- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
berusbacsi #105855 üzenetére
-
Warton
őstag
Most volt egy kis szabadidőm, úgyhogy a potato gépemen (i5 2400, 8GB, GTX750) LinuxMint 22,1, 6.14.0.27 kernel, GE 10.12) tesztelgettem az NTSYNC-et és annak hatását a teljesítményre. Röviden: semmi pozitív hatást nem érzékeltem. Összességében ez egy lufi, amit felfújtak a streamerek a kattintásokért, meg a watchtime-ért, ennyi és egyébként szégyeljék magukat, mert vélhetőleg egy kicsit sem ásták bele magukat a témába csak dumáltak a semmiről.
Olyan játékokat próbálgattam, ahol legalább a minimum rekit úgy nagyjából elértem. Amiket konkrétan próbálgattam:
Mortal Kombat11: Ntsync nélkül nagyon felejtős, Ntsync-el játszhatatlan, de legalább a menü gyorsabban elindul
Mortal KombatXL: Ntsync nélkül játszhatatlan, Ntsyncel nem is nagyon akart elindulni, de kb ugyanúgy játszhatatlan
Mortal Kombat 9: tökmindegy, ugyanolyan jól megy
Tomb Raider (2013): tökmindegy, ugyanolyan jól megy
Doom3: tökmindegy, ugyanolyan jól megy
Doom (2016): ezzel is azzal is játszhatatlan, sőt Ntsyncel valami bug miatt kifagyott nálam.
Batman: ArkhamCity: tökmindegy, ugyanolyan jól megy
Batman: Arkham Asylum: tökmindegy, ugyanolyan jól megy
Trials Fusion: tökmindegy, ugyanolyan jól megy
StreetFigtherV: tökmindegy, ugyanolyan jól megyÖsszességében, ha valami játék megy akkor felesleges ezzel szórakozni, mert annyit úgyse fog hozni. Ha valami nem megy akkor esetleg be lehet vele próbálkozni hátha, de azért nagy csodákat nem érdemes várni az ntsynctől. Nem gráundbréking!
-
Sup Raa
újonc
Ubuntu 25.10 daily telepítve,gyorstesztelve.Alszik,kel,stabilnak tűnik.Apró bug a kisegítő lehetőségeknél,shell-nél de komolyabb problémát nem tapasztaltam.
I5,hd 630.
Distrohoppingban gazdag új esztendőt mindenkinek!🥳 -
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
EndeavourOS használok kde felülettel. Olyan problémám volna, hogy egy jó ideje a Chromium alapú böngészők: pl.: Vivaldi vagy a Chromium random bezáródik, vagy crash-el (ezt nem tudom eldönteni), de mindenféle hiba üzenet nélkül. Ha konzolon nyitom meg, akkor "eddig" nem volt probléma.
Hogy lehet kideríteni, hogy mi okozza, vagy hol kutassak, amiből rájövök, hogy mitől záródik be? Adatok (pastebin) (kerneltől független mit használok) -
I02S3F
addikt
válasz
fekete.puma #105850 üzenetére
Egyetértek! Nálam is így megy. Vagy Virtuálisan is mehet.
-
ViZion
félisten
válasz
CPT.Pirk #105848 üzenetére
Amit megosztanak, azt visszamentik doc-ba, de lehet ez változott, majd megkérdezem.
A nagyobb része .docx, ahogy a mentésben most rákerestem.
Az úgy volt/van, h valaki valami doksit elkészített wordben. Nincs revízió, vagy új változat... tehát az originállal szívnak. De nem is eszkalálnak, néha asszony szokott morogni, h nem fog %-ot számolgatni wordben. Gondolom sok olyan van, ami még nyomtatásra és kézzel kitöltésre készült, utána lehet nem is digitalizálták. Csak eltelt 15 év.
Azt is jeleztem/üzentem, h az nem jó, h a /users/dolgozó/dokumentumok/2022-es lócitrom facsaró találkozó Simagöröngyösön/képek/jóska/ az elérési út. (Kicsit rövidítettem, ennél hosszabb elérési utak és mappanevek vannak.)
Majd ha mentéskor a program "valamit kiír"... akkor az ezért lesz -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ViZion #105846 üzenetére
Dzsezusz krájszt, a .doc az még az MS saját programjaiban sem 100% kompatibilis! A 2007-es office már docx-es, mit használnak ott 2025-ben? És miért?
Ha a Wordben táblázatoznak, akkor az Excelben meg gondolom adatbázist kezelnek... Ez így elég reménytelennek tűnik Linux alól.
-
I02S3F
addikt
válasz
ViZion #105846 üzenetére
Sajna az Online Word, Excel azzal kezdi, hogy a legújabb formátumra konvertálja a doksikat, majd utána lehet módosítani.
Más:
HP EliteBook 840 G8
1. A fwupdt-er talált és felrakta a legújabb uefi firmware-t. Hurrá! Régen ehhez Windows kellett!
2. Az ujjlenyomat olvasót megtaláltam és rögzítettem is ujjlenyomatot és azzal ki lehetne váltani a bejelentkezést. Azonban én automágikusan lépek be, így számomra szükségtelen! Azt hittem a sudo jelszó helyett lehet ezt beállítani. Ez nincs kizárva, de még nem néztem utána! -
ViZion
félisten
válasz
CPT.Pirk #105837 üzenetére
+Rowon
AI szerint málnás az egész, igaza lehet. Mert sajnos asszonyéknál nem docx van, hanem ős office-ok doc-al, mindenki abba ment vissza. újabb office-val ez még OK, de linuxos cucc esélytelen lesz. Mert word-be sok táblázatot is használnak (ne kérdezzétek, fogadjuk el)... majd megnézek pár mentett anyagot megnyitva valamelyikkel... de nem reménykedem.
-
-
válasz
Petya XT #105842 üzenetére
Szerintem ugyanaz, mint az előbb linkelt weboldalon leírtak, mivel Ubuntu, Mint, Debian ugyanaz... mivel berakja a saját repoját a sources-list-ba, így frissül is rendesen.
Érdejkes, hogy frissül Mint-en, ha nincs is bepipálva a repo, de lehet azért, mert terminalból raktad fel, csak itt nem aktiválódott a pipa...
Debianon is bármilyen repot hozzáadhatsz a sources.list-hez.
sudo apt install curl
sudo curl -fsSLo /usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/brave-browser-archive-keyring.gpg
sudo curl -fsSLo /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-release.sources https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/brave-browser.sources
sudo apt update
sudo apt install brave-browser
-
Petya XT
senior tag
válasz
ubyegon2 #105840 üzenetére
Azért kérdeztem pont a Brave-et, mert ezzel telepítem én is, és hozzáadja a tárolóját a rendszerhez. Gondolom, ez Debianon nem lehetséges. Vagy igen.... hát én már teljesen össze vagyok zavarodva...
No, várjunk, nem is PPA, hanem más. Azt sem tudom, hogy miért nincs engedélyezve, pedig frissíti magát.
-
válasz
Petya XT #105839 üzenetére
Amíg szakik nem jönnek, Debianon nem PPA-zunk, ami nincs tárolóban, azt saját weboldalról oldjuk meg, ha ott sincs, akkor nem erőltetjük. Az audicius, VLC van saját tárolóban, a Brave-et meg az itt megadott parancsokkal terminalból tudod felrakni.
ffmpeg ha nincs fenn alapból, szintén benne van a saját tárolóban. Debiannak van magasan a legtöbb csomagja, gyakorlatilag saját tárolóból dolgozunk, kivétel a pár megbízható app, mint a böngészők, Chrome, Vivaldi, Brave...
-
Petya XT
senior tag
válasz
Rowon #105829 üzenetére
Ha már azt kell választanom, akkor inkább egy sima Debian-nal próbálkoznék meg inkább. Kipróbálom a 13-ast, ha már a hangrecsegésem elmúlna tőle, már jó alternatívája lehet a Mint-nek. Mivel a többi ubi alapú dsiztrón is van recsegésem, gyaníthatólag megörökölte mind. Kérdés, hogy az Ubuntu saját maga miatt van probléma, vagy a Debian miatt. Az LMDE-t talán egyszer próbáltam, pillanatok alatt beleálltam vele a földbe, ez főleg azoknak az ismereteknek a hiánya okozta, amivel kellett volna rendelkeznem. Már nem emlékszem mi volt, de nagyot szívtam.
Debian szakik:
Brave böngészővel mi a helyzet, azt fel tudom e rakni? Mert ugye az is, és a Megasync is PPA-val van megoldva. Valamiért mindig tartottam ettől a rendszertől, de muszáj lépnem valamerre. A hang is csak DP-HDMI átalakítón vacakol, analóg, alaplapi kimeneten nem, de az nincs TV-n. Négy program kell: Brave, Audacious, VLC, . Ez mondjuk három, de sebaj. Egy kezemen meg tudom számolni, az a lényeg. Ennél a rendszernél az ffmpeg az hogyan működik, azt is tárolóból feltelepítem és kész? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ViZion #105836 üzenetére
Ha az LO nem jön be, akkor nincs sok lehetőséged, max az OnlyOffice. Meg a webes office, a maga korlátolt módján ami az MS fiókkal együtt van.
Mi egyébként használjuk az LO-t a cégnél vegyesen MS Office-al, és jellemzően működik. Amit megfigyeltem, hogy egyes MS Office kiadások gondolom szándékosan nem kapták meg az odf formátum újabb verzióinak támogatását, amit alapból használ az LO (asszem ez most odf v1.3). Ilyenkor nem szól neked az MS Office, hogy ő ezt a fájl verziót igazából nem is ismeri, hanem megnyitja úgy ahogy ő azt gondolja...
Egyébként szerintem inkább próbáld ki az LO-t, hogy hol tart ma mert egy ideje eléggé ráfeküdtek a frissítésekre. *Ubuntunál kissé régi az LO...
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Asszony nem akarja hurcolni a céges laptopot, az bent maradna. Itthonra -nála kevés a hely- gondoltam egy laptopra, AIO, NUC vagy ilyesmire... de igazán ez sem jó, mert ha kikapcsolja, akkor ott sem éri el a cuccait. Viszont van egy home serverem, azt elérné, most is elérjük távolról. Azt is meg tudom oldani, h a /Home vagy a MS dokumentumok mappa elérhető legyen folyamatosan.
A probléma ott van, h MS office-t (csak Word, Excel, PP) használnak sokat (meg online bármiket, de ott ugye mindegy). Viszont nem szeretnék win-es virtuális gépet, boldogabb lennék LinuxMint-el
A LibreOffice és az OpenOffice sajnos nem alternatíva, kompatibilitásilag kuka volt mindkettő, amikor próbáltuk pár éve. Ahogy rákerestem, ez nem változott(igen, ez leginkább az MS hibája, de a munkahelyen ezt nem nézik).
AI ajánlotta az MS online ingyeneset (mivel laptopra vettek neki, sztem kizárt, h ide előfizessenek, mert ezt is használná), illetve a SoftMaker FreeOffice-t, amit nem ismerek.
Van erről tapasztalat? Van, ahol erősen lehúzzák, hogy csak annyi van benne, h vedd meg a fizetős verziót... OnlyOffice-ről is olvastam, azt használja valaki? Mondjuk ez elég drágácska... WPS office?
Ha van ezekkel tapasztalat, akkor kérlek osszátok meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest