- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
Nálam az első rész egy szinten van a másodikkal, de csak azért, mert kicsit idegesítő volt számomra a második részben a mi-vagyonk-a-zamerikai-dzsiájdzsó-faszagyerekek stílus a film jó részében. Mindenesetre én két-három évente előveszem és megnézem ezt a két részt, mert még mindig messze ez a legjobb ebben a műfajban.
A többi része a sorozatnak szerintem elég gyenge lett. Reménykedtem ugyan egy kicsit a Prometheus-nál, hátha sikerül Scott bácsinak visszahozni az első film hangulatát, de aztán elszállt minden reményem, amikor megláttam a hipszter "tudósokat".
-
Apollyon
Korrektor
Kicsit furán fogalmaztam, szóval wine-nal ment, nekem a gog-os verzió is megvan. Illetve megvan valahol CD-n GOTY edition-ben (alap UT + GOTY cuccok, pl. gravity vortex, turret stb.) csak elkeveredett.
Na CD-s változathoz van linuxos telepítő is, feltelepíteni fel tudtam, de nem indul el natívban, az emltített libek hiánya miatt.
Wine-on tökéletes volt az is.(#11773) zoltanz: Te jó ég, sima Unreal multiban?
Az elég oldschool. A single sztori nekem anno bejött, de multija abszolút nem. Azért a singleben is elég gyengék szerintem a fegyverek. Persze ez nem rontja régi fényét.Ha eldöcög a gépeden és van windowsod, akkor ajánlom kipróbálásra az UT4-et is. Ingyenes, és pre-alpha állapotban van, de játszható. Sajnos pár hónapja már szünetel a fejlesztés, mert a team a fortnite-ba segít be...
Viszont már így is UT1 feeling a játék. Kicsit UT3 szerű a fegyverek kinézete, de messze sem olyan borzalom, mint az a túlzottan gothic style ut3 volt... -
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
Megnéztem ezeket a kivágott jeleneteket, sokat nem segített rajta, illetve a lényegen nem változtat.
Ugyanúgy egy nagyon-nagyon buta film... Az hagyján, hogy eltértek az eredeti úticéljuktól, de hogy egy vadidegen bolygóra kimentek mindenféle szkafander nélkül, nonszensz volt, és akkor a hülye megfertőződik a fülén keresztül, érted...Ugye eleve a Covenant a Prometheus folytatása, ami még úgy kezdődött, hogy barlangrajzok alapján tudtuk meg, hogy van egy nálunk magasabb rendű faj, akiknek most megtaláltuk a "szülő rendszerét". Mutattak is valamit belőlük, hogy milyen izgalmas, valószínűleg az ő leszármazottai vagyunk. Ezért is vártuk az új részt, a Covenant-ot, hogy na, most kiderül és megtudjuk végre, hogy kik az engineer-ek, és hogyan, miért keletkeztünk mi emberek.
Erre a Dévid már a legelején kiirtja őket b****zmeg. Az agyam eldobtam. Most komolyan, semmit nem tudtak ehelyett kitalálni? Ezt vártuk egész végig, erre nesze neked paraszt. Aztán jött a következő hideg zuhany, hogy a Dévid tenyésztette ki az Alieneket.
Mi ez, ha nem elmebaj? Teljesen nonszensz, értelmetlen az egész. Nem hiszem el, hogy nem tudtak volna ennél jobb sztorit írni. Ez a baj a star wars-szal is, hogy nem tudtak egy épkézláb történetet összefarigcsálni.Az új Blade Runner dettó, nagyon látványos, ámde rendkívül lassú, unalmas, az egész. Szerencsére erre sem ültem be a moziba.
Akkor is, túl nagy a kontraszt a filmek és a sorozatok között. Utóbbiba legalább valakik tudnak egy izgalmas törtétetet írni úgy is, hogy hosszú évadokon át nézhető. Mondjuk a The Walking Dead az eléggé meghalt, pedig én még a képregényt is olvastam, pár éve kaszáltam mert nagyot zuhant a színvonal <= mainstream lett...
-
Rimuru
veterán
-
BoB
veterán
Engem kettő dolog idegesít az új részekkel kapcsolatban:
1. a háború léptéke: az egész birodalmi/lázadó flotta az egész galaxisban kisebb mint a Magyar Honvédség. Nevetséges. Úgyis számítógéppel csinálták, miért nem lehetett nagyobbra?
2. a főgonosz: nem találtak senki mást aki legalább csak kicsit is férfi módjára néz ki és akiből ki lehet nézni hogy embereket csapna ketté kedvtelésből?

-
ubyegon2
félisten
-
Apollyon
Korrektor
-
bambano
titán
-
ubyegon2
félisten
-
ubyegon2
félisten
Persze, nem az, ha már én is tudtam használni többször is!

(#8339) Istju
Lehet akkor épp csomagkezelés szinten kellenének ú topicok? Pl: pacman, yaourt, aur, portage, ...stb Ezen belül, lehet még szét kellene választani a systemd, és a nonsystemd vonalat. Végre lenne egy iránymutatásos szakmai topic.
Csomagkezelés szintjén, OK elméletben lehetne, de ugyanúgy lennének szellemtopikok. Másrészt csomagkezelés lehet igen sokféle azonos disztrócsoportnál is. A systemd-nonsystemd meg már elég mélyvíz lenne, de a haladóba belefér szerintem mindkettő és ettől még a felmerülő kérdések ugyanazok lennének mindkettő esetén, bár ehhez nem igazán értek.

-
ubyegon2
félisten
a Chakrát nem tenném a haladó szintre, hiába Arch leszármazott.
Chakra nem is haladó szintű, de a jelentkező gubancok elhárításához már kevés a kezdők tudása!

Próbáltam már párszor, nem csak úgy beírom ide a poen kedvéért!

én többnyire elégedett vagyok a mostani rendszerrel. Ha akarjátok vonjátok össze az Ubuntu leszármazottakat egy topicba, annak még lenne értelme.
Csak ennek nem lenne sok értelme szerintem.
A többivel együtt érne valamit a változtatás. Persze a jóezígyis bár szar tipusú lustaság nem viszi előre a dolgot, lásd az országunk állapotát. 
-
lev258
veterán
Pont ez lenne a lényeg. Hogy ne külön Mint, Ubuntu, meg kezdő topik legyen, hanem egyetlen kezdőknek szánt. Hasonlóan a Debian, Chakra, Manjaro, ... összeolvadna egy haladó topikba. Persze nem kifejezetten disztrók szerint megy a nehézség megállapítása, de iránymutatók.
Korábban te is rábólintottál az új "kialakításra". #8244 -
Apollyon
Korrektor
Pedig így lenne értelme, nem? Pont az a lényeg, hogy a disztró topikok ki vannak halva, alig ír beléjük valaki. A kezdő topikba is van hogy egész hétvégén nincs semmi forgalom, hát még a többi. Nem csak szerintem nem jó ez így. Vagy ha egyedül én okoskodok itt túlzottan akkor szóljatok azt leülök

-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
Hát nem tudom. Te magad Phoronix-os cikkeket idéztél. Na ott több olyan teszt is volt, ami egyrészt Mesa-Catalyst (korábban), másrészt AMDGPU-Mesa. És ha nem is minden tesztre, de a Mesa igen jól szerepel, másrészt nagyon látszik az is, milyen tempóban fejlődik.
Mondjuk az igaz, hogy nehéz ma Catalyst-os összehasonlító tesztet csinálni, mivel már a kernel és a Xorg is régen lehagyta. Vagy Chakra-nak van valami patch-e hozzá?
Most épp a Tomb Raider jobban megy Mesa-n, mint AMDGPU-PRO-n, új kártyákon.
-
bambano
titán
-
lev258
veterán
-
BoB
veterán
-
F34R
nagyúr
-
F34R
nagyúr
-
BoB
veterán
-
F34R
nagyúr
-
törölt tag
-
lev258
veterán
-
bambano
titán
-
F34R
nagyúr
-
törölt tag
Tele van a net ezzel a problemaval. Elvileg van is ra tobb megoldas. Hogy mukodik-e barmelyik is, fogalmam sincs. Mivel rohadtul nem erdekel mar a Windows, igy nem alkalmaztam egyiket sem. Engem amikor ilyesmire kertek, mindig odadobtam a user-nek, akinek random az elkovetkezo napokban az lefrissult. Ilyenkor fel napig rendszerint nem tudtak hasznalni a gepet, mert az bedaralta az osszes RAM-t. Csodalatos Windows.
-
spammer
veterán
-
ubyegon2
félisten
-
bambano
titán
szoktam filmeket nézni (karakteres terminálból mplayer-rel indítva
), szoktam tecsőt nézni, meg ritkán játszom egyszerűbb flash játékokat. a többi közvetlenül vagy közvetve "szerverabajgatás".de ha megfigyelted, én nem mondtam semmit arról, hogy ti mit csináljatok, nem mondtam, hogy ne legyen ilyenről szó, csak annyit mondtam, hogy engem nem érdekel.
-
bambano
titán
-
spammer
veterán
Miért látjátok úgy, hogy külön szerveres topikra szükség van még pluszban? Hogy abban is szülessen havonta egy-két hozzászólás?
Haladó linuxos topik sem pörög annyira és ott amúgy is ilyen jellegű kérdések szoktak lenni inkább. Ha annyira pörögnének a témák, hogy elvesznének a kérdések, akkor megérteném a külön topikot, de így is csak pangás van többnyire. -
ubyegon2
félisten
Nemrég igen szofisztikáltan többször megkértem egy haladó téma kitárgyalóit, hogy vonuljanak át a Haladóba...mintha nem is írtam volna semmit.
8138-ban már leírtam. Ha lesz*rják, akkor mit tegyek javaslatod szerint? Sajna nehezen tudom tolerálni az ilyesmit.
A listádból egyedül a Szerveres Linux topik lenne új meg az abszolút jelző kijönne a kezdőből. Gyakorlatilag ez teljesen kezelhető változás lenne.
-
lionhearted
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Hobby elektronika
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 1992. május 5.
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S26 512GB
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB 100% akku Deep Purple 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dobozos! Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ThinkPad E14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Odyssey G5 C27G55TQBU Ívelt 27 QHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az elég oldschool. A single sztori nekem anno bejött, de multija abszolút nem. Azért a singleben is elég gyengék szerintem a fegyverek. Persze ez nem rontja régi fényét.
Viszont már így is UT1 feeling a játék. Kicsit UT3 szerű a fegyverek kinézete, de messze sem olyan borzalom, mint az a túlzottan gothic style ut3 volt...
Az Aliens a mai napig a legjobb sci-fi, pedig már 30+ éves film.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
köszi 
(rajtam kivül)

Haladó linuxos topik sem pörög annyira és ott amúgy is ilyen jellegű kérdések szoktak lenni inkább. Ha annyira pörögnének a témák, hogy elvesznének a kérdések, akkor megérteném a külön topikot, de így is csak pangás van többnyire.