- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
RablOS.
-
válasz
cami][us #8895 üzenetére
No még egy belterjes fórum.....
Magyar gép is volt egy időben, igaz az is külhoni darabokból volt.
De mi magyar már itt?
A téliszalámis illetékes parancsnok Szegeden kiröhögte a kérdezőt, mikor rákérdezett, hogy a hús az magyar sertésű disznóból van-é!?
Minap azt olvastam, hogy valami új étterem francia krumplit ad, mert magyar termelőt nem talált, aki képes lenne folyamatosan azonos minőségben szállítani.
Magyar gép még a Csepel volt anno meg a Hajdú mosógép.
-
válasz
#21078528 #8893 üzenetére
Akkor le vagyok maradva! Ennyi előnye van, hogy nem nyitok meg hírportálokat majd egy éve, csak igen ritkán.
Az előbb is akartam említeni, hogy azért az oroszok meg kína...meg mi. A 3 óriás.........
Pénzeljenek csak bennünket! La Trón OS-t meg a PH-t, itt mi mindent megcsinálunk, ha a kormány pénze és a TEK mögöttünk áll! (amúgy most épp mögöttem van a TEK látótávolságban)
Itt is vannak tőkeerős infócégek meg olyanok, akik ismertek nemzetközileg is! Kürth, Prezi, Grafiszopt, etc....
Mondjuk itt se bántam volna, ha a képek, videók legalább magyar nyelvű OS-ről szólnának meg nem Charles K Barca név lenne a panelen.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #8892 üzenetére
Amiről beszélsz, az Kína és a RedFlag!
A cáratyuska parancsba adta tavaly, és ahol az állami szektorban Linux van, ott jelenleg ROSA van, kliens és szerver oldalon is.
Nyilván, ha már adott egy jó alternatíva, akkor őket pénzelem, és nem újba fogok, szal asszem a ROSA-nál elég boldogok mostanság a jómunkásemberek, főleg, hogy pl. olyan cégek is mögöttük állnak, mint a Kaspersky.
Ja, és egyébként van RHEL alapú szerver megoldásuk is.Én ezért pénzelném itthon a Novell/SUSE-t.
-
válasz
#21078528 #8889 üzenetére
Ez tényleg komoly, de egyből eszembe is jutott erről, hogy valóban, a TEK milliárdokat kapott infómegfigyelésre, ebbe az OS-be is lehetne integrálni az ő betekintő, óvó szemüket, fülüket!
Azért a russianoknál is még csak terv az igazi nemzeti OS.
(#8890) Cyrin
Magyarítani kéne, a trón szó benne van, ezt kéne erősíteni, tetszene a rütörp-nek!
Háttérképet nem lehetne változtatni, csak a rütörp képe és stadionokkal váltakozhatnának mintegy élő háttérként, időnként megjelenhetne még kuszaszem is a piros pöttyös babapopsikkal a háttérben meg madárfejű Petike! Kezdetnek egy jó programot ajánlok fejlesztők figyelmébe, amivel indulhatan is az OS boot után:
nemzeti rezsicsökkentő és bankrogyasztó kiszámoló
-ez lenne a kalkulátor helyett -
Cyrin
addikt
LathronOS :-D
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #8885 üzenetére
Komolyra fordítva, lehet ezt jól csinálni, lásd Iván és a ROSA, csak ott nem egy tákolmányról van szó, amiről azt hirdetik, hogy mindentől független, hazai fejlesztés...
Ők azt hirdetik, hogy ez egy Mageia fork, kibővített lokalizációval, biztonsági foltokkal, kiterjesztett támogatással, saját felhőszolgáltatással, Yandex integrációval, minőségbiztosítással.
Na így kell nemzeti Linuxot fejleszteni! -
válasz
spammer #8886 üzenetére
Tényleg Lathronos nagy mestere ezeknek! Most tényleg igen hasznos lenne valami főzött disztró (a főzött rom-ok mintájára)
Dehogynem kedvelem vezírünket! Csak '98 óta nem annyira, mint előtte és azóta ez naponta fokozódik.....
(#8887) colomb2
A focivonal az egyik jó irány, kár, hogy a zolimpia már nem OK, de még a vizes téma is jó lenne.
Szerintem azt nem nagyon fogják tudni hová tenni: Arch
Egyszer összeszámolom majd, mennyi ilyen szuperprojekt ment füstbe, de legalább a gatyánkat ráköltötték!
Az OS projekt logója lehetne mondjuk stadionok között pöfögő kisvasút háttérben legelésző valamikkel. (bár logóban ez túl sok lenne)
-
Nincs kedvetek a Linuxos topikos fórumtársakkal gyorsan összehozni valami jó kis disztró projectet?
Elneveznénk akárhogy, csak jó magyaros legyen! Mondjuk Mangalica OS vagy Mészáros Dream OS, Rahel OS...bárhogy, csak bedobnánk a köztudatba és hátha rácuppanna a kormányzati illetékes!
Jönne a pénz, egy disztrót összedobni nektek meg nem nagy ügy! Én ilyen tájékoztatási projekt manager vagy hasonló tudnék lenni! Mindegy, csak nagyon ne kelljen értenem semmihez, csak magyarázni kelljen pro/kontra!
Foci OS !
-
válasz
#21078528 #8881 üzenetére
DE, már anno is a Viktorék voltak, akiknek eszébe jutott, hogy van ez a Linux izé, meg az OpenOffice hogy is híjják, oszt lehet, hogy a csoringer magyaroknak, akik nem tudják kifizetni az MS licenceket
Elég jót nevettem, még jó, hogy épp nincs kirepedve a szám!
OV-ékat úgy általában is igencsak érdeklik a csóringer magyarok! Azért vannak kivételek, egy egy mintapéldányt azért kiemelnek, akik a tehetségük folytán erre méltóak, például OV fodrásza, fogorvosa, gázszerelője friss diplomás docense (leendő Open Szürcs Egyetem rektora)
Ezt ne csináld léci! Ez offtopik, nem vicctopik!
(#8882) spammer
Lehet, hogy a kezdetekkor még volt valami ötletül a BP-os srácoknak, de a mára felélesztett projekt az valami nagyon katyvaz lett. Viszont lehet, hogy jól járnak ők is. Azt azért biztosan tudom, hogy ha már informatikát akarnak fejleszteni bárhogyan is, akkor ezt ez a kormány kizárt, hogy meg tudja tenni, teljesen az ellenkező irányba ment eddig, lásd oktatás.
Persze anno a másik oldalon is ott voltak a 'kakaóbiztos' óvodai gépek!
A vége az lesz, hogy nekünk magyaroknak igen sokba fog kerülni egy amúgy ingyenes operációs rendszer!
A zolimpia lefújásával újra beindulnak az ötletelések, mert a pénzeket csatornázni kell folyamatosan. Bővül a család, baráti családok, etc.Most akkor én feldegradáltam a dolgokat?
-
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #8877 üzenetére
Először is, milyen "magyar" oprendszert hoztak létre? Linux kernelt használ, és minden mást más disztrókból raktak össze. Még oda is írják, hogy válogatás nélkül használnak mindent, ami a rendszert jobbá teszi.
Azt írják, nincs köze semmilyen faji, politikai nézethez, szervezethez, de azért magyar OS-ként hirdetik és a kormánnyal akarnak nemzeti OS-t csinálni belőle. *sóhaj*
Amúgy meg milyen szó már az, hogy "egybeötvöz"?
Az ötvöz szó már önmagában kifejezi azt, hogy "egybe(olvaszt)". Ez kb. olyan, mint amikor azt mondja valaki, hogy ledegradál.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #8880 üzenetére
Nem akarnék politizálni, de egy picit muszáj...
Mindnyájan tudjuk milyenek a politikusok a világon mindenhol, és nálunk sem különbek semmivel!
DE, már anno is a Viktorék voltak, akiknek eszébe jutott, hogy van ez a Linux izé, meg az OpenOffice hogy is híjják, oszt lehet, hogy a csoringer magyaroknak, akik nem tudják kifizetni az MS licenceket, mégis csak jó volna vmi ingyé alternatíva, tegyünk bele egy kis pénzt (UHU fejlesztés, UHU könyv, magyar OpenOffice könyv, lokalizációs projektek, stb.)!
Szóval nem feltételezek mindenképpen rossz szándékot, de persze a krampusz sosem alszik...Nem, nem kell!
Van pl. egy Novell Magyarország, őket is lehetne tömni lovéval, és azt mondani, még jobb lokalizációt kérünk a SUSE-ba, meg terméktámogatást a sulikba, állami intézményekbe és ennyi.
Már csak azért is őket pénzelném, mert amennyire én tudom, a legtöbb hazai szuperszámítógépen is SuSE Enterprise fut, tehát már így is folyik pénz hozzájuk. -
válasz
Flowtation #8878 üzenetére
Nagyon szarkasztikus hangulatban vagy ma reggel.
Ja, ez igaz!
Mondjuk nem a magyar oprendszer miatt igazából, de ebben is csak azt látom, amit eddig mindenben, amihez hozzá piszkáltak.
Külön az oprendszerről is lehetne beszélni meg együtt ezzel az újabb kormányzati ötlettel.
A MS annyi pénz pumpált már a kormányokba itthon is, ez valami kamu project most, valamit alapítani akarnak meg valami forrásokhoz lehet jutni, pozíciókba helyezni családtagokat, baráti tetveket, ilyesmi.
Az informatika nevű tantárgyat szinte megszüntették, egy informatika tanár meg elmegy a redvás p*ba, ha nem tud Linuxot oktatni.
(#8879) berus.berus
Egyébként mindentől függetlenül, kell egyáltalán magyar OS? Mi ennek az értelme? Fejlesszenek programokat, akik tudják ezt csinálni, van ezernyi disztró magyar nyelven is, többet érnénk jó wines alternatív programokkal, abban ha jók vagyunk, csináljuk. Ne akarjunk mindig pápábbak lenni a pápánál!
Én a Mint-et meg a Debian-t sem azért használom, mert a fejlesztők nemzetisége érdekel. Felőlem aztán lehet hottetntotta is, ha a rendszer tetszik és jó.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #8876 üzenetére
Tényleg vicces...
Nem akarnám bántani őket, és mindenkinek tisztelem a munkáját, de egy komolytalan tákolmánynak tűnt mindig is számomra, és nem, nem próbáltam ki, mivel kb. 100 éve csak 64 bites disztrókat használok, ők meg még nem jutottak el idáig...
Vladi kollégával szemben nekem sosem volt gondom az UHU-val, együtt tudtam élni azzal, hogy Gnome only, és nem akartam KDE-t erőszakolni rá!
A 0.akárhányas verziótól használtam, és az Egmonték már akkor ezerrel pörgették a fejlesztést, pedig akkor még nem volt kormányzati támogatás mögötte! Mire kijött az 1.0, egy teljesen tisztességes terjesztés volt, semmivel nem rosszabb mint a többi, remek lokalizációval, használható beállítóközponttal, stb..
És legfőképpen a gyakorlati tudásom nagy részét az UHU levlistán szereztem, már csak ezért is borzasztón sajnáltam/sajnálom, hogy hagyták veszni a projektet!Én még most is nagyobb potenciált látok az UHU-ban (UBK), mint a 15 éve fejlesztett, mindentől független (
) magyar OS-ben...!
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #8877 üzenetére
Nagyon szarkasztikus hangulatban vagy ma reggel.
Legyél optimista. Én már betoltam egy stameszt, meg ciccentettem egy sört, aztán kíváncsian várom a BP fejleményeket.
A kezdeményezés (mármint a politika általi nyitás a nyilt felé) nem rossz dolog, én inkább abban látom a dolgot, mint írtam a másik fórumban, hogy a tanári fejekben lévő korlátokat lesz/lenne nehéz elosztani. Illetve azt, hogy a tanmenetbe mit vesznek bele. Én tudom, hogy mivel lehet (még) szöveget szerkeszteni, prezentációt csinálni, stb, de hiába mondom, ugyse lesz foganatja. Sőt, ha megkérdezném a suliban az info tanárokat, kettő linux disztrót sem tudnának felsorolni.
Ugyanakkor meg nem kötelező dolog ez, simán lehet(ne) mást is használni.
-
-
Remélhetőleg itt folytatódik a nagyszerű ötlettől vezérelt Black Panther téma.
A nyitókép az oldalukon annyira megdöbbentő, hogy én addig tudtam eljutni. Nem baj ha csinálnak valamit, de miért néznek hülyének bárkit is? Miért ezzel a kamu baromsággal kell indítani?
Nem tudom eddig milyen volt ez az oprendszer, de ha ezek a pénzátcsatornázók fogják megmondani, mi legyen benne, azt köszi, de nem akarnám látni soha az életbe!
Ennyire nem kéne amúgy magyarnak lennie, hogy még egy magyar nevet se tudtak találni neki.
Tényleg érdekel, mi erről a magyar oprendszerről a vélemény és arról, hogy a kormány ráteszi a kezét!
-
bambano
titán
mert te olyan modern gépekkel dolgoztál
én olyan tpa-n tanultam programozni, amihez képest az 1001i az egy cray volt...
mondjuk volt hozzá grafikus kijelző meg trackball és focalban futott...
meg volt hozzá 4 teletype, jó lassú lyukszalag olvasóval és lyukasztóval, azon vittük haza a programot. -
spammer
veterán
Na igen, amikor egy normális nethez jutott az ember és sikerült levadászni valami mp3-at vagy filmet, volt VCD meg SVCD, nem ám 1080p meg 50 GB-os Blu-ray, mint most.
Haver hozta a racket, aztán ment a cserebere, "mid van?", "hú ez megvan?" és hasonlók.
Most meg? 1-2 kattintásnyira van minden. Jó dolog, kényelmes, de valahol elveszett az érték és a megbecsülés. Még akkor is, ha nem torrentezed le, hanem megveszed. Ma már mindenhez könnyen hozzá lehet jutni, megrendeled netről, megjelenés napján ott van, házhoz hozzák, vagy már azt sem, mert megveszed Steam-en és csak letöltöd.
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #8860 üzenetére
azért, mert már nem elmélkszel mivel neteztünk 10-15 éve.
2003-ban amikor beköltöztem a debreceni albiba, matáv - vag yépp hogy hívták - vonalon volt egyedül net, 13K-ért 1 mega.Ezután a 10/10-es net a diginél megváltás volt.
Most Nyíregyen a legkisebb upc-s netem van. Mindig próbálnak rábeszélni, hogy vegyek nagyobbat, meg próbálják elmagyarázni, hogy ez nekem miért jó. Multkor már elmagyaráztam az illetőnek a fentieket, meg hogy tud -e a mostani díjnál olcsóbbat. Ha nem akkor hagyjuk egymást békén. Mert a 30 nekem bővenelég.
-
bambano
titán
mert eddig mocsok módon a régi ügyfelek más áron kapták a 200-as csomagot, mint az újak.
most vagy az én hisztim ért végre célba (nem valószínű), vagy valakik rájuk szóltak hivatalos helyről, és eltörölték a diszkriminatív régi csomagokat. így az én tudtom nélkül átsoroltak, de ez kivételesen olyan döntés volt, amivel egyetértek.anno topnet 80-am volt, ebből lett az évek során digi200A. azért A, mert valamiért a topnetből áthozott vevőknek 4700 forintért adták, aki meg frissen kötött, az digi200-at kapott 4000-ért. kétszer próbáltam átsoroltatni magam, mindkettőből kétszer lett vita
először akkor, amikor nem voltak hajlandók simán áttenni a másikba, csak úgy, hogy rendeljek nagyobb csomagot, másnap mondjam le. másodszor amikor nem voltak hajlandók anélkül csomagot módosítani, hogy az előfizetői névjegyzékbe kötelezően bekerüljek, ami meg törvénytelen.
erre pár napja észrevettem, hogy kicsit gyorsabb a csomag, mint kellene, most meg itt a számla, hogy digi500-ba tettek, ami most 4100 forint. szóval -600 forintért kaptam 2.5x gyorsabb netet. csak nem értem, hogy amikor ezt régebben kértem, akkor miért nem voltak hajlandók megtenni.
-
bambano
titán
dikk má', a digi átrakott egy nagyobb csomagba... lol, megjött végre az eszük.
-
spammer
veterán
-
Rimuru
veterán
Amugy uj awesome 4.x-et nezte mar valaki? (changelogon kivul
)
-
törölt tag
-
spammer
veterán
válasz
#59070464 #8835 üzenetére
Egy nyugodtabb élet reményében:
pacman -Rns libreoffice-fresh
pacaur -y sc-imNa jó, csak vicc volt, azért a LO-t nem pucoltam le, de ez az ncurses-es, vim-style táblázatkezelő elég érdekesnek néz ki.
szerk: ja és ha már vicc:
Mit mondasz egy nőnek, akinek monokli van a szeme alatt? Semmit, már kétszer elmondtad.
-
Apollyon
Korrektor
Majd egyszer azt is, egyelőre marad a "sima" Debian. Kicsit hozzá is vagyok szokva már a systemd-hez. Azonban maradok stable vonalon, nem kellenek az új systemd verziók
Amiből meg újabb kellene esetleg, azt leszedem forrásból. Nem sok ilyen van, max mplayer vagy mpv, esetleg LO meg a kernel. Még backports-szal sem szoktam szenvedni mert az is belerondít és néha megoldhatatlan függőségeket okoz.
-
spammer
veterán
válasz
#59070464 #8843 üzenetére
Azért túlzás lenne azt mondani, hogy használom, mivel X indítva van, így a GUI-s böngésző megy (jelenleg még a luakit, de már az utolsókat rúgja; felkészül a qutebrowser), viszont amikor régebben próbálgattam a CLI böngetőket, akkor a w3m nyert. Számomra kényelmesebb, jobban konfigurálható. De persze nyilván nem vagyunk egyformák, nem akarlak én rábeszélni vagy ilyesmi, csak poénnak szántam.
Tudom, hogy a lynx-nek pont nincs olyan függősége, de én mindent ezzel pucolok és akkor nem kell foglalkozni azzal, hogy van-e függőség vagy nincs.
alias pacrm='sudo pacman -Rns'
aztán jó napot kívánok. (Ízlés szerint lehet sudo nélkül is.)
BTW,
-n
opció:"pacman saves important configuration files when removing certain applications and names them with the extension: .pacsave. To prevent the creation of these backup files use the -n option:"
"Note: pacman will not remove configurations that the application itself creates (for example "dotfiles" in the home folder)." - Pacman#Removing_packages
Ami fontos számomra, amit módosítok, az úgyis a home-ban van (meg a GH-n), ezért nincs szükségem hátrahagyott fájlokra.
-
törölt tag
válasz
spammer #8839 üzenetére
#8839) spammer
Engedek a nyomasnak. Vegulis gotbletu sem toltott fel gh-ra elinks dotfile-t. Ha ti ketten ugyanazt hasznaljatok, azon mar elindulni el lehet.Egyebkent azert nem -Rs kapcsolo, mert nincs olyan fuggoseg, ami a lynx-nek kell, masnak meg nem. A -n kapcsolot viszont meg sosem hasznaltam.
#8841) Apollyon
Beszeld ra ismerosoket a tok szikra. -
F34R
nagyúr
válasz
Apollyon #8841 üzenetére
En ugy kezdtem el hogy sources.list
deb http://auto.mirror.devuan.org/merged ceres main contrib nonfree
deb-src http://auto.mirror.devuan.org/merged ceres main contrib nonfreemeg mielott a netinstall alol elkezdenek valamifele csomagot is telepiteni. igy annyira nem akadnak ossze.
Az az igazsag hogy stable-rol unstable-re upgrade osszekutyul par dolgot amit nem kellene. -
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #8838 üzenetére
Újraraktam a 9-es Debiant netinst daily snapshotból. ----- Furcsa is, hogy ami az előző telepítéssel nem működött, a jelenlegivel mégis miért működik (tearfree)? Még nyáron raktam fel azt a testinget, és azóta frissítgettem. Lehetséges, hogy nem minden komponens frissült úgy ahogy kellett volna? Vagy a mesa package volt a kérdése az egésznek, hmm.
(#8840) F34R: Hogymi?
Egyébként július óta használtam Archot napi szinten, de annyira sosem mélyedtem bele. Szerencsére nem volt gond vele néhány bugot leszámítva, jó gyors a pacman/pacaur az apt-hez képest, ez tetszik; meg hogy AUR-ból felrak mindent egyszerűen out-of-the-box, és csak el kell indítani ami kell.
Debianon meg a vibert (sajnos ez kell) .deb csomagból sem a legegyszerűbb felhegeszteni. Meg szokatlan hogy egyszerű user nem tudja rebootolni meg shutdownolni a gépet alapból. Sudo meg ugye nem játszik sehol.
Más gondom amúgy nincs, minden más tök király. Nem véletlen anno Debiannal kezdtem a linuxozást -
Apollyon
Korrektor
Na gyerekek, sikerült \m/
A sok DE váltogatás szétcsicskította az egész rendszert, így inkább 5 perc alatt újrahúztam, oké még telepítgetni kellett de nem raktam fel sok mindent: intel drivereket, microcode, gpu, mesa stb. plusz /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf alá a szokásos opciók köztük a "tearfree". Szóval az "ablakok" sem, meg a videók sem töredeznek többé sehol sem...
Goodbye archlinux -
törölt tag
Egy nyugodtabb elet remenyeben:
pacman -R lynx
pacman -S elinks -
F34R
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #8828 üzenetére
Ma már nincs időm vele foglalkozni, de ezt még leírom.
Defaultban így néz kiNem értek hozzá, ez az opengl miatt lenne? Archon csak intel driver van fent azt pá, semmi nincs állítva, defaultban jó, compton sincs felrakva.
Comptonnal szenvedtem már korábban itt debianon, de még annyira testing volt a 9 hogy nem igazán erőlködtem.
Na mindegy, holnap tovább görgetem a dolgot. -
spammer
veterán
válasz
Apollyon #8827 üzenetére
Szerintem a compton meg tudja oldani, csak tudja a fene, mi a helyes beállítás.
Ki kell kísérletezni, hardvertől is függ, mi a jó. Rengeteg opciója van. Próbálgattad őket? Természetesen minden variálás után újra kell indítani a comptont is.
Nem hiszem, hogy a KDE/Kwin valami olyan különlegeset tudna, amit semelyik másik. Esetleg a KDE kompozitálási beállításait kellene kilesni és azon a nyomon elindulni a compton irányába. De hogy hol kell keresni, azt én már passzolom, de úgy tudom, a KDE-ben minden beállítható a GUI-n.
-
Apollyon
Korrektor
Debian 9 és intel IGP sokadik fejezet.
i3wm alatt Arch alatt semmi gond, Debian tearingel ezerrel. Majdnem kipróbáltam az összes DE-t (kivéve a gnome's hell-t, meg a fahéjat), és mind könnyezik. Xfce-nél csak a videók, az ablakok nem, ha kicsit állítgatom a compositort. No, de KDE az meg teljesen jó.Fú de jó, csilli-villi az egész, az alap skin tiszta windows 10... De, abszolút nincs tearing, tökéletes. Kivéve, hogy százezer terabájtot foglal cserébe a lemezen, meg úgy nem tilling
Szóval a KDE-ben van valami, ami meg tudja oldani rendesen a kompozitálást. Vajon ki tudnám belőle szedni, hogy window manager alól is jó legyen?
-
spammer
veterán
válasz
#59070464 #8819 üzenetére
"Nem mukodik. Arra gondoltam, hogy a problema eredete lehet-e az, hogy az urxvt default feher hatteru, mig a lynx default fekete?"
A urxvt default fehér, de neked be vannak állítva a színek, így ez nem számít.
"Olvastam valahol, hogy az /etc/lynx.lss file-ban uncommenteljem az alabbi ket sort"
Nem uncommentelni (engedélyezni) kell, hanem pont fordítva, törölni vagy commentelni:
idézet a lynx.lss-ből:
# If you really want the terminal's default colors, and if lynx is built using
# ncurses' default-color support, remove these two lines: -
törölt tag
(#8814) spammer
Az urxvt manual-ban a COLOURS AND GRAPHICS resznel ezt meg is talaltam. 0-8, 1-9... 7-15. Solarized semanal maradva, itt megtalalom a szinkodokat a The Values resznel. Vagy egyszeruen bezuzom innen az .Xresources-be. Mutt az jo, elnezest. Ezt a file-t a ~/.mutt dir-be teszem, majd .muttrc-be beirom, hogy source ~/.mutt/mutt-colors-solarized-dark-16.muttrc. vim, tmux hasonlokeppen es azok mukodnek is, a szinek helyesek.De a lynx-nel nem tudom. Nincs user specifikus konfigom, az /etc/lynx.cfg-t modositom szukseg szerint. A szinekkel kapcsolatos beallitasok a 2931-es sornal kezdodnek. Olvastam valahol, hogy az /etc/lynx.lss file-ban uncommenteljem az alabbi ket sort:
8 # normal: normal: lightgray:black
9 # default: normal: white:blackMegtettem, majd az /etc/lynx.cfg file-ban uncommentealtam ezt a sort:
2991 COLOR_STYLE: lynx.lssNem mukodik. Arra gondoltam, hogy a problema eredete lehet-e az, hogy az urxvt default feher hatteru, mig a lynx default fekete?
#8817) F34R
Ejszaka nagyon jo olvasni a Solarized palettat, de neha olyan erzesem van, mint amikor olyan sutemeny eszek, amitol osszeragad a szam. -
spammer
veterán
válasz
#59070464 #8811 üzenetére
Inkább itt válaszolok. Ez szerintem is kicsit haladóbb téma (bár nyilván nem expert szint
).
"Szoval szeretnek egy kis iranymutatast kerni a terminal szinezese temaban. A jelenlegi celom pedig nem titkoltan az lenne, hogy amit az urxvt-re konfiguralok az .Xresources-ben, az minden urxvt-ben megnyitott programra ervenyes legyen."
Ez alapból úgy van. Az Xresources-ban minden színből kétfajta variáció van:
URxvt.color0: színkód
URxvt.color8: színkóda color0 a black, a color8 a brightblack. Utóbbi nálad a szürke szín. Mutt-ban valahogy úgy kellene variálnod a színbeállításokat, hogy a color0-át használja a megfelelő helyeken (ha feketét akarsz). Lynx-et passzolom, de gondolom ott is be lehet állítani a színeket.
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon #8807 üzenetére
Hirtelen nem ugrik be, de a AW-ben lévőt nézted? [link]: hnb (hierarchical notebook), nem ismerem, de hátha ilyesmi.
Aztán itt van egy nagy CLI gyűjtemény, hátha van valami: Categorized list of CLI and ncurses applications. Ez konkrétan a notes/todo kategória: [link]
-
Apollyon
Korrektor
Tudtok olyan terminálos, esetleg karaktergrafikus notepad-ot, ami tree -ben is tudja tárolni a note-okat? GUI -sokat találtam de nekem terminál bézd kell.
-
cami][us
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged