- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
Elég rossznak tűnik (többször, egymás után, kb. 2 mp eltéréssel):
time pypy __main__.py --get-duration https://www.youtube.com/watch?v=mRnMg2V9n-E8.62s user 0.41s system 86% cpu 10.426 total
5.66s user 0.31s system 92% cpu 6.440 total
5.73s user 0.33s system 93% cpu 6.452 total
5.74s user 0.27s system 93% cpu 6.395 total
5.89s user 0.25s system 94% cpu 6.471 totalpypy3 esetén errort dob a ytdl (vagyis a __main__.py), úgyhogy azt nem tudom tesztelni.
-
spammer
veterán
válasz
üzenetére
Minimális különbség van (mindkettő többször mérve):
time youtube-dl --get-duration https://www.youtube.com/watch?v=mRnMg2V9n-E
3.72s user 0.16s system 89% cpu 4.342 totaltime ./__main__.py --get-duration https://www.youtube.com/watch?v=mRnMg2V9n-E
2.43s user 0.15s system 85% cpu 3.017 totalEz csak az időtartam lekérdezése.
A böngetőben azonnal indul egy yt videó, de az ytdl extractornak kell idő, amíg az adatokat ki tudja nyerni és esetleg át tudja adni a lejátszónak (meg amíg a lejátszó is elindul és elkezd cache-elni). Sajnos nálam is több másodperc, amíg elindul így egy videó.

-
cami][us
őstag
Kicsit drága, de ha teljesen megegyezik a régi modellel, akkor nagy durranás lesz.
-
törölt tag
válasz
spammer
üzenetére
A FAQ-ban az oka:
Since June 2012 (#342) youtube-dl is packed as an executable zipfile, simply unzip it (might need renaming to youtube-dl.zip first on some systems) or clone the git repository, as laid out above. If you modify the code, you can run it by executing the __main__.py file. To recompile the executable, run make youtube-dl.
Tovabba egy mai hasznos blog post: The command-line, for cybersec
On Twitter I made the mistake of asking people about command-line basics for cybersec professionals. A got a lot of useful responses, which I summarize in this long (5k words) post. It’s mostly driven by the tools I use, with a bit of input from the tweets I got in response to my query.
-
törölt tag
válasz
spammer
üzenetére
Kiprobaltam yt-dl-el, de mire megkapom az erteket, az nem keves ido. El tudom kepzelni milyen lehet 100+ YT csatorna eseten. Szerintem a program jelen allapotaban nem kepes erre: Available Identifiers for articlelist-format. Tehat csekely mennyisegu azonosito hasznalhato fel, akkor script-et agyazni sem lehet. Uto gondolat: ha mukodne a dolog, ujabb problema merulne fel. Csak abban az esetben kellene megjeleniteni H:M:S erteket, ha (YT) videorol van szo.
-
törölt tag
Mission impossible question:
YT csatornak feliratkozasa kapcsan kerdezem, hogy kinyerheto-e a video hossza es az definialhato valahogy newsbeuter-ben az articlelist-format-ba?
-
tvamos
nagyúr
-
Istju
senior tag
-
F34R
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
LIVE egyszoval egy csomo program elo van rajta telepitve.
A gentoo nem is a turelmetleneknek valo. Van firefox-bin, thunderbird-bin a repo-ban szoval azokat nem kell leforgatni. Viszont nekem masik szivfajdalmam volt hogy a Qt5 csomagjai is kb orakba tellett.Nem csak a compile time, hanem a hozzakello disk-space sem kutya. Firefoxhoz hozza sem kezd ha nincs 4GB szabad helyed. Szoval maga host igencsak gyilkolja az SSD-t, igy celszeru a portage dirt atteni hdd-re.
-
Apollyon
Korrektor
Mondjuk attól függ milyen programokat használsz, de a "sima" Gentoonál pont a system telepítése vesz igénybe kevesebb időt. Mondjuk én még C2Duo-s géppel nyomattam, de halál amíg lefordultak a programok amiket használtam. Akkoriban a KDE egy egész éjszakáig tartott
Ezt persze csak egyszer kell kibírni, de a Firefox is egy óra, Thunderbird se sokkal rövidebb, na és amikor érkezik hozzájuk frissítés... 
A portage system amúgy nagyon über, de az a rossz a gentooban, hogy ki akarsz próbálni valami programot, az nem úgy megy hogy gyorsan felrakom kipróbálom, áá nem kell, felteszek egy másikat gyorsba... Szóval oké, hogy ezt az Exgent felrakod 3-10 perc alatt, de a rá kellő programokat már szerintem nem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Tenyleg, vbox. Mar ezer eve meg akartam kerdezni. Milyen alternativaja van, ha az nem elerheto Parabola-ra?
-
Istju
senior tag
Sziasztok.
Végre egy elérhető Gentoo alternatíva. Telepítettem a [ExGent] Linuxot Vboxba. Ígéretesnek tűnik.Lehet holnap felnyomom élesbe. Telepítés 2 scripttel, 1 a komlett rendszer, és 1 a grub. Nekem efim van, tehát valszeg manuálba kell hozzáadnom majd. Mi a véleményetek erről a disztróról? -
spammer
veterán
Szerintem az égvilágon semmi politizálás nincs abban, hogy hasznos (és sok esetben egyenesen szükséges) egy (vagy több) idegen nyelv ismerete. Az, hogy globálisan az angolt beszélik a legtöbben, vagy törekednek arra, hogy azt beszéljék, az nem azt jelenti, hogy nincs nemzeti identitásuk, hanem azt, hogy meg szeretnék értetni magukat, illetve meg szeretnének érteni másokat a világban (vagy a világhálón). Ha tetszik, ha nem, erre kell egy sokak által beszélt "közös nyelv".
Tudom, hogy sokaknak még az anyanyelvük is kihívás, erre lehet példákat olvasni a fórumban.
___(#8768) NewmanHD: azon a mondaton én is besírtam.

-
spammer
veterán
Itt válaszolok erre, hogy ne folytatódjon az offolás a kezdő topikban.
(#50888) Lathronos írta:
"A legkorrektebb egy egységes globális angol lenne, vagyis minden ember egy ugyanazon nyelvet beszéli, de ez soha nem fog megtörténni. Off vége"Hivatalos formában nem, de nem hivatalosan, második nyelvet is számítva az angolt beszélik a legtöbben. Egy videó a témában: The 10 Most Widely Spoken Languages in the World (Persze ez még messze van attól, hogy minden ember beszélje, de...)
Az, hogy ilyen akcentus, olyan akcentus, nagyjából mindegy, mert még a japánokat vagy a kínaikat is meg lehet érteni, pedig ők aztán tudnak jó szarul angolul beszélni.

Egyébként egységes, nemzetektől független és hivatalosan is elfogadott nyelv pl. az Eszperantó. Ráadásul relatíve könnyen is tanulható (személyes tapasztalat is). Viszont az angol már olyan szinten elterjedt és "standard" lett, hogy úgy tűnik, igazán már nincs szükség egy közös nyelvre.
-
spammer
veterán
Stallman és az Alma [link]

-
spammer
veterán
-
törölt tag
Parabola-nal van is erre egy csomag your-freedom neven.
Ultimate setup: X200+libreboot + libreCMC + Parabola.
-
F34R
nagyúr
-
bambano
titán
[link] ez itten hogy működik? nem az openstack, az kutyát nem érdekli
hanem hogy a fickó mintha üvegre írna és látni... vagy tud tükörírással írni, vagy van valami nagy trükk? -
F34R
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
A forditashoz nem igenyli a libre-kernelt. Foleg hogy egyes disztrok nem is rendelkeznek ezzel a tipussal.
(#8731) NewmanHD
Jah csak LibreCMC-t forditani kell, mig OpenWRT-bol van binaris is, sot olyan is amit az itteni tagok keszitettek.
Egyebkent sem szeretettem meg vele a Gentoo-t sem
-
törölt tag
válasz
vargalex
üzenetére
PRISM/Firmware
libreCMC is an FSF-endorsed derivation of OpenWrt with the proprietary blobs removed.LibreWRT: What we use for wifi at the FSF
OpenWRT unfortunately still contains some binary blobs for which source code is not available.OpenWrt Wiki/Security/Binary-Blob-free Builds
OpenWrt doesn't have access to the source code for binary blobs and so it can't review them, and so binary blobs are counterproductive to security.[OpenWrt-Devel] LibreWRT introduction & patch
...use a blob free version of the kernel, like the one provided by Libre-Linux. -
vargalex
félisten
válasz
üzenetére
Itt elég egyértelműen le van írva: "The project is entirely free and open-source, licensed under the GPL."
A libreCMC faq oldalán olvashatókat viszont kicsit ködösítésnek érzem. Nem írják meg, hogy mik azok a non-free komponensek. Ha jól sejtem, akkor a régi brcm-2.4 platformra gondolhatnak, ami már régen nem támogatott és nem is fordítható. Ebben volt closed source broadcom wifi driver. Nem véletlen, hogy nem nagyon van broadcom alapú támogatott hardware.
-
bambano
titán
válasz
üzenetére
nem tudom, hogy mire elég, nekem az rb600 elviszi a 300 megás digi csomagot, viszont rb600-at már nem kapsz, csak max. használtan. a 800-as erősebb, hogy az mit bír, nem tudom. viszont ezt a 600-ast simán megfektetem a 300-as digi fölötti egy openvpn-nel.
ezért lehet jobb vétel a hex, lényegesen olcsóbb és újabb, ezért gyorsabb. vagy a 3011, ami az otthoni routereknél egy erősen várt felsőkategóriás darab.
az tutti, hogyha kinövöm ezt a mostani routeremet, akkor a következő az pc lesz. nem fogok se pénzt, se áramot pazarolni egy másik routerre.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano
üzenetére
Nem mondtam hogy ajánlottad. Az árakat még nem néztem meg, de elég húzósnak tűnik
PC router-nek is utánanézek de jobb lenne valami extra alacsony fogyasztású cucc, home made vagy ilyesmi, mindegy, majd kitalálom, tudom ez nem az a topik 
(#8731) NewmanHD: Már meg van rendelve egy v3, már csak érte kellene mennem – vagy lemondani... Még passz, most fejembe vettem hogy ennél valami izmosabb cucc kéne, némi alap rádióval.
-
törölt tag
válasz
bambano
üzenetére
Jol tudom, hogy ez ~250 Mbit-re azert eleg? Es a SW-es NAT hatranya ennyiben ki is merult?
#8729) Apollyon
A 1043 ez kozkedvelt darab OpenWrt-re. Azt hiszem mar van v4, lehet erdemes lenne v3-t keriteni (link). Egyebkent az OpenWrt sem teljesen free, ezert is van a libreCMC. -
bambano
titán
válasz
Apollyon
üzenetére
nem tudom, mire gondolsz, én nem ajánlottam neked routert.
csak azt mondtam, hogy nekem rb600 van itthon, ami már nem kapható, csak az rb800-as. ami most vagy 90 ezer forint (+tréfa). ha neked ez nem drága, használd egészséggel
a magam részéről már nem vennék rb800-at, vagy a 850-es utódját venném, vagy a 3011-et.
vagy ha állami megrendelésre, akkor a 72 magos tilerát, nyilván
egy gurigából adnak vissza egy rendes fagyira valót 
-
Apollyon
Korrektor
Mail szerver privát használatra lesz, értelemszerűen lesz hozzá külön pc.
Amúgy 1043nd-re gondoltam én is, mert az openwrt-vel nincs bajom (legalábbis eddig nem volt) a Tomato meg nem annyira szimpatikus mert nem teljesen openszósz.
A mainstream izomrouterekkel meg az a bajom hogy jóval erősebb rádiós dolgokat is tesznek bele, és emiatt is sokkal drágább, holott nekem nem kell sem AC, sem dual band.Ezért is kérdeztem ki mit használ, meg a mikrotik megoldásai is szimpinek tűnnek. Szoktam néha online is játszani, ilyenkor a torrentezést le szoktam állítani a gépen, mert hw-től függetlenül ugye a pingnek nem tesz jót.
Pl. amit mondott Bambano, az tök jónak tűnik, látom van sima board és lehet hozzá házat is venni, és nem is néz ki olyan drágának a hasonló megoldás a mainstreammel szemben. -
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano
üzenetére
Nem kell komoly dolgokra gondolni...
Jelenleg telekom van a lokáción, de tervezem lecserélni digire, ami vagy 100 vagy 200-as lesz.
Az ideiglenes router 3 gépet szolgál ki, ebből 2 utp-n, 1 wifin csatlakozik, + 3 telefon. Továbbá – bár ez még a jövő zenéje – szeretnék saját email szervert, illetve eleinte nas-ra gondoltam, de nekem elég lenne egy routerre kötött hdd is. A wifi-t annyira nem komázom amúgy, bár kell, de nem akkora teljesítmény. -
vargalex
félisten
válasz
bambano
üzenetére
x86-on nyilván az OpenWrt is többet NAT-olna, de azért van olyan platform, ahol jól megy.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon
üzenetére
ez így értelmetlen kérdés, azt tudni kellene, hogy milyen hálózatod van otthon, amire rátennéd a routert.
nekem mikrotik rb600 van itthon, de rendesebb hálózatra kizárólag pc-t tennék routernek. az openwrt-t szerintem felejtsd el, elsősorban azért, mert a natolásnál rendszerint elvérzik.
-
-
spammer
veterán
Adobe demos “photoshop for audio,” lets you edit speech as easily as text
Nem vagyok alufóliás, de ilyenkor az jut eszembe, hogy ez a technológia vajon nem létezett-e már korábban (más formában) a megfelelő szervek kezében mondjuk az usákoknál vagy más nagyhatalmaknál.

I. Viktor és társai biztos, hogy vesznek majd pár példányt ebből.
-
Apollyon
Korrektor
Vennem kell egy új routert.
Már kinéztem magamnak, megvan a célfelhasználás is, de hátha adtok jobb ötletet. Gondolkodtam valami olyan eszközön is, amire mikrotik féle rendszert lehet tenni. Esetleg tanulás céljából jól jönne, mert nem egészen vagyok otthon a hálózatok mélyismeretében. Ti mit használtok kizárólag otthoni célokra? -
cami][us
őstag
-
bambano
titán
A mai napi teljesítményem szempontjából ritka hülye ötlet volt megnézni ezt a zombi idle klikkelős flash játékot...
hogy nektek se legyen jobb napotok

-
BoB
veterán
Akit érdekel a desktop sec.: [link]
(alul ott vannak a slide-ok)
-
törölt tag
wget helyett hasznal valaki egyeb CLI download utility-t? Pl. aria2?
Esetleg a csomagkezelonel is?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer
üzenetére
Itt kiélheted magad: [link] No offense, csak azért linkelem, mert én is agyfrászt kapok hogy szinte senki nem bírja használni azt a csökött -val-vel ragozást, szerte a neten. Mintha direkt mindenki kérte volna valami felsőbb hatalomtól hogy hülye legyen hozzá...
A topikban van pár együttérző 
-
spammer
veterán
"Ubuntu-mal" [link]
De ha kijavítom, akkor persze +1 a Grammar Nazi skillre

-
bambano
titán
körkérdés: szerintetek ha van egy gépben hardveres raid, azt használjam inkább, vagy szoftver raidet? ellene szól, hogy ha raid vezérlőre teszem a diszket, azt mással többet nem olvasom el.
So?
-
bambano
titán
megyek holnap egyetemre...
pénzt kivenni, mert ott van legközelebb atm

-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano
üzenetére
Köszi a tartalmas kifejtést. A színezés valóban túlzott volt, de ez igaz mondjuk a mostani hőtérképre is.
Azonban nekem még mindig vannak kételyeim főleg az elnevezésekkel. Meg ha már leszedték a színeket, miért kellett a bp-i térképből vaktérképet csinálni...? Nem látszódnak a települések rajta, eddig ott volt, és be lehetett valamennyire lokalizálni kb. melyik részén vannak a mérőállomások.
Illetve a térképen lévő, illetve az alatti definíciók is hiányoznak. Én többször figyeltem a méréseket, és ha csak azt nézzük hogy gyakorlatilag javítottak a színeken, kicenzúrázták a maradékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Revolut
- Google Pixel topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- BestBuy ruhás topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ASUS ROG Ally
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Xbox One / Xbox Series játékok
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)