Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Interceptor

addikt

válasz lumpy92 #78650 üzenetére

Köszi!
    A felszerelés összhangja szerintem fontos, az sem árt ha valamennyire érezd mi történik odalent.
    Ami nekem bevált Dunára, hogy 4-14-es botot használok 6-os fonottal, 20-as fluoro előkével, cheburashka ólom és offset horog.
    A víz sodrását figyelembevéve a megfelelő méretű ólmot kell használni(ne túl nagyot), valamennyire mindig sodorni fogja a víz miközben sima fűrészfog technikával vezeted ki a csalit.
    Többnyire 3 inch körüli gumihalakkal horgászom(nekem ezek váltak be), a fényviszonyok és a víz tisztasága is szempont, így ennek megfelelően kell próbálgatni a színeket, hogy mire van kapás. Tényleg nem mindegy a szín, ha nem a megfelelő színnel próbálkozol nem lesz kapásod.
    Azt is ki kell tapasztalni milyen távolságra vannak a halak, de általában beljebbről jönnek és nem a széléről mint a balin. Amíg van kő az alján addig érdemes eldobni, dobás után lenyomod a bot spiccét, figyelsz mikor süllyed le a csali ami közben valamennyit sodródni fog lefele, ezután magasabban tartott bottal vezeted ki a csalit.
    Mindig a kívánt terület fölé kell dobni a sodrás miatt, ezt is ki kell tapasztalni, hogy mennyivel.
    A kövek miatt akadós és egyenetlen az alja, könnyű belehúzni a csalit, szóval ezt ki kell tapasztalni.
    Leakadásnál is megvannak a technikák, hogyan érdemes szabadítani, pl zsinór lesodórtatása így nagy hasa lesz a zsinórnak a sodrás belekap és jó eséllyel kihúzhatja a kövek közül a csalit ha előtte nem rángattad bele, ha ez nem működik akkor a zsinór pengetése letett bottal akár.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés