Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
válasz lumpy92 #90686 üzenetére
Ez mind fehér.
Egy tabi 409-500 Ft a boltban, otthoni nekem ~70 Ft ha a szerszám legyártását nem számolom (kb 100e összesen). Még így is megéri aki sokat busazik. Amúgy nekem az etető jobban szokott működni minden tablettanal csak az sokkal kényelmesebb és tisztább.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
válasz lumpy92 #90962 üzenetére
Ez egy "bevált" zsinór amit használok (nevis secure), évek óta ezt használom, soha egyszer nem szakadt még el. Azért gondolom, hogy vagy valami kagylópadon vagy kövön vagy esetleg egy másik busa úszóján akadhatott meg. Csak azért bosszant, mert egy szerelék kb 5 rongy
Ólomnál inkább kopik a zsinóron mint fordítva
Én már jó ideje úgy busázom, hogy több anyagot próbálok egyszerre. Ez manapság úgy néz ki, hogy egyik boton csak a saját készítésű tabletta, másikon általában etetőanyag. Úszózásnál nem szoktam ráetetni, odatalálnak a dögök anélkül is. Ha etetek akkor maximum a peca kezdetén, hogy gyorsabban odajöjjenek. Tegnap pl. kb 3 gombócot dobtam rá reggel és annyi. Igazából szerintem úszós vízközti pecánál nincs értelme az etetésnek, mert úgyis lemegy az aljára. Oda meg nem akarod lehúzni a halat
Ha mindig van benn bot akkor nem mennek el. Egyedül azért trükkös picit a dolog, mert tegnap is vagy 3x volt dupla kapás (amikor megérkezzik a raj) és ha mindkét bot kinn van akkor továbbállnak. Ezért jobb legalább ketten 4 bottal nyomni, mert akkor nem mennek el és lehet fogni folyamatosan.
Tegnap 1,5 méter körül találtam meg őket, de 30 centi - 3 méter között bárhol lehetnek, próbálkozni kell. Makacs egy jószág a busa, ha egy méterrel fölé lógatsz az úristennek nem megy fel érte.
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz lumpy92 #90965 üzenetére
Tavaly egész évben a Sziszi féle (zöld) anyagot használtam, nekem bevált az is. Jó az ára és könnyű használni. Viszont csak a kilós kiszerelés a jó belőle, a 2,5 kilós egy kalap xar. Fel is hívtam és rákérdeztem, a kilósat ő gyártja, a 2,5 kilósat gyártatja és teljesen más a két anyag.
Idén viszont mindenféle új gyártó cuccát kipróbáltam és ami a legjobban bevált az a "busazol". Minimálisan drágább, mint a sziszi kaja de lényegesen jobb. Én most arra álltam rá meg a saját tabletta gyártásra. Bár igazából az csak szórakozás, eddig az etetőanyag MINDIG jobban működött, mint BÁRMILYEN gyári vagy saját tabletta. Viszont a tabi gyártás azon kívül, hogy melós drága a szerszám is hozzá (kb. 100e befektetés). Azzal most inkább prémium alapanyagokkal próbálkozom (sima tejpor és liszt helyett lucernaliszt, kukoricaliszt, hallisztek, magas fehérjetartalmű szójalisztek), hátha azzal bejön a nagy pettyes Idén még egy pettyes sem esett be....
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz lumpy92 #91011 üzenetére
Volt kéznél, van is a busás dobozomban egy pár ilyen.
A műanyaggal (minden műanyaggal) nekem azért nincs bizalmam, mert "régen minden jobb vót'" alapon a mai műanyagok silányak és örgeszenek. Ez egy olyan 3 éves műanyag fa volt, anno még Sziszi után tanulva én is ilyennel kezdtem. Lehet az új sokkal erősebb, de megeszi az idő, a meleg, a nap, az UV és a víz... Az alut vagy az acél küllőt tuti nem!
Nem azt mondom, hogy csak a 3K-s busalu a jó, de még egy drótból otthon hajtogatott fában is több bizadalmam lenne, mint ezekben.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
válasz lumpy92 #91013 üzenetére
Igen. Ő mondjuk leglalább korrekt csávó és leírja, hogy "Anyaga egyszerű roszdásodás mentes acéldrót. Idővel a többszöri elhajlás miatt eltörik a kosárfelső pontjánál.…"
Bár pont tegnap beszéltem vele és már csinál "verseny" fát is rugóacélból, az nem fárad el.
-
galervin93
őstag
válasz lumpy92 #91103 üzenetére
+1 az ET Slim-re (a hangsúly a Slimen van!)
Van több darab is (pont 6-osban), árához képest jó az egyensúly, nem orrnehéz, kényelmes a vastagsága, kellően rugalmas, jó kis botocska, ajánlott!
De csak a 6-os, a 7-es már nem jó, orrnehéz, ki akarja csavarni a csuklód.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jézusom
addikt
válasz lumpy92 #91103 üzenetére
Milyen fém karika? Azért nem Írnám le a decathlonos saját márkákat, nem hinném hogy egy nevis vagy et jobb. Persze most tényleg legalább súly alapján jónak tűnnek. Na mindegy valahova elnézek ahol meg lehet suhogtatni.
Nekem bejön a decathlon horgász részlege, multkor egy fiatal srác frankón tökre vágta a pergetést, rám is sózott egy botot
De most nyárra lefosztottak mindent. Régen vettem a barn40 wobblereket, volt hogy első dobásra adta a sügért -
jjohn
aktív tag
válasz lumpy92 #91322 üzenetére
Igen ezt a részt akartam én is javasolni, Attila boltja hétfőn zárva másnapokon 15-től van nyitva, amikor ott jártam 1,5 hónapja.
Lehet kellene gátjárási engedélyt is szerezni, mert a jobb helyek megközelítéséhez nagyon kell, ezt Gyulán, csabán, a neten megvannak a helyek 5000 Ft ha jól tudom, van hetes jegy is 2100 Ft. Nekem nem volt és így csak a dobozi ingyenes gáti szakaszon tudtam pecázni.
[Töltés járási]ÉRVÉNYES 2024. JANUÁR 1. NAPJÁTÓL:
Éves jegy Havi jegy Heti jegy
Segédmotoros kerékpárra 2100 Ft 1400 Ft 700 Ft
Motorkerékpárra 4000 Ft 2100 Ft 1400 Ft
Gépkocsira és egyéb járműre 6900 Ft 2900 Ft 2100 Ft -
jjohn
aktív tag
válasz lumpy92 #91325 üzenetére
Hát a fogásról nem beszélnék, nulla nem lett, egy bagoly keszeget sikerült beszákolni, 3 nap volt a peca hajnali kelés, azon a részen több helyet kipróbáltam, amik szabadok voltak.
Meg céloztam a túlpart előtti nádast, mert ígéretesnek tűnt, de semmi, egy helyi spori bizonygatta a haverja ott fogta pontyokat dévéreket. Volt method, pellet kosár, hosszú előke, igazodtam Attila szavaihoz 40 és 60 cm-es előkével is próbáltam.
Busára is tettem kísérletet, eredménytelenül. Ugye azt mondják a planktonok éjjel lehúzódnak, nappal felszínhez közelítenek és ehhez igazodik a busa is.
Végig néztem, fotóztam a partszakasz és zömében volt egy hosszabb plató fél méter 80 cm víz és utána hirtelen mélyült.
Nagyon nagy volt a hőség is, a tűs gátat megnéztük és égette a talpam a beton az edző cipőn keresztül. Ahogy elnéztem az élővíz csatornán sokkal eredményesebb lettem volna.
Volt javaslat, hogy este 10-től 3-ig eredményesebb, én úgy vagyok ezzel éjjel aludni kell , inkább kellek hajnalban.
A baj az is volt, hogy 7 órától már indultak a motorcsónakok, és más járművek, nem lehetett nyugodtan pecázni. Integetek, kiabálok a kajakosnak várjon míg kitekerem, de csak tekert tovább, és akkor csodálkozott mikor a nyaka előtt volt a zsinór. A helyi horgászrend pedig azt írja, nekem kell vigyázni a vízi járművekkel szemben.
Azért írtam a jobb helyekhez kell a gátjárási.
Szerintem az ősz sokkal jobb lesz. -
Zoli bácsi
őstag
válasz lumpy92 #91461 üzenetére
Nekem van egy ilyen: [link]
Ezt itthon is megkapod más néven, drágábban. Egy tele bojlis boton szolgál, rosszat nem szólhatok rá, pár éve még 12 ezer ft-ba volt Aliról.
Amennyien rendelik, meg használják elégedetten ezeket a WPE orsókat, ha most nekem nyeletős orsó kellene, és gondolkodás nélkül azt rendelném, még úgy is, hogy nem láttam róla boncolós tesztet.
" ennyiért itthon is kapok "márkásat"." Lóalkatrészt kapsz, mondanám Hermanyi mester után szabadon.
SZerk: musli26: Kaptam, szülinapomon, 22.-én (Azóta nem):
"Csak ma, a születésnapodon, 15% kedvezményt adunk minden vásárlásra webáruházunkban! De ez még nem minden! Ráadásként egy kis meglepetés ajándékot is elrejtünk a csomagodban. Mi lehet az? Hát, azt már csak a kibontás pillanatában tudhatod meg! "
Nem tudtam meg, nem rendeltem semmit. Remélem büszkék vagytok rám.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz lumpy92 #91464 üzenetére
Én magam is ezt a kategóriát használom orsókból, legtöbbször.
Félreértettél, én a "márkás" szóra reagáltam, mert a haladóbb horgászoknál ez a Nevis-Döme kategória messze van a minőségtől. Nekem is megfelel teljesen.
Kínából viszont tényleg tudsz jobb minőséget venni, féláron. A fentebb linkelt WPE feeder orsót minőségben a Döme Fine Carphoz hasonlítják, ami ugye itthon kb 30 ezres kategória, és ha jól tudom átcímkézett Map orsó.
Nem kell félni a Kínaitól, kerülni kell a nagyon olcsót, megtanultak ők minőséget gyártani az utóbbi években. -
jjohn
aktív tag
válasz lumpy92 #91464 üzenetére
Szerintem az O'reel most nagyon megy, több oldalon néztem és elfogyott címke van sok helyen. pl.: O'REEL EDGE 6000 FS 5+1BB nyeletőfékes orsó.
Valóban hobbi pecára tökéletesek az olcsóbbak is, na nem az igen gagyik.Gondolom emlékeztek még tavaly Zoli bátyó ajánlotta nekem, hogy jó áron van, OREEL EDGE 6000 FS 5+1BB nyeletőfékes orsó. Meg is vettem akkor 11 990 Ft volt. Imádom nagy behúzás, a féket röviden lehet teljesen befékezni (erről már írtam feljebb valahol), lazán fut, nem nyaklik.
Ha visszaemlékezünk akkor anno a Silstar nem volt egy rossz márka, ugyanúgy az eurostar, eurohold sem. Ezekből lettek a tovább fejlesztések. Még van abból a korból orsóm, karbantartott, úgy néz ki mintha új lenne. Nem mondom nekem is tetszett az akkori Shimano.
Régen az volt vigyázni a made in china feliratra, ma már az a gyanús, ami nem ott készült. -
Alg
veterán
válasz lumpy92 #91505 üzenetére
15EUR az egy hetes állami jegy amivel szinte minden tó és tengeröböl horgászható az egyész országban, neten 10 perc alatt megvettem.
Patakokra, 1-2 kiemelt helyre kell külön engedély ahol jellemzően pisztrángfélékre, lazacra, pérekre horgásznak.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
sasa311
veterán
válasz lumpy92 #91505 üzenetére
Spanyolország ugyan ez volt, valami 20 eur a heti jegy és kész. Azzal mindent horgaszhatsz, nincs korlátozás semmire...
Nincs ilyen xarakodas, hogy engedély meg terület 100 méterenként más, meg horgász kártya...Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Szilágyi84
senior tag
válasz lumpy92 #91577 üzenetére
Nincs tapasztalatom nem használok ilyen célra semmit. Egy ilyenem van amikor én is nézelődni kezdtem valami "komolyabbat" keresve ,hogy valóban éles legyen ,de ez nem könnyű.
Viszont ezt dícsérik igaz drágább is ,jó biztos van ennél drágább is ,de ha kés mániás lennék szerintem vennék ilyet én is . -
galervin93
őstag
Na erre én is kíváncsi vagyok. Vettem valami hulla kommersz cuccot, az én ultra béna szintemen még ezt is tudom értékelni, de ócska sorjás gumi-műanyag a markolata stb. szóval tényleg ilyen lengyel piac szintű , egy jó tippet én is meghallgatnék a kérdésedre.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
horcsog
tag
Nekem 2 db Marttiini filézőm van. 19 centis a nagyobb a másik talán 15 rövidebb. Van még valami noname egész rövid. Az egyik Marttini fekete pengés az kb 20-25 éves lehet , semmi baja. Csak filézek vele . Szóval jó szerintem, de ár/értékben a legjobb választás e azt nem tudom.
Ha nagyon biztosra mész halboltokban rákérdezel ott naponta lefiléznek pár mázsa halat. Marttiinivel nagyon mellé nem nyúlsz szerintem.
-
sasa311
veterán
válasz lumpy92 #91605 üzenetére
Kell hozzá 1 db busafa, ami most neviss 990 Ft a fém és amíg be nem téped örök. Én 1 db-ot teptem be 3 év alatt.
De vállalkozó szelleműek egy 40! Forintos kullobol hajtogatnak egyet. Szomszéd bácsi akinek a halat szoktam adni tegnap mondta csinált egy délután 10 db-ot bogyoka fa mintára, majd ma átmegyek megnézemEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Spoon16
tag
válasz lumpy92 #91600 üzenetére
Igen,erre a hosszabbikra gondoltam. Valóban kevésbé flexi,mint például az emlegetett Rapala,de nekem kézreáll,működik. Morával tuti nem fogsz mellélőni, én simán dolgoztam már fel keszeget-kárászt is vagy 5 kilót egy sima Companionnal. A kedvenc márkám, nem tudnám megmondani mennyi van belőle itthon
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt, Britax Römer Kid II gyerekülés, gyermekülés 15-36kg
- Eladó INDESIT felültöltős mosógép garanciával
- Eladó Skoda Octavia III tetőtartó, Garanciás 25-05.hóig (adapter, talp és keresztród)
- Eladó használt, 1,5 évig Garanciális Fisher FPR-123DE4-R hűtő fűtő mobil klíma 3,5kW + tartozékok
- Eladó egy Roidmi F8S S1 SPECIAL EDITION vezeték nélküli porszívó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest