- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
bambano #8192 üzenetére
Mert talán könnyebb egy topikban megtárgyalni, mintha több topikban kellene szétszórva megbeszélni, miközben lehet, hogy a fontos kérdéseket meg elsüllyeszti (a szakmai topikokban). Senki nem mondta, hogy döntened kell, még csak azt sem, hogy olvasd el, amiről szó van.
(#8191) NewmanHD: tudod, a
harrylénárt potter gyerek. -
válasz
bambano #8192 üzenetére
egyébként nem értem, miért itt vitatkoztok arról, hogy mi legyen a topicokkal,
Szerinted miért hozták létre anno az offtopikot?
én fogom eldönteni, hogy mi legyen egy olyan topiccal, ahova nem járok?
Az eddig itt felmerült kérdések esetében is volt olyan érzésed, hogy neked kell döntened?
Ha nevetséges, hát nevess!!! Nem mindig csak nyekeregni kell, mint a bolháskuttya!
-
Idealista vagy, de bambano már leírta a lényeget ezzel kapcsolatban.
Amit javasolt egyébként, nem sok változást hozna, az 1-2.-t nincs értelme külön venni, így ugyanaz a 3 topik maradna, legfeljebb valóban jól érthetően le kéne írni a kezdőbe főleg, hogy milyen kérdések jöhetnek oda.
Vannak logoutos cikkek linkelve, de mint az Összefoglalót általában, azokat se olvassa senki. Erre nincs idejük.
(#8186) Cyrin
Ez a Linux alkalmazások, játékok topik viszont nem lenne felesleges.
-
bambano
titán
szép álom, amit írsz. mert akár lehetne igazad is, csak a tisztelt fórumozó nem hajlandó semmit elolvasni.
se 1-es hsz-t, se semmit. mindenki annyira fontos ember itt, hogy joga van külön személyes foglalkozást elvárni. önmagában azt nem lehet elérni, hogy ne magánba tegye fel a fontoskodó az 500x megválaszolt kérdését 501. alkalommal.tehát a javaslatoddal az a probléma, hogy ki fog válaszolni? mert aki ért is hozzá, az záros határidőn belül el fog menekülni, ha writeonly fórumtagok borulnak rá az összes topicra. én biztosan nem fogok elolvasni egy topicot se, amiben mindig ugyanazt a kérdést ismételgeti minden hmcs.
-
Cyrin
addikt
én korábban is javasoltam a linux alkalmazások (akár játékok is) topikot, elsősorban kezdőknek jöhet jól, de bele lehetne menni mélyebben is bizonyos alkalmazásokba, problémákba. ezek az egyéb linuxos topikokban elvesznek, kereshetetlenek.
ezúttal látom már többen is javasolták ezt.
-
d3zs0
tag
válasz
ubyegon2 #8171 üzenetére
Szvsz nem úgy kéne felosztani a topikokat, h kezdő/haladó, distro... stb, hanem témák alapján, így mindenki egyből tudni fogja, h hova menjen egyrészt, másrészt be kéne vezetni pár kérdéses fix fejlécet a hozzászólásokhoz (ezeket a kérdéseket az első hozzászólásban feltüntetni), amiből alapból kiderül az OS és egyéb infók, így nem kell több kört futni, h végre kinyögjön minden kellő infót...
Az összes linuxos topikot lehet törölni...
Javasolt topikok:
1. Linux OS telepítése
2. Linux OS konfigurálása, felhasználói szoftverek telepítése/eltávolítása/konfigurálása
3. Linux szerver szolgáltatások konfigurálása/üzemeltetése & szkriptelés
4. Linux felhasználók Off topikjaHa vhol túl sok bejegyzés születik, akkor azt a topikot lehet, h darabolni kéne, a témát még aprólékosabban szétszedni...
És persze nem ártana 1-2 cikk logoutra amit be lehetne linkelni a sokat ismételt kérdéseknél...
-
kispx
addikt
-
F34R
nagyúr
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #8178 üzenetére
Tele van a net ezzel a problemaval. Elvileg van is ra tobb megoldas. Hogy mukodik-e barmelyik is, fogalmam sincs. Mivel rohadtul nem erdekel mar a Windows, igy nem alkalmaztam egyiket sem. Engem amikor ilyesmire kertek, mindig odadobtam a user-nek, akinek random az elkovetkezo napokban az lefrissult. Ilyenkor fel napig rendszerint nem tudtak hasznalni a gepet, mert az bedaralta az osszes RAM-t. Csodalatos Windows.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #8179 üzenetére
Kikapcsolni nem kell őket, csak azért írtam, hogy ne akarja megvárni. Btw. esetenként rá kell ereszteni a gépre a winupdate-et a telepítés után, mert szed le drivereket is. Na ha máshol nincs meg a kellő driver, akkor kénytelen vagy megvárni mire a frissítéskezelő végez.
Ez a dolog is mennyivel kulturáltabban van megoldva Linuxon...
-
Az a végén jön, ha megéred egyáltalán.....
Mivel itt a cream jelenik meg főleg
, de bárki, aki kompetensnek érzi magát, kérem javaslataitokat az új TG-k személyére, egy v. kettő személy minimum kell, attól függően, lesz-e változás. Saját jelölés is korrekt ebben az esetben, vállalásról van szó. Álszerénységet hagyjuk el most.
-
válasz
Apollyon #8167 üzenetére
Uby még nem tette le a voksát, hogy ő mit gondolna erről...
Dehogynem!
Itt az offban is tegnap kitárgyaltuk. Konpetencia deficites vagyok, ezen kívül bármit csinálok, valamely irányból nekiugranak vagy lesz*rják. Lehet, hogy mindenki egyéniség, de a topiknak valamiképpen összeszedetten kéne működnie. Ha tudnátok soxor mennyire visszafogom magam, talán szakmai ártalom, de két évtized alatt sokkal szervezettebb fegyelemhez szoktam hozzá és szoktattam másokat.
Ha lesznek új topikok, megoldódik az új TG-k kiválasztása is, ha így marad, akkor valaki jelentkezik. Addig is segítek a lebonyolításban, ha szükség van rám.
Kezdő topik, (közép) haladó topik, haladó topikból expert topik (
) + szerver topik, disztró topikok maradnak, és vagy átjönnek onnan az emberek, vagy nem...
Nekem ez tűnik életképesebbnek, kivéve, ha megfelelően átirányításra kerülnek a zárt topikok látogatói és nem vesznek el és nem kezdenek bolyongani az új topikok között.
Nagyon komolyan definiálni kell az új topikok céltémáját és meg kell értetni mindenkivel, hogy nem az ő szintje számít, hanem a felvetett kérdésé! Aki ezt nem érti.... -
BoB
veterán
Mehetek munkatársamhoz linuxot telepíteni RPi-re hogy összehozzam egy rádióval, erre indulás előtt közli hogy még windowst is rakjak már a tesója laptopjára
-
törölt tag
válasz
Apollyon #8167 üzenetére
Szerintem a kezdo, halado koze kellene kozephalado. Szoval aki ezt korabban javasolta, azt tamogatom. Ez nem az a forum, ahogy latjuk is, nem visz el a hatan distrospecifikus topicokat a forum, azokat lehetne lakatolni. Server topic nem kene, az tokeletesen beleillik a haladoba. Ha erveim utan sem igy gondolod, akkor miert ne lehetne kulon raid, virtualization, cloud, embedded, pentester meg nem sorolom tovabb, stb topic. Ahogy irtam, ez a forum ebben az OS temaban tul kicsi, hogy ennyire tagolva legyen, de az teny, hogy a jelenlegi abszolut kezdo es halado kozott akkor az ur, mint szegeny lanyban egy olyan film utan.
(#8168) bhonti
A kezdo topicban biztos nem lesz SUSE kerdes. Viszont ha mar a kozephaladoban olvasgatsz, akkor biztos vagyok benne, hogy ha konkretan nem erint egy problema, de azert elolvasod maset, hatha egyszer kamarozik neked. A GUI topic otleted en sem tartom jo otletlek. Nem latom, hogy ez tema miert lenne kulon tema. -
Apollyon
Korrektor
Ez így még a külön disztróknál is megosztóbb
A kezdő és a haladó mint két topik önmagukban is csak akkor pörögnének fel, ha lakat kerül a disztrós topikokra (azaz új hszt már nem lehet bele írni de nyilván olvasható marad). A moderátorokat meg lehet kérni, hogy egy adott topikot "tageljenek be", azaz mint a logoutos írásoknál, ők a topikoknál is meg tudnak adni kulcsszavakat amik hatására a keresőben felbukkannak.
Uby még nem tette le a voksát, hogy ő mit gondolna erről...
Egyelőre azt is el kellene dönteni, hogy legyen-e változás, vagy sem. Ha igen, akkor a következő opciók lehetnének:
1. Marad az abszolút kezdő és haladó topik, úgy ahogy van...
2. Disztró topikokra lakat, hogy az oda író marék ember átterelődjön a fő topikok valamelyikébe.
+1. akár megnő a forgalom, akár nem, ettől függetlenül ugyanúgy lehet nyitni linuxos szerver topikot, azt még nem tudhatjuk írnának-e bele vagy sem.Vagy:
Kezdő topik, (közép) haladó topik, haladó topikból expert topik (
) + szerver topik, disztró topikok maradnak, és vagy átjönnek onnan az emberek, vagy nem...
+ ugye az örök és sérthetetlen off topikunk.
Viszont mindent vissza lehet csinálni... ha ez a koncepció nem válik be, és nem férünk el ebben a pár topikban, még mindig újra lehet nyittatni a modikkal a topikokat.
Szóval akkor, egyelőre arról legyen szavazat, hogy legyen változás, vagy sem.
+Én a változásra szavazok, de csak azért, mert nagyon szét van szóródva a közösség a sok topikban.
-
bhonti
aktív tag
Vagy a szerveres dolgok is mehetnének a haladóba és a grafikus felületeknek és alkalmazásoknak lenne külön téma?
-
spammer
veterán
válasz
#59070464 #8160 üzenetére
Nem rossz, bár én mindenhez személyre szabott konfigot/keybindingokat használok, úgy meg már bizonyos helyeken téves lenne. Na meg egy idő után úgyis izomból megy minden, úgyhogy max nerd dísznek lenne jó.
Az Arch keycap azért fasza, a szegény ember meg megoldja matricával.
-
törölt tag
Ez a WASD keyboard annyira kurva jo, hogy ha meglepnem vele Stallman-t karacsonyra, idovel az emacs atkerulne az unmaintained repoba.
-
bambano
titán
válasz
CPT.Pirk #8158 üzenetére
szoktam filmeket nézni (karakteres terminálból mplayer-rel indítva
), szoktam tecsőt nézni, meg ritkán játszom egyszerűbb flash játékokat. a többi közvetlenül vagy közvetve "szerverabajgatás".
de ha megfigyelted, én nem mondtam semmit arról, hogy ti mit csináljatok, nem mondtam, hogy ne legyen ilyenről szó, csak annyit mondtam, hogy engem nem érdekel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #8153 üzenetére
Francot bitpazarlás... Te mondjuk fogsz egy ThinkPadet amin éppen jól fut a Debian és elvagy vele évekig, de attól még vannak gondok. Tearingel a videó, stb. Többségünk nem csak a munkát látja a Linuxon, hanem szeretné ha pl. egy tearing mentes videóért nem kellene Windowst indítania.
-
lev258
veterán
Nem olvastam el mindent a témában, de nekem is jobbnak tűnik az az elv, hogy vonjunk össze pár hasonszőrű topikot, illetve kezdő, közép, ... topikok jöjjenek létre. Ehhez viszont valóban le kellene fektetni az alapelveket, hogy mi alá mi tartozik. Emellett talán nem ártana, ha a topik nevében, esetleg zárójelben lenne pár kulcsszó, ami a nehézség szintjét is jelzi.
-
spammer
veterán
válasz
CPT.Pirk #8146 üzenetére
Miért látjátok úgy, hogy külön szerveres topikra szükség van még pluszban? Hogy abban is szülessen havonta egy-két hozzászólás?
Haladó linuxos topik sem pörög annyira és ott amúgy is ilyen jellegű kérdések szoktak lenni inkább. Ha annyira pörögnének a témák, hogy elvesznének a kérdések, akkor megérteném a külön topikot, de így is csak pangás van többnyire.
-
válasz
CPT.Pirk #8146 üzenetére
Nemrég igen szofisztikáltan többször megkértem egy haladó téma kitárgyalóit, hogy vonuljanak át a Haladóba...mintha nem is írtam volna semmit.
8138-ban már leírtam. Ha lesz*rják, akkor mit tegyek javaslatod szerint? Sajna nehezen tudom tolerálni az ilyesmit.
A listádból egyedül a Szerveres Linux topik lenne új meg az abszolút jelző kijönne a kezdőből. Gyakorlatilag ez teljesen kezelhető változás lenne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az én véleményem:
-valszeg kell külön szerveres topic, azt támogatom.
-az abszolút kezdő topicot én átnevezném simán csak kezdő Linuxos topicra, az abszolút kezdő talán elriaszt pár kezdőt. Egy abszolút kezdőről feltételezhető, hogy nem hallott még a terminálról és csak valaki feltette neki a gépére az Ubuntut. Az abszolút kezdő és a haladó szint között túl nagy távolság van. Kezdő és haladó topic jobban passzol szerintem.
-3. Linuxos topicot szerintem nem érdemes behozni, mert pl. egy "középhaladó" és haladó között elég nehéz határt húzni. Meg nem is vagyunk annyira sokan, hogy szét kellene bontani a népet 3 Linuxos topicra.
Szóval.
-Kezdő Linux topic
-Haladó Linux topic
-Szerveres Linux topic
-Linux off topic
-Shell script topic.
*A témaösszefoglalók elején lehetne egy fix rész, néhány általános kérdés típussal, hogy mit érdemes az adott topicban és mit valamelyik másikban kérdezni.Uff beszéltem.
ubyegon2: a véleményem szerint elég lenne annyit tenned, hogy beraksz egy 1 soros hsz-t mikor nem odaillő tartalom van, hogy "srácok, ez a kezdő topic, ezzel a témával a másik Linuxos topicba menjetek át, ott könnyebben kaptok segítséget". Nem is kell felhasználónak címezni, csak kitenni és kész.
-
válasz
ubyegon2 #8144 üzenetére
Elfér az adott topikban egy-két nem odavaló hozzászólás.
Simán benne is marad még több is, már jó ideje rugalmasan próbálom kezelni ezt a küldözgetős dolgot, de vannak nyilvánvalóan kirívó esetek. Meg van, amikor már más is megjegyzi, hogy ez nem odavaló, no ezt nekem nem kéne megvárnom, mert az a topik a kezdő Linuxosokért van, akárki akármit mond is!
Nagyszerű a videó, próbálom beépíteni a TG-s ars poeticámba!
-
Na, ez a nem könnyű, mert mindenkinek mást jelent.
Ezt nehéz lenne figyelembe venni, így mégis csak meg kell határozni valahogyan a témaköröket, persze lehet rugalmasan kezelni a kérdéseket, de amikor sok sok hsz-en keresztül mennek olyan thread-ek, amiből egy kukkot se értek, az nekem már nem kezdő. Csomagfordítás, bonyolultabb scriptek írása, futtatásának megoldásai, időzítések, etc...
Szerintem az az abszolút kezdő, aki informatikához tök kuka és most jönne át Windowsról, neki vannak a telepítéssel, partícionálással, dual boottal kapcsolatos kérdései.
A normál kezdő pedig az, aki a desktop Linuxát home userként használja/használná és semmilyen különleges feladatot nem akar rajta végrehajtani, de szeretne valami beállítást eszközölni, anomáliát elhárítani, alternatívákra javaslatot kér.
Mint az átlag Wndows felhasználó, csak éppen Linuxon. Ezt a kört azért erősen meghatározza, hogy a népszerű disztrók felhasználóiról van szó. Próbálkoznak időnként Debian és Arch telepítésével is az abszolút kezdők, nekik én továbbra se ajánlom például a Debiant sem, mert ahhoz már nem árt egy olyan kezdő, aki tudja, hogyan kérdezze meg, ha valami nem úgy működik a gépén, ahogyan annak kéne.
Köszi, sokat segítettél, meg is van a definiálás!
Megemlítem azért, hogy ha valaki informatikusként Linuxos kezdő lesz, az azért nem meghatározó a definiálásunknál.
-
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #8138 üzenetére
"Definiálni kell a kezdő és haladó témaköröket és nem lesz gond."
Na, ez a nem könnyű, mert mindenkinek mást jelent. Valakinek a kezdő az, ha kattintgatni kell, mint a vindózban, és ha előkerül egy konzol, akkor már sikítófrászt kap, valakinek meg nincs kezdőként sem problémája azzal, ha a disztrója frissítését nem egy csili-vili felületen a FRISSÍTÉS/ÁPDÉT gombra kattintva végzi, hanem a terminálban a megfelelő apt vagy pacman stb. parancsokkal.
Mint említettem, nem kell véresen komolyan venni ezeket a kezdő/haladó kategóriákat, és akkor nincs belőle baj. Elfér az adott topikban egy-két nem odavaló hozzászólás. A helyén kell kezelni ezeket a dolgokat, nem kell nagyobb feneket keríteni neki, mint amekkora a "probléma". Ha nagyon felhúzod magad, hogy nem odavaló az adott hozzászólás, nézd meg ezt a videót, aztán ezután majd a helyén tudod kezelni a dolgokat. -
Majdnem. Minden topik úgy marad, ahogy látom.
viszont:
Definiálni kell a témákat és akkor ezen alapon fog menni a szétválasztás. Addig simán el tudom dönteni, mi az abszolút kezdő és kezdő kérdés, minden más máshová való!Ne feledjük, hogy a nagy linux topik-ból kivágandó a kezdő népség, létrejött a kezdő topik és, ha egy kezdő kérdés bekerül a haladóba, már repül is a saller a birka noob-nak! Na de a kezdő topik hadd legyen már mégis a játszóterünk, mert jobban pörög! Na persze...
Nem akarok senkit megsérteni többször, de könyörögni sem fogok senkinek, ha direkt le se sz*rja amit kérek. TG rendszer van, amíg én vagyok a TG, addig teszem, amit a feladatköröm megszab, hogy más ismeri-e a szabályokat, érdekli-e egyáltalán...nem az én dolgom, vonatkozik mindenkire a fórumszabályzat. Akkor is, ha nem tetszik mindenkinek. Mivel mindenki más véleményen van arról is, hogy mi kezdő téma, mi nem.....remélem érted.
-
így nem hiszem, hogy pl. egy debianost be lehetne zavarni azzal, hogyha a topikban egy pacman -Sy parancsról olvas.
Tudtam, hogy ezt fogod írni!
Természetesen én sem gondoltam, hogy úgy zavarodnak össze, akik már azért ismerik a saját disztrójuk vagy az összes PM-jét, de azért elég zavaró lenne, ha mindenféle-fajta csomagkezelő parancs lenne egymás hegyén-hátán.Szépen útba kell igazítani, hogy a kérdésével fáradjon át a másik haladóbb/kezdőbb topikba. Ennyi. Szerintem felesleges túlizgulni ezt a kezdő/haladó témát.
Szerinted!
Nemrég igen szofisztikáltan többször megkértem egy haladó téma kitárgyalóit, hogy vonuljanak át a Haladóba...mintha nem is írtam volna semmit. Ha meg kevésbé szofisztikáltan fogalmazok, akkor meg jön a sértődés/vitatkozás. - Nagyrészt ebbe kezdek belefáradni.Akkor maradjon minden úgy, ahogy van. De keressetek az abszolút kezdőbe egy Topikgazdát. Amíg maradok ott, addig meg be kell tartanom és tartatnom a fórum/topik szabályokat, az meg, hogy mi kezdő kérdés, tökéletesen el tudom dönteni, mivel kezdő vagyok én is.(hülyén hangzik így elsőre, de amit abszolút nem értek, az nekem haladó kérdés) Ne a guruk mondják meg, mi a kezdő/abszolút kezdő téma, mivel nekik ez a vonal azért erősen máshol van meghúzva.
Definiálni kell a kezdő és haladó témaköröket és nem lesz gond.
-
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #8134 üzenetére
Igen, a csomagkezelésben vannak különbségek, de mivel ezek a különféle parancsok amúgy is a nem kezdőknek szólnak, így nem hiszem, hogy pl. egy debianost be lehetne zavarni azzal, hogyha a topikban egy pacman -Sy parancsról olvas. Mint említettem ezeket a topikokat haladóbb felhasználók olvassák. Én magam is szoktam pl. az archos topikot olvasni – annak ellenére is, hogy nem tervezem még kipróbálni sem –, mégsem próbálkoztam még meg a fenti paranccsal a debilemen.
Hogy hogyan kell kezelni azt, ha valaki eltéved a három fő topikban és olyan kérdést tesz fel, ami nem oda való? Nem olyan komoly probléma ez, hogy egymás torkának essünk emiatt. Szépen útba kell igazítani, hogy a kérdésével fáradjon át a másik haladóbb/kezdőbb topikba. Ennyi. Szerintem felesleges túlizgulni ezt a kezdő/haladó témát.
-
BoB
veterán
Akkor már a 3 általános mellé legyen még egy milyen disztrót válasszak?, és egy linux alkalmazások topik is.
Meg a külön szerver topik. -
[ Szerkesztve ]
szerintem
A kezdő topik és az Ubi alapúak összevonásával teljesen egyetértek 90%-ban mindhárom topikban ugyanazok a kérdések merülnek fel. A Mint és Ubuntu topikokat ugyanaz a személy viszi, így lev258 ft lenne az összevont topik TG-je, én csak a forgalomirányításhoz értek, ha arra nincs szükség, akkor nincs mrá funkcióm a topikban. Az egyéb Ubi alapú disztók, ha vannak még live állapotúak, szintén beolvadhatnak. Az eddigi topikok lezárt jelzővel továbbra is olvashatóak lennének.
Azt nehezen tudom elképzelni, a kezdő, középkezdő és haladó topikok között mennyi lesz az áttévelyedés....és azzal mit fogtok majd kezdeni.
A spéci topikokat azonban nem kéne bántani, Arch, Debian, Gento, Fedora, etc...oda úgyis csak nagyon elvetemült felhasználóik írnak olyanokat, amik nem kéne, hogy beolvadjanak általános topikokba. Már csak a csomagkezelés terminal parancsai miatt sem lenne célszerű.
szerintem
(#8133) Penty
Köszi! Tartalmilag szinte pontosan ilyesmire gondoltam.
-
válasz
bambano #8131 üzenetére
Nem értek egyet veled. A kezdő-haladó különbség a Linux ismeretének mélységében jelentkezik többnyire, nem számítógépes kezdőkről van szó, így a kereső használata evidens mindkét halmaznál.
Sőt! A kezdő kérdésekre sokkal könnyebb rákeresni,
mert ott valóban van egy tucatnyi kérdés, ami mindig felmerül.ott mehetne az rtfm. - mi ez a rtfm, bocs a tudatlanságomért
-
Penty
aktív tag
Az én véleményem a témában:
Kezdő topik: Főleg ubuntus, mintes, meg elementarys kérdezők jönnek ide, néha betéved egy-egy komolyabb disztrót próbáló is, de alapjában véve maradna a jelenlegi kezdő topik stílusa. Ez egyben összefogná a jelenleg külön lévő ubuntus, mintes stb. topikokat is, így kevésbé lenne széttöredezett a kezdők számára az infó. A jelenlegi ubis, mintes és egyéb kezdőbb disztrók TG-i itt lennének közösen TG-k ubyegon2-vel egyetemben.
Középhaladó Ide jöhetnének azok, akik már kinőtték (vagy kezdik kinőni) a kattintgatós, csili-vili felületű DE-ket, haladnak a "kevesebb sokszor több"-elv felé, de még nem tartoznak a haladók közé. (pl. jómagam)
Haladó: Ide jöhetnének a komolyabb tudású felhasználók, meg a régi szakik. Itt is megszűnhetne a széttöredezettség, hiszen – ahogy korábban már mások említették – néhány haladóbbaknak szóló disztró elég kihalt.
Off-topik:: Maradna ez, ami van.
Ezzel a néggyel szerintem elég jól le lehetne fedni a jelenlegi igényeket, ráadásul kicsit meglódulna az élet is a topikokban.
-
Vladi
nagyúr
Szerintem nem kellene topikokat törölni. A disztró topikok pont azért hasznosak, mert ha konkrét kérdés van, megválaszolja az aki ott ül a rendszer előtt.
1 ömlesztettbe meg tutira elveszne a sok hsz között.Egyébként az egész ügy a haladó - kezdő körül indult, azokat kellene pontosabban definiálni. Pl:
oké megkérdezi nem jó helyen, akkor megválaszoljuk de a következő kérdést amott tegye fel. -
törölt tag
válasz
bambano #8125 üzenetére
Pontosan azon okokbol kifolyolag nem olvasom az absolut kezdo topicot, amit leirtal. Inkabb lapozgatom azokat a konyveket, amiket annak a topicnak az osszefoglalojaba osszegyujtottem. Vagy Addison, Apress, McGraw, O'Reilly, Packt, Prentice Hall, Sams, Syngress, Wiley stb. konyveket. A haladot pedig vagy nem ertem, vagy (szamomra?) annyira specifikus kerdeseket tesznek fel, ami nem feltetlen erdekel, legalabb is meg. Ebben a topicban viszont jol erzem magam. Viszont sokaig furcsa volt olyan kerdeseket feltenni, ami nem offtopic egy offtopic topicban. Szoval erted.
-
BoB
veterán
válasz
Apollyon #8122 üzenetére
Tehát onnan indultunk hogy lehet nem kellene két külön általános linuxos topik, most meg már ott tartunk hogy kellene még egy?
bambano: Persze, akor már nem 2 topik között lennének zavargatva az emberek, hanem 3 között. Milyen szép lenne, azon menne a vita hogy ez most kezdő, közép avagy haladó szint
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8122 üzenetére
a véleményem, mint ahogy korábban is írtam, továbbra sem ez.
4+1 linux topic: a totál offtopic, a kezdő, a közép, a haladó és a szerver.
szerintem a disztróspecifikus topicok maradjanak, de ha mindenáron változtatni kell, akkor csomagkezelés/származás alapon lehetne összevonni. tehát a debian maradna, maradjon egy ubuntu és származékai topic, egy fedora és származékai topic, arch, gentoo, stb.
egyébként meg bírja a ph szervere, nem érdemes topicot kiirtani. ha elsüllyed, elsüllyed. debian topic is kettő van, a debian meg a debian alapú szerverek, a debian szervertopic elsüllyedt rég, mégse zavar senkit.
a magam részéről hanyagolni fogok minden olyan topicot, ahol unos-untalan ugyanazokat a kérdéseket ismételgetik a kedves első hozzászólást elolvasni képtelen exwindozerek. lásd: milyen routert vegyek topic, ami arról szól, hogy naponta feltesznek ugyanolyan tartalmú kérdéseket és a topicgazdák napi 50 alkalommal leírják, hogy tplink wdrbizgentyű. hogy nem fogom elolvasni a 83645783. tilewm threadet, az is biztos.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #8123 üzenetére
Részben egyetértek, viszont az új topik az OS/Alkalmazásokban lehetne, ami megjelenik oldalt minden portálon, a lokálos topikok meg nem tudom hol látszanak, de ha jól látom sehol (kivéve az aktív témákat, amit a 10 év alatt egy kezemen meg tudom számolni hányszor használtam ;D). Persze csak ötletelek
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #8120 üzenetére
Na még valaki?
Akkor a következő lehetne a felállás:- Linux abszolút kezdő topik – marad
- Haladó topik – marad
- Új: Linux általános át/kibeszélő topik (vagy ha tudtok jobb nevet akkor azt) szakmai hsz-ekkel, off nélkül.
- OFF topik – maradEz összesen 4 egymástól különálló téma.
Az összes többi disztró témára meg lakat. A fent említett topikok összefoglalójába meg beillesztve a bezárt témák linkjei mint előzmény.
Külön szerver linux témát azért nem nyitnék, mert a haladó topikban sem valami giganagy a forgalom. Esetleg belekerülhetne a topik nevébe, pl. Linux haladó, szerver topik.
Összefoglalókba meg mehetne az egyes disztrókról pár szó vagy a korábbi összefoglalók tartalma, vagy egy X link logoutos írás(ok)ból.
-
spammer
veterán
Igazából szerintem is elég feleslegesek a disztró specifikus topikok, tényleg alig születik hsz a legtöbb topikban (Arch, Debian, Gentoo meg szinte zéró), az Ubuntu és a Mint meg kb. ugyanaz a kategória, elementary szintén, ráadásul abba is alig ír valaki.
Egy koncentrált "nagy Linux topik" elég lenne. De úgy látszik a fórum is olyan, mint a disztrók, mindenki forkol magának egy külön játszóteret.
-
Apollyon
Korrektor
Az elhagyatott topikok lesüllyednek, nem olvassa senki, évi félmarék hsz íródik beléjük. Ha meg egy helyen lenne minden, folyamatosan szem előtt van és így is visszakereshető a hsz. Annyi azért nem érkezik egyik topikba se, hogy ezek után átláthatatlan legyen az egész... szerintem.
-
http://www.strawpoll.me/11830723
Valahogy az ékezetes betűk nem az igaziak....
-
Dehogy menekülök én, egyszerűen már annyian mondják, hogy elhittem, hogy el kell húznom. Legyen az is a nagyok játszótere, a kezdőket amúgy se nagyon veszik emberszámba, tisztelet a kivételnek.
Csak nem attól parázol, hogy a végén tényleg sok dolgod lesz, ha egy topik marad? Ráfekszem a témára, hogy így legyen, aggódj csak!
(#8109) spammer
Tényleg nem fújom fel, de jó ideje ezt olvasom, hogy minek a két topik, én csak azzal foglalkozom, hogy piszkálom az embereket, érteni úgysem értek hozzá, bár kezdőként legalább tudtam, hogyan tudom a nálam kezdőbbeket segíteni, de ezt ezután is megtehetem, amíg átlátható lesz számomra a vegyes topik.
Szerintem már több esetben felvetették, tán itt is, hogy ne legyen külön topik kezdőknek meg haladóknak. Legfeljebb Vladi szaki írogat majd valami jó kis Összefoglalót, mert arra csak a haladóban nincs szükség.
Ezzel lehetne szavazást csinálni, de melyik topikba? Csak a kezdőben kéne...
-
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #8107 üzenetére
Szerintem ne fújd fel a dolgot, vidd csak tovább a topikot.
Megszüntetést gondolom a modkerben lehet, de egy-két vélemény miatt úgysem szüntetnek meg egy egész topikot. Talán egy logout bejegyzés keretében szavazás/véleményezés útján lehetne moderátorok felé jelezni az eredményt. De mire gondolsz? A haladó és kezdő topik összevonására?
-
Tudja valaki hol kéne kezdeményezni, hogy valamelyik általános Linuxos topikot szüntessék meg?
Ha ez nem lehetséges, valaki nem akarna TG lenni az abszolút kezdőben? Az öreg Linuxos topiklátogatók nagy részének ilyen-olyan kifogása van a TG-ténykedésemmel, így kéne oda valaki, a másik kettőből egyszerűbb volt elhúznom, mert ott ketten voltunk.
Itt is lehet jelentkezni, ha igaz még, régebben így volt.
-
spammer
veterán
válasz
cami][us #8100 üzenetére
ha má' zene, jó kis klasszikus demo: Future Crew - Second Reality
Making of Second Reality / Future Crew (a sok kis kocka
)
De Farbrausch-t is csípem, a Popular Demo jó kis pop.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest