- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
spammer #9125 üzenetére
Egyet meg tudnal nekem nezni?
Newsbeuter.
/
-val rakeresek valamire. Ha ebbol a listabol (keresett talalatok) valamit megnyitok olvasasra, mintopen-in-browser-and-mark-read
, ertelemszeruen azN
flag eltunik a feed elol. Ha kilepek a keresesbol es megkeresem az adott feed-t, akkor most is olvasottnak latom. Eddig tok jo es most jon a csavar. Ha a keresesbol nyitok meg cikket es kilepek a newsbeuter-bol, ujra elinditom, akkor olvasatlan marad az a cikk. Ha nem a keresesbol nyitok meg feed-t, akkor termeszetesen nincs ilyen problema. Ez egy bug vagy nalam rossz a config? -
Rimuru
veterán
válasz
spammer #9121 üzenetére
Bongeszot fogd fel ugy mint egy OS-t, akkor mar 2 OS fut, mind a ketto 200-200MB indulasnal, kesz is vagyunk.
Szepen latszik mi az ami instant elvisz 3.5gb-t [link] (azt a javat kilohetjuk de akkor is 3g csak bongeszo es spotify, mind a ketto persze chromium alapokon van). -
BoB
veterán
válasz
spammer #9119 üzenetére
Nem tudom hogy gyárilag volt-e 8-al szerelt, de szerintem igen.
Sejtettem hogy valami 2GB körül lehetsz, mert én akkor nézegettem ezeket amikor málnát próbáltam mennyire jó desktop gépnek
Arra mondjuk kíváncsi lennék mennyivel bírja tovább a laptop 2 memória modullal, mint 1-el. Tesztet, tesztet!
Chrome persze hogy sokat fogyaszt, ha minden processz külön sandbox-ban fut. Nekem ez tetszik, de nálam a memória nem is gond. Ha ki lehetne kapcsolni eszembe se jutna.
Az sem mindegy miért fogyaszt valami többet mint egy másik ugyanolyan program.
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #9108 üzenetére
Igen jol erted. Alpha vonalon mar legalabb 1 eve szorakoznak ezzel, most viszont ugy latom vegleges lesz.
Nekem eleg regi FF verzio futott sokaig, kb pont az ami a kezdete volt a kapcsolatunknak. A sok hulyeseg miatt valtottam vissza ra, es vegul ez is megmakacoslta magat szep kis keretet adva az egesznek.
Regi Opera meg mindig nagyon hianyzik, a mostani chromium forkok nagyon messze vannak tole.
Nalam most Inox van vimiummal (plusz retek sok kiegeszitovel hogy ne legyen ko buta ez a chromium (de meg igy is az)).
(#9104) bambano: siman.
-
bambano
titán
válasz
spammer #9088 üzenetére
"Mert eredetileg Torvalds nem is akarta ingyen kiadni a kernelt, ha jól rémlik a sztori": ja, annyira jól rémlik neked a sztori, hogy a linuxról kiadott első usenet posztban is ez a mondat szerepelt:
[link] "I’m doing a (free) operating system (just a hobby, won’t be big and professional like gnu)"na ennyire nem akart elsőre is ingyenes lenni.
annak idején a gnu cuccokból a bash-t, a make-t, meg a gcc-t használta minixen. de attól, hogy gcc-vel fordítasz valamit, nem erőltetik rád a gnu valami jelzőt, csak a kernelnél.
a disztrókban levő nagyobb alrendszerek zöme nem gnu/fsf fejlesztés, nagy részének nem is gpl a licensze, így rms csak hírnév-hajhászás miatt veszekedett linussal addig, amíg ráakasztotta a gnu jelzőt a kernelre.
a linux egyébként úgy terjedt el, hogy rákattantak "szubkultúrák", és a saját területükhöz tartozó részeket elkezdték a saját igényeiknek megfelelően fejleszteni. így lett világbajnok hálózati stack a linuxban, mert az isp-knél nagyon hamar népszerű lett szerveroldalon.
-
BoB
veterán
válasz
spammer #9072 üzenetére
Azért nem értem miért írtad ezt nekem, mert én sosem állítottam az ellenkezőjét, sőt felhívtam a figyelmet rá hogy nem a titkosítást törték fel.
Tehát akkor most miért is írtad ezeket?
"vagy egy linux disztróra, ami mondjuk egy BIOS cserés TP-n fut."
Az is lehet hogy még vagy 10 másodpercig is eltartana nekik
Ezeket a mítoszokat valahogy nem bírom.
-
BoB
veterán
válasz
spammer #9064 üzenetére
Itt a megfigyelésről volt szó, csak mindenki megint leakadt az okostelefon meg chat szavaknál. Pedig van desktop kliens, és email is, meg IRC meg anyámkínja.
A sima telefon sem megoldás, mert a vezetékes és mobilvonalakat már elég régóta nyomon tudják követni, szóval a használj sima telefont sem megoldás. Akkor sem ha vezetékes.
The Wikileaks CIA dump also includes information about the malware that can be used by the agency to hack, remotely spy on and control PCs running Windows, macOS, and Linux operating systems.
This apparently means that the CIA can bypass PGP email encryption and even Virtual Private Network (VPN) on your computer in a similar way. The agency can also see everything you are doing online, even if you are hiding it behind Tor Browser.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #9039 üzenetére
Az is baj hogy vetítenek. Amikor volt a "botrány" hogy az apple nem adja ki az FBI-nak a titkosítókulcsot hogy az iphone-osokat feltörhessék, akkor még BB rádióban is ki voltak készülve, hogy mekkora férgek már ezek a nagy cégek (apple stb.), hogy nem segítik az fbi munkáját, mivel csak terrorelhárításhoz kell nekik a sok adat. Egyrészt azt sem detektálták hogy maga a dolog egy színjáték, pláne az indok. Pedig Bunny elég jól és világosan látja a dolgokat a nagy tömegekhez képest, mégis dunsztja sincs mi zajlik a világban ezen a téren.
"A w3m böngészőből küldve" ez mi, ne már
(#9040) colomb2:
"Azt is leszarjak hogy felrak egy kepet facebookra akkor az mar nem az o tulajdona, hozzajarul hogy marketing celokra hasznaljak stb."
Azért annyira nincs az emberek szájába rágva hogy pontosan mivel is jár az egész. Meg nem is gondolják végig, hogy mihez vezet. Aztán ha szót emelsz a dolog ellen, még sokszor hülyenének is néznek, mert egyszerűen nem értik, nem fogják fel. -
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #9030 üzenetére
Azért én szívesen belemásznék a Snowden dokukba, mert a Citizenfour-ban is láthattuk hogy rábízta az újságírókra hogy mit hozzanak nyilvánosságra. Gondolom vannak még ott egyéb érdekes dolgok is.
Viszont én úgy látom ebből nem lesz semmi komolyabb dolog, ugyanúgy menni fog tovább minden ahogy eddig. Túl sok a már a nemtörődöm/nemérdekel birka a gondolkodókhoz képest.
-
cami][us
senior tag
válasz
spammer #9034 üzenetére
Toy bat-ről a játék denevér ugrott be. Biztos a sok happy box látogatás miatt.
Kicsit más téma: The Science of Waifus
Nőnap van szóval...
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #8982 üzenetére
Jelenleg mpd-t hasznalok, evidens lenne mopidyvel kezdeni.
Amugy most megneztem bongeszesre ugrik meg nagyon (pl vegiggorgetem az artists oldalt amit eleg gyakran megteszek), utana viszont nem takarit fel.elvileg ilyesmire szolgál a scratchpad az i3-ban akkor mar nem is erdekel.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #8975 üzenetére
Na szerintem ezt benéztem, mégse bugos az i3status, ugye amikor megadom a diszkeknél milyen formatot írjon ki, akkor a free-re azt gondolná az ember, hogy az a 'free space' holott nem az, mert avail kell hozzá (mint ugye available space. Mondjuk nem tudom akkor a free mit jelez ki.
Swaynél valahol olvastam (most persze nem találom) hogy át kell bindelni a keyeket, mert akkor az i3 "benyeli" és nem jut el a sway-ig. Aztán lehet csak álmodtam...
(#8979) F34R:
i3status-t azért használom egyébként, mert elég, mondhatni minimalista. Bár lehet ránézek, most beindultam a sok screenshot láttán, hogy nekem transparent terminál is kell -
F34R
nagyúr
válasz
spammer #8975 üzenetére
Az i3 nem manual, inkabb dynamic. Amik manualok azok sorvban:
Herbstluftwm, ratpoison, musca, wmii, notion, stumpwm, subtle. Van meg par magara hagyott orphaned project, de kb ennyi.
Nem azert manual mert te vezerled, hanem azert mert semmit nem csinal automatizaltan.
Pl nekem nagyon idegesito mikor mikor nem oda nyitja a terminalt vagy ablakot ahova kell, vagy epp egy pop-up az orrodba nyitodik. A hlwm-el el tudom rejteni egymas moge az frameket ugy hogy ha legkozelebb kell akkor siman csak a hatterbol elohuzom. -
Rimuru
veterán
válasz
spammer #8975 üzenetére
widget libraryk is bonyolultabbak- ez igaz, viszont magaval a luaval nincs baj.
A peldaconfig is jo, en is azon indultam el anno, ha most visszaternek ra valsz megint azt vennem elo, nem a regit. Remelhetoleg igaz hogy jobb lett a dokumentacio is.
Hatrany viszont hogy minden nagyobb verzional (0.x-es lepes) valtozik a syntax is, ezzel szorakozni kell.. -
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #8971 üzenetére
Hmm most ahogy nézem a saját linkemet (
) (még régebben olvastam, de updatelve van) a hlwm sem tűnik rossznak, mármint nehéznek. És van Debian repóban is (mondjuk majdnem mindegyik). Azt mondjátok ez a legjobb? Lehet defaultban is használni egyébként?
Ha bugos a sway, az nem jó, i3-ban is van egy bug, bár lehet én vagyok a láma. Rosszul jelzi ki a home mappám alá becsatolt partíciót az i3status. Azért mondtam hogy pepecselős, mert át kéne bindelnem egy csomó mindent hozzá, de lehet csak már így este lusta vagyok hozzá
(#8972) colomb2:
Pedig itt azt írja: You should have some skills, to configure it -
-
Vladi
nagyúr
válasz
spammer #8936 üzenetére
Számlázó engem is érdekelne, én is keresgélek. Nem baj, ha fizetős.
mod:
Ő netszolgáltatónál dolgozik vagy *ott. Ott sok egyforma számlát kell adatbázis alapján kiállítani. Ahhoz vannak jó cuccok, vagy ha kellően ismeri a törvényeket beautomatizálja valami debiannal meg latexszel. Nyilván. -
bambano
titán
válasz
spammer #8920 üzenetére
az én számlázómat párszor már ellenőrizte a nav, és mindig megfelelt.
igaz, nem olyan feladatokra jó, mint amit sejtésem szerint te gondolsz, de attól még számlázó.(#8919) ubyegon2 "Ez jó irány lenne, számlázó meg könyvelő programokkal valóban hadilábon állunk Linuxban": közismert fudunkat hallották.
-
válasz
spammer #8886 üzenetére
Tényleg Lathronos nagy mestere ezeknek! Most tényleg igen hasznos lenne valami főzött disztró (a főzött rom-ok mintájára)
Dehogynem kedvelem vezírünket! Csak '98 óta nem annyira, mint előtte és azóta ez naponta fokozódik.....
(#8887) colomb2
A focivonal az egyik jó irány, kár, hogy a zolimpia már nem OK, de még a vizes téma is jó lenne.
Szerintem azt nem nagyon fogják tudni hová tenni: Arch
Egyszer összeszámolom majd, mennyi ilyen szuperprojekt ment füstbe, de legalább a gatyánkat ráköltötték!
Az OS projekt logója lehetne mondjuk stadionok között pöfögő kisvasút háttérben legelésző valamikkel. (bár logóban ez túl sok lenne)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
spammer #8839 üzenetére
#8839) spammer
Engedek a nyomasnak. Vegulis gotbletu sem toltott fel gh-ra elinks dotfile-t. Ha ti ketten ugyanazt hasznaljatok, azon mar elindulni el lehet.Egyebkent azert nem -Rs kapcsolo, mert nincs olyan fuggoseg, ami a lynx-nek kell, masnak meg nem. A -n kapcsolot viszont meg sosem hasznaltam.
#8841) Apollyon
Beszeld ra ismerosoket a tok szikra. -
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #8828 üzenetére
Ma már nincs időm vele foglalkozni, de ezt még leírom.
Defaultban így néz kiNem értek hozzá, ez az opengl miatt lenne? Archon csak intel driver van fent azt pá, semmi nincs állítva, defaultban jó, compton sincs felrakva.
Comptonnal szenvedtem már korábban itt debianon, de még annyira testing volt a 9 hogy nem igazán erőlködtem.
Na mindegy, holnap tovább görgetem a dolgot. -
törölt tag
válasz
spammer #8788 üzenetére
A FAQ-ban az oka:
Since June 2012 (#342) youtube-dl is packed as an executable zipfile, simply unzip it (might need renaming to youtube-dl.zip first on some systems) or clone the git repository, as laid out above. If you modify the code, you can run it by executing the __main__.py file. To recompile the executable, run make youtube-dl.
Tovabba egy mai hasznos blog post: The command-line, for cybersec
On Twitter I made the mistake of asking people about command-line basics for cybersec professionals. A got a lot of useful responses, which I summarize in this long (5k words) post. It’s mostly driven by the tools I use, with a bit of input from the tweets I got in response to my query.
-
törölt tag
válasz
spammer #8786 üzenetére
Kiprobaltam yt-dl-el, de mire megkapom az erteket, az nem keves ido. El tudom kepzelni milyen lehet 100+ YT csatorna eseten. Szerintem a program jelen allapotaban nem kepes erre: Available Identifiers for articlelist-format. Tehat csekely mennyisegu azonosito hasznalhato fel, akkor script-et agyazni sem lehet. Uto gondolat: ha mukodne a dolog, ujabb problema merulne fel. Csak abban az esetben kellene megjeleniteni H:M:S erteket, ha (YT) videorol van szo.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #8706 üzenetére
Itt kiélheted magad: [link] No offense, csak azért linkelem, mert én is agyfrászt kapok hogy szinte senki nem bírja használni azt a csökött -val-vel ragozást, szerte a neten. Mintha direkt mindenki kérte volna valami felsőbb hatalomtól hogy hülye legyen hozzá...
A topikban van pár együttérző
-
d3zs0
tag
-
törölt tag
válasz
spammer #8494 üzenetére
Inkabb hatraltatja, mint nem a tanulasi fazist egy korlatolt distro. Roviden osszefoglalva ezert. Egyebkent nem kerdeztem, de ha lenne egy X60-asom is, azon Parabola lenne X nelkul.
De nem azert mert o is olyat hasznal, hanem mert arra BBB nelkul felmegy a libreboot.
Ultra lightweight pld. a negybetus K-val kezdodo default GNOME-al indulo distrohoz kepest.
(#8495) Apollyon
Persze, jelenleg is bspwm-t. Pisztolyt kene tartani a fejemhez, hogy DE-vel mergezzem a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest