Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyok2
senior tag
Nahát, mibe futottam bele, a kollégának van esetleg hozzá köze?
Magyarhermány -
sasa311
veterán
válasz
BogyóBP #64283 üzenetére
Nekem Zebco Trophy Match van. 20-as Nevis Wagglerrel használom.
A rekord vele 12 kg-s ponty, 6-7 kilósak sima liba. (értelem szerűen tavon, nem a dunán akadóból kirángatva).B karakterisztikájú bot, szakállmentes horoggal sem tudsz halat veszteni vele, viszont még egy tenyeres kárászt is lehet rajta érezni, ha az akad, nem durung.
-
hermanyi
addikt
Valaki nemrég keresett olcsón jó spiccbotot . annak ajánlom az FB-n a Milo tenax 2000 ret 6m es változatban .
15000 pénzért kínáljak patika állapotban . Érd: 06703373637 -
@mriya@
őstag
Amilyen az én szerencsém:
egy eseménytelen nap délutánján, mikor már majdnem elszunyókáltam, megszólalt a bal oldali kapásjelzőm.
Odaszaladok, bevágok, és elkezdem sétáltatni a halacskát, aki szépen elindul a tavon hosszában.
Egy ideig szórakozunk egymással, mikoris megszólal a jobb oldali jelző is, valami rendesen rángatja a zsinórt.
Kikapcsolom a csipogót, ne zavarjon másokat.
Még megvan a bal oldali hal, amikor a jobb oldali egy intenzív kirohanás után visszaejti a damilt jó öblösre.
Nemsokára a másik hal leakad, gyorsan kitekerem az ólmot, de addigra a jobb oldali is elmegy.
Azóta ismét csend, és nyugalom honol a vízen. -
galervin93
addikt
Tegnap kijutottunk az Ipolyra Nógrádszakálig meg sem álltunk.
Déltől 6-ig pecáztunk. Az első hely egy kis kanyarulat vége volt nem túl mély vízzel, szóval szűk óra kapástalanság után lejjebb mentünk vagy 150 métert, ahol bár gyors volt a víz, de mélyebb. (A gyorsat nem kell komolyan venni, 30-as kosár megállt.) Na itt aztán volt buli.
Paduc paduc hátán, bár nem túl nagyok, 20-40 dekásak, de rengeteg volt belőlük. A finom szerkóval nagy élmény volt a peca.
Ami biztos, hogy visszatérek még ide rövid időn belül, mert ez zseniális.
-
Zoli bácsi
őstag
Ja....
Kollégával beszélgettünk minap, mondta hogy bojlis botra zsinórt akar venni. Említettem neki, hogy nekem bevált az a lila CXP zsinór, ha rendel egy 1000m-es fémdobozos kiszerelést, ingyen kihozzák, ebben az akcióban....
Böködi a telefonját, azt mondja jó, megrendeltem..Meg akkor már 3 orsót is.....Mutatja, 80 ezerért rendelt. Na mondom..Regisztráltál? Azt mondja nem, így is rendelhetett.
Ej, miért nem az én nevemre rendeltünk, mondtam, ezért lett volna nekem 8e. ft levásárolható kuponom.......
Utána regisztrált, nem tudom megkapja-e így is a kuponokat......
A lényeg: Kicsit jobban éreztem magam. Olyan már volt hogy bementem egy tekercs zsinórért, és otthagytam egy tízest, de olyan hogy zsinórt akartam venni, aztán vettem 3 orsót (20ezres kategóriák), olyan nem volt.... -
Batib
őstag
Nem tudom érdekel-e vkit? A Pecaplazan ismét ingyen szállítás 3K felett.
-
Mexbacsi
tag
Be lehet vele menni, rögtön odaállni ahová horgászol. Autó nélkül jó kis túra lenne
Be lehet menni vele simán, csak ne essen, mert kifelé már nehezebb. Ha jól manőverezel nem fog leérni. Én befelé koppantem kétszert kiálló kőre, de kifelé nem volt már gond, jobban figyeltem.(sorry a dupláért, elfelejtettem
)
-
Mexbacsi
tag
válasz
Zoli bácsi #64282 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes infókat. Jó támpontot adnak.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Milyen matchbotot javasoltok ami a nagyobb halakkal is megbirkózik de vekony zsinor használata esetén sem kell aggódni a bevagaskor szakadastol. Olyan 6-7 kilós halat bírjon ki. 3,90 vagy 4,20’as méretben gondolkodom és ne legyen brutal drága.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Mexbacsi #64276 üzenetére
Nevis Primus Feeder 6000...?
Minap megtekergettem, egymás mellett volt a Döme Long Cast, és ez. Árban 7-8e. ft a különbség. Ránézésra is tuti a hasonlóság.
Nekem a legszembeötlőbb volt, két orsó közt a különbség, hogy a Döme orsónál negyed fordulat a fékcsillagon a laza és a satufék közt az állás. Írják is hogy karbon lamellák vannak benne. Nevis orsó gyorsfékje azért lassúbb, ugye filc lamellákkal van szerelve. Nekem a Döme gyorsfék már kissé túl gyors volt..Ízlések és pofonok.
Mondanám hogy szebben fut a Döme Long Cast mint a Nevis primus, de a boltosok előtte mondták hogy szebb a futása...Ez már psychológia....Primus is szépen fut, az tuti.
A Master carp Pro is jó lehet, új sorozat nyeletőfék nélküli, a nagyon gyors utas karbonlamellás fékkel szerelték, ezt is megnéztem.
Ebben az árkategóriában (picit több, 22-23, de a Primus is, de lehet nézni akciókat) még szóba jöhet az Okuma INC-6000, gyorsfékes, igaz nem feeder dobbal szerelt, szóval alá kell tölteni.Ez is eléggé masszív, csigás dobemelés, 12kg-ig húzható (nem tudom mi az értelme, de odaírják mindenhova...) gyorsfék, filces.
Ha távdobás is a cél, és számít +10m dobás, akkor a Primust venném, csigás dobemelés, szebb zsinórkép. Amúgy nagyon jó az Új Master Carp Pro is, olcsóbban, kulisszás dobemeléssel.....Ezekkel nem fogsz mellé.
Szerk:
BogyóBP : Nevis Whisper Carp Match![link]
-
csƵ
addikt
Végre van időm menni pecázni, erre orkán erejű szél van ma is és holnap is.
-
Mexbacsi
tag
Na szombaton megvolt a rönktő peca. A kijutásnál fontos, hogy alacsony autóval nem érdemes menni, mert földút vezet a tóhoz, egy vízmosással együtt. Nagyobb kövekkel felszórt útról van szó, így néha koppanhat alul. Nekem sikerült 2-szer (ford focus). Ha esik, akkor terepjáró kell
Korán kell érkezni, mert 8-kor már elviszik a jobb helyeket, amiből nem sok van. Mondták nyugodtan lehet nádast vágni, helyet csinálni, mert ezzel még nincsenek készen teljesen. Kb. 3 éve lett kialakítve ez a tó.
Bojlis részre nem ajánlott menni feederezni egyáltalán, mert nem sok kapás lesz.
2000 Ft volt a jegy és 4 kiló felett vissza kell engedni a kifogott halakat. Az alatt megvásárolható napi kg áron.A pirossal karikázott helyen voltunk
Ami így néz ki:
Vannak nádszigetek, néhány rönk és faág, de nem vészes. Nem akadtunk be sehol. Nádasok szimpatikusak, jól meglehet pecázni őket, sok arra a hal. A tónak fenti keskenyebb részére érdemes menni, mert a lent levő szélesebb részében még sok a nádas és sekélyebb a víz. Ahol voltunk úgy 1,5 méteres átlagmélység.
Másfél óra alatt jött egy 5.3 ponty majd később 3 kilós bőrös. Ami fontos, hogy sok a kárász és nem egyszer volt olyan, hogy meg sem moccant a spicc + kapásjelző de rajta volt a kis kárász, így hiába vártuk a nagyobb halakatSzóval csontit hanyagolni kell, mert azzal 20 percenként kárászt fog az ember.
Nekünk 10 felett sikerült és csak későn jöttünk rá, hogy el kell hagyni a csontit, így csak 2 pontyot sikerült fognunk.
Pop up 10es golyót használtam, édes gyümölcsös etetővel.
Ennek ellenére tetszik a hely, következő alkalommal is visszamegyünk, hátha a tapasztalatok után jobb lesz az eredmény. Előző nap tettek ki posztot fb oldalon és pont ezen a helyen az egyik srác elég szépen fogta ki a pontyokat.
Átlagméret úgy 4 kiló körül mozog, nem rég volt telepítés kb 100-120 db 4 kiló körüli pontyokkal.
A legnagyobb, amit itt fogtak az 15-ös volt. Matrac kell, de sztem ez amúgyis alap. -
Mexbacsi
tag
Sziasztok! Nevis Vanity 390es bothoz milyen orsó passzolna jól? Nincsenek nagy igények, viszonylag kezdő pecásnak kell, feederezéshez, de azért ne olyan legyen, hogy 1-2 év után cserélni kellene. Árkategória kb 20k-ig lenne érdekes. Ja még annyi, hogy ne nyeletőfékes legyen.
Köszönöm -
törölt tag
válasz
vendingo #64243 üzenetére
Vagy van egy shimano adok -veszek fórum facen ott is érdemes figyelni. Technium volt több is utóbbi 1 évben spiccbot és jó áron speedmaster is rémlik hirdettek. Persze rizikós egy kicsit ismeretlentől anélkül kézbe vennéd megvenni. Volt olyan talán 15.000 ,-Ft 5 méteres technium csak Győrben volt és csak személyes átvétel. Ajándék lett volna ilyen áron ha tényleg hibátlan a bot.
Ha nem olyan sürgős és használtat is vennél akkor ki lehet fogni szerintem jót ajándék áron.
Amit még érdemes lehet olasz spiccbotokat megnézni csak halvány fogalmam nincs most az újak közül melyik jó ár/érték.
-
törölt tag
válasz
@mriya@ #64239 üzenetére
Nem is biztos, hogy bedobnék így ahol horgászom.
Annyira nem bíznék a kapásban . Így nyáron etetésen szoktam horgászni ólom + bojli vagy vmilyen fűzött mag megszórva vagy csúzlizva egy hely és akkor rádobok. De csak nagyobb halakra kisebb ponty a cél akkor még nyáron is teszek kosarat sokszor etetésen is.
Vendingo: 8 méteresnél nagyon kijön a minőségi különbség bot és bot között. Szóval nagyon nézd meg milyet veszel. Egy felgyűrűzött antares volt eladó pár hónappal ezelőtt amit láttam bolognainak volt kialakítva gondolkodtam is rajta de aztán lebeszéltem magam és persze gyorsan megvették mert jó áron volt. Marketplacen láttam . Ha szép kártyára akarsz és már tudod mit pontosan az kialakul beszélj egy horgászboltossal biztos meghozatja csak milyen áron.
-
Sungoo
addikt
válasz
Zoli bácsi #64251 üzenetére
Online rendelésnél nem kell indok, miért küldöd vissza. Hallottam már olyat is, hogy az illető több napos kerti banzájra rendelt hűtőket, majd jövő héten szépen visszaküldte. Az más kérdés, hogy a kereskedők hogy boxolják le a nagykereskedőkkel...Illetve én 14 napról tudtam, de lehet, hogy le vagyok maradva.
-
Kelvin
őstag
válasz
BogyóBP #64262 üzenetére
Ez kell neked.
A dobon lévő adatok alapján számolja ki, hogy mennyi kell a két zsinórból amit rátekersz.
Egy párszor már használtam, egész jó végeredménnyel. -
BogyóBP
addikt
válasz
Zoli bácsi #64261 üzenetére
Ez nem azt számolja ki mennyi alátét zsinort kell tenni bizonyos zsinorvastagságnál? Engem nem ez érdekelt volna..
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi #64260 üzenetére
Nekem fent az Android alkalmazás a telómon, kéznél legyen.
[link] Javaslom nektek is.
Sokat nem használtam még, de úgy látom, azt bele kell számolni, hogy legtöbb gyártó zsinórja nem méterpontos, ergo kevesebb alátétzsinór kell a dobra. Mondjuk sokat nem tévedett, a 300m 0,22-es Döme Long Cast zsinórból kb 20m maradt meg. (Okuma INC-6000 orsónál)
A Döme Long Cast orsó (5500 LCS) meg lazán felvette a 300m Benzár 0,22-es method zsinórt, holott az adatok (dobra írva) szerint 280m menne rá..És nincs túltöltve....Sőt...! Szóval valaki itt nem mondott igazat.....
-
hermanyi
addikt
válasz
BogyóBP #64257 üzenetére
Parancsolj csak pontosan mérj .
-
hermanyi
addikt
válasz
Sirandrish #64254 üzenetére
Megküldtem PM ben .
-
BogyóBP
addikt
válasz
Zoli bácsi #64256 üzenetére
Szia én ezt a megoldást erőgumival láttam, szerintem az jó ötlet persze nem túl hosszan mert így ahogy a hal rázz a fejér a horgon nem rázza vele a kosarat is ergó még nagyobb horog esetében se szántja szét a száját a horog, vagy nem pattan ki. Ezzel a megoldással szakállmentes horoggal is biztonságosan lehet horgászni mert a gumi nyulása mindig feszesen tartja majd a horgot.
Más: Ha van egy orsó és az adott zsinorvastagság nincs feltüntetve hogy mennyi tölthető fel rá, hogy lehet azt kiszámolni? -
Zoli bácsi
őstag
Használtok ilyen feeder-linket? [link]
Nem használtam soha, de ugye sok mindent kipróbálok...
Gyakorlatban van jelentősége..? Mert akkor készítek párat. Ráérek.....
Mielőtt kérdezitek, guta megüt, délelőtt csepergett az eső, most viharos szél lett..Tegnap is fújt, hideg volt...Szóval nem dolgozunk hosszú hétvégén, de nem jutok ki pecázni...Persze ki lehetne menni, a hideg nem aggaszt, annyira nincs is hideg, a szelet nem szeretem. Nagyon nem. Azt a k..a lemosó permetezést se tudom megcsinálni, mindig fúj.
Huh, ropognak a gerendák, ez már tényleg viharos szél. -
hermanyi
addikt
válasz
Sirandrish #64254 üzenetére
A horgászjegy.hu kell és nem a nyito.horgaszjegy.hu.
Írok privát -
hermanyi
addikt
válasz
Sirandrish #64250 üzenetére
igen meg
-
yanna
addikt
válasz
Sirandrish #64250 üzenetére
Nem tudom mit hívtatok, én egy 59-es körzetszámon kaptam meg az adatokat. Asszem a horgászkártya számát kérdezte csak, ez alapján beazonosított.
-
Zoli bácsi
őstag
Nem tudom, csak engem aggasztana rendelésnél, hogy lehet olyasmit kapok amit már más visszaküldött..? 30 napon belül minden indoklás nélkül vissza lehet küldeni pecacuccot.
[link]
Egyszer küldtem vissza valamit, a Pecapláza olyan orsót küldött (Pro Power Feeder 5000) amit tekerni sem lehetett.....
Rendelek egy nagy értékű orsót, kimegyek pecázok, eh mégsem tetszik, és visszaküldöm..?
Számomra, mint (remélem..vagyis igyekszem) becsületes embernél a visszaküldés azt jelenti, hogy hibás dolgot kaptam. De kapok egy nyikorgó orsót, hibás gyűrűsorral rendelkező botot..Visszaküldöm, aztán újként elküldik másnak..?
Csak én aggódom túl..? Akartam rendelni tőlük, de elgondolkodtató.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest