Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
synar
őstag
Ha valakit érdekel, itt találtam:
Xiaomi Mi Electric Scooter 3 elektromos roller most csak 109.000 Ft, A704E7395D8E kuponnal EU raktárról.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Csakhogy modern tarsadalomban MINDENKIT megillet UGYANANNYI tolerancia. Normalis embert nem erdekli, hogy a masik gyereket/kutyajat/babakocsijat/rolleret/bevasarlokocsijat/banyatankjat/borondjet kell kerulgetnie, mert barkinel lehet barmi amit ki kell kerulni es darab-darab, ugyan ugy kell kikerulni.
Te viszont egy feltetelekhez kotott toleranciat varnal el, hogy kivaltsagosnak erezd magad, de joreggelt XXI. szazadban elunk. (Amugy megsugom, az eves/alvas/szaras utan a szaporodas a legalapvetobb biologiai funkcio az elolenyeknel, ugyhogy varakozasaiddal ellentetben nem jar nagy taps erte).
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
Miert, nincs igazsagalapja ? Dehogynem... Ez ugyan olyan, hogy nekem eszembe nem jutna soha eletemben, hogy csecsemovel menjek szallodaba. Viszont ! sok embernek eszebe jut, ezert van rengeteg rengeteg szalloda, ahol egyszeruen nem foglalhatsz szallast 6 v 12 ev alatti gyereknek. Mert nem azert mennek oda masok pihenni, hogy a te siro gyerekedet hallgassak egesz nap. Szerintem full jogos. Boltbol kitiltani nyilvan nem elvarhato, bar az mondjuk elvarhato lenne, hogy onszantabol ne vigye el a szulo az 1 eves gyereket boltba.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
veterán
Ilyenkor hány napig szokott ez a kód működni?
Nem fogadja el a bankkártyám, nem tudom kifizetni.
És Paypalon se fogadja el ezt a bankkártyát, így átutaltam a Paypalra 115ezret, de ahogy nézem, az nem azonnal fog megérkezni, csak 1-2 napon belül.
(Mi a fxszt ül rajta a Unicredit? Miért nem megy ez azonnal, perceken belül?!)
És miért nincs nagy betűkkel kiírva a Paypal oldalán, h helló, látjuk, h bankszámlaszámról még csak elsőre utalsz, tudnod kell, h ez nem lesz meg azonnal, 1-2 napig fog tartani mire ideér a pénz, úgyhogy ha azonnal kellene a Paypal szolgáltatása, akkor ez nem fog működni, stb) - ha ezt tudom, keresek inkább valakit, aki kifizeti, én meg átutalom neki a pénzt.Ebben a hónapban van a bankkártyám lejáró dátuma (03/22), gondolom ezért nem akarja elfogadni se a Gshopper, se a Paypal.
(Paypalt utoljára olyan régen használtam, h még a korábbi kártyám volt hozzárendelve.)
Na mondjuk ezt se értem, ha köztudott, h ez ilyenkor a hónap végéig érvényes, akkor mit szórakoznak, h nem fogadják el a kártyát.
Az új kártyáról meg pont ma jött értesítés, h mehetek érte a bankfiókba, de az meg egy másik városban van, a héten már nem tudom átvenni.Eszem fxszom megáll, h ilyen ostobaságokon fogom elbukni ezt a rxhadt rollert.
# ZS3NI:
Együttérzek.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
ZS3NI
őstag
válasz Thunderzolee #12507 üzenetére
Ne aggódj már ennyit, március végéig él a promo.
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
veterán
-
Grafiqs
őstag
válasz -Skylake- #12503 üzenetére
Teljesen igazad van, az egy éves gyereket ki kell kötni a bolt elé mint a kutyákat. Hiszen nem zavarhatja a jelenléte a nagybecsű vásárló jelölteket.
Ugyanígy azt sem értem, hogy egy olyan szállodában ami kifejezetten családoknak van kitalálva (Kolping) miért rendelkezik olyan szauna világgal és medence térrel ahová nem mehetnek be gyerekek, nehogy zavarhassák a nagyérdemű szállóvendégeket.G
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
fradi81
veterán
Szegeden ismer valaki rolleres szervízt?
moto g72, Ninebot d28e
-
DigitXT
nagyúr
válasz Grafiqs #12510 üzenetére
Srácok ez már nagyon OFF, de amúgy van arra valami kötelezvény, hogy
az egy éves gyereket magaddal kell cipelni bevásárlás közben? Véletlen
nem két szülője van neki, ahol az egyik otthon marad vele, a másik meg
elintézi a bevásárlást? Ugyanúgy a kutyasétáltatás feltétlenül egybe kell
essen a bevásárlással? Költői kérdések ezek, de látom a jogát mindenki
nagyon szeretné érvényesíteni. Cserébe mások menjenek a fenébe, LOL.
Társadalmi normákra hivatkozni egy kialakuló félben lévő területen: necc!Ui: a bolt eldönti, kit/mit enged be a magánterületére. Ha kutyát/rollert,
horribile dictu babakocsit épp NEM, akkor oda nem mehetsz be kutyával,
rollerrel, ill. babakocsival. S nem vered előtte az asztalt, hogy neked JÁR!
Nem jár. Elég csak a TESCO-t megnézni: bazinagy bevásárlókocsikat tol
mindenki, mert úgy van kialakítva az egész, hogy elfér, és legtöbben nem
2 db zsemle miatt ugranak be (arra is van megoldás: kézi kosár). Viszont
ha kijöttél a TESCO-ból a cuccal, a legtöbb üzletsori boltba NEM mehetsz
be ugyanazzal a kocsival, mert azokba meg nem fér be: ez van, fogadd el.
Ha viszont beengedtek, akkor meg befoghatja az, akit ez csak úgy zavar...
Engem is zavar a MOM-ban SPAR elé sz*ró kutya... De sajnos ez a MOM
üzleti döntése, hogy odáig oké.* De pl. a SPAR-ba már nem viheted be, így
vagy kikötöd a bolt elé, vagy nem pont akkor mész kaját venni. Nehéz ez?*: Allee ételudvarból is ki vannak tiltva a kutyák, szerintem tök jogosan, de
egyes kutyások ezt biztos sérelmezik, hiszen nekik is joguk van enni. Sőt
konkrétan odáig mennek, hogy leszarják a szabályt: ők akkor is odaviszik!
Szerinted ezek után elfogadja az ilyen, ha a biztonsági őr kizavarja onnan?
Emlékeim szerint amíg egyáltalán NEM lehetett kutyát bevinni a bevásárló
központokba, nem volt tele előttük a placc kikötött kutyával. Megoldották...Ha nem vihetem be a rollert, nem viszem be. Vagy lezárom kint, vagy nem
ott vásárolok, vagy horribile dictu nem rollerel megyek, ha ott van dolgom...
Ha viszont beengedtek nem a fórumos trollok mondják meg, hogy oké-e.[ Szerkesztve ]
-
Grafiqs
őstag
válasz DigitXT #12515 üzenetére
Valóban egy (kettő, három) gyereknek két szülője is van jó esetben. Akik közül az egyik nagy eséllyel dolgozik, míg a másik otthon van az egy éves gyerkőccel. Hova is kellene tennie a bevásárlás ideje alatt? (Költői kérdés!) Akinek ezzel problémája van és azt nem megfelelő hangnemben szóvá teszi az egyrészről önmagáról állít ki bizonyítványt, másrészről pedig vállalja a tette következményeit...
A többivel lényegében egyetértek. Én azt sem értem, egyáltalán miért lehet kutyát (vagy annak látszani akaró tárgyat) bevinni egy bevásárló központba. De ez csak az én személyes problémám.G
ps.: Remélem értetted, hogy az előző kommentem erős irónikus tartalmát?!
[ Szerkesztve ]
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
Horn Ákos
csendes tag
válasz Grafiqs #12516 üzenetére
Mindenben egyet értek veled.
Kutyákkal kapcsolatosan amilyen magyarázatok vannak, az közel annyira kiakasztó, mint maga a tény.Babakocsi vs roller, miért vitte be felvetésre: mindegyiket kint lehet hagyni a bolt előtt, de amíg az egyik ellopását vállrándítással el lehet intézni, mert kb. 1 havi keresetbe került, a másik lényegesen nagyobb a veszteség. Nem gyakori eset, de talán azért nem, mert nem hagynak rá lehetőséget.
-
Grafiqs
őstag
válasz Reggie0 #12518 üzenetére
Engem abszolút nem zavar ha valaki babakocsival közlekedik vagy a rollerét behozza egy boltba. Annyi kiegészítéssel, hogy ne tegye be a bevásárlókocsiba.
G
-
DigitXT
nagyúr
Azért a (már babakocsi nélküli) gyereket többeknek sikerül a kaja mellé
oda állítani, pedig ez kifejezetten tilos, csak az ülőke lenne használható:
ez pont ugyanannyira higiénikus, mint a rollert bele baszarintani.
(Vagy a kutyát bevinni az élelmiszer boltba, hadd szaglásszon körbe.)Mi ebből a tanulság? Paraszt lehet a rolleres, a szülő, a kutyás, és bárki,
bármivel, mert ez alapvetően az adott ember hajlama, csak az indoklás
az eltérő, és hogy úgy mondjam a társadalmi elfogadottsága is változó.Ui: mivel én is dolgozom, sose fogok a nappal (kényszerből) babakocsit
tologató anyuka hordákkal találkozni a kisboltban. Messze nem érdekel.
Rollerest is baromi ritkán látok. Nagybevásárolni meg külterületi hiperbe
járok, oda praktikusan mindenki kocsival jár. Fel sem merül ilyen gond.Meglepő módon mindketten dolgozunk = nem munkaidőben vásárolunk.
Szóval kicsit azért sántít, hogy kényszer lenne babakocsival bevásárolni:
rollerrel se megy az ember egy karton akármiért. Nem foglalhat nagyobb
helyet, mint egy átlagos bevásárló kocsival. Tehát ez mondvacsinált vita.
(A másik ember létezése zavar: orvosi eset... Thanos did nothing wrong.) -
maximilian4
addikt
Csatlakoztam az elektromos rolleresek táborához. Már egy hete használok egy himo l2 maxot. Imádom. Strapabíró, robosztus, eddig nem nyeklik, nyaklik, 25-ig nagyon dinamikusan megy, eddig egyszer kellett tölteni. Benzinárak miatt vettem. Elég sokat ingázok a városban, rövidebb, pár km-es távokat és felesleges ezért beindítani, leállítani a motort, mindig parkolóhelyet keresni, szenvedni. Amúgy sokszor ér atrocitás titeket? Megyek bicikliúton, jön szembe egy öregebb fószer, beszól. Utánafordulok. Mondom milyen jogon szitkozódik, és még ő van felháborodva, persze nem tudja megindokolni mi baja, csak van. Ez nekem új…
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Somatom
veterán
válasz maximilian4 #12524 üzenetére
Nekem is új. Még nem volt ilyen negatív élményem.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Reggie0
félisten
válasz maximilian4 #12524 üzenetére
Inkabb a keresztezodesekben nem szeretik megadni az elsobbseget, az ilyen beszologatosok meg eleg veletlenszeruek, nem rollerhez kotott.
-
Patyesz
csendes újonc
Az okos rendőr félrenéz ha e rollerest lát, bárhol menni, persze ha baleset van az más.
-
maximilian4
addikt
válasz Reggie0 #12526 üzenetére
Én inkább óvatos vagyok az “erősebb kutya baszik” elv alapján. Ha még nekem van valahol elsőbbségem, akkor is úgy közelítem meg, ha nem adják meg, akkor is meg tudjak inkább állni. Plusz pl. ha kerékpárúton, járdán megyek (mert nincs kerékpárút, az úttest meg alkalmatlan városi rollernek), akkor is leszállok ha pl. zebra keresztezi, nehogy tahónak tartsanak.
Maxi
-
Reggie0
félisten
válasz maximilian4 #12528 üzenetére
Persze, ovatosnak kell lenni. Egyszer tortent csak olyan velem, hogy majdnem karamboloztam, de ott egy szembol jovo es jobbra kanyarodo auto nem adta meg. Aztan magyarazta, hogy gyorsan jottem... Pedig allo helyzetbol indultam a zold lampara, es hat a kugoo s1 plus nem egy gyorsulasi bajnok, egy zebranyi hosszon 20-ra nem gyorsul fel.
[ Szerkesztve ]
-
Becenick
tag
Üdv!
Első kerék pumpáláshoz van olyan bevált módszer, amivel pikkpakk összehozható?
Valamint volt annak idején egy táblázat, ami az adott nyomás értékeket jelezte.
Létezhet, hogy 90 kilóval 4,5 barra kell fújni az első kereket és 5-re a hátsót ? Nekem elsőre elég soknak tűnik. -
Becenick
tag
válasz Casseius #12533 üzenetére
Az nem probléma, hogy ennyivel túllépi az ember az ajánlott értékeket?
Kinti fórumok tömkelegén látom, hogy erre a súlyra elöl 50, hátul 60 psi értékre kellene fújni.
50 psi érték is csak 3,5 bar körül mocorog.
A kerékre is állítólag 50 psi van írva maximumként. Ha a táblázat szerinti hátsó 5 bar-t nézem, az meg már bőven 70 psi + ....
Elméleti maximumhoz képest százalékosan is sokkal több.
Bizonytalan vagyok.
Vagy mégsem? -
eFeMeR74
senior tag
válasz Casseius #12536 üzenetére
Ez ebben a formában nem teljesen igaz
A keményebb gumi valóban jobban kopik középen, de kissebb ellenállás miatt nagyobb a hatótáv ellenben rosszabb úton kevésbé komfortos. A puhább gumi viszont a széleken kopik jobban, nagyobb a gördülési ellenállása és miatta kisebb a hatótáv viszont komfortossabb is.
Az egyensúlyt kell megtalálni. Ezért vannak a súly szerinti táblázatok amik segítenek abban, hogy elkerüld a defektet és a lehető legtöbbet kihozza a lehetőségekbőlMI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
fradi81
veterán
xiaomi rollerekbe ugyan az a belső/külső gumi kell? Aliról vett már valaki?
moto g72, Ninebot d28e
-
-
zhata
senior tag
válasz Becenick #12534 üzenetére
Nem csak állítólag, hanem ténylegesen is 50 PSI van a 8,5 inches gumikra írva. De az nincs, hogy ez lenne a maximum.
Nemrég egy szervizben kicseréltettem a 8,5 inches gumikat 10 inhesekre, ezekre 28 (!) PSI van írva, melyeket 30-ra fújtam fel a Xiaomi pumpával. Sokkal kisebb rázkódással megy, mint a 8,5-össel.
Így a végsebessége is negyvenhez közelít, kevesebb rázkódással, persze a firmware is hackelt. -
veterán
-
zhata
senior tag
válasz Thunderzolee #12547 üzenetére
Nekem Xiaomi Mi scooter Pro 1s-em van. (Bonyolultak a Saomi elnevezések)
A Tiedre nem biztos!Royalscooter Bt.
1138 Budapest, Népfürdő utca 37.
+36 30 333 3172
Gyorsan, biztosan dolgoznak! -
eFeMeR74
senior tag
Kis keréknél és biciklinél nem gond a 5-6 bar sem. Simán felnyomja.
Ahol sok levegő kell na ott már gáz.
Egy autókerket felfújni max 1 kerék pedig ott csak 2-2.5 bar kell, de sok levegő.
Elméletileg 10 bar ig müxik😁MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
R a y
senior tag
69-70 psi-n használom szeptember óta a mi pro 2-t. Slime nincs benne, de napokban veszek.
[ Szerkesztve ]
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest