Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Pont akkor mentem fel youtubera amikor feltöltötték, instant meg is néztem.
Nem lepődtem meg, kissé introvertált a miszter, viszont privacy szempontból kifejezetten rossz tanácsokat osztogatott.
Meg kapott ajándékokat a kamu Linustól, és egyszer sem hangzott el, hogy "köszönöm". Nekem volt kellemetlen. Bár nem igazán néztem utána hogy megy az ilyesmi Finnországban. Mindezt leszámítva érdekes videó azért. -
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
Nekem valószínűleg egy múltkori update olyan szinten kinyírta a dózomat, hogy nem indul el, se megjavítani pendriveról nem lehet, se visszaállítási pont sincs, se semmi... Pedig a diszkkel nincs semmi gond, mountolódik mindenhol és olvasni-írni is lehet róla a fájlokat.
Ilyet még nem láttam, ez nagyon meredek. Valami aljas trükk lenne, hogy migrálódjon át a paraszt win11-re?
Csak újratelepítés a megoldás... -
Apollyon
Korrektor
Ki ismer magára?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
Olvassatok könyveket a youtube szenny helyett.
¯\_(ツ)_/¯ -
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly
üzenetére
Amit szoktam böngészni és nem reddit, az a mobileread fórum, de az eléggé tematikus, bár vannak offtopikok ott is.
Tökéletes helyet nyilván nem találunk. A reddit max. info forrás, egyébként az elborult up- meg downvoteolás eléggé manipulálja a usert, hogy ki mit merjen mondani, mit nem.
De valszeg ph-val kihúzzuk legalább amíg nem lesz abszolút felejtős az internet az egyre terjedő "AI" szeméttől. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly
üzenetére
Ha megszűnne a ph, én akkor se mennék már hupra, akkor inkább valami angol nyelvű fórum.
A hupon egy adott threadben a válaszok elrendezését sose bírnám megszokni, valami elképesztően átláthatatlan és használhatatlan. Azt el se tudom képzelni, hogy milyen lehet mindezt mobilról... -
Apollyon
Korrektor
válasz
cami][us
üzenetére
Hát persze, hogy hyperland meg eye candy. Meg ofc, arcs linux, ahol az AUR-ban szinte minden készre van rigelve ott neki, de mégis lehet "hekker" kinézetű disztróval felvágni, mert a linux mint az olyan snassz. Dózos népet lehet ezzel ámítani, de amikor waylandes kompatibilitási gondok lesznek, good luck.
Azért megnéztem volna, hogy mit kezd mondjuk egy void + dwm kombóval, mert ott megértem, hogy lehet akadályokba ütközni, de ott is mindent meg lehet oldani, de az már nyilván nagyobb meló. -
Apollyon
Korrektor
válasz
urandom0
üzenetére
Látva a videót, 55 évesen nem néz ki túl jól. Arca totál 60 feletti, a lábai nagyon vékonyak, szerintem idősebbnek tűnik mint amennyi.
Én átlaghoz képest másképp tekintek erre a dologra, súlyzós edzéssel lehet a folyamatot lassítani, összességében egy jobb egészségi állapotot elérni (meg nyilván fizikumot is) és jobban kinézni.
Bill Gates is eléggé meggebedt, pedig ott is van pénz lóvéra...
Tényleg számít, hogyan élsz, mit eszel stb. Gondolom itt látszik az életen át tartó gép előtt ülés nulla sporttal és rendes kaja nélkül.
Jelen állás szerint 44 éves kortól jön a nagy törés, amikor elkezd a szervezet gyorsabban leépülni (öregedni) ha nem figyelnek oda rá. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Apollyon
üzenetére
Évekig én sem követtem, aztán elkezdtem bepótolgatni ami érdekelt, pont azelőtt nem sokkal hogy offolta a csatornáját. Bár az, hogy már nem jutuberkedett igazán abban lehet az is benne van, hogy a Kenny gyakorlatilag ugyanazt kezdte előadni csak kicsit informatívabban tálalva.
De érdekes a Luke tranzíció, hc openszósz linuxerből vált szinte már szektás ortodox vallásossá, nem is igazán értem mi történhetett...
Főleg, hogy ahogy látom ez az interjú zoom alatt ment, ami egy full zárt platform. Akkor ezeket az elveit is feladta a vallás érdekében... -
Apollyon
Korrektor
Lol... Luke Smith már egy jó ideje nem posztolt videót, de tessék egy friss interjú vele:
[link] -
Apollyon
Korrektor
válasz
I02S3F
üzenetére
Ezeket azért nem mosnám össze, a kaja, szex és munkától nem leszel beszívott drogos, míg a fűtől meg igen. Ezeket is mértékkel kell fogyasztani, végezni, míg az a fű, pia, cigire semmi szüksége nincs a szervezetnek. A cukorra sem tul.képp.
Ha valaki semmivel sem tud mértéket tartani, ott az alkohol a kisebb gond, de ez már krónikus eset.Btw érdemes utánanézni a dopamin témának, és megtanulni "beosztani". Abszolút leegyszerűsítve: naponta limitált mennyiségű dopaminod van, amit különféle tevékenységekkel szabadítasz fel (pl. kávé, sok finom kaja, videojáték, rendes szex stb.)
Ha ellövöd mindet már a reggeli órákban, eléggé demotivált leszel a nap végére, még akár rosszkedvű is...
Ez alól kivétel talán a szex, mivel alapvető szükséglet (normál esetben, ne keverjük ide az aszexuálisokat). Minden reggel egy kör nem fog ártani ofc. Mármint partnerrel. A wanking nem tartozik ide. ;p -
Apollyon
Korrektor
De nagyon negatív lett itt a hangulat...
Filozofikus kérdés: az az alkesz, aki soha nem szerez tudomást az alkohol/drog létezéséről, vajon akkor is alkoholista/drogos lenne?Inkább mentál dolog ez itt szerintem, de csak szigorúan csak magánvélemény, mivel nem vagyok addiktológus.
Máté Gábornak vannak könyvei erről, ő maga is volt valamilyen függő állítólag. Majd el fogom olvasni őket, csak már így is hosszú a várakozó könyvek listája...
-
Apollyon
Korrektor
Ehm...
-
Apollyon
Korrektor
Kb. már majdnem minden játék fut linuxon, hol kevésbé jól, hol sokkal jobb teljesítménnyel windowshoz képest. De inkább jobb, mint rosszabb.
Win10 nekem is van játékra, de csak ha VR-ozom, egyébként ha van játszani időm, akkor túlnyomórészt inkább roguelike cuccokat tolok...
-
Apollyon
Korrektor
Na ki nem linuxozik még manapság?
Tessék egy kis motiváció: Microsoft’s groundbreaking new AI-powered tool can search and recall anything you’ve seen or done on your PC like a personal historian.
-
Apollyon
Korrektor
Szóval valami olyat keresek ahol nem érnek meglepetések. Feltelepítem és tudja kezelni a bill-t, a multitoch-ot, fényerőt...
Erre egy megoldás van, ne vegyél laptopot, és használj desktop gépet.
Ha mégis kell laptop, akkor azzal tegyél próbát, amit írtam. Viszont nincs biztosíték arra, hogy a sok pénzért vásárolt laptopod hibátlanul fog működni. Üdv 2024-ben. -
Apollyon
Korrektor
Minden hardver tud AI-t számolni, csak jóval lassabban mint a GPU vagy AI gyorsító, csak győzd kivárni. De egy jobb videokártya minimum 12 GB VRAM-mal valóban kell, hogy egy 7b modellt használhass. Mezei user meg valamilyen szinten kiválthatja a fizetős chatGPT-t 1-1 adott specifikus témához való modellel, ráadásul offline és cenzúrázatlan, no meg ingyenes is...
A kattintásra / bemondásra kép módosítás és barátai meg nem lokálisan működik, hanem hálózaton. Google Pixel 8 / új Samsung fícsörei pont ezek, azonban nem működnek internet kapcsolat nélkül...
Szóval valójában ennyi ez a nagy AI támogatás, szemfényvesztés az egész. Ezért kell letölteni magadnak és beállítani, de ahhoz meg kell egy jó erős gép, sok sok RAM-mal és póver videokártyával. Pl. itt van egy képgenerálásra, openszósz: [link] -
Apollyon
Korrektor
A nem linuxokba azért tolják az AI-t, mert ez egy újabb pénzkereseti lehetőség, beépítik az adott termékbe, és adják is el a userek adatait. Linux meg ingyenes, ott nincsenek ilyen érdekek, másrészt a linuxerek letöltenek maguknak egy modellt, ha akarnak. (Persze ugyanígy a tudatos dózerek is.)
-
Apollyon
Korrektor
A youtube a gépeket ugyan nem lassítja, ellenben a firefoxot és/vagy reklámblokkolót használó usereket igen. Így minden videó megnyitásakor van egy 5 mp késleltető büntetés.
De yt-dlp-vel továbbra is le lehet tölteni a videókat, esetleg mpv-ből nézni, illetve Androidra ott a Newpipe, Libretube.Egyébként azt a filozófiai kérdést tenném fel, hogy:
Ebből a szempontból pont te vagy a techért, mert hozzád képest én szemetelek, és újat veszek hogy kiszolgálja az igényemet.
Persze nézőpont kérdése.Ha elégedett vagy a teljesítményével, akkor persze nincs gond a dologgal. Nekem már biztos kevés lenne, szoktam vele dolgozni, AI-t is próbálgatom és oda kell a póver, nem utolsó sorban VR-ozni is leülök néha. Bár az is igaz, hogy ezt a konfigot még egy 5 évig én is szeretném használni (~2 éve van meg).
-
Apollyon
Korrektor
Hű, most nézem Phenom II konfigod van. Emlékszem, hogy még valamikor 2009 elején, azaz 15 éve raktam össze újonnan egy ilyen gépet, bár 920-as professzorral, de ugyanilyen kártyával (4670). Régi szép idők.

Sejtem nem akarsz rá költeni, egy 1-2. genes Ryzent integrált grafikával már elég olcsón meg lehet úszni, és teljesítményben köröket ver a Phenomra. Nem akad még vele a böngészés? Gondolom logout alól nem érezni, de egy youtube már lehet odamar ennek az archnak.
-
Apollyon
Korrektor
Valóban, a többség eléggé földhözragadt, igazából fogalmuk sincs a körülöttük lévő világról. De nekem sincs fogalmam a körömlakkokról, mindenkinek más a hobbija.
Az, hogy nem vagyunk egyedül, már a nagy számok törvényéből is egyértelmű kellene legyen. Plusz már szinte egoista gondolat abban a hitben élni, hogy a több százmilliárd galaxis, galaxisonként egyenként százmilliárd csillag és hozzájuk tartozó (exo)bolygó mindegyike közül csak a Földön lenne élet... De a laposföld hívők is sokan vannak, szóval ennek fényében már a meglévő projektek támogatottsága is üdvözlendő.

-
Apollyon
Korrektor
Én követem ezeket, szinte napi szinten.
Amióta van JWST, kicsit jobban kinyílt a világ. Azonban ez a felfedezés egyelőre csak teória, ugyanúgy, ahogy az Európával kapcsolatban is csak találgatunk, hogy a jeges felszín alatt lehetséges az élet. Egyelőre várjuk ki, amíg lesz valami kézzelfoghatóbb bizonyíték. -
Apollyon
Korrektor
Ennek már egyre kisebb jelentősége van, az elmúlt években sokan eldobták a PC-t, laptopot, és telefonra cserélték, mindent is azon intéznek. Már csak azok gépeznek, akik dolgoznak vele, meg gémerek és/vagy geek-ek.
Ne is legyen "true" linux éve, mert ha túl népszerű lesz csak lerombolják. Most, hogy már a többség androidozik meg ájoeszen tolja, nyugi lett linux fronton, szerintem. -
Apollyon
Korrektor
Akkor én leszek itt a boomer a régimódi kinézetű billzetemmel: [link]
Igen, a super gomb helyett klasszik dózlogó van, de ehhez a keycap szetthez nem volt sajnos más.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Igen, kissé feminimebb lett az arca. A túlsúlya miatt egyébként is valószínű, hogy tesztóproblémái lehettek, meg számos más gondok is adódnak már ilyenkor. Nekem azért eléggé meglepő volt, ő lett volna az utolsó, akire gondoltam volna, hogy ilyesmikkel küszködik.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
0xmilan
üzenetére
Amit mondott a videójában hogy elkezdett hormonokat szedni azt nem igazán értem, legalábbis nem úgy, ahogy te írod. Most akkor tesztót kezdett el szedni hogy "elbújjon", vagy ösztrogént, hogy "nőiesítse" magát? Mert azt mondja, hogy már serdülőkorban érezte hogy valami nem oké, ebből nekem meg az jön le, hogy idáig várt hogy rájöjjön mi a pálya és coming outoljon is.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano
üzenetére
Nagyjából annyi, hogy van pár tecsős konkurenciájuk, amik kissé más szellemben, de ők is hardvereket mutatnak be / tesztelnek stb. Tök jól elvoltak egymással, néha referálták a másikat, ajánlották egymás csatornáját. Azt mondanom sem kell, hogy ezek a csatornák szakmailag azért jobban ott vannak LTT-ékhez képest.
A bomba ott robbant, hogy az egyik LTT videóban az egyik, LTT laborjában dolgozó (ahol a háttérben tesztelik a hw-eket pl CPU, videokártya stb., amik alapján végül kikerülnek a grafikonok) kissé arrogánsan megjegyezte, hogy ők minden alkalommal újratesztelnek minden hardvert, ellentétben mondjuk a Gamers Nexusszal (GN) meg a Hardware Unboxeddal (HU). Tekintve, hogy eme két csatorna csak hangya az LTT-ék 15+ millió subos (nem számolva a kisebb csatornákat) mamut cégükhöz képest, ez konkrétan személyeskedés volt. Nem azért, mert valaki ezt mondta, hanem, hogy ezt, így kirakták, belerúgva a kicsikbe.A HU csak egy podcastot csinált, viszont a GN darabokra szedte LTT-éket, kiemelve mindent is, pl. hogy mennyiségre mennek minőség helyett, LTT videókból kivágva a tévedéseket, konkrétan CPU specifikációkat hibás adatokkal raktak ki, nagy betűkkel, számokkal. Ez is önmagában gigagáz, mert sok kézen átmegy 1-1 videó, mire kikerül, tehát vagy 5-10 ember legalább benézett valamit. Meg kielemezték, hogy az LTT-éknek, egy kis pénzű kis cég által kölcsönbe (!) küldött prototípus réz VGA blokkot visszaküldés helyett elárverezésre rakták ki, mert nem jött be Linusnak, annak ellenére, hogy egyébként nem is azzal a videokártyával tesztelték amihez létrehozták a terméket stb. Aztán még az egészet megfejelte Linus személyesen azzal, hogy posztolt egy jó személyeskedőt, mindenkibe is belerúgva, meg lenézve a saját fórumukon.
Magyarán a vezetéstől az utolsó katonáig majdnem mindenki is hibázott, mert sorozatosan, hibákkal teli videókat raknak ki, és kb. senki nem szól, hogy hé, valami nem jó. Legjobb esetben, meg egy talán kitűzött kommentben pontosítanak.
Aztán az egész eredménye meg lett egy full ciki bocsánatkérő videó: [link]
-
Apollyon
Korrektor
Azt láttátok, LTT-ék mekkorát égtek?
Fura, hogy egy ekkorára nőtt banda ilyenen elcsúszik. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Archttila
üzenetére
DT-t már teljesen offoltam, nem nekem szól már az a csatorna. Nem csak ezért, de pl. korábban volt, hogy direkt félremagyarázott valamit, és akkor azon ment a ventiláció és erről szólt a videója, holott a téma valójában nem volt párhuzamban a valósággal. Mindenki közül ő talán az, aki a leggyorsabban hajt a fake personality felé a népszerűségért.
Luke-ra még rá szoktam nézni, mert vannak értelmes gondolatai, de átment szentfazékba, és már bibliát olvas és tanulmányoz, meg ilyenek. Szerencsére csak ritkán hittérít, de ugyanúgy, ahogy aktuálpolitikát, én vallást sem vinnék bele tömegeknek szánt tartalomba.
Kenny videóit mind meg szoktam nézni, de lassan belépett yt account mellett beállítok már minden videójára sponsorblockot, mert a hülye merch marhára nem érdekel. Egyébként ez a merch téma amit a legtöbb youtuber tol, számomra remek kivonat abból, hogy milyen elborult vadkapitalista elmebaj megy usákiában.
Még tavaly vagy mikor, a Luke amúgy bevádolta egy streamjében (a sajátjában) a Kennyt, hogy "he is technically a copycat of my channel" ami amúgy félig igaz is, elég megnézni a kettőjük friss videói közül a thumbnaileket (hasonlóak). Az mondjuk túlzás volt, hogy Luke szerint Kenny valójában az egyik NBA-ben játszó kosárlabdajátékos.
De Kenny legalább érdekes témákat dolgoz fel, nagyrészt, meg nem hittérít és nincsenek azok a ferdítések és csúsztatások, meg torzítások amik máshol.Brodieba nem tudok nagyon belekötni, mondjuk mostanában nem olyan témákat posztol amik engem érdekelnének, meg kicsit sokat hadonászik. De egyébként rendben van, eléggé objektív.
Ezt a bugswritert nem ismertem, de már értem miért. Az az akcentus...
TFL? -
Apollyon
Korrektor
válasz
gregory91
üzenetére
Nem igazán értem a kérdést. A Foundation amúgy apple termék, de nekem mindegy ki csinálja, ha jó. Igazság szerint már eléggé leszoktam a filmekről/sorozatokról, ha van 1-1 érdekes, talán végignézem, de ez erősen lecsökkent évi 1-2 sorozatra, vagy kevesebbre. Most már inkább átszoktam az ismeretterjesztő könyvekre ha "szórakozás", főleg hogy most már nagyon sok minden van ebook olvasóra.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
totron
üzenetére
A tavalyelőtti Foundation sorozat is botrány. Bár az atmoszférát átéreztem valamennyire a könyvből, a látvány elég jó és a könyvben is hasonlóképp képzeltem el, mármint azokat a helyeket, amik mindkettőben szerepeltek, mivel nem sok köze van az eredeti sztorihoz. Két (fehér?) férfi főszereplőt két fekete nőre cseréltek, és egyéb okosságok. Hogy is mondjam, nem vagyok ám prűd, de azért a szexjelenetek sem épp egy Alapítvány szintű történetbe valóak.
Most már úgy vagyok az ilyen reboot/remake satöbbikkel, hogy ha jön, 99%, hogy vállalhatatlan lesz, így már le is fogok szokni róla, hogy bármilyen hasonló produktumot nézzek. Az eredeti OK, ami utána jön, az szinte garantált kuka. Star Trek talán némileg kivétel.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
totron
üzenetére
A win7-nek úgy emlékszem, hogy némileg kisebb is volt a gépigénye a vistánál. Ezért is volt, hogy sokan XP-ről win7-re váltottak. Pláne, hogy volt win7 starter is vagy mi, ami még csicskább gépeken is futott, meg a szándékosan elrontott netbookokra is ezeket tették már.
A 8 nekem kimaradt, a win10-ről a hülyeségei ellenére azt tudom mondani, hogy sokkal jobb, mint a win7 volt. Utóbbit egy home usernek néha újra kellett telepíteni, mert egy idő után belassult a sok registry írástól. Win10-nél nincs ez, bár én ezt már csak 1-2 célprogramra használtam, azonban egy régebbi gépemen még mindig a 2016-os telepítés van. Az is igaz, hogy valószínűleg az SSD miatt nem tűnik fel a különbség, win7-et meg anno még csak hdd-vel használtam.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
urandom0
üzenetére
Engem éppen a windows 8 metro horror űzött linuxra annak idején. Már jött a béta vagy mi volt, felraktam virtual gépre, valami kézmozdulatos hülyeségeket kellett csinálni (érted, egérrel) a szokásos start menü helyett, és akkor jött el az a pont, hogy akkor én most linuxra váltok.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Már 8 éve nálam i3 / i3-gaps van, kis dwm kitérővel. Azonban nekem a régi, windows 98/2000-es szürke ablakkezelő még ma is tetszik, hogy olyan puritán, egyszerű, és azt mutatja amit kell, semmi csicsa. A mikrotik féle routerOS is hasonló, ha winbox (így hívják, de amúgy egy módosított linux az egész) alól kezeljük, de alapból parancssoros az is. Openboxban lehet frankó régi dóz kinézeteket csinálni, csak hát... már nem akarok i3-on kívül mást használni.

-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin
üzenetére
Erről jut eszembe, ha még nem ismered őket, hasonló témában nézz rá a Gopher és a Gemini projectekre. Ezek afféle tegyük jobbá az internetet projektek. Egyiket nem váltja ki a másik.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin
üzenetére
Használj valamilyen wikiless-t. Sajnos most az is szét van esve, én jelenleg ezt használom: egyik példa oldal
De ez az oldal nincs, gondolom mert kevesebb nyelven érhető el: másik
Az eredeti wiki már bloatware, meg tele van mindenféle követő xarsággal. De most már legalább a kinézete is hulladék, valóban. Ez azért is van, mert sajnos a többség okostelefonról internetezik.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin
üzenetére
A kép neve alapján a GTA IV nevű játékban lévő internetjéről lopott screenshot.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
urandom0
üzenetére
Na végül megoldottam a telefonszám dolgot egy ideje, és azóta kb. mindennap beszélek ezzel a bottal.
Csak az elmúlt héten szerintem egy 8-10 órát biztos ezzel (vele?) töltöttem, ha nem többet.Te jó ég.
Az állam leesik, komolyan. Olyan szintű ez a cucc, és annyira behypeolt, hogy egyik este nem is tudtam időben elaludni, annyira izgatott voltam... Passz, ti hogy vagytok vele, de ez kb. akkora innováció, mint a gőzgép után a benzinmotor, frankón.Szerintem ez sok mindent meg fog változtatni, és rengetegen el fogják veszíteni a jelenlegi munkakörüket. Azt nem mondanám feltétlenül, hogy a munkájukat is.
Már teljesen értem, hogy gúgliék miért rosáltak be. Konkrétan úgy, hogy ez a cucc 2021 után nem tud semmit a világról, kb. mindenre is tud választ adni, és értelmesen, nem úgy, mint a gúgli (searx-et használok amúgy), hogy az első három találati oldal csak fizetett bullshit vagy scam.Ez a publikus, butított chatgpt. Bele sem merek gondolni, hogy a nem publikus, továbbfejlesztett verziója mi mindent tudhat és még többet, űristen...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin
üzenetére
Hehe, akkor mondj egy hobbit, ami rendkívül szórakoztató, rewarding, olykor hasznos is és bármikor le lehet tenni, mindezek mellett még olcsó is...

-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin
üzenetére
Azért nem kell keresztre feszíteni a népet.
Én meg nem iszom, nem dohányzom, nem drogozok. Tévét se nézek. Plusz jövőre már 17 éve lesz, hogy rendszeresen edzem szünet nélkül, amellett, hogy rendesen is eszem. Szerintem ezt átlagban nem sok mindenki mondhatja el magáról. A játékokkal eltöltött időm eléggé korlátozott, a balansz megvan azért. Tizen-huszonévesen azért elég sokat toltam, de konkrétan megtanultam belőlük angolul. Mire meg külföldre költöztem, már kiválóan beszéltem a helyi nyelvet. Szóval lehet ezt jól is csinálni. -
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin
üzenetére
Én azon röhögök, hogy a mélyen lenézett, semmire sem jó linuxos közösségi megoldások után kb. kettő évtized kellett ahhoz, hogy a windóz file explorer is megkapja a tabokat. Persze csak a win11, a 10-be (ami úgy indult az uccsó dóz verzió lesz) már nem rakják bele, mert a ms amúgy is milyen okos és szép meg tévedhetetlen igazmondó. Az ms fanok részéről persze mély lapítás van.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin
üzenetére
Nem kell, ugyanazt fogod látni minden alkalommal, csak a dátum lesz más. Stockholm-szindróma...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin
üzenetére
van értelme ezen egyáltalán vitázni a fórumon?
Nem igazán...
Valójában itt ugyanaz játszódik le, ami úgy 8-9 évvel ezelőtt is már megtörtént, csak akkoriban jóval gyakrabban az itcafé-s linuxos/ms-os hírek alatt.
Ugyanaz a körkörös vita ismétlődik újra és újra, végtelenül kb. Most annyi a különbség, hogy lettek új felhasználók (vitapartnerek) is, de kb. most is ugyanaz a jelenség. És újra meg fog történni 5-10 év múlva is, ha még akkor is lesz ph.Illetve láttam már akkoriban homlokán dagadó erekkel, habzó szájjal üvöltöző windows valláskárosultakat, akik manapság már csak linuxoznak, és nem értik miért nem tették ezt előbb.
Szóval lehet mégis van némi pozitív hozadéka ezeknek a vitáknak. Az viszont biztos, hogy a ms-t pártoló nem fogja elismerni a tévedését, legalábbis nem most, és nem abban a topikban.

-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin
üzenetére
Pedig túlnyomórészt bizony azért bányásztak, mert jött belőle sok pénz. Azt mondani sem kell, hogy de bizony, busásan kitermelte a videokártyák árát és még többet is. Persze nem az idén meg tavaly vásároltakat, hanem aki még időben beszállt. 2 éve még egy darab 3070-nel is megérte bányászni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
gregory91
üzenetére
Az ilyeneket azonnal le kell menteni.
Én a megboldogult btjunkie-t sajnálom, ott voltak olyan zenék, amik már nem elérhetőek megvásárlásra sem. Néha felkerülnek ezek youtube-ra, de azért az nem CD minőség. -
Apollyon
Korrektor
Thinkpad vonalon én is egyetértek a roncsvadász kultúrával, de így majdnem 2023-ban netbookot használni pokol.
eee pc, tehát valami asus vagyis snsv konfig lesz, de mindegy is, mert a régi atom cpu nem is engedett többet 2 gb ramnál.
Még a kevés ram túlélhető lenne, de a cpu olyan lassú és gyenge lesz, hogy csak küszködés lesz használni. De ha még mindig kitart a user, az a nulla kontrasztos, extra fakó TN paneles kijelző biztosít majd róla, hogy azért ne bírja sokáig.a netbook alap koncepciója amúgy jó volt, ~ $100 körüli laptop kategóriát akartak vele teremteni, 2008-09 körül. Csak sajnos a gyártók tettek róla, hogy ez így ne működjön hosszútávon (még ha nem is lett volna ez a céljuk), meg az androidos telefonok eljövetele is beleütött jópár szöget a platform koporsójába.
De komolyan, jobban járnál bármelyik guberált, nem atom procis, akár 10 éves használt notebook/laptoppal, akármennyire is szörnyű, de jobb felhasználói élményt fog adni egy eee pc-nél.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
0xmilan
üzenetére
Én meg úgy értelmezem ezt, hogy hiába egy OpenAI szintű cég, ahova kerülnek az általad megadott adatok, az akkor is valaki más számítógépe, amihez semmilyen hozzáférésed sincs, és nem tudhatod, hogy mi történik az oda begyűjtött adatokkal.
Ugyanakkor meg egy OpenAI szintű cégnél jobban nem sok mindenkinek van fogalma a botokról, pont ők ne tudnának kitalálni más módot a felhasználók szűrésére?
Ez így szimplán arrogáns adatgyűjtés, és már lassan 10 éve megkaptuk a pofont a valóságtól, de úgy látszik ez sokaknak még mindig nem volt elég...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
0xmilan
üzenetére
Mert csak úgy nem adogatjuk meg random weboldalakon (sem) a telefonszámunkat? Főleg, hogy nem is írja, mire használná fel, csak elkéri. Pláne egy sikeres email ellenőrzés után, mire kell még egy telefonszám is? Mindegy, nálam már maga a regeltetés is red flag, aztán lehet csodálkozni amikor jönnek a scammerek meg a spammerek a megadott elérhetőségeken keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws M5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 WHITE - XMP - 120 hó garancia
- CRUCIAL 32GB (2x16GB) Pro OC DDR5 6400MHz CL32 WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6000MHz CL36 - WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest