Hirdetés
- AuraSync kibeszélő topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
válasz lumpy92 #86312 üzenetére
Utóbbi években nem nagyon voltam az Öbölben mert büdös, koszos, igénytelen és mindig tele van horgásszal a part, a víz meg busával, egyszer vagy kétszer voltam idén is magasabb vízállásnál mikor a Duna kakaós volt, nem tudom mennyire tartja bent a halat ennyire extrém alacsony víznél.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
lumpy92
aktív tag
válasz lumpy92 #86233 üzenetére
Végül vasárnap napközben tudtam pergetni az Óbudai Duna mellékágon, a K-hídnál és fölötte.
Halat nem fogtam csak nylon zacskót. 1 ütésem volt. Az új bot viszont nagyon tetszik.
Továbbra is szívesen csatlakoznék fórumtaghoz kötös pecára, akinek nem zéró a helyismerete mint nekem"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
sasa311
veterán
válasz lumpy92 #86113 üzenetére
így van, a spanyolok mikor megkérdeztük, hogy most akkor ők nem esznek halat értetlenül néztek, hogy édesvízből a halat nem lehet megenni, mégis miről beszélünk...
Horgászni is elvétve horgászott egy-egy spanyol. a románok horgásztak 90%-ban (természetesen ők vittek minden harcsát. A pontyot már ők sem akarták elvinni ). De valóban, olyan mennyiségű hal van ott, hogy az magyar viszonyokhoz szokva felfoghatatlan - mivel alig van húshorgász ÉS le tud ívni a ponty évente 2x minimum, de a vendéglátónk szerint akár 3x is egy erős évben. Kifut a víz a fűre, leívik a ponty. Nem úgy, mint itthon, ahol a steril telepített ponty az iszapon nem ívik le, ha mégis van egy kis áradás és megpróbálná a vízügy még aznap leengedi a vizet az ikráról...
Pl.: nincsen semmiféle limit. Annyi és akkora halat viszel haza a 30 EURos hetijegyér amennyit csak akarsz vagy tudsz.
Ponty pl. annyi van, hogy voltak időszakok amikor odatalált egy raj, hogy inkább egy órára leálltunk a pecával, mert nem lehetett behúzni 2 botot sem, mire fordultunk volna egyet már húzta a ponty. Olyankor nem volt mit tenni, megvártuk amíg felzabálnak mindent és odébbállnak, utána húztunk vissza.[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Interceptor
addikt
válasz lumpy92 #85531 üzenetére
Legálisan úgy értettem, hogy maga a horgász módszer legális, viszont úgyis bele fogsz akadni a dögökbe. Ott a halőrök pedig büntetnek ha meglátják, hogy visszaengeded mindegy ha külső akadás, 50k-t fizetheted. A gyakorlat kicsit más, ha valaki kifog egyet kabátba akasztva is vagy elviszi, vagy otthagyja rohadni a parton(tudom ez rossz), vagy ha valakinek kell...
[ Szerkesztve ]
-
andrew911
tag
válasz lumpy92 #85195 üzenetére
Na, megjött az Obei telefeeder. Igényes kinézetű, a bottest meg a gyűrűk tök rendben vannak, a blank egész vékony, és nagyon könnyű az egész, a parafa nyél is korrekt. Az orsótartó az műanyag, de nem vészes. Az akciója így szárazon nem túl meggyőző, nem nyélből hajlik.
A legérzékenyebb (0.8-as fehér) spiccet sajnos lehagyták, de azóta már megreklamáltam náluk. Az 1.0-ás zöld az egész használhatónak tűnik, de a narancshoz (1.2?) már meglehetősen elkötelezett és határozott halra lenne szükség.
Keresek rá valami orsót, aztán vasárnap két vihar között rápróbálunk. -
galervin93
addikt
válasz lumpy92 #83245 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből. Már filóztam, mi pénzt el lehetne kérni érte, bár anyagáron nem sok, de a mütyür horgokkal való szenvedés... megfizethetlen.
Szerencsére túl vagyok a legkisebbeken, már a 14-eseknél tartok, ez már móka és kacagás a 20-asokhoz képest.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
horcsog
tag
válasz lumpy92 #82615 üzenetére
Engem zavarna ha nem csúszna össze a spicc a kapocs miatt. Okozhat e gondot nem tudom mert soha nem használtam így nem tud összecsúszni. Olyasmit tudok elképzelni problémaként, hogy a spicctag rázkódik jobban ez miatt,hogy fel van akadva a spiccnél, mondjuk autóban, ami egy finom carbon drága spiccbotnál nem túl jó. Raknék rá inkább olyan méretű stonfót amivel összecsúszik. De ha olcsó kompozit anyagú bot nem hinném baja lesz tőle.
[ Szerkesztve ]
-
jjohn
aktív tag
válasz lumpy92 #82344 üzenetére
Még tavaly vettem én is kíváncsiságból, engem is az ár ragadott meg elsőre. 2-szer dobáltam vele, a mozgásukat jónak ítéltem, a vezetése is elég jó. Halfogás ugyan nem volt, de nem is vártam arra rövid időszakra, hogy csodát tegyenek.
A ducibbak nehezebbek, jobban lehet dobni. Talán az idén többet fogom használni. -
Steady74
Topikgazda
válasz lumpy92 #81214 üzenetére
Azaz mi az álaltunk elnevezett "lapos" -ra jártunk évtizedekig, ott tanultam meg nádbottal kishalat fogni, aztán keszegezni. Ez a rész a FH4.-től indulva az első és a második kanyar közötti rész félúton, ott, ahol szinte egyedül, csak sás volt a parton és nem nád. Istenem, 2 hét sátorral nyárom, gyerekként imádtam. Nagyon szép keszegallomány volt régen, most mi a helyzet?
-
lumpy92
aktív tag
válasz lumpy92 #80942 üzenetére
Megjött a bot. Hát ez nagyon komoly Nemhogy a 7 méteres spiccbotomnál karcsúbb, de még az 5ösnél is (jó az nem karbon).
Majd ha egymás mellé tudom tenni őket, csinálok képet is. Ami furcsa, hogy milyen durva a felülete. Rendesen duruzsol mikor tolom össze."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
golyós
addikt
válasz lumpy92 #80977 üzenetére
A hód lőhető??
Ezzel küzd Törökbálint, már legalább 10-12 fát kirágott, és húzza be a vízbe, a halőrök már előre örülnek, mert csákjázhatják ki majd tavasszal.
Már mindenkivel beszéltek, azt mondták, hogy védett, ez van, együtt kell élni vele, se befogni, se kilőni nem lehet.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
KunEmber
senior tag
válasz lumpy92 #80178 üzenetére
A két bot elfér egymás mellett, az egyiket 15 centivel el kell csúsztatni és kész.
Kicsit azért agyaljunk még a kérdésen! Milyen helyen horgászol? Elég a 360? Csak azért vennél 390-eset, hogy jobban elférjen? Miért nem választasz akkor egy 330-ast vagy 300-asat? Szerintem a meghorgászott táv / műfaj legyen a kulcs, ne önmagában a centi.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
forras2
őstag
válasz lumpy92 #79755 üzenetére
Van annyi horgászszabály már aminek meg kell felelni, ahol már /bocsánat/ akkora faszságot vezetnek be, hogy csak digitális mérleget fogadnak el, oda inkább nem megyek horgászni, mert ott valszeg még azt is megszablyák, hogy milyen alsó gatyát vegyek fel a horgászathoz...
Igen, több a hibalehetőség a digitálisnál, meg ahol ellenőrzik az általam fogott halat, ott van ellenőrzött digitális mérleg is... Illetve az sem elhanyagolható, ha megbízható digitális mérleget vennék, akkor 40 alatt nem igazán úsznám meg... Reuben hitelesített mérlege is 44ezer, fox 48 ezer, korda 46 ezer...[ Szerkesztve ]
-
andrew911
tag
válasz lumpy92 #79727 üzenetére
A Lupán elég sok csuka meg sügér van, a déli részen meg ott van a Hárosi-öböl, ami papíron Duna, de tulajdonképpen állóvíz, telepített halakkal.
-
Horvi
őstag
-
Szilágyi84
senior tag
válasz lumpy92 #79420 üzenetére
Szia nem a legdrágább kategória egy multiplikátor orsóval ami az elején elég fura volt ,de kb negyed óra jópár dobás után ráéreztem és utána már eszembe se jutott,hogy cseréljek ,mert az eljén átfutott rajtam a gondolat mivel teljesen más a dobálás is ,de utána már élvezetes. Csalik 4 cm -től 12-ig gumi és Wobbler is többféle sülyedő és felszíni stb
-
Interceptor
addikt
válasz lumpy92 #78662 üzenetére
Csalik olyan 2-2.5g körüliek elvileg a leírás szerint.
Maximum 8g-os chebu-t használok hozzájuk, de ez már nagyon extrém, leggyakrabban 5, 6 és 7 g-ot használok, 6-os fonotthoz nem is kell több.
Attól is függ az alkalmazott súly, hogy az adott hely melyik részét próbálom és épp mekkora a vízállás. Pl 10 méterrel odébb dobok és lehet már 1g-al nagyobb fej kell.
Van az a vízszint amikor már esélytelen horgászni benne mert túl húzóssá válik, mindegy mekkora fej van fent.[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz lumpy92 #78650 üzenetére
Köszi!
A felszerelés összhangja szerintem fontos, az sem árt ha valamennyire érezd mi történik odalent.
Ami nekem bevált Dunára, hogy 4-14-es botot használok 6-os fonottal, 20-as fluoro előkével, cheburashka ólom és offset horog.
A víz sodrását figyelembevéve a megfelelő méretű ólmot kell használni(ne túl nagyot), valamennyire mindig sodorni fogja a víz miközben sima fűrészfog technikával vezeted ki a csalit.
Többnyire 3 inch körüli gumihalakkal horgászom(nekem ezek váltak be), a fényviszonyok és a víz tisztasága is szempont, így ennek megfelelően kell próbálgatni a színeket, hogy mire van kapás. Tényleg nem mindegy a szín, ha nem a megfelelő színnel próbálkozol nem lesz kapásod.
Azt is ki kell tapasztalni milyen távolságra vannak a halak, de általában beljebbről jönnek és nem a széléről mint a balin. Amíg van kő az alján addig érdemes eldobni, dobás után lenyomod a bot spiccét, figyelsz mikor süllyed le a csali ami közben valamennyit sodródni fog lefele, ezután magasabban tartott bottal vezeted ki a csalit.
Mindig a kívánt terület fölé kell dobni a sodrás miatt, ezt is ki kell tapasztalni, hogy mennyivel.
A kövek miatt akadós és egyenetlen az alja, könnyű belehúzni a csalit, szóval ezt ki kell tapasztalni.
Leakadásnál is megvannak a technikák, hogyan érdemes szabadítani, pl zsinór lesodórtatása így nagy hasa lesz a zsinórnak a sodrás belekap és jó eséllyel kihúzhatja a kövek közül a csalit ha előtte nem rángattad bele, ha ez nem működik akkor a zsinór pengetése letett bottal akár.[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
-
Zoli bácsi
őstag
válasz lumpy92 #76500 üzenetére
A dobozt nem is néztem, csak az orsót tapogattam meg.
Szokás amúgy, (Sokszor az orsó dobozára belül, rossz minőségben nyomtatva) igazad van, itt meg is lehetett volna nézni hol vannak a csapágyak, de eszembe sem jutott. De az is lehet, hogy nincs robbantott ábrája.
Ami nagyon nem szokás, a pótdob, ez egyre ritkább, a műanyag pótdob is eltűnik lassan. -
Zoli bácsi
őstag
válasz lumpy92 #75579 üzenetére
Ugyan én nem süllőzök, de sógornőm férje évtizedek óta horgássza, legfőképp a nagy Rábán. (Bocsi, ha nagy Rábát írok néha, azért mert a KisRába itt folyik Kapuváron, és ha egyértelműen akarjuk megkülönböztetni, így mondjuk).
Ha valakinek, akkor neki van tapasztalata.....Hozzám képest mindenben régimódi, pontyozni is hatalmas horgokat, durva zsinórokat használ. Nade süllőzni! Nézegette a hatos pontyozó horgaimat, azt mondja ilyen pontyozó horgokat használ, nagy horoggal nem tud süllőt fogni. Nem veszi fel a halszeletet, vagy az apró csalihalat. Ő nem használ semmiféle előkét, süllő vagy harcsa a legfőbb ragadozó faj erre fele. Mondta, ha harapásálló előkét (Nála vsz. drótelőkét jelent) használ, akkor sincs süllő kapás.
Azt is mondja, hogy estefele érdemes süllőzni.
Idén majd megpróbálom én is. Egy bottal. Másikkal meg márnázni, pontyozni. (Tilalom után, persze) -
BogyóBP
addikt
válasz lumpy92 #75579 üzenetére
Ilyenkor érdemes wolfram előkét kötni. Vannak egész vékonyak is alig lehet megkülönböztetni lágyságban a zsinortól, azt a csuka se rágja el és a csalihat mozgását se zavarja tehát a süllőt sem.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Zoli bácsi
őstag
válasz lumpy92 #75575 üzenetére
Szerintem a vastag, rablóhalas méretben jobb krimpelni.
Elég merev. Egyszeri beruházás egy krimpelő fogó.
HA nem akarsz fogót venni, vegyél kész előkéket. Nem értem, hármashorgot miért ne tudnál használni (ha azt akarsz), beleakasztod, és kész....
Szerk: Én ilyen fogót vettem, még mindig nem veszélyes az ára szerintem: [link][ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
válasz lumpy92 #70266 üzenetére
En egy STRADIC FL-t vettem, azon sincs, de soha nem is hasznaltam, szoval engem nem zavar.
A legujabb modelleken mar nincsen egyiken se, ha jol olvastam korabban.
A mechanika elvileg benne van, csak a kapcsolot szedtek ki, de lehet tevedek.[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
koko52
nagyúr
válasz lumpy92 #67770 üzenetére
Fordítsd meg! Azért sok a szúnyog mert kevés a hal ivadék. Ez nagyban a hibrid hal állománynak köszönhető, nem szaporodnak.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
őstag
válasz lumpy92 #67770 üzenetére
Mindig azt hallom, hogy regen mennyivel tobb hal volt, biztos igy van, de szunyog biztos nem volt ennyi. Nem lehet kiulni a teraszra meginni egy kavet lassan. Regen leultunk nyarsalni, akkor sem csiptek meg pl, de most az sem segit. Szoval en a "mi kenyelmunkre" szavazok Mondjuk nem szeretem a vegyszereket, mert sok mast is elpusztit, de ez lassan mar kibirhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz lumpy92 #66247 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Nem feltétlenül muszáj egyébként, hogy a lehető legolcsóbb legyen, viszont attól függően mennyit használok el egy alkalommal, szeretnék viszonylag egy számomra elfogadható kereten belül maradni.
vendingo
Köszönöm a választ! Természetesen egyébként ha 2-300 Ft-ról van szó, az belefér, "kezdő kaja" alatt annyit értettem, hogy többen is írták az előző hozzászólásokban, hogy az elején nem feltétlenül érdemes túl tetemes összeget költetni és a legjobbat venni, de jogos egyébként, kissé félreérthetően fogalmaztam meg a mondandóm lényegét. Természetesen ha alkalmanként párszáz forintról beszélünk az jelen esetben azzal a rendszerességgel ahogy járni tudok majd nem jelent gondot. Általánosságban te milyen ütemben fogyasztod el az etetőanyagot, milyen kosárral dobálsz?@mriya@
Köszönöm a választ!Illetve jól rémlik a visszaolvasgatásokból, hogy te jártál Dunakeszi közelében a Dunán, esetleg tavon, ismered az a szakaszt Budapest - Dunakeszi között? Lehetséges, hogy rosszul rémlett egyébként a dolog
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
-
kispók88
friss újonc
válasz lumpy92 #63722 üzenetére
Főleg kárászra használnám.Na most ha megy a hal,akkor abból is akadhat a 80 dekás-1 kgos nagyon simán.
A ET blade pole az csőspicces,alkalmas begumizásra.Na de mivel nem annyira követem a márkákat,ugye ismerem a shimanot,damot.kb nekem itt befejeződött ,és mivel a blade pole 6 méteres közel 30 000,majdnem kicsit félek annyit kiadni érte.
Black fightert meg a DAM real carbont 12 000 be tudom szerezni.De ha a Blade pole annyival jobb mint amennyivel drágább,inkább azt venném,mert most szánok rá pénzt,aztán nem akarok jó ideig botra költeni. -
takessz
senior tag
válasz lumpy92 #62662 üzenetére
Szia én Nevist használok sok a hely benne [link] ez lenne az teljesen jó szerintem!
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
@mriya@
őstag
válasz lumpy92 #62539 üzenetére
A veresegyházi thermál fürdő vize folyik itt a tározóba.
Tegnap a gátnál voltam, kapás nuku.
Ismerősöm a befolyásnál egy óra alatt négy pontyot fogott, ezen felbuzdulva ma ide jöttem, de eddig egy mozdítás sem volt.
Viszont legalább feltámadt szél, és kezd lehűlni a levegő.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
galervin93
addikt
válasz lumpy92 #62352 üzenetére
No hát a Fekete-Körös nem igazán adta. Igaz nem is voltunk sokat, csütörtökön délután kb. 3 óra, pénteken meg szűk 5 órácska peca jutott. Csütörtökön Városerdő vasúti híd alatt voltunk, ott csorogtunk pár száz métert, 2-2 kapásig jutottunk, 4-5 centis gumikat használva volt csak kapásunk, de valószínűleg nagyon kicsik voltak a süllők, fognyomok is erre utaltak. Másnap feljebb mentünk kicsit, Sarkad alatt van egy csati torkolat, innen csordogáltunk lefelé. Sógornak langós részen jött egy kisebb csukszi, meg egy helyen fogott a mederben két baba süllőt meg ugyanitt volt pár koppintásunk, azon kívül sehol semmi.
A kishalak még mindenütt ott vannak, 5-6 fokos a víz, arra jutottunk, hogy egyszerűen még nincs elég hideg. Nem bandázik az aprónép, gyakorlatilag a sekélytől a mélyig mindenütt ott vannak a meder teljes szélességében, az egész víz pöttyözik, gyűrűzik, rengeteg az ivadék is.
Pár pecással és halőrrel is találkoztunk, mindenki ugyanezt tapasztalja.
Hát ez van, majd lesz még jobb is.A Wizard 2-8g botról: hú! A 180-as hossz csónakban abszolút win, bár ez nem volt szempont a választásnál. A 2g-os jig koppanását is simán érezni vele, de igazán 3-6 grammnál érzi elemében magát. A spicc baromi lágy, utána közepesen szigorú, van benne kis tartalék. Halat ugyan nem, de gallyat húztam vele, 2-3 kilós halig valszeg simán terhelhető.
A 0.06-os Döme fonott nem rossz, lehet picit túl töltöttem a dobot, mert dobtam egy kisebb gubancot, igaz gyorsan oldottam, de le is szedtem vagy 15-20 métert, biztos ami tuti, utána már nem volt gond.
Összességében tizenezer pengőért eléggé megérős cuccnak tűnik. Várom már hogy esetleg az Ipolyon is bevessem apróságok ellen, sügér, domi, kisebb csukák...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
válasz lumpy92 #62352 üzenetére
Természetesen, remélem lesz miről! Az idő mondjuk így első blikkre nem tűnik túl barátinak, holnap még szerintem is esni fog, de annyi baj legyen.
#62353 skitter
Semmi komoly, csak most akarok beleugrani a finomabb pergetésbe, aztán jó volna egy ilyen pecán megejteni az első randit.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz lumpy92 #62045 üzenetére
Őszinte leszek, jobbára porfogó. Megvan minden felszerelés a pergetéshez, csak nem igazán érek ki ilyenkor ősszel.. Dobáltam vele, de nem annyit hogy véleményt mondjak, meg összehasonlítási alapom sincs. Mondanám hogy halat sem fogtam vele, de eszembe jutott hogy egyszer rárontott egy sügér a beeső woblerre, igaz alig nagyobb mint a műcsali.....
Pár éve megvan, amikor vettem jónak tűnt, azóta amiket láttam a boltba, ha most vennék valamelyik Delphin-t vagy újabb Nevis-t venném valószínűleg. A parafa nyél sem nyerő már. -
lumpy92
aktív tag
válasz lumpy92 #61726 üzenetére
Szolgalati OFF: Bp. 13. ker-ben a Tutaj utcai horgászbolt lehúzta a redőnyt (lehet ez már csak nekem volt újdonság).
A korabbi pergetős hsz emre esetleg valami tipp? Bugyi környéki halastavakat néztem, de nem tudom valamelyik érdemes e pergetésre. Duna-Tisza csatorna a másik terv, de a napijegy oda is 3.300 Ft!
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
hermanyi
addikt
-
A Zéé
addikt
válasz lumpy92 #60896 üzenetére
ne aggódj, ezen én is rendszerint megbotránkozom, de most ez a divat. Amikor az első feederem kaptam (360-as, ma inkább MH-nak mondott bot), akkor arra 30-as orsó volt az ajánlás, manapság meg a boltos se érti mit akarok a 40-es orsóval feeder botra A dunai feederre nekem is 5500-as távdobó orsó került végül, mert is elfogadtam, hogy miért az a jó rá, de rosszul vagyok a méretétől mindig, amikor előveszem a tokból
Just a simple Lineman...
-
koko52
nagyúr
válasz lumpy92 #60641 üzenetére
Sajnos a gyérítés erős kifejezés. Kb semmit nem ér. Ha kiszednek 10 tonnát az 1000-ből, még abban az évben 10 tonna regenerálódik a helyére. Annyi az egyedszám amennyit a víz elbír. Ha túlszaporodik elviszi az állomány egy részét a herpesz vírus. Kb fél év és újra hemzsegnek. Ez a ciklikusság ismétlődik folyamatosan. Megoldás eddig nincs.
Kis Dunán is folyamatosan gyérítik csapdával, versenyekkel. Eredmény, hogy minden 50. hal már nem törpe.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz lumpy92 #60628 üzenetére
Törpék rágcsálták a halszeletet/ kishalat. Úgy látom ez is egy erősen törpékkel fertőzött víz.
-
Steady74
Topikgazda
válasz lumpy92 #60150 üzenetére
Déli részen van vagy 20 tó: Villantó, Harcsa, Füzespart, Aranyikkely, Joker... Google maps-on Dunaharaszti-Dunavarsány környékére keress rá. Keletebbre a Garden Lake, most Sós Tó sporthorgásztó, Peremvárosi horgásztó. Sós tót próbáld meg, kérdezz rá van-e hely, sok sok kárász él a tóban, match bottal jó peca lehet.
-
galervin93
addikt
válasz lumpy92 #60052 üzenetére
Google első találat, szerintem ott lesz a tiéd is.
Ma nem adta a Duna, az úsztatott-lassított szerkóval gyakorlatilag kapás nélkül megúsztam, sima duci úszóval szabadon eresztve jött pár paduc, bébi-márna meg fenékjáró. Faja szél fúj, pont folyásirányban, úgy szalad a teteje hogy ihaj... Ha a vízállás engedi szerdán is kinézek, bár akkor lehet feederrel inkább, az elmúlt pár napban eléggé elfáradtam (hol meló előtt, hol utána pecázok, ma is reggel végeztem), jó lenne már egy nyugodtabb peca.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Amogrello
újonc
válasz lumpy92 #44234 üzenetére
A turista állami horgászjegy ugyan úgy jogosít horgászatra mint a "normál" állami, persze a korlátozásokkal (mennyiség, időkorlát).
Januártól minden vízre kell horgászengedély, így elvileg mindenhol el kell hogy fogadják. A területi jegy kiadását erre hivatkozva nem tagadhatják meg, max ha a horgászrendjükben ez kifejezetten le lenne írva. Ilyen meg nem valószínű, hogy lenne. -
galervin93
addikt
válasz lumpy92 #44234 üzenetére
Elég nyakatekert ez az egész dolog (a Balcsin meg olcsóbb a turista jegy mint a sima napi, lol...). No majd megejtek egy telefont a helyi Mohoszhoz, aztán az ott kapott infókkal megyek majd a horgászboltokba...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest