Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
válasz
pappkarcsi
üzenetére
Mi az a w1400?
-
Mulder_
tag
válasz
pappkarcsi
üzenetére
milyen videó kártyád van? Procid kb 15-20 sol között tud termelni ami jelenleg 0,7 dolcsi per nap (kb) zacasht.
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Van egy gépem 24GB rammal, i7-6700 val és egy w1400-assal, természetesen alapvetően nem erre a célre, de próbálkozott már valaki ilyennel számoltatni, lehetne valami hasznosat, "kézzelfoghatót" kihozni?
-
Mulder_
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Monero is szépen kúszik felfele

-
Dexar007
veterán
-
-
mepet
addikt
válasz
ff-thomas
üzenetére
Hónapok után végre Magyarországon is van készleten H81 PRO BTC? Na ez nagy dolog! Mármint, ha tényleg van és nem úgy mint a hardverker szokta, hogy ott 15ezer, mindenhol máshol 22. És mire végigtelefonálod az összes boltot,addigra kiderül, hogy "elfogyott, nem is lesz" sehol. Nem hogy 15ért...
Valóban érdemes bevásárolni, ha nem kéne kártyákra a lóvém biztosan vennék néhányat tartaléknak... Most várom éppen egy külföldről vásárolt ilyen lap érkezését. Ha 3 hét míg ideér és kiszámoljuk mennyi kiesésem volt addig a zcashből, akkor bizony kijön, hogy a több hetes szállítás miatt kb 5db alaplap árát "buktam" el. De ha csak eth-el számolunk, és nem a zec szárnybontogatásából adódó jó nagy összegekkel, akkor is "buktam" majdnem 2 alaplapnyi lóvét a várakozás miatt... Na jó magyar hardverárak mellett talán csak másfelet.
Nem mellesleg a sokat ajánlott anniversary lapok sem elérhetőek hazánkban legalább 1 hónapja (csak a Z-s, az meg állítólag nem az igazi, az M-es microatx-es csodát meg ne számoljuk ide, mivel nincs rajta csak néhány pcie).
-
Dexar007
veterán
Nem halomra veszem. 1 kartyam mar eddig is volt, 5-öt vettem meg szombaton,de szerintem a het vege fele visszaviszem öket.
Addig is tesztelem öket,nehogy valaki gyari hibasat kapjon. 
Milyen kalkulator szerint keresi meg egy gep teljes egeszeben az arat 4-5 honap alatt ugy,hogy az aramot is levonjuk belöle? Talan a Szekely Vegan fele kalkulator szerint,ahol idezem: ,,égy év álátt 25 ezer dollááár gyérééékééééék": DD Aztan masnap mar csak 15 ezer,harmadik napon 10 ezer, most pedig kb 1000-nel tarthatunk.0.3-as arfolyam mellett,amiböl par nap alatt 0.1 lesz.Persze barmikor jöhet egy pump,vagy egy ZScash,csak most az a helyzet,hogy nem 2 evvel ezelött vagyunk,amikor sorra jöttek a coinok,es az volt a kerdes,hogy napi x ezret csinalsz,vagy napi x2 ezret.
deadwing: Garancia pedig semmi. Ha elpatkol,akkor -35 ezer.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Én (vagy mondhatom, hogy velem együtt még sokan itt a fórumon) azért vesszük ezeket a gépeket, hogy kitermeljék az árukat és a működtetés költségét, utána pedig profitot hozzon. Esetleg később felmegy az árfolyam és a tartogatott coin-okkal még nagyobb haszonra tehetünk szert, de ez csak az extra.
Leges-leges-legrosszabb esetben a Z terv, ha bebukik a bányászkodás, hogy eladod a hardvert pár hónap használat után és nulla profittal (anyagi jellegűvel, a tapasztalatot ne számoljuk) kiszállsz.
Tehát semmi esetre se vennék olyan hardvert, ami nem optimális ehhez a tevékenységhez.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Olyanom is van, az früntyög a lábamnál.. nálam is 4 kártyával, de riser nélkül

-
asaca
tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Minden hozzászólásod szinte negatív. Néha nem is értelek. Miközben halomra veszed a kártyákat. Ha építesz 1 gépet. Ha! Akkor az minimum 4-5 hónapig fog menni. Utána már nem nagyon számit hogy mi mennyivel ér kevesebbet .Mert már megkereste az árát. Ha eladod akkor plusz bevétel, ha tovább dolgoztatod az is. Amennyi annyi.
-
Mulder_
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
fele ennyit mint most a zcasshel vagy fele ennyit mint most az eth-val?
-
Dexar007
veterán
válasz
ff-thomas
üzenetére
Csodalkozom,hogy elviszik.
Szerintem a legelsö szempont,amivel szamolni kell,az az: amortizacio. Egy ilyen lapot kinek fogsz tudni eladni? Kizarolag banyasznak. Banyasz szezonon kivül menni fog? Ketlem.Esetleg mas is megveheti persze,de akkor szamolhatsz kapasbol -10 ezerrel. Amit egy alaplapnal nem jo dolog elbukni. Ezert en inkabb olyat valasztanek,amin 4-5 ferohely van,es siman elmegy ugyanannyit amennyiert vettem,vagy esetleg minusz 1-2 ezer.
A tapok,procik,memoriak tobbnyire tartjak az arukat, de 2-3 gepnel itt is levonhatunk osszesen 20 ezret.
A legnagyobb,es legfajobb tetel a vga. RX 470-480 : 64-72 ezer. Mivel nagyjabol egy szinten van a ket kartya,es kovetik egymas arat,ezert tavaszra szamolhatunk 54-62 ezerrel.Szoval egy par honapos rx 470-480at jo esetben 49-57 ezerert fogsz tudni eladni.Kartyankent buksz 15 ezret,ami egy 10 kartyas rendszernel 150 ezer.
Szoval ott tartunk,hogy a banya minusz 170-190 ezerröl indul. Ezt kell tudni kitermelni,meg az aramon fölül. Menni fog? NEM.
Ha a zcash indulasa elött mar meglett volna a rendszer,akkor azt mondom igen,rosszul kijönni mar nem lehet belöle. -
-
Mulder_
tag
srácok amig nem volt zcash addig mit bányásztatok? Mennyire volt az stabil?
Csak mert a zchas hamarosan leesik a béke segge alá utána gondolom át kéne térni valami másra. -
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
cuncika87
üzenetére
Az a nagyszerű hír, hogy az Asrock H81 PRO BTC lapból R2.0 kiadást kezdtek el 1-2 hete gyártani, úgyhogy hamarosan mindenhol lesz készleten.
A H97 Anniversary-t nem gyártják tovább, csak vmi "M"-es verziót helyette (mATX, kevesebb PCI-E slottal).
Én rendeltem nagykerből kettőt a H81-ből, mert semmi tartalékom nem volt és mikor kiderült, hogy nincs tovább H97 (meg előtte már jó ideje H81-sem volt), akkor ráparáztam, hogy mi van, ha bedöglik valamelyik lap és nincs utánpótlás vagy alternatíva erre az 5+1 PCI-E slotra.
Amúgy "cryptomined" user a jutúbon osztott meg videót MSI Z97 Gaming 5 típusú lappal, amibe 7 db PCI-E slot van és stabilan fut (elvileg) 7 kártyával. Nekem van Z170-es, szintén 7 slottal, de 3-nál több kártya esetén fagyott.. ráadásul drága.
-
cuncika87
csendes tag
Gyerekek kész háború folyik a hardver cuccokért, főleg a ASRock H81 Pro BTC alaplapért, mire meg akartam rendelni 2 cégnél már nem volt készleten...
(jó azért lehet még találni, de az ocsokat kezdik elkapkodni), nem is azért mondom, de szépen beindult a dolog, kérem szépen!!!

-
P3Dr0
senior tag
lehet a claymore-al soloban bayaszni vagy kell a linux wallet?
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
hasit

-
Mesterlovesz
aktív tag
[link]] 390 és 390x Claymore 2.1
-
HD6970el együtt működik a claymore vagy ne is reménykedjek?
-
sagem
addikt
válasz
ff-thomas
üzenetére
Nekem 480-on a "turbó mód" csak annyit csinált, hogy jobban elkezdett melegedni a kártya, több áramot fogyasztott, a cpu is pörgött (mint a 2.0-nál) cserébe talán +2 H/s-el volt többem, szóval ez így nekem nem éri meg, én alapon maradok, de a fórumban sokan örömködnek, hogy megint erősebb lett a csákányuk

-
ff-thomas
aktív tag
kléjmóóór:
v2.1:
- added "-i" option for adjusting mining intensity and CPU usage.
- improved speed for high intensity mode ("-i 2"), about 60H/s on stock 390X, 50H/s on stock 280X.
- since nicehash cannot upgrade their ddos protection, now "-allpools 1" is required for this pool.PS. OpenCL API uses CPU in high intensity mode on GPU so it's not easy to fix this issue completely, currently you can use "-i 0" option if you have low-end CPU.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Hurkafej
üzenetére
távoli ki-be kapcsolás ügyében nem erre gondoltál? https://www.ubnt.com/mfi/mpower/
-
deadwing
addikt
Nem kincs után sóvárgok én,
Bányász kislányt óhajtok én.
Bányász kislányt óhajt szívem,
Ki szívében bányász legyen.Kökény szemű bányász kislány,
Szívemben csak bányászkodjál!
Kincsekben osztozom veled,
S e kincs a tiszta szerelem.
-
válasz
D@reeo
üzenetére
Továbbá a VNC videostreamet visz át, az RDP pedig natív MS fejlesztés illetve protokoll, tulképpen megmondja a kliensnek hogy mit kell kirajzolni, ő meg felépíti az által ismert gui elemekből a windows desktopot. Magyarul sokkal kevesebb adat megy át, így gyorsabb/hatékonyabb.
-
-
deadwing
addikt
Létezik, hogy G1840 nem elég 4 db 280X-hez?
96%-on teker és 2 kártya rate-je alacsonyabb mint kellene.
2 megy 48-al, 2 meg 42 körül.
1 kártya van csak riseren.(#20552) sagem: futnia kell, igen. 5%-ot eszik, most néztem, de azt is csak nagy ritkán kapja be. Szóval nem vészes.
(#20554) D@reeo: hoppá. Jogos
A teamviewer csak annyiból jobb, hogyha kívülrőll akarod elérni nem kell portforwardot beállítani routeren. Szóval mindegyiknek van előnye és hátránya... 
-
sagem
addikt
Risert nem nagyon éri meg itthonról rendelni igaz? Nem is nagyon találok. Külföldről meg mire ideér

-
sagem
addikt
válasz
D@reeo
üzenetére
Igen, a cél az lenne, hogy a rendes asztali gépemről elérjem a bányász OS-t és ott matathassak, kikapcsolhassam stb. ha kell. Köszi, megnézem, hogy melyik lenne a legjobb a célra

@Hurkafej: nem akarok rossz beállításokat mondani, mert annyira sajnos nem értek a témához
De itt kérdezz rá vagy keress rá, szerintem volt már Nitro+-os beállítás említve
Majd megnézem, hogy nálam mik voltak a default beállítások, azt hiszem 1150 volt a legnagyobb fesz érték, de már nem emlékszem mennyire csökkentettem (viszont az én kártyám nem húzott gyárilag sem). A memóriát 2150-re tettem ezt tudom, 2200 is elérhető a megfelelő beállításokkal/kártyával de nem volt kedvem ilyesmivel szöszölni
-
Hurkafej
aktív tag
-
sagem
addikt
válasz
Dexar007
üzenetére
Alulfeszelni? Szerintem persze, mindegyiket lehet, az a kérdés, hogy mennyivel, hogy stabil maradjon. De a Nitro+ elég népszerű típus, lehet, hogy a 470/480-as topikban találsz is beállítást/leírást hozzá

Általában alufeszelni+memót húzni nagyobb gond nélkül lehet a 470/480 kártyák esetében, persze módjával. Akkor lesz bonyolultabb a dolog, ha a GPU-t is húzni akarja az ember.
-
-
sagem
addikt
A bányagépek távoli vezérléséhez tudnátok ajánlani valami jó módszert? Az macerás lenne, hogy mindig odahurcoljam a fő gépemhez, rátegyem monitorra és babráljam, majd vissza a helyére. Illetve nem árt egy power gombot rákötni a gépre gondolom, a könnyebb be/ki kapcsolás végett

@Hurkafej: Akkor még nem feszelted alul igaz? Tegyél vele egy próbát, AVG 70W-ra le lehet vinni teljesen biztonságosan, illetve ha merészebb vagy/jobban bírja a kártyád akkor simán 70W alá is
Kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, stb. -
P3Dr0
senior tag
Nem lehet 2 tapot osszekotni? Gondolom nem pedig jo megoldas lenne ha az egyik felet az egyik tap a masikat a masik tap hajtana.
-
Dexar007
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Az ugy betyaros..
Közben atkötöttem az 530-asra,eddig müködik. Igaz,minden alapon van,es a procit sem hasznalom ki.
700-750 watt nem jo. Ket 650-es tapot vettem,ebböl kell gazdalkodni.
Ebböl az egyik mellett nem lehet meglenni annyira süvit,ezert gondoltam,hogy atkötöm inkabb egyelöre az 530-asra. -
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
3db RX480 csúcsfogyasztása (feloldott TDP limit, gyári GPU órajel, húzott RAM, ETH+DCR dual-mining) emlékeim szerint ~650W (de lehet hogy felhúztam 1266-ról 1300-ra a GPU-t is, mikor ezt néztem) a 12V oldalon, szóval ~700W platina, vagy ~750W-os gold táp lenne úgy vele koppon.
Persze ellehetsz most sokkal kevesebből ZEC-el, de legalább egy olcsó konnektoros kütyüvel ki kéne mérned, hogy nagyjából mi a helyzet, és esetleg lehúzni a PowerLimit-et jócskán mínuszba (először egy-két kártyával kísérletezve).
-
-
-
Beast_
tag
válasz
Parano1d
üzenetére
Ethereum jelenleg ugyan úgy egy RX 480 8GB gyári biossal kb 9k huf.
Ami jóval (40%) kevesebb mint a zcash és az ETH-nak most alacsonyan van az ára az elmúlt hónapokhoz képest.Kb 0,2 BTC értéknél éri el a 3.x reward mellett az ETH profit szintjét,
de már látszik, hogy állnak vissza rá:
ETH Hashrate
ETH difficult -
Dexar007
veterán
530-as be quiet-re ra merjek kötni 3db rx 480-at + fx6300 +es egy winyot?

-
olle
senior tag
Claymore's ZCash AMD GPU Miner v2.0
+10 H/s R9 390

-
CocooN-z
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nem tudom hogy vagy vele, de nekem a Claymore sokkal stabilabb mint a gencoil, hirtelen nem tudom kivenni a képről ez melyik.
-
Ha már ilyen szépen és konstans esik a ZEC, esetleg shortolni nem lehet valamelyik exchangen?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Beast_
tag
-
Parano1d
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Szerintem már eljött a pillanat, hogy nem ezt éri meg bányászni a mostani hozamok mellett.
-
Beast_
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Ezért volt jó a hétvégi akciója a suprnovának:
-As a little "thank you" 0% fee and no withdrawal fees until Sunday !-
Beállítottam az automata kiutalást 0.001 -re és szépen csorgott át levonás nélkül a váltóra.
Ott folyamatosan lehetett átváltani. Ha nem jön egy marha nagy bump akkor ez volt a helyes megoldás.Az utalás még most is 0% -os!
-
-
deadwing
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Köszi. Mondjuk nem tűnik olcsónak, sőt...

(#20515) P3Dr0: igen, elég brutális csökkenés van. Megállhatna már.
-
P3Dr0
senior tag
ez a zcash hasonlit a pengöre
Holnap ilyenkor mar 100 USD körul lesz..... kivancsi vagyok mikor uti ki a pince lejarat ajtajat 
-
lbalu
csendes tag
válasz
Mulder_
üzenetére
A Kraken 9 eurócentet vesz le.
5 eurótól lehet utalni.(#20472) pető bá'
Bankszámlára megy, mert IBAN-t fogadnak csak el, paypal-t nem.
Adót meg magadnak bevallhatod év végén.(#20476) neil_mullen
Tier 2 szintet el kell érnie a számládnak, hogy Euróra is tudjál pénzt kikérni. -
westlake
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
Egyrészt egyáltalán nincs nincs piszkálva a sebesség, másrészt egy olyan gépben vannak, amiben teljesen le van terhelve a CPU. Mesternek 50 felett vannak, úgyhogy nem csak nekem kell belehúznom.
Más: Fórumokon azt írják, hogy bányászás szempontjából (legalábbis ZEC?) a 8 GB-os 470-et éri meg a legjobban megvenni a Samsung IC-k miatt.
-
-
ff-thomas
aktív tag
Ha a bank és társai miatt aggódtok, miért nem veszitek ki bitcoin-os ATM-ből a kp-t? Amiatt senki nem fog értetlenkedni..
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Na jó, de utána is fagyott a gép, tehát csak annyira volt elég az a megfelelő 2 pin összekötése, hogy látta a kártyát.. Ezt a kínai risereknél (vagy akár az Asrock BTC Pro Kit-nél) nem kell megtenni és stabilan működik a gép.
-
-
válasz
westlake
üzenetére
Húzzál bele, 4 kártya 189 sol Kép a gépről: link1 link2
-
janos666
nagyúr
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Nekem mindig nagy mázlim volt az anti-tuning példányok kiszúrásához.

De nálad hogy állnak az ECC hiba számlálók?
HwInfo64 -> Sensors (nagy hőmérő ikon) -> Görgess le, és minden GPU-ról találsz egy nagy adag infót, amik közül az utolsó sor a GPU Memory Errors mutatja az ECC-vel talált bithibákat.
Ez ideális esetben 0, ha hosszú órák (napok) múltán is csak 1-2, az még lehet kozmikus sugárzás és hasonlók, de ha szemmel láthatóan folyamatosan számol felfelé, mint egy kilométeróra, és már több ezer, tízezer van belőle naponta, az már azt jelenti, hogy egyértelműen túlhúztad a RAM-ot (folyton hibázik, és ez vagy rejected share-t, esetleg véletlen fagyásokat is jelent majd, vagy ha mindig szerencséd van, akkor folyton kijavítja az EDC, de az extra munka, így valószínűleg nem jobb az effektív sebesség, mint ha visszahúznád a frekit/időzítést oda, ahol nincs, vagy csak elenyészően kevés a hiba). -
westlake
félisten
válasz
janos666
üzenetére
Van benne valami, de egy télen át pörgettem 6 darab NVIDIA kártyát (2*TITAN X, 2*980 Ti, 2*980) három darab SATA tápcsatlakozóról. Ugyebár már driver-ből is le van "fojtva" a Polaris-ok teljesítménye a PCIe power "sértés" miatt, ráadásul a ZEC bányászat nálam egyik kártyából sem húz ki még 100W-ot sem (RX470). Meg abban is biztos vagyok, hogy a Platina 1KW-os EVGA tápok kábelezése nem gagyi.

Egyébként még megvan a kis modulom, amivel ki lehet mérni egy PCIe-es eszköz PCIe slotból felvett feszültségét. Lehet, hogy időt kellene szakítanom rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Microsoft Office és Office 365 topic
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha a zcash indulasa elött mar meglett volna a rendszer,akkor azt mondom igen,rosszul kijönni mar nem lehet belöle.

(jó azért lehet még találni, de az ocsokat kezdik elkapkodni), nem is azért mondom, de szépen beindult a dolog, kérem szépen!!!

Ebböl az egyik mellett nem lehet meglenni annyira süvit,ezert gondoltam,hogy atkötöm inkabb egyelöre az 530-asra.