Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Dark Archon #30288 üzenetére
Nem értelek,nem személyeskedtem veled,és eddig tulajdonképpen elég normálisan beszélgettünk már többször.
Nem értek egyet azokkal akik kijelentik,márpedig xy fajta kutya az ilyen és kész.
A bandában van 3 beagle is, elektromos nyakörvet használnak a gazdáik,miután látták tapasztalták,hogy milyen eredményesen lehet képezni a kutyát.és tökéletesen engedelmesek.
Nem szolgák,boldog kiegyensúlyozott kutyák,nyugodtan mehetnek a nagy területen a lakihegyi adótorony környékén,eszükbe sincs elszaladni,kóborolni,ha egy nyúl felbukkan,és elég sokszor előfordul, az első szóra visszafordulnak csípés nélkül.
Kizárólag nevelés kérdése az egész.
Nyilván előfordulhat egyedi esetben egy egy példány,bármilyen fajta kutyánál,hogy szinte kezelhetetlen.De szerintem legtöbbször ez is csak kifogás.Nem találták meg az egyénileg megfelelő módszert.Szívesen bemutatom neked Athénét,hogy a saját szemeddel lásd,milyen egy kiegyensúlyozott,vidám kutya akit bárhová vihetek, póráz soha nem volt még rajta.
Nem fél tőlem csak tudja hol a helye,pedig erősen alfa egyed."Aki ad,az nyer"
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dark Archon #30288 üzenetére
kérdeztél, válaszolt. ne kérdezz ha nem akarod fel se fogni a választ. Daffnit én személyesen ismerem, soha nem akarna neked rosszat.
véletlenül én is válaszoltam priviben, eléggé hasonló dolgot.
a kutyák alapvetően fajtától függetlenül hasonlóan működnek. tehát van a falka, és van a vezér. ha ő mondja meg mikor és hova mehet, akkor ő a vezér. ez szerintem is ennyire egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Dark Archon #30286 üzenetére
Azon kívül, hogy megtalálom a kutyát, ha meglép mellőlem?
Erre nem gondoltam, számomra ilyen elképzelhetetlen
"Aki ad,az nyer"
-
addikt
válasz Dark Archon #30284 üzenetére
http://www.gpsorak.hu/termeklista#5
Igazából mire jó?
"Aki ad,az nyer"
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Dark Archon #30187 üzenetére
Á, nem vashordóban tartom, az túl lakályos lenne. Papírdobozban van, eső után cserélem. (ja persze a kutyát) Mindííg dobnak ki újabbot a városi népök...
Osztáng felénk nem is eszik drágább tápot a kutya, mint a gazdája, ami városi népekné' gyakori. Csak asztatot nem értem a gügye agyammal, hogy mijé van az, hogy mindííg városbú hozzák kija kutyákot falura a kocsibú kibaszni, falubú városbe mijé nem kerű így kutya?[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Dark Archon #30181 üzenetére
Nem azért tartok kutyát, hogy sétáltatva megnézzem mi támad rá. Konkrétan ilyen helyzetben tehát nem voltam nyilván. Falun ez rendkívül életszerűtlen helyzet. Viszont, ha fel kellene készülnöm rá, oly módon tenném, hogy biztosra menjek. Ezeket az eszközöket viszont nem írhatom le ide.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Dark Archon #30178 üzenetére
70 Ft -ért lehet kapni zacskóban őrölt borsot... és igen láttam már purhabot közelről.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dark Archon #30168 üzenetére
Amikor minket támadt meg amiről irtam is, akkor nekem szerencsém volt, mert lemeccselte a kutyám a böszmeséget. nagyobbik baj, hogy ez úgy marad meg a blökiben, hogy a nagyobb kutya az támad, és előbb-utóbb megelőző csapásként eleve rátámad a nagyobb egyedekre. Ez meg nem kívánatos. veszélyes, fölösleges, és pl kiállításon nem tudjuk elkerülni, hogy ne találkozzon más, tőle nagyobb kutyákkal. Az egy másik dolog, hogy a végén emberünk előadta, hogy mi támadtunk rá. hogyne.
tehát, ha nem tudod elkerülni a balhét, akkor első, hogy pórázra teszed a sajátod, amit persze, ha már ott a másik, elengeded, és rugod, szúrod, ölöd a másikat. és persze a harmadik kezeddel felveszed videora az egészet, ha perre viszik utólag meg tudd magad védeni a biróságon is.
a paprika spray egy magabiztos kutya ellen semmit se hat, azt mondják a tapasztaltabb megtámadottak. ha teknikás az ellenfél kutya, akkor nemhogy a grabancát nem tudod megfogni, de még a kezedet is letépheti. ha már ráfogott, akkor tudod hasba rugni, egyébként sokkal gyorsabb, mint mi.
szóval igazából egy tökös, teknikás kutya ellen nem sok mindent tudsz csinálni, kvázi biztosan megsérül a sajátod, és magad is.
a keményebb meccsek nagyon gyorsak, vödör vizre idő nincs, ha komoly a balhé, akkor vezényszó se fog működni, hiszen ő az életéért, vagy a te életedért küzd. Ez egy kicsit fontosabb, mint a parancs.
sajnos ma Mon a gazdák 99%nem képes kezelni a kutyáját. nagyon sok a rossz iskola is, emberek fejében is nagy a baj. 110kilómmal éppen elbírnék a 40kilós kutyámmal, nem is tudom hogy képzelik az emberek, amikor 70kilós kutyát vesznek magukhoz, hogy majd megtartják 70-80kilósan. nincsenek tisztában azzal, hogy maguk mire képesek. jogilag meg szöges pl tilos, hiszen állatkinzás. pedig anélkül lehetetlen megfékezni egy ekkora böszmeséget.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Dark Archon #30048 üzenetére
Pont az adó részben van gomb elem.
https://www.vartamintabolt.hu/varta-cr2430-kalkulator-elem
3V CR 2430"Aki ad,az nyer"
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #30044 üzenetére
5 imulzus fokozat vajon milyen tartományban van? Ugyanis az én nyakörvemen 2x7 impulzusfokozat van, és annak az alsó harmadát használom. Most vagy nagyon erős az összes, vagy nagyon gyenge, vagy túl nagy a különbség egyes fokozatok között. Ez nem egy kifinomult eszköz, szerintem felelőtlenség minden sz@rt rárakni a kutyára.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
addikt
válasz Dark Archon #30044 üzenetére
Gombelemmel működik,hamar merül,200 méterből jó esetben pár méter lesz nyílt terepen.
nehézkes kezelés,nehézkes erősség váltás..........A spray szerintem hülyeség.
"Aki ad,az nyer"
-
z123456789
addikt
válasz Dark Archon #22395 üzenetére
(#22395) Dark Archon
Istenem, mik vannak?
Nagyon jó veszényszót találtam ki.Meg volt a tegnapi oltás. Egy here még hiányzik, azt mondta a dokibácsi hogy azt majd figyelni kell hogy leszálljon. Megdicsérték hogy nagyon aranyos, szép kiskutya, fogai rendben, szeme rendben, szőre szép, a bolhák kimentek belőle, a csípések helyét még vakarja, de már egyre ritkábban ahogy észrevettem.
Viszont van egy köldöksérve. Nagyon elszomorodtam. Éreztem hogy van valami a hasánál, de nem tudtam mi az. Azt mondta az orvos hogy augusztus első napjaiban, amikor viszem a következő oltásra, lehet meg is műti. Úgy beszélt róla mint egy karcolásról. Számomra azért a sérv az megdöbbentően hangzott. :S Úgy fogalmazott hogy a legtöbb kutyának van ilyen öröklődő sérve, ezt össze kell ölteni, és kész, úgy van rendjén, hogy később ne legyen probléma belőle. Tehát mint egy minden napos zoknifelhúzás, úgy adta elő a műtétet, én azért kihűltem... Tényleg nem annyira vészes dolog ez? -
addikt
válasz Dark Archon #22369 üzenetére
szerk.: bár lehet, hogy 20 perc alatt megtanulja, de hogy aztán 20 perc alatt el is felejti a kutya, az is biztos
nyilván ahhoz,hogy rögzüljön nem elég 20 perc.
Azért a ahhoz,hogy megijedjen,elég hülyének kell lenni
Egy kis bőrpír jobb mint egy medencetörés
"Aki ad,az nyer"
-
addikt
válasz Dark Archon #22360 üzenetére
A fojtó nyakörv megrántása fájdalom és kellemetlenség, amit hozzád fog kötni.
Az elektromos nyakörv kellemetlen, (kb mint amikor megnyalod az elemet) és nem hozzád köti.Nem csodaeszköz,nem hit kérdése. Igen komolyan, alaposan kell a használatával tanítani a kutyát.
Bizony az is haszna,hogy nem csak neked fog szót fogadni,hanem a családtagoknak is.
Athénét külön kellett tanítanom,hogy rajtunk kívül ne reagáljon más parancsára.
Ezt is igen rövid idő alatt tudtam elérni.Bár minden jól képzett kutya esetében gyakori,hogy határozott parancsot idegentől is elfogadhat.
"Jó lenne mondjuk, ha lehetne kölcsönözni ilyen pórázt, hogy legalább kipróbálja az ember."
Na az b@szna be!
A használatát,a képzési módszertanát el kell sajátítani, meg kell tanítani először arra is,hogy mit jelent a gyere id-hozzám-lábhoz stb vezényszó.
Szívesen megmutatom neked,ha össze tudunk futni valahol.
A te kutyádon természetesen, 20 perc alatt megtanítom hogy azonnal jöjjön ha hívod.
"Több helyen is olvasható, hogy a beagle negatív motivációra inkább a te akaratod ellenkező fog teljesülni, ha úgy teszik "makacs" lesz a kutya, fellázad."
Ezt azok terjesztik önmaguk megnyugtatására,akik csődöt mondtak,Hányszor hallottam már ilyeneket.
"S te is belekavartad a fajta jelleget, "
nyilvánvaló,hogy vannak fajtára jellemző tulajdonságok, de ezeket felül is lehet írni,ill. elnyomni.
Na most már tényleg kellene egy topik találkozó.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #22360 üzenetére
Mennyi tévhit származik abból ha az ember nem elég tájékozott egy adott témában és úgy alkot véleményt.
Az elektromos nyakörv nem fáj ember. Van rajta mondjuk 100 fokozat és 5-ös szintet használsz. Meg sem érzed ha magadon kipróbálod, a kutya sem fájdalmat érez csak egy apró kis impulzust.
És senki sem állítja, hogy nincs fajta jellege a kutyáknak, hiszen más és más célokra lettek kitenyésztve.
Több helyen is olvasható, hogy a beagle negatív motivációra inkább a te akaratod ellenkező fog teljesülni, ha úgy teszik "makacs" lesz a kutya, fellázad. - ugyanezt mondta egyik ismerősöm a huskyjáról most suliba járnak és haladnak.
A kiképzőpóráztól idegenkedtem én is de aztán kölcsönkértem az ismerősömét és megszerettem. Ha laza akkor olyan mint ha nem lenne a nyakán semmi, ha meg ügyesen a füle tövéhez rakod akkor nem fog húzni ezáltal nem is okoz neki fájdalmat. A nyakuk elég izmos simán tudnak erőt kifejteni viszont a fültőnél érzékeny és esze ágában sincs húzni ha ott van a póráz. Javaslom nézd meg Cesar bácsi milyen pórázt szokott a kutyákra rakni mikor sétál velük.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
addikt
válasz Dark Archon #22346 üzenetére
A fojtó nyakörv-elektromos nyakörv párhuzam igen téves elképzelés.
A valóságban teljesen más.A nyakörv megrántását a személyhez köti, tőle fog "tartani"
Az elektromos nyakörv haszna a Pavlov elméleten alapul,szól a gazda gyere ide-nem engedelmeskedik-csípés- újabb vezényszó!
Igen hamar rájön,ha nem azt csinálja amit a gazdi mond akkor kellemetlenséget okoz magának!! Nem a gazdához köti a csípést.
Soha nem fog "félni" a gazdától, nem húzza be fülét farkát ha rászól, csak egyszerűen azt csinálja amit mond.Szívesen megmutatnám neked a robot dobermanomat, hogyan viselkedik.
Igazi felszabadult, játékos,kutya, csupa örömökkel, kalandokkal az életében.
Mert bárhol bármikor szabadon lehet, nem kell félnem,hogy egy macska után iramodva elüti az autó, vagy mérgezett-pengével töltött virslit felszed az utcán.Viszont ha szólók, azonna!!l reagál, azonnal rám néz és azonnal teljesíti a "vezényszót", örömmel,boldogan nem robot módon.
Igazi szabadságot élvezhet,viszont ismeri a korlátokat, soha nem távolodik el messzire,anélkül hogy ne tartana szemmel (jó ez fajta jelleg, mindig készen kell állni ha a gazdit meg kell védeni)
Nem lép le az úttestre, nem rohan bicikli-motor után stb.Soha sehol nincs rajta póráz.
"Aki ad,az nyer"
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #22346 üzenetére
A fojtó nyakörv az adott pillanatban fojt csak ahogy enged a húzásból máris kilazul. De az csak egy eszköz mert amint rá kerül a sima ugyanúgy fog húzni.
Miért ne hozhatna önálló döntéseket a kutya? - Miért ne hozhatna önálló döntéseket egy 4 éves gyerek? Ennyi erővel. Azért mert ha nincs felette kontrollod akkor veszélybe sodorja magát. Kiszalad egy autó elé, vagy megküldi egy vaddisznó az erdőben. ( oké biztos nincs de ezzel csak arra akarok célozni, hogy bármi történhet ) Attól még nem robot, hogy engedelmes, mint ahogy a gyerek sem az attól, hogy hallgat a szüleire és tiszteli őket.
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #22338 üzenetére
Tényleg? És hány szakemberrel beszéltél már ez ügyben? Akkor van rendben a kutya-gazdi kapcsolat ha te vagy a falkavezér, ő nem hozhat önálló döntést. Azt, hogy átszalad az erdőn úgy, hogy te erre nem adsz engedélyt nekem elég önállónak tűnik. Azt, hogy nem tudom a figyelmét megszerezni az megint csak a nem megfelelő kapcsolatra utal. Én ezt most tanulom a saját kutyámmal, még fiatal és nagyon hebrencs, ha másik kutyát lát vagy nem akarja csinálni amit kérek akkor nagyon nehezen tudom elérni, hogy rám figyeljen de dolgozok rajta és idővel meg lesz az eredménye ebben biztos vagyok. Ez a bekapcsol az orra kikapcsol a füle nagyon is sztereotipikus mondat megint csak. Hall ő téged ne aggódj csak éppen cseszik rá, hogy mit óbégatsz mert nem te fogod eldönteni, hogy ő mikor hova megy. Ahol rendezett a viszony ott ez nem így működik. Nekem nem hagyja az önérzetem, hogy ebbe belenyugodjak mert én gondoskodom róla, én tőlem függ a jóléte ahogy itt írták korábban akkor az én szabályaim szerint kell játszania, mint ahogy a gyerekemnek is kellene ha lenne.
Sok megoldás létezik szerintem egy elektromos nyakörv pl. nagyon finom módja annak, hogy rávezesd te vagy a főnök. Persze segédeszköz nélkül is működnie kell, ha rendezed vele a viszonyodat.
jer1cho: akkor nem csak én gondolom így.
z123456789: én nem mondom, hogy ez minden esetben egyszerű de kellő szakértelemmel biztos vagyok benne, hogy mindegyik kutyánál lehet eredményt elérni. persze, ha kevesek vagyunk hozzá azt is fel kell ismerni és segítséget kell kérni. én is úgy voltam vele, hogy majd autodidakta módon megtanítok mindent, aztán még is suliban kötöttünk ki.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #22335 üzenetére
Ez egy beagle, ki van zárva, hogy nem enne - Én nem szeretem mikor egy viselkedési normát vagy egy jellemvonást egy fajtával azonosítanak. Legtöbbször azt hallom az ismerőseimtől, hogy nem lehet beagle-lel póráz nélkül sétálni mert megy az orra után. Aztán azt látom, hogy tényleg nem lehet, és a csoportos séták során a gazdi futkos a beagle-je után mert az megy amerre lát. Úgy gondolom, hogy a sztereotipikus gondolkodás egyfajta beletörődést eredményez. Találkozik a gazdi a problémával és azt mondja, ó ez a fajta ilyen, majd belenyugszik. Szerintem ez nagyon nem jó hozzáállás, mert így fel sem merül az igény a probléma megoldására. Ó hát a husky makacs nem tudok mit csinálni, a beagle megy az orra után stb. Pedig szerintem minden problémára van megoldás még ha egyes példányoknál kicsit nehezebb is eredményt elérni.
Az enyém is megeszik mindent. követ is néha. Zöldséget, gyümölcsöt, diót mindent. A reggeli séta abból áll, hogy felporszívozza a lehullott meggyet. Én cukros dolgot egyáltalán nem adok, fagyi, joghurt, csoki alapból kizárva. Túl fűszereset se mint pl. chips. Igazából egészségesebben eszik mint mi.
Viszont őt játékkal jobban lehet motiválni mint falattal, ennek mondjuk örülök. Járunk most agilityre és a feladat végén egy kis húzós játék a gazdival sokkal jobb motiváció mint ha adsz neki egy falat kaját.
z123456789:Igen a tükörmódszer meg a klikker ellenzői sokszor mondják, hogy nem akarnak biorobotot. Eleinte tetszett nekem is de aztán én is elpártoltam tőle. Klikker ugyanitt vaneladó.
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #22314 üzenetére
Ezzel nem kínzod a kutyát. Jót tesz neki. Ha megszokja akkor se eszik azon a napon ha elé rakod a kaját.
VANESSZA1:
Gondolom ugyanúgy mint ha magyar tenyésztőtől vennéd. Szerződést nem árt írni, abban benne szokott lenni, hogy hobbi vagy tenyésztési célra adja, ha tenyésztési célra akkor köteles vagy diszpláziaszűrést csináltatni, garanciát vállal az örökletes betegségekre stb. Vannak minták a neten. Vagy hogy érted, hogy mire kell figyelni?Oltási könyv, útlevél, chip kell, meg a szerződés ha írtok szerintem más nem.
Ha gondolod megkérdezem az ismerősömet aki tenyésztő és külföldre is szokta adni a kutyákat.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Dark Archon #22312 üzenetére
Kifejlett kutya 3 éves koráig napi 2x,
3-9 éves koráig napi 1x
9-től napi 2xTalán pont a Ceasar könyvben olvastam ezt vagy hasonlót, nekem tetszik. Logikusan a fiatal szervezetnek és az idős szervezetnek fontosabb a többszöri evés. De lehet, hogy nem 9 éves kortól van, lehet 7 vagy 8 nem rémlik.
-
nagyúr
A koplalás szerintem épp hogy jót tesz az emésztésének Nálam is heti 1 nap kajaszünet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nyugodtan adhatsz neki naponta kétszer!
Sőt, mostanában az állatorvosok is ajánlják.
Én az előző dobimnak is 2x adtam.kew
"fehérjetartalom mértékéről is megoszlanak a vélemények Van, aki szerint a magas fehérjetartalom hirtelen nyújtja meg a kutyát, ami nem tesz jót az izületeknek (főleg nagyobb testű esetében), van, aki pedig azt vallja, minél magasabb a fehérje, annál jobb, mert nem attól fog nyúlni"Ez nem vélemény vagy hit kérdése!
Tudományosan alátámasztott, bizonyított tény, hogy a magas fehérjetartalom nem ártalmas, hanem hasznos.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #22312 üzenetére
Arany középút alatt a kaját értem. Szerintem egy nap egyszer kell az ő korában. Egyszer egy héten koplalás esetleg.
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #22310 üzenetére
Mennyi idős a kutyád?
Az ilyenek miatt osztom kew véleményét, hogy tényleg az arany középutat érdemes belőni.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Dark Archon #22284 üzenetére
(#22284) Dark Archon
(#22285) bb0t
Köszi a segítségeket.
Tegnap kicsit rohanós volt a napom, Fressnapf-ban vettem egy közepes árú spot-on-t, talán Alzoo márkájú? (Ha googleban rákeresek, akkor a kinézete alapján így néz ki), illetve ugyan itt vettem próbaképpen 1kg Real Nature Wilderness Pure Country-t.
Viszont most elbizonytalanodtam hogy látom junior van ráírva. :-/ Vagy ebből nincs is Puppy feliratú?
Tapasztalat valakinek ezzel a táppal kapcsolatban? 39% fehérjét ír (amit megjegyeztem) ami nekem kicsit soknak tűnik, de minél több a fehérje, annál gazdagabb a táp nem? Kb mennyi idő alatt látom hogy jó a kutyának a táp? Illetve mekkora mennyiséget érdemes venni tesztelésre? Mert ez az egy KG nem elég 4 napra sem. :S
A netes oldalak engem is érdekelnének. Ki honnan rendel? Ezt ismeri valaki?
Kutya ovi ajánlott? Vagy ha tudok, akkor simán más kiskutyákkal ismertessem?[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #22284 üzenetére
Nem azért nem szabad elszakítani az anyjától mert sírdogál hanem mert az anyatejjel alakul ki az immunrendszere. És amíg azt issza védelmet is kap a betegségek ellen. Ja meg az alapvető viselkedési normákat is az anyakutya tanítja meg. Tenyésztő nem ad oda 6 hetes kutyát csak 8-10 hetest, de persze ha olyan helyről van akkor hozni kell...
Talán a leghasznosabb tanács, amivel elláthatlak, hogy ne hallgass senkire, csak az állatorvosra - Hát azért ez nem a lehető legjobb tanács. Orvosa válogatja nem szabad hallgatni rájuk feltétel nélkül. Tájékozódni minél több forrásból, mindent kétkedéssel fogadni, én ezt mondom. Nem is kell sokat visszaolvasni nézzük csak meg Liza esetét aki majdnem megvakult egy inkompetens állatorvos miatt. Az én kutyámat meg kukoricás, 10%-os fehérjetartalmú tápra akarták rakni mondván, hogy cukorbeteg...
z123456789 kicsit olvass vissza folyamatosan vannak kölyökkutyás tanácsok de nemsokára elkészül a hiánypótló első hsz is amiben minden fontos infó benne lesz.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Dark Archon #22192 üzenetére
Olyan kis ártatlan..
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Orlin
addikt
Tudom a kerítés az én hibám is,de az sem normális,hogy kirohan engedély nélkül a lábam mellett egyedül az út másik felére.A juti fali nálunk nem segít,mert ,ha séta van és balhézni akar a kutyákkal kiköpi a jutalom falatot!
Próbáltam már,elvette majd kiköpte és ment volna balhézni.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
MurdR
veterán
Eeeeegyemeg.
Szomszédban is van kettő, az egyik még nagyon picike,m haláli figurákMacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
MurdR
veterán
válasz Dark Archon #22154 üzenetére
Basszus a hőmérsékletkülönbségre nem is gondoltam
Egyelőre én szerkesztek neki egy házikót, mert az olcsóbb lesz mint venni, meg legalább a tapasztalatom is nő gyártás terén
Szalmáról még nem is hallottam, jó ötlet[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #22080 üzenetére
Jó végül is a kutyánál tényleg így van, de mi emberek pl nem az alapján szedjük be a cataflamot, hogy hány kilót nyomunk...
-
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #22069 üzenetére
Nem feltétlen szalad el, attól, hogy kimegy. Ha tudja a maradot (előbb azt kell megtanítani) kiállsz neki meg megmondod, hogy marad mikor odaér. Ha kimegy, akkor szidás, lenyomás ilyesmi. Behívás után nem lehet szidni ez tény. De ha kimegy és esetleg nem is tudod megfogni, leszidni akkor is le lehet.,
-
gabormgp
senior tag
válasz Dark Archon #22069 üzenetére
Koszonom szepen mindenkinek.
Igazad van,mert a kutya ugy fogja fel hogy, visszajon es aztan nyomom le a foldre,az fog megmaradni neki hogy,minek jojjek en vissza ha ugy is csak leszidnak erte. -
bb0t
senior tag
válasz Dark Archon #21884 üzenetére
Kicsit aggaszt Nucky fogsora. Három fogán is észrevettem, hogy letörtek róla darabok. Mi lehet az oka. (szarvasagancs előtt is ilyen volt.)
Dark Archon: Én nem szeretem kivonni. Nyilván nem fogják kettéharapni a 7 hónapos kutyámat, de ha leállítanám a dolgot akkor abból mégis mit tanulna a kutya kapcsolatokról? Kell egy kis csihi puhi, tudnia kell ki hány kiló. Mondjuk Nucky nagyon szépen reagál a felnőtt kutyák közeledésére. Tegnap "rárontott" egy magyar agár, ő meg ott álltó helyében eldőlt mint egy zsák só, hogy megadja magát.
Szomszédom a belga juhászával minden hibát elkövet amit csak lehet, és csodálkozik, hogy Jerry rühelli az enyémet. Behúzza magához 10 centire veszi a pórázt, és egyből elrángatja ha a kutyája odakap. Mondtam neki, hogy ez így nem jó, póráz nélkül kéne megismerniük egymást, és ha ad egy-két tockost abból nincsen gond, de ő konok módon szajkózza, hogy ő ezt a viselkedést nem tűri, és, hogy J. is volt gyerek szóval ne viselkedjen így a kölykökkel. -.- Reménytelen.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Dark Archon #21826 üzenetére
Akkor menjünk bele cincáljuk szét a hozzászólásod:
Ugyanígy a példáddal, a kutya nem képes megállapítani, hogy épp nem csak egy csapat fesztiválos ugrál körbe.
Ismét leírom, hogy nem támadásról, hanem morgásról, ugatásról volt szó. És de, támadhat, ha engem veszély fenyeget, mondjuk megütnek, meglöknek. Ez a védelem.
Szerintem te sem támadnál, ha tényleg fenyegetően állnának körbe 5-en, a kutyádnak ugyan mi a fenéért kellene megöletnie magát?!
Szerintem meg nem a létszámtól függ, hanem attól, ahogy az erőviszonyokat felmérem. Ha olyan, akkor 1 embernek sem megyek neki, ha olyan, akár 5-nek is. Ráadásul eléggé függ a miért. Lehet Te 5 ember láttán összecsinálod magad, én viszont simán kiállok 5 ember ellen, ha mondjuk a családom biztonsága a tét. A kutyám nem a másik 5 ember viselkedésétől teszi függővé az a támadást, hanem az én viselkedésemtől. Ő megijedhet, ugathat, moroghat, de pontosan tudni fogja, én mikor érzem magam fenyegetve. És mivel én ismerem a kutyámat, ha úgy ítélem meg, hogy nem szeretném, hogy támadjon, még akkor sem, ha gond van, akkor kiadom az ellenkező parancsot. Tehát maradásra, és nyugalomra intem. És nem fordítva. És igen, bizonyos helyzetben, ha kell, egy kutya az életét adja a családjáért.
Ott kell kushadnia a lábadnál és megvárni, míg odaadod nekik, bármit is kérnek.
Nem kell. Szerinted lehet, hogy kell, gyakorlatban viszont nem kéne. Erre akár ki is lehet képezni a kutyát. A kell ebben az esetben oltári baromság. Egy jól kiképzett kutyának egy ilyen helyzet nem gond.
Látszik, hogy sosem kellett átélned hasonló helyzetet, nem beszélnél baromságokat.
Ebből látszik, hogy mekkora hülyeségeket hordasz össze. Nem olyan régi hír, amikor egy bácsi hazafelé sétált, és rajtaütött a betörőkön. A két roti semmit nem csinált. Egészen addig, amíg a bácsit meg nem ütötték. A betörők az intenzíven végezték. A Te álláspontod szerint a két kutyának végig kellett volna néznie, ahogy félholtra verik a gazdáját.
Egy nagy termetű kutya ült a gazdája mellett és egy másik ember meg akarta simogatni, a kutya meg izomból megharapta.
Ez meg puszta vélemény, de az anyját simogassa, ne a kutyámat. Én se megyek oda az utcán, és simogatom a barátnőd, feleséged, lányod se**ét. Te milyen alapon nyúlsz hozzá az én családtagjaimhoz? Hogy veszi bárki a bátorságot arra, hogy engedély nélkül ilyet tegyen?
A kutyádat neked kell megvédeni másik kutyától, ez teljesen érthető, különben nem fog falkavezérnek tekinteni, azt hiszi, hogy ez az ő dolga.
Ez megint nettó hülyeség. Egy egészséges agresszióval, és öntudattal ellátott kutya meg tudja magát védeni a fajtársaitól. Miért nekem kellene megvédenem? Hol hallottad ezt a hülyeséget? Szerinted a farkas falkában minden harcot a falkevezér vív meg a falka tagjai helyett?
Ugyan miben különbözik ez attól, hogy, ha embertől kell megvédened?
A helyzet az, hogy Te kutyát tartasz, és meg kutyával élek. Mi egymásra vigyázunk, mert együtt élünk. Nem rabszolgát tartok, hanem egy önálló, érző lényt, akit ha jól neveltem, bizonyos helyzetekben önálló döntésre képes. A Te álláspontod szerint a zobi kutya végignézi, ahogy félholtra verik a családját, mert nem kapott parancsot, addig "kushad", amíg azt nem mondják neki, hogy mást csináljon. Kíváncsi vagyok, amikor betörő jön a házhoz, és nincs otthon senki, akkor ki ad a kutyának parancsot? Vagy akkor is kushadnia kell.
csak az a kérdés, melyikünk van a tükörben.
Ez mi ez a mondat? Ezen csak kacagni tudtam. Azt sem tudod, hogy mire válaszoltál?
A legviccesebb az egészben, olyan emberekkel vitatkozol olyan dolgokról, amikről Te csak hallottál, meg Pista bá' mondta a vegyes boltból, de köszönő viszonyba nem vagy vele, a másik emberek meg megcsinálták. Ha látnád Daffni-t és a kutyát, lesülne az arcodról a bőr, hogy egyáltalán vitába szálltál vele. Minden, ami Ti nem vagytok. Egy lakásban tartott, maximálisan jól nevelt, kiképzett, engedelmes és jól szocializált kutya, aki családban él, és társállatként van kezelve, a család tagjaként. Ezzel szemben neked van egy kertben tartott, neveletlen kutyád, saját belátásod szerint sincs igazából se időd, se kedved vele foglalkozni, (bizonyos esetekben még sétáltatni sem) még azt is képtelen voltál elérni, hogy a saját kutyád téged ne harapdáljon.
És Te okítasz minket? Véleményed lehet, a gond az, hogy a gyakorlat és élet minket igazol. Ha tudnál felmutatni valami eredményt (mármint azon kívül, hogy a kutyát lerombolja a kertet, téged harapdál, de átugrik egy partvisnyelet), azt szívesen fogadnám, mert az egész a te "szádból" annyira hiteltelen, amennyire csak lehet. Erre szokták azt mondani, hogy mindenki jó valamire, ha másra nem, elrettentő példának. Az eredményeid alapján tökéletes példa vagy arra, hogy a kezdő gazdák elég lehessen állítani, hogy hogyan NE csináld!Remélem elég kimerítő volt a válaszom.
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz Dark Archon #21834 üzenetére
A sötétbőrűek pont jobban szarnak a kutyáktól mint bármi mástól!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
addikt
válasz Dark Archon #21834 üzenetére
5 sötétbőrű körbeáll
Ha egy "olyan"kutyával vagy,akkor nem fognak körbe állni,mert szarrá fossák magukat a kutyától.( a sötétbőrüek)
"Aki ad,az nyer"
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Dark Archon #21826 üzenetére
Ebben a hozzászólásban már annyi blődség van, hogy reagálni sem érdemes rá. Jó szórakozást!
-
addikt
válasz Dark Archon #21815 üzenetére
Ha te ott vagy és nem adsz neki parancsot, egyszerűen nem lehet agresszív, nem támadhat.
Baromság,ha fenyegetően körül állnak a kutya érzi a veszélyhelyzetet,és bizony reagálnia kell, agresszíven figyelmeztet, és ha a helyzet megkívánja parancs nélkül támadhat.
De pld. a Dobermann parancsra sem támad meg senkit, ha nincs konkrét fenyegetés, csak rám nézne bambán,hogy mi van?
Csak nem tükör módszeres iskolába jártál a kutyáddal?
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
Winner_hun
titán
A kezeddel meg tudod harapni. Ha jól és jókor csinálod akkor lehet vele eredményt elérni.
Domináns a kutyád. Te meg hagyod.
A magyarázkodás az csak elterelés. Helyes amit csinál vagy sem?És akkor mi van ha egy kutya kövérebb mint kéne? Ilyen semmitmondó indokot... nem az oviban vagyunk... nézz meg egy évadot, utána próbálj ilyen okosakat mondani. De lehet megvilágosodsz és átgondolod hogy biztos jó-e úgy ahogy teszed (előre szólok: nem).
[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
TazLeacher
nagyúr
de, neveletlen lenne akkor is, ha köréd állnának. Ha te ott vagy és nem adsz neki parancsot, egyszerűen nem lehet agresszív, nem támadhat.
Megint netto hülyeség. Hacsak a kutyád nincs különlegesen kiképezve, az önvédelmi mechanizmus be fog kapcsolni. Ezért nem jó dolog kutyát megijeszteni. Szerintem jobban tennéd, ha nem hordanál össze sületlenségeket. Támadásról szó sem volt. De ha mondjuk megütnek, szemrebbenés nélkül, parancs nélkül támadhat. Pl. ha a kocsiban ülünk, és valaki be akar hajolni - mondjuk kéregetni - és a kutya megmorogja, megugatja, szólók neki, hogy elég, majd megdicsérem. Mert ez a dolga, erre van nevelve. Őrizze a házat, az autót, és ha kell védjen meg. (Az utóbbi sajnos nem megy, általában én védem meg más kutyáktól.) Nem kell neki parancs, hogy a területét vagy a családját megvédje. Parancs akkor kell, ha nincs fenyegetett helyzet, és mégis támadnia kell.
-
Winner_hun
titán
válasz Dark Archon #21775 üzenetére
Oktatók sokszor nem tudnak mit kezdeni egy kutyával, akit linkeltem neked ő általában 5-10 perc alatt megoldja a problémát..
-
Winner_hun
titán
válasz Dark Archon #21772 üzenetére
Tényleg nálad kell kezdeni mert amíg te nem érted meg a kutyák működését.
Hiába mondom neki, hogy nem, iszonyat makacs természetű, csak azért is próbálkozik újra és újra és én unom meg előbb.
Itt máris dupla hiba van.
1: a kutyáknál nincs olyan hogy az egyik azt mondja a másiknak hogy nem. Mondhatod neki hogy nem de ha nem tudja mihez társítani akkor mit vársz tőle? Azt hogy értse meg a nyelved?
2: te unod meg előbb. Na itt van a következő nagy probléma. Ha feladod akkor a kutya nyer, a kutya akarata lesz meg, nem tekint rád falkavezérként, ő a domináns. Ezen kell változtatnod.Szedd le torrentről vagy nézd youtube-on az "A csodálatos kutyadoki"-t. Mondjuk az első évadot. Utána lehet tovább beszélgetni ha még mindig nem jönne át hogy mi merre mennyi.
én most már teszem, amit én jónak látok és nem nézek meg több netes videót, se tanácsot.
El fogod rontani a kutyát. Mondom, nézz Caser Millan-t! Abból rengeteget fogsz tanulni, neked és a kutyádnak is sokkal jobb lesz!
Van itt beagle-s rész is. Hiába makacs, lenevelhető bármiről.
-
Orlin
addikt
válasz Dark Archon #21770 üzenetére
Mi van itt megint!
Én sem értek veled egyet!Az én kutyám bent van és semmi kárt nem csinált eddig.Pedig úgy kaptuk 2 éves korában és előtte nem nagyon lakott lakásban.Mégis elsőre megszokta és már nyugodtan bent merem hagyni még éjszakára is mert reggel az ágyában fekszik amikor megjövök.Van ,volt macskánk is a lakásban és több kárt csináltak mint a kutya...
Szag lehet,hogy van én nem érzem.Meg van a helye és oda fekszik mindig.Az ágyra nem jöhet fel.Szeretem a kutyám és nem csak addig jó nekem ameddig kimegyek a kertbe labdát dobálni és élvezem ,majd utána otthagyom magára mert már nekem nincs kedvem hozzá.
A lényeg mindenki úgy tartja a kutyáját ahogy ő jónak látja és ne akarja senki előírni,hogy más hogyan tartsa![ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Dark Archon #21790 üzenetére
Megcáfoltam a nem kevés előítélettel felvértezett hsz-edet, hogy neveletlen a kutyám vagy sem? Függetlenül attól, hogy tudok-e mutatni akadálypályás képet vagy sem, mert le sem ülne, ha nem nevelném.
Attól, hogy a gyerekem nem sz@rik az asztalra még nem lesz jól nevelt. Attól, hogy egy kutya le tud ülni (yeeepeee, ezt azért ne tekintsük már eredménynek), még nem lesz jól nevelt, DE:
Az a kutya, amelyik a saját gazdája kezét harapdálja neveletlen.
Tehát a kérdésedre a válaszom:
Nem, nem cáfoltad meg.
Nálam egy kutya esetében a 0. szint:
- szobatiszta (lakásban tartott kutya esetében)
- ismeri, és vele szemben alkalmazható a NEM (vagy egyéb tiltó) szó
- saját gazdáját nem harapdálja, nem csipkedi, keze után nem kap
- ül, fekszik parancsot tudja
- normálisan, húzás nélkül sétál pórázon, láb mellett
- utcán más kutyát nem ugat, rá nem morog ok nélkül
- utcán emberekre nem ugat, nem morog ok nélkül
- ételt lehet elé úgy lerakni, hogy ne nyúljon hozzá
- az ételét, játékát nem félti, a gazdájára ilyen esetben sosem morog, azokat bármikor el lehet venni tőle
- a játékot a szájából cibálás nélkül, parancsra vagy a nélkül el lehet venni
- állatorvost, kozmetikust nem morog, nem bánt
- a kutya fürdethető, füle, szája, szőre gond nélkül ápolható
- saját gazdájára SOHA, semmilyen körülmények között nem morog vagy ugat (és NEM játékról beszélek)Az a kutya, amelyik ezek közül egyet is nem tud, az neveletlen. Amelyik kutya ennél többet tud, az lehet jól nevelt, nagyon jól nevelt...stb. De amelyik ezek közül akár egy tételen is "megbukik", ott komoly gond van.
Tucatnyi példát látok nap, mint nap. A kutya, amelyik rángatja a gazdáját, amelyik a másik kutya láttán őrjöngő rohamot kap, a saját gazdája nem tudja előle elvenni az ételt, ha elvisz egy játékot a kutya, akkor azt akkor kapja vissza a gazda, amikor a kutya jónak látja, a nem parancsot le se sz@ró, a saját gazdáját megkapó, vagy rámorgó kutya....stb...stb.
-
Dorian
félisten
válasz Dark Archon #21781 üzenetére
Sztem ez nem nevelés, hanem oktatás. De igazából mindegy, az sincs ellenemre, csak a nevelést helyezem elsődleges prioritásba, az oktatás opciós dolog.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Dark Archon #21778 üzenetére
Édes volt a próbálkozásod, de ige, tud ilyet...csak mi egy "kicsit" máshogy csináljuk:
Az meg, hogy azt képzeled, hogy egy lakásban tartott kutya 24/7-ben be van zárva a lakásba, mindent elmond. Félve jegyzem meg - már csak azért, mert ezzel is lukra futottál - kertes házban lakunk.
De ha tanács kell, szívesen elmondom, hogy mi az, amit rosszul csinálsz az "aglilty" oktatásnál.
-
Dorian
félisten
válasz Dark Archon #21778 üzenetére
A kutya nevelése nem= a trükkökre, feladatokra való betanítással. Annak én sem vagyok különösebb híve, végtére is nem biorobotot akarok magam mellett. A nevelés az, hogy elfogad egyértelmű főnöknek, tisztel téged és ami a tiéd. 1-2 hónapja csodálkoztam el, hogy a tál töpörtyű (amit csemegeként adtam esténként) érintetlen maradt a kanapé mellett napközben. utána direkt ott hagytam napokig. Nem nyúlt hozzá.
-
Dorian
félisten
Kutyája (és a kutya megfelelő kezelése) válogatja. Sajátom soha semmi kárt nem okozott, pedig lakásban van, napközben egyedül. (kivétel az esetleg földön vagy kanapén maradt használt szalvéták és pzs-k, azokat darabokra szaggatja ) Ráadásul bulldog, szóval elvileg önfejű és rágcsálós fajta. Viszont nyugodt személyiség, ráadásul tisztel minket annyira (mert nem ő a főnök), hogy a tárgyainkhoz nem nyúl. 1x elég valamire NEM-et mondani.
Eleinte a hálóba zártuk, ha elmentünk otthonról, de egy idő után bízunk benne annyira, hogy mászkálhat a lakásban, a nappaliban is, ahol pl. a több-százezres hangfalaim sem féltem tőle.Buborék ma 1 éves
-
TazLeacher
nagyúr
Amit itt leírsz, az úgy, ahogy van nettó hülyeség. Nem tudok mást mondani. Több millió kutya él a világban lakásban a nélkül, hogy naponta lebontanák a lakást. Pedig szerinted ez lehetetlen. Tehát a nem lehet =/= Te nem tudoddal.
Ebbe mondjuk már direkt nem akartam belemenni, mert szerintem a kutya nem lakásba való.
Ebbe én sem akarok bele menni, mert szerintem meg oda való, ahol én élek. Aki kerti állatot akar, tartson kecskét vagy tyúkot.
Így, ha nem viszem el sétálni időnként, akkor sincs semmi.
Ez a különbség egy tipikus kerti kutyatartó, és egy lakáskutya tartó között. (Ami meglátszik a kutyákon is).
Az, hogy Te nem tudtad megnevelni a kutyádat, sajnálatos tény, részvétem. De abban teljesen egyet értünk, hogy a lakásban ücsörögve elég nehéz kutyát nevelni, miközben ő kint van egyedül.
Szóval szerintem, a lakásban tartott kutyánál az első 1-2 évben gyakorlatilag mellette kellene lenni és tanítani, mit nem szabad. De ezt ugye dolgozó emberként kivitelezni nem lehet.
Érdekes észrevétel. Mármint, hogy szerinted. Szerintem meg nem. Nekem - meg a családomban még néhány embernek - van lakásban tartott, nevelt, nem romboló kutyája, neked meg van egy kerti, romboló kutyád. Ez esetben a szerinted elég vicces dolog.
Csak úgy félve tenném hozzá, hogy nem az első 1-2 évben kell a kutya mellett lenni, hanem élete végéig. A kutyával kell élni, és ne kutyát kell tartani. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Dark Archon #21765 üzenetére
Amit meg akarok védeni, azt kell elkeríteni, nem a kutyát
Téves. Nagyon. Le kell róla nevelni a kutyát. A slagról is, nem pedig azt pluszba megvédeni. Ezt nézd meg. Ha nincs az egészre időd akkor innen nézd. Ezt pedig egyáltalán nem bántásból írom, de valószínűleg veled kéne kezdeni a nevelést. Ha érdekel akkor nézd a sorozatot (torrenten magyarul is elérhető, youtube-on már kevésbé, de ott is vannak magyar részek).
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Dark Archon #21765 üzenetére
Ha majd a tapétát szakítja le, a padlószőnyeget szedi fel, az ajtófélfát vagy a kanapét rágja meg, akkor mi lesz? Elpakolod az ajtófélfát meg a kanapét?
Valamint arra is rájöttem, hogy ezzel nem tudok mit kezdeni.
Ez elég érdekes gondolkodás....tehát az emberek többségének bele kellene törődnie, hogy a kutyája lebontja a lakást?
Az egyik kolléganőm argentin dogja:
- elrágta a mosógép vízcsövét, mire hazament, állt a lakásban a víz
- elrágta a hűtő 220-as vezetékét
- beszakította a gipszkarton falat, majd elkezdte nagyobbra rágni a lukat
- karnisostúl leszakította a függönyt
- letépte a tapétát
- egy fejmagasságban lévő polcot kompletten leszakított, mindennel együtt, ami rajta volt, majd azokat kezdte szétszedni: kakaó, liszt...stb.Ezeket hogy kerítenéd el?
Vagy éppen a konkrét esetnél maradva: hogy keríted el a villanykapcsolókat?
-
madgie
titán
válasz Dark Archon #18732 üzenetére
-
Kidus
őstag
Tessek
Ha ket lajtos sor utan lehuznak mert atmentel a piroson, az meg nem ittas vezetes csak szabalyszeges.
Ha bizonyos % folott van a veralkohol szinted, akkor DUI.Es ennek pont az a lenyege, hogy el tudj menni ismerosokkel es meginni valamit, utana pedig haza tudj vezetni, mert van hogy 3 varosbol jottok ossze, itt masok a tavolsagok, es auto nelkul kb nem lehetseges semmi.
Assuming Control
-
Napfénysüti
nagyúr
Én is támogatom hogy alkohollal a szervezetben az ember ne üljön volán mögé. Még ha az csak egy üveg sör is. Tegnap pont szülinapi összejövetelen voltam és hiába kínálgattak egy kortyot sem ittam mert még haza kellett vezetnem. Az úgyis egyénenként más hogy kinek mi árt meg. Melegben bizony már 1 sör is lehet hogy annyira befolyásolja az embert hogy elnézzen valamit és balesetet okozzon.
Més que un club!
-
canniball
nagyúr
Az ugye megvan hogy az "engedményt" nem italhoz, hanem véralkoholszinthez szokták kötni? Az más kérdés hogy esetleg hozzáteszik hogy ez megfelel két sörnek, egy pohár bornak etc.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Dark Archon #18719 üzenetére
Tanítani érdemes, de a jutalomfalatozást azért ne vidd túlzásba.
-
capulet75
addikt
válasz Dark Archon #18640 üzenetére
Azért egy szimpla állatorvos nem igazán tudja megmondani hogy van-e genetikailag hordozott problémája a kiskutyának. Nem ekézünk, félre ne értsd, csak százmilliószor leírtuk / ták hogy ilyen apród.hu meg hasonló helyeken tenyésztő nem igazán hirdet. A tenyésztőknél is van hobbikategóriába sorolt kiskutya, ők általában messze nem kerülnek annyiba mint a versenyzésre vagy továbbtenyésztésre szánt kutyusok. ( Ez alatt nem azt kell érteni hogy selejtesek, csak neked mondjuk baromira nem számít a kutya rajzolata vagy szemszíne, míg a kiállításon igen.) A két hónapos kort nem csak fizikailag javasolják, mentálisan sincs még felkészülve a pici ilyen korai leválasztásra.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Kidus
őstag
válasz Dark Archon #18632 üzenetére
Sajnos teged ugy tunik felrevezettek, ami reszben azert is sikerult, mert rossz helyen nezelodtel.
Hirdetesek csak annak kellenek, akiknek nincs nevuk/nem tenyesztok.
Ettol fuggetlenul lehet nagyon ari, meg nem biztos az sem, hogy barmi baja lesz, de hogy nem tenyeszto, az szinte biztos. A piacon dobozbol is osztogatnak huszer' kutyakat.
Ha mentek dokihoz,azert vidd azt az oltasi konyvet, volt mar olyan eset is, ahol kamu oltasi konyvet adogattak ( itt is elofordul szaporitoknal hogy hamisitanak, barmit ami szukseges )...
Aztan persze van az a variacio is, hogy csaladi kutyat fedeztetnek, kolykoket meg eladogatjak, adatnak nekik elotte egy oltast meg feregtelenitik oket, es megy mind amerre lat....
Sok szerencset vele.Assuming Control
-
törölt tag
válasz Dark Archon #18632 üzenetére
Fajtabetegségektől valószínűleg mentes Tk-s Beagalek úgy 100e től kezdődnek,tenyésztőnél és nem futószalagon gyártónál.Itt vannak a normálisabb kennelek egy része.Egy szaporítótól vett kutyusnál a szülők szinte biztosra vehetően nem szűrtek,magukban hordozva az egészségügyi kockázatokat.Ausztriában kb duplájába kerülnek,mint itthon.És valóban ezek a helyek nem hírdetnek,általában még előjegyzés és várólista is van.
[ Szerkesztve ]
-
Kidus
őstag
válasz Dark Archon #18629 üzenetére
Nem tunik tenyesztonek, foleg ha az arat is nezed, meg hogy xy oldalakon hirdet.
Normalisabb kenneleknek ilyenre nincs szukseguk.
Hat hetes meg eleg korai, minel elobb tul akarnak adni rajtuk, amig nem kerul tul sokba.
Abban az oltasban sem lennek biztos....Assuming Control
-
hrvp
aktív tag
válasz Dark Archon #18626 üzenetére
35ezerért olx-en=szaporító
Erről nem is beszélve:
Az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani.
41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet
14. § 15. bekezdés -
Bjørgersson
félisten
válasz Dark Archon #18626 üzenetére
Nem túl korai még az a 6 hetes elválasztás is?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
hrvp
aktív tag
válasz Dark Archon #18620 üzenetére
Milyen tenyésztő választ el 4-5 hetesen? Kennelnév?
-
addikt
ui.:
ToBeY / Kidus: köszi a tanácsokat, igyekszünk erősek lenni Szomszéd ide vagy oda, mi is inkább azt a verziót választanánk, hogy sírjon a drága még pár napig, mint aztán 15 évig ne lehessen egyedül hagyni (illetve előbb-utóbb úgyis egyedül lesz hagyva, amíg dolgozunk, csak nem mindegy, hogy feltalálja magát vagy inkább vonyít).
(#18621) ToBeY: persze, erre figyelünk. Főleg olyanokra, hogy konnektort, vezetéket ne érjen el. Éjjel kiszökött a barikádból, odébb húzta egy zoknimat a cipőből, de mást nem csinált. A kinti papucsomon szeret feküdni, időnként meg is rágcsálja, de ha ez kell ahhoz, hogy megnyugodjon, bőven megér annyit. Még túl nagy kárt nem tud okozni semmiben Később, ha már mehet a kertbe, majd elzárom a slagot meg mindent, amit nem szeretnék, hogy leamortizáljon
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
ToBeY
nagyúr
Arra figyelj,hogy ne hagyj elől semmit,mert beaglik kicsit rosszak ilyen téren.Egy ismerősömnek széttépte a lócsőlóvét és a gumicsizmáját is megcsócsálta.Nekünk pedig a fa szekrénysor oldalát rágta meg bosszúból amikor egyedül hagytuk.
-
canniball
nagyúr
válasz Dark Archon #18615 üzenetére
"Másnap meg egy távolabbi szomszéd át is jött, hogy milyen kutyatartók vagyunk, hogy hagyjuk sírni... "
Ezek szerint a szomszéd tökéletesen képzett kutyatartó. Minden kiskutya sír ha este magára hagyod...szunya1!
Az én ördögöm ha elmegyünk azért parádézik, ha hazaérünk azért, ha hozom a pórázt hogy megyünk akkor azért...lehet nekem is ki kéne tenni a partvist.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
capulet75
addikt
Amikor hozzánk megérkezett Logan (két hónaposan) már az első nap bezártuk a lakásba és kiültünk 5 percre a lépcsőházba. Aztán visszamentünk és örültünk egymásnak. Utána a nap folyamán így randomban kimentünk 5-15 percre, volt h egy órára is vásárolni. Elég gyorsan felfogják hogy ha elmész az nem egy permanens állapot, és soha semmiféle szeparációs problémával nem kerültünk szembe. A hat hetes kor szvsz nem elég a leválasztáshoz, nem véletlen javasolják a nyolcat.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Kidus
őstag
Teljesen jol hasznaljak a sirast arra, hogy odamenj. Aztan ha mindig felkelsz es kimesz hozza, mikor sir, kialakitod benne, hogy ez a jutalom a sirasra. Az eletben nem fog beken hagyni.
Ez benne van, hogy 1-2 napig siras van. Nap kozben foglalkozni kell vele, este meg jatek, kaja, es ha mar jol elfaradt es jol is lakott, szepen alvas meg csend. Ott hagyod, ahol a helye van ejjel, legyen az haloszobatok, nappali, garazs, kert... meg fogja szokni a rendszert.Assuming Control
-
ToBeY
nagyúr
válasz Dark Archon #18607 üzenetére
Az elején kell erősnek és határozottnak lenni.Mi sajnos elcsesztük az elején és most 10 éves Beagle alig lehet egyedül hagyni,mert olyan koncertet vág ki,hogy zeng az egész ház.De az is igaz,hogy 10-15 perc után megunja és elmegy aludni.(általában)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dark Archon #18603 üzenetére
Egyem a zuzáját a kis tündér mócsingnak, nagy hóhányó lesz, látom a szemében
-
Bjørgersson
félisten
válasz Dark Archon #18302 üzenetére
Mi kérünk elnézést, hogy nem ismerünk egy megbízható beagle tenyésztőt sem Pest megyében, és belinkelünk pár vicces kutyás képet.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest