Hirdetés
Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
A UPC Digital TV topikban pont erről van szó, és a többség hiányolja az SD STBkről a HDMIt. És szebbek az SD csatik HDMIn. Ezt egy év tapasztalatból mondom, nem találgatásból...
-
gduck
addikt
Erre valaki? Senkinek nincs Samu 656?
-
anrab
addikt
válasz louigi69 #31348 üzenetére
szerintem: az hogy bevillan egy szines csík valahol egy pillanatra mikor számítógépre váltassz az nem számít de a 3-5 mp-es csatornaváltás és lassú képbetöltés már elég fúrcsa. én mindenesetre kipróbálnám egy másik kábellel ha lehet, mert /lehet hogy most hülyeséget írok/ lehet hogy olyan gagyi a kábel hogy kevés a sávszélessége.
remélem kijavít valaki ha nagy baromságot írtam!!! -
Capella
senior tag
A szolgáltatók szeretik olcsóbban megúszni. A HDMI nélküli boxok nyilván olcsóbbak nekik, vettek egy nagy halommal, és valószínűleg korábbi konstrukciók. Ha jól tudom, a HDMI-nek van valamiféle plusz jogdíja is kütyünként a fizikai és áramköri kialakításon túl.
Ezek szerint a hollandok sem különbek ebben. Nálunk volt egy fogyasztóvédelmi határozat az egyik legnagyobb szolgáltató ellenében, hogy ha az ügyfél kéri, a digitális adáshoz kötelesek HDMI-s boxot is biztosítani. Ennek költségviseléséről persze a határozat hallgat.Korábban írtam már, sikerült kódmentes időszakot kifognom DVB-C-n, és szinte megdöbbentő volt, mennyivel jobb volt az SD adás is közvetlen vétellel a tévével, mint scartos boxon keresztül. A scartos egy mosott sz...r volt hozzá képest.
Most IPTV-m van, ennek van HDMI kimenete is. Itt szintén jóval jobb a képminőség, mint ha scarton kötném rá.
Nemrég hogy az RTL Klub és TV2 is vehető már SD-ben DVB-T földi sugárzással is, kb. hasonló a HDMI-s IPTV-hez, és leginkább az utóbbit nézem.
No persze a HD adás még jobb lenne, de ezekkel sincs semmi bajom, szinte már-már tökéletes, inkább csak az általános 4:3 képarány a gond.[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
Megegyezett az MTV a digitális átállásról
Na végül talán mégis lesz pár HD adás is az m1-en.
-
Alex91
félisten
-
thakl
csendes tag
Én felraktam. Simán felment. Különösebb változást nem érzékelek. Talán a fekete jobb egy kicsivel bár nekem a korábbi szoftverek esetén is megfelelt. Viszont az avsforum.com-on van egy topic, ami a tv beállításaival foglalkozik és ott találtam az 1023 firmware verzióhoz beállítást. Azzal viszont szebbek a színek szóval érdemes megpróbálni. A beállítás itt található: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ralfi
csendes tag
válasz Lacpac #31327 üzenetére
1:Samsung LE32A431 104K
2:Samsung LE32A330J1 88K
3:LG 32LG2000 95K
4:LG 32LG3000 97K
Már régi modell mindegyik !Ideit is kapsz kb. ennyiért .
32LH2000 106eFt
LE-32B350 119eFT
LE-32B450 115eFT[ Szerkesztve ]
-
knbs
senior tag
válasz WonderCSabo #31351 üzenetére
"Samsung DCB-B270R
Om het beeld van uw HD-Ready LCD-TV of Plasmascherm volledig tot z'n recht te laten komen, kiest u voor deze digitale ontvanger. TV-programma's worden storingsvrij en haarscherp weergegeven. Het geluid is uiteraard ook van prima kwaliteit."Kurvajo en meg elhittem, amit irnak rola... nem gondoltam, hogy gond lehet a scart SD adasnal... LOL most olvasom vegig, ezek a kocsogok ugy reklamozzak a hdmi-s belteriuket,hogy a smia aadas is felskalazodik HD minosegre, plussz 200 euro a belteriert.... mekkora vicc holott az adas siman mpeg4-s,es adnak hozza alapba egy mpeg2-s belterit...
De beneztem a 200 euro nem lenne gond csak nem volt egyertelmu a leirasuk.... na sebaj majd beszerzek egy ilyet,bar nem egeto,az asszonynak meg ugyse megy annyira a holland, hogy a tv-n logjonA bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
louigi69
csendes tag
válasz Mushroom #31359 üzenetére
Nvidia GeForce 8800GTS 512-es videókártya és XP-m van.
Alex91: Gondoltam én is arra, hogy a kábel a ludas... csak már több mint tíz-húszezer forint értékben vannak mindenféle kábeleim, amiket nem is használok nem gondoltam volna, hogy megint veszek egyet, főleg hogy talán feleslegesen. De megfontolandó, köszönöm a választ. Ennyit végülis megér a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Mushroom
tag
válasz napata #31345 üzenetére
No bocs a késésért csak 3 napig nem voltam otthon, ma meg ablakcsere volt
Én Edigitalból rendeltem. Ingyen kihozták. 8 napig még meggondolhatja az ember magát és visszaadják a pénzt, de a visszaszállítás költségét Te állod(kb 5000ft)!
Pixel garancia nincs, de ez mostanában már nem jellemző hogy gond lenne, főleg a Philipsnél. Az enyémnél se volt!A monitor viszonyításképpen 17collos a tv meg 42.
[ Szerkesztve ]
-
louigi69
csendes tag
Nos, a vásárlás után kipróbáltam rca kábelekkel, működött a dolog, persze a képminőség olyan amilyen... picit mintha szellemképes vagy milyen lenne, viszont ez szerintem a kábel 15 méteres hossza miatt lehet
Nem sokat üzemeltettem így, csak kipróbáltam. De ma este nyüstölöm még egy kicsit a rendszert, hátha okosabb leszek.
DVI-monitor adapterem meg nincsen...[ Szerkesztve ]
-
AMATŐR
őstag
A német CHIP magazin szerinti toplista 32" , 37" , 40-42" es modellek esetén! [link]
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
Sanyabá
senior tag
Sziasztok!
Erről van már valakinek tapasztalata: [L:http://]KDL-40Z4500
40" (102 cm-es) Full HD 1080 BRAVIA LCD TV Motionflow 200Hz technológiával[/L]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Capella
senior tag
válasz AMATŐR #31370 üzenetére
Szerintem az ilyen pontozásos teszt badarság, bár mégis jelezhet valamit.
Eleve mi az, hogy melyik a 100, bár ez még talán érthető, ez volt a legjobb. De ami meg 77 az miért annyi, és miért nem 68 vagy 85? És az egészre van egy százalékos súlyozás, amitől baromira szakszerűnek tűnik. De nem az.
Emellett kinek mi a fontos. A 2,5% arányával nem sokat oszt vagy szoroz, de azért megnézném, hogyan és mitől lehet a szerviz 69 a 40W4500-nál, a 40Z4500 esetén pedig 100. A 40W400 pedig 62, a 40V5500 pedig ismét csak 100. Ezek csak viszonylag hasonló Sony tévék. Ennyire különbözik a szervizük?
Vagy mit jelent egyáltalán ez a kategória? Én nem egy ilyen pontozásos teszt alapján választanék, bár így utólag kényelmes megnyugvással tölt el, hogy a tévém nem szerepelt túl rosszul. Ha nem így lett volna, akkor sem esnék kétségbe.[ Szerkesztve ]
-
Dzsár
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. LCD vásárlás előtt állok, és az alábbi három modellt néztem ki /Media Markt akció keretében, részletre/:
Sharp Aquos 42SB55 - 180e
Samsung LE40A536 - 190e
Samsung LE40A551P2RXXC - 200eKíváncsi lennék a véleményetekre, hogy melyiket lenne érdemes megvenni. A TV minden tekintetben ki lenne használva, így rendes TV műsorok (digitális jel, nem analógon jön), illetve DVD nézése, valamint játék/konzol/. Sajnos teszteket nem találtam róluk, így egyik mellett sem tudom letenni a voksomat.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Dzsár
csendes tag
Igen, azt néztem. Viszont ez most 0%-os THM akció /0% kezelési költség, 30 hónapos futamidő/, azért szeretnék az MM választékából venni valamit.
Ott ajánlottak még egy JVC-t, LT42 R10BU típus számmal, ez 240 e. A Samsungokat meg jól lehúzta az eladó. Ennek van valami alapja? Illetve a JVC-ről van valakinek tapasztalata?
-
hdmi
tag
A JVC-ket én nem ismerem, így véleményt se tudok róla mondani. Viszont, hogy a Samsung az rossz lenne, az egyszerűen nem igaz. Sok teszt található a neten, a tavalyi egyik legjobb típus volt a 40A656, idén meg a 40B650. Egyébként az első Samsung CRT monitoromat 96-ban vettem, s 2006-ig használtam. Szerelőt nem látott. 2006 óta meg Samsung LCD monitort használok, szintén nem volt semmi baja. Én teljesen megbízok a Samsungban. Egyébként, ha jól tudom, akkor jelenleg a világon a Samsung adja el a legtöbb LCD tv-t.
[ Szerkesztve ]
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
aktív tag
Sziasztok,
lenne egy problémám, amivel hozzátok fordulnék: Adott egy 9400gt nativ hdmi kimenettel, adott egy Samsung le32r32b lcd tv, amin szintén van hdmi. A gondom az, hogy nem tudom rábírni a tv-t, arra hogy a nativ felbontását használja. (1366x768) A legújabb nvidia drivert raktam fel, sajnos csak 1280x720ban tudom használni. Azt olvastam, hogy a samsung tv-ket nem lehet hdmi-n keresztül nativban használni. Tudnátok segíteni? Köszönöm előre is.
-
aktív tag
válasz Plutor #31386 üzenetére
@ Plutor és Mushroom: Guglizás eredményeképpen, azt olvastam, hogy d-sub kábellel működhet a dolog. Viszont nem értem, hogy hdmi-vel, ami azért frissebb, újabb szabvány miért nem működik. Ami számomra vicc, hogy a crt monitoromat pedig lenne lehetőségem ebbe a felbontásba használni, valószínűleg beszerzek egy d-sub kábelt, és egy elosztót, megnézem, hogy így működhet-e.
-
Lacpac
őstag
Üdv!
Két LCD maradt versenyben:
LG 32LH2000
Samsung LE-32B350 F1W
Árban ugyanannyi, Van valami, ami az egyik oldalra billenti a mérleget, vagy teljesen mindegy, hogy melyik lesz?[ Szerkesztve ]
-
knbs
senior tag
Egy jotanacs, nem kotelezo megfogadni,de ha 200k-t koltesz valamire akkor erdemes. Megnezed MM-ben milyen tipusok kozul lehet valasztani, aztan sarkonfordulsz es elmesz megnezed a szoba jovo tipusokat egy MARKAKERESKEDONEL viszel magaddal dvd-t minden felet hogy kiprobald. Ha eldontotted melyik a szamodra megfelelo, akkor irany vissza MM szoba nem allni az eladokkal,csak siman dobozba be papirt alaiirni es futas haza.
Nem egyszer hallani, van itt ph-n is logout-os iras ahol pont egy MM, es tarsais vasarlast ir le a kollega... Felesleges szaporitani a szot, nem bantom en a JVC-t de valoszinu azrt mondtak az jonak,mert abbol meg van a nyakukon boven es ha mindenkinek aazt mondanak,hogy a samsung,sony,philips a jo akkor a tobbi marka rajtuk rohadna!
Ez ilyen egyszeru, ne legy szerintem rest raszanni az idot,ha mar ennyi penzt kiadsz.A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
modflow
veterán
Van nekem már kb. 1 éve egy Samsung LE37A431T2 LCD TV-m.
Pár napja figyeltem fel arra, hogy viszonylag lassú mozgásnál, pl. egy közelről mutatott fej/kar mozgásnál kicsi (de engem zavaró) utánhúzás van.
Meg azóta is furcsállom, mert oké, hogy pl, egy teniszmeccsen a labdának van útánhúzása, de azért korábban ez nem ilyen volt szerintem, hogy sima mozdulatoknak is ilyen hatása legyen.
Ez mitől lehet? Létezik olyan, hogy valami elektronika megzakkant benne?
Mert valami nem frankó, mert lassan 1 év után csak feltűnik, hogy nem ilyen volt. -
Brekecs
aktív tag
Sziasztok !
Volna egy Samsung LE40B650-es LCD illetve egy Philips 42pfl8404H tipusu LCD Televizió ,a kettő között vacilálok, de nem nagyon tudok dönteni, ha valakinek van meggyöző érve hogy melyik miért jobb ? azt szivesen meghallgatom . A samsungról van elég sok leirás /vélemény de a Philips-ről nem nagyon találok !
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
-
anrab
addikt
másnál is felment 50/25Mbit/sec-re a net 20/10-ről?
digi-nél vagyok.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest