Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Erre amugy tenyleg ele amit bob irt, legfeljebb tiltjak majd az oda meno/jovo kapcsolatot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyebkent oszesegeben barmi ilyesmit csinalnal vegul ugyis "megtorlas" lenne a vege.

-
DrojDtroll
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
jó kapcsolatban vagyok a rendszergazdával ők csak a tantermekben tiltják a Facebook-ot
a szűrés igazából torrent szűrés lenne, de egy időbe minden további nélkül működött a thepiratebay-es letöltés, nem tudom hogy ez most is így van-e (ez miért van engedve ha a többi nem)
A suli összes infótanára szidta a céget, mer t nem jött le a virtualbox, meg ilyesmi. Elkezdte tölteni aztán kb a felénél megállt.
a suliban van egy másik internetelérés azon mindent szabad, csak pl ha nekem este 10-kor kellene valami, akkor nem tudok felmenni a suliba.
A két rendszerben működött az átjárás.
Ha megadtam fixen a gépemnek a másik hálózatos ip adatokat akkor ment minden szépen. Erre jöttek és kicserélték a dhcp szerverüket és nem megy az átjárás. -
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Szerintem a kolidban nem az internetszolgáltató lesz a köcsög, hanem az, aki a tűzfalat beállította. Ami egyébként érthető, hogy igyekeznek szigorúra fogni. Szóval, ha nagy forgalmat generálsz, akkor fogják, és letiltanak. Esetleg letiltják alapból a netet egy időre biztonsági okokra hivatkozva, és akkor mindenkivel kibabrálsz.
-
DrojDtroll
veterán
Az kellene hogy 10 MB/s-el tudjak letölteni bárhonnan bármint csak nehezen legyen tiltható. Letöltöm, törlöm, letöltöm ez így pörögne.
Az a lényeg hogy a kokinkban pár dolgot nem lehet letölteni mert köcsög az internetszolgáltató. Ellenük irányulna ez a kis fogalomkeltés.
-
BoB
veterán
Ezért nem jó a tiling: [link]

-
cami][us
őstag
Nem tudom hogy igaz-e de nagy poén ha igen. Külön felhívnám a figyelmet a betöltött munkakörre.
-
tvamos
nagyúr
Nem értem, miért kellett az y-t, meg a z-t osszekavarni a billentyuzeten!?..
-
Rimuru
veterán
A vilag egyik legjobb erzese kovetkezik: hosszu szoveget legepelni angol kiosztassal magyar nyelven, majd a helyesirast leellenorizni... 1.5-os szorzot hozzaad raforditott idore.

-
vargalex
félisten
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Szia!
Nem csak a kernel paraméter kell neked?
-
Ez is lm-sensors alapú? Oks, meglátjuk, köszi.
szerk.: szerintem ezzel is próbálkoztam már. Az volt a baj, hogy a pwmconfig nem talált semmilyen pwm-es eszközt. Ami nem fedi a valóságot. Mindegy, azért futok még egy kört.szerk.: ez aranyos 2008-ból: "Hogy mi a pwm, arról fogalmam sincs. Ez valamilyen energia érték, ami beállítja a fordulatszámot. FIXME"

-
Vladi
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Fontos, hogy hűvös legyen!!

Najó valami fan control kell? Esetleg a fancontrol?

-
Testvéreim a Linuxban, mondjatok nekem egy normális fan controllert, legyetek szívesek. Ubi alapú Mint. Gyári Intel 775 (DQ35JO) deszka, és nem bírom belőni a hűtést. Az alaplap vezérlése hulladék, 32°C alatt tart egy terhelés alatt levő Core2Duo-t, egy egyszerűbb levegős hűtővel. El lehet képzelni, mi a fordulatszám.
-
Apollyon
Korrektor
Á semmi, csak légvonalban kb fél km-re volt tőlünk a múltkori robbantás
(igaz legalább nem orosz volt a csóka)ma meg a szép verőfényes délelőtt kiléptem az utcára és ahogy orcámat a kedves napsugarak érték majdnem elütött a >járdán< egy TEK-es gépjármű, aztán elárasztották az utcát a rendőrök meg autóik. Ennyi rendőrt már rég láttam, tekkest így felöltözve pajzsban meg minden aztán pláne. Jövök visszafelé már kamerák mindenhol, remélem nem leszek a tévében. A belváros gyönyörei.
A többit megtalálod a hírekben. -
Apollyon
Korrektor
Tök jó bakker, hogy ma az utcánkból ráncigáltak ki egy terroristát. Mondtam én hogy rossz itt a levegő...
-
cami][us
őstag
Theo váltott git-re.

Kipróbáltam volna a dirty cow hibáját de inkább összeomlott a rendszer, semmint írjon a root filéjébe. Ezután az android NDK-ban meg se próbálom. Azért a CVE weboldala jópofa volt. A logó mint az egyik iron maiden rajongó ismerősöm, freebsd adomány, linux törléséhez tippek, szóval zsír volt.
-
bambano
titán
floppy:

Version 1.97 ------Sequential Output------ --Sequential Input- --Random-
Concurrency 1 -Per Chr- --Block-- -Rewrite- -Per Chr- --Block-- --Seeks--
Machine Size K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP /sec %CP
notebook 128424M 1502 99 1023479 57 498019 33 6133 99 1075935 57 +++++ +++
Latency 9267us 279ms 562ms 5695us 4746us 8227us
Version 1.97 ------Sequential Create------ --------Random Create--------
notebook -Create-- --Read--- -Delete-- -Create-- --Read--- -Delete--
files /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP
16 +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++
Latency 32us 874us 377us 607us 10us 26us
1.97,1.97,notebook,1,1477517638,128424M,,1502,99,1023479,57,498019,33,6133,99,1075935,57,+++++,+++,16,,,,,+++++,+++,+++++,+++,+++++,+++,+++++,+++,+++++,+++,+++++,+++,9267us,279ms,562ms,5695us,4746us,8227us,32us,874us,377us,607us,10us,26us -
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano
üzenetére
Na most beállítottam, egyelőre megelégszem a TB szűrőjével, feltéve hogy működik.
Most nézem, a "ki"szolgáltató elmehet a búsba. Teljesen lebutították a webes felületet, fent már nem is lehet szűrőt tetszőlegesen állítani. Volt fent egy tonna cím amikre szűrni tudott, most teljesen más a webes alkalmazás, szénné butult, gyakorlatilag van 1 bejövő 1 kimenő, draft meg spam mappa, amibe max. áthúzni lehet a leveleket. Nem semmi... Na nem mintha sokat számítana, de már ezer éve csak smtp alól használtam.Ja semmi, megvan, csak jól eldugták. Mondjuk már nem is hatékony ;DMindegy, köszi a tippeket! Lehet megejtem a saját email szervert is, mibaj lehet, van egy fölös netbookom is rá

-
bambano
titán
válasz
Apollyon
üzenetére
a statisztikai szűrés nem csak a fejlécekre működik, hanem a levél törzsre is. elég jó, ha 3-4 hónapig eteted spammel, elég pontosan megtanulja.
esetleg azt próbáld meg, hogy a kedvenc email címedet nem a szolgáltatónál olvasod, hanem lehúzod egy saját szerverre, menet közben filterezel, és ami nem spam, azt berakod a saját szervereden egy postafiókba.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano
üzenetére
Sajnos a tárgy és küldő az random, szinte soha nem ismétlődik, vannak magyar nevek is, de olyan is amikor a saját címem a feladó.
Már töröltem mindet, de majd ha jön megint akkor átnézem a leiratkozós linkeket. Egyébként pop3-as a szolgáltatás. Viharmadárt használok igen, mutt-hoz még lusta voltam

-
bambano
titán
válasz
Apollyon
üzenetére
viharmadárban lehet statisztikai alapú spamkergetést csinálni.
azt nem tudom, hogy mennyire férsz hozzá a szerveréhez, mert ott meg címek alapján és egy-két regexp patternre lehet jól szűrni.mivel a spammerek nem annyira területi iq bajnokok, így gyakorlatilag néhány programból spammelik szinte az összes levelet. a következménye az, hogy a levél végére berakott leiratkozós link viszonylag egyforma, arra lehet tartalomszűrést csinálni. én ezt az smtp szerverben csinálom, de lehet, hogy neked pop3 vagy imap alapú kliens-szerver szűrő cucc kellene. imap postafiók esetén imapfilterrel egész szépen meg lehetne csinálni.
meg lehet charsetre is szűrni...
-
Apollyon
Korrektor
Van egy email címem, amihez ragaszkodok. Csillió spam jön rá naponta, pedig nincs megadva semmilyen oldalon, nem regisztrálós cím... Szolgáltatós, sajnos a @ mindkét oldala szótárazható.
Azonkívül hogy törlöm, tudok vele valamit kezdeni? -
-
Rimuru
veterán
válasz
üzenetére
1.1 Ha tudsz programozni nincs kerdes.

1.2-1.3 kidolgozol magadnak egy tesztelest es kesz.

2. mindig is powersave-t hasznaltam. Telefonon tobb haszna volt allitgatni, de oszinten mar nem emlekszem hogy ott mi volt legjobb.

bambano: mindig van par kreativ nev ilyen versenyeken.

-
Apollyon
Korrektor
Hehe, azért elég komoly, ha nincsenek engedélyezve a scriptek, akkor a linuxos kezdő topik összefoglalóját lenyitva ez lesz az eredmény: [kép]
-
bambano
titán
nng progversenyre jelentkezett egy nullre ferenc nevű csapat

-
törölt tag
(#7852) spammer
Olyan ritkan nem ertek a nyelveden, mint epp most.
(#7853) colomb2
Csak nem arra a programra gondolsz, amire nem lehet rakeresni?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1.1. Vegyuk peldanak a
dwmWM-t. Amikor egy program mereterol beszelunk, akkor ket meretre gondolhatunk? Binaris es forraskod? Elobbi altalaban a /bin mappaban talalhato. Utobbirol pedig ugy derul ki, ha innen letoltom es kicsomagolom a tomoritett allomanyt. Na de. A jovoben honnan tudom (nagyobb program eseteben), hogy melyik a forraskod? Mivel a reklamban is tobbszor kihangsulyoztak, hogy egy 2000 soros programrol van szo, igy konnyen kitalalom, hogy jelen esetben adwm.clesz a forraskod.1.2 WM tesztelesre milyen modszert javasoltok? A
topmegmondja, hogy mennyi a RES, de szerintem nem elkepzelhetetlen, hogy lehet gyorsabb egy magasabb RES-el rendelkezo program. Itt jon a masik kerdes, egy WM sebesseget hogyan tesztelned? A memoria hasznalatra sincs igazan jo otletem.startxutan uresen neznel egy RES-t? Ez igy tul amatornek tunik. A VIRT ertekekkel mennyire erdemes foglalkozni?1.3 Hasonlo megfontolasbol ezek utan pedig szivesen megneznek egy
screenvstmuxvsdvtmcsatat is (ahol nem szamitok kiugro kulonbsegekre).2. Hasznal valaki performance governor-t laptoppal? Mintha ugyanolyan huvos maradna a gep, mint ondemand. Azert lassabb, de konzolban el lennek akar powersave is (800 MHz
). Intel P8600 @ 2400 MHz. -
törölt tag
Vajon miert nem megy console-ban a resize pane (tmux)? X alatt mukodik.
-
törölt tag
Sajna ez html. En konkretan valami ilyet kerestem volna, mert ebben a formaban ez akar ki is nyomtathato, sot akar le is fuzheto. Ha nincs ilyen formaban 8.x-as dokumentacio, a ket verzio kozott vannak olyan kulonbsegek, hogy ne legyen erdemes a 7.4.443-el foglalkozni egy kezdonek?
Ez pedig mar egy kisse erdesebb kerdes lesz. Megoldhat, hogy man page-t pdf-be nyomtassak a szinek megtartasaval ugy, hogy a formazas ne masszon el, de A4-es lapra rendezze ossze?

-
törölt tag
Vim-nek nincs 8.x-es manualja pdf-ben vagy valami hasonlo nyomtathato formatumban? En csak 7.4.443-t talaltam.
-
bambano
titán
A gépben, amin a tegnapi bátorságpróba ment, ma ramot cseréltem. A feladat elvileg egyszerű lett volna, vettünk egy marék ramot, és tele kellett rakni. hát nem jött össze elsőre, az egyik modullal gond volt, ki is dobta a memóriavezérlője.
na mondom, szép meló lesz, mire kisakkozom, hogy melyik vagy esetleg találok doksit hozzá. nem lett szép meló. kinyitottam, két led világított a modulok mellett.
"hülye" ibm számítógépet gyártott valaha.
-
bambano
titán
elég sok gépem van, úgyhogy van mit reszelni.
ez konkrétan egy melós szerver, amibe holnap érkezik memóriabővítés, így, gondoltam, előtte felupgradelem rajta az oprendszert is, meg tolok bele xen-t, hogy holnap, amikor kimegyek helyszínre, ezzel már ne kelljen görcsölni. -
bambano
titán
bátorságpróba indul: upgradeljünk jessie-re remote.
-
Apollyon
Korrektor
Az 1K az a lélektani határ, amit még részemről el lehet fogadni... költsék szerverre – de csak ha elegen váltanak
Avatar váltogatással is vissza lehet élni egyébként, meg szinte bármivel. Nem ez lesz a szűk keresztmetszet...
A nagyobb gond az, hogy eltűntették a miért moderáltuk topikot, és nincs "utódja". -
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Az a baj hogy az az 1kHUF nem nagyon bir visszatarto erovel, igy szerintem eleg gyakori lesz.
Megertem ha valaki valtani akar, en is megtennem ha lenne olyan fantaziam hogy egy normalis nicket osszehozzak.
(csak 1 van amire szivesen valtanek de lehet hogy foglalt)bambano: nem tudom mire gondolsz...
-
Rimuru
veterán
Na beindult a sok nevvaltas, viszont legalabb az egyine arckepeseket be lehet majd azonositani...
-
válasz
üzenetére
A fenébe, erősen le vagyok maradva....ebben is! Kösz az infókat!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kevés időm volt a listáddal foglalkozni, de ha megnézed és találsz rajta valami módosítani valót, csak szólj, szívesen veszem az ilyesmiket. Van aki piszkálódásként éli meg az ilyesmit, de én inkább köszönettel veszek minden javító szándékú javaslatot... (a kezdő topikra gondolta, sajna idő híján a Mint és az Ubi kikerült a haszontalan TG ténykedésem alól.
-
-
törölt tag
Folytasd a listat.
exiv2jheadmatperl-image-exiftool -
törölt tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ubuntu-t, Mint-et sosem hasznaltam. Viszont Parabola-ra ha telepitenem, csak a
minidlna0.45 MiB-os csomagot akarna telepiteni. Biztosan mukodne. Anno Debian-al sem volt vele gondom. Esetleg bongessz innen alternativat.Nem gondoltal meg arra, hogy dobod a Mint-et valami masert es kezdesnek valami egyszerubb, gyors WM-el hasznald a bloated DE-kkel szemben? Megterulne.
-
Sziasztok!
Segítsetek léci abban, hogyan, melyik programmal tudom DLNA-n keresztül a smarttv-re vagy inkább a a MediaBox-ra küldeni a PC-n lévő tartalmat, a Boxon van KODI. Debian/Ubuntu alapú disztrón oldanám meg, ha lehet!
Ha nem DLNA a megoldás, akkor abban segítsetek, de mindenképp csak Linux alatt akarom megoldani! ebben itt wines megoldás van, de azt passzolnám inkább
-
törölt tag
.newsbeuter/urls
https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?user=MotherboardTV
youtube-dl -o - "http://www.youtube.com/watch?v=-4_on9zj-zs" | mpv -Ez valami fantasztikus.

IceCat nelkul YT, raadasul rss feed-bol ugy, hogy van a 1280x800 notebook mogott egy kolcson 1920x1080 monitor, amit xrandr-el be lehetett ugy allitani a kindoz-al ellentetben, hogy
--below. Csodalatos egy rendszer ez.
-
törölt tag
Melyik masodlagos kijelzot venned egy 12.1 inch-es (1280x800) notebook melle? Azert nem a monitort hasznalnam elsodlegesnek, mert a notebook billentyuzetet akarom hasznalni. Nincs meghatarozva (=hely van), hogy a notebook mellett normal/pivot, vagy notebook mogott egy apro allvanyon. Elsosorban csak manpagest, manualokat, weblapokat szeretnek kitenni ra.
19 inch - 1280x1024
20 inch - 1600x1200 (forgathato)
20 inch - 1680x1050 (forgathato)Szandekosan kerdezem itt. Jobban belemenni pedig nem akarok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
- 27% - NZXT Kraken 240 vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)