- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
Apollyon #24460 üzenetére
Pewdiepie azert sokat valtozott az evek alatt... Mentsegere szolgaljon hogy Windowson volt elotte laptopra tett Archot, de mar azzal sem akart "kinlodni". O sosem lesz annyira linuxhead mint mi.
Hyperland meg ugy altalaban egyik wayland compositoros wm sem szereti NV-at
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Apollyon #24412 üzenetére
"A linux alapvetően szabadságról, szabad elvekről is szól. Kétlem, hogy ehhez pozitívan járulna hozzá egy autoriter kommunista állam."
No offensive.
Megjegyezném, na baszott demokratikus, liberális Usa monopol cégbirodalma a Google kezében jó helyen van. (azért.veszik el a Chrome böngésző felügyeletét , adatgyűjtés, kereskedés miat, és lebegtetik az Andtoid operációs rendszert, mert zárt Api , réteggeket.épített bele, nem AOSP-re fejlesztenek hanem Androidra, kötelező a Play Services a Huawei -nek is ebbe tört bele a bicskája. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Apollyon #24396 üzenetére
Évekig én sem követtem, aztán elkezdtem bepótolgatni ami érdekelt, pont azelőtt nem sokkal hogy offolta a csatornáját. Bár az, hogy már nem jutuberkedett igazán abban lehet az is benne van, hogy a Kenny gyakorlatilag ugyanazt kezdte előadni csak kicsit informatívabban tálalva.
De érdekes a Luke tranzíció, hc openszósz linuxerből vált szinte már szektás ortodox vallásossá, nem is igazán értem mi történhetett...
Főleg, hogy ahogy látom ez az interjú zoom alatt ment, ami egy full zárt platform. Akkor ezeket az elveit is feladta a vallás érdekében... -
I02S3F
addikt
válasz
Apollyon #24380 üzenetére
"Filozofikus kérdés: az az alkesz, aki soha nem szerez tudomást az alkohol/drog létezéséről, vajon akkor is alkoholista/drogos lenne?"
- Sok féle függőség létezik. Például kaja, szex, cigi, munka. Tehát szerintem fel találná magát az illető! Azért, mert a függő, függő. Sokféle szere lehet, nem csak a pia, drog.
-
-
sonar
addikt
válasz
Apollyon #24251 üzenetére
Az utóbbi tapasztalatok alapján a billentyűzetes, touchpad-es, fényerős dolgokkal sok szívás van.
Pl.:
2022-05 ben vásárolt Acer Swift 3 Ultrabook - SF314-511-55GF, bill háttérvilágítás nem ment, a funkciógombok sem nagyon, illetve touchpad is minimál funkciókkal, aztán fényerő állítás se ment gombokról.
2022.09-ben vásárolt Lenovo 15,6 FHD Ideapad 3 82H8025PHV-on a kijelző fényerőt csak segédprogram segítségével lehetett állítani.Szóval valami olyat keresek ahol nem érnek meglepetések. Feltelepítem és tudja kezelni a bill-t, a multitoch-ot, fényerőt...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Apollyon #24214 üzenetére
A youtube, de csak nagyon ritkán odamar. Egyébként 50% alatt a magok. Én meg ezt a konfigot 2010-ben raktam össze. Ennek lassan utána nézek, mert van valami kavarát yt-nél, hogy szándékosan és mesterségesen lassítják a gépeket.
hm... vagyis ez ma már minden rendszerről elmondható, főleg windows. De már linuxon is ez a helyzet. Ezért kezdtem el izomból foglalkozni a bsd rendszerekkel.
Most nézzük a helyzetet nagyobbacska távlatból.
phenom konfig: megcsinálja amit akarok, alacsony a fogyasztása.
ryzen konfig: megcsinálja amit akarok, alacsony a fogyasztása és pénzt kell odaadni.Elég könnyű a döntés.
A cél a 2030, kb addig támogatott a debian 12, utána megpróbálom netbsd-vel, hátha bírja tovább.Egyébként azt a filozófiai kérdést tenném fel, hogy:
- a pc van értem vagy én vagyok a pc-ért?
még tágabban értelmezve:
- a technológia van az életért vagy az élet van a technológiáért? -
válasz
Apollyon #24191 üzenetére
Igaz, azonban sok olyan előadás fellelhető a neten, amelyet fizikusok adnak elő, és úgy tippelnek, hogy a miénkhez hasonló, C alapú (nem, nem programozási nyelv, hanem szén) élet nem nagyon van az általunk (tudósok, vagy háttérhatalom által) ismert világban.
Mivel végelennek hisszük a világegyetemet, a nagy számok törvénye alapján (ahogy Boborján is erre hivatkozott) valós lehet máshol is élet. -
Vladi
nagyúr
válasz
Apollyon #24191 üzenetére
Ez egy 2500 éves vita, a görögöknél már felmerült. Azonban nem dönthető el hit alapján, kellenek hozzá az adatok.
Jelenleg egy db élő bolygót ismerünk biztosan. Csak ezen megismert szabályok alapján tudjuk elképzelni vagy modellezni a többit.
amint lesz másik, azonnal nagy százalékkal eldől a mérleg egy bizonyos irányba: tehát az élet jellemzően c,h,o,n,s,p alapú. Tehát ha másik bolygón ennek a bioszférának a nyomait meglátjuk akkor az is eldől.Igaz, hogy a földön is vannak anaerob élőlények, de az aerob az 1000x hatékényabb. Az is igaz, hogy aföldnek volt vagy 10 élettel telt állapota, ami nagyon különbözött egbymástól.
Nade gondoljunk bele: 1995-ben fedeztük fel az első exobolygót. Előtte a nagy számok törvényve meg a hit volt csak.
egyébként van erre egy képlet, abba be kellene írni az exobolygók valószínűségét. Ha valakit érdekel kitúrom melyik ez a képlet.
-
0xmilan
addikt
válasz
Apollyon #24084 üzenetére
Ja... en ezzel eloszor itt talalkoztam, amikor Linus mar Emily-kent mutatja be egy video elejen. Eloszor azt hittem, hogy rosszul hallom, aztan megtalaltam en is a videot, amit linkeltel. Szerintem az alacsony T-re nem az a megoldas, hogy akkor teljesen kihereled magad, de hat kinek a pap, kinek a hormonkezeles. Ugy latszik lassan minden nagy csatornanak kell egy token transzember, lasd MrBeast, de valoszinuleg csak tul sokat latok bele.
-
-
urandom0
senior tag
válasz
Apollyon #23952 üzenetére
Ja, én azt hittem arra gondolsz, hogy Vala+Gnome alkalmazásokat le lehet keresztfordítani MSYS2-vel Windowsra is.
Ha olyasmit keresünk, amihez kifejezetten natívan telepített Linux kell, akkor nekem csak a hardverprogramozás jut eszembe. Mondjuk be lehet állni driverfejlesztőnek, ha valakinek van hozzá affinitása...
-
totron
addikt
válasz
Apollyon #23940 üzenetére
Hát igen, Amerika az odébb van, a mink fajták meg emitt, hiába az usánkai filmeken való szocializálódás, azért az ott egy más világ. Tekintve hogy mi mi vagyunk és az eredeti mű is - onnan nézve - egy keleti blokkban született, indokolt lenne retró módban, itt, keletiesen vászonra vinni. Értem, nincs piac-nincs pénz rá, csak hogy ha már a nézhetőséggel vegyes eredetiség-hűségről gondolkodunk talán ilyesmi megoldása lehetne a dolognak. Az is lehet, hogy már mi is jogtalan élvezők akarunk lenni, lehet, hogy csak orosz földön, orosz pénzből lenne kivitelezhető az adaptáció és mi is csak félre akarjuk érteni saját szájíz szerint. Hogy tetszik valami egybeesés is lehet, nem biztos, hogy a költő is arra gondolt.
-
-
urandom0
senior tag
válasz
Apollyon #23835 üzenetére
Mondjuk vm-ben tényleg nehezebb az ilyet kezelni. Nekünk sokáig voltak Windows Server 2012-eseink, az pont úgy néz ki, mint a Windows 8, hát néha szenvedtem is vele.
Az meg eleve hülyeség, hogy az asztali oprendszer meg a mobiloprendszert összemossuk. Ez eddig senkinek sem sikerült, a Microsoftnak sem, pedig ott aztán van hozzá tudás is, tőke is. Vannak Windows 10-es Dell tabletjeink, és hiába van tablet módban a Windows, akkor is sokkal nehezebb kezelni, mint mondjuk az Androidot vagy az OSX-et.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Apollyon #23721 üzenetére
én pl horgolok. az olcsó relatív de fonalat úgymond használtan fillérekért lehet venni, vagy opció a rongyokból csíkok vágása is, bár abból pulóvert nyilván nem fogsz készíteni.
egy forrasztópáka se földbeverő tétel, bár az elektrotechnikával el tud szaladni a ló anyagilag.fafaragás is egy olyan dolog ami az én értelmezésemben kipipálja az összes pontot amit írtál.
nagyjából bármilyen kézműves dolog aminek nincs komoly eszközigénye. -
fatpingvin
addikt
válasz
Apollyon #23712 üzenetére
senkit nem feszítek keresztre, mindenki azt csinál saját hatáskörében amit akar. egyszerűen örülök neki hogy nekem ez se az időmet nem viszi el (több marad másra, hogy mennyivel értelmesebb dolgok arról lehet vitázni) se az ezzel kapcsolatos erőforrások megteremtése és beleölése nem jelent gondot, ami azért lássok be mostanában már finoman szólva nem kevés. nem fáj a fejem azon hogy a hardverem mennyi efpéest tud meg mittudomén, a machine learning modelljeim tréningje meg amúgy is olyan téma hogy nagyjából végtelen mennyiségű hardvert alá lehet pakolni, de igazából a kis 3rd gen laptop i5-ös procimon is elmegy csak sokáig tart. vagy kitolom egy kiszuperált szerver GPU-ra.
-
gregory91
senior tag
válasz
Apollyon #23664 üzenetére
" Az viszont biztos, hogy a ms-t pártoló nem fogja elismerni a tévedését, legalábbis nem most, és nem abban a topikban.
"
Egyik kedvencem mikor az önhibánkívűli rendszerproblémákat vagy a júzerre vagy a gépre hárítják,de sohasem a rendszernek tudják be.Ez az általánosítás valahol berögzült a szűk-látókörükben. Hangoztatják hogy így meg úgy megoldják,de konkrétumot soha nem adnak.
-
F34R
nagyúr
válasz
Apollyon #23646 üzenetére
Attol fugg mit, egy kartyaval azert csoda nagy hasheket nem fogsz latni.
#23645 fatpingvin
A sajat penzed is attudod forgatni cryptoba, csak ugye tobb a fee. Ehhez nem kell banyaszni.
Tudom hogy nem mindenki a haszonert banyaszott. Akkor nem maradt volna fele a banyaszokbol... ugyanez igaz azokra is akik cpu-val mineolnak... -
válasz
Apollyon #23627 üzenetére
10 éves gép az ilyen T420 meg hasonlók, bőven nem szörnyű kategória. Máig használom a konyhában netezni, a fostos kijelzőn kívül teljesen jó. Lassúnak nem mondanám egyáltalán. Annyi, hogy a youtube-ot rá kell venni, hogy h.264-et használjon, de 1080p-ig az teljesen jól megy rajta.
-
válasz
Apollyon #23627 üzenetére
+1
Én bár nagyon imádtam a gépet, több országba is elvittem, idén eladtam, mert már ténylegesen soha nem lesz semmi haszna neki. Volt viszont aki kb ugyanarra akarta használni, mint én sokáig. Magával viszi hosszú utakra és videózik rajta...
És gyakorlatilag mindegy, hogy az egymagos vagy a kétmagos, de sokkal gyakoribb volt az 1 mag 2 szál, de nevetségesen gyenge.Felkészül a Z8350 2GB rammal. No meg a J1800, bár NASnak egyébként simán elmennek, ha nem csapatod őket szénné... bár szerintem a sata vezérlő már ezen is rottyos.
-
0xmilan
addikt
-
Sonja
nagyúr
válasz
Apollyon #23553 üzenetére
Úgy látom elég problémás ez az UNO.
Single biztos menne warez verzióban.
-
sonar
addikt
válasz
Apollyon #23540 üzenetére
Okés, de ne felejtsd el, hogy az átlag működik így, vannak akiknél ez problémát okoz (aztán vagy tud róla vagy nem).
Kolléga is valószínűleg étkezés szempontjából az átlagba tartozik, így hát magának kell majd kitapasztalni, hogy mi az amitől jobban lesz. Már ha akar ezzel kísérletezni.
Vizes hasonlatodra meg csak azt tudom mondani, hogy van akinél egy szem földimogyorótól is meg tud halni (anafilaxiás sokk) -
sonar
addikt
válasz
Apollyon #23525 üzenetére
A kajához egy két komment.
A túlzott disznóhús fogyasztás ugye köszvényt okozhat (ami szintén izületi problémákban szokott manifesztálódni)
A másik kevésbé igazolt, de számomra logikus és hihetőnek tűnik, hogy a glifozát hatóanyaggal nyakon permetezett zöldségek is tudnak hasonlót produkálni. Analógia a következő lenne: a rovarirtó szerek hatásmechanizmusa, hogy a kitinpáncélt meggyengíti nos ehhez hasonló dolgok mennek végbe az emberi izületben is. Különösen az arra érzékenyeknél. (off-ba tettem, nem akarok összeesküvéseket gyártani, a teória nem 100%-ig igazolt, de tegyük hozzá, hogy az ilyen kutatások elég lassúak mivel nagyon sok gazdasági érdeket tudnak sérteni. ) -
fatpingvin
addikt
válasz
Apollyon #23493 üzenetére
igen, erről tudok, ezértr is kérdeztem. lehet hogy próbálkozom egy burner accounttal első körben.
viszont én a webes klienssel 2017 óta (egy fél éves szünettel, amikor a desktop appal szenvedtem) használom úgy hogy minden bekapcsoláskor bejelentkezek, 2FA-t direkt ezért nem engedélyeztem hogy ez amúgy automatizálható legyen.
amúgy az nem baj ha időnként használnom kell a webappot mondjuk hitelesítés erejéig, csak ne folyamatosan ez a tetűlassú, erőforrászabáló webapp kelljen a normál használathoz. -
I02S3F
addikt
válasz
Apollyon #23421 üzenetére
Szégyellem magam!
A mélyebb okok között húzódik, hogy mélyen nem foglalkozhatok a Linuxal, mert ahhoz sokat kell gépelni! Gondolok itt a parancssor használatára! Beteg a kezem! Ezért kattintgatok! Attól nem fáj a kezem!
Mentségemre legyen mondva, hogy azért az elmúlt egy évet nem ezzel töltöttem! Volt egy jó pár hónapos szünet. Habár való igaz, hogy a problémát nem oldottam meg! Szégyellem magam!Ezt a hozzászólást is a Prohardver mobil appjának diktálom, hogy kíméljem a kezem!
Próbálkoztam olyan tevékenységgel foglalkozni, ahol nem kell annyira használni a kezem. Ilyen például a podcast hallgatás, a nyelvtanulás, a könyv olvasás.
Fájdalmam, hogy szenvedélyem a számítógép, a Linux! Jó hír viszont, hogy a karrieremben találtam megoldást erre a problémára. Mehetek nagyobb számítógépes boltba, ügyfélszolgálatára vagy értékesítőnek, vagy valamilyen betanított munkára ezen a területen, vagy it support multinál! Így nem lenne monoton munkavégzés a kezemmel (például a billentyűzet-verés ilyen) számítógépekkel foglalkoznék és nem lenne stresszes a munkám! Ez a háttérben meghúzódó probléma. Feladta a leckét! Degeneratív ízületi kopás a neve a betegségnek, de folyamatban van a megoldása, csak lassan oldom meg. Mentségemre legyen mondva, hogy nem rinyálok, pedig az álmom tört el (Linux rendszergazda). -
fatpingvin
addikt
válasz
Apollyon #23397 üzenetére
müzli. nálam leginkább router meg régebbi vasak lelke, nem használok rajta semmit ami hard dependent lenne a glibc-n. igazából öt csomagot szoktam feltenni rá alapesetben: linux-firmware-none (hogy ne pakolja tele felesleges driverekkel a rendszert, ami kell és nem kernel builtin azt telepítem külön, ez egy metacsomag a szerintem kicsit elbaszott függőségi fa feloldására), nano, util-linux, pciutils, mc. más szerintem nem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged