Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz PociAti #11750 üzenetére
Nekem az a bajom vele, hogy pl. egy padka eseten, ha a kereket felfele kell nyomni, akkor a kar miatt elorefele is mozdul, mivel egy koriven mozog. Ezaltalan onmagatol a rugozas ellen hat es a szuksegesnel nagyobb erohatasoknak teszi ki a szerkezetet es a maximalis autogrhato akadaly magassaga/kerekatmero-t tekintve rosszabb, mintha a masik iranyban allna.
Nem veletlen javasoljak, hogy ilyenekkel csak merolegesen menjen neki az ember.
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
Az előző kérdésemre várom a választ [link]
A másik kérdésem?
A Monorim első kerékre szerelt rugók miatt össze csukáskor belehet akasztani a rollert a hátsó sárvédőre? -
Somatom
veterán
Használ vki hordtáskát a rollerhez? A kamion fülkéjét nem szeretném összekoszolni. Tömegközlekedési eszközön is becsomagolnám. Olyankor vállpántos lenne a praktikus, de jó lenne, ha a hátamra is tudnám venni, amikor közlekedek a rollerrel. Eddig EZ a legszimpibb, de sajnos, itthon nem találtam, a külföldi rendelés meg nekem nagyon macerás.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz santa clause #11765 üzenetére
Köszi! Egyfelől megnyugtató, hogy nem én voltam vakegér, másfelől viszont bekaphassák.
-
Logitech
aktív tag
válasz santa clause #11765 üzenetére
Nekem van, és Gergo5991 is G30-ról rakott be képet. Nem régiótól függ mint a sebesség?
-
uniqm1
tag
válasz Somatom #11764 üzenetére
Van tempomat, csak át kell állítani USA régióra. Így a max. sebesség is 30 km/h lesz (90-100% akku esetén, utána már csökken). Nem kell félni tőle, pár kattintás és bármikor könnyen visszaállítható.
Most nézem, neked a német szabályok miatt nem kell nagyobb sebesség...Én nem próbáltam, de van német régió, meg egy german manevuer megnevezésű is - nem tudom, hogy azokban van-e tempomat, de egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
uniqm1
tag
-
DigitXT
nagyúr
válasz uniqm1 #11780 üzenetére
Ismerve a németek hozzáállását, szerintem neki semmiféle hekkelő alkalmazást
ne ajánljatok, mert még abból is baja lehet, ha a tempomat miatt balesetezik, és
a roller típusengedélye tempomat nélkül volt csak érvényes. Ez sem kizárható.Somatom: ennyi. Ha nincs, hát nincs. Rövid utakon nem is igazán hasznos ám.
Nekem többször volt kellemetlen szitu, amikor pont bekapcsolt, pedig pont nem
kellett volna, így a gázelvétel nem történt meg, amikor arra a megszokott módon
számítottam: balesetveszélyes. Ha külön gombbal lehetne kapcsolni, akkor oké,
ám úgy, hogy egy bizonyos idő után magától aktiválódik, a legnagyobb hülyeség.Szerk: a magam részéről letiltottam, persze ha legálisan bekapcsolható, próbáld
ki egyszer, lehet, hogy neked kényelmes lesz, és soha nem lesz vele gondod.[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz Somatom #11778 üzenetére
Mivel Németországban EU-tól eltérő, annál szigorúbb szabályok vannak, így a gyártók / forgalmazók kénytelenek voltak egyedi megoldásokat alkalmazni, ezért jött létre a német, azaz DE régió egyes rollereken.
A régióváltás nem hekkelés. A roller tulajdonosaként nincs tilalom arra vonatkozóan, hogy átvidd egy másik országba, vagy Belgiumból átgurulj a németekhez. Csak a szabályokat kell betartani, ennek módja a régióváltás.
(#11772) Logitech hozzászólásában sem az a lényeg, hogy a hátsó lámpa kiáll a sárvédőből, hanem hogy a német szabályokhoz igazodva kialakítottak egy rendszámtáblatartót a hátsó sárvédőn, emiatt az átalakítás miatt kénytelenek voltak a hátsó világítást is áttervezni.
-
Reggie0
félisten
válasz DigitXT #11782 üzenetére
En most azert ereztem a hianyat. Budai rakparton este a -5 fokban mire elertem a margit hidtol a szabi hidig a huvelykujjam felig lilara fagyott(es fajt), mert ahogy nyomtam a kart mar keves volt a keringes.
Majd rakok nehezeket a gombra, hogy kevesebb erovel kelljen nyomni(vagy rugot cserelek).
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Reggie0 #11784 üzenetére
Te nem a tempomat hiányát érezted, hanem a kesztyű+markolatfűtés hiányát...
És itt visszaevezhetünk arra a beszélgetésre, hogy "jó-e" mínuszokban rollerezni?Amúgy igen, tipikusan a rakparton, ha hosszan lehet megállás nélkül menni, nem
rossz dolog a tempomat, viszont ugyanitt, ha nem este, és -5 fok van, akkor ugye
hemzsegnek a turisták (gyalogosok, kerékpárosok, rolleresek), nagyjából soha se
használható a tempomat, mert folyton manőverezni kell. Illetve kontraproduktív, ha
épp akkor kapcsol be, amikor fél mp múlva elvennéd a gázt, aztán jön a meglepi... -
Casseius
tag
válasz DigitXT #11786 üzenetére
Meloba közel 10 km-ert megyek reggelente majd ugyanennyit este vissza nyíl egyenesen az Üllői úton bringa sávban, 1 hete kb egy kölcsönvezérlőt használok mert leégett a régi, az újat meg épp megerősítik és ebben ki van kapcsolva a tempomat, rosszul vagyok attól h folyamatosan nyomni kell a kart, és igen fázik a nagyujjam pedig specko thermo téli biciklis kesztyűt használok.
[ Szerkesztve ]
Don't Worry, Be Happy
-
Reggie0
félisten
válasz DigitXT #11786 üzenetére
De, mert csak a huvelykujjam fagy le, amive nyomom. Amugy meg nem fazik a kezem.
#11787 Casseius: Detto, mondjuk en sikesztyut hasznalok. Neha sielesnel is fazik benne a kezem, de a rollerezesnel messze nincs annyira hideg, mint 2000 meteren a -10 fokban tobb, mint 60-nal haladva.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz PociAti #11783 üzenetére
Igen, ez is egy érdekes helyzet. Ezért is kérdeztem a múltkor, hogy tudja-e vki a tutit. Pl. odaát SMKP -ra is kell rendszám. Itthon viszont nem. Ha én odamegyek nyaralni és a lakóautómon viszem a robogómat, akkor azt ott legálisan használhatom.
Én Magyar állampolgár vagyok, itteni lakcímmel (nincs is kinti címem), a rollert itthon vásároltam és itthon így legálisan közlekedhetek vele. Szóval, mi a helyzet akkor, ha én egy itthoni rollert használnék kinnt?[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Casseius #11787 üzenetére
Oké, most leírtad azt a felhasználást, ahol én is írtam, hogy lehet értelme...
De ha már itt tartunk, eleve a hüvelykujj gázkar vicc. Sokkal használhatóbb
egy félmarkolatos, főleg ha a roller egy picit nagyobb teljesítményű, aminél
már erősen számít a gáz adagolhatósága. Ha meg lefagy, meg belilul az
ember keze, akkor elgondolkodnék rajta, hogy tényleg megéri-e rollerezni...
Most lehet, hogy jó ötletnek tűnik... évek múlva az ízületifájdalmak után is?Ui: én is téli motoros kesztyűt használok a motoron, meg néha rolleren is...
(Motorokon elő szokott fordulni szélfogó a markolat előtt, nem véletlenül.)
Node egy kezemen meg tudom számolni, hányszor mentem mínuszokban:
annyira sose voltam rászorulva... Markolatfűtesem, meg fűthető kesztyűm*
sincs, de akik túráznak a hegyekben télen is, gondolom fel is szerelkeznek
hozzá rendesen: a roller vagy felszerelhető így, vagy nem, akkuja van, lehet
12V-os tápot csinálni, igy megoldhatók a motoros kiegészítők. Elméletileg.Viszont, szerintem nem sok motorkerékpárt tudsz mutatni, amin tempomat
funkció van, nem beszélve arról, hogy egy rutinos motoros fékkészenlétben
van, ha a városban közlekedik, azt meg aztán végképp nem váltja ki semmi.
Igen, kint van az ujjad, igen bármikor meg kellhet húzni a féket, és esetleg a
fékerő is azon múlik, hogy mennyire van lefagyva a kezed. Észnél kell lenni!*: látszik, hogy ezzel mennyire képben voltam: saját akku, bármire jó, occó.
[ Szerkesztve ]
-
Casseius
tag
válasz DigitXT #11790 üzenetére
Ukrán rollerest láttam aki pár napja építette be a fűthető markolatot [link]
Az a baj ha BKK-t használom kereken egy óra alatt érek meloba, a kis szörnyeteggel 15-20 perc, az azért nem mindegy ahogy a +40 perc alvás se hajnalban, no meg a 10k-s bérlet meguszása se havontaDon't Worry, Be Happy
-
Somatom
veterán
Szomorrú lettem. Végigjártam a Decathlon -t, de nincs olyan sportág, ami akkora táskát használna, amibe befér a roller. Egyet találtam, de a benne levő felfújható sátrat is meg kellett volna venni néccázvalahányezeré.
-
Somatom
veterán
-
DigitXT
nagyúr
válasz DigitXT #11644 üzenetére
Magyar ponthegesztő (kínai dupla áron plusz áfa): 42 hegesztés már sok...
Mindezt úgy, hogy 7 hegesztésenként pihent, felírtam az akku feszültségét,
mértem a FET-ek hőmérsékletét stb. Nem lett túlterhelve, csak megdöglött.
Apró öröm, hogy amíg működött, ilyen kiváló hegesztéseket mutatott be.
Mindezt 3. fokozaton, amivel 2 db 0.12 mm-es nikkelszalagot is simán fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest