Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
válasz
canniball
üzenetére
A tenyésztőtől azért vásároltuk meg, mert ő már nem akarta tenyészteni a kicsit egyenesebb csánkja, meg két picit összekócolódott elől lévő alsó fogai miatt.
Ezek meg ugye a "rejtett hibái", amire nem hívták fel a figyelmünket....

Ha neten rendeljük, nyóc napon belül kűdtem vóna vissza, mint a szél!
(#16999) Napfénysüti: majd megnézem, hátha van rajta valahol kis cimke...

-
-
ro_bert17
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Apum 70 múlt. Azt mondta, hogy ez egy igazán neki való, "öreg uras" kutya.
Jó helyről, "úri" családból származik, tökéletesen magán hordozva a fajta alkati, viselkedési jegyeit. Ezek alapján állíthatom, hogy nem egy "ideges" fajta. És ezzel roppant mód kíméletesen fogalmaztam.
Egy "nagyobb" 4-5 km-es vízparti, töltésen való0,5km/h
átlagsebességű séta után, kicsit ciki nekem, amikor már bent a városban mögém feszül a póráz, pedig tényleg csak séta... 
(#16995) Orlin: azt hiszem sok-sok türelemmel, kitartó, következetes neveléssel, okos figyelem elterelésekkel sok mindenhez hozzá lehet őket szoktatni. Bocsi a sok közhelyért, tudom nem mindig jön össze, de itt sokan vannak hozzáértők, biztos szívesen adnak tanácsot ebben is.
Nálunk is sokszor jobban "érdeklődött" bizonyos dolgok iránt. Mire nagyjából sikerült hozzászoktatnunk, addigra lett új "hobbija". (igaz, mi szerencsések vagyunk, mert ő okosnak tűnik, mégha nem is akar mindenre fogékony lenni).
Pl. kissé túlságosan imádta az autózást. Ajtónyitáskor hamarabb volt bent, mint a pillanat. Ez egy idő után kissé kényelmetlen volt. Sikerült megértetni vele, hogy nem mindig miatta autózunk....
Mostanság pl. "porszívózik" az udvaron, vagy séta közben. Nem győzök ciccegni rá. Most már legalább tudja hogy nem jót cselekszik, viszont sokszor van egyedül, és olyankor kitudja...
Szóval ilyen ez. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
ro_bert17
üzenetére
Az ilyesfajta kutyák amúgy alapból komótosak?
Tegnap voltunk állatorvosnál oltáson és ott is volt egy hasonló fajta amelyik szintén elég öregurasan mozgott. Mondjuk sógoréknak meg van egy Staffordshire Terrierjük ami azért be tud lendülni elé nem szívesen állnék mikor fut.
-
Orlin
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Jó nektek!Nálunk sajnos nagy a harag a macskákkal

Ma is sétálni voltunk a macska meg a bokorban ücsörgött én nem vettem észre,de a kutya sem elsőre.Csak mikor oda engedtem szimatolni akkor indult be.Alig bírtam lefogni,hogy ne kóstolja meg
Gondolom az lehet a baj,hogy a kutyus "idősebb" korában került hozzánk és nem tudott hozzá szokni a macskákhoz.Régi kutyám nem bántotta őket ő kölyök korától nálunk volt.
Bár a mostani kutya is lassan ,de legalább azt elviseli ha a saját macskáink az udvaron ücsörögnek
-
ro_bert17
őstag
Idétlenül fellengzősen mondhatnám hogy nem sokáig, meg hogy "utolsó vacsora", de az az igazság hogy nem egy robbanékony alkat (magyarán a macska hátrafelé kocogva is gyorsabb mint ő), és amúgy se tud bántani még egy fűszálat sem.
Amúgy azóta volt már rá példa, hogy macska tényleg evett a táljából, ezért az étezéseket néha "felügyeljük".
-
ro_bert17
őstag
Nyári estéken nem szokott bemenni a garázsban lévő kutyaházba, hanem itt fekszik kint a teraszon, a heverőn. Ez ugye elég nyitott, és közel van az utcához.
Nekem többször sikerült úgy haza "settenkednem" éjjel, hogy simán kihallatszott az utcára a horkolása. Olyankor nekem is eszembe jut mindig, hogy mire gondolnék ilyenkor, ha betörő lennék??
-
ro_bert17
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Nálunk az utolsó 4 kutya hangosabban horkol(t) mint egy átlagos ember.
Az előszoba közvetlen a nappali mellett van, és estére, éjszakára annyira belemerülnek az objektum őrzésébe, hogy be kell hajtani a nappali ajtaját, mert nem lehet hallani a televiziót annak üvöltetése nélkül...
(#16987) Lauda:

-
ro_bert17
őstag
Nem tudom hogy ezek fajta, alkat, vagy ki tenyésztési jellemzők-e. Mindenesetre én csípem bennük ezt. Horkolnak, pukiznak, stb. Tudom hogy nem szabad így hozzá állni, de számomra ezek az emberi tulajdonságok még aranyosabbá teszi őket. Így tudom én is feltétel nélkül szeretni őket, ahogy ők is teszik ezt velünk.

-
fattyu
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
bélelzáródás.
a bélcsavar az más.
-
ro_bert17
őstag
Csak hanggal: [link]

Eddig az összes boxerünk, és bullmasztiffunk bődületesen horkolt. (esténként nem is lehet hallani a tévét tőlük, ha a ház előszobájában alszanak) Ezek szerint a többi turcsi orrú is így horkolhat?
-
Kidus
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Allergias, most epp melypont van, hetfon megyunk vervetelre.
-
szőröscica
addikt
Valaki vitte már fogorvoshoz a kutyát?
Az enyém annyira szereti az udvaron talált köveket rágni, hogy elkoptatta a fogait, és szerintem nincs messze az idő, hogy elkezdjenek fájni neki...Tudja, hogy nem szabad, mert ha a közelemben van, nem csinálja, sőt, ha előtte rágta és közelítek felé, kiköpi és ráfekszik, úgy tesz, mint aki semmi rosszat nem csinált...

A csontot meg elpusztítja szép lassan, mindent megeszik, egy jól megtermett rottweiler....
-
Kidus
őstag
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Akkor ezt minek hivod?: [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kidus
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Velos csontot szoktam neki adni amiben benne van a cucc, ha pedig mar kiette belole, lehet potolni majkremmel, sajtkremmel, mogyorovajjal, stb...
Nyilvan nem minden nap, de havonta ketszer siman "buntetem" ilyennel, azt a boldogsagot ha latnad
Az a lenyeg, hogy tisztitsa a fogait, de nyilvan a csontot nem fogja tudni megzabalni, pont az a lenyeg, helyette van benne olyan, amihez elegendo munkaval hozza fog ferni.
Megdolgozik erte rendesen az biztos
Semmifele megeheto csontot nem kap, sem nyersen sem maskepp.
Krumpli van par szaraz kajaban is, foleg edes krumplit szoktak hasznalni ha jol neztem itt, nem hiszem hogy nagy gondok lennenek vele, az idok soran azert az o emesztesuk is igazodik, de ha lehet valasztani akkor zabos vagy rizses szaraz kaja megy.Nala a sargarepa a meno, barmit megtesz ha repul fele par repa cserebe

Almat is szereti de azzal focizik kicsit mielott megeszi. -
Bjørgersson
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem két kilós csontot adunk nekik, szerintem a kettő együtt jó ha összesen van egy kiló. Lehet akkor nem is marhalábszárcsont, nem tudom milyen, édesapa szokta hozni nekik.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Baromfi csontot is lehet adni, de csak nyersen! Főzéskor csont állaga megváltozik, ettől lesz szilánkos, ettől törik és ebből lehet a baj. Nyersen nincs vele ilyen gond.
A BARF része a csontos hús is, ami leggyakrabban farhát nyersen. Semmi gondja nincs a kutyának tőle. De nem BARF-os kutyának semmi értelme. Az ilyen 2 kg-s b@szott csontokat meg kimondottan kutyaszívatásnak tartom. A kutya próbálja megenni, de nem tudja. Brutál erős szaga van, enné, de nem tudja, csak nyalogaja, meg harapdálja, de semmi...ez számomra a kib@szás kategóriája.
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Azert van mikor kap, de alapjaban veve nem szabad neki adni, mikor koldul.

Geczi vagy.

Ronesz akkor szokott jonni, mikor melegszenyot krealok. Szereti a tejfolt, sonkat, sajtot. De aztan maskor meg merev koma, fel se ebred ha elmegyek mellette.

-
Lompos48
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Sokszor koldulja az almát, annyira, hogy nem tudjuk lenyelni. Van amikor nem kell neki. Gondolom pillanatnyi metabolizmusfüggő a dolog. A tormát ellenben lopja!
-
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
Sajnos a legtobben ugy tartanak kutyat, hogy annak mikentjerol fogalmuk sincs. Attol meg foleg agyfaxt szoktam kapni, mikor szoros kisgyerekkent kezelik oket, annak minden baromsagaval egyutt.
Aztan mikor meg akarjak "magyarazni"
a kutyanak, hogy az a jo. Ne oda fekudj kiskutyam, mert felfazol.... Agyhalal emberek. 
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Majd ha egy hétig nem nyom a kutya, oszt felfordul nekik, akkor rájönnek.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az üreges csirkecsont pedig merénylet! Azt senki, még véletlenül se adjon a kutyának, mert szilánkosra törik, és vagy a nyelőcsövét böki át, vagy a gyomrát. De összeállhat még a beleiben egy csomóba, és bélcsavardoást okozhat! Nekünk annó egy tacsi keverék majdnem belepusztult egy ilyen csomóba...
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Lompos48
üzenetére
Nekünk eddig egyedül az almát nem ette meg, egyébként minden mást, amit adtunk neki. Most ezt ne úgy képzeld el, hogy minden vackot odaadunk neki, hogy megnézzük megeszi-e.

Ne kövezzetek meg, de mi úgy havonta egyszer szoktunk marhalábszárcsontot adni nekik és legalább egy fél napig el is szórakoznak vele. A majd' 13 éves pulinknak nagyon szép fehérek a fogai és fogköve is alig van, ha van. Annyira csak nem lehet rossz dolog. Persze, nem szakérteni akarok, mert tized annyi tapasztalatom nincs a kutyák terén, mint innen akárkinek, csak mondom.

(#16959) iwu: Vajon mit szeretnek benne annyira?

-
iwu
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
hát erről tudnék mesélni...nálunk mind3 szereti...nekünk nem nagyon marad...

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nekunk is van.

Winner_hun A csontot en se ertem, meg senki se adott ra ertelmes magyarazatot, miert adja neki. Mert szereti a kutya. Ahha....

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Abszolút egyet értek.
-
Winner_hun
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
de szánt szándékkal miért adnánk nekik olyan dolgot, amit nem tud megemészteni, és még jót sem tesz?
Ide tartozik a csont is. Ha nagyon bele akarja valaki képzelni hogy az jót tesz neki akkor max. a fogtisztítást lehet valamennyire megemlíteni de itt vége is.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A biglink még a frissen pucolt friss tormadarabot is viszi és eszi gond nélkül. A krumpli ellenben kifordul a szájából hacsak nem vajas vagy tejfölös.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A paradicsom, meg a burgonya átmegy rajta, hogy nem emészti meg, de nem nagy gond. A szőlő, és csokoládé lehet veszélyes is akár. Érintőlegesen olvastam erről, de hasonló lehet, mint az embereknél az ételallergia.
Én láttam már kutyát szotyizni, diót, cseresznyét, almát, szőlőt enni. A kolleganőm macskája oda van a paprikáért. -
canniball
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
" Viszont ami leesik a fáról..."
A szüleimnél az ebek a fáról lopkodják le az almát.
-
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Persze, főzve...azt hittem erről volt szó.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nyáron szoktunk nekik adni a fáról, a magot persze kivesszük előtte. Viszont ami leesik a fáról, van hogy megeszik, az ellen meg nem nagyon tudunk mit tenni, de szerencsére még nem volt gond belőle.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ezt nem tudtam, sokat nem kapott, csak egy fél merőkanál szaftot a tápra. Krumplit nem adok nekik, ezt is csak egyszer kapott.
Mindig tanul valamit az ember.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ott a magok elég veszélyesek mindenképp. Ha kijön, nincs gond, ha nem, ott lehet baj...tudok olyan kutyáról, aki ebbe halt bele. Bezabált cseresznyéből, bélcsavarodás, és nem tudták már sajna megmenteni. (Sajna a héten egy ilyet élőben végig is néztem az állatorvosnál. Mármint bélcsavarodás -> halál kombót. Persze azt nem tudom, hogy az mitől volt, lehetett csont, vagy valami idegen tárgy is.) Az a baj, hogy az én kutyám is zabagép, ha lepotyog a földre a gyümölcs, bezabálja...a ringló szilvától utána meg magosat f@sik, és olyan büdöset fingik, hogy nem lehet mellette megmaradni.
De egyéb élettani hatásról még ezeknél nem olvastam. A krumpli meg a paradicsom mellett ami kimondottan nem szabad az a szőlő.
Anno BARF-oztunk egy rövid ideig, akkor olvastam utána ezeknek.
canniball: burgonyát főve.
-
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Én rákérdeztem korábban a krumplira a dokinál, azt mondta csak annyi vele a "probléma" hogy nem tudja megemészteni, de pl. túlsúlyos ebeknél pont ezért jó lehet "ballaszt anyagnak" a kaja közé keverve: jóllakik de mégsem hízik tovább.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szánt szándékkal persze, hogy nem adnék neki olyat. És mi a helyzet a gyümölcsökkel, pl. szilva, meggy?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Az emésztőrendszerére nincs túl jó hatással, ahogy írták, nem tudja megemészteni. Meg a benne lévő szolanin állítólag nem tesz jót. Elvileg minél érettebb a paradicsom, annál kevesebb lesz benne, és főzéssel tovább csökken. Nem fog belehalni a kutya, de szánt szándékkal miért adnánk nekik olyan dolgot, amit nem tud megemészteni, és még jót sem tesz? (Ez van egyébként a burgonyában is).
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Tudtommal semmi. Csak nem tudja megemészteni, ahogy a krumplit se.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Mi van a paradicsomban, ami nem tesz jót a kutyáknak?
-
A tapot ette a kaja szaftjaval, nem paradicsomot es krumplit adott neki. Olvassatok el amit irt.
-
Winner_hun
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
A krumpli se az igazi választás mert kiviszi a vitaminokat a kutyából.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Dehogy, bezabált=táp+maradék paradicsomos krumplinak a szaftja....

-
Lompos48
nagyúr
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nagyon cuki. Sajat foto?

-
Cheesy
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Az ember fülébe is ugyanúgy belemehet a víz, nem védi semmi.
Ami még durvább, amikor búvárruhát adnak a kutyura és úgy mennek le a tengerfenékre búvárkodni! -
Bjørgersson
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez most. Tényleg tudnak így a víz alatt úszni? Nem megy a fülükbe a víz? Úgy tudom az nem túl egészséges a kutyáknak.
-

Winner_hun

-
Winner_hun
félisten
-
kenwood3
addikt
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Hat ahogy nezem elvezi.
A kutyanak mindegy mit csinal, csak a gazdaval csinalja. -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Ez volt az első szilveszterem a kutyámmal, és rettenetes fél a petárdáktól, tűzijátékoktól, stb. Valahogy meglehet neki tanítani hogy nem kell félnie? Pl. youtube -on megnyitok egy tűzijátékot, és miközben az szól labdázunk, vagy az oldalára fektettem hogy nyugodt legyen.
-
iwu
addikt
Buék kutyások!

Nálunk szerencsére egyik sem fél a petárdáktól, inkább csak ugatják...sőt, otthon le is szoktunk róla, mert approtírozna vele a "hülye"

Viszont idén a golden parádézott...Elkezdődik a durrogtatás, a juhász ugatja. Mondom kimegyek kicsit hozzájuk. Erre goldi játsza a hattyú halálát, hogy ő hogy fél, és tolja be magáét a házba...mondom lofax kistáska maradsz kint
nah, 10 perc múlva cseng a teló , a szomszéd az, hogy ne keressem a kutyát, bent van náluk a lakásba, mert félt...

a hiéna
Átmegyünk kb 1 óra múlva szilvesztert köszönteni, goldi bent fexik, örül nekünk, majd amikor leléptünk, kijön ugye és már rohan is a játékáért....dobálok neki, jön egy rakéta, majd be$z@rtam, ezek meg össze sem rezzentek
persze bementem a házba, mire 20 perc múlva indultunk vendégségbe, addigra már újra bekuncsorogta magát a szomszédhoz
-
Bjørgersson
félisten
Viasat 3, 19:10 - Kutyám, Jerry Lee 2

-
Winner_hun
félisten
-
Bjørgersson
félisten
Száradjon le a töke annak az agyhalott nyomorultnak, akire most jött rá a tűzijátékozhatnék.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Aztan mikor meg akarjak "magyarazni"
a kutyanak, hogy az a jo. Ne oda fekudj kiskutyam, mert felfazol.... Agyhalal emberek.
)