Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istju
senior tag
-
Istju
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Én nem aggódom a linux miatt, a Microsoft elég szűk látókörű volt évekig, de mára Ők is felismerték a linux erejét, és "kézzel lábbal kapálóznak" mostanság ellene. A neten fellelhető systemd viták bizonyítják a linuxosok éles látókörűségét. Amikor az arch beszüntette a grafikus telepítőjét, akkor is sok volt az ellenérv. Azóta eltelt pár év és sorra születtek a semmiből alternatív arch linux telepítési megoldások. Én valahogy a linuxot egy kicsit alternatív, és egyben forradalmi rendszernek tartom, ahol lehetősége van a felhasználónak az összes rendszerkomponens kiválasztására és teljes körű adminisztrációjára. Na ez az amiért, sohasem lesz a linuxból windows:-) Persze főbb áramvonalak hatással vannak a linux fejlődésére, de ugyanezek az áramlatok egyidejűleg erőteljesen hatnak a merőben eltérő elképzelések kifejlődésére is. A windowst megpróbálják linuxosabbá, a linuxot, pedig "ablakossabbá" tenni, ezt teljesen természetes, de soha nem fognak találkozni. Én bízom a jövőben, a linux fejlődésében, és nem zavarnak túlságosan ezek a törekvések, mivel itt mindig találok megfelelő alternatívát, és a lehetőségek száma annyira sok, hogy nem győzöm kipróbálni őket.
-
spammer
veterán
Testre szabható, de nekem az is kell, hogy valamennyire programozható legyen, pl. browser/window signalok esetén ezt vagy azt csináljon, adhassak hozzá saját parancsokat stb.
Például: nekem most meg van csinálva, hogy az itcafe cikk elolvasása után ha rákattintok a hozzászólások linkre, akkor automatikusan a logout domainre irányít, mert azon vagyok bejelentkezve és jobban is tetszik a színséma (jobb olvasni). Vagy: megyek egy domainre, akkor irányítson automatikusan egy másik domainre (pl. mobil verzió). Vagy: egyedi parancsokat tudjak hozzáadni, amik ezt vagy azt csinálnak. Vagy url string manipuláció ilyen-olyan okból. Vagy userstyle-okat tudjak ki-be kapcsolgatni paranccsal vagy billentyű-kombóval. Vagy jobb klikkelek egy szóra és lefut egy google translate cli a háttérben, majd a böngészőben visszajön az eredmény (shell output). És még sorolhatnám az olyan dolgokat, amikhez mondjuk egy Firefoxban már külön addonokat kellett volna telepíteni, egy ilyen micro browser esetén meg akár pár sornyi kóddal beépíthető egy funkció.
Firefox+Vimperator kombó tudott ilyesmiket, de tapasztaltam (luakit esetén), hogy mennyivel egyszerűbb az egész, ha egy böngészőt eleve így terveznek és biztosítanak hozzá egy "interfészt".
quotebrowser nem tud ilyesmit, ha jól tudom, bár rá kellene néznem újra, mert elég aktívan fejlesztik. Viszont közel sem annyira lightweight, mint kellene (lehet, hogy a Qt miatt.
). -
spammer
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
"Mondjuk nekem egy csupasz firefox bőven megfelel, ami megjeleníti a tartalmat, blokkolja a szemetet (követés, ilyesmi) aztán kész. "
Nekem is megfelelne, csak ilyen Firefox nincs.
Sok about:config beállítás van, és hiába pucolom ki, állítom be, a Mozilla tolja majd az új verziókat, opciók jönnek-mennek, új beállításokat el kell végezni stb... Mondjuk ESR esetén nem annyira gáz, mert az nem sokat fog változni. De amikor integrálnak egy Pocket addont, Readert (vagy más hasonlót, ami számomra felesleges vacak), akkor azért pislogok nagyokat.De ha már unix way, akkor már alapoktól kezdve modulárisan kellene megcsinálni egy böngészőt is: alapvető feladat a weboldalak megjelenítése és alapvető inputok kezelése (navigálás). A többi moduláris és ezáltal opcionális: süti kezelés, jelszó kezelés, könyvjelzőzés, előzmények, adblock stb. Ha kell bekapcsolod, ha nem, akkor felesleges betöltődnie, ezáltal lesz egy gyorsabb és lájtosabb böngésző lesz az eredmény (a luakit nagyjából ezt az elvet követi, csak sajnos senki nem portolt alá újabb motort, így nem tudom, meddig lesz még használható
). -
Aki ilyen szimpatikusan fejezi be az írását, azzal nem lehet vitatkozni!
Mondjuk türhék mindig is voltak!(#6592) tvamos Szinte direkt a te kedvedért használtam, mert kedveled az ilyen érdekes kifejezéseket, így már kettő van tőlem!

SSD az SSD, de remélem az optimalizálásról/ellenőrzésről szóló írást átfutottad!
Még két szó a gyüjteményedbe: türhe, rüparaszt(#6594) Iscariah
Nem a linux guruk miatt aggódom, hanem a linux miatt.
Csak túléli valahogy! Én emiatt a mai világban nem aggódok, örülnék, ha 10 év múlva itt akármilyen Linuxot is tudnék használni, mert mondjuk nem pusztulok éhen, nem robbantanak fel, nem igáz le bennünket Oo. vagy mondjuk a kedves kormány nem zár be 10 évre, mert valamit tikosítva használok.
Te csak aggódj a Linux miatt!

Istju linkjéből is olvashatod - szerencsére végigpörgettem, milyen hosszú és a befejező mondatnál ki is lőttem a linket, ilyen rüparaszt szinten írhat bárki bármit, nem szoktam elolvasni!
Előre leqrvanyázza, aki hozzászólna? köszi,de van más olvasnivaló is(#6595) F34R
Téged is megértelek, egyszer talán a problémátokat is meg fogom érteni!

-
F34R
nagyúr
válasz
spammer
üzenetére
En hasznalom es nem mondanam hogy nem testreszabhato sot!
Egyetlen baja a qt5 depencies, a qtwebkit jelenleg letudja fedni az igenyeidet, viszont az uj motorral amit feltehetoen a chromium projektbol vesznek at (ezt mar ugy egy eve mondogatjak), mar kozel sem lesz olyan. egyebkent ez sem tudja a garbage collection-t, tehat nem uriti ki a nem hasznalt cache-t. Viszont stabilabb mint a webkit-gtk -s tarsa, way more....(#6588) ubyegon2
Mezei,
falusiuser vagyok en is, sokmindent probaltam, oregnek sem mondanam magam, de nem birom benyelni azt amit akarnak a linuxal muvelni. Talan a sima udev-el nem is volt annyi baj, de anelkul is teljesen jol tudom hasznalni a rendszerem, hotplug igy is mukodik ket billentyuzet, ket pointer igy is flottul szalad.(#6591) Istju
Az sem ugyanaz mintha gentoo-t telepitened. Ha Archon eltavolitod a systemd-t akkor lehuzza maga utan a libeket is, ezert fel kell raknod egy ujabb szetvalasztott csomagot ahhoz hogy a programjaid ne szarjak ossze magukat. libsystemd, libudev, libgudev, ugyan ugy fog kelleni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem a linux guruk miatt aggódom, hanem a linux miatt.
Istju linkjéből is olvashatod, hogy a systemd fejlesztése milyen ignoráns és arrogáns módon történik, ami nem hogy a unix világába nem tartozik bele, de még az open source-éba sem. Az ilyet gyökerestül kellene irtani. Ha így megy tovább windóz meg osx lesz a linuxból. Persze van remény, ahogy kispx is mondta a millió disztrókészítőből csak marad olyan aki nem pucsít be az agyhalottaknak.
(#6589) spammer: Egyetértek, de te meg már kezdesz a másik véglet lenni
Mondjuk nekem egy csupasz firefox bőven megfelel, ami megjeleníti a tartalmat, blokkolja a szemetet (követés, ilyesmi) aztán kész. Amire meg szükségem van azt felteszem a mozilla addons oldaláról.Mindenesetre elmentettem ezt a kommentedet is, mert lehet nálam is hasonló lesz

(#6592) tvamos: Egyetértek ssd-vel kapcs. Amióta nekem is van, + pár hónapja 120 megás lett a net, kb pillanatokba telik 1-1 program telepítése, vagy a frissítés.
-
Istju
senior tag
Található itt minden, még arch linux Openrc telepítő is:-)
-
Istju
senior tag
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Firefox esetében az új motorra (Servo) várok. Bár inkább a motor az, ami érdekel, meg az, hogy más fejlesztők kezdenek-e vele valamit, mert a Firefoxban (illetve a Mozillában) már egyre kevésbé bízok.
Most épp a luakitet használom, és ha nem a régi WebkitGTK lenne alatta, hanem valami újabb motor, ami kitakarítja rendesen a memóriát maga után, akkor közel tökéletes lenne nekem.
A másik, ami alternatíva lehet számomra, az a qutebrowser, ez újabb, a fejlesztője most kalapozott össze 3000+ EUR-t az indiegogon [link], így jön majd hozzá frissebb motor. Csak ez meg nem annyira testre szabható (még), mint mondjuk a luakit, és nem is annyira lightweight sajnos. De a jövőben lehet, hogy ez alatt is Servo lesz majd, ha elkészül.
-
válasz
Apollyon
üzenetére
Végül is ez annyira nem szörnyű, bár bosszantó, de egyetlen sorral meg lehetett oldani. Nem úgy, ahogy azt az ismerős valahonnan rendszerben.
Ettől még értem, mire gondolsz, csak nehéz elképzelni, hogy ilyen apró bosszantó hibák ne lennének a sysvinit-es rendszerekben is, persze azt mondod, nincs beleintegrálva.
Ezt a mindentbele dolgot a KISS filóval ellentétpárként teljesen felfogtam én.
Mi kezdők úgysem érzékeljük ezeket a problémákat, ill. nem tudjuk, hogy a systemd milyen gondokat okozhat nekünk is. A gurukért meg ejtek majd könnyeket, de valljuk be titokban, hogy jól megszokták már régen a rendszerük működését és utálnak minden újítást, főleg azt utálják, ha a Linux terjed a mezei userek körében. Volna módjuk tenni valamit, de lusták, csak nyekeregnek, de a világ ilyen. Ha ingyen van a liszt és sokan csak egyszerű lepényt szeretnének sütni életük végéig, én megértem, de nehogy már megakadályozzák, hogy én palacsintát süssek belőle!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De akár szilvalekváros barátfülét is!
Mint látod, nem mindenki lusta azért! F34R ft például megoldja.
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Akkor egy saját tapasztalat, amit már korábban ide ebbe a topikba is írtam:
Szóval notebookom van. Egy friss telepítés után, alap esetben ha nem állítok semmit és lecsukom a kijelzőt akkor a rendszer elteszi a gépet alvó üzemmódba. KDE-ben beállítottam hogy ezt ne tegye, és így is volt!
Gépet hogy kapcsoljuk ki? Elindítjuk a leállítást, majd lecsukjuk a kijelzőt.
Furcsa volt, hogy amikor felnyitottam a kijelzőt hogy bekapcsoljam a gépet, miért sleepből kel fel, majd magától kikapcsol...Kiderült, hogy a systemd miatt van, mert integrálva van benne valami energiamenedzsment.
Ugye ha KDE-ből kapcsolom ki a gépet, akkor előbb leáll a KDE, majd a rendszer többi része. Amikor még közvetlen a kikapcs előtt (de már a KDE leállása után) hajtottam le a kijelzőt, akkor a systemd fogta, és a leállítási folyamat közben elrakta sleepbe a gépet.
De ez még semmi. Bob.zxr elárulta a megoldást: [link]
Beállítottam, de nem működött: Ahogy bob írja is, "Vagy csak simán reboot." Nem ismerős ez valahonnan?

Elvégeztem egy beállítást, és ahhoz hogy érvénybe lépjen, újra kellett hozzá indítani a rendszert!
WHAT THE FUCK?!

-
válasz
Apollyon
üzenetére
Köszi, ezt az írást még nem olvastam, de a témát már rég rágják errefelé a guruk. Biztosan igazatok van, nekem nincs olyan mély rálátásom a különbségekre, kezdőként csak az előnyeit élvezem.
Valakik csinálják ezt valamilyen okból, de ez az open source világ, nem?
De! - mondaná Besenyő Pista bácsiez van a linkelt cikk végén is:
Az idő eldönti, mi lesz vele. Ahogy jött, úgy el is tűnhet. Ahogy az is elválik majd, hogy a disztribúciók jól döntöttek-e, amikor váltottak. Mert a felhasználók kritikusak tudnak lenni.Csináljanak jobbat, akiknek ez rossz irány, valami próbálkozásokról már mintha olvastam volna amúgy!
Haladás mindig kell, annak iránya soha nem fog mindenkinek megfelelni! Ez van!
Tegnap valamilyen innovatív blogon olvastam, régebben épültek a társasházak és alapgondolkodás volt, hogy minek minden lakásba wc, ha van úgyis a folyosón! és ez mindenkinek természetes volt! hoppa!
Megvan, a strandtojás-os írásban volt, amit az iwiwes komák fejlesztettek nemrég.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Arra gondoltam hogy maga az irány, ami nem jó. A systemd nem a "Unix way". Viszont ha már ez lesz a tendencia, az egyenértékű az elwinesedéssel.
Itt egy jó leírás miről is van szó: [link]
(#6581) ubyegon2: Nem azt mondtam hogy az ezeréves init rendszert nem kellett volna leváltani, hanem hogy nem így.
-
válasz
Apollyon
üzenetére
Viszont mindenki másnak megfelel. Mint-ben még nincs amúgy, nem is bootol 3 sec alatt, mint a Jessie!

Egyébként a guruk fájdalma nem releváns, mert ahogy kolléga is említette, mindíg lesz alap, amihez nem nyúlnak. Sőt! Már most külön vonal a desktop Linuxok és a guruknak való Linuxok.
Nehogy már azért ne jusson el tömegekhez, mert párszáz őstuloknak ez nem tetszik, ne vegyenek tudomást a desktop Linuxokról, ha annyira guru, akkor csináljon magának amit akar az LFS-ből.
-
Apollyon
Korrektor
Igen ez igaz, viszont ott a systemd mint a vérbeli guruk nagy aggodalma. Lassan már csak a bsd-ben nem lesz.
Apropó: Néha előfordul hogy ha videokártyát váltok biosban (diszkrétről integráltra) akkor a közvetlen utána lévő debian bootkor kifagy a betöltés. Ilyen jelenség 7-es debianban nem volt, és nem lehet kernelfüggő mivel ott is 3.16-ot használtam.
-
kispx
addikt
válasz
Apollyon
üzenetére
Azért nem ártana, ha nagyobb részesedése lenne. Nagyobb lenne a driver és szoftvertámogatottsága, ami azért nem lenne rossz.
Az Ubuntu tényleg elwindózosodik, de szerintem az n+1 disztró között mindig lesz olyan ami tiszteletben tartja a felhasználók magánéletét. Ellentétben a másik két desktop rendszernél.
-
Apollyon
Korrektor
"s töretlenül hisz abban, hogy az operációs rendszer idővel az asztali számítógépek és a notebookok piacán is meghatározó lehet. "
Szerintem én vagyok a fórumon egyedül aki annak ad(ott) hangot hogy a linux soha ne terjedjen el így. Mert ha így lesz, akkor elég nagy az esély hogy elwindózosodik, azaz tönkreteszik. (Látva ezt a mai trendekből.) Gondolom Linus nem fog örökké élni.
Ugyanakkor a windows manapság megsemmisíti az azt használók magánéletét, akik többségében erre vagy magasról tesznek mert nem tudnak róla, vagy nem érdekli őket mert tudatlanok, ignoránsak.
Így igazából nem is lehet eldönteni hogy mi lenne a jobb, mindkét opcióval veszítünk valamit. Nem is vagyok már biztos benne, hogy nincs szükség arra a bizonyos provokációnak használt "linux évére".
-
kispx
addikt
-
Ezt a zagyvaságot csak én nem értem? Nyugtassatok már meg, nem a virus miatt, hanem az minimális megértő képességem miatt!

Csak a szokásos PC Fórumos akármi?Újabb veszélyes kártevő támadja a Linux-okat
ezt beírtam a magyar-magyar fordítóba, de ugyanaz jött ki

A Linux/Gafgyt kártevő telnet szkennelésére épülő KTN-RM downloader futtatható bináris fájlokat tartalmaz az olyan beépülő platformokra, mint például routerek, vagy más beágyazott kódokat kezelő hálózatba kötött eszközök. A kártevő ezzel a szokatlan terjedési mechanizmussal elsősorban a gyenge bejelentkezési adatokkal rendelkező eszközöket képes sikeresen megtámadni.
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
Igen, ezt használtam én is, illetve más listákkal is kombinálva. Gondom nekem sem volt, de ártani sem ártott még a hosszabb lista. Ez csak 800+ kbyte most, volt kombinált listám több, mint 5 MB-os is, és azzal sem volt lassulás vagy ilyesmi.
Egyébként a 0.0.0.0-ás listát ajánlják inkább a 127.0.0.1-es helyett (lásd a githubos oldalon az infót). Firefox alatt nálam is ment a uBlock+Noscript még pluszban, villámgyors volt. -
Penty
aktív tag
-
spammer
veterán
A hosts fájl elég primitív sajnos, minden domaint és subdomaint külön fel kell sorolni, nem lehet regexet használni, ezért aztán baromi hosszú listák keletkeznek. Ez mondjuk még elég tűrhető méretű, most ez van beállítva nálam: StevenBlack/hosts
Továbbá a privoxy egyben adblocker is, filter listával (js, social gombok, popupok, bannerek stb.), részletes szabályokat lehet beállítani neki, pl. töltsön-e be képeket, ne animálja a gifeket, engedélyezve legyen-e a javascript, tudja kezelni a sütiket stb. Szóval elég nagy tudású cucc és service-ként fut a rendszerben, eszik alig több, mint 10 MB memóriát.
De most a kénytelen vagyok hosts fájlt is használni. Amiért meg kell a privoxy, az a luakit böngésző, most épp ezzel tolom és ebben nincs normális adblocker.
-
spammer
veterán
Nálad üres a hosts fájl? Default privoxy + easylist van nálam, localhost 8118-ra állítva a Spotify-ban a proxy, működik is elvileg, mert direkt letiltottam próbából a spotify.com-ot, le is halt. Csak valamiért pont az nem működik, ami kellene.
Amúgy annyi már eléggé biztos, hogy az ad_servers.txt-ben (ATS) benne van [link], mert ezt tisztán beraktam hosts-ba és rendben volt. No majd utánajárok, hátha. Azért jó, hogy alig van infó, azt hittem, kicsit többen használják. -
tvamos
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Úgy gondolom, a Facebookon kábítják magukat az emberek. Olyan emberek életének reszleteit figyelik, akikkel amúgy sohasem találkoznánk, beszélnének. Olyasmiket osztanak meg, amit amúgy nem tennének. Csak, hogy érdekesebbek legyenek. Rengeteg felesleges információ...
Persze, jó tartozni valahova. Pláne népszerűnek lenni. Könnyen beszippantja így az embert a virtuális világ. Persze, csúnya dolog ezt kihasználni! Mégis, szerintem ez nem egy terv része. Csak később, amikor már rég ment a Facebook, jött rá a cukorfalat, hogy az emberek önként, sokszor kérés nélkül adják meg a személyes adataikat.
Nem szerettem az iwiwet, és a Facebookot sem.
Szerettem az összeesküvés elméleteket.
De túlzásnak érzem, amit a cikk sugalmaz. -
spammer
veterán
Nem tudok domaint, se ip-t, 3rd party szervereket használ és több tízezer soros host fájlból necces kiszűrni.
Ha vágod a wiresharkot, azzal talán lehet, én kipróbáltam, elcsíptem pár guglis ip-t, de ennyi, nem volt erőm még ezzel is foglalkozni. Próbáltam vadászni valami infót, de nem sok hasznos dolgot találtam. Ráadásul a hosts fájl konvertálásra is össze kellett gyorsan dobnom egy scriptet, nem találtam semmi hosts lista konvertálót sem, csak adblock filtert, de az meg nem ugyanaz.Holnap még megpróbálkozom vele, hátha jutok valamire.
-
spammer
veterán
A Mintet fogják ajánlani úgyis.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Linux disztrót tervezek felrakni korosodó gépemre. Netezés, multimédia, torrent menne rajta.
Mint vagy Debian szerintetek? (esetleg indoklással, ha lehet).
Köszi.
Z. -
spammer
veterán
Meh, privoxy-n keresztül nem blokkolódnak a Spotify reklámok. Míg a hosts fájlba beállítva nincs reklám.
Csak hát pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen hosts fájl, ha már fut egy proxy. Szar ügy. -
spammer
veterán
válasz
cami][us
üzenetére
Így olvasva, tényleg elég ördögi.

(#6544) colomb2: tl;dr
Ha jól rémlik már linkelték redditen is. Belepillantva:"And if anyone thinks you can't do all of what you can on Arch on Ubuntu, they need proper reeducation."
Mondjuk Ubuntun nincs pacman/makepkg/AURgit, ami nem kicsit kényelmesebb, mint mondjuk PPA-kat vadászni vagy forrásból taknyolni rendes csomagkezelés nélkül.
szerk: inkább azt mondjátok, privoxy-n mit érdemes állítani. Olvasgatom a doksiját, de ha van tapasztalat, tipp, az jöhet. Arch Wiki elég szűkszavú a témában, az ott linkelt scripttel belőttem az easylistet, de biztos érdemes még állítgatni ezt-azt rajta.
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer
üzenetére
Vo'tma'!
Mas: Why not Arch Linux?
-
spammer
veterán
#!/bin/ssh
#The Unix Guru's View of Sex
unzip ; strip ; touch ; grep ; finger ; mount ; fsck ; more ; yes ; umount ; sleep
-
Apollyon
Korrektor
Ezt most hogy kell érteni?
Igazából nekem anno 10 éve az iwiw bejött, a korlátozott funkcióival. Az nem akart belemászni az életembe, csak annyi volt hogy felmentem és név alapján (ha regisztrálva voltak) rátaláltam az ismerősökre akiknek max lehetett küldeni üzenetet és úgy kb ennyi.. Ha a fb is kimerülne max. ennyiben non-profit módon (lol, persze) vagy legalább szerény, nem világuralomra törni akaró módon akkor semmi gondom nem lenne vele. Majd egyszer, egy másik bolygón Utópiában.
-
Istju
senior tag
Kellemes Húsvétot -)

-

-
spammer
veterán
Itt meg van említve:
Ezoterikus programozási nyelvBeszarás, hogy mennyire ráérnek egyesek.

-
-
spammer
veterán
++>++++++>+++++<+[>[->+<]<->++++++++++<]>>.<[-]>[-<++>]
<----------------.---------------.+++++.<+++[-<++++++++++>]<.
>>+.++++++++++.<<.>>+.------------.---.<<.>>---.
+++.++++++++++++++.+.<<+.[-]++++++++++. -
Vladi
nagyúr
Fúúú ilyen se volt még. Elfogyott a 4 giga ramom böngészés közben. Jó hát olyan 50 lap volt megnyitva...

-
Rimuru
veterán
válasz
üzenetére
Szegedi gepek nem jutnak el eddig, de nem is RPI-n futnak.
-
F34R
nagyúr
Nem azert mert a DWM sem volt rossz valasztas, csak kicsit eljart felette az ido, es kellett egy jobb atgondoltabb fork. Mivel a Monsterwm teljesen halott, igy nem volt kerdeses hogy egy masik keszitovel tovabb elljen ez a projekt.
Lehet meg ezt fokozni a megunhatatlansagig, pl ott van az idokozben mar sok felhasznalotabboral rendelkezo BSPWM-m is vagy a nixers-en elterjedt wmutils is ami gyakorlatileg egy tool tehat nincs windows managered sem. -
BoB
veterán
Plasma 5.6. Ma reggel jelent meg.
-
-
spammer
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Latom tortennek itt a dolgok amig nem vagyok.
uby: masik megkozelites, a false jelenti azt hogy off, a true pedig hogy temaba vag, az elejet nyugodtan ird at (megsugom, csak true+true lesz nem off
)
topic=false;hsz=false ;if ($topic && $hsz);then echo "nem off hsz";else echo "off hsz";fi -
válasz
Apollyon
üzenetére
Jaj, ezek a nóták elég szörnyűek, ha ezzel akartad érzékeltetni a helyzetet, akkor sikerült.
A Kispáltól az Emese jön be meg egy régebbi magyar film feldolgozásai.Ahogy látom saját magát tiltatta ki. - ez igaz, ráadásul félre is értett valamit, mert azt írta, hogy a Debianból lett kitiltva, de én úgy olvastam, hogy az összes olyan topikból, ahol ezt csinálta. Emiatt kérte a nickje törlését úgy, hogy nem is értette a helyzetet, amibe került.
Szerintem ezen a politikus dolgon (sem) kéne besértődni, ez csak poén.p
Direkt nem raktam csak oda a smilét, ezt csak úgy dobálja mindíg rám fórumtársuk, alias gyurmafigura, ahogyan N0zer0/Raynes hívta régebben. Ezen csak nem sértődök tán be, főleg, hogy először én mondtam rá ilyest!
igaz, azóta vagy 20x mondta, de nem baj, résen leszek majdMegvan a film, Csiribába a címe, abban tök jók a nóták a Kisp-tól.
Jó szándékom jeléül én is küldök egy nótát!
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Szerintem ezen a politikus dolgon (sem) kéne besértődni, ez csak poén.p
"szerintem akit kiebrudaltak innen, azt már nem illik rugdalni, mert nem tud hozzászólni!"
Ahogy látom saját magát tiltatta ki. Mondhatnánk úgy is, ő volt az egyetlen forradalmár, elveszítette az egyszemélyes háborút, amit maga ellen vívott. No de várjunk, akkor inkább megnyerte? Ja, de nem tudja már leírni, szóval mégse.
Mindenesetre ehhez kapcsolódó 1-2 nóta: [link] [link]
Bocs, muszáj volt

-
Annak tényleg nem örülök, hogy így alakult, ez tény s ha nem olvastátok, mennyit vitáztam vele több topikon is épp a Debianról...Jó, hogy én mondtam először neked, hogy jó politikus lennél, azóta mindig ezzel dobálózol!
Egyébként ln Raynesnál az arcserkedés vonalat láttam, hogy azért mennyire odavan, cikiztem is a 2 hetes Archoskodását, azt nem gondoltam, hogy a Debiannal van személyes rossz tapasztalata. Végül is mindegy, mert senki nem tudta leállítani ebben a ténykedésében, még a modik figyelmeztetése sem! N0zer0 nicken nem volt vele semmi gond amúgy.
Azon gondolkodom, nem kéne nekem megsértődnöm ezen a Mr.Politikus megszólításon!?
A TG transzform már beérett nálam és ennek megfelelően próbálom elsimítani az ellentéteket néha, de néha azok antagonisztikusnak bizonyulnak.
Ez van, szerintem akit kiebrudaltak innen, azt már nem illik rugdalni, mert nem tud hozzászólni! Ti még rugózzatok csak ezen sokáig, meg figyeljétek milyen néven jön vissza, akár a szundybencét!

(#6507) T_chris
Tényleg nincs jobb dolgod?
-
válasz
Apollyon
üzenetére
Értem. Kösz, hogy leírtad ezeket, nagy részét követtem azért az eseményeknek, épp a végső harc-ról maradtam le. Gyakorlatilag az összes topikban folyt a Debianos szövege, eleinte bosszantott engem is, mert elég lett volna egyszer elmondania, mi a baja vele, miért nem tatrja stabilnak. Vitáztam én is vele sokat, aztán már nem vettem komolyan az egészet, csak nem tudtam mi van a nagy utálat hátterében.
A Debiant saját topikjába lehordani úgy, ahogy csinálta, az azért kicsit valóban túl sok volt! Egyenes út a kitiltáshoz, a múltkori figyelmeztetése után."Nem örülök, hogy így alakult, nekem bejött az ádáz harcod."
Úgy látom elő kell vennem a régi aláírásomat az irónikával kapcsolatosat!

-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Azt még mindig olvashatod, miből indult ki ez az egész. Már sokadszorra elkezdte a lejárató hadjáratát, most a debian topikban a debian ellen. Az odatévedő user szeretne debiannal foglalkozni, erre jön raynes és megmondja a tutit, a debian régi csomagokat használ stb. stb. provokáció, és egyébként is rakjál fel archlinuxot.
Azt persze már figyelmen kívül hagyja, hogy debianra lehet új verziójú programokat is tenni, de ő ezzel nem törődik, elsiklik felette, és leírja még ugyanazt 600x, amire én meg már azt mondtam hogy ő nem ért hozzá. Na ez volt szerinte a személyeskedés. Más szemében a szálkát esete ugye... Már ha annyira nagy sértésnek számít, hogy ő nem ért hozzá, amire persze nem tudott a kilométeres válaszában sem rácáfolni.
Szerettem volna neki azt is leírni hogy a debiannál pont az a lényeg, hogy régi csomagokat használ (amire ugye van megoldás), pont ezért direkt olyan, amilyen. De mire hazajöttem eltűntek a hsz-ek, és látom ki is tiltották, illetve kitiltatta magát. Most meg azt hiszi, én nyomtam fel. Bár ez nem így volt, de azt nem mondom hogy hiányozni fog ez a user. Amúgy ha én jelentettem volna, akkor én lennék a hibás amiért őt kitiltották, vagy ő magának köszönheti azért, amiket leművelt?
Az utolsó megnyilvánulása meg a hattyú halála, meg plusz egy kis ferdítés a valóságról, amit Penty egyébként jól meg is fogalmazott.
Amúgy szeretném kihangsúlyozni, hogy nem azzal volt a gond, hogy utálta a debiant. Ahogy olvastam korábban, valami atomos netbookkal nyomta és valami nem sikerült neki a debiannal, ezért megutálta. Hát, sajnálatos, ez van. Ez viszont odáig fajult, hogy már elkezdte a szakmai érveket figyelmen kívül hagyni, és érzelmi alapon írogatni a topikokba, és mindenkit a saját ízlésére erőltetni. Egyébként ugyanúgy agyhalál az egész, ha például elmegy az opensuse topikba és erőlteti az emberekre mondjuk a kali linuxot, mert az így meg úgy. De akármennyire utáljuk a windowst is (én kimondottan), nem megyünk a windows topikba flamelni hogy a win mekkora tré, használjatok mást. Miért? Mert kulturált emberek vagyunk.
"Nem örülök, hogy így alakult, nekem bejött az ádáz harcod."
Ha te szimpatizálsz ezek után is egy ilyen emberrel, hát, arra nem tudok mit mondani.
-
Penty
aktív tag
Khmmm. Ahogy olvasom, a kérdező maga állította, hogy tudja a Debianról, hogy stabil és "Magasabb belépő szintet képvisel mint az Ubi". Ez a kérdező #7548-as hozzászólásában még mindig olvasható. TE voltál az első, aki hosszabban válaszolt neki a #7552-es hozzászólásoddal. Ez még szintén olvasható. Spammer #7549-es és tlac #7550-es egy-két mondatos hozzászólása semmilyen elfogultságot nem tartalmaz, Iscariah #7551-es hozzászólása meg teljesen más témában ment másnak – ez még szintén olvasható.
Így az a mondatod, hogy "Jött egy kérdező, egy semleges kérdéssel, mindjárt kapta is az elfogult mantrát, miszerint a debian a legleg." eléggé hazugnak tűnik! Sőt, nem csak annak tűnik, hanem az is!
-
Még reggel beleolvastam, csak utána nincsenek meg a hsz-ek. Kérhetsz egyébként ebben a topikban felülvizsgálatot a konkrét moderációddal kapcsolatban!
Nem örülök, hogy így alakult, nekem bejött az ádáz harcod. Úgy látszik, sokaknak nem annyira!

Még maradok egy kicsit, míg a helyzet úgy nem alakul.
-
Raynes
tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Sokat nem vesztettél vele. Nem volt nagy cirkusz. Jött egy kérdező, egy semleges kérdéssel, mindjárt kapta is az elfogult mantrát, miszerint a debian a legleg. Na, én sem voltam rest, szépen leírtam az ellenpontot, de mindenféle személyeskedés nélkül, ráadásul még igazából most a Debiant sem ekéztem, tanulva a múltkori kitiltásból. Kaptam is rá 2 személyeskedő ívet.
Egyébként ez meg a másik, ami duplán gáz az itteni moderálásban, hogy szépen letakarítják, hogy utólag senki ne vitathassa a moderálás jogosságát, ami óriási gerinctelenség. Ha tényleg olyan gáz, hogy kitiltás jár érte, akkor jobb is megtartani bizonyítéknak, hogy mi miatt kapta az illető, ha meg nem gáz, akkor meg azért gerinctelen törölni. Mindegy, jeleztem már a moderátori topikba a nicktörlési igényt, gondolom kell fél-egy óra, mire egy moderátor teljesíti, most még csak azért vagyok fenn, hogy a profilom takarítsam ki.
Egyébként meg neked sem nagyon javaslom, hogy sok időt ölj a fórumba, meg midenféle kezdőknek szánt leírásba, mert nem éri meg, csak a saját időd fecsérled.
Mondjuk legalább a PH-nak is jó lesz, mert nem kell aggódjanak, hogy reklámot blokkolok az oldalon vagy ilyesmi, vagy előfizetek-e VIP-re, mert az egész oldal megy szépen a hostos tiltólistára, fórumostól, főoldalastól, tároldalastól, mindenestől, hogy még később se jusson eszembe feljönni, vagy bármilyen tartalmat innen olvasni.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
).
Sok about:config beállítás van, és hiába pucolom ki, állítom be, a Mozilla tolja majd az új verziókat, opciók jönnek-mennek, új beállításokat el kell végezni stb... Mondjuk ESR esetén nem annyira gáz, mert az nem sokat fog változni. De amikor integrálnak egy Pocket addont, Readert (vagy más hasonlót, ami számomra felesleges vacak), akkor azért pislogok nagyokat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nalam meg udev sincs nemhogy systemd. Igaz kicsit mojolni kelle vele mire beallitod de utanna nem kell evekig hozzanyulnod.