- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Igazad van, boven meghaladja ahol tartani kellene. es ezzel egyutt tucat es hulladekaradat is zudul az emberekre. ezeker az autokat mar nem szerelgeted otthon az tuti.
-
F34R
nagyúr
ez processzor feature, megoldjak mint eddig minden technologiai ujjitast.
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted
üzenetére
gyakorlatilag minden olyan jatek ami anticheat szeru dolgot hasznal, az doglott linuxon.
@Vladi
nem lesz ez maskepp most sem, mindig volt egy aktualis szar rendszer es vartak a linux terhoditasat. most mar protonnak hala legtobb singleplayer jatek megy steamen vagy akar wineal.
-
F34R
nagyúr
A hyperland az nem pehelysulyu...... de egyebkent attol hogy nepszeru meg nem jo. Az orthodoxot arra ertem nem koveti a trendet.
-
F34R
nagyúr
Nem sajnos, eddig csak az OpenAi csinalt es viszonylag nemsok mindent tudott. Most ott van zenere a Suno Ai es tarsai, a videokeszito Ai, minden nagyobb gyartonak van mar sajat mesterseges intje. ezek szanaszet zabaljak a ramot, gput es ssd-t. A kapzsisag csak egy raadas.
-
F34R
nagyúr
válasz
lionhearted
üzenetére
Szelteben/hosszaban osszeadva majd a negyzetre emelve es azt kivonva eletkorbol.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#24892 Aweriot
Aahhhh nincs, regota visszafele nol.
-
F34R
nagyúr
Jol toljatok
en ebbol csak a linuxot tudom felmutatni magamnal ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F34R
nagyúr
Testileg 36 mentalisan 92
-
F34R
nagyúr
Jah, mivel nem tanulnak semmi aron, igy sokminden bedolni latszik.

-
F34R
nagyúr
válasz
urandom0
üzenetére
Eppen tema volt prohardveren is par napja/hete...
En nem tapasztaltam hogy segitene pl ongyilkossagban, de konkretan tudok olyan not aki szerelmes az AI-ba... azt amit ott megkap (pozitiv visszacsatolas) azt mondjuk ferfitol nem kapja meg. (mondjuk ilyen figyelemehes nok lehetnek ezek). -
F34R
nagyúr
RAM, SSD es GPU.... majd kitalalnak olyan AI-t amit CPU is tud kezelni. (majd akkor annak basznak oda) En attol jobban tartok hogy amit general, az kifejezetten veszelyes es nem a megemelkedett HW arakra celzok.
#24862 Aweriot
Szerintem mentalisan tobbszor megroppant mar az emberiseg, es ez most megjobban fokozodni latszik. Aztan a mortalitast majd atteszuk egy masik fuzetbe. -
F34R
nagyúr
Hmmm most lattam eppen redditen. es magyar a postolo

[Fluxbox] Nord rice running on a Pentium II beast of a laptop from 1999
-
F34R
nagyúr
Mert arra szakitanak idot amire nem kell, elhanyagolva amik fontos dolgok.
Sokszor a munka es csalad rovasara is. meg tenyleg van az a csoport akinek se kutyaja se macskaja csak a gaming.#24712 Penty
Gaming helyett akarmilyen divatos addikcio ideillesztheto, a kerdes az hogy mennyire vagy kepben vele. -
F34R
nagyúr
A mondat masik felere ertettem, hat ilyen szeleskoruen mint az elmult 5 evben azert sokat javult a linux mindenteren. Tudom 20 evvel ezelott is volt grafikus telepitos disztro.
Nekem is csak volt mert szettortem
viszont navigalni meg fejbol nem tudok.
#24694 DarthSun
Jaja egy Plasma-s rendszert akarmelyik Windowsos megtud szeretni. -
F34R
nagyúr
-
F34R
nagyúr
tuti hogy nem szunik meg, mert a tobbi eszkoz firmware blob is oda kerul.
inkabb lesz, semmi konkret nincs az nvidia-nova erkezeserol. ket dolgot tehetsz a Fedora-bol torlod a nvidia-firmware-t ha felrakta a rendszer, vagy leszarod mert van eleg ssd a rendszer alatt. (ugye ez az efi-t nem befolyasolja).
vagy keresel egy masik distrot. nem olvastam olyat hogy ez trend. -
F34R
nagyúr
Nem vagyok benne erintett, de ezen nem kell aggodj szerintem. gondolom azert nem mert az init indulas utan toltodtek be eddig a modules fajlok, most meg egybol bootal. Ami azt is jelentheti hogy a pletyka szinten erett meg hogy nem zart nvidia driver is van/lesz linuxban (nouveau megmarad legacy hardvereknek, az uj open-source nvidia meg az uj kartyaknak) gondolom ezert van ez a mizeria.
-
F34R
nagyúr
KDE Linux is an “immutable base OS” Linux distro created using Arch Linux packages, but it should not be considered an “Arch-based distro”; Arch is simply a means to an end, and KDE Linux doesn’t even ship with the
pacmanpackage manager.KDE Linux leans on Systemd for a great deal of functionality. Updates are atomic and image-based, with the last 5 OS images cached on disk. Only the Wayland session is supported. Apps primarily come from Flatpak and Snap.
Koszi, inkabb tartsak meg
-
F34R
nagyúr
Ungoogled-chromium... Szoval attol fugg, ezen kivul mindegyikkel copni fogsz.
Librewolf, az ankerfox-bol es betterfox-bol vett att beallitasokat/modositasokat.
Vivaldi-t en hanyagolnam meg a Brave-t is.#24593 cigam
Az egyik legnagyobb Independent. Tehat nem valamire epulo X-edik nev.
Nyilvan ezek 1-2 fos csapattal indultak, de mostanra tobbe notte ki magat. -
F34R
nagyúr
Sehonnan, en mar most is nagyon kizsakmanyoltnak tartom a foldi eroforrasokat.. meg is eroltetik a csucskartyakat, a minel ujabb processzorokat stbb.. + beelepett a kepletbe az elterjedo mobilpiac is (igen sajnos a legalja telefonoknak is kell szilicium). Ha ehhez hozzavesszuk hogy az AI-hoz szuper szamitogep szamitasra szukseges GPU kell akkor nem nehez megmondani hogy vagy kifullad, vagy bealdozzak az osszes letezo eroforrast.
-
F34R
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Pewdiepie azert sokat valtozott az evek alatt... Mentsegere szolgaljon hogy Windowson volt elotte laptopra tett Archot, de mar azzal sem akart "kinlodni". O sosem lesz annyira linuxhead mint mi.
Hyperland meg ugy altalaban egyik wayland compositoros wm sem szereti NV-at
-
F34R
nagyúr
Valoszinuleg az van benne hogy a Debian mint fejlesztes szempontjabol elobb ad ki csomagolt telepitot, a Devuan meg elvan maradva (legalabbis regen igy volt) verziokovetes szinten. Meg mondhatja azt hogy systemd mentes ha a rendszerben ott van csak egy egyszeru trukkel megkerulod (az eudev is magarahagyott projekt lett) Most az kerdes hogy ebbol a regi csomagot hasznaljak egy sysVinit-el , vagy majd ott fog futni a systemd-udev helyette. Kivancsisagbol majd megnezem VM-ben.
-
F34R
nagyúr
Sok, mert egy mezei user azt sem tudja mi a kulonbseg a ket distro kozott. (Devuan es Debian) Es a PcLinuxOS pont az egyedisege miatt volt jo, full asztali kornyezet, es tenyleg nem kellett matekoznod mi kell neked a telepitobol. A devuan 1:1 debian csak sysvinit van, mostmar tamogatott az OpenRC is, de systemd nelkuli linuxokbol is van jobb. Ezert nem ertem hogy miert Debian/Devuan alapokra toljak ra... inkabb lenne independent.
-
F34R
nagyúr
válasz
fatpingvin
üzenetére
Ezt a regebbi modelt a Libreboot mar nem tamogatja? hat igen, dockert en sem szeretem... nemtudom ilyen dolognal miert kell eroltetni.
-
F34R
nagyúr
válasz
urandom0
üzenetére
Hat gondolom:
CachyOS features desktop packages optimized for maximum performance with the latest LTO and x86-64-v3 optimization techniques, as well as improved security and performance enhancements.
meg a masik resze
All kernels are compiled with optimized x86-64-v3, x86-64-v4 instructions and LTO for optimal speed and reliability.
tehat magyarul jobban van optimalizalva a CachyOS, es valszeg valamelyik driver is frissebb alatta, ezert erosebben teljesit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EREDETI Apple Watch Series 11 okosóra szíjak, 46mm, S/M
- Samsung Watch 8 női szíjak egyben eladóak ajándék tokvédővel
- ASUS RTX 5060 8GB GDDR7 DUAL OC Edition - Új 2 év garancia - Eladó!
- PALIT RTX 5060 Ti 8GB GDDR7 INFINITY 3 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 4060 Ti 8GB GDDR6 DUAL OC - 1 év garancia - Eladó!
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nah ezt nem vartam.. kicsit furcsan fest szegenyke, remelem rendbejon.