Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz mtomi95 #13314 üzenetére

A Compizzal az a baj, hogy nem fejlesztik jó ideje. Ha wobbly window feature kell, akkor érdemesebb KDE-t használni, mert azon default, külön mókolás nélkül megkapod.

Régen én is éltem-haltam ezekért a vizuális effektekért. De egyrészt csak egy ideig érdekes, aztán megszokod, megunod, és ezek az animációk, effektek csökkentik a felület pattogósságának érzését és feleslegesen növelik a hardverigényt is. Ha ezeket kikapcsolod, és kellően gyors a géped, akkor szerintem élvezetesebb, hogy akármit indítasz, méretezel, pakolsz ablakokban, azonnal a helyére pattan, nincs átfolyásos-mozgásos effekt, ami lassítana rajta. Plusz mivel soványabb lesz a rendszer, bootidő, betöltési idő is rövidebb lesz.

Ugyanez van az átlátszóságnál meg elmosásos effekteknél. Állatul néz ki, de hosszú távon csak az olvashatóságot, áttekinthetőséget rontja.

Bár másik oldalról meg miért ne. A Linux ebben is jobb, mint a Windows, hogy ha akarod, sokkal csilivilibb felületek vannak rá, amik jobban tudnak kinézni. Főleg a Win8-8.1-10-hez képest, azok durván vissza is fejlődtek ezen a téren a Vista-Win7 pároshoz képest.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés