Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sleve
tag
válasz default. #30397 üzenetére
Üzletbe vettem, ezt a 14 napos elállást már csak utána olvastam a honlapon sajna. Amikor elhoztam valami 3 napot mondott a srác addig őrizzem meg a csomagolást és visszaveszik ha ..... és erre nem emlékszem rossz vagy nem felel meg-et mondott.
A tudás hatalom, a tudatlanság áldás.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz default. #31422 üzenetére
@default: a váltók esetében NEM te birtoklod a wallethez tartozó privát kulcsot, ergó bizalmi alapon ők tárolják a coinjaidat. sokszor elhangzott már a csoportban a jó tanács: váltón SOHA nem tárolunk coint, az ilyen szolgáltatóknál csak a váltás ill. kereskedés idejére tartjuk a coint, utána saját sw walletbe, vagy még jobb, ha hw walletbe utalod ki és ott tárolod.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Tamás9x
őstag
válasz default. #31547 üzenetére
Sajna ennyire nem vagyok jártas a szakmában, még én is tanuom, van kapacitiv és induktív terhelés a lakásban, és a fogyazstók is változnak nem megy minden egyszerre, így egy leselejtezett UPS jobb megoldás akár akarjuk akár nem ez van [link]
[link]
Ez nem hiszem, hogy eviselheteten ár lenne.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Vigilante
őstag
válasz default. #34445 üzenetére
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
fogtunder
nagyúr
válasz default. #38556 üzenetére
ha azt akarod, hogy légszállítása is legyen, vegyél valami értelmeset inkább. Nanoxia DS sorozatból minél nagyobb végfordulatút, én Akasa Vipereket vettem, fix 12V-on elég kemény légszállítása van és 3K körül van a 140mm-es.
(#38557) btomi9: a reflinkeket hanyagoljuk pls, kimondottan tilos a fórumon ilyesmit bemásolni.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Zoli986
tag
válasz default. #41671 üzenetére
5db 570 nálam 145 MH/s.
Ami a fogyasztást illeti 4db van most 1 am3 lapban 570w.
Az 5. kártya mikor szintén egy am3 lapban volt az össz fogy 690-700w körül volt.
1150/2000MHz, 850-860mV GPU fesz.
Kb egy kártya fogyasztásával többet eszik ezek szerint az én gépem?
Hogyan lehetne lentebb faragni? Vram fesz? -
fireman123
őstag
-
Yany
addikt
válasz default. #43712 üzenetére
A szívó megoldásnak véleményem szerint csak akkor van értelme, ha légfolyosót alakítasz ki, különben egyáltalán nem valószínű, hogy éppen szemből húzza be a friss levegőt. 0 cm-re nyilván szemből, de oda oldalirányból is érkezik friss levegő, aminek semmi értelme. A meleg levegő elhajtását szerintem jobban szolgálja a fújás. Ha viszont körbe van valamivel falazva a vidkártyák körül, akkor a szívó irány jobb lehet.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
LLam
senior tag
válasz default. #43712 üzenetére
Pöttyet elvitték a kollégák a szélcsatorna irányába a dolgot. Mivel nem említetted, hogy csöveket használnál, vagy zárt házban megtervezett csatornában áramoltatnád a levegőt, ezért csakis RÁ fújasd a hidegebb levegőt a kártyákra. Valaki mondta, hogy a 6 karesz közöttii résekbe fújjon 4 venti. Ez a legolcsóbb és legjobb megoldás. Arra figyelj, hogy nehogy ilyen biszembaszom 1500-2000 RPM ventikkel kezdj.
Stay hungry!
-
LLam
senior tag
válasz default. #43767 üzenetére
Aha a 7 venti az elég lesz. Olyan tipust érdemes beszerezni ami simán tud 3000+ rpm-et is. Ha számít a hang akkor nem hűteni fogod, csak a lelked nyugtatni. Delta, Sunon, Papst márkák finomak
Finom árak jó böngészést
Stay hungry!
-
cuko
aktív tag
válasz default. #45446 üzenetére
Nem tudom, hogy hol is van az erkély pontosan, de én mindenképpen raknék rá egy viszonylag sűrűbben szövött szúnyoghálót, ne szálljon/másszon rá semmilyen állat (illetve egyéb makró szennyeződés ).
Az, hogy 10 vagy 12cm-es venti még nem a szűk keresztmetszet, milyen típust néztél konkrétan (egyáltalán milyen típusból van 10cm-es)?
Ha teljesen nyitott helyen van a gép, akkor hűtés szempontjából az a kívánatos, hogy minél előbb eltávozzon a keletkező forró levegő, szóval minél nagyobb teljesítményű ventit raknék oda.
Alapból nagyobb venti kisebb fordulatszámon el tud érni ugyanakkora légmozgatást, illetve magasabb a plafonja, ezért ha kettő ugyanolyan közül kell válassz, inkább a nagyobb venti az ajánlott.
A ventis topikban nézhetsz konkrét típusokat, de meg is kérdezheted őket. Én, ha a hang nem számít, olcsó ipari ventiket raknék mögé amennyi odafér és hadd szóljon (azért nézz meg pár youtube videót, hogy tudd, mire kell számíts).
Delta AFC1212DE 120mm jó választás lehet például, vagy hagyományos ventik közül Akasa Viper 140mm.
(Ha most megrendeled, még Kínából is nézelődhetsz egyébként aliexes, ebayes ipari ventik között.)Ja igen: viszont ha nincs nagy hűtésigény, akkor meg nézelődhetsz az olcsó/használt házventik között is. Sima gagyi 120mm-es Akyga pl van 600 Ft-tól is.
-
X Factor
addikt
válasz default. #45541 üzenetére
Az arányok nálam is hasonlóak, mint nálad. Január közepén kezdtem, 2.8m van benne és kb 1035k lett fiatositva mostanra.
Az elején nagy móka volt, mert nem vettem ki semmit, ott a daily tradek is szépen hoztak, amikor már 1k euro körül lehetett forgatgatni. Utána amikor elkezdett leereszkedni, akkor csak termeltem, egészen mostanáig, amikor ismét kezd szépen felmászni.
Ha nem veszek ki belőle semmit, de nyilván nem ezért bányászok, akkor akár a beruházás nagyját meglehetett volna szedni, mert a 800 euro körüli arfolyamnal termelt eth-t fiatositva, majd abbol a zuhasnal bevasrolva és most a felfele ivelesnel eladva, konnyen lehetne ez az összeg a duplája, vagy akár több.
De egyelőre ez még igy is bőven jobb, mint bármilyen worst case scenario, pedig mióta ismét tolom volt 1k euro és 300 euros árfolyam is.
Make things work
-
Danex
addikt
Inkább te ,hogy csináltad ilyen rosszul?
2 hónap alatt kb 200K összejött egy mindennel együtt 600K-s konfiggal. És nyilván lehetett volna sokkal jobb is jó kereskedéssel. (Pl az 1000db ETN-t nem megtartani hanem eladni 35-40Ft-nál a mostani 6Ft helyett).
Bár én azóta eladtam és a gépen is nyertem, meg van még egy kis btc/eth/etn.
-
AAntii
őstag
Az utólagos videokártyavételek, bővítések eléggé torzítják a képet, ha tavaly nyáron álltál volna neki az adott összeggel és heti szinten eladtad volna a coinokat akkor is sokkal, de sokkal jobban állnál jelenleg. Ha pedig egy kitűzött szám alatt nem adtál volna el (pl. 700 dollár alatt inkább kivársz) még sokkal jobban jártál volna.
Aki pl. a 3 gigás 1060-akat adta el másfél/két hónapja pl. milyen jól járt, az akkori nem top árakhoz képest is olcsóbbak manapság és a helyette vett másmilyen, vagy 6 gigás kártyákkal kompromisszummentesebben lehet csapatni. Arról nem is beszélve, hogy az akkori napi 30 cent/kártya bevétel simán lehetne most 0 is. Nehéz ellenállni a panicsellónak, ha olyan pénz van benne, amiknek az elvesztése ugyan nem vezetne érfelvágáshoz, de azért rosszul esne.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
cuko
aktív tag
válasz default. #45719 üzenetére
A gariztatás és a teljes venticsere mellett azért felvetném harmadik opciónak a gyári venti kikötését és egy házventi rászerelését, ami jó eséllyel jobban is le tudná hűteni a kártyát (ha nincs nagyon bedobozolva műanyaggal a hűtőborda, vagy le tudod azt kapni észrevétlenül).
Illetve ha van pl ASUS FanConnected, akkor közvetlen a GPU-ra is kötheted a plusz ventit (nem tudom, hogy más gyártónál van-e ilyen megoldás).
-
tisn
addikt
válasz default. #45725 üzenetére
jo a tema
egyik vevom most kuldi vissza az egyik manli 1060-amat, nem megy rajta az egyik venit, szorul (nekem nem tunt fel)pcxes gari
viszont a dobozat sikeresen eltuntettem (a tobbi 13 kartyae megvan/megvolt)
ahogy fogyvedelemnel olvastam enelkul is mennie kellene a gariztatasnak
-
cuko
aktív tag
válasz default. #45725 üzenetére
Félreértettél szerintem - ha kikötöd a ventit, az azt jelenti, hogy fogod és kihúzod a kártya gyári, bordára szerelt ventilátorjainak a kis pöckét a nyákról, hogy ne nyekeregjen és úgy raksz rá/mellé egy 1-2 ezer forintos 92/120mm-es ventit, hogy az hűtse a bordát (ezen a képen látszik a csati és így nézhet ki például a kártya utána).
De ha nem bánod a termelés kiesését és cserélik garanciálisan, az a biztos megoldás, persze.
(#45730) Janou: mármint miért ne tudnál fordulatszámot szabályozni? Ha szabályozható ventit raksz be, akkor azt tudod szabályozni. Csak nem AB-ben, vagy a bányászprogramban, hanem fixálva, vagy CPU hőmérsékletre kötve (vagy mit tud az alaplapod).
[ Szerkesztve ]
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz default. #45755 üzenetére
Mit kell ennyit szenvedni?
Nekem egyik strix 470-nek kezdett el erősen szorulni az egyik ventije, szinte nem is forgott. Én is tanakodtam, hogy gariztassam, és akkor 30 nap kiesés után úgyis az lesz az eredmény, hogy visszakapom a pénzt cserekártya hiányában, vagy kitisztítom/megolajozom a ventijét (ezzel veszélyeztetve a garanciát)Kicsavartam a kérdéses venti 3 kis csavarját, óvatosan kiszedtem a helyéről, amennyit a bekötött vezetéke engedett, majd két lapos csavarhúzóval felfeszítettem a forgó részt (amin a lapátok vannak) az aljától. Ezután kis tisztítás (pl. körömlakklemosóval) + kapott olajat a likjába és a tengelyre, aztán mehetett vissza a helyére. Azóta is köszöni, jól forog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest