- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
¤Envy¤
aktív tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #28548 üzenetére
Láttál már tudományos tanulmányt?
Ez itt kb. annyira releváns, mint mikor Győrfi Pál nyilatkozik egy eset orvosi vonatkozásairól a tévében.
Ez mondjuk a kérdés tudományos megközelítése: [link] vagy ez: [link][ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Rivaul
addikt
válasz #16729600 #28548 üzenetére
Ez egy sarkított példa volt de pont azt teszed amit írtam. 1-1 dolgot ragadsz ki. Igen nagy százalékos daganatos megbetegedést előzöl meg, nálunk volt két ilyen eset is ahogy írtam. Amúgy meg "jó példával és belépve az Angelina Jolie levágatom mindenemet klubba". Igen megelőznek emberek is és egyre elterjedtebb. Te magad írod de szarsz bele. Ezért vagy troll. Én befejeztem veled. Minden logikát nélkülözöl és totál vak vagy. Nem nem fizikailag még mielőtt kiemeled. Szellemileg... Pacsi.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #28546 üzenetére
Az általad befizetett adóból biztos vagyok, hogy egy fillért sem kaptam, ellenben az uniós tagság előtt már 21 évet dolgoztam, amiből könnyen lehet, hogy igencsak kaptál, hacsak nem kinn születtél.... meg a szüleid is...
Tudományos tanulmányt emlegettél, azt linkeld már légy szíves! Itt a cikkből kiragadsz egy mondatot, ami azt gondolod, hogy igazol, de még az sem....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Rivaul
addikt
válasz #16729600 #28543 üzenetére
Ottani adófizetők... Szerinted abból mi jut el hozzánk emberekhez? Édes faszom de tényleg. Nem válaszolsz hanem 1-1 dolgon számot kérsz. Tök mindegy mit mondunk neked akkor sem változik semmit a véleményed. Egy leírást belinkeltél a több millió ellen ahol leírják hogy mennyi egészségügyi és egyéb negatív dologtól szabadítod meg az állatot. Nem jó nekik. Miért is lenne jó. Az embernek sem jó ha kiveszik a veséjét de ha ez az élettartama kitolásával jár akkor megteszi. A kutya ezt önként nem teheti meg így ha már mi felvállaltuk akkor ezt a döntést meg kell hoznunk. Élünk vele van sem az már rajtunk múlik. Itt nem csonkításról van szó. A fül vágást vagy farok csonkolást egyértelműen elutasította itt is mindenki pedig többünknek van olyan fajtája aminél ez az elfogadott. Folyton országokkal, törvényekkel és burokbazárt látásmódokkal jössz. Persze hogy felrójuk mert nem a te véleményed csak szajkózol valamit. Senkit nem érdekel hogy a répáshutai közösség szerint mi a jó. Nem akarsz ivartalaníttatni akkor ne tedd, de ezt ne azzal magyarázd hogy máshol törvény, mert ez nem elég viszont annál relatívabb ahogy Philoxenia is rávilágított. Marad a norvég teszted ami ellen van sok millió nemzetközi teszt, miszerint az állatra a kellemetlenségen kívül számos pozitív hatása van. Itt ennyiről van szó. Ha a kutyának akarsz jót akkor ivartalanítasz, ha a saját morális beállítottságodnak akkor meg hagyod. A kutyának nem az a természetes hogy te eteted és nálad alszik meg mosod a pokrócát. Azzal nincs bajod mert hát az normális. Kinek a szemszögéből? Mert a kutyáéból alapból nem az. oltatni se vidd mert fáj neki és nem természetes, ha meg megbetegszik akkor ne mentsd meg mert beleavatkozol a természetbe. A különbség közted és köztünk hogy mi tisztában vagyunk ezekkel de tudunk kompromisszumokat hozni és nem csak feketén-fehéren gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #28543 üzenetére
Az ottani adófizetők pénzéből élni bezzeg évek óta nem derogál, az is ki kellene kérni magatoknak, nem pedig benyelni évente. Norvég példa? Szar. Osztrák példa? Kit érdekel? Az nem játszik, hogy ugyanazon közösség tagjai vagyunk. Francba velük. ( lóvé azért jöjjön, gurulgasson ! )
B.ki halvány gondolat se voltál még, mikor már dolgoztam, 33 és fél éves munkaviszonyom van, sosem éltem az ottani adófizetők pénzéből....
Na látod, nekünk meg Rólad van meg a véleményünk, az ilyen okoskodás miatt.
[link] persze mi mindig csak kaptunk nyugatról...
[link] meg mostanában is...Ja és belenéztem abba a "tanulmányba" ez egy cikk mindenféle tudomány nélkül ráadásul nincs is az ivartalanítás ellen....
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #28541 üzenetére
Nem imádni kell a kutyát, a kutya egy állat, eleve nincsenek erkölcsei. Természete van, nevelésre fogékony értelmes lény.
A gazdának kell erkölcsi tartásának lenni. Azért kapod meg, hogy trollkodsz, mert nem "van véleményed", hanem azt egyedül jónak beállítva próbálod másokra erőltetni.Itt
Én egy héten egyszer engedem 'lelépni és hatalmas erdős kalandozásban részt venni.
Ehhez az kellett, hogy a mivel a szlovén - osztrák határnál lakunk, a 2 illetékes vadőrt / vadászt megvesztegetem évente pár üveg fadobozos tokaji aszúval. ( nem lőnék le, de ha elkapnák 300€ bünti járna érte ) , mert egyes területek itt természetvédelmi körzetek )
ezt írtad.
Nemrég meg azt:
Norvégiában gyakorlatilag tiltott a beavatkozás. Ausztria is erre a gyakorlatra tér át márciustól.Most akkor, ha a törvények tetszenek nekünk, tartsuk be őket, ha meg nem jön egy kis tokaji?
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #28536 üzenetére
Megint ugyanaz az "érvrendszer" most vagy tartsuk be a törvényeket az adott helyen, vagy ne. Majd Norvégiában nem ivartalaníttat aki ott lesz, oszt jóvan. Ha Ausztriában törvény lesz rá ott sem...
Ha Magyarországon lesz rá törvény, stikában fogják csinálni és kész. Amúgy a fene művelt Nyugatról jöttek be a harci kutyák és kutyaviadalok, azelőtt itt ilyen nem volt. Pedig ott is tilos már elég régen....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #28531 üzenetére
Ráadásul a Norvég, Osztrák törvénykezést ne hasonlítsd már a sötét középkorban a saria alapján ítélkező országokhoz. Európai példát hoztam, nem déltimbuktuit.
Ha akarom vemhes, ha akarom nem?
Azok a nagyon rendes migránsok pont onnan jönnek... Más kultúra. Mint ahogy más pl. hamár, a norvég is mint a miénk.
Ha olyan helyről jönnek migránsok, ahol eszik a kutyát, majd a Tiédet megfogva, az erdőben, megsütik, akkor melyik kezedbe harapsz?
Nincsenek abszolút igazságok, de a szenteskedés a legrosszabb, pro és kontra. Akik ivartalaníttatnak, azt tartják abszolútnak, akik meg nem, azok azt. Pedig mindkettő az ember céljait szolgálja. A kutyák ma is farkasok lennének az ember nélkül. De ez is a túlélési stratégia része volt, hogy csatlakoztak az emberhez.
Ki tudja mi humánusabb, (maga a szó is nonszensz ez ügyben) ivartalanítani, vagy a szaporulatot megölni.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
erik365
senior tag
válasz #16729600 #28531 üzenetére
Kívánom neked, hogy tölts el egy pár napot Borsod megye Putnok/Ózd körzetében, tudod én ott nőttem fel. Ott csak ...ányok vannak, de megtudnád hogy milyen úgy álltalános suliba járni, hogy napontra 3x akarnak megverni.
Tessék magadhoz fogadni párat, mármnit nem a hazaiakból, hanem a Németbe vándoroltakból.
Bocs az offért, de már nem bírom ezt dumát.[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
Rivaul
addikt
válasz #16729600 #28529 üzenetére
"egy országban törvényi tiltás épül" mint ahogy van olyan ország ahol csukját kell viselni a nőknek vagy meghalnak, vagy ahol egy rtl nézéséért szintén megölnek mert törvény van ellene.
"Teljesen jó, hogy átírjátok évezredek genetikáját" a Te kutyád is ilyen genetikai átírások eredménye mint fajta. Továbbá a természet maga is szelektálja a szervezetbe a nem kívánatos dolgokat. Az hogy a fajfenntartáshoz szükséges valami nem azt jelenti hogy anélkül is szükség van rá és jó is a szervezetnek. A vakbelet se vegyük ki mert hát az ott van tuti tudja miért perforálódik.
Akkor az abortuszt is tiltani kell és had együk fel a bolygót. Nem rég volt róla szó hogy erőszak esetén se engedjék. Ez is törvénynek készült de valahogy az épeszű többség nem akarta lenyelni.
Hibásak a nézeteid és nem a logikán alapulnak. Tipikus pacifista vagy akik hajtogatják az igazukat míg pofán nem baxák őket. Ott a német bevándorlás esete. Ők humanitáriusok és mindenki más barom, most meg nem győzik hogy szidni az anyjukat mikor kaszálják a nagy emberbaráti népüket...
-
addikt
válasz #16729600 #28515 üzenetére
Tulajdonképpen az eddigi írásaid alapján egy igazi troll vagy.
Szörnyűlködöm,hogy ilyen szemlélettel hogyan lehet békességben létezni.Azt azért megnézném,hogy mekkorára kerekedne az arcod,ha látnád,pld bajnokpityu dobija,meg az enyém,hogy viselkednek az utcán,vagy a "játszótéren",a bevásárlóközpontban.
Amikor több kutyával együtt hancúrozik a két dobi,hát sokszor könnyesre nevetjük magunkat.Igazi élmény mindenkinek.
Igen büszke vagyok arra,hogy az emberek akikkel ilyenkor találkozom, nagy csodálattal,elismeréssel nézik a kutyáinkat.
Amikor megkérdezik,hogy jaj mi van ha macskát lát, (semmi) odanéz és közben eszébe sem jut,hogy megpróbálja üldözni.
Amikor a Campona ZooPlus üzletében szembe találkozott egy nyuszival, amelyik ott sétafikál a polcok között,
lehajol hozzá összeorroznak,hát te ki vagy kiskoma?
Lefényképezték és a facebook oldalukra tették a képet.Na hát mi ilyen kutyások vagyunk.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
bajnokpityu
félisten
válasz #16729600 #28506 üzenetére
te jó példája vagy, akinél hatóságilag kötelezővé tenném az ivartalanitást. aki szerint normális dolog tök egyedül elengedni a kutyát "vadászni", az szvsz nem méltó kutyát tartani. nem személyeskedés, nem flém miatt mondom, csak nálam ez szűrődött le.
nem fogják fel az emberek, hogy amig ivaros egy kutya, addig egy brutál erős ösztön akarja időnként átvenni a kutya agya felett az irányítást. és egy zsigeri, biológiai belső célt külső, tanult irányítással igen nehéz kordában tartani. nem lehetetlen, de nem egyszerű.
baromira nem érdekel, hogy norvégok hogy látják, itt Mon, de osztrákoknál is nagy általánosságban nincsenek a gazdák felnőve egy domináns, erős, ivaros kutyával járó problémákhoz. és az idegrendszer nagy százelékban se elég erős.
2 hete karácsonyi vásárban pl egy amstaff tépett szét egy pásztor kutyát a szomszédban. ivaros amstaff elszabadult a karácsonyfaárúsok között végigrohant a parkolón, és szinte letépte a mellső lábát egy éppen kocsiba beszálló családi kutyának. nyilván el fogják venni a kutyát a gazdától, amstaff is jó eséllyel el lesz altatva, de az egész megelőzhető lett volna. gazda meg nem érti, hogy történhetett, csak kicsúszott a kezéből a póráz.
philoxenia: nem ez az általános. nekünk meg nem eszik 2 napig a kan kutyánk, amikor a szomszéd szuka tüzel. szemben a másik kutya folyamatosan kerítés alatt lukat ás, mert fedezne. harmadik átharapott légcsővel ment haza, mert összeverekedtek. sorolhatnám.
ismerek olyan pitet, akit verekedni használtak. rehab részeként ki is herélték. most együtt játszik a többi kutyával, szájkötő nélkül. kb második gyerekkorát éli. szerintem meg elég jó eséllyel segített volna rajta a herélés.[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz #16729600 #28495 üzenetére
Most komolyan. MIÉRT?
Az ivartalanítással csak jót teszünk az állattal. Nekik szenvedés a párzási időszak.
Napról-napra kutyák százait, ezreit altatják el, mert annyira túl vannak szaporodva. A menhelyek, állatmentők tele vannak! Mai napig 1napos kölyköket dobnak ki az erdőbe, natúr, vagy zsákba, dobozba csomagolva...És te elítéled az ivartalanítást?
-
Steady74
addikt
válasz #16729600 #28495 üzenetére
Szuka kutyánk van, nem akarok almot. Nem akarok kiskutyákat eladni, elszakítani a gyerekektől. 3 hétig vérzik, sétálni nem tudok vele, és ha nem is tüzel, állandóan meg akarja krni minden kan... nem hiányzik. Ivartalanítás óta semmit nem változott sem a viselkedése, sem a szokásai, sem az étvágya, sem a mozgásigénye, viszont nem mászik rá mostmár minden kan, és a 3 hetes vérzés és állandó takarítás sem lesz. Szerintem mindenkinek, aki nem akarja szaporítani (tenyészteni, utódot világra hozni) a kutyáját, ivartalanítani kellene a kutyáját.
-
z123456789
addikt
válasz #16729600 #28389 üzenetére
(#28389) szunya1
Ott legalább ki is tudom próbálni. Kösz a tippet. Azt hittem valami bonyolultabb dolog ez. Lényegében akkor csak annyi, hogy a hámnál fogva kikötöd a kutyát, és a csathoz van rögzítve. Igaz?(#28390) Rivaul
Addig nem ér el a kezem, de thanks.(#28391) kew
Jól látom, hogy ez meg egybe van építve a hámmal?(#28394) bb0t
Így több esélyt látok baj esetén, mint egy boxban. Ott is összeveri magát.Eddig én sem használtam semmit, de ha ki akarom vinni, akkor kelleni fog egy ilyen.
Köszi midnenkinek! -
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #28370 üzenetére
A mienk is engem követ, de érdekes mert ha elkezdem viccből ütlegelni barátomat, akkor odarohan és engem csipked. mondjuk játéknak fogja fel, ha hívja, hogy "védjél meg Nucky" akkor jön és engem akar fenyegetni. Persze aztán közösen elkapjuk és lebirkózzuk szegényt.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #28282 üzenetére
Persze, azért is mondtam, hogy nem baj ha beszélünk róla.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Dorian
félisten
válasz #16729600 #28274 üzenetére
A tengeren túli élelmiszer piac nagyjából kétfelé oszlik. Van a tényleg olcsó, bárki által simán bármekkora mennyiségben megvásárolható kaja, ami olyan, amilyen, és van a drágább - de nem elérhetetlenül - kategória ami viszont tényleg nagyon jó minőségű.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
válasz #16729600 #28270 üzenetére
nekem viszont nem célom az agitálás. ha normális párbeszédre alkalmas a topic, akkor adok linket, mert ugyanakkor szerintem indenkinek van véleménye a témában.
de nekem az orijen acana bizonyíték nélküli fikázása már pl nem tetszik. ami biztos, aki ismerős ezekből eteti a kutyáit, szépen növekednek, átlagnál kevesebb egészségi problémájuk van, és nagyon sok teszten jól végeznek.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #28244 üzenetére
Van ilyen porszívó??? És jó? Mi nagyon sokat küzdünk a szőrével.
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #28239 üzenetére
Hidd el senki sem rosszindulatú a topikban, csak nehezen vesznek be a falkába, ha túlságosan offenzív az első hozzászólásod.
Mi is kezdjük elveszíteni az ágyat... Eddig barátom ragaszkodott hozzá, hogy ne jöjjön fel, most meg állandóan felhívja az ágyba. Úgy nézik a kézilabda meccseket, együtt. Engem meg könnyű belevinni a rosszba, most már ott tartunk, hogy magától feljön, egy ideig várja a reakciót, hogy leküldjük-e aztán szépen elhelyezkedik. De nem szeret túl sok időt az ágyban tölteni, pár perc és lemegy...
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #28228 üzenetére
Szerintem ez csak kedveskedő szurkálódás volt, ne kapd fel így a vizet, túlléptünk a múltkori sztorin. Te is szereted a kutyákat, meg mi is, és ennyi éppen elég, hogy megférjünk egymás mellett.
Rivaul:
Én is mindig a kutyákhoz hasonlítom a gyerekeket, és nagyon nem szeretik. Pedig mindkettőnek ugyanarra van szüksége, és ahogy mondod te is, egy ideig a fejlődési ívük teljesen megegyezik.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #28212 üzenetére
Hát valami olyasmiről van szó, hogy valamelyik szer csak a kifejlett bolhát nyírja ki, valamelyik meg a petéket is elpusztítja. Nem értek a kiltixhez meg ezekhez, de van olyan ismerősöm aki nem tudott megszabadulni a bolháktól, csak úgy, hogy elutazott egy másik kontinensre. Amúgy nem hiszem, hogy rosszul csináltál bármit főleg mert lehet, hogy csak behaluztátok az egészet. Fürdő + nyakörv, az úgy príma.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #28214 üzenetére
Szegény...
Párod.
csak asszonypajtás kitalálta, hogy bolhás a blöki ( állítólag látott benne valakit, én nem pedig nézegettem ) és most megszívta, mert ki van tiltva az ágyunkból, ahol általában héderelni szokott.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #28212 üzenetére
Meg ha tényleg bolhás, akkor a bolhafészket is kezelni kell, illetve a legtöbb ilyen cucc csak megelőzésre jó, és előbb meg kell ölni a bolhát bolhairtó samponnal.
-
fattyu
veterán
válasz #16729600 #28206 üzenetére
Ja nem. azt hittem úgy érted hogy több kullancs van a határ azon az oldalán.
scalibor jó. meg a foresto. ez a kettő szerintem. Foresto ugye vízálló is.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
Rivaul
addikt
válasz #16729600 #28199 üzenetére
Pedig erre szinte minden állatorvosnál vannak szerek amiket árulnak. Legalábbis én eddig mindenhol láttam így nem kell nagy patika keresés csak tényleg a legközelebbi doki. Ilyenkor kijön és soron kívül ad valamit általában.
-
-
-Mosquito-
őstag
válasz #16729600 #27944 üzenetére
Házi feladat. Keress utánna a neten, meg fogod találni.
Van jó pár ismerős aki belefutott már ilyen bírságokba. Amint átjön a szomszéd itt elfelejt a jó részük vezetni,letol a sztrádán,index nuku stb. Fura nah'.Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
-Mosquito-
őstag
válasz #16729600 #27933 üzenetére
Ott ahol 2000db trafipax automata,pisztoly stb van, ott ahol a rendőr megsaccolhatja a sebességed,ott ahol +5Km/h! sebesség tullépést már büntetik,ott ahol a rendőrrel ellenkezel/kekeckedsz akkor azt akadályoztatásnak veszi és feljelent. Ott olyan bírságokat tudsz össze szedni, hogy csak nézel,ha nem közlekedsz szabályosan.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
addikt
válasz #16729600 #27933 üzenetére
Na igen, ennek ellenére,valamint annak is, hogy úton útfélen "taffipaxoznak" a rendőrök,az autósok egymást fényképezgetve fenyegetőznek, feljelentgetnek,mégis nőtt a halálos közúti balesetek száma!
Érdekes,hogy 1 milló lakosra vetítve annyi a halálos baleset mint az olaszoknál, ahol a (birkák) szerint életveszélyesen a szabályokat teljesen figyelmen kívül hagyva vezetnek.
"Aki ad,az nyer"
-
Rivaul
addikt
válasz #16729600 #27931 üzenetére
Kultúrkörnyezet... Ez már számomra vicc. Ne haragudj de ahol én lakok, a legolcsóbb ház 65mft és igen csak kultúrkörnyezet a helyi lakosságot tekintve. Viszont az én kutyám sokadik "harci" kutya aki kenyérre kenhető errefelé, és mind vezető beosztású tehetős nagycsaládos háztartásban él. Majd akkor tekinthető kultúrkörnyezetnek bár milyen hely, ha szemellenző nélkül tud gondolkodni az ott élő lakosság. Addig csak előítéletes sznoboknak mondanám őket. Van bár mi fogalom arról hogy ezek a kutyák miként kezdték? Mert családi és dajka állatokként. Később módosították őket hogy ellenállóbbak legyenek harcokba de az alapjuk elég változatlan és a személyiségük is. A mai kutyák többségéről elmondható hogy genetikailag hulladék de ezeket leginkább ölebekként ajnározza a kultúrnépség. Érveik meg lehetnek a bullok ellen de nem hiszem hogy túl értelmesek. Legalábbis nem olyanok amik ne az önnön hibájukra visszavezethető ne lenne. Hallomásból ismert dologról ítélkezni merőben nem értelmiségi hozzáállás.
-
Rivaul
addikt
válasz #16729600 #27920 üzenetére
Írtam egy hosszú szöveget a bullokról hogy miért is iszonyatosan szűk látókörű és korlátolt az a hozzáállás amiket írtál, de inkább töröltem. Jobb is ha elkerülitek őket és nem lehet tartani. Legalább az itthoni barom gazdás szerencsétlen állatok sorát nem gyarapítjuk az ottani barom emberek bull gazdivá válásával...
bb0tIgen. A bull gazdák 80% idióta, ezen semmit nem kell szépíteni. A vizslák meg no comment. Az egyik legtaszítóbb fajta lett az elmúlt időszakban, még olyanok szerint is akik kutyákkal foglalkoznak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #16729600 #27926 üzenetére
az jó ha vizsgázni kell a neccesebb fajtákkal. egy jól összerakott engedelmességi vizsgát én minden kutyásnak kötelezővé tenném. vagy pl adóköteles a kutyatartás, amit elengednek, ha van vizsgád. igy legalább a menhelyek se csordulnak még tovább.
de megtiltani? sztem valamit rosszul hallottál, mert ez személyiségi jog csorbulása lenne. és ez ilyen pert EUban nem kockáztatna az önkormányzat.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27920 üzenetére
Osztrákokat nem hiába hívjuk labancoknak és inkább nem is ragoznám tovább...
Itt valóban a nyalogatós, farokcsóválós kutyáknak van kultúrája ez mindent elmond... közbe meg nem így van igazából, hiszen a Rex felügyelő egy nagyon jó sorozat... a politika megöli a kutyatartást...Ráadásul, hogy még megosztóbb legyek, itt szinte teljesen hiányzik az a funkcionális analfabéta réteg, aki nyaranta a lakótelepeken a pingpong asztalokon éli az életét, ipari mennyiségben okádja maga alá a szotyit és két lift szétverés, három falösszefirkálás után a divatból tartott harci kutyáját ráengedi a húzós cekkerrel sétáló nyugger nénikékre.
Pedig ők járnak oda lomizni leginkább...
[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
válasz #16729600 #27916 üzenetére
Eddig nem szóltam hozzád, mert a múltban is vitatkoztunk egymással, és igen pont neked nem kellene említened a harci kutya vonalat! Legalább annyi tapasztalatod lenne velük, hogy sétálatáskor összefutsz egy ilyen párossal (a normálisabbra gondolva) és nem félre húzodva, elkerülve és kontaktusba, érintkezésbe kerülvén velük megismernéd őket! Így esélyed sincs normális véleményre róluk, nem TV-ből, újságból kell az információt magadba szívnod, hanem közvetlen tapasztalatból.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #16729600 #27916 üzenetére
terápiás kutyákkal dolgozó ismerősöm nemrég kiköltözött az osztrákokhoz. ki van akadva a kinti oktatás szinvonalán. inkább hazajár két hetente sopronba meg pestre, hogy itthon tanulhassanak a kutyái. amit mesélt, hogy ott mi a szinvonal, megértem, hogy miért k*rja el minden héten 1 teljes napját.
odafigyelés, oktatás nélkül esélytelen okosabb, vagy dinamikusabb fajtákkal normálisan élni. talán ezért nincs kint, mert nincs eszközük a fifigyereide oktatáson túl. normális kan ezekből a fajtákból liberális nevelés mellett át fogja venni az irányítást. ez nem harcikutya fajtát jelent (mert ilyen gyakorlatilag nincs is).
csomó fajta csomó egyede képes arra, hogy először finoman, majd kicsit komolyabban, végül teljesen irányítsa a gazdit. ha néha engedek neki, hogy majd visszajön, najó hagy egyen az út szélén, csak ma feljöhet a kanapéra, stb, abból baj lesz. pontosan ilyenek a gyerekek is. "de anya megengedte"
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27897 üzenetére
Források:
Eva-Maria Kramer: Elektra kutyakalauz
Szinák János-Veress István A világ kutyái II.Azért ezek nem túl részletes, saját tapasztalaton alapuló leírások ám... Egy-egy fajtáról a róla szóló könyvet szeretem elolvasni és még az se mindig elég...[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27894 üzenetére
Ez Wikipédia... Szerkesszem Neked?
A viszonytól függ a büntetés. Kimbára már elég volt ránéznem, még szólni sem kellett, most a két kajlára meg kiabálnom is kell néha. Látszik az, hogy tudja, hogy nem szabad és azért csinálja, vagy egyszerűen nem tudja, hogy nem szabad. Van biglink is, semmi gondom vele. Persze kicsit sunyi, de arra számítani kell.
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #27881 üzenetére
Komolyan nem értem miből gondolod, hogy verjük a kutyát. Lehet, hogy téged erősít, de itt ez nem releváns, ezt süsd el a facebook-os pitbull topikokban, ahol tényleg veréssel "nevelnek".
Az elektromos nem verés. És nem okoz effektív fájdalmat a kutyának, csak kellemetlen. Olyan ez, mint az evolúció. A fájdalomérzet azért alakult ki, hogy figyelmeztessen a veszélyre. Adott pillanatban a méreg felevése nem fáj, ezért a kutya védtelen ezzel szemben. Ha elektromossal megCSÍPED (csípést érez) egyszer kétszer ha fel akarna enni valamit a földről, akkor megtanulja, hogy ha felenném kellemetlen lenne, nem szabad felenni. Lehet, hogy érzett egy szúnyogcsípést, amit én okoztam neki, a halálig tartó agónia jobban fáj. Persze Ausztriában nem szórnak ki mérget, de itt igen.
Nem úgy kell elképzelni mint egy ókori kínzóeszközt, inkább olyan mint a klikker. Csak sajnos pozitív megerősítéssel nem lehet megtanítani - egy beagle-nek pláne nem - hogy ne egyen fel dolgokat.
-
z123456789
addikt
válasz #16729600 #27877 üzenetére
Ja, hát nálunk sehogyan sem működik, nem mondom, hogy ez így jó, de azt sem szeretném, ha átesnénk a ló túloldalára.
Kíváncsi vagyok hogyan etetsz ezek után, mert itt aztán ahányan vagyunk annyi féleképpen etetünk.
(#27879) bb0t
True.(#27881) szunya1
Ja, meg engem, hogy én nem akarok falkavezér lenni. Ki akarná befedezni az alfanőstényt?[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27872 üzenetére
Ez is csak egy vélemény. Relatíve sok kutyám volt már, mind egyéniség volt, minddel másképp kellett kicsit bánni. Alapvetően pár dolog jelenthető ki, minden kutyára igazként kb.:
-kötődik az emberhez (ezen belül, hogy hányhoz és milyen mélységben, az nagyon változatos)
-a kapott szeretetet visszaadja (persze azon a módon, ahogy Ő jónak gondolja)
-próbálja elérni, hogy minél többet foglalkozzanak vele(ezen belül van aki simogatást, van aki jelenlétet, van aki játékot igényel)Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27865 üzenetére
Na most feltéve, de meg nem engedve, hogy más kutyafajtáknak is van létjogosultsága a világban, mondjuk kuvasz és komondor esetén mi lenne szerinted a helyes tartás? Rotinál? A Rhodesian Ridgebackre már rá se merek kérdezni, a miénk szegény haláláig nem látott oroszlánt. Bár a fiam csillagjegye legalább az....
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #27861 üzenetére
Nos ha a kutyád vadászkutya, akkor nem a nyom követése teszi boldoggá hanem a zsákmányszerzés. Ezt is biztosítod neki?
Megint nagyon mellélőttél, mert az én kutyám nincs ivartalanítva, ha valóban visszaolvastál volna akkor tudnád, hogy jó páran a csonkítás ellen vagyunk. Én arról beszéltem, hogy tessék kielégíteni ezt az ösztönét is, ha te az ösztönök kielégítésétől tartod boldognak a kutyát.
Az utóbbit írásba nem tudja adni neked, de azt megnézheted, hogy viselkedik akkor ha 10 másik kutya társaságában felmutatom neki a frizbit.
És jól mondták előttem, ha falkában érzi jól magát akkor vegyél mellé másik 10 kutyát. Nekem van tenyésztő ismerősöm akinek mondhatni elég nagy a falkája, 16 kutyával, és nem látom boldogabbnak azokat a kutyákat, mint az "egykéket"
Először is: nem egymással játszanak, mindegyik azt akarja elérni, hogy az ismerősöm foglalkozzon vele.
Kettő: egy kutyára sokkal több figyelem jut, mint ha 16-an vannak, így belátható, hogy nem mindig az a legjobb a kutyának ami a génjeibe van kódolva.
Három: a falkában is hierarchia, rend és szabályok uralkodnak. Sokkal szigorúbbak egymással a kutyák, mint mi emberek velük. Akkor most ez hogy van. Nem tudják mi a jó nekik?
Az áramosról meg szögesről tényleg ne beszélj. Egy beagle-el sosem fognak értelmet nyerni bizonyos fogalmak számodra, amit mi a saját fajtáinkkal átélünk, megértünk.
Azt hiszem pontosan ugyanolyan önfejű vagy mint a beagle-ök, nagyon jó választás volt. Te is csak mész a saját fejed után, anélkül, hogy a környezetedből meg a körülményekből bármit is érzékelnél.
szerk: Maradjunk a tárgynál, politikát, migráncsokat hagyjuk, eddig is kibírtuk ezek nélkül. A frusztrációidat ne rajtunk éld ki, ha lehet, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #16729600 #27861 üzenetére
Igazából Neked időgép kellene, visszamennél és azt az ősembert vernéd fejbe, aki először háziasította a kutyát....
Farkasok boldogabbak, pláne ahol ember sincs, szerintem irtsuk ki az embert nem?
Mit szólnál ahhoz, hogy a beagle eredetileg falkában élt és szerintem boldogtalan Nálad, mert nincs tizenöt másik beagle-öd? Azonkívül ugyi nyúlra vadásztak vele, napi két-három nyúlvadászat nélkül, nem élet az élet neki, természetesen falkában mondjuk ezek a boldog beagle-ök... A Tiéd csak a társait keresi napokig az erdőben szerintem... Ha már sarkítunk....[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz #16729600 #27855 üzenetére
Én meg arra kérlek, próbálj meg olvasni és értelmezni: "Az a benyomásom..."
Azért vicces, hogy idetolod a képed, élből lenézel és lehülyézel mindenkit a topikban, és még neked áll feljebb.amiről fingod és lövésed sincs ( mert nem is lehet, mivel nem ismersz), a kutyámmal való viszonyomról ne írj velőtrázó rágalmakat / ostobaságokat, ha kérhetnélek.
Ezt ugye saját magadnak írtad? Mert te indítottál így. Vagy ez sem esett még le?
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #27848 üzenetére
Ha te teszem azt elmész hegyet mászni az nem okoz az öröm mellett kockázatokat is?? Szakadékba eshetsz, lavina temethet el, ( esetleg elkap egy yeti )
De igen, de felnőtt emberként talán elővigyázatosabb, tapasztaltabb és potensebb vagyok, mint egy kutya aki egy kisgyerek szellemi színvonalán áll. A gyerekek és az állatok a mi felelősségünk, nem tudom osztani a te ahogy esik úgy puffan nézetedet.
Azt hiszed az a látszólagos szabadság amit megadsz a kutyának kompenzálja, hogy veszélyezteted? Ennyi erővel remélem szukát is biztosítasz neki nap mint nap, mert hát az a része is egy elég erős ösztön. Hol a szabadsága, ha nem gyakorolhatja a párzást amikor kedve tartja?
A közelünkbe, van hatalmas futtató ( Leibnizt ), ahová járunk is. Teljesen elszeparálódott kétféle társaság, brancs van jelen. Az egyik csapat a derekukon kajatartóval ( aka. gulyáságyú ) fegyelmezetten kőröznek a blökijeikkel, akik ha 3m nél messzebbre elcsatangolnak egyből hangosan behívják őket ( minden bizonnyal követelmény az ógörög irodalmi anyagok fordítása is ). Katonás rend van ott az tény. És ugye van a másik csapat, ahol a kutyák 'eszetlenül rohangálnak, szimatolgatnak és bandáznak.(hatnak ) Csak úgy belelétezhetnek spontán az eseményekbe.
- Én nem tudom mi az a kutyafuttató. Legalább is mi nem járunk körbekerített helyekre. SOHA nem kap jutalomfalatot a kutyám. Sokkal inkább motiválja a közös játék, mint hogy kajával tömném. Póráz nélkül sétálunk (most nem mert ínszalagszakadása van) és járunk parkokban is, ahol van lehetősége arra, hogy a többi kutyával bandázzon ha akar. Bár hozzáteszem, én nem szeretem mikor a gazdák cseviznek közben a kutyák meg elvannak maguk között. Sokkal minőségibb időtöltésnek tartom amikor a kutyának lehetősége van a gazdájával játszani, dolgozni, mélyíteni a kapcsolatot. Azok a kutyák akikkel 'dolgoznak' (agility, ipo, terelés, bármi) egyáltalán nem igénylik a többi kutya társaságát, az a tapasztalatom, hogy levegőnek nézik őket.
Én csak akkor várok el a kutyától fegyelmet, ha a helyzet úgy kívánja. Ha Ausztriában túrázunk például szabadon jön velünk, de ha szűk és veszélyes szurdokban vagyunk ahol sok az ember, akkor pórázon visszük a saját testi épsége miatt és azért, hogy ne zavarjuk a többi embert.
A dolog summázata, hogy amit te szabadságnak és szeretetnek hívsz, azt én elhanyagolásnak.
Természetesen kifejtheted a véleményed, de azzal vállalod az ellenérveket, mert más is kifejtheti. Szerintem ebben a topikban azért van vitakultúra, úgyhogy semmi vész nincs ezzel.
És súlyos tévedés ha azt gondolod, hogy itt csak bigott emberek vannak, akik kardoskodnak egy módszer mellett. Mindenkinek megvan a saját kutyanevelési elve, meghallgatjuk egymást, mindenféle módszerből hasznosítjuk amivel egyet értünk, és elvetjük amivel nem. Szó sincs zsoltárokról, egyfajta véleményről - éppen ellenkezőleg.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz #16729600 #27850 üzenetére
1.) Kár volt benézned ide ennyi idő után, pedig szerintem a többiek is szívesen meghallgatják bárki tapasztalatait, véleményét.
2.) Az a benyomásom, előítéletekkel, valahol hallott véleményekkel, félremagyarázásokkal próbálod felhívni magadra a figyelmet.
3.) Felelősségérzet, lehetséges következmények felmérése nélkül élsz elmondásod szerint, s még te nézel le mindenkit?!
4.) Megdöbbentő Cesar Millan ajánlgatása. Megdöbbentő, hogy semmit nem tudtál leszűrni az ő munkásságából. Elárulom, mert lehet csak a tévéhíradóból hallottál róla, nagyon sok mindent lehet tanulni a kutyák és az emberek kapcsolatáról akárcsak a sorozatának néhány epizódját megnézve. Persze nem olyan embernek szól ez az információ, aki kicsapja a kutyáját a fenébe, oszt' majd lesz vele valami.
5.) Hogy megértsd, az itteni emberek általában családtagként kezelik a blökiket, vigyáznak rájuk és igyekeznek azon, hogy mindenkinek jó legyen. Hogy egy példával megvilágítsam pl. a fegyelmezés részét: úgy érzem, sokkal jobb, ha a fegyelmezés miatt nem üti el az autó, amikor "ösztöneit kiélve" rohan valami után, mert vissza tudom hívni. Persze lehet neked ő csak egy állat; nos, számunkra nem. -
bajnokpityu
félisten
-
bb0t
senior tag
válasz #16729600 #27844 üzenetére
Azért az vicces, hogy te ítélkezel az itteniek fölött miközben rendszeresen szélnek ereszted a kutyádat, aki vagy visszajön vagy nem! Nézzük csak, mi is történhetne vele azon kívül, hogy a vadászok áldozata lesz. Előfordulhat, hogy valamilyen vad, vagy kóbor kutya kárt tesz benne. Előfordulhat, hogy megsérül vagy csapdába esik és nem tud hazamenni, jószerével bármi megeshet.
Hidd el, a szöges meg elektromos nyakörvet nem a beagle-öknek találták ki. Ha nem vársz el semmit a kutyádtól persze, hogy elégedett vagy. Tartasz egy jószágot, akinek ahogy mondod maximálisan kiszolgálod az ösztönvágyait, és kész. Ez nekem nem tűnik kölcsönös kapcsolatnak. Alárendeled magad a kutyának, ez semmivel sem jobb mint ha a kutya rendelné alá magát a gazdájának.
"Nálunk az ő kedvtelése prioritás (kajában is) és nem a mi ebtartó egónk." Bele sem merek gondolni, hogy ez mit jelent. De biztos vagyok benne, hogy nem törekszel a kapcsolat elmélyítésére, egyszerűbb kiszolgálni az igényeit és hátradőlni, hogy milyen f@asza kutyatartó vagyok!
Tudod vannak fajták, melyek kicsit komplikáltabbak annál, hogy az orrukat követik, az energiájuk teljesen máshogy mutatkozik meg, amit máshogyan is kell levezetni.
Végül, a kutyák nagyon hűséges, ragaszkodó állatok. Hiszem, hogy hatalmas szeretet van bennük, de nem a szeretet nyelve az egyetlen amit igényelnek. Mellesleg véleményem szerint egy gyerekhez sem csak a szeretet nyelvén kell beszélni. Az erő (nem fizikai vagy egyéb bántalmazásra gondolok), a tekintély, a következetesség mind-mind olyan dolog, amit igényel a kutya tőlünk. Azok az eszközök, melyeket te ördögtől valónak tartasz, valójában humánus módszerek, csak jobban meg kell vizsgálni a hatásmechanizmusát, a pszichológiáját és nem tájékozatlanul bírálni az embereket.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #16729600 #27837 üzenetére
tudod egyáltalán mi az a gulyáságyú? semmi köze a fegyverekhez..
ahogy elnézem olvasni nem megy, agreszivabb vagy,mint bárki innen, de rögtön vizsgáljuk fölül az egyébként sikeres nevelési módszerinket. nem robotokat neveltünk, láthatnád, ha pl tegnap este kijöttél volna futtatni. minden kutyás ismerősöm, dokik, vendégek szerint a kutyám (és pl Athene is) boldog, mert határok vannak szabva, és boldog, mert a gazdi boldog, mert bízik benne. ezért a kutya sokkal többet tapasztalhat, sokkal több élmény érheti, sokkal teljesebb életet élhet.
a helyiek kutyái szerintem boldogabbak, mint a tied. nem attól lesz boldog a kutya, hogy bármit lehet neki, és fél napokra elengeded egyedül az erdőbe, mert lefizetted a vadászokat.mégis mi volt a célod?
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #16729600 #27837 üzenetére
Azért az több, mint érdekes, hogy ez a Dog References oldal a haverom fotóját használja a Facebookon, 99%, hogy engedélykérés nélkül.
Utálom az ilyen képlopós dolgokat, rá fogok kérdezni Robi cimborámnál, csak most nem szívesen zavarom, pár napos a babájuk.
-
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18891 üzenetére
Ket honapig Nemetorszagban laktam egy csaladnal, harom kisgyerekuk volt. Annyira liberalisok voltak, hogy a gyerekek orditottak veluk, az egyik le is kopte oket neha, es ez rendben volt. Az o kis vilagukban. Gyerekekkel meg jol kicsesztek ezzel, mert majd kesobb kapjak meg masoktol kemenyen, mikor azt hiszik, mindent lehet.
Kutyat meg elveszik, elaltatjak, stb. ha agressziv es harap.
Attol meg, hogy nalad nincs ilyen szituacio, abszolut nem lesz igazad.Kettonk kozt igen nagy kulonbsegeket latok.
Egyreszt en konstruktiv vitabol tanulok, csak ugy mint azokbol az informaciokbol, amiket hozzaertoktol tanulok, latok.
Tapasztalat alapjan is, de nem egy eset alapjan fogok messzemeno kovetkeztetesekre jutni.
Ezzel szemben te a csolatast es ignoranciat latszol kepviselni, amiben csak es kizarolag az lesz igaz, amit te kivalasztottal magadnak, es ebben semmi kompromisszum nincs. Lehet, hogy nincs igazam, de azok alapjan, amiket ide irogatsz, ez a kep alakul ki.Ezen kivul szovegertesi problemaid vannak, mar az elozoekben is felfigyeltem ra, ahogy most is.
Egyreszt a szelektiv olvasas, ami egy irasra vonatkozik, nem arra, hogy megvalasztod, mit olvasol. Te egy szovegkornyezetbol ragadod ki a dolgokat, amik neked fekszenek, es minden mas felett kenyelmesen at tudsz siklani. Ezzel sajat magaddal cseszel ki.
Az utolso posztomban sem allitottalak be semminek, arra probaltam utalni ( ha mar betuznom kell ), hogy nem fogadnek arra, hogy egy kovetkezo kutyaval is ilyen szerencsed lesz, mint ezzel. Ovatossagra intettem, ha ugy tetszik.Oszinte leszek, meguntam a parttalan vitat, viszont ugy gondoltam, jobban jar mindenki, ha en irok, mint akkor, ha valakinel itt elgurul a gyogyszer es megint balhe lesz.
De nekem is van ingerkuszobom, es ezt most elertukAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18889 üzenetére
Nekem nem kell semmit csurni-csavarni.
Nincs ra szuksegem, mar gyerekkoromban is kutyapszichologiat es minden allatokkal kapcsolatos viselkedesre/szokasokra/barmi masra iranyulo irast olvastam, amit ertem, csak ugy mint biologiat es ezen kivul vegtelen mennyisegu termeszetfilmet neztem.
Ez volt az a tema, ami mindig es mindenek folott erdekelt, mozgatott, hajtott. Ez a mai napig igy van.Nem vagyok sem neves kutato, se nem nevezem magam szaktekintelynek, vagy szakertonek.
De tudom, amit tudok, azt is, hogy igazam van veled szemben most itt, es csak azt tudom mondani, hogy vegtelen nagy szerencsed van a kutyaddal.
A helyedben nem fogadnek egy kovetkezore.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18886 üzenetére
Az altalad linkelt irasbol idezek:
'Amíg a farkasoknál valóban van falkavezér és hierarchia, addig a kutya úgy viselkedik, mint a gyerek: egy életen át képes alávetni magát a gazda dominanciájának, és ezt nem kell állandóan megerősíteni. Szegény kutyát nem szabad megverni, de ettől függetlenül határozottnak és következetesnek kell lenni vele. Nem szabad annyira elkényeztetni a kutyát, hogy mindent megengedünk neki, mert akkor ugyanaz történik vele, mint a rosszul nevelt gyerekekkel. A gyerekből szörnyeteg, a kutyából pedig egy kártevő, agresszív lény lesz'
Kenyelmesen kiragadtad a neked passzolo reszletet, megfeledkezve az erem masik oldalarol.
Azert kovet, mert tisztel. Azert tisztel, mert te vagy a falkavezer, mert nem engedsz neki mindent.
Amint mindent lehet, o iranyit, es nem te. Azert, mert gyenge vagy a szemeben, es ebbol ket dolog sulhet ki:
1. Nem fogad szot, azt csinal amit akar, rangat, felugral, cseszik rad, viszont tok aranyos, mert epp makod van ( peldaul beagle nem egy agressziora hajlamos fajta, siman lehet, hogy csak letur az agyrol, meg ledonti a gyerekeket a labukrol, mert hulye ).
2. Nem fogad szot, szinten azt csinal amit akar, de ugy gondolja, mivel gyenge vagy, neki kell megvedenie. Ezert barmikor barkinek neki fog menni, aki nem tetszik neki, vagy ha az tortenik, ami neki nem tetszik, neked is. Mondjak erre neha, hogy kiszamithatatlan. Nem. Teljesen kiszamithatoan agressziv, es veszelyes barkire, de te nem tudod, mikor es kire, mert ha tudnad, ertend miert, es nem lenne az.Egy szo mint szaz, kutyanak iranyitasra van szuksege, azt fogja kovetni, aki nyilvanvalova teszi szamara, hogy ez az elvaras, mindig es mindenkor, az pedig, hogy o diktal, nem elfogadhato viselkedes.
Ezert fogad szot a te kutyad is a parodnak, mert o nem szarozik, bekuldi a helyere, es akkor az van.Mar a szovegben is konkretan azt irja, hogy a dominancianak veti ala magat.
Szelektiv olvasas?Assuming Control
-
titán
-
titán
válasz #16729600 #18875 üzenetére
(#18874) Lauda Nem foglalkoztat,hogy ki a falkavezér,A lényeg,hogy boldog legyen ( majd gyere át ,ha erre jársz és egy sör mellett megnézheted mennyire érzi jól magát
Eppen ebbol latszik, hogy nem ertesz a kutyakhoz. Ok nem emberek, nem ugy gondolkodnak, mint mi, naluk mindig a rangban legmagasabb a falkavezer es az o feladata a falka vedelme (jelen esetben a csalade, amiben el). A falkavezerseg a legnagyobb atok egy kutyanak, mert folyamatosan ez alatt a nyomas alatt all es emiatt sosem lesz nyugodt es felszabadult lelekben.
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18875 üzenetére
Ezzel kapcsolatban pont wikin van egy nagyon jo osszehasonlitas.
Fott/nyers/szaraz, mindent erint.Assuming Control