- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
-
Vladi
nagyúr
-
urandom0
őstag
Van. Bár valamiért csak a CloudFlare és a NextDNS van bent gyárilag, nálam custom DNS providerrel nem is működik.
És emellett a Firefox egy rakat olyan adatot gyűjt, amit nem kellene, és kikapcsolni sem mindegyiket lehet: https://www.mozilla.org/en-US/privacy/firefox/#types-of-data-defined
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
"Erről jut eszembe: De jó lenne most egy régi Opera-szerű böngésző a piacon..."
Böngészők jelenti ma a legnagyobb terhelést egy átlagos felhasználásra használt tablet/telefon, noti/pc-nek.
Az egyik legnagyobb kódbázissal rendelkező elem. Lehetetlen aluloljövő kis garázscégnek megjelennie, még a nagyok Opera, Edge (Microsoft), Brave is nyúlja a böngető motort. Hardverek is egyre összetettebbek , (nincs idő tesztelni, gyorsan fejlődik) több ezer fős programozógárdát összefoni a világ minden táján, sem egyszerű. -
Sweet Lou 6
addikt
-
fatpingvin
addikt
-
Archttila
veterán
-
Apollyon
Korrektor
-
ivana
addikt
-
fatpingvin
addikt
-
Apollyon
Korrektor
Nem hiszem, hogy ez nálam változna a korral. Persze nem mondom azt, hogy a könyvek értéktelenek lennének, mert ez egyéni preferencia is. Azért elég jól néz ki egy 4-5 szintes könyvtár. De én meg úgy vagyok vele, hogy ez a könyvmennyiség kényelmesen elfér egy 32 GB-os SD kártyán.
Ugyanez a zenei CD-kkel. Régen gyűjtöttem őket, azért elég klassz volt a booklettel meg mindennel. Főleg, hogy metált (is) hallgatok és eléggé rámentek erre anno, még magához a zenei élményhez is hozzáadott a fizikai körítés, kb. ugyanaz, mint nálatok a papírkönyvnél. De nem térnék már rá vissza, a kényelmi része teljesen eltűnt, már a túlnyomó többség internetről hallgat zenét. Kivéve én, mert továbbra is mp3-at gyűjtök (korábban flac-et gyűjtöttem de nincs értelme), illetve ha van olyan forrás, akkor DSD szintű nagyfelbontású audio-t, de ez elég ritka.
-
zoltanz
nagyúr
Az Árvácskával én még adós vagyok, de lelkierőt is kell gyűjteni ahhoz a könyvhöz nekem.
Igen, hasonmás kiadások között, nem egy kézírásos, ez megint plusz hozzáadott érték, mert átjöhetnek a szerző érzései is. Sajnos én fájlalom ezt a mai messenger-es, email-es világból, mintha hiányozna belőle egy komponens az egészből, főleg ha szeretett rokontól, baráttól érkezik.
Megvan a helye a digitális egyen kiadásoknak, kereshető, egyszerű szövegrészek idézhetők, másolhatók, tanulmányokhoz. Vagy szövegfelolvasáshoz, ha rohangálok a városban. De hogyha örömet akar lelni benne az ember, ha kedvencről van szó vétek ezzel foglalkozni.
-
Apollyon
Korrektor
Akkor én hozzátok képest barbár vagyok.

Nálam az a lényeg a könyvnél, hogy minél kényelmesebben kinyerjem belőle az információt. Nagyrészt szórakoztató irodalmat olvasok könyvből, és csak azt figyelem, hogy maga a tartalom legyen az élmény. Egyébként a villanyolvasón elég kényelmes, hogy bármikor állíthatom a szöveget, pl. a betűtípust, a méretet, a sortávolságot, sorközt, a betűvastagságot stb., plusz gyenge fénynél / sötétben is olvashatok külső lámpaforrás nélkül inverz módban is.Másrészt nagyon kevés könyv van, amit 1-nél többször elolvasnék... 1000-ből talán 1. Olyan sok könyv van már csak abban a szűk témakörben is ami engem érdekel, hogy ha hetente elolvasnék két könyvet, akkor se végeznék minddel életem végéig.
Ezért nem is látom értelmét, hogy gyűjtögessem őket polcon/saját könyvtárban, mert kiolvasás után valszeg már soha többé nem nyúlnék hozzájuk. -
F34R
nagyúr
-
Rimuru
veterán
+ minimal sponsorblock mpvhez: [link]
-
F34R
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
-
Frawly
veterán
Az xbps-src-vel is az a baj, hogy nem sok minden van benne. A legtöbb mindent teljesen kézzel kell lefordítanod git clone vagy hasonló után. Ami még nem lenne baj, de nem működik normálisan a lefordított cucc. Még azt is mondtam volna, hogy ez az adott szoftverek hibája, de ugyanezek, ugyanebben a verzióban Archon hibátlanul futnak.
Szerintem a Debian nem qrvul el, csak zárkózik fel a frissebb disztrókhoz, de nem csak frissességben, hanem systemd-ben, bloatságban, stb..
A Devuannal nincs baj, azt leszámítva, hogy ritkán jön ki belőle új verzió. A gond inkább az ezekkel a systemd-mentes disztrókkal, hogy valójában nem mentesek a systemd-től. Mármint az initrendszerük valami más, de függőség miatt épp úgy ott van rajtuk a elogind, akármilyend, és hiába nem használod initrendszernek, épp úgy ott vannak ezek a szutykok a háttérben, és az egész intrendszerváltással nem ment akkor az ember semmire. Ez inkább a csapdájuk, hogy mentesek úgy, hogy mégse mentesek. A Gentoo-ban többek között ez is a jó, hogy abból 100%-ra ki tudod hagyni, még irjmagja se lesz benne systemd-nek, viszont ez az ember megnehezíti az ember életét, mert egy rakat program dependel rá, WM-ek, DE, Wine, Steam, stb.. És erről nem a disztró tehet, hanem a szoftverek fejlesztői, akik ha kell, ha nem, a systemd-re dependelik a projektjüket. Ugyanez a gond a pulseaudio-val is.
-
Frawly
veterán
Én dobtam a Void-ot. Pedig nálam is majdnem bevált, több hónapig azt használtam kizárólagosan. Ami miatt dobtam: a tárolóiban kevés csomag van, ami nekem kellett, sose találtam meg benne, szinte mindent forráskódból kellett pörgettyűzni, de még ezt sem bántam volna, de nem fordultak le a kódok, amik lefordultak, azok is bugosak lettek (Alacritty, Termite, stb.).
Archon ilyen gond nincs, általában szinte minden megvan a hivatalos tárolóban bináris formában, ami nincs, az meg általában AUR-ral vagy forráskódból kézzel lefordítható úgy, hogy nem lesz bugos. Én ezért tértem vissza Archra.
Kár érte, mert a Void majdnem bevált. Tetszett, hogy minimalista, nem volt bajom az xbps-sel, az runit meg kifejezetten tetszett, szinte felüdülés volt a szutyok systemd után használni. Annyira nincs útban, hogy az ember el is felejti, hogy van initrendszere egyáltalán. Egyszerű, gyors, teszi a dolgát, nem bosszantja a felhasználót.
Az apt-ot persze, hogy nem lehet összehasonlítani semmivel, mert lassú. A Void xbps-se valóban alapból gyorsabb, a pacman még gyorsabb, főleg mióta átállt az Arch zstd-tömörítésre, azóta a pacman olyan villámgyorsan kezeli a csomagokat, hogy semmi nem ér a nyomába. Max. csak a Clear Linux csomagkezelője, de az is csak azért, mert nem egész csomagokat húz le frissítéskor, hanem csak deltákat, amik kisebbek.
Egyébként ha majd újra kell telepítenem az Archot, akkor próbából felhúzom az Artix-ot. Adok neki egy esélyt, pénzbe nem kerül. De jobb lenne a Gentoo, de ki a fenének van arra ideje
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F34R
nagyúr
-
Penty
aktív tag
Nos, három hónapnyi tesztelés után döntöttem: marad a Void az egy-két apró hiba ellenére is.
Nem csináltam vele semmi különöset, csak a telepítés és pár kisebb beállítás után szimplán napi szinten használtam, ahogy korábban a Debiant is. Egyelőre nem próbálkoztam a néhány hiányzó programom beszerzésével és felrakásával sem, mert nem akartam felesleges köröket futni, ha mégsem lett volna elég stabil ez a distro. De szerencsére stabil, nem volt vele semmivel sem több problémám, mint a korábban használt Debiannal: ott is a nulla környékén konvergált a hibalista, meg itt is.
Általában hétvégente szoktam frissíteni, addigra összegyűlik akár 20-30 frissítés is. Ez eleinte szokatlan volt, mert Debiannál volt olyan hét, amikor egyáltalán nem is jött frissítés. Érdekes módon ez a számomra sűrű frissítgetés nem okozott eddig semmi problémát, mert nem "bleeding-edge", hanem azért valamennyire letesztelik a karbantartók az adott csomagot, mielőtt frissítenék. Bár a frissítések letöltése a szerverről lassabb, mint a Debianon volt, de maga a telepítés viszont villámgyors; össze sem lehet hasonlítani sebességben az apt-t és az xbps-t.
Összeségében elégedett vagyok a Voidra váltással. Nem bántam meg, hogy otthagytam az egyre jobban elkurvuló Debiant. -
Frawly
veterán
Nem üti. Aki élvezi, hogy tanulja, annak nem kompromisszum beletenni az időt. Aki antitalentum, meg nem érdekli, hogy mi hogy működik a motorháztető alatt, annak valóban kompromisszum, ők tegyenek fel Mintet vagy Ubuntut, vagy még inkább Windowst.
(#18438) leviske: szerintem nem lesz a végén sokkal nagyobb halálozási arány, mint influenzában. Azt ne feledd, hogy most a számok rossznak látszanak, hogy x esetnek a 6-10%-ában belehalnak. Ez azért van, mert 20%-a az embereknek tünetmentes, 50%-a enyhén beteg, influenzaszerű tünetekkel, és nem fogadják az orvosok, nem lesz belőle regisztrált eset. Így csak a maradék 30%-nak egy része igazán súlyos lefolyású, ők kerülnek kórházba, a legtöbb országban csak ők vannak hivatalosan COVID-osnak regisztrálva, és nyilván a súlyos eseteket nézve azokból nagyobb % hal meg. De az nem tudjuk, hogy mennyi a tünetmentes, meg nem regisztrált, de enyhe tünetes betegek száma.
Azt is vedd figyelembe, hogy amit látsz ilyen számadatokat, az sokszor kamu. Kína pl. látszik hogy teljesen fal adatokat közöl le, hogy ne lássa a világ gyengének. Pl. lefogadom, hogy olaszban a helyzet semmivel nem rosszabb, mint Kínában, csak az olaszok demokratikusak, nem hazudnak az adatokról, míg a kínai antidemokratikus egypártrendszeres vezetés szemrebbenés nélkül oltári nagyokat hazudozik a számokról. Tudod ki hiszi el, hogy 1400 millió emberből csak 80000 lett beteg és csak ~3 ezer halt meg, mikor már 20-60 mlliós országok az első hónapban átlépték ezeket a számokat.
Sok helyen meg nem is a hazudozás megy, de rosszul kezelik a statisztikát. Pl. az Egyesült Királyságban azt mutatják a számok, hogy 85000 ezestből csak 135 épült fel, 2 napja ez a szám nőtt 344-.re. Ezt biztosan tudni, hogy kamu adat, mert más országokban ekkora nagyságrendű esetszámból meg felépült COVID-ból 10-30 ezer ember. Valószínű az angolok nem vezetik rendesen a felépültek statisztikáját. Az ilyen hibás számok meg torzítanak.
-
inf3rno
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
-
sh4d0w
félisten
-
Apollyon
Korrektor
Hali!
Évente 1-2 kommentre azért benézel.

Heh, akkor úgy néz ki már csak bambanő maradt a kemény magból akik kitartanak a debian mellett.Én MX-re tértem át még tavaly. Hátulgombolós, meg ez is debianra alapszik, de nincs kötelezően systemd, és ez is szénné konfigurálható. Persze előbb ki kell gyomlálni rengeteg feleslegesen feltelepített szemetet is.
De remélem megmarad ez a projekt akkor is, ha esetleg a debian úgy ahogy van megöngyilkolja magát, vagy debdows lesz belőle. Mert igazából én se szeretném már annyira nagyon az os-t állítgatni, bár igazából csak át kell húznom a konfigfájlaimat és nagyjából kész.
-
F34R
nagyúr
Igazabol annyi hogy itt maga a csomagkezelo is gyakran frissul. Tehat ugy kepzeld el, hogy egy nagyobb update amivel vartal 2-3 hetet, mar frissitened kell az xbps-t is. Utanna ismet frissul az adatbazis es gondtalanul updatelheteded az egesz rendszert.. Kb olyan melos mint egy Arch. Kernel verziobol tobbre is szamits, mert meghagyja a regieket is, azert hogy bootolhato legyen a rendszered... vissza tudsz menni az elozo verziokra. Nagyjabol ennyi. A heti tobbszori updated is jol kezeli, azzal nem lesz problema. Vannak hibai, de minden disztronak vannak. Debian ilyen nyuggerosabb disztro.

(#18344) ubyegon2
Ja, keresik a piaci rest
viszont az szamomra erthetlen hogy n+1 Arch alapu disztro van, ez minek kellett, en sem ot raknam fel az tuti. -
Vladi
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
-
törölt tag
-
Apollyon
Korrektor
-
0xmilan
addikt
-
F34R
nagyúr
-
BoB
veterán
-
F34R
nagyúr
-
sh4d0w
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
bambano
titán
-
zoltanz
nagyúr
-
lionhearted
őstag
-
0xmilan
addikt
Csak beleporgettem, de nekem ezzel a reszevel nincsenek tul nosztalgikus erzeseim.

Viszont mostanaban nezegettem machine learning videokat. Ha a sima calculus-os tetszett, akkor ez is erdekelhet. Gyakorlatilag arrol van szo, hogy egy sokvaltozos (a videoban pl. 13000) fuggveny (lokalis) minimumjat keresed / vagyis keresi a gep. Igy talalja meg a legjobb (vagyis legkevesbe rossz) megoldast. Ez a 2. resz egy sorozatban, csak ebben van szo nemileg a relevans calculusrol; erdemes az elejerol kezdeni. -
Apollyon
Korrektor
Az ember – de különösen a nők – nem arról híresek, hogy egy életen át vezekelnek önnön hibájukból elkövetett tetteik miatt. Ezt most rosszindulat nélkül, vagyis értsük jól: Ha lett tetkó, és megbánta, akkor soha nem fogja beismerni, hogy "bazz, ezt elszúrtam!".
Vagy egyszercsak eltűnik (plasztikai sebészet), vagy ki / meg lesz magyarázva.A piercinget ki lehet venni, beforr a helye, ugyan a "fültágesz"-nél nem tudom mi van, az inkább a fiúcskáknál van, de szerintem egy akkora fülcimpa, amin csont nélkül át lehet dobni egy szabvány kerekes kukát, az nem hiszem, hogy csak úgy nyom nélkül eltűnik.

Mindezektől függetlenül erről nem szoktam beszélni, senkinek nem mondok olyat, hogy ezdeszar, max. ide írom le a véleményem. Mivel a saját testével értelemszerűen mindenki azt tesz, amit akar. (Feltéve hogy nem ütközik törvénybe.)
Nem gondolnám azt, hogy feltétlenül rossz hatással van egy gyerekre, de nincs rá biztosíték, hogy a szülei meg fogják tanítani neki az egészséges test természetes értékét.
-
ubyegon2
félisten
-
ubyegon2
félisten
A nők szerepével az otthonteremtés és gyereknevelés szempontjából, teljesen egyetértünk, legfeljebb azt vitatom, hogy szükséges megalázó módon meghatározni számukra, mi az ő feladatuk a társadalomban. Nagy baj van, ha valakik azt hiszik, hogy ez szükséges. Nem mondta senki, hogy degradáló a gyereknevelés, de szerintem az nem normális, aki nem érti, hogy egy nő is ugyanolyan ember, kezeljék is úgy. Nem tudom melyik országban élsz, de itthon jórészt nem jó dolgukban dolgoznak a nők is és ha már dolgozniuk kell, miért ne tanulhatnának is.
Sikerült teljesen félremagyaráznod ezt az egész dolgot. Ez az undorító ebben a mai politikai rendszerben is, hogy hirdetik az igét, csak a végrehajtás lehetőségét nem teremtik meg. Keveseknek legfeljebb. Mindenki szeretne olyan családmodellben élni, ahol a férj dolgozik a feleség meg gyerekeket nevel, otthont teremt. Aki azt próbálja bárkinek bemagyarázni, hogy ez nem így van, az politikai agymosott. Nem rád gondolok, mielőtt félreérted.
A Te esetedben csak annyit kérdeznék, hogy ha mondjuk van egy nőn egy tetkó, attól nem lehet jó anya?
Azt is csak idióták gondolják, hogy bármely nő lealacsonyítónak érzi a gyereknevelést. Már az is felfoghatatlan számomra, hogy ez valakiben felmerülne. -
Apollyon
Korrektor
-
lionhearted
őstag
Ezzel a blog szerzője ismertette a véleményét.

Amúgy ja, mindenkinek az a bloatware amire neki amúgy nincs szüksége.Pl minek van benne Gedit? Én leafpadet/VIMet használok. Bloatware...
Bluetooth? Asztali gépem van, minek az nekem?! Bloatware...
Hálózat? Befalaztam a falba, minek nekem hálózat.. bloatware...
és így tovább.
-
Apollyon
Korrektor
A tetkót én se bírom. Bár már régóta nyomják, mostanában egyre több mindenkinek van. Ezért sem értem, mi olyan különleges ebben, hogy felraksz magadra egy dizájnosított vonalkódot, amit valószínűleg te úgysem látsz. Lemész a tetkóboltba, azt csináltatsz magadnak egyet. Fú, ha.
Totál elcsépelt.Másrészt meg abszolút nem esztétikus. Úgy néz ki a bőr tőle, mintha koszos lenne.
De egy profi testépítő versenyen sem lehet szétvarrva elindulni, nem véletlenül.Az én környezetemben is egyre több mindenkinek van, lassan már én leszek egyedül, akinek nincs.
Nőknél meg aztán tényleg érthetetlen. Nekik a szépségük az egyik erényük. Ezt a bőr alá karcolt festékek nem fogják éppen fokozni.
-
ubyegon2
félisten
Nem, de a politika kulcsszóra beugrott nemzeti nagyjaink véleménymondása a nőkről meg az a képmontázs, ahol kötéllaca meg radiosignalkovácsákos és egy iszlám vallási vezető véleménye jelent meg egy képen.
Amit BoB már leírt, én már nem emlegetem. Nekem se nagyon tetszik, ahová a mai fiatalság halad, de a konzervativság ne legyen már azzal egyenlő, hogy mindig visszafelé magyarázunk 100 évet. Valóban minden korban megvan ez, hogy bezzeg a mi időnkben, de akarsz úgy élni, mint ősapáink? Mikor tinik voltunk, akkor is mindenre azt mondták, hogy kultúrmocsok.
Biztosan kívánatosabbak voltak a 100 évvel ezelőtti lányok, ja, meg üdébb bőrűek is a döngölt padlójú villany, folyóvíz nélküli falusi házakban. Nagyobb ünnepek előtt még meg is fürödtek, dézsából mind a 8 családtag.A technológiai fejlődés okozza a mai problémákat, főleg az infóáramlás, annak a feldolgozhatatlan mennyisége. Lehetetlen különválasztani, mi jó és hasznos, de ettől még nem kéne mondjuk bezárni a zinternetet sem.
Ugye te sem jurtában élsz és savanyó jaktejet iszol? Na ugye.
(#11616) bambano
L hát.
Feudális irányított demokrácia, az van. Cél a 6 elemi, több minek, "mi majd megmondjuk mindenről, micsoda" és mit kell gondolni róla. -
BoB
veterán
-
ubyegon2
félisten
-
Apollyon
Korrektor
-
BoB
veterán
-
cami][us
őstag
-
ubyegon2
félisten
-
bambano
titán
-
ubyegon2
félisten
-
ubyegon2
félisten
Nagyon ügyes vagy!
Szinte zseniálisnak mondhatnók.....Még mindig azt mondom, ha az átlagjúzernek elég, hogy kényelmesen GUI-s dolgokkal használni tudja és szereti a Linuxát, akkor hadd használja már. Ne ajánlgasd már nekünk a Wint légy oly kedves. Hálám jeléül én sem ajánlok neked semmit! OK?
Biztos van pár vérlinuxos, aki neked is azt javallaná, hogy húzz csak vissza a Winhez, gondolom nem tetszene az ötlet.
Még esetleg tisztázhatnánk az átlag felhasználó definícióját is, de valószínűleg ezt is jobban tudnád nálam, így ettől most eltekintenék.
Egyébként te ugye akkor konzolos böngészőt használsz? Ha már ezek a GUI meg hasonló dolgok annyira winesek......
Wooow...és sikerült szofisztikáltan leírnom!

-
törölt tag
-
ubyegon2
félisten
Ez jó nagy marhaság! A desktop Linux kell az átlag usernak, annak pedig qrvára nem az az előnye, hogy parancssort kell használni. Valamit nagyon félrenéztél. Jó pár totál laikusnak raktam már fel Linux Mint-et, akik évek óta használják és azt se tudják, hogy van benne terminal.

Miért is kéne azt használniuk? -
bambano
titán
-
Rimuru
veterán
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
-
törölt tag
-
ubyegon2
félisten
-
lev258
veterán
-
ubyegon2
félisten
Na, ez a nem könnyű, mert mindenkinek mást jelent.
Ezt nehéz lenne figyelembe venni, így mégis csak meg kell határozni valahogyan a témaköröket, persze lehet rugalmasan kezelni a kérdéseket, de amikor sok sok hsz-en keresztül mennek olyan thread-ek, amiből egy kukkot se értek, az nekem már nem kezdő. Csomagfordítás, bonyolultabb scriptek írása, futtatásának megoldásai, időzítések, etc...
Szerintem az az abszolút kezdő, aki informatikához tök kuka és most jönne át Windowsról, neki vannak a telepítéssel, partícionálással, dual boottal kapcsolatos kérdései.
A normál kezdő pedig az, aki a desktop Linuxát home userként használja/használná és semmilyen különleges feladatot nem akar rajta végrehajtani, de szeretne valami beállítást eszközölni, anomáliát elhárítani, alternatívákra javaslatot kér.
Mint az átlag Wndows felhasználó, csak éppen Linuxon. Ezt a kört azért erősen meghatározza, hogy a népszerű disztrók felhasználóiról van szó. Próbálkoznak időnként Debian és Arch telepítésével is az abszolút kezdők, nekik én továbbra se ajánlom például a Debiant sem, mert ahhoz már nem árt egy olyan kezdő, aki tudja, hogyan kérdezze meg, ha valami nem úgy működik a gépén, ahogyan annak kéne.
Köszi, sokat segítettél, meg is van a definiálás!
Megemlítem azért, hogy ha valaki informatikusként Linuxos kezdő lesz, az azért nem meghatározó a definiálásunknál.
-
ubyegon2
félisten
így nem hiszem, hogy pl. egy debianost be lehetne zavarni azzal, hogyha a topikban egy pacman -Sy parancsról olvas.
Tudtam, hogy ezt fogod írni!
Természetesen én sem gondoltam, hogy úgy zavarodnak össze, akik már azért ismerik a saját disztrójuk vagy az összes PM-jét, de azért elég zavaró lenne, ha mindenféle-fajta csomagkezelő parancs lenne egymás hegyén-hátán.Szépen útba kell igazítani, hogy a kérdésével fáradjon át a másik haladóbb/kezdőbb topikba. Ennyi. Szerintem felesleges túlizgulni ezt a kezdő/haladó témát.
Szerinted!
Nemrég igen szofisztikáltan többször megkértem egy haladó téma kitárgyalóit, hogy vonuljanak át a Haladóba...mintha nem is írtam volna semmit. Ha meg kevésbé szofisztikáltan fogalmazok, akkor meg jön a sértődés/vitatkozás. - Nagyrészt ebbe kezdek belefáradni.Akkor maradjon minden úgy, ahogy van. De keressetek az abszolút kezdőbe egy Topikgazdát. Amíg maradok ott, addig meg be kell tartanom és tartatnom a fórum/topik szabályokat, az meg, hogy mi kezdő kérdés, tökéletesen el tudom dönteni, mivel kezdő vagyok én is.(hülyén hangzik így elsőre, de amit abszolút nem értek, az nekem haladó kérdés) Ne a guruk mondják meg, mi a kezdő/abszolút kezdő téma, mivel nekik ez a vonal azért erősen máshol van meghúzva.

Definiálni kell a kezdő és haladó témaköröket és nem lesz gond.
-
ubyegon2
félisten
[ Szerkesztve ]
szerintem
A kezdő topik és az Ubi alapúak összevonásával teljesen egyetértek 90%-ban mindhárom topikban ugyanazok a kérdések merülnek fel. A Mint és Ubuntu topikokat ugyanaz a személy viszi, így lev258 ft lenne az összevont topik TG-je, én csak a forgalomirányításhoz értek, ha arra nincs szükség, akkor nincs mrá funkcióm a topikban. Az egyéb Ubi alapú disztók, ha vannak még live állapotúak, szintén beolvadhatnak. Az eddigi topikok lezárt jelzővel továbbra is olvashatóak lennének.
Azt nehezen tudom elképzelni, a kezdő, középkezdő és haladó topikok között mennyi lesz az áttévelyedés....és azzal mit fogtok majd kezdeni.

A spéci topikokat azonban nem kéne bántani, Arch, Debian, Gento, Fedora, etc...oda úgyis csak nagyon elvetemült felhasználóik írnak olyanokat, amik nem kéne, hogy beolvadjanak általános topikokba. Már csak a csomagkezelés terminal parancsai miatt sem lenne célszerű.
szerintem
(#8133) Penty
Köszi! Tartalmilag szinte pontosan ilyesmire gondoltam.

-
spammer
veterán
Nem néztem meg a teljes videót, de több helyen belenéztem. Bemutatott vagy 6 tiling WM-et, 2 órában, azért nem kis meló egy ilyen előadásra felkészülni. Némi bénázás bőven belefért, egyébként meg teljesen korrekt munka.
Mondjuk a rangert megmutathatná neki valaki a Thunar helyett. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként lehet, hogy egyszer majd nekiugrok újra a hlwm-nek, az előre fixált konténer időnként jól jönne.
Az awesome-ból meg a tag rendszer hiányzik (a bspwm workspace megoldása kevesebbet tud). -
törölt tag
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
Áhá, thx.)
Más: lassacskán épülő ITX konfigomhoz keresek belépő szintű diszkrét VGA-t. Itt csak annyi lenne a kérdés, hogy AMD vagy NV? Csak linux szempontjából érdekes ilyen téren a dolog, ugye van az a furcsa kimenetelű videó a Torvaldsról, ez akkor azt jelenti hogy támogatottság terén AMD-t érdemes venni?
-
spammer
veterán
-
Apollyon
Korrektor
-
F34R
nagyúr
-
bambano
titán
"nekünk, akiknek nem a windows kell, mi marad?": szerverre freebsd, desktopnak pcbsd.
annak minden bénaságával.(#6616) tvamos de az már nagyon nem elméleti kérdés, hogy egy-két fickóból zsebdiktátor lesz és utána ő zárja be előtted a választási lehetőségeket. ez, hogy megmondom, mit vagy köteles választani, ms stílus. a linux mindig is arról volt híres, hogyha nem tetszett valamelyik darabja, kidobtad és raktál fel másikat. ez most szűnni látszik, ráadásul a systemd nem is elég stabil.
-
kispx
addikt
-
Jim Tonic
nagyúr
De, pont azokra írtam ezt a reakciót, azért köszönöm a feltételezést.
és a linuxos filozófiával szembemenő változások ellen nyafognak. Pont erről van szó. Mi az, hogy linuxos filozófia? Valami, ami megakadályozza, hogy egy modern, szélesebb körben is elterjedő rendszer váljon belőle. Pont azok nyavalyognak, akik ezt az idejemúlt filozófiát féltik. A Canonicalt is rengetegen támadják, valójában többet tett a Linuxért, mint bárki más, Linuson kívül. Ubuntu nélkül a Linux ekkora részesedéssel sem írna, ha jól tudom, a linuxos desktopok felét ők viszik. Szerencsére a többi disztró fejlesztői is kezdik ezt felismerni, nem olyan bigottak, mint a fanyalgók, és igyekeznek lerázni magukról azt, ami a Linux legnagyobb gyengéje. -
Jim Tonic
nagyúr
-
spammer
veterán
Igen, ezt használtam én is, illetve más listákkal is kombinálva. Gondom nekem sem volt, de ártani sem ártott még a hosszabb lista. Ez csak 800+ kbyte most, volt kombinált listám több, mint 5 MB-os is, és azzal sem volt lassulás vagy ilyesmi.
Egyébként a 0.0.0.0-ás listát ajánlják inkább a 127.0.0.1-es helyett (lásd a githubos oldalon az infót). Firefox alatt nálam is ment a uBlock+Noscript még pluszban, villámgyors volt. -
spammer
veterán
A hosts fájl elég primitív sajnos, minden domaint és subdomaint külön fel kell sorolni, nem lehet regexet használni, ezért aztán baromi hosszú listák keletkeznek. Ez mondjuk még elég tűrhető méretű, most ez van beállítva nálam: StevenBlack/hosts
Továbbá a privoxy egyben adblocker is, filter listával (js, social gombok, popupok, bannerek stb.), részletes szabályokat lehet beállítani neki, pl. töltsön-e be képeket, ne animálja a gifeket, engedélyezve legyen-e a javascript, tudja kezelni a sütiket stb. Szóval elég nagy tudású cucc és service-ként fut a rendszerben, eszik alig több, mint 10 MB memóriát.
De most a kénytelen vagyok hosts fájlt is használni. Amiért meg kell a privoxy, az a luakit böngésző, most épp ezzel tolom és ebben nincs normális adblocker.
-
spammer
veterán
Nálam is minden sötét témára van állítva, terminálos cuccok is meg a Firefox is. A Spotify meg alapból sötét témát használ (bár azt már nem kell sűrűn nézegetnem). Elég szar is, mikor este mondjuk hirtelen egy olyan weboldalra váltok, ami nagyon világos.
Itt a fórumban a PH/Logout domain elég jó színsémát használ, főleg ha a Redshift kicsit melegebbre színre vált, elég kellemesen olvasható még sötétben is.Nálam egyelőre 6200-5200 a beállítás, de lehet, hogy 6000-5000 lesz belőle itt is. A fényerő és a gamma egyelőre 0.9.
-
Raynes
tag
Te reagáltál utoljára egy azonos témájú hsz.-re, gondoltam neked van róla infód. Nem rád gyanakszok, az a része nem neked ment.
Spotify: nem tudom, hogy mi okozhatja, de akkor lehet bétát teszek fel én is. Nálam csak ma kezdte játszani, azelőtt nem csinálta. Amúgy a franc a zuzátok, mindenhol ott vagytok, a Spotify-topikban is

-
Raynes
tag
Ó, látom is, valakinek nem fértem el. Még szerencse, hogy nem futottam bele a 30 perces kitiltási korlátba. Persze furcsa volt, hogy be van mindig jelölve belépéskor a soha ne léptessen ki a PH opció, erre be kellett jelentkeznem. Aztán látom, hogy privát üzenetem van egy moderátor rangú PROHARDVER! nevű felhasználótól, először azt hittem, hogy frissítettek a rendszeren valamit, bekerült valami funkció és csak hírlevél jött, akkor szokott hasonló prohardveres üzenet jönni. radi8tor1 nevű moderátor aláírásával, hogy szándékos hangulatkeltés miatt 30 perces kitiltásban részesültem, mondjuk az nem néztem mikor kaptam, mert azonnal hozzá engedett szólni, valószínű már rég lejárt a 30 perc, csak mázli, hogy nem szaladtam bele a több órás hétvégi bevásárlás miatt. Persze az már nem volt benne, hogy melyik topik és mi a sérelmezett hozzászólás tartalma, ez is rendkívül profi, mit ne mondjak.
Így viszont nagyon nem leszünk tényleg jóban, és fontolóra veszem, hogy tényleg nem nézek fel. Azért ez már pofátlan, és gerinctelen támadás, bele a hátam közepébe. Ha valami nem tetszik, írja meg az illető. Múltkor kértétek, hogy debianos témát hagyjam, mert annyira érzékenyek itt egyesek, azóta elő sem vettem. Ma megkarcoltam épp ugyanezt a témát a debianos topikban, de szándékosan azt írtam bele, hogy inkább nem írok semmit. Most az fog menni tényleg, ha valakinek nem lesz ellenérve, akkor szól egy moderátornak és kitiltogatnak? Akkor marha jóba leszünk, ezért megérte nicket cserélnem, ami pont azért volt, mert erre a fórumra akartam áttenni a törzshelyem. Sőt, ha megtudom, hogy ki volt az a gerinctelen itt, akitől nem fértem el, és ismerem véletlenül a másodnickjét más fórumokon, akkor ott már nem fogja megvédeni a péhás moderátor. Persze tippem van, de nem megyek bele gyanúsítgatásba, csak sértődés és letagadás lenne úgyis a vége.
-
Rimuru
veterán
-
whbear
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

190cm
viszont az szamomra erthetlen hogy n+1 Arch alapu disztro van, ez minek kellett, en sem ot raknam fel az tuti.

, szentül meg voltam győződve, hogy benne van a kezdő Összefoglalóban, de azért lecsekkoltam

Mondjuk a rangert megmutathatná neki valaki a Thunar helyett.