Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én sem merném az enyémet elengedni

Sajna nem mindig fogad szót...Aztán kergethetném estig
-
válasz
thunder505
üzenetére
Regen en is kint a mezon elengedtem. Aztan egyszer elszaladt egy oz utan es kb 2 oran keresztul kajtattam utana, mire meglett. Tobbet nem engedtem el. Csakis porazon a kapun kivul.
-
thunder505
csendes tag
Igen én is éppen ettől tartottam, de most már nagyon vigyázok rá, de ez neki nem nagyon tetszik, nem szeret mindig velem lenni, tegnap amikor elengedtem pont egy nyúl szalad a mezőn, utánaeredt, negyed óráig kiabáltam hogy jöjjön vissza, az volt a szerencse hogy fel volt szántva és pici a kutyám.
Jól ki is fáradtunk Ő a futásban én meg a kiabálásban.....( nagyon szeretem a foxi kutyusomat). -
iwu
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
nekem bejött

-
fattyu
veterán
válasz
thunder505
üzenetére
Mostanában kicsit több vadász vs kutyás atrocitást hallottam mint amennyit elbír a gyomrom. Ha vadászterületen elengeded a kutyust kockáztatod hogy egy hobbimészáros borvirágorrú alkesz fasz kilövi mert veszélyeztetted a vadállományt....
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mármint a tied.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
thunder505
üzenetére
Kozteruleten nem engedheted el hivatalosan, de ha talalsz olyan helyet, ahol senkinek sem vagytok utban, semmi akadalya.

-
Winner_hun
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Elég gyenge beszólásnak sikeredett

-
thunder505
csendes tag
Bocsánat kedves Kutyabarát társaim, de lenne egy kérdésem; múltkor néztem a tv-t és azt mondták benne, -idézni nem tudok, mert nem mindent jegyzek meg- hogy a kutyákat elengedni a városban illetve a városon túl sem szabad, nekem azért olyan fontos mert én kint lakok a város szélén és elszoktam vinni a kutyusomat sétálni az erdőbe ahol még vadásznak is, máshova azért nem viszem mert ott szabadon vannak a kutyák, és az én kutyámat megmarják.
Hova vigyem a kutyámat szerintetek? -
Bjørgersson
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Milyen kis vicces vagy. Nem.
-
iwu
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
jah, otthon lesznek részletesebb képek

de az útmutató annyi, hogy legyen sok deszka, facsavar, meg centi és fűrész
nekem két régi fakapu volt az alap és egy faláda
igazából legó, csak piszkosabb
és de jó látni a régi képeket újra

a középső képekről látszik, honnét indult a projekt.
-
iwu
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
iwu
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
holnap előkerítem

-
Tom5
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Pont ez az, hogy most valahogy jobban. Jó lenne kibírná csütörtökig (nem is péntek).
-
TazLeacher
nagyúr
Lehetséges. A Suliban, ahova járunk - mondjuk kan kutya - ki kellet rakni az oviból a kutyust, mert még nem volt 5 hónapos és ivarérett lett. De amit mondasz, az nem feltétlen az jelenti. A kölyök kutyának még ennyi idősen is, amíg nem ivarérett, kölyök szaga van, amire sokszor rámozdulnak az ivarérett kutyák. A nyalogatás meg természetes. De persze Te látod, hogy ez mennyit változott.
-
Tom5
addikt
Sziasztok.
5 és fél hónapos lett Luna. (tacsi - bolognase keverék kislány 7,2 kg) jövőhét péntekre van időpont ivartalanításra, de aggodunk mert elkezdte nyalni magát elég sűrűn és a kan kutyák is egyre jobban szaglásszák, kerülgetik. Volt akit már vissza kellett fogni. Lehetséges, hogy tüzelni fog hamarosan?

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Sajnos még egy szög beverése is problémás nálam

Ergo lehetetlen,hogy magam valaha össze tudjam rakni
-
Úgy könnyebb azért

Nyár vége óta van nálunk a kutyus eddig nem ment be házba ki is béleltem neki télire a fást,hogy majd ott alszik.Oda szokott bejárni és ott aludt eddig.Erre ma azért a régi helyéről átvittem a házát hátra kedvet kap hozzá.Be is gyömöszöltem ,hogy lássa milyen bent és hátra megtetszik neki ,szórtam be kaját a házba,de nem fűztem, hozzá sok reményt.Este megyek ki megnézni mit csinál erre bent fekszik a házba.
Ki érti ezt?
A régi helyen miért nem volt jó.
Csak kicsit rozoga már a ház és azért akarok valami jobbat.Csak kérdés mennyire "lehúzás" a hőszigetelt ház...
Elég drágák is... -
Bjørgersson
félisten
-
Sziasztok!
Hőszigetelt kutyaház van valakinél?Mennyire jó ötlet?Termofüggöny nem veszélyes?Olvasta pro-kontra érveket a neten.
Vizsla keverék kutyának mi az ideális méret?
Én közepesnek gondoltam,de most néztem egy táblázatban ahol ebben a méretben Beagle,Spániel,Puli tartozik.
Nos náluk nagyobb azért.
Testéhez mértet szeretnék,hogy könnyeben bemelegítse
Köszi
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Nincs egy hónapja,hogy eltemettem a 12 éves német juhászomat-ugyanezzel a tünetekkel indult,volt több hullámvölgy,de hiába.Több orvos is látta,de megmondták,ideig-óráig tudják csökkenteni a fájdalmát,készüljek a legrosszabbra.
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó minőségű tartós nyakörvet kutyusomnak?
Ferplast VIP bőr nyakörvek mennyire jók?
Közepes termetű a kutyám.Köszi
-
fattyu
veterán
ad egy egyértelműen a műtét mellett vagyok én is
Ad kettő
Srácok kisállatbiztosítás.
Aki teheti azonnal. Nem összeg viszont csak bizonyos koráig lehet az állatnak megkötni és pl egy ilyet azonnal fájdalommentessé tehet anyagilag legalábbis.
nyilván vannak kivételek. oltások kullancsos dolgok meg talán a DP sem tartozik bele, nekünk már így is mocskosul megérte... -
lacos001
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Mindenképpen műtét lenne részemről,ha a helyedben lennék........
Ha ez lesz a döntés,akkor sok sikert kivánok!
mellesleg a 60-70K nem is sok,a francia bulldogunknak "térdficam" utáni izületi tok balhé miatti műtéte volt 55K+3x10K infúzió+15K egyéb költség,kötözés,gyógyszerek stb.....de minden költséget tekintve,ami nem tartozik szorosan ide simán 150K volt 4 évvel ezelőtt.....és ez nem gerincbonyolultságú beavatkozás volt -
kenwood3
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Kidussal értek egyet, 1 jó dokit keresnék és én is belevágnék

-
capulet75
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ő a te társad, ahogy te is az övé. Küzdj érte.
-
Kidus
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
En bevallalnam, olyan dokival akiben bizok.
Ha gondolod korbe tudok kerdezni tanacsert, kihez merre de ha jol emlekszem azt irtad Pest neked kicsit messze. -
runner 125
nagyúr
Noh, meghoztam, megtörtént a röntgen.
Szegényem annyira félt, reszketett, h összepisilte magát, pedig nem egy félős eb.A diszplázia gyanúja hála ég kizárva teljesen, mi több, azt mondta a doki, h példaként bármely előadáson bemutatná a röntgenfelvételét, h mennyire hibátlan a 10 éves kor ellenére a csípő rész.

Viszont a fő probléma gerinceredetű. Egészen konkrétan a hátsó lábak környékén az egyik csigolya az izületi nyúlásból adódóan (oka: kor és h németjuhász...) el van csúszva, és nyomja a gerincvelőt, a tökéletes inger nem tud átfutni rajta - ezért a koordinálatlan hátsó végtagi mozgás.
Első körben nyilván megoldásként a műtétet említette meg, de abszolút korrekten lefektette, h egy gerinceredetű műtét mindig kockázatos. Egy részből a felépülési idő is, illetve a műtét végkimenetele is, de van 20-30% esély a kiújulásra is.
Mindemellett azt mondta h ha úgy döntök, megoldható - a kockázatot tudatában, mivel a kutya egészségi állapota ezen kívül remek, jó fizikumú, illetve az izmok sem sorvadtak még le a hátsó végtagokról.
A genetikáját tekintve az apukája tavaly halt meg, 15 évet élt, ebben bízva azért csak van még 4-5 éve.Oldalról:

Végezetül kapott egy szteroid injekciót, azt mondta, h ez kicsit felfrissíti, illetve javasolta h vegyek neki Milgamma N kapszulát, ami az idegekre jó hatással van. Gyógyszertárba kicsit furcsán néztek, de az emberi adag 3-4 kapszula / nap, úgyhogy megfelezve ezt szépen beadogatom neki.
Szerintetek? A műtét költsége egyébként 60-70k lenne.
-
runner 125
nagyúr
Köszönöm mindenkinek.
Sajnos Pest messze van nekem, itt lakunk nyugaton. Sopron - Szombathely.
Meglátjuk holnap mi lesz a röntgen eredménye, kíváncsi leszek.
Attól viszont félek, h miként fog reagálni az idegen környezetre. Szégyen, nem szégyen, soha nem volt rajta póráz. Nagyon nagy a telek, így azon belül mozgott egész életében. -
capulet75
addikt
Ha jó kedélyű, van étvágya meg aktív, akkor műtét. Ám mindenképp konzultálj egy profi dokival aki nem csak azért műtené mert van benne pénz.
Dr. Jenei István
Cím: 1237 Budapest, Árvíz u. 3.
Telefon: 06 (1) 283-7275, 06/20/979-2051A legjobb doki akit valaha láttam. Nem vicc, ez az ember egy csoda. Telefonon nem nagyon lehet utolérni, de ha tutira akarsz menni, őt válaszd.
-
Kidus
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
En is kitartok a vegsokig, ha nem a szegeny allat szenvedeseit hosszabbitom meg.
Van ahol mar onzes probalkozni es nem eri meg, sajnos nekem is volt ilyen es a kutya 3 honapos volt... de ha van miert es jok a kilatasok, akkor persze, en sem hagynam, imadom a kutyamat, barmit megtennek hogy segitsek rajta. -
TazLeacher
nagyúr
Csatlakozom. Én "nem vagyok normális", én végletekig elegyek. Ha most azt mondanák, hogy bármelyik előző kutyámat visszakaphatom egy évig mondjuk 100.000 Ft-ért, már perkálnám is le...viszont ha az orvos azt mondja, hogy tényleg itt a vége, azt viszont el kell fogadni. De amíg van esély...
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Szia!
Ha pesti vagy, lehet érdemes lenne elvinni Rákosligetre.
Ha érdekel, priviben elküldöm Olasszy Krisztián telefonszámát,Üdv
Z
-
Kidus
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Te tudod, mi a legjobb a kutyadnak, mennyi idotok van ra, amig felepul, mik a lehetosegek ( anyagi es nem anyagi ).
Oreg kutyanal mindig riziko az altatas, a mutet, es a felepules is lassabb.
Viszont nyilvan igy nem maradhat, ha nagyon szendved tole, tehat vagy elaltatas, vagy mutet.
Ha ezen kivul semmi baja, es a folyamattal tisztaban leve van ra lehetoseg, en nekimennek a mutetnek, ha az en kutyamrol lenne szo.
Van amelyik kutya tiz evesen mar nagyon oreg, de van amelyikben meg boven van par ev, ezt te tudod te latod az allatot
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Pénteken viszem állatkórházba a németjuhászunkat.
Lehet h én vagyok túl makacs, de nem szeretném még szegényt elaltatni.
Most múlt 10 éves, sajnos mint a németjuhászok jó részénél nála is kialakult a csípődiszplázia - ami még nem biztos ugyan, mert lehet gerinc eredetű is a problémája.
A tünetek úgy kezdődtek h pár éve nem bírt felállni, csak ült, és fájlalta a hátsó felét. Állatorvos pár injekcióval és némi gyógyszerrel helyrehozta, de sajnos akkor nem említette h a baj ennyire előrehaladhat. Mostanra már erősen húzza a két hátsó lábát, néha össze is rogyik.
Délelőttre kaptam időpontot, el fogják addig altatni és úgy csinálják meg a vizsgálatokat, röntgeneket.
A dokival csak pár szót tudtam váltani telefonon, ha valóban csípődiszplázia miatt alakult ki nála ez a helyzet, akkor szerinte a műtét már nem a legjobb megoldás egy ilyen öreg kutyánál, mert a gyógyulás sokkal hosszadalmasabb lehet, ugyanis - ha jól emlékszem - ebben az esetben a combcsont fejét gyakorlatilag lefűrészelik, és kipótolják, így újra a régi a lehet.
De, itt hozzátettem egyszerre, h ezen a problémán kívül roppant egészséges, vidám, és jó étvágya van, aktív életet él ennek ellenére is.Szerintetek? Ha, valóban ez lesz a probléma megműttessem?
Szerencsétlent így sajnálom már nézni is.
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Megrendeltem a Brit Premiumot, azt hiszem mindketten elégedettek lehetünk:
ugyan
- kevésbé praktikus és környezetbarát a csomagolás
- a Dog Chowban különböző méretű szemek vannak köztük jó nagyok is hogy rágjon az eb, ezzel szemben ez "szabvány méret" úgy láttam nem is rágódott annyit rajta
de
+ szerdán leadtam a rendelést, csütörtökön jött az értesítő hogy postázták, tegnap itt volt a cetli hogy kerestek az áruval; azaz a rendelés utáni 2. munkanapon megjött a cucc
+ nem értettem a reklám dumát mely szerint a 12kg-os kiszereléshez 3kg-os ajándék jár közben pedig csak 15kg-osat lehet rendelni, a csomagban egy kisebb és egy nagyobb zsákot hozott a posta így megvilágosodtam: 12kg+3kg lesz az csak eleve 15kg-ként van feltüntetve a webshopban; aztán kibontva kiderült hogy rosszul világosodtam: egy 15kg-os és egy 3kg-os zsák jött, azaz összesen 18kg-ot kaptunk
+ kicsomagolás közben kipottyant két zacsi ilyen és két tasak ilyen bónusz ajándék
+ lehet csak éhes volt a dög de nem nagyon gondolkodott rajta hogy megegye-e.Summa summarum: részemről kifejezetten ajánlott.

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Miért ki ő?

Én nem is ismerem. -

-
monti0222w
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Az alap sztorit ismertem, a filmet nem, de igy is ütött a film, ez a hűség példaképe!

-
kenwood3
addikt
Minden kutyaszerető ember figyelmébe ajánlom, ma este az m2-őn 20:45-től kezdődő filmet

-
capulet75
addikt
Szép darab.

-
Idiofil
aktív tag
Köszönjük.
A szokásostól egy kicsit előrébb áll az alsó állkapcsa, de senkit nem zavar, csak furcsán néz ki, amikor este kocsival ráfordulok a kapura és csak a 2 fehér agyar látszik messziről
Plusz nem tudom, hogy az arcszerkezet miatt, de egy csepp nyála nincs (feleslegben, ami kicsöpögne) -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Berakok ide 1-2 képet naponta és kevés lesz az 1 Gb is...
-
Kidus
őstag
Mentunk egyet osvenyt jarni

Remelem behozza, valahogy egy macskas is belekerult es nem birom kiszedni -
Bjørgersson
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Most mondjam azt, hogy az a 100 is csak 90?
Be kellene már mennem a Telenorhoz valami más csomagba átrakatni magam. 
-
fattyu
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére

+1 -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Én már a 100MB-s mobilinternetnek sem örülnék...

-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Miért, te talán örülnél ha a havi 100MB mobilinternetből 2MB-t egyből leszívna egy kép, feleslegesen?

-
capulet75
addikt
válasz
Idiofil
üzenetére
Imádom a boxereket. Bezzeg a kutyám az nem, a boxereket utálja. De csak a boxereket. Ha találkozunk egyel tök mindegy hogy szuka vagy kan, öreg vagy 5 hónapos, tuti nekipattan. Hogy miért csinálja ezt, azt nem tudom.
Próbáltuk megfejteni az okokat, a legvalószínűbb az hogy rasszista. 
-
hrvp
aktív tag
KÉP
Így talán nem leszek meglincselve![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Okuyama
tag
válasz
zsof Nokia
üzenetére
Szerintem ugygondolta hogy neked is ajándékoz párat

-
joey0235
aktív tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
látom itt már minden baj

-
Bjørgersson
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Vagy beszúrás helyett linkelni.
-
zsof Nokia
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Mert egy hülye idióta szaporító a sok állatvédő nem győzi a menhelyekről menteni a sok altatásveszélyes kutyát, ez meg szaporít

-
Dr.Zoo
őstag
Egyszer, egy kiállításon a Strázsa pályán, ölemben Borácskával odabillegett hozzám két fiatal lányka. Megsimizhetik? Persze. A 14.5 kilós kan azonnal hanyattvágta magát, mint egy rosszlány, és élvezkedett.
Egyszercsak bekérdezi az egyik, hogy fedeztetünk vele? Mondom elvileg igen, de nem minden áron, látni kéne a szukát. Egyre csak kérdezi mennyiért fedez... Mondom drágám, míg nem látom a szukát, nem nyilatkozom. Asszondja nekem: van egy édibédi francia és játszótéri keverék szukája, csak azt kéne...
Mikor látta az arcomon a felhőket, megkérdi: rosszat kérdeztem? Válaszként felsoroltam a kutyánk őseit, majd eddig elért eredményit. Mikor végeztem, nem volt több kérdése, megköszönte, azt tovább billegett...
(biztos talált kant, de először szerintem nem jött át neki, hogy mi a bajom...) -
joey0235
aktív tag
Mai játék

-
fattyu
veterán
válasz
Agostino
üzenetére
egy egészséges kutya 10 órát kibír nagyjából onnan hogy felnőtt méretűre nőtte magát. értsd 7-8 hónapos korától tutter. Előtte nyilván egyre ritkulóan megeshetnek balesetek egy teljes munkanap hosszában, de nem az a megoldás amit csinálsz.
Eszerint magadnak nehezíted és odázod el a tényleges szobatisztaságot.
Nem tudok neked való tálcát ezen túllépve sem.
-
Agostino
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
üdv
pedig egyszerű. de. sétáláskor intézi a dolgait. azonban ahogyan te sem meló után mész egyedül wc-re, neki is ki kell valamikor napközben mennie. de nem ez volt a kérdés, hanem a nem túl magas peremű alomtálca. fressnapfban csak ezeket a magasabb cicahelyeket láttam, de azok felejtősek
-
Bjørgersson
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Duplareg?
-
Agostino
addikt
sziasztok
alomtálcára volna szükségem. a helyzet az, hogy a kutyám teljesen rendesen a papírra intézi a dolgát, ami tök jó, de néha annyit pisil, hogy nem győzi a papír. a pelenka drága, plusz nekem a no kategória. arra lennék kíváncsi, hogy hol tudnék olyan alomtálcát venni, aminek nem magas a pereme, maximum pár centi, mondjuk kábé 50x50 cm méretű. alulra menne macskaalom ami más téren már jó bevált, arra papír a megszokás végett és mindez egy tálcába. nature macskatálcát láttam de azoknak magas a sarka, sose menne bele.
-
fattyu
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
hagyd el. túl vagyok 8-10 válaszváltáson vele. átment személyeskedésbe törölve lett. a kiváltó baromság nem lett sajnos.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Anulu79
üzenetére
Minek szaporítani a keverék kutyát?
Nincs tele a menhely keverék kutyával? (Nem mintha fajtatiszta nem lenne) Nem elég a sok baleset, még termeljétek is! Gratulálok! Legalább ne lennél büszke rá...a pofám leszakad. Van ennél lejjebb? A felelősség ilyen szintű teljes hiány egyszerűen már dühítő. A helyett, hogy elhúznál vele az orvoshoz és kiivartalanítanád még termeld a leendő menhelyvárományosokat vagy az expressz rovat "ingyen elvihető" hirdetéseit. Sok sikert, büszke lehetsz magadra!És még oda is írod:
Anyagiaktól és kötelezettségektől mentesen.Mert így működik ez...6-8 kis kutya az bizony kötelezettségektől mentes. Neked nem állat kéne hanem egy búgócsiga, mert az való neked.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Spórolós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Elég drágák is...