- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Digitális Állampolgárság Program
- Megoldások IBS/IBD-re
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Csak most jutottam el eddig a szosszezetig: [link]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Rimuru
veterán
Napiwinx, gondoltam radugom a telefont MTP ugyis benne van az osszes (elterjedt) windows verzioban, nem lesz it gond... hat tevedtem Koszi MS ezt a konzisztens rendszert.
Latja a HW-t mint MTP eszkoz de megnyitni mar nem tudja, ennyit errol.Vigyázat, csalok!
-
bambano
titán
tényleg ennyire nem tudjátok, ki az a Karlie Kloss? írd be a nevét meg azt, hogy Victoria's secret a gugliba és nézd meg a képeket.
nem hinném, hogy feminista kóder lenne
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
olvasom ezt a hírt, és egy-két hímsoviniszta szemétség eszembe jutott
"a pilóta is egy kistermetű, és valószínűleg kis súlyú lány – nyilván ezzel is igyekeztek minimalizálni az autó méreteit és tömegét.": azért remélem a biztonságra ügyeltek és a lökhárítókat nem áldozták bea másik, hogy van róla film. komoly munka lehetett másfél másodpercről filmet forgatni
-
spammer
veterán
válasz spammer #7286 üzenetére
Na jól van, látom ez valami feminista modell suna, aki megvilágosodott a kódolástól és most azt akarja, hogy minél több nő kódoljon, mert nincs elég női kóder. Vagyis inkább valakinek kellett egy jó kis reklámarc. Kár, hogy férfiakat nem vállal.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
Man who voted for Leave says he thought his vote ‘wouldn’t count’ and is now ‘worried’
Remélem, hogy ez csak kamuból/pénzért teszi a hülyét, mert nem tudom elhinni, hogy tényleg vannak ekkora debilek.
-
cami][us
senior tag
[link] Azért volt ott pwd is.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz spammer #7279 üzenetére
A 3rd party dolgokra gondoltam. Nálam noscript van, tiltólistán minden gúgli gagyi, meg FF-ban minden szénné tiltva. Elvileg jó vagyok
Ja azt a cikket olvastam, vagyis véleményt, hát a cikkíró elmebeteg, ez már az írásából is kiderült. Elnézést a kifejezésért, de ez az elvakult ms szopkodás főleg manapság eléggé szánalom.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #7278 üzenetére
A linkelt írásra vagy a PH-n elhelyezett követő js-re/cookie-ra gondolsz? Ha előbbi, akkor a linkelt írásból és kommentekből kiderül, ha utóbbi, akkor én nem szeretném, ha bármelyik oldal is követne, an
áalizálna. Google analytics is tiltva van, ez meg ugyanolyan 3rd party analizáló cucc.(#7276) colomb2: cselesen van megoldva, mert dinamikusan generál id-t a div-nek, de persze minden megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Meg mindig hatalmas ez az arc, aki rohogni szerete erre jojjon. Erdemes belekukkantani a csatornaba (nekem eleg volt 1 video).
ui: remelem nem lesz egyetlen olyan hulye ember se aki random megtalalja es tenyleg tanulni szeretne belole.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
spammer
veterán
válasz lionhearted #7274 üzenetére
Nem számít mikori, tré így is, úgy is. Legalább kap egy kis neki kijáró figyelmet.
-
-
spammer
veterán
Köszi az infót:
Failed to load resource: the server responded with a status of 403 (Request blocked by Privoxy)
Done! (sőt, berakom hostsba is)
Amúgy ez a "cikk" sem volt semmi, kapja is az ívet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Latom fejlodik a ph mind reklamok kihelyezese teren, mind user kovetes szempontjabol, nezzetek csak mit toltene le, getsmartlook
Vigyázat, csalok!
-
tvamos
nagyúr
En nem eszek ilyesmit. Nem azert irom.
(#7266) Iscariah válasza bob.zxr (#7263) üzenetére
En amorf testalkatu vagyok... de ha az Ido rovid tortenetevel lehet lefogyni, akkor.... eddig nagyon rossz iranyban keresgeltem.No majd letoltom hangoskonyvben.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nekem viszont kiemelten fontos ez a téma, és azért nem kezdem el itt fejtegetni mert nem akarom azt, amit a gyümölcsevős írásban csinált a forma: hittérítést. Amúgy régen én hittem sok "baromságban" (kinek mi), aztán elolvastam egy Stephen Hawking könyvet, Az idő rövid történetét, és az a sok dolgot amiről naivan elhittem hogy igaz, Hawking könyve kb. lesöpörte az asztalról. Na és mivel? Az a könyv kb masszív fizika, képekkel illusztrálva, teljesen logikussá válik az is, amiről addig nem is tudott az ember. OK, kozmológia, de abszolút tudományos alapokon.
Amit írtam sárga kapszula, annak tartalma meg máshol is megtalálható a neten, ott, ahol "kicsit" komolyabban foglalkoznak a táplálkozástudománnyal, nem éppen nők lapja café szinten... Pl. bodybuilding.com, de ez nem jelenti azt hogy csak testépítéssel foglalkozik, sőt.
Csak ez a kis könyv egy közérthetően elmagyarázott kivonata egy nagy egésznek. Olvastam én már a témában amúgy sok mindent, mind közül nekem ez vált be. Főleg egy durván túlsúlyos ismerősömnek, aki már lassan vékonyabb mint én (testzsír %-ot figyelembevéve), pedig én ektomorf alkatú vagyok.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
BoB
veterán
Éééés megjelent a flatpak, a snap konkurencia: [link]
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
tvamos
nagyúr
válasz Apollyon #7257 üzenetére
mineralokortikoszteroid
....... rododendron .........(#7263) bob.zxr válasza Iscariah (#7259) üzenetére
Osszeolvastam mar sok konyvet, de nem latom az utat...
A testedzes nagyon veszelyes, csak annyit latok.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz Apollyon #7259 üzenetére
Olvasd el a harcosok könyvét
------------------------------------------------
Ez egy ugyanolyan szintű válasz volt. Ez meg egy másik könyv egy másik szerzőtől, egyikük sem orvos, mégis két külön álláspontot írnak le ha jól értem, egyiket sem olvastam. Mindkettőnek annyira lehet hinni mint a másiknak.
Egyébként mielőtt megkapnám hogy de így de úgy, engem nem érdekel ez a téma sem, csak egy logikai felvetés
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Bezony.)
A BBTV is jó, meg a BBrádiót is szoktam hallgatni, az ilyen podcast, kb már mindenről van benne szó csak testépítésről nem. Jókat lehet rajta röhögni.
(#7261) joecontra: jah, mondjuk meg is van az oka hogy miért ír be úgy ezekre, ahogy..
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
bambano
titán
válasz Apollyon #7257 üzenetére
glikogén raktár: rövidtávú raktár. tehát a fizikai munkánál nem játszik. lehet, hogyha nagyon utánakotornék, az is kiderülne, hogy az anaerob energiatermelés része, de ebben további guglizás nélkül nem vagyok biztos.
A folyamatos erőkifejtés megnövelt oxigénszállítási igénnyel jár, amit a gyomor leállításával is segít a szervezet. ezért mondják, hogy ne zabáld tele magad, ha fizikai munkára készülsz.
"majd ez után mindenfélét összevacsorázni lefekvés előtt az elhízás biztos receptje.": a közhiedelemmel ellentétben nem az.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #7256 üzenetére
A fizikai munka nem a gyomorból vonja el a vért, hanem az izmokból ürülnek ki a glikogénraktárak.
Munka után nyilván érdemes ezeket visszatölteni, ami ha megtörtént rendben (de nem szeretnék ennyire belemenni ), majd ez után mindenfélét összevacsorázni lefekvés előtt az elhízás biztos receptje.Ezt pedig úgy lehet kiküszöbölni, hogy ha már aznap késő délután / este nem lesz semmi érdemi fizikai munka, már csak (jó minőségű) fehérjetartalmú élelmiszereket szabad bevinni, pláne alvás közeledtével.
Persze van aki meg azt hiszi, hogy kizárólag gyümölcsből el lehet élni, az persze már mindegy hogy lesz-e hosszútávon kialakuló hiánybetegség vagy sem (én mondjuk nem kockáztatnám meg) így én nem szeretnék hittéríteni.
-
bambano
titán
válasz Apollyon #7255 üzenetére
nekifutunk mégegyszer: a régi "reggeliz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy csóró" szólásból levezetett étkezési szokás téves, nincs biológiai indoka. tehát semmi probléma azzal, hogy jól bevacsorázik, sőt. még akár jó is lehet, ha nem olyan gyomorba rakja a kaját, amiből a fizikai munka elvonta a vért.
-
Apollyon
Korrektor
Na itt vagyok
Amúgy ez kb a lehető legrosszabb. Napközben éhezel, este meg szétterheled a komplett emésztőrendszert, nem oké. Utána meg jön az alvás, és a sok felesleges kalóriából szinte instant zsír lesz.
Na mindegy, akit érdekel a téma olvassa el a sárga kapszulát, abban minden szépen le van írva
-
-
-
Rimuru
veterán
Egeszsegedre. Aztan lassan johetne Iscariah hogy megmondja mennyire egeszsegtelen az ilyesmi.
Amugy ezekre a levesekre inkabb mondom azt hogy egyszer-egyszer megengedheto 1 evben mint amikkel kezdtem a temat. Van aki szereti is, ez olyan mint pl az energiaital, azt en is finomnak tartom (a legjobb amit eddig ittam [link]).Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
-
tvamos
nagyúr
De gondolom valami elogozolt rizs, ami 2 masodperc alatt megfo, meg befuszerezve. Nem mindig er meg fel szatyor fuszert felhalmozni otthon. Vagy nem tudom. Tenyleg! Lehet, van olyan ember, aki meg tudna magyarazni nekunk, miert jo, es akkor megertenenk.
-
Rimuru
veterán
De ezek annyira alap dolgok hogy kb ugyan azt kell csinalni vele mintha ilyen hulyeseggel dolgozna az ember.
Eladnak egy kicsi zacsko rizst mint instant tejberizs 400Ft-ert (vagy gondolom hasonlo horror aron), a hulyenek is megeri.(#7241) vargalex: neha van benne furcsasag, pl teljesen a lap aljara gorgetek nagy erovel (touchpad two finger scroll hirtelen sokat) akkor pattog egyet (de nem mindig).
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
BoB
veterán
válasz Apollyon #7238 üzenetére
Nem arról van szó hogy nem érdekel, de ez a világ, így működik. Szerintem te egyfajta utópiát képzelsz el.
Ahogy írták, a pénz a mozgatórugó, meg a hatalom.
Nem értem amúgy még mindig hogy jön ide az hogy mit fejlesztenek, és mit nem. Egy autógyártónak mi köze van a normális minőségű élelemhez? Ez most elég vicces, ha elképzelem hogy valaki bemegy panaszkodni a Volkswagenhez, hogy 120 lóerős motor helyett miért nem inkább bio kenyeret fejlesztenek
Ahol államilag központosítva van a kutatás és fejlesztés, azt úgy hívják diktatúra. Méghozzá a keményvonalasabb fajta, ott meg szabadság nincsen, és semmi nem garantálja hogy a pórnép érdekében fejlesszenek. Iyen helyen leginkább a hadsereg kapja a lóvét.
[ Szerkesztve ]
-
cami][us
senior tag
A chromiumban teljesen el van barmolva a vertikális scrollozás. Kezdtem felcseszni az agyamat, hogy a kernel, de nein. Az FF-ben nincs minden ok.
Aki be akar tépni az menjen Egyiptomba. Még sz*ros kávézóba se kell menned és férfi barát társadalom. Igaz vannak gyilkosságok, de használtam régen IE6-ot, szóval már megszoktam a kalandot.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Apollyon #7238 üzenetére
Engem erdekel.
Ma hazafele jovet lattam 4 Teslat... de a bicajom kevesebb aramot fogyasztott. (Valamennyi azert kellett neki, mert ment a lampa. Elemrol.)
(#7237) colomb2
Ezek mar jo reg vannak. Mondjuk meg nem lattam olyan embert, aki vett is ilyet. Csaszarmorzsa... szeretem. Csak most eszembe juttattad... Elo tudom allitani mikrosutoben is.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Ja azt hittem már érvet kerestél mellette a gőzgépes példával, de akkor félreértettem sorry.
Hollandia kicsit más világ, más felfogással, ami nem jelenti azt hogy ami ott (még) működik, akkor máshol is fog. Persze én akkor sem látom ennek az egésznek az értelmét.
"Ez az előrelépés hiánya meg már annyira unalmas hogy hihetetlen. Mintha régen nem lettek volna olyan fejlesztések amik eltűntek a süllyesztőben mert senki sem használta."
Én meg úgy látom, hogy sok más egyéb probléma is van a világon amit már régesrég meg lehetett volna oldani, csak tesznek rá. Pl. nekem fontos az egészség, és el nem tudod képzelni, mennyi okosba botlok nap mint nap, akik meg akarják mondani nekem hogy mekkora hozzá nem értő vagyok, mert nem pizzán és sajtburgeren élek kólával. Na pl itt is kéne egy fejmosás, hogy kicsit tisztábban lássák az emberek hogy miért is vannak tele a kórházak szív- és cukorbetegekkel.
A kedvencem hogy a "fehérje hizlal" mondja a szerencsés a csokis sütit majszolva.
Ezt most csak azért mondtam, mert tele vannak a boltok ipari hulladékkal. Ellenben a legnagyobb fejlesztések nem a normális minőségű élelmiszerek, meg életet valóba segítő praktikumok, hanem amit már említettem, meg a faxbúk, meg 1.2-es, 120+ lóerős dízelmotor, ami okádja magából a jó kis gázokat.
Persze itt vannak az elektronyos autók, de majd azt is meg kéne oldani hogy ha majd lesz a nagy átállás, akkor majd miből fogják ellátni a brutál mód megnagyobbodott elektromos igényt.Na mindegy, sorolhatnám napestig, de téged sem érdekel meg nekem sincs kedvem, de ez akkor sem olyan téma amit csak úgy el lehet bagatellizálni mert nincs semmi gond...
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Tegnap rossz sorba keveredtem a boltban, miket ki nem talaltak mar... instant tejberizs, csaszarmorzsa alap, krumplilepeny (tocsni), stb.
Vigyázat, csalok!
-
spammer
veterán
Na meg is kaptam a jelzőt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz Apollyon #7232 üzenetére
Mégegyszer: a kávét azért említem, mert az is drog (pszichoaktív anyag), azonban a magyar jogrendszer megkülönbözteti az illegális drogokat, ezek a kábítószerek. Te ezekre gondolsz, célszerűbb lenne azt írni, mégha divatosabb is a drog kifejezés.
Nem tudom Hollandiában mióta legális, lehet ott sosem volt tiltva, mégsem járkálnak zombik az utakon facebook-os üzenetekben elrejtett rejtett kód hatására
Engem konkrétan nem érdekel hogy a világ másik felén legális-e vagy nem a marihuána, engem inkább az érdekel hogy itt ahol élek rengeteg alkoholista van amivel kezdeni kellene valamit.
És én nem is érveltem mellette, légyszíves ne adj olyat a számba amit nem mondtam. Azzal nem értek egyet hogy ez itt valami nagy terv része hogy hülyítsék az embereket. Nem ugyanaz.
Ez az előrelépés hiánya meg már annyira unalmas hogy hihetetlen. Mintha régen nem lettek volna olyan fejlesztések amik eltűntek a süllyesztőben mert senki sem használta.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Na ebbe nem akartam belemenni, de hát legyen.
"Első világháborúig szerintem sehol sem volt betiltva semmilyen kábítószer. (a drog tágabb fogalom, ide tartozik a pl. kávé, alkohol is). Mégis volt gőzgép."Régen nem volt annyi fogyasztó mint ma, másrészt egy hidegebb európai országban nem jutott hozzá az átlagember olyan könnyen. Amúgy azt írja az internet, hogy a '30-as évektől kezdték el betiltani, mert aggódott a nép a sok drogos miatt.
Ezzel szemben most meg a korábban betiltott drogozást legalizálják. Remélem átérzed a problémát. A kávét ne említsük egy lapon ezekkel, mivel nincs tudatmódosító hatása, legalábbis nem leszel tőle beszívott hülye.
Én egy régi haveromon láttam hogy a fűnek van hosszú távú romboló hatása. Elég durva, pár év alatt agyilag zokni lesz az ember. De ez be is van bizonyítva, ennek tudatában legalizálták egyes országokban. A gyíkemberes kártyát meg tartogasd másnak, mert még a faszbúk is agyalottat akar és csinál is mindenkiből. Lépj csak be, meglátod.
Ja amúgy a gőzgép régen tényleg klassz volt. Manapság meg mi a legnagyobb innováció? A hajlított 3D tévé, meg az okostelefon 8GB rammal mert kevesebbel akadozik a böngészés, annyira jól van optimalizálva a szoftver. Ez aztán előrelépés.
A füvezés meg az alkohol, ha úgy jobban tetszik drogozás, meg eléggé lerombolja a szervezetet, szóval ne keressünk ilyen dolgok mellett bármilyen érvet.
-
-
spammer
veterán
"A cigarettára egyre nagyobb adókat vetnek ki, hogy visszaszorítsák mert egészségtelen."
Aha, nem is azért, mert tudják, hogy a sok függő akkor is megveszi a cigit, ha egy falat kajára nem marad pénze. Le se szarják az egészséget. Ha az lenne a cél, be lenne tiltva, mint a drog (ami előbb-utóbb legalizálva lesz egyre több helyen, mert csak a pénz számít).
"Sőt, nálunk még el is különítik az árusítóhelyeket."
Ennek meg szimpla politikai oka volt: mutyi. Kiskorú továbbra is egyszerűen be tudja szerezni, megkér egy nagykorút, ahogy eddig is. A múltkor az orrom előtt vette át egy 12-13 év körüli takony kiscsaj a doboz cigit egy idősebb ismerősétől, aki épp akkor lépett ki a "Nagy Nemzet Dohányárusító Üzlethelyiségből" (áldassék Viktor atyánk neve!).
Nem kell ide nagy összeesküvés-elmélet, egy a lényeg, hogy csak a pénz számít, ennek érdekében pedig mindent...
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz Apollyon #7227 üzenetére
Első világháborúig szerintem sehol sem volt betiltva semmilyen kábítószer. (a drog tágabb fogalom, ide tartozik a pl. kávé, alkohol is). Mégis volt gőzgép.
Az irástudók aránya ma jóval nagyobb világszerte, mint akkor. Az oktatást folyamatosan modernizálják. A cigarettára egyre nagyobb adókat vetnek ki, hogy visszaszorítsák mert egészségtelen. Sőt, nálunk még el is különítik az árusítóhelyeket.
Nekem nagyon nem úgy tűnik hogy itt agyhalottat akarnak csinálni az egész emberiségből.
Ez az összeesküvés elmélet kb. egyenértékű az ufo-s és gyíkos elméletekkel
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #7221 üzenetére
"és továbbra is raplizni fogok, mikor nyilvánvaló hülyeségeket irkálnak a firkászok"
apropó...
Beszáll a marihuánabizniszbe a Microsoft
Ebben a cikkben több dologgal kapcsolatban is kiakadtam. Egyik hogy az ms már füves is.
A másik hogy usákiában több államban is legális drogozni. Sőt utánanéztem, elég sok más országban is csak úgy lehet drogozni – vagy füvezni, egyre megy. Tényleg komolyan agyhalott hülyét akarnak csinálni az emberiségből.
A harmadik, hogy egyszerűen nem bírom elviselni hogy olvasok egy cikket és már egyre több helyen előveszik azt idióta stílust, hogy bizonyos szövegrészeket BAZI NAGY BETŰKKEL KIEMELNEK, mintha a firkász bele akarna ordítani az arcomba. Nem hiszem el, hogy a többség szeret így olvasni (már aki olvas egyáltalán).
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz lionhearted #7225 üzenetére
Már megnyílt, lehet hozzászólni: [link]
-
-
-
bambano
titán
nekem sem volt teljesen egyértelmű, de mivel csak a gugli használatát kötötte ki, így más helyesírási weben megnéztem, és azt még nem updatelték.
én mondjuk örülök, hogy most már nem csak én tudom a nyitvatartást. de a dízel relli nílon ruhában elég durva lehet
viszont abban semmi értelmeset nem látok, hogy egyik szövegkörnyezetben Gellért-hegy, másikban meg Gellérthegy, és ez ugyanabban az időpontban van, tehát nem nyelv-fejlődés, hanem az akadémia hülyesége.
és továbbra is raplizni fogok, mikor nyilvánvaló hülyeségeket irkálnak a firkászok a tabloidokban. mint például a préselt szénporból készült ferritgyűrű. a kisebb hiba elmegy, főleg, ha tudom, hogy általában helyesen ír, a hiba nem értelemzavaró vagy látható, hogy elgépelés csak.
-
BoB
veterán
válasz bambano #7212 üzenetére
Mint ahogy pont szóltak előttem, egyáltalán nem természetes, hogy az ésszerű a helyes.
Egyelőre helyes, egészen szeptember 1-ig. Utánna csak az észszerű lesz helyes
Régen Buda-pest volt, most Budapest.
Évenkinti - évenkénti.
Ministerium - minisztérium.
Nem tökmindegy a kisebb hiba? A magyar nyelv is folyamatosan változik, egyik nap még ez van, másik nap meg valami más. A lényeg hogy lehessen érteni.
Hozzáteszem, egy informális fórumról van szó.
-
Fritz Teufel
addikt
Örülök, szerintem is nagyon finom
A probléma tényleg meg van oldva, de valamiért nekem nem megy. Egyébként a hiba a boot közben keletkező log fájlokkal van. Az a probléma, hogy megtelt a tároló, nincs hely új logfájlnak, így nem tud lefutni a boot folyamat. Törölni kellene a /var/log/journal foldert.
Íme a megoldás: Solved by removing /var/log/journal folder. (you should mv it to journal.bak to be safe)
Fogalmam nincs, hogy hogyan írjam meg ezt a parancsot. Jah, és ez csak a workaround. Itt a probléma az, hogy nálam a boot log mindig megtörténik és automatikus a tárterület. Persze, egy 1 1,5 év után mág szó szerint gigaméretű lesz. Ezt valahogy lehet paraméterezni, hogy a régi fájlokat automatikusan törölje és adott tárterületet használjon erre a célra.
Mindegy, szenvedek tovább a megoldás kereségésével, vagy hétvégén így 1,5 év után újratelepítem a rendszert.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
spammer
veterán
válasz vargalex #7216 üzenetére
"Prezi needs Flash Player 11.1 or better. Upgrade here."
Tudom, hogy baromi fontos egy prezentációnál, hogy 3D-ben pörögjön-forogjon, csillogjon, villogjon meg kattogjon, mert anélkül nem lehet értelmes információt átadni, de... 2016-ban egy IT multi erre épít még mindig...
-
vargalex
félisten
Ha már a helyesírás a téma. Tavaly a helyesírás változások után a céghez meghívtak egy tanárt előadni. Viccesre vette a figurát, sok egyebet is mondott mellette, de a prezentációja itt megtalálható. Hátha valakit érdekel...
Alex
-
válasz bambano #7212 üzenetére
Az ésszerű helyesírása most vált át észszerűvé, egyébként.
Amúgy én is utálom ezt a sok érthetetlen elírást, hosszú másodpercekig kell futtatnom a hibajavítást, mire megértem... már amikor meg akarom érteni, és nem csak továbbgörgetek.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
bambano
titán
válasz spammer #7213 üzenetére
a nagybetűvel kezdés nem annyira probléma, csak redundáns. ezért nálam a kisebb helyesírási hibák közé tartozik.
ezzel szemben az, hogy a Margitszigetet kétféleképpen kell helyesen írni attól függően, hogy földrajzi névként vagy közigazgatási egységként gondolsz rá, az, szerintem, veretes hülyeség. Gellérthegy dettó.
szerk: valaki le tudja írni helyesen, amikor gázolajos autóval mennek autós terepversenyre?
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Heil!
--
(#7212) bambano
"egyébként természetesen ésszerű. persze a nyelvünkben van pár nagy hülyeség is, például a mostanában elharapódzó kötőjel mánia, a földrajzi nevek helyesírása, stb."
Meg például az, hogy nagybetűvel kezdjük a mondatot?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
"ezt most csak azért mondod mert te is keleti származású vagy": én konkrétan onnan származom, ahol a nyelvújítás végbement. tehát vegyél rá vitriolt, hogy én az irodalmi magyart beszélem, szemben másokkal.
ráadásul a keletizés azért nem áll meg, mert keleten sem egyformán beszélnek. a hajdúságban is más a tájszólás, a nyírségben is, zalában is, vasban is.
viszont kőrútazni csak pesten szoktak.
a ba/be --- ban/ben keverése viszont országos.
egyébként természetesen ésszerű. persze a nyelvünkben van pár nagy hülyeség is, például a mostanában elharapódzó kötőjel mánia, a földrajzi nevek helyesírása, stb.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Nincs olyan, hogy "nyolcvanhétel". Ez ugyanaz, mint 2-őt, 2-ővel, 1-el, 4-el stb. Ráadásul pl. a 4-el => négyel (négy darabra vág), még mást is jelent. Attól, hogy érthető, még helytelen. És sajnos tele van a fórum ezekhez hasonló hibákkal. Nem mondom, hogy tökéletesen kell írni, mert szerintem mindenki vét hibákat, de tényleg vannak olyanok, akik állandóan hibásan írnak. És ha kijavítja őket az ember, akkor meg ő lesz a "grammar nazi".
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #7205 üzenetére
Eszt félkövér-el íróm eszt megg dőlt-el
2-ővel osztható, tehát kettőővel osztható
PC-ével, mert a PC évelő
Ez már a 4-dik sornyi baromság amit itt összehordók
Meg kellesz csinálni, de csak semmi buzulás!„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Apollyon
Korrektor
Ezt az ésszerű vs észszerűt nem vágom fejből, de nem az ilyen bonyolultságú dolgokról van szó.
Hanem hogy 1 hsz-ben ötször nem tudja leírni a páciens a kilogrammal rövidítését, helyette úgy írja hogy kg-al, meg 87-el, és amikor olvasod kitéped a hajad. Ez pedig az általános a fórumon.A val-vel rag meg elég egyszerű, és egyébként iskolában eléggé sulykolt teljesen alap dolog.
Az autó vs ótó meg azért nem jó, mert az kiejtés, tájszólás. Attól hogy bambano keleten lakik, még ugyanúgy helyesen kell írnia, akkor is ha selypít meg pöszén beszél.
-
BoB
veterán
válasz Apollyon #7202 üzenetére
A j és ly keverése valóban hülyén néz ki.
Viszont a magánghangzók kihagyása nehezíti a megértést, az teljesen más kategória.
Amin itt lovagoltok sokszor, azok ilyenek:
Ésszerű vs. Észszerű.Melyik a jó? Mindkettőt elolvasva azonnal értem miről van szó.
Google használata tilos!Válasz után folytatom.
bambano: ezt most csak azért mondod mert te is keleti származású vagy Én nagyon sok emberrel találkozok a munkám miatt az ország minden részéről. Keleten máshogy beszélnek. Kiejtésben is, pl.: Autó vs. Ótó.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
"Jellemzően az ország keleti részén beszélnek így.": nem, mindenhol terjed már ez.
egyébként meg a facebook az egyik főbűnös, ott lement a szint, majd az terjed át más fórumokra.ennél nekem nagyobb bajom, mikor nettó marhaságot ír a firkász, hogy pl. a ferritgyűrű az préselt szénpor.
-
Apollyon
Korrektor
A j és ly sem, de akkor is hülyén és igénytelenül néz ki amikor nem tud szabályoknak megfelelően írni az ember. Na és nem arról van szó hogy elgépelés (pl. tudnék helyett tudnák), hanem 1 hsz-ben többször is előforduló ugyanaz a hiba.
Amúgy meg lehet magánhangzók nélkül is írni, és még úgy is megérheti az ember mit akar a másik, de nyilván sokkal egyszerűbb ha törekedünk a helyesírásra és nem kell azon agyalnod vajon hogy értettem. Ha meg 524runk a szabályokra, akkor előbb-utóbb káosz lesz aztán majd zavarni fog téged is.
De egyébként ezek a súlyos hibák is jelzik hogy mennyire nem olvasnak könyvet az emberek.
-
BoB
veterán
válasz Apollyon #7198 üzenetére
A ba/be engem is zavar mert irányt jelöl, nem azt hogy benne van. Jellemzően az ország keleti részén beszélnek így.
Ja meg ott van a kell helyett a kellesz. El kellesz menni a boltba
Az hogy 2-t, 2-őt vagy azt sem tudom hogy írják szabályosan nem zavar mert nem befolyásolja a megértését az írott szövegnek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Villanyszerelés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest