- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
donbig
tag
válasz
nimfas #27535 üzenetére
Milyen adatokkal és hol számoltad? Nekem 6300 lett a legolcsóbb, ( az egyik U-betűs biztosítónál ) és 14.000 a legdrágább - bár csak 3 ajánlat volt. Vidéki nagyváros, 20 éves lány, pálcika roller, bár ez pont nem számít, ahogy látom. Még kivárunk, amilyen fejetlenség van, bármi lehet 16.-ig.
-
PociAti
őstag
válasz
nimfas #27013 üzenetére
Nem nézted meg a táblázatot, csak vakon írtál valamit.
(1) Az átmérő növekedésével csökken az előírt nyomás, nem pedig növekszik.
(2) 130 kg-os testtömeg ki sem lett számolva azokra a legfeljebb 100 kg-ig terhelhető rollerre, de a nagyobb nyomást igénylő kis kerekek esetében 120 kg-nál az elsőre 5,5, hátsóra 6 bart írtak. -
válasz
nimfas #25383 üzenetére
Itt is van egy-két táblázat a keréknyomáshoz:
A Xiaomiknál azért ajánlják, h 4-5 Barra legyen felfújva, mert nehezebben kap defektet, egy kőkemény gumiba nehezebben hatol be a tüske, inkább eltörik, félrelöki a kerék. Cserébe, a túlfújt kerék átka, h a lengéscsillapító hatásból nem sok marad. :/
A belső nélküli kerekeknél pl nem akkora a gond, ha lejjebb ereszt, ott nem tud előfordulni, h a külső kidörzsöli a belsőt. Ez a kidörzsölődési határ 2 bar alatt van, viszont aki csak 3 Barra fújva használja, és nem ellenőrzi rendszeresen, annál megeshet, h többször is hetekig másfél Barral jár, aztán mehet belsőgumi cserére. :/Ezért jobb szerintem a zselés kerék. Nehezebb, drágább, de némileg talán gondozásmentesebb. Kár, h a Xiaomi a 8.5"-os kerekű rollereinél nem rendszeresítette. Nem lenne annyi belsőgumi csere.
Viszont az alacsony keréknyomás a belső nélkülieknél meg a szelepnél kezdi ki a gumit, megtörik, és elkezd ereszteni.
Érdemes hetente ránézni a keréknyomásra, és visszatölteni. Ezért jó beszerezni a rollerhez egy akksis pumpát. -
alphamooncam
őstag
válasz
nimfas #25383 üzenetére
"A roller kerekeit mennyire érdemes fújni? 2-3 bar? "
Létezik rá ajánlás, de szerintem érdemes inkább kitapasztalni, hogy Neked mennyi az ideális.
Nyilván függ a kerék mérettől, testsúlyodtól, vezetési stílusodtól, terepviszonyoktól etc. annyi mindentől, hogy nem hiszem hogy konkrét számadattal tudnék szolgálni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
nimfas #25344 üzenetére
Levettem a főbb méreteket az általad küldött képekről, meg a neten talált fenti képről, és modellezésbe kezdtem.A fehér szívószál lett a szitálás gátló test (130mm) . A gyorskötöző a szár (255mm). A száron a sárga szalag a működési hossz (70mm). A piros jelölés, a működési hossz közepe (35-35mm).
Közép állás
Bal szélső állás
Jobb szélső állás
A fentiek alapján lemodelleztem a mozgását, és így már megtervezhető a konzol egy 250-255 körüli standard szitálásgátlóhoz.
-
alphamooncam
őstag
válasz
nimfas #25338 üzenetére
Ha jól van karban tartva, azért ma is élmény lehet a Cezet !
A kor meg nem probléma.
13-14 évesen kezdtem segédmotorozni ( Riga, Verhovina Jawa Mustang, Simson Schwalbe, Romet) , és 19 vagy 20 évesen tettem le az "A" kategóriát, viszont már 35 elmúltam, amikor megvettem az első nagymotorom.
Más.
Meg tudnád nézni, hogy mennyi a hasznos útja a szitálás gátlódnak?
A 250mm-es tipus, ha jól gondolom max.70 mm-es úttal rendelkezik, de jó lenne, ha valaki, akinek van ilyen megmérné nekem, hogy tényleg számolhatok-e ennyivel, vagy nagyobbat/ kisebbet kell vegyek.
-
alphamooncam
őstag
válasz
nimfas #25334 üzenetére
Már eldöntöttem, hogy kell rá, lassú és gyors haladáshoz is, biztonsági okból.
Sem a távolság ( magasság) , sem a sebesség nem teljesen idegen tőlem.
Motorral anno túrázgattam, jártam pl. Európa legmagasabb hegyi útján a Grossglokneren [~3800m] és hajtottam 270km/h val a Hungaroringen.
Most 60-65km/h lenne a cél, csak ugye ez a csoda roller hajlamos beszitálni, ami sokaknak tényleg lehet félelmetes.
Ártani nem árt, szerintem a biztonság érzeted is nőne, ha használnád.
Meg ugye gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
Én ilyet vettem hozzá "fillérekért". [szlalom bója]
Ez meg én vónék. [2007-ben]
-
alphamooncam
őstag
válasz
nimfas #25322 üzenetére
Obarter D5.
Azt kívánom, hogy sose legyen belőle probléma, de 4000W fölött, már nem lehet "eladni" smk.-párnak.
Benzineseknél, ha volt 50 mellett 70 meg 80 köbcm-es gyári, úgy rá lehetett fogni hogy ez éppen 50-es, de a ha gyári specifikáció szerint nem gyártottak 4000W-ost, nincs olyan ami beleférne a smkp. kategóriába, akkor abból gáz lehet.
A biztosítónál ugye elfogadták a nyilatkozatomat, hogy az enyém 4000W-os és így [L1e kat] -ba sorolható.
Lehet hogy kötelezőt meg lehet rá kötni, de ha baj van, akkor a biztosító nem valószínű hogy fizetne a másik félnek/feleknek, mert
- nagymotornak minősül
- műszaki vizsgája biztosan nincs
+ vélhetően nincs hajtási engedély "A" kat.Szóval 4000W fölött én nem mennék ki forgalomba.
-
DigitXT
félisten
válasz
nimfas #25322 üzenetére
Jó kis videó. De a Fashion Turn Signal-nál kiakadtam: elnézést, de az nem
egy dizájn elem, ami csak azért van, hogy legyen. Funkciója van, és ehhez
fényerő kell, nem egy ilyen szar LED karika, ami éjjel is alig észrevehető.
Ha valami hamis biztonságérzet, na az az ilyen semmirekellő megoldás.
Nem beszélve a hátrafelé világító fehér, vagy kék LED-ekről. Féklámpa??? -
válasz
nimfas #21145 üzenetére
Nem tudom. Saccolni pedig nem akarok.
Az 50km/h + topicban kérdezd meg inkább Facebookon.Egyébként a nagy sebességre képes rollerek 60-80-100km-es hatótávját nem 70km/h-s tempóval kell érteni, akik ilyet használnak, meg gurulni, túrázni járnak, olyan 40-es tempóval haladnak inkább csak, és akkor átlagos terepen egy kb ekkora 60V-os akksiból van meg ekkora hatótáv.
A linkelt roller egy noname, nem?
Hihetetlen, h 500ezerért mennyi minden szépet és jót képesek az adatlapon feltüntetni. -
Somatom
veterán
válasz
nimfas #21145 üzenetére
A G30 100 kilóval, síkon, S -ben (25Km/h) a teszt szerint 47Km -t tudott.
-
Peaceliker
addikt
válasz
nimfas #20838 üzenetére
Nem a motor szokott leégni
Szűk keresztmetszet jellemzően a szabaélyzó meg a váz...laoite esetében főkent ezek, plusz itt néha akku is.Ez a két modell új, relatív kevés tapasztalat, de ránézésre ti30 és ropkonai váz. Azokra az volt a mondás, hogy szét kell szedni és újra kell éípteni (jól), plusz ott szabályzó csere is erősen indololt volt. Van egy "alsócsavaros" fb csoport, ottvan aki ezek használható állapotba hozásával foglalkozik. Szóval a hirtelen jó árhoz szerintem érdemes hozzászámolni még egy pár 100e költséget, az a tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest