- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
spammer #7197 üzenetére
Épp minap szóltam egy kollégámnak, hogy figyeljen már oda a helyesírásra, mert katasztrofális, amit művel. Mi volt a válasz? Nem fontos az, én még a régi, elavult generációhoz tartozok, a maiak már nem foglalkoznak ilyesmivel stb. Az illető amúgy nagyjából egyidős velem, szóval már csak ezért is érthetetlen ez a hozzáállás és válasz.
Nem azt mondom, hogy legyen mindenkinek tökéletes a helyesírása, de legalább törekedjen arra, hogy a saját anyanyelvét nagyjából helyesen tudja használni – még ha be is csúszik egy-egy tudáshiányból fakadó hiba, vagy elgépelés... -
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #7197 üzenetére
Basszus, úgy éljek én is pont ezt akartam most írni, ilyesmikkel találkozom itt nap mint nap.
A -ba/-be -t használják az emberek -ban/-ben helyett, de a legdurvább kb. 20 esetből 19-szer nem tudják a val-vel ragokat sem. Pl. XY %-al, meg kg-al. Ehh, frászt kapok komolyan
Az "egyelőre" szó rendes használata pedig továbbra is igen kemény gondot jelent a többségnek.
Na és nem 1-2 eset van, hanem szinte mindenki... rossz olvasni a fórumot, komolyan mondom. Elég nagy problémák vannak a fejekben, és még szidják a rendszert hogy az iskolában milyen sok hülyeséget tanítanak, amikor az emberek ilyen basic nyelvtani dolgokat nem tudtak megtanulni.
Szerk: egyszer szóltam is valakinek érte, és még én lettem lecseszve, meg hogy mobilról ír és ... na igen, mobilon nem kell helyesen írni
Másik kedvencem amikor így írják a 2-őt.
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #7194 üzenetére
Regen nekem is mindig ott volt az archiso (igy mindig le is volt toltve a legujabb nem ugy mint most), viszont egyszer abbamaradt.
Archer, nem gazdalkozok jol a hellyel, igy csak az utolso resz van meg (de lassan torlom is, ugyis lattam mar), viszont a tobbi letoltott sorozatot meg el se kezdtem es majdhogynem csak ezek vannak bent.Decepticon: Tenyleg reg volt. A problemad pedig biztos meg van mar oldva ha normalis helyen is feltetted (meg nem jartam masik topicokban).
Viszont amit akartam, multkor megcsinaltam ezt finom volt.
-
Fritz Teufel
addikt
Sziasztok!
Jó régen jártam erre. Eddig nem volt gondom, nagyon szépen muzsikált a Manjaro. Ma bekapcsoltam a gépet és mire visszajöttem hozzá, lefutott parancssor fogadott. Nem tud a gép bootolni a merevlemezről, valami file system error van. Azt javasolta, hogy futtassak forced checkdisket.
Mi legyen a teendőm? Lehet, hogy a 8 éves noti hdd kezdi megadni magát? A bootsectorben keletkezhetett hiba? Most pendrive-ról indítottam a rendszert, a hdd olvasható.Hálás lennék a segítségetekért!
Jah, és Hajráááá Magyarok!
-
Apollyon
Korrektor
(#7183) colomb2
Ez tényleg biztonságos .D Ha valaki arra vetemedne hogy jól széthekkelje, már ott feladja a harcot hogy inkább ki sem írja a lemezképet
Amúgy meg mi a baj a torrenttel?
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #7188 üzenetére
Csak annyi kene hogy legyen valahol egy olyan gomb hogy Downloads. Ez nekem mar mindegy hogy egy mirrorlistre, ftp-re vagy hova visz, csak legyen ott amit keresek.
A kerdes az hogy mihez ertenek?
szerk: letöltöd és az NSA/FBI listáján landolsz.: - Azert van ott az FF kiegeszito is, "gyari" backdoor ugy hogy meg nem is hasznalod.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #7182 üzenetére
Meg akartam nezni valamit, eljutottam a tails oldalara, jartatok mar ott? Maga az oldal is vacak, de meg egy direktlinket se lehet talalni egy ISO-hoz egy firefox addont akarnak telepitettni (vagy marad a torrent). Amin pedig a legjobban rohogok, ketto pendrive kell a telepiteshez, nem arrol volt szo hogy ez alapbol egy live rendszer? Ezek hulyek.
-
Penty
aktív tag
Nem nézek focit, utoljára talán a 90-es VB meccseiből láttam párat, aztán annyi. Magyar focit meg ennyit se nézek. Tegnap azonban a munkahelyen ezt néztük a neten és azt kell hogy mondjam, jó volt. Mikor megvolt az első gól, még a csarnok tőlünk 50-60 méterre lévő részeiből is hallatszott az örömködés.
Jó volt magyarnak lenni, na!
-
spammer
veterán
válasz
bambano #7177 üzenetére
Nem kell kiforgatni a dolgokat:
Az első gól 11 emberes Ausztria ellen volt, az pedig, hogy 10 lett belőlük, maguknak köszönhetik. Nem beszél arról senki, hogy az EB címre vagyunk esélyesek, arról van szó, hogy a következő körbe juthatunk tovább. Most vezetjük a csoportot 3 ponttal, köszönhetően annak, hogy a portugálok nem tudták megverni Izlandot. Inkább ez a "rotfl".
szerk: de hogy ON OFF is legyen:
Jönnek a "snap" csomagok... Hurrá?
-
-
spammer
veterán
Amúgy jól játszottak a srácok, 2-0, és esélyes a továbbjutás. Sosem szerettem a magyar focit (meg igazából semmilyent nem nézek már nagyon rég), de látszik, hogy tettek bele munkát, szép már ez az eredmény is.
-
F34R
nagyúr
Soccer ? no way inkabb valami UTOS sport
-
bambano
titán
ide hallatszik, hogy a környékbeli kocsmákban focit néznek...
-
bambano
titán
találtam egy bazi nagy bugot a desktopomon
nem jó a naptár widget.
-
BoB
veterán
Bye-bye: [link]
-
F34R
nagyúr
Kozben erdekelt a tema es kicsit utanna neztem, szoval az amdgpu egy branch ala veszi a nyilt es zart kodu driveret, nemes egyszeruseggel. Ez viszi tovabb az uj catalyst vonalat, es az ati/radeon drivert is.
Viszont nem elegge zokkenomentes a fejlesztes, mondhatni egy kalap .... a teljesitmeny.
Akkor is a fele a teljesitmeny ha be van kapcsolva a powerplay kernel line-ba, mint a regi fglrx-eke, vagy akar a Windowsos drivereke. (pedig az sem nagy szam)
Reddit post alapjan is a R300-as szeriahoz is meg a regit erdemes hasznalni.
-
Rimuru
veterán
Csak a szokasos. [link]
-
spammer
veterán
szundybence sokadszor [link]?
-
bambano
titán
most ültem le gép elé, most hallottam a nap beszólását a totálkáros Winklertől:
/figyelem, nyeld le előbb!!!/Gondoltátok volna, hogy Zimány Linda előbb lesz doktor, mint Schmidt Pál?
kész. én lehánytam a monitort
-
-
bambano
titán
How many Lennart Poetterings does it take to change a light bulb?
Just one. He simply runs# systemctl restart lights.service
And then a bunch of maintenance workers run out and replace all the light bulbs at once.
However, every now and then the maintenance workers walk into each other, drop the lightbulbs, and none of the lightbulbs get replaced.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #7144 üzenetére
miért? látom, hogy poénnak szántad a beszólásodat, de a szabvány és a cucc nem korlátozza csak számokra a "telefonszámot".
másrészt meg lehet adni, hogy mit írjon ki a teló, ha hívnak róla valakit. a fokonyvelo szerintem parasztosan néz ki 2016-ban.
harmadrészt meg a nyom és hibaüzenet nélkül történő elszállást még parasztosabbnak érzem... -
-
bambano
titán
mennyire szeretem már azokat a sip cuccokat, amik egy rohadt ékezettől csendben nyom nélkül dobnak egy tripla hátast...
-
cami][us
senior tag
-
BoB
veterán
válasz
bambano #7137 üzenetére
Nem csodálom hogy nem érdekli a gyártókat hogy könnyű szerver komponenseket gyártsanak
Szóval valami szolgáltatónál dolgozol, annal alkalmazásában, vagy külsős cég, vagy hogy kell elképzelni?
Mert nekem az furcsa hogy te a szerver üzemeltetésért felelsz, mégis te találod ki milyen hardvert vegyen a cég?
-
-
bambano
titán
-
bambano
titán
több helyen is van szerverem a megyében, ha megdöglik, akkor kocsikulcs, gép cipelés, padlógáz.
cserélem a gépet erre a leendőre, miközben szeretném, ha nem szakadna le a derekam.
leginkább router, de időnként programokat is futtatnék rajta.de valami hihetetlen, hogy nem találok olyan cuccokat, ami tetszene. vagy a gyártókat nem érdekli a nyavalyám, vagy én vagyok túl bolond...
Szerk: erre tenném fel az államokat elválasztó tűzfalat
persze csak ha a nátó mondja
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #7133 üzenetére
Érdekes mert pl. a gépházak tömegét meg szokták adni hány kg, bár ezzel is inkább azt próbálják érzékeltetni hogy "van benne anyag" – vagy épp pont nincs.
A tápok belseje meg még talán ugyanazon márkán belül egyazon típusok között is változhat, lehet ezért. Amúgy ez miért fontos? -
bambano
titán
kotorászok a neten, hogy milyen nehéz egy pc táp, de nem találok katalógusadatot...
ennyire nem divat megadni a táp tömegét? -
bambano
titán
egy hsz-hez kerestem bizonyítékot, így keveredtem a blikkre: "A ferrit az gyakorlatilag összepréselt szénpor."
jesszus... az ilyen hogy tud egyáltalán lélegezni? -
Rimuru
veterán
Lusta vagyok formazni.
silicon valley -
tvamos
nagyúr
válasz
spammer #7127 üzenetére
Megboldogult nagypapam ezt ugy mondta, (amikor egy szog beverese is 2 honapba kerult,) hogy "Lassu munkahoz ido kell!" Ez akkor valik fontossa, ha a szeg meg az egy kepet, vagy nagymama fakanalat sem birta el. No nem azert, mert a szeg gyenge volt, csakhat a kivitelezes par sor, meg feles utan mar....
No, en sem kapkodok el semmit, es sokszor nem is jo amit csinalok... kicsit savanyu... de az enyem.
Valahogynigybvagyok a Debian installalassal is... -
Rimuru
veterán
Mit talatam tegnap androidra. T-UI.
Tetszik a koncepcio, csak kar hogy android appokat nem lehet ertelmesen cli inditani. (pl bongeszo privat fullel inditson) -
spammer
veterán
válasz
bambano #7125 üzenetére
Volt, csak nem sokat ért, folyószövegben meg teljesen elveszett. Örülök, hogy 2016-ra végre eljutottunk ide, hogy a vezető informatikai fórumon van normális kód formázás. Legutóbb épp másfél éve írtam a javaslatok topikba ezzel kapcsolatban. Jó munkához mondjuk idő kell, az biztos.
-
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon #7121 üzenetére
Kezdő topikban figyeltem fel rá (valaki épp használta a formázást), szerintem ma aktiválták, mert tegnap még nem ilyen volt. A régi programkód formázással írt cuccokra visszamenőleg nem vonatkozik, új tag-et kapott a gomb, szóval csak a mostantól írtakra lesz hatással.
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon #7119 üzenetére
Nem, itt azt kell nézni, hogy a PH motorban van végre normális programkód formázás, szintaxis kiemeléssel (ez nem screenshot, hanem rendes szöveg, kijelölhető). És mondat közben sem fog elveszi a kód, ha pl. olyat írunk, hogy
apt install vim
mert végre kiemelkedik a szövegből.(Egyébként a példa pont azt mutatja, hogy nem lávolja, ha bemásolod a terminálba az utolsó sort, akkor láthatod
)
-
spammer
veterán
#!/bin/sh
echo 'Ubuntu is the best' | sed 's/Ubuntu/Arch/'
echo 'Microsoft <3 Linux' | awk '{$2="is";$3="a liar";print}'Végre!
-
spammer
veterán
"Systemd is pretty fucking dope! Almost the dopest dope I've ever smoked!"
Szerintem is ez lehetett az ok.
-
BoB
veterán
Miért váltott Arch systemd-re?
Legelső kommentet érdemes elolvasni, az egyik init script karbantartó írta.
-
spammer
veterán
Hát nem tudom, próbálgattam épp a qemu+KVM-et, de:
1024x768 fölé nem megy a felbontás, végigpróbáltam mindegyik VGA módot (van, ahol max 800x600 volt), csúnya és érezhető lag van mozgásnál. Próbáltam Arch installal és Xubuntu 16:04 Live-val is. Gondoltam sebaj, majd xrandr-rel belövöm a felbontást, de csak csíkozott az egész kép, nem lehetett látni szinte semmit. KVM enabled a qemu szerint is, szóval nem ez a gond. Na meg -enable-kvm nélkül indítva olyan lassú, mintha 486-oson indítottam volna.
Szóval úgy néz ki, egyelőre marad a VBox.
-
Rimuru
veterán
Ilyesmirol miert nem jelenik meg hir Cafen?
-
bambano
titán
megint az a probléma, hogy egy hülye beleköp a levesbe és ezért a fél világnak igazodnia kell.
minidúcse ez is.
másrészt meg nem az a gond, hogy fel van-e takarítva az user után, ha kilép, mert a régi rendszer is takarított.
az a gond, hogyha direkt bent akarod hagyni a programodat, akkor is kivágja. -
F34R
nagyúr
Betyar, gondolom jo kis kajcsi volt utanna
(#7102) tvamos
The Raspberry Pi 2 has a quad-core 900MHz CPU, the Pi 3 a quad-core 1.2GHz one. Both have 1GB RAM and both use a fourth-generation VideoCore CPU.
Achitekturat valtottak, megemeltek az orajelet mind CPU mind GPU tekinteteben igy erosebb lett egy magra levetitve is. Medialejatszasban elenyeszo, annyi hogy itt bovult a 4k-val de nem valoszinu hogy ertelmes anyagot talasz hozza amit egyebkent is nyogdosve vinne.(#7104) bob.zxr
Ne tagadd, hogy te vota'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged