- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8699 üzenetére
oké. a nagy egészre egy példa:
a mostani térkép szerint szállópor mérőállomás van Debrecenben és Szegeden. Ez eddig is így volt, mert csak a térképrajzoló programot írták át, új mérőállomást nem telepítettek.a régi térkép szerint ha Debrecenben és Szegeden szmog volt, akkor a komplett Alföldön szmog volt, ez jól látható az általad példaként linkelt példán. Debrecen-Szeged távolsága a google szerint légvonalban 182 kilométer. Normális tudományos társaság nem állíthatja, hogy az egész Alföld szmogos, csak azért, mert két, egymástól 182 kilométerre levő mérőállomás szerint szmog van.
Ez nagyon durva matematikai-méréstechnikai hiba, elég gáz, hogy az időkép erre úgy jött rá, hogy az omsz beszólt nekik. Ez kb. az a szint, mintha én azt mondanám, hogy a desktopon csak linuxot használnak, mert ebben a topicban mindenki linuxozik.
Más megfogalmazásban az időkép azt állította, hogy Szarvason is szmog van, miközben onnan nem volt mérése. Ez így nettó hazugság.
Éppen ideje volt már, hogy ettől a tévedéstől megszabadultak. épp ideje lenne, ha az időkép emelne a saját tudományos színvonalán, mert nagyjából teljesen használhatatlan, amit közölnek, nem csak szmog ügyben.
-
Apollyon
Korrektor
Nem tudom melyikőtök figyeli az ilyesmit, de észrevette valaki, hogy szétcsicskították a szmogtérképet? [link]
Pár napja is cikkeztek mindenfelé hogy keleten "mordornak" gúnyolják a térséget, olyan brutális a légszennyezettség.
Már eleve elég gáz, hogy "Magyarország szallo por terkepe" szerepel a korábbi "légszennyezettség" megnevezés helyett, és a jól átlátható színezést lebutították, vagyis konkrétan kicenzúrázták az egészet, fekete-fehérre. A "szálló por" laikusok számára nem tűnik olyan veszélyesnek vagy egyértelműnek, mint a korábbi megnevezés és színezés.
Szmogriadó múlt héten volt, mégis ezen a héten volt a legdurvább keleten a helyzet, és senki nem tett ellene semmit, valszeg ezért fenyítették be az időkép csapatát, akik még az ékezetet is lefelejtették. Aztán lehet csak én vagyok ilyen konteó őrült, de elég durva az egybeesés.
Arról nem beszélve, hogy a diagram maradt, a megnevezés onnan is repült: az egészségügyi határérték 100%-ához képest.
Illetve a szép hosszú egyébként kimerítő definíciókat is eltávolították, ahol szerepelt, hogy az egyes gázoknak (pl. ózon) a belégzése milyen súlyos egészségügyi kockázatokkal jár.
Így nézett ki: [link] Azért hasonlítsuk már össze a kettőt...
-
bambano
titán
[link] akkor most nem kezdem el a nyálam verni, hogy milyen pc-t vettem
-
cami][us
senior tag
Megdöglött a gitlab.
-
bambano
titán
a router nálam jellemzően routol
tehát a debian feladata, hogy betöltődjön a kernel és konfigurálódjanak az interfészek.
az alpine linuxot is néztem már, most nem ugrik be, hogy mi volt vele a bajom, de nem maradt meg az se.nem akarok időt tölteni a folyamatos kísérletezgetésekkel.
-
spammer
veterán
válasz
#59070464 #8680 üzenetére
Egy "picit" tartalmasabb videóra számítottam. Látom van még pár fél perces videója erről, amiben elmondja, hogy ha valaki kíváncsi, akkor kommenteljenek és akkor csinál majd róla videót. Bírom az ilyet. Csinál több, mint 10 percnyi videót a kb. semmiről, amiben a lényegi információ egyenlő egy képpel és egy sornyi szöveggel.
-
bambano
titán
válasz
bambano #8645 üzenetére
no, ma megvolt a bemutatkozás.
elvileg ezt a gépet arra vettem, hogyha valahol routing vagy más okból bele kell nézni a forgalomba, illetve megdöglik egy router, akkor legyen mivel belenézni vagy ideiglenesen pótolni.ma jött egy ilyen helyzet. na mondom, akkor bevetjük a fegyvert. be is vetettem volna, ha sztreccsék vagy kernelék nem gondolták volna úgy, hogy nekik okvetlen el kell barkácsolni valamit a hálózati cuccban, így a bevetésből pofáraesés lett.
de legalább a nőági felmenők csuklottak...
-
törölt tag
-
cami][us
senior tag
-
bambano
titán
[link]: "A nagy rakat ITs-ról jut eszembe, az normális, hogy egy alapvetően coaching/HR témájú blog olvasóinak 33%-a linuxot használ?
" lol...
-
cami][us
senior tag
Az ms segített a thaiföldi kormánynak feltörni a belföldi titkosított kommunikációt. [link]
-
bambano
titán
válasz
vargalex #8659 üzenetére
hálózattól függ.
pl. volt olyan gondom, hogy felmerült a gyanú, hogy nem úgy gondolja a központi routerem a routingot, mint én. meg olyan is, hogy ddosolnak minket. ilyenkor az a megoldás, hogy fogsz egy "routert", áttolod rajta a forgalmat és kicsemegézed, ami neked tetszik. akár iptables-zel, akár tcpdumppal. mivel a drótom átlépte a gigát, így kell olyan interfész, amibe bele lehet dugni, az pedig a 10 gigás a sorban következő. -
bambano
titán
jaja, x11ssz-tln4f. érdemes megvenni, mert egy új intel 2x10g-s ethernetkártya 120 nettótól indul...
a prodigynek tényleg van füle, olyan sorjás, hogy ugyanazokkal az ujjakkal max. 1x hordozható...
-
bambano
titán
az alaplapon van két 10 gigás meg két 1 gigás rezes ethernet (+1 a távmenedzsmenthez)
vettem itt a hardveraprón egy dual sfp+ 10 gigás kártyát, meg vettem szintén ha-n egy quad gigásat.eredetileg két quad ethernet volt benne, korábbi chipsettel, azt nem bírta az alaplap vagy a bios.
így az eredeti 14 helyett most 10 ethernetje van.
hordozható routernek szántam, ezért prodigy m a ház és matx az alaplap.
-
bambano
titán
nem olyan nagy dolog ez...
internet szolgáltatóknál dolgozom. ha ilyen szolgáltatást kellene bevinnem, észre se vennék, mert a ph! kimenő forgalmat generál, az meg az isp-knél rendszerint kicsi. a kimenő sávszélesség rendszerint kihasználatlan, nem is izgatna senkit.ebbe a gépbe 14 ethernet interfészt akartam rakni, mert fizikailag annyi fér bele, csak azokat az interfészeket, amiket eredetileg beleraktam, nem viselte el a bios, így most másik fajta van benne, csak kevesebb.
viszont amit tegnap sikerült belerakni, azok szerver interfészek, ethernetenként 9 darab interrupt van hozzá, így a terheléselosztása egyszerűbb.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8651 üzenetére
jaja, selejteztem itthon, parciék átvették a kacatokat
(#8650) F34R: "En mar kezdem azt hinni, hogy otthon bambanonel eltudna futni az komplett Prohardver mindennel egyutt": simán. még bérelt vonnallal is el tudnám látni, igaz, azt már nem itthonról.
szerk: egyébként annyi a feloldás, hogy távmunkában dolgozom itthonról, így felületes szemlélő nem biztos, hogy szét tudja válogatni, hogy mi a privát otthon és mi a munkahely.
-
bambano
titán
volt egy kis turbulencia, mostanra talán már lenyugodtam ebben a kérdésben, úgyhogy lehet, hogy lesz blog.
képet nem sok értelme van, bitfénix prodigy m házról képet találsz ezret a neten
eredetileg egyel több hálózati kártyát akartam bele, csak valamiért nem vitte az alaplap vagy a bios.
most lett egy másfajta kártya, azzal jónak tűnik. -
bambano
titán
alakul a házibarkács router gépem
00:1f.6 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection (2) I219-LM (rev 31)
01:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
01:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
03:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
03:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
03:00.2 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
03:00.3 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
04:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Controller 10G X550T (rev 01)
04:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Controller 10G X550T (rev 01)
07:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation I210 Gigabit Network Connection (rev 03) -
bambano
titán
tavaly márciusban írtam magamnak egy számlázó programot.
most meg meg kellene érteni... -
bambano
titán
miért kell neked az angol beszéd?
upc-nél én is jártam úgy, hogy aktiváltak mindent, ami a kezük ügyébe került, ki is jött egy olyan számla, hogy kaptam egy dupla hátsó oldali infarktust... végül az ügyfélszolgálati igazgatóval kellett megbeszélnem, hogy töröljék, akit akkor még ismertem személyesen.
-
-
bambano
titán
becsengetett két upc-s üzletkötő, hogy rámsózzák az upc-os szolgáltatást.
rotfl, kivételesen úgy döntöttem, hogy megvitatom velük az állításokat
rossz napjuk lett... -
F34R
nagyúr
-
spammer
veterán
Hihetetlen bmeg, hogy még mindig mikrofos ofisz doc-ban raknak fel hivatalos dokumentumokat (pdf helyett), még a kormányhivatal is.
szerk: a másik jó, amikor kiterjesztés nélküli a fájl... Az egybites júzer meg néz majd, hogy miért nem nyílik meg.Balfaszok dolgoznak mindenhol.
-
törölt tag
-
Apollyon
Korrektor
"Bambanonek üzenjük innen is..."
-
F34R
nagyúr
Mondjuk ezt nem nagyon ertem miert tart ott a Gentoo ahol...
~300 developer vs ~40 (Archlinux)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged