írsz egy levelet a pool supportjának, hogy a miner szerint a hash x, náluk meg x-10%? Gondolom nagyon érdekelné őket. -
westlake
félisten
Mégis mit számít, hogy mennyit kellene kapnom, ha nem tudom a valódi értéket? Honnan tudjam, hogy például a miner a valódi információt írja? Ezek csak számok, jelen esetben nem jelentenek semmit. Megint csak hangsúlyozni tudom, hogy az számít, mennyit fizetnek. Tudsz bárkinél is reklamálni? Nem. Akkor meg minek foglalkozol vele? Meg kell keresni a legjobb poolt és kész.
-
westlake
félisten
Telejsen mindegy, hogy a miner és a pool milyen hash értéket mutat. Nem az számít, hanem az, hogy mennyit fizetnek. Mivel akkor még nem próbáltam másik poolt (egyébként te sem), nyilván nem fogom a flypoolt sem okolni. Most, hogy van összehasonlítási alapom, ki tudom jelenteni, hogy az egyik pool jobb, mint a másik. Az meg igazából teljesen irreleváns, hogy a flypool szándékosan csinálja ezt, vagy sem.
-
LLam
senior tag
-
westlake
félisten
Egy napi munka alapján ki tudom jelenteni, hogy a dwarfpool jobban fizet, mint a flypool. Körülbelül 10%-kal. Az érték lehet pontatlan, de az biztos, hogy jobban fizet.
-
LLam
senior tag
Normális (értsd: rigenkénti bontásban mutatott hashrate) XMR pool-t tud nekem valaki mondani pls?

-
ff-thomas
aktív tag
egyébként - ha már felmerült a téma, akkor kérdem a nagytudásúakat
- van értelme 6 kártyás rig-ek esetén magasabbra állítani a difficulty-t?másrészt jobb-e a fix diff-nél a a vardiff?
-
bazsyka
tag
Köszönöm
-
bazsyka
tag
Sziasztok!
Flypoolon lehet valahogy difficultyt állítani vagy ez vardiff pool? -
LLam
senior tag
van valakinek Power Color Red Devil RX470 4GB-os kártyája? Lenne pár kérdésem erről a fosról..
-
deadwing
addikt
Csak egy érdekesség, régi kártyákkal és 15.11b driverrel a rejectek száma kb 0.
Új driverrel 0.7% körül volt.
Sebesség ugyan az. -
deadwing
addikt
válasz
Parano1d
üzenetére
Nekem 390 és 280X van vegyítve, nálam is ez a helyzet?
De csak Sapphire kártyáknál.
MSI 280X engedi.Jut eszembe, a nincs rajta monitor témára. Ha egy régebbi kártyát -280- dugtok az első slotba, akkor kb bármilyen felbontás beállítható, a 390-el tapasztaltam én is ezt amit írtok. Vagy ezt tudtátok?

-
Parano1d
tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Bármilyen más progival lehet gondolom, konkrétan pl a Trixx-el néztem. De az a lényeg, ha egyedül van a 280X akkor lehet szabályozni a feszültséget, ha az RXekkel, akkor nem engedi.
Ez az első rigem, és azért érdekel, hogy találkozott-e valaki már a problémával. Amúgy az utolsó crimson drivert használom. -
Parano1d
tag
Építettem egy riget, 4db 470-es, és egy 280X van benne, és a 280X-nek nem engedi babrálni a GPU feszültséget. Ez normális?
Sem a radeon beállításoknál, sem külső programmal. Zavaró, mert pont annak lehetne leginkább csökkenteni a fogyasztását finomhangolással. -
atideath
tag
Na megpróbáltam ma mikor hazajöttem játszani a beállításokkal és a Watttool-al. Valaki aki esetleg jobban ért hozzá ránézne a mostani beállításaimra? Beállítások
Most jelenleg a 6db kártyával fogyaszt a gép összesen 850W-ot. Ami szerintem elviselhető és 1290 Hash/sec-el bányássza a Zcash-t. Ez elég normálisnak mondható?
-
Dexar007
veterán
Jol latom,hogy napi 0.5 dollart hoz a zcash egy db rx 480-nal szamolva?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
Mert az új kártyákon nincs DAC, tehát nincs analóg kimenet, így nem DVI-I (= digital+analog), hanem DVI-D van rajtuk (csak digital), vagy még az sem, hanem HDMI (ami lényegében DVI-D + irreleváns extrák) és DP (utóbbi kettő sohasem volt analóg kompatibilis, legalább is consumer fogalomban szabványosan a képi része). Valami "monitort" kell rákötni, akkor is ha nem üzemel és akár nincs is meg más alkatrész belőle, csak az alaplap.
Mivel évek óta vannak ilyen VGA-k (amin nincs DAC), lehet hogy van már aki gyárt/mókol digitális dummy-t is (valami minimális kis elektronika is van benne, nem csak egy ellenállás), de a régi analóg nem lesz jó.
-
ff-thomas
aktív tag
én ezt rendeltem:
http://www.ebay.co.uk/itm/161265341755?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
atideath: Csak 1-2 mp-re kell rádugni, utána kihúzhatod, de a beállítások működni fognak, továbbra is tudod állítgatni, látod a venti sebességet, gpu hőfokot, stb...
Ha reboot-olod, utána újra rá kell dugni a monitort vagy dummy plug-ot.
Viszont közben az alaplapi vga-ra ne legyen monitor dugva (vagy közben bedugva kell hagyni a kártyában lévőt is). -
mepet
addikt
válasz
atideath
üzenetére
Nálam a HDMI-DVI átalakító semmit sem csinál. Mármint hogy dummy plug-ként nem használható, ha nincs rádugva monitor, akkor nem fog érzékelni semmit a kártya. Azt meg nem tudod megcsinálni, hogy az analóg lábak közé ellenállást kötsz, mert ugye ott nincs bekötve az analóg (lehet "lyuk" sincs már az analógnak). Rendeltem már HDMI-DSUB aktív átalakítót, az lesz a tuti. Ha megjön jelzem segített-e.
(#21588) ff-thomas: neked milyen fajta HDMI dummy plug van? Valami spéci, vagy ez is egy HDMI VGA átalakító megcsonkítva egy csípőfogóval?
-
atideath
tag
Ha most rádugdosok egy HDMI-DVI átalakítót hogy a WattTool működjön és be tudjam configolni a karikat utána ha lehúzom még tudom a kártyákra aktivizálni a lementett értékeket? Vagy mindenképp kell lennie egy monitornak hozzá rajta?
-
ff-thomas
aktív tag
Épp posztolni akartam én is.
Meg közben kléjmór atyánk is bejelentkezett: "Update: I got another speedup for some cards, for example, I see almost 330H/s on stock 390X, but due to a compiler bug it does not work for Polaris yet. I will release new version as soon as I make it work there."
-
mepet
addikt
Magyarázat, az ETC áremelkedésére: ECIP-1017 "New monetary policy" bejelentése.
-
atideath
tag
válasz
westlake
üzenetére
Még nem volt időm optimalizálni meg piszkálni a Wattool-al a kártyákat. Nem egy izom CPU van benne G3250-es Intel, meg nem is bányászok vele. Szóval elvileg az alap rendszer megy rajta csak. Az a baj hogy tegnap csak összedobtam a gépet és próbáltam volna valamit művelni vele de hiába dugtam rá bármilyen monitort a gépre meg se nyikkant a WattTool. Ma újra nekifutok. De ha valakinek van egy lowpower bios-a RX470 8GB karihoz az ne kíméljen

-
-
CocooN-z
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
60W? És annyit is eszik? 470? Az azért n1...ilyeneket kéne vennem...
-
-
atideath
tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Most egyenlőre nálam 700W körül van a fogyasztás (ami magas szerintem 4 kártyára). Ezek Sap Nitro+ 470 OC 8gb. Gyári biossal és driverekkel. Bár nem a legfrissebb drivert tettem fel hanem az egyel régebbit tudomásom szerint az újba megint bios lock van. Most olyan 200-210 H/s-t teljesítenek a kártyák, bár még egyenlőre a tesztelési fázisnál vagyok. Az a baj hogy a monitoromon nincs csak VGA bemenet és egyenlőre keresgélek egy átalakítót. A kártyán meg DVI-D. De ugye egyenlőre a bios módosítással nem játszottam most szeretném elkezdeni de arra több idő kell mint 1-2 óra

-
ff-thomas
aktív tag
válasz
atideath
üzenetére
Miután beléptél a win-be, a riser-re kötött kártyák közül az egyikbe dugj monitort vagy dummy plug-ot. Elég pár mp-re. Utána mutatni fog minden értéket és a WattTool is látni fogja.
Én a ref. Sapphire RX 470 4GB-nél ezeket az értékeket használom:
GPU -> P7
1200Mhz/1000mVMemory
1750Mhz/950mVés a voltage offset-et -5 (x6.25mV) -ra állítva a legtöbb kártyám stabilan megy.
Ezzel 202-206sols/s értéket tudnak a riser-re dugott kártyák a CZM 9.1-gyel (-i 6 beállítással) és a fogyasztás is jelentősen csökkent.
-
atideath
tag
Na sikerült tegnap beüzemelni a RIG-emet. Igaz még csak 4 kártyával mert 2 riser még hiányzik de hamarosan itt lesznek azok is. Két kérdésem lenne. A WattTool és a GPU-Z se mutat minden értéket (ez attól lehet hogy nincs monitor rádugva??). Hogy lehetne őket szóra bírni? Másik hogy valakinek van esetleg egy bevált Sapphire RX 470 Nitro+ 8Gb-hez lowwatt biosa? Amit esetleg érdemes kipróbálni? Köszi!
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
Mi a kérdés az Anker-es automatával kapcs.ban?
Odamész, megadod, h mennyi HUF-ot akarsz, telefonszámodat elkéri (arra küldi SMS-ben a kódot, amivel majd megkapod a kp-t), kiírja, h hová utald a BTC-t (és mennyit), kapsz QR kódot is, Poloniex-ről átutalod és leülsz egy bambira, vagy sétálsz egyet. Megkapod az SMS-t a kóddal és visszamész a zsetont elhozni.
-
Mulder_
tag
szerintem a cryptopay féle kártyás megoldás a legjobb erre hogy felvegyünk a pénzt úgy hogy ne legyen sehova se lejelentve. Itt használják már páran és meg vannak vele elégedve.
-
Dexar007
veterán
Engem csak a pofatlan konverzios dij idegesit.
Na meg a szar arfolyam amin valtjak.
-
deadwing
addikt
válasz
Mulder_
üzenetére
Ez a téma engem is érdekelne, konkrétan kp-ért akarok eladni btc-t, az Ankeres automatát igénybe véve. Btc topicban is kérdés volt ez, de valamiért nincs rá válasz.
1 biztos, a bankokat teljességgel ki akarom ebből zárni, épp ezért nem akarok plasztik kártyát sem, vásárlásra se.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sok sikert a poolok próbálgatásához