- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Hirdetés
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #12306 üzenetére
A Gentoo felrakható egy hét alatt is. Egyébként azóta lett volna időm rá, de halogatom. De még ebben az évben meg tervezem próbálni még egyszer. Már múlt december vége, és most január eleje felé majdnem sikerült az átállás, egy fing híja volt csak. Már ment az alaprendszer felrakása, sok konfiguráció is megvolt, nem hiányzott sok.
A which-nek az a baja, hogy nem minden disztrón van telepítve alapból, és eleve tudni kell hozzá a parancsnevet is, ahhoz, hogy találjon valamit.
Nem vagyok kezdő, de pár napja én is belefutottam ebbe. Valakinek segítettem a Handbrake használatában, ezért feltettem. Ez egy videókonverter GUI fronted FFmpeg-hez. Fel is ment hivatalos tárolóból. Erre indítanám a pálcika WM-en, de nem találtam mivel indul. Terminálban handbrake parancs nem található. Man-ja sem volt. Pálcika WM, így alkalmazásindító menü sincs, vagy ha van, nem kerül bele automatikusan. which parancsom volt, de ugye nem tudom mivel indul, így az sem talál semmit, ahogy a man -k parancs sem.
Kellett hozzá 10-15 perc Google, mire megtaláltam egy 99. fórum 100 éves hozzászólásában, hogy „ghb”-vel indul, ami a Graphical (vagy Gtk) Hand Brake rövidítése. Tényleg logikus, hogy egy Alkalmazást alkalmazasnev vagy alkalmazasnev-gui vagy alkalmazasnev-gtk vagy hasonló, TAB-ra kiegészülő parancs helyett vcxfavgoiarehgosaidhvgdsavasdv nevű binárissal (vagy scripttel) kell indítani. Vagyis még a fejlesztők fejében logikus volt a 3-9 betűs rövidítés, és mint tudjuk a szoftvereket nem másnak publikálják, hanem saját maguknak írják.
Persze az is közrejátszott, hogy a Void Linux nem felhasználóbarát. A csomagkezelője az xbps nem tud csomagba belenézni fájlnevek elemzésére. Archon a pacman, meg Debian/Ubuntu-alapú vonalon az apt/dpkg tud csomagon belül is fájlnévre keresni, meg megmutatni, hogy egy csomagon belül milyen fájlok vannak. Voidon ezt sem tudtam megnézni, tehát szerencsétlenül is jött ki, hogy tényleg csak netes nyomozás segített.
Az is igaz, hogy 5-6 évente futok bele 1-2 ilyenbe. Ritka, mikor megtörténik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Könyvajánló
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest