Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
üdv
azt hiszem egy olyan jó hete írtam errefelé legutóbb : ) nos a kutyus megvan, de azért nem zökkenőmentes a dolog. megpróbáltuk összeszoktatni a rezidens házörzővel, de hamvába halt próbálkozás volt. rotink majdnem ránk döntötte a kerítést. azért megpróbáltuk rajta keresztül átvenni a ház előtti kertbe briant, de egy harapás lett a vége. mármint a jövevényt volt hivatott megcélozni, de aztán minket ért. persze, tudjuk, hülyék voltunk, ugorjunk. egy próbát akkor is megért... nos brian azóta eszeget. tegnap már nem csak a szája előtti kajából tudott enni hanem fel is állt és átsétált a kajáért. amit még kiderítettünk az az, hogy brian igazából nem is brian : ) hiába szólongattuk akár így akár úgy, semmi sem hatott. már azt hittük süket, de nem. simán csak jól nevelt. ugyanis elkezdtünk más nevekkel is próbálkozni. édesanyám gondolt egyet - hát basszus, a legtöbb farkaskutya neve rex... mi van ha... REX! REXI! és a kutya már érdeklődve is figyelt felénk. szóval rex a szentem : )) jövő héten jön az állatorvos, megkapja a szokásos köröket: veszettség, féreghajtó ez meg az, aztán csipet is olvastatunk... hátha. az ember sosem tudhatja. fotót csak édesapám bekötött kezéről tudnék adni, de inkább hagyjuk : ))) gyógyulgat : )))
-
capulet75
addikt
Sziasztok.
Most próbáltuk először a Hills: Advanced fitness tápot Logannek, három hét használat után merem ajánlani bárkinek. Ez a második táp ami bevált, elég a napi egyszeri kaja (persze mindig csurran.cseppen pár extra falat) és a végtermék is normális. Az Acana és az Orijen nekünk nem jött be, Logan rengeteget szellentett (és elképesztő büdöseket
) mindkét táptól, valamiből túl sok volt benne, nagyon megdolgoztatta a belét. A Royal Canin medium sensible volt ami még bevált, sokat szellentő kutyáknak megoldás lehet. -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez nagyon kis aranyos...

-
Diego!
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére

Agostino:
De jó akkor mostantól jó kezekben van. -
Sziasztok!
A PetSafe vagy a Dogwatch "kutyakerítéssel" van valakinek tapasztalata?
Mennyire működő dolgok ezek?Most lett új kutyám és gondolkozom mi lenne a legjobb megoldás a kutyusnak (kerítés stb...) és nekünk is,hogy ne kelljen miatta aggódni
Köszönöm!
-
Kidus
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
Agostino
addikt
sziasztok
gondoltam megosztom veletek legújabb gyámoltunkat. ő lesz a harmadik örökbefogadott, már hatan vagyunk : )))) jó, közülök három örökbefogadott kettő vett.gőzünk sincsen honnan jött vagy mi a szösz történt vele. talicskával kellett behoznunk a kertbe pár napja de picit már mászkált azóta. volt benne vagy három tucat kullacs, még pár kukac - hogy finom legyek - a sebeiben is. nem tudom ki volt a gazdája de ne kerüljön a szemem elé. vissza már nem adjuk, de kezet még szívesen török, ha erre jár az illető.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
amúgy nagyon édes. debel nagy kutyus lehetett fénykorában, jókora tappancsa van. legalábbis ha rotinkat veszem alapul ő sem lehet kispályás. egyébként a Brian keresztnevet kapta : ))) ha szeretnétek írok felőle néhány naponta
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
Winner_hun
félisten

-
Agostino
addikt
még egy szavazat a nyers virslire. a többit gyümiszkölniük kell mire lenyelhetik meg el is tereli a figyelmét a rágás
-
fero02
nagyúr
válasz
joey0235
üzenetére
Attól függ, hogy milyen körülmények között akarod használni.
Otthonra jó lehet, mert tudsz neki időt adni, míg megrágcsálja.
Kutyaiskolában viszont nem jó, mert ott nincs idő ilyenre. Ott célszerű nyers virsli karikát, felvágott darabkákat vinni, mert azt csak nyelnie kell.Winner megelőzött.
-
joey0235
aktív tag
Szerintetek a háztartási keksz jó jutalom falatnak?

-
capulet75
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nagyon szép!

-
joey0235
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Grat
Nagyon szép a kutyus 
-
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
A második link biztos valamilyen kapcsolatban áll az elsővel, mert annak a kezdőlapján találtam rá.

Én a Premium Adult Large árát néztem, ott csak 115Ft a különbözet de cserébe innen ezt is ingyé szállítják. A Care Adult Large-nál már tényleg húzósabb a difi (1150Ft), a Care Lamb&Rice pedig úgy látom (most?) nem is kapható "a második linken".
-
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Gugliztam.
britpetfood.hu - nem tudom mennyire hivatalos...de azt megtudtam hogy ez cseh gyártmány, a nevéből azt hittem brit.
webshop - nagyjából hasonló árakkal mint amit linkeltél, de 5k-tól ingyenes kiszállítással és Budaörsről talán hamarabb házhoz ér.Viszont a webshop kezdőoldalán lévő akció komoly:
AKCIÓ
A BRIT ELEDEL GYÁRTÓ CÉG A VAFO, MINDEN BRIT PREMIUM 12 KG-os, VALAMINT A BRIT CARE SUPERPREMIUM 12 KG-os ELEDELEK VÁSÁRLÁSA ESETÉN EGY DB 3 KG-os ELEDELT AJÁNDÉKOZ VÁSÁRLÓI RÉSZÉRE - A KÉSZLET EREJÉIG ILLETVE AUGUSZTUS-SZEPTEMBERI HÓNAPOKBAN.
A Brit Premiumot nem is árulják 12kg-os kiszerelésben... -
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
"... nem az a lényeg, hogy mennyit eszik meg, hanem, hogy mennyi hasznosul. "
Azt vágom, de nem erre gondoltam, hanem arra hogy imádja a hasát és ha kisebb adagot kap (mégha az a minőség okán elég is a szervezetének) "üres" marad a gyomra.
"... 8-12 napra lehet számítani érkezésnek."
Az nem vészes, de ez piros vagy zöld jelzésre értendő? -
TazLeacher
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Hidd el nekem, ha normál kaját veszel, nem kell mellé más. Alacsonynak tűnhet a napi adag, de nem az a lényeg, hogy mennyit eszik meg, hanem, hogy mennyi hasznosul. Próbából vegyél neki mondjuk egy kis zacskó Pedigré-t. Szerintem bő 1 kg-t simán megeszik belőle, és csak annyi lesz az eredménye, hogy egész nap kulázni fog, mert úgy, ahogy van, jön is ki belőle, de nem lesz kevésbé éhes. Ha kipróbálod, mérd a súlyát hetente. Ha nem kezd el fogyni, akkor nincs gond. Persze ez egy ajánlott mennyiség, ennyit célszerű adni, de, ha mondjuk elkezd tőle fogyni a kutya, akkor meg kell emelni.
Én szoktam innen rendelni, időben kell, mert nem egy kapkodós fajták, 8-12 napra lehet számítani érkezésnek.
-
narancsnn
senior tag
Hogy tudnám a kutyát és a törpenyulat összeszoktatni?
Köszi

-
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszi!
Viszont ha Care-t vennék akkor biztosítanom kéne mellé valamilyen "töltelék kaját" is, nehogy üresen maradjon a bélpoklos bendője...
Amúgy a linkelt shopból szoktatok rendelni? Sok termék mellett látom hogy alacsony raktárkészlet, de azt nem találom ez pontosan mit jelent: "csak" kevés van belőle vagy épp kifogytak? -
joey0235
aktív tag
Sziasztok újra itt vagyok sajnos a külföldi munka miatt elkellet utazzak, de árész csak szépült ez idő alatt

-
skitzoo
senior tag
-
skitzoo
senior tag
Sajnos új kutyát kell keresnem. Az új kutyát hogy lehet leszoktatni arról hogy ne legyen szökős. (Családi ház.)
(Németjuhász van most is és az is lesz csak a mostani szökős, és sajna beteg. Valószinűleg altatni kell.
) -
TazLeacher
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
A Brit Care Adult Large 10.875 Ft/12 Kg. ~ 290 g-ot ír ajánlott mennyiségre/nap, tehát a 12 kg ~ 41 nap, azaz 265 Ft/nap.
Ugyan ezen az oldalon a Dog Chow Adult Large 14.600 Ft/30 kg. Ennek az adagolás a 35 Kg-ra vetítve ~475 g-ot kéne kapnia naponta, tehát 30 kg ~ 63 nap, azaz 231 Ft/nap.
Ebből látszik, hogy a Care és a Dog Chow között napi szinten 30 Ft van, ami 1 hónapra levetítve 900 Ft...
A Brit Premium-nak nem tudom az ajánlott mennyiségeit.
-
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Mostanában nem mértem, de olyan 35kg körül lehet az ördög (amstaff mix kan).
Az árat tekintve a "belépő szintű" Dog Chow-t szoktuk venni cca. 7300Ft/15kg áron, úgy látom a Brit Premium hasonló kategóriája kb. 7500/15kg, az nem különbség pláne ha tényleg jobb (a Care viszont nagyjából kétszer ennyibe fáj).
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Jobb, elvileg sokkal jobb. A DC-t szokták mondani, hogy az már kutyatáp, (lényegében ez a legolcsóbb, ami már ajánlott kategória) abban már van hús, és nem műs sz@r, mint a Pedigrében, meg a többiben. A Brit viszont Prémium. Nem kezdők már, nem 2 hónapja van a piacon, nincs rá panasz. Ha sz@r lenne, már rég lett volna belőle "botrány", hogy nem is prémium, meg tele van szeméttel.
Nem vagyok ugyan akkor biztos abban, hogy drágábbra jössz ki. A DC-nak elég magas az súly/gramm aránya. Van nálam most pdf-ben brit care adagolási táblázat. Ha mondasz egy súlyt, meg tudom mondani, hogy mennyi az ajánlott, így ki tudod számolni a Ft/nap-ot.
-
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Mi Dog Chow-t szoktunk rendelni, úgy látom (a Care húzósabb de) a Premium kb. hasonló áron kapható, jobb ez mint a DC?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Mi Care-t használunk, pusztán azért, mert akár meddig kutakodtam, ez volt az egyetlen olyan kölyök táp, amiben nem volt szárnyas fehérje. Az összes többi azzal készül.
De többen használják mindkettőt, és mindenki meg van vele elégedve. Korábban az előző kutyumnál etettem Acanával, szép volt tőle a kutya, az is nagyon jó cucc, de a sensitive tápjaiknak kiemelkedően magas a fehérjetartalma (nem szárnyas, hanem egyéb), ami egy allergiás kutyánál nem a legszerencsésebb, rendszerint szárnyasfehérje nélküli, alacsony fehérjetartalmú tápok a legjobbak ilyen esetben, így áttértünk a Trovet-re, amikor megújultak a bőrproblémák. Persze egyáltalán nem biztos, hogy bármi köze volt a táphoz, de "jobb félni...".
Ha nem lenne Bullom, Acanát adnék neki, de hogy őszinte legyek erősen gondolkodom most is az áttérésen, de a szárnyast inkább kihagynám az étrendjéből...nem tudom.
-
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
A Brit Premium-ra gondolsz vagy a Brit Care-re?
-
fattyu
veterán
válasz
Buster17
üzenetére
jack russel. nem eszik sokat mennyiségre vagyis fajlagosan a legjobb tápok sem lesznek igazán sokba.
acana / orijen az én javaslatom de le lettem már hurrogva hogy dunába is locsolhatnám a pénzt. én orijen redet etetek. Acana ranchlnad grassland is angyon jó és nem annyira nagyon drága mint az orijen bár ez sem olcsó.
de a kutyád kicsi, keveset eszik szóval nem akkora trauma. -
fattyu
veterán
válasz
Buster17
üzenetére
adjál neki RENDES száraztápot az megmondja mennyit kell ennie belőle. célszerű kétfelé szedni reggel és este.
nálunk reggeli az séta után vacsora pedig közvetlen lefekvés előtt nagy esti séta után.
Magyarázat: tele hassal veszetgmaradás a cél. Gyomrocsavar ronda dolog. Bár a jack russelek nem kifejezetten hajlamosak de mörfi pajtás aljas jószág.
-
Buster17
addikt
Hali!
Egy éves jack russel terrier lány kutyának álltalában hanykor és mennyi kaját kell neki adni?
-
Ok.Köszi mindenkinek!
-
Sziasztok!
Szerintetek lehetséges,hogy megmérgezték a kutyám és abban halt meg?
Én kétlem,hogy egy éjszaka alatt végbe tudna menni és keresgéltem a neten,de az említett jelek egyike sem volt tapasztalható...Köszi!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
narancsnn
üzenetére
A rosszul szocializálódás az egyik része. Ez lenne az, hogy mondjuk másik kutyával találkozik, befeszít, morog, majd esetleg támad, mindenesetre bizonyítani akarja, hogy ki a legény a gáton. Ezt okozhatja az is, amit írsz, trauma, rossz emlék, vagy akármi.
Az, hogy séta közben egy másik kutya látványára "megőrül" a kutya, az viszont már nevelés kérdése. Az nem szocializáció, hogy a kutya séta közben nem viselkedik normálisan. Attól, hogy a kutyád antiszoc, attól még viselkedhetne normálisan, max amikor találkozik másik kutyával egyből neki megy, mert nem tudja, hogy hogy "illik" viselkedni más kutyákkal. Addig neki se kezdj a szocializációnak, kutyák közé vitelnek (legalábbis felügyelet nélkül) amíg ezen a lépésen nem léptek túl, mert mit fogsz vele csinálni, ha gond van? A kutya jelenleg pórázon sem hallgat rád, úgy, hogy nincs balhé...mi lesz, ha belelendül? Először azt kéne elérni, hogy úgy el tudjatok menni egy kutya mellett, hogy ne legyen gond. Először ezt kéne gyakorolni.
Hozzáteszem, én segítséget kérnék. Ezzel a hozzáállással ez a kutya közveszélyes. 30-35 kg (remélhetőleg) színizom agresszivitás. Nem elég, hogy agresszív, de még neveletlen is, nem egy jó kombináció. Még addig menjetek suliba, amíg nem lesz baj.
Ha mégis egyedül szeretnéd megoldani, akkor szájkosár szigorúan. A szövet kevés, abban tud csípni! És csak olyan kutyával próbálkozz, aki a jólneveltség és a nyugodtság mintapéldánya, de ha gond van, meg tudja véde ni magát, tehát lehetőleg ne a Jack Ruessel terrierrel.
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Tudom!Csak felfoghatatlan,hogy este még jól volt és reggel már nem

Egy ideig nem tudom még kiverni a fejemből mikor reggel jöttem haza és szegény kint feküdt az esőben,szóltam neki de már nem reagált
A szakadó esőben el is temettem.Szegénykének fel volt fúvódva a teste.Nem tudom ez is mennyire reális.
-
Sziasztok!
Többnyire a macska topicba szoktam írni,de most (sajnos) ide is kell írnom.
Tegnap reggelre elhunyt 13 éves kutyusom

Sajnos nem tudom mi lehetett az oka mert még este teljesen jól volt evett,ivott ugatott.Semmi jele nem volt betegségnek!!
Már arra is gyanakodok,hogy megmérgezték!Bár a neten keresgéltem de a leírt tüneteket nem láttam.
Nagyon üres a kert nélküle

-
Kidus
őstag
válasz
narancsnn
üzenetére
Sokat kell kutyak koze jatszani vinni, ha van lehetoseg ismeros kutyajaval egyutt futtatni ilyesmik, az mindig jol jon.
Ha feszko van egybol raszolni, dicserni ha nyugszik.
Figyelem eltereles is jo, ha rafixal masik kutyara, azonnal elfordulni vele masik irany, parancs kiad ( ul fekszik akarmi ), jutalom. Egy ido utan beall ra
-
narancsnn
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy staffim.A következő a problémám Vele!
Séta közben, ha utcán elmegyünk kutyák előtt teljesen kiakad(nem mindig, és nem minden kutyára)
Mivel tudnám megoldani, hogy csak rám figyeljen, és ne törődjön a többiekkel?(Valószínű rossz emléke van, mert mikor pici volt, akkor egy másik kutya megharapta, előtte nem volt ilyen gondunk)
-
Tom5
addikt
Köszönöm az ötleteket tanácsokat, alkalmazni fogom!
-
TazLeacher
nagyúr
4 hónapos a kutyám, akkor mondom a tapasztalataimat.
Ha harapdál: hangos nem szabad!-al egybekötve kapd el a száját, úgy, hogy körbe tudd fogni, mint egy szájkosár, úgy, hogy egyáltalán ne tudja kinyitni. Ameddig próbálkozik, tartsd úgy, csak akkor engedd el, ha már megnyugodott. Ha nagyon vergődik, a fejté kezd e lenyomni a föld felé, fel fogja adni. Óvatosan be lehet nyomni alul az állán a lágy részt, ez elég kellemetlen neki.
Lehet, hogy férfiakkal tartózkodóbb. Próbáld rávenni, hogy a veled való sétát vegye pozitívnak. Egy darabig, ha hívod, mindig kapjon mondjuk egy kis karika virslit. Ha mentek sétálni, vigyél magaddal virslit. Ha sétálsz fogj a kezedben egy karikát, hogy lelógjon azon az oldalon, ahol a kutya megy. A szaga után menni fog. Ha szépen jön melletted, vagy pisilt, kakilt, leült, vagy azt csinálta, amit szeretnél, kapjon egyet. Egyet ne tegyél: sose kérd vagy könyörögj neki. A "na, gyere már....légyszi....naa....mi lesz már....gyereee....légysziii...." nem vezet sehova. Ha nem jön, akkor húzod. Semmi baja nem lesz, előbb-utóbb rájön, hogy nem a vesztébe viszed. Főleg, ha a sétát összekötöd egy kis kajával.
-
capulet75
addikt
Jutifalat (olyan amit kb egyben le tud nyelni, az nem jó ha rágnia kell, tehát finom de apró) és kezd el trenírozni. Apróbb feladatokat végeztess el vele (ül,fekszik,stb..). Hamar rájön hogy ha szót fogad akkor az neki jó. Ha túlságosan felpörög, akkor mindenképp le kell állítani, persze ezt is paranccsal,jutifalival. És higgadtan de határozottan. Érezze hogy ki a főnök.
-
Tom5
addikt
Az, de ha begajdul akkor nem tudok vele mit csinálni. Tegnap este is olyan ramazurit rendezett, hogy az alsó szomszéd már üvöltözött. (jó ők betegek agyilag és már régóta megy a harc, igazából basztatnak ha kell ha nem de ez egy másik történet) Reninek szótfogad nekem nemigazán. Kaját adok neki, simogatom játszok vele de ha begajdul nem tudok vele mit tenni. Olyankor már úgy harap a tűéles fogaival, hogy fáj. Ha nekem kell levinni leül és alig akar jönni. Renivel meg megy, rohan. Sosem bántottam a pár nap alatt mióta itt van. Kedvesen szólok hozzá, stb stb...
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Hát hogy azzal van fenyítve, hogy nem kap enni.
Mintha ezt tanácsoltad volna... Jah, Daffni volt az.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ezt a kaja megvonást hogy kell csinálni? Miként visszaadni?
-
Kidus
őstag
Beteg a kutya

Fosik hany, lazas... benyelt valami jo kis virust sztem.
Meg szerencse hogy az ezer fele lazcsillapitobol, amit itt lehet kapni, nem jo kutyanak egy sem, doki meg olyan elfoglalt hogy telefonhoz sem tudott jonni, nem hogy idopontot adni.
En meg aztan be nem teszem a kocsiba fel oras utra amig nem tudom biztosan hogy nem fogunk ott orakat varni... -
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Én is bármennyiszer nézem ezt a videót, mindig visítok, és majd leesek a székről!
Ahogy mindhárom szembesül a ténnyel, hogy nem csak ők vannak a lakásban, amikor összeáll a kép bennünk, hogy a gazda nem úgy közelít, ahogy szokott.A gyerek kutya viszonnyal nekem egyszeri tapasztalásom van. Akkoriban boxereink voltak, és vendégségbe érkeztek pár éves gyerekek. A kölykök, a nekik fej- vagy mellmagasságig érő dögöket elkezdték cibálni. Ahol érték, de szerencsére inkább csak a nyakukon lévő bőrt. Én nem voltam annyira nyugodt, a kutyák helyében biztos nem szívesen álltam volna. De azok csak békésen lihegtek, hagyták tépni, dögönyöztetni magukat. Ez nagyon tetszett akkor nekem.
Nos ez [link] a történet ma újabb részéhez érkezett. A múlt hétvégén megint egy picit nagyobb lett a duzzanata. Viszont m reggelre acsalád szerint hatalmas lett. Gyorsan autó, 70km, kórház, röntgen. Nem láttak semmit, de most már altatták, felvágát, és ha jól tudom a doki nem is zárta vissza rendesen. (lehet hogy ez így pontatlan, de gondolom azért van, hogy ne záródjon vissza a gyulladás). Ismét két hét antibiotikum, és drukk. Meg ami az "emberorvosnál" is gyakran: egy orvos, nem orvos.
Ez a kép még épp a második fordulóban készült: [link] -
iwu
addikt
Akkor írok én is pár gondolatot.
Ugye nekem van egy német juhász, golden, meg a szomszédban egy puli (együtt mozog a 3 dög, mert össze van nyitva a 2 telek.
Nos, röviden a kutyák: bolondok

Viszont a szomszédoméknak beteg a kisgyerek, ha kint van nyáron a pokrócon, a 3 kutya lefexik köré és vigyáznak rá, teljesen megváltoznak. Sosem lett ez "tanítva" nekik, teljesen tudták maguktól... -
-
ro_bert17
őstag
Ez vótmá? [link]

-
capulet75
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ügyesen kezeled az adott szituációkat.
Nekünk is lesz tavasszal utód, kíváncsi leszek a kutyám reakcióira. Nem rég arról beszélgettünk hogy mi még nem is tudtuk hogy állapotos a párom, de Logan már nagyon bújós lett, egyik napról a másikra. Mondjuk ez az a része amitől kicsit sem tartok, hónapokig élt(ünk) együtt két 3 éves és egy négyfeles, turbóhiperaktív gyerkőccel. Őket is imádta. 
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
A kutyák nem színvakok, de ettől függetlenül a szagáról pontosan meg tudja állapítani, hogy "ez az a labda, amihez nem nyúlhatok". A kutya etetését nekünk muszáj volt megtanítani a gyereknek, hogy nem lehet, mert ételallergiás volt a kutyum. Nem ehetett akármit. Háztartási keksz a jutifali, azt lehet adni a kutyának, mást nem.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nekünk volt egy hasonló esetünk a minap. A kutya egyáltalán nem féltékeny a kajára, de kapott sertésorrot, és azt elkezdte védeni, morgot, és elszaladt vele. Elkaptam, földre le, elvettem tőle, felemeltem a hangomat, tisztáztam vele, hogy az enyém. Majd lassan engedtem, hogy felálljon, és leültettem velem szemben, a földön az orr, rajta a kezem. Ismerkedett egy darabig a szituval, majd felvettem, és a kezembe fogtam, ahogy vele szemben guggoltam. Már rá se mozdult, néhányszor az orra elé tartottam, de éreztettem, hogy nem veheti al, majd visszaadtam neki, kb. 1 perc múlva megint elvettem. Ezt eljátszottuk néhányszor, majd "ráuszítottam" a gyereket. Egy szót se szólt, simán elvette tőle, nem volt gond. Dicséret, visszakapta. Ez volt az első ilyen próbálkozása.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nálunk szerencsére ezekhez nem nyúl hozzá. Megmondjuk neki,hogy nem a tied és békén hagyja a macikat, plüssöket. Egyetlen kivétel a plöss labda, amiből neki is van egy, de mivel színvakok a kutyák ha jól tudom, így nem tudja,hogy most melyik az övé vagy mit tudom én, de két olyan ,csak eltérő színű pöttyös labda az egyetlen, amihez hozzányúl, de mivel egyedi eset, ezt így meghagytuk neki.
Inkább az van,hogy a gyerek eteti mindennel, a saját kis kifli végét is odadobja neki, ezért van úgy, hogy ha az óra előtt lóbál valamit, akkor az kilopja a kezéből.

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
lacos001
üzenetére
Nálunk a kutya nem mehet be a gyerekszobába. Az ajtó egész nap nyitva van, de nem mehet be. 4 hónapos, így persze, hogy még vannak próbálkozások, meg olyanok, lendületből bejön velem. De már 90%-os. Néha csibészségből belóg, és kihoz valamit. Úgy, hogy pontosan tudja, hogy nem lehet. Anno ezt az előző kutyánál a szőrhullás miatt kezdtük el, de most meg a kölyökkutyánál a lopkodás-rágás miatt volt fontos. A gyerekszoba dúskál olyan dolgokba, amikkel nagyon jól el tudna játszani, vagy nemes egyszerűséggel fel tudná zabálni...
-
V.Stryker
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nintendo Switch
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Büszke apukák és anyukák topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) mindkét táptól, valamiből túl sok volt benne, nagyon megdolgoztatta a belét. A Royal Canin medium sensible volt ami még bevált, sokat szellentő kutyáknak megoldás lehet.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én tegnap rendeltem tőlük, de béna voltam, későn rendeltem, kezdünk kifogyni, és írták, hogy 8 nap, jó lesz-e, mondtam, hogy nem sürge, megvettem máshol +2000-ért, de már ma hozzák. Szerintem csak a zöld.

)