Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Untappd lista
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Rasnac #62947 üzenetére
Jobb vétel a Vanity, érdemes azt venni.
Orsóból kezdéshez nyeletőfékeset javasolnék, pláne ha két bottal pecázol.
" fonott előkével kapcsolatban annyit hallottam hogy max 20-30centi"
Igen, de ez a horogelőke, ami ekkora lehet. A dobóelőke az minimum másfél, de inkább 2 bothossznyi. Ne keverjétek...Én monofil zsinórból horogelőkének egy számmal kisebbet használok, mint a főzsinór. Tehát 0,20-as főzsinórhoz 0,18-as előke. Ha gond van, akkor az előke szakadjon, nekem is egyszerűbb, halnak is csak kis zsinór marad....
Horogelőke hossza sok mindentől függ, a két véglet a method módszer 8-12cm-es hosszától a folyóvízi 1,5m-es hosszig. Szóval módszertől függ, általánosságban egy egyszerű gubancgátlós vagy bordás kosaras végszerelékhez elég a 15-40cm körüli.Dobóelőkének monofilból kell a 0,30-as lendületes dobásokhoz, a 0,25-ös egy nap alatt elhasználódik, látszik hogy megnyúlt, összeugrik.
Nálunk nem tiltott, method előkéhez is vékony fonottat használok 0,06-0,10 méretben, dobóelőkének meg 0,14-0,16 fonottat, két bothossznyit. Jobban bírja a gyűrődést.
Összekötéshez csak Albright csomót, legjobban bevált.[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz Rasnac #66296 üzenetére
Ha 0,22-es főzsinórhoz kötsz előkét, akkor azt a 0,16-0,24-es tartományban javaslom. A vastagabb előke hamarabb fog szakadni úgy is, mint a főzsinór, mivel rövidebb és nincs akkora nyúlásra. De 0,20 szerintem orsós boton bármire elég.
Más: halfogó fórumpeca május 28., Kiskunhalas, Ezüst tó
[ Szerkesztve ]
-
pupehap
tag
válasz Rasnac #66287 üzenetére
Nekem pont van mindkét bot. A sprint feedert nagyon szeretem, viszont az arno nekem nem jött be. Horror merev bot. Annyi hogy nekem mindkettő 3,60-as. Elvileg viszont folyóra jobb lehet egy merevebb bot. A sprint feeder olcsósága ellenére nagyon bejött. De hát ez is csak a saját véleményem , mindenkinek más az elvárása.
"ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente
-
gababoy
újonc
válasz Rasnac #66572 üzenetére
Nekem van velük sztorim: pár hete rendeltem 8 tételt, etetőanyagot, csalikat. A rendelés másnapján hívtak, hogy nincs a rendelt pop up, választottunk helyette másikat. Következő héten nagy nehezen elértem őket telefonon (talán kedden, előző csütörtökön rendeltem, pénteken hívtak), hogy megérkezik-e hétvégére a csomagom. A hölgy (aki amúgy nagyon segítőkész volt) átnézte a rendelésem, közölte, hogy nincs a helyettesítő tétel + még a választott gumikukorica sem. Mivel mindenképp ananászos pop upot kértem, itt már az általam választott 1500 ft-os tételt egy dupla olyan áruval helyettesítették, benyelve a különbözetet. Majd a másik hiányzó dolognál már azt mondtam, mindegy, csak küldjenek valamit. Megjött a csomag, nagy volt az öröm, míg észre nem vettem, hogy a rendelt 2 cs horog nincs benne. Megint telefonálás, fényképezés, email írás. Jött a válasz, elnézést, logisztikai gondjaik vannak, küldik a horgokat is. Egész kövi héten csend, majd emailos kérdésemre válaszul küldték, hogy összeállt a csomag, postázzák majd. Szóval vannak bajok... Máskor is így jártam, a honlapjukon választható mag mixet cserélni kellett, mert mégse volt. Akkor gond nélkül kipostázták. De vigyázni kell velük, az előre kifizetett csomagban képesek olcsóbb dolgok rábeszélni az emberre. Nyilván senki nem vergődik pár száz ft visszautalásával.
-
KunEmber
senior tag
válasz Rasnac #66660 üzenetére
Magyarul egy görény cég és görény bolt az általad elmondottak alapján. Másfél hétig nem válaszoltak, meg se mukkantak, telefont nem vették fel, e-mailre nem válaszoltak. Ismétlem, ez nem az én véleményem, te írtad.
Ezek után nem 'segítőkészek' és nem 'jól kezelik a helyzetet', hanem megtették a legeslegeslegminimumabb alapot, hogy ne mond vissza a rendelést. Ismétlem, ez nem normális, hanem a minimum.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
takessz
senior tag
válasz Rasnac #71387 üzenetére
Blendex Kókusz Tigirsmogyi nekem utóbbi időben nagyon bevált van benne mikro pellet de tovább tudod tuningolni pellettel van nekik kimondott pellet ilyen ízben , illetve ősszel szoktam vinni egy kis tubusba alkoholt és etetőanyagra cseppentek párat meg élőcsali csonti-t mindenképpen érdemes felfűzni 2 szemet
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
hermanyi
addikt
válasz Rasnac #71400 üzenetére
sok kaja nem kell . Már nem úgy mozognak a halak . Hétvégén versenyen igaz úszós 5 órás , nem ment el másfél kiló kajám Pedig aki ismer azt tudja ,hogy nálam mi a mértékegység A verseny végén fájt a szívem a szúnyog telepitésem láttán, csekély 3 negyed liter etető ment be a vízbe meg egy bő fél deci tűző Methodal már keresni kell a halat , nagyon kevés hely van már November elején ahol oda lehet még csalni a halat . Puha kicsi csalik .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
BlackmMmDog
aktív tag
Egy édes és egy hallisztes kajával készülnék.
Aqua 2mm pellet aromát(tintahal, fűszeres hal, rák stb.) is adj hozzá. Keverése: 4 egység pellethez egy egység aroma és egy egység víz)
Édes vonalnál a klasszikus ízeket kerüld (méz, eper, vanília). Még a világgos megy ,de nem sok idő és a sötét kell.(legjobb ha mind a kettő van).Csaliból már a 8-as méretre van több kapás. Íz: vörös szeder, faeper, C1 (tigrismogyoró-vajkaramella) , máj,sajt.
-
horcsog
tag
Milyen halra és milyen vízen? Ha pontyoznál egy tavon akkor az első kérdés melyik vízmélységű helyeken lehet fogni. Ez most egy nehéz kérdés mert pont olyan idő van még bóklászhatnak a sekélyebb részeken napos időben melegebb napokon, és mehetnek a mély felé is. Ha a hely megvan akkor valami puha kukoricát tennék a horogra, esetleg valami lebegő csalival még kísérletezhetsz. Kosárba meg jó aromás kaját jó tapadósat nem olyat ami becsapódásnál kiesik a kosárból és a hullámzás elviszi a felét. Rövid előkét minél közelebb a kosárhoz. Nem hideg még a víz , még akkor is foghatsz így ha jég van a tó egy részén .
-
horcsog
tag
Ha már megvolt az őszi pontytelepítés elég könnyű észrevenni merre járnak ezek a friss telepítésű halak. forognak a víz tetején, ugrálnak is egy egy. Az szokott ilyenkor gond lenni sok horgásznál látom, nem tud akkorát dobni amivel el lehetne érni a halat. Pl mozog a parttól 80-120 méterre 5 méteres vízben, hiába horgászik a parttól 30 méterre 3 méteres vízbe bármilyen csalival , vagy kajával. Főleg ha még hűl a víz akkor lesz ez még inkább így nagyobb vizeken. Beljebb húzódik a hal. De most pont olyan az idő még bárhol lehet. Ilyen időszakban fogtam úgy láttam hol mozog a pontybanda egy-két marok konzervkukorica beszór, horogra 2-3 szem konzerv, kosárba nagy gombóc dara leenged botspiccről az etetésre, partra kitolat és 1 bottal várakozás. Előfordult olyan még a zsinórt feszítettem és már másik végén ott volt a ponty. De fél óránál többet nem nagyon kell várni rá ha ott van egy banda telepített ponty. Ez így víztározón lehet a parttól 150 méterre van adott napon. De lehet 20 méterre is. Viszont ha csak úgy vaktában bedobsz akkor ülhetsz ugyanazon a vízen 1 napot kapás nélkül ebben az időszakban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest