Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz vendingo #64692 üzenetére
Köszi, nem tudtam. Amúgy oda már nem nagyon mennék el, 25km-es körben szoktam csavarogni....
Más: Lenéztem a Rábára ebéd után. Két feedert tettem be, egyiket váltogatott waftersekkel, másikat csontival. 5 óra alatt mozdítás sem volt....
Döglöttem a fűben (és nem szívtam...), hallgattam a madarakat, figyeltem az ébredező természetet.... Azért rásandítottam mindig a botokra, mert a Rábán esélyes, hogy órákig mozdítás sincs, aztán tizedmásodperc alatt keresztbevágja magát a feederbot a tartón, és ciripel...mit ciripel, szinte sivít a nyeletőfék....
Hát ilyen ma nem történt.... Annyi kapcsolatom volt a civilizációval, hogy távolban két autót hallottam elmenni....Ennyi.Egyedül voltam, csend volt. Elfeküdtem a fűben, a mindennapi gondok egyre távolabb kerültek, figyeltem a vizet, élveztem a langyos napsütést...
Aztán felhősödni kezdett, és erősen megéheztem, úgyhogy összepakoltam, megnéztem a Nicki gát alatt és fölött horgászó sporttársakat, nem fogtak ők sem halat, mondják nagy a csönd..... Pár kép:
Rába:
A végszerelékek:
Power Feeder..Hiába, egy 5cm-es géb sem jött..
Majd legközelebb! -
BogyóBP
addikt
Srácok a viz milyen mely a törökbálinti tavon? Érdemes match bottal holnap szélcsendben próbálkozni?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
brembo
aktív tag
válasz brembo #64598 üzenetére
Visszatérve a stupek behúzásra, megtaláltam az rsd horgászrendjének 2021-es újdonságait összefoglaló cikket, ebben szerepel:
"2021-ben megszűnik az a korlátozás, hogy a stupek segédbotos behúzása csak behúzós jeggyel lehetséges. Ez a módszer tehát általános jeggyel is megengedett lesz."Más kérdés:
Napi darabszám korlátozás alá eső halfajokból, amurt is beleértve 24 órás napijeggyel fogható összesen 3 db, de fajonként legfeljebb 2 db, ugyanakkor az is fel van tüntetve, hogy összesen 5 kg (72 órásjegynél ez a mennyiség 10 kg). Jó értem, hogy ez utóbbi korlátozás azt jelenti, hogy ha fogok egy 4 kg-os pontyot, aztán még aznap egy hasonlót, akkor az összsúly határ alapján a másodikat nem tarthatom meg? -
vendingo
veterán
Ma megint voltam. Másfél órát bírtam ebben a melegben.
Most light botot vittem, nagyon aprítottam a lapát keszegeket, a zsinór el se süllyedt, már rángatták a spiccet. Végén beugrott egy 4-es ponty, semmi ereje nem volt, csörlőztem, fék meg se nyikkant.Zolibácsi: nem tudom, hogy tudsz-e róla, de csárdakapui-csatornánál horgászrész lesz kialakítva, már írtják a nádat, húznak egy házat, megy a talajmunka.
Ha elkészül, sanszos, hogy az ország egyik legjobb horgászhelye lesz. Vehetek oda egy új garnitúra botot és orsót. :)Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
galervin93
addikt
Holnap egy kis kockatavi pontyozás haverral, aztán a héten szerintem megejtek egy élő Dunát is, szépen ütemesen melegszik és nagyon minimálisan, de jön is felfelé, hátha el lehet csípni már egy-két portyázó paducot, marcit.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Spoon16
tag
Egy csoda lett ez is,mint a korábbi filmek is.
Nekem is megvolt az idei első normákis peca. Két helyet néztem a Tiszán,az egyik nem volt nagy ötlet, 7-8 méteres víz, egy pöccintés nem sok,annyi sem volt. Két óra múlva átcuccoltam egy sekélyebb részre (itt is megvan a 3-4 méter),ahol akadt egy kis apró dévér. Hideg még a Tisza felénk, 5-6 fokos.
Viszont ha a héten ilyen szépen melegszik az idő,akkor lehet,hogy megejtem az első csónakos pecát hétvégén. -
yanna
addikt
Szendőfi Balázs legújabb alkotása. [link]
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Idén 4x voltam betlizni. Ma is úgy indult a napom. Követtem továbbra is a hideg vízben édes, melegben vajsavas ízvilágot. 3-4 óra mozdítás nélküli idő után felpattintottam a vajsav-mango hydro popup-ot. Kb 10 percen belül jött egy 3,2-es, majd rá 20 percre mindkét boton egyszerre 1-1 ponty. Míg a másodiknak bevágtam, belazult az első és leakasztotta magát. Míg leraktam a botot a másik is megfordult és sikeresen meglépett. Ezután jönnöm kellett haza, de két tanulságot levontam. El kell felejteni az ideologizált dolgokat és ha egy boton kapás van a másikat vedd ki valahogy. (nem tudom hogy )
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Grillo
őstag
válasz Zoli bácsi #64675 üzenetére
Azok, én is elvagyok vele, csak kéne mellé valami szintén nem H bot, mert ami van Spro Carpiste az olyan nehéz, bazi orsóval, hogy nem nagyon emelgetem egy tó partján, ha van valami könnyebb, finomabb. Amúgy sem félek a 20 kilós pontyok támadásától.
-
BogyóBP
addikt
válasz hermanyi #64681 üzenetére
Nincs akkora nagy különbség ahogy látom. Súlyra biztosan de így ránézésre nem tudnám hirtelen melyik mekkora csak a dobban van igazából eltérés. azt a parabolix 3500 ast én is nézegettem de lehet inkább helyette egy Matrix Horizon X 3000 es lesz vagy az X4000 es.
Ez a map dual 4500 as fékcsillagja és elrendezése nagyon hasonlit egy bydöme fine carp gyorsfékes orsóra..
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
KunEmber
senior tag
Csak úgy iderakom, hogy RSDn elindultak a halak. Elég sok kombinációt kipróbáltam ma, de 75ös előke és kizárólag egy fehér csonti, egy pinki kellett nekik. Az orsó az csak szimplán itt van (4000res), elégedett vagyok vele, nem az előző gondolatmenethez tartozik. Véletlenül jelentősen alátöltöttem, de működik...
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
BogyóBP
addikt
válasz hermanyi #64677 üzenetére
Köszi nagyon rendes vagy, nekem nagyon bejön ez az orsó. A daiwa-t megnéztem 55cm a dobátmérője lemértem, de testben inkább 50 es mint dobban, ez meg talán inkább dobban 45 ös mint testben Nem?
musli26:
Elég jók amúgy csak szerintem nem olcsók. Én a zsinorjára vagyok kiváncsi amit annyira hirdet de szerintem az egy nagy kalap..A botjai se tetszenek a benzárnak undoritó az egész festése egyedül a CONCOURSE METHOD FEEDER az ami jól néz ki Toray karbonos bot de marha drága ennyiért kapok más márkából is ugyanilyent ami sokkal szebb is. Nekem azért fontos a bot kinézete is..[ Szerkesztve ]
-
musli26
tag
válasz horcsog #64617 üzenetére
Köszi!
Rendeltem egy megbízható helyről pont akciós is volt.Benzár etetőanyagok , csalik, aromák milyen minőséget képviselnek?
Valakinek bevált valamelyik terméke?
KösziDell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
BogyóBP
addikt
válasz Zoli bácsi #64675 üzenetére
Ismerem nekem is volt én oda adtam a haveromnak amikor levizsgázott hogy azzal gyakoroljon mert match és feeder-t is tud vele használni mindkettő taggal teljes értékű mindkét módszerhez a bot. Valóban egy nagyon lágy bot azt hiszem talán 60g a dobosulya, mondjuk én a mostani botom nagyon szeretem a Daiwa Nzone 3,30 ast kár hogy a nagytestvérét már nem kapni mert ez is kifutó széria. 100G dobosulyú botot meg nem akarok venni mert azt már nagyon durvának tartom.
Light feederből van most ez a 3,30 as, MH ból a Korum 3,60 as 90g os botot használom de valamiért azt nem nagyon szeretem pedig jó kis bot..A 3,60 as Maver Abyss X meg egy kegyetlen taknyolo bot mégis 80G os dobosullyal rendelkezik de 2 részes így a szállitása nehézkes viszont a 2 része miatt sokkal jobban keményedik fel és látványosabb parabola akciót ír le, állitolag jobbak a két részes botok mint a 3.
Egyedül most ez a MAP DUAL 4500 as orsó tetszik nagyon a dupla hajtokarja miatt és szerintem kisebb is mint a Daiwa TDM 4012QD orsóm, az olyan mintha 50 es lenne, holott a daiwa 40 est ir de nemtudom pontosan, azt hiszem a walterlandba is 50 est mondtak erre az orsóra mig a kistesója az inkább a 40 es méret a 3012QD holott az meg a diawa szerint 30 as. Ezt a MAP orsót valahol meg lehet vajon kukkantani? Eseleg ha Hermanyi úr itt van lőhetne róla egy képet viszonyitva egy valós 35-40 es orsohoz. A Map parabolix is jó lenne de az 37 viszont abból van 35 ös is.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Grillo #64659 üzenetére
Rubin Match+Feeder a sárga spiccel elmegy Light feedernek szerintem. Nekem is volt, első feeder botom... Azt nem szerettem benne, hogy a kicsi gyűrűk miatt nem igazán mertem dobóelőkét kötni. Amúgy nyéltől hajlott egy 2kg-os ponty alatt, állítom lágyabb bot mint a Döme Fine Carp botom.
Szerintem kár Light feedert venni melléje.... -
BogyóBP
addikt
válasz sasa311 #64672 üzenetére
Szerintem ez azért van mert sok gyártó a csomozott állapotban levő szakító szilardsagot tünteti fel mig a másik fele a zsinor valós teherbirasat ha nincs rajta csomó.
-
BogyóBP
addikt
válasz sasa311 #64667 üzenetére
Nem sajnos.
hermanyi: 10 libra az hanyas? 30 as?
-
hermanyi
addikt
válasz BogyóBP #64666 üzenetére
Én MAP optimum ot használok monobol 20as méretben 300m van a tekercsen és 3900 huf - kedvezmény az ára. Guru shield el ami 10 librás. Fonott fő zsinór esetén is ezt a dobóelőkét használom . Nem használok erőgumit ,mert nekem a bot megoldja .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
BogyóBP
addikt
válasz hermanyi #64665 üzenetére
Jó hát én feltekertem a döme féle 18 as zsinort (By Döme Team Feeder Feeder Zsinór Monofil Master Carp 300M) és már a feltekeréskor tiszta csavarodott volt az egész..Minőségi cucc volt 1700ft ért dobom is a szemétbe ha újra tudok venni majd másik zsinort mert eljutok a boltba. Azt olvastam hogy 24 es főzsinor esetében nem szükséges dobo előke használata de én ezt a GURU Shield Shock leader dobóelőke 100 m -t néztem ki a 20 as zsinoromhoz az egy trabucco XPS method zsinor első osztályú még feltekerve is nem hurkásodik nem dobja le a dob és nem pödrödött be, mig a másik zsinor már letekeréskor is összevissza forgott a tekecs a vizben rendszeresen bele akadva a müanyag kis rögzitőbe ami a spulnin volt...
Van itthon gamakatsu G line 24 es méretben egy jó 1400m még abból nem tudok dobó előkét kötni? Egy halál egyszerű mégis lágy alig érezni hogy 24 es monofil zsinorrol beszélünk, vagy ez a vastagság kevés?
-
hermanyi
addikt
válasz csababarca #64658 üzenetére
Én a Gurut vettem 10 librásban .
64662sasa311 2-3 peca után olyan pöndörödés volt az első 4-5 méteren ,hogy félelmetes .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
csababarca
őstag
válasz galervin93 #64663 üzenetére
én se vagyok biztos benne, hogy kell, azért is kérdezem itt
ha azt mondjátok felesleges, akkor elfogadom, és csak főzsinórozok.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
galervin93
addikt
Nem vagyok benne biztos hogy kell. Próbáld ki pár pecán hogyan viselkedik a zsinór. Ha nagyon nyúlik és pöndörödik, akkor tehetsz:
- szimpla monofilt, 25-öst kb.
- vastagodó monofilt, ld. a fentebb írt Dömét, de vannak más típusok is
- (egyre kevesebb helyen engedik a szabályok, de ha igen, akkor) vékony fonott, 14-es elégEgy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
sasa311
veterán
válasz hermanyi #64657 üzenetére
Mennyi peca után? Én nem vagyok ilyen gurmet, sima ócsó zsinórokat használok de pár peca után le szoktam vágni egy botnyit és tavasszal full csere. Mondjuk egy szezonban 10-nel többet egy bottal biztos nem federezek, inkább a match. Ott meg egy szezonban elmegy 2-3 tekercs.
Dobó élőke tuti segít, de a tapered line annyiba kerül mint 3 guriga zsinór...
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
KunEmber
senior tag
Walter új Racer (Ryobi) orsót dobott ki (FB poszt szerint Ryobi gyártja nekik), jó húzós az ára...
-
takessz
senior tag
Szerintem oda felesleges amúgy de ha szeretnél még is akkor Dömének a tappered line 0.19-0.28 ig
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
hermanyi
addikt
-
Grillo
őstag
Arra közben rájöttem, hogy kell vennem egy light/medium feedert, esetleg pickert. Orsóval.
Lehetőleg szépkártyás helyről. -
Grillo
őstag
Na, itt eddig 2 kilós körüli kárász, meg 3 tenyeres dévér. Gyereknek ingyen van, csonti viszont nincs.
Ami jött, az mind gumikukoricára, egy keszeg kapta be a csemege+gumiszúnyog kombót.
Elkezdett fújni a szél, de még nem vészes. Nincsenek sokan, nagy kapkodás nincs sehol. -
MurdR
veterán
válasz KunEmber #64591 üzenetére
Köszi!!
Tegnap megvolt a mai első peca, egyben az év első betlije is...
Mondjuk nem vittem tulzásba, bekevertem 2 kg etetőt egy kis magmix-szel, rádobtam egy marék kukoricát, megbolondítottam egy kis mézeskalács fűszerrel ( ) és dobáltam az úszóhoz, de meg sem mozdult.[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
@mriya@
őstag
válasz sasa311 #64637 üzenetére
Pénteken az egyik kedvenc helyemre ültem, dobálhattam rövidet-hosszút, jobbra-balra, semmi kapásom nem volt.
A tó másik oldalán, velem szemben egy faszi egyre másra húzta ki a pontyokat. (mint utólag kiderült, négy óra alatt 14 pontyot és 2 balint fogott)
Délben összecsomagolt, és elvonult.
Leküzdve velemszületett lustaságomat pakoltam, és átmentem.
Csekély odafigyeléssel 5 pontyot fogtam, feederrel százat is lehetett volna.
Mikor vadkacsa repült a víz felett, szinte felrobbant a felszín, fent napoztak a halak.
Élveztem a szitut, jól szórakoztam.Tegnap is még a laposon voltak a pontyok.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
vendingo
veterán
Voltam én is horgászni. Pontytelepítés után 1 héttel vagyunk, medium bot, light spicc. 12-es horogra, gumikukira mozdítás se volt, 14-es horoggal, gumicsontival meg ütemre húztam a lapát keszegeket. Azt sajnálom, hogy nem vittem finomabb pálcát, mert 3-4 kg pontyokra számítottam. Jó volt nagyon, élveztem a pörgős pecát, frankón megégetett a nap is.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. 20 as zsinor mellé 60g os light feeder botra kell doboelőke? Mindenhol azt olvasom hogy szoktak rakni.
-
horcsog
tag
válasz csababarca #64645 üzenetére
Ilyenkor én gyögykukoricát használok pontyra. Ennél a vízhőfoknál szinte más nem megy rá csak ponty. Az viszont még akkor is ha félig be van fagyva a víz és megtalálja. Jó szelektív csali hideg víznél kizárja a keszeget. Kosárba pedig bodorkás kaját rakok és ritkán dobok órákat várok. Ha kicsit melegszik a víz 10 percig se biztos ott marad a bodorkás etető egy kosárnyi. Most viszont nagyon jó még pontyra. Szóval ha ezt mondjuk 2 hét múlva próbálod kár gyöngykukoricával csalizni bodorkás darával és kivárni a kapásra mert fel fogják enni a keszegek a darát. Ez az én bevált csalizásom etetőm hideg vízre pontyra. Nem egy pörgős peca de olyan 2 óránként szoktam újat dobni ha addig nincs kapás. Szóval kivárós pontyra hideg víznél és olyan helyen ahol nincs rengeteg ponty. Mert ezeken a kocka tavakon amiket teleraknak csurig ponttyal nem kell 2 órákat várni egy pontyra ha kicsit is eszik lehet 2 bottal nem is lehet horgászni. Keszegfélére élő csali , vagy a nagyobbjára konzervkukorica majd kicsit melegebb víznél.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz csababarca #64643 üzenetére
Érdemes megpróbálni vsz mert versenyzők is előszeretettel használják . Nem csak hideg vízen. Csak melegebb víznél nincs az a mennyiség egy jó keszeges pályán amit fel ne ennének ott pontyozásnál nem tudom mennyit kellene beszórni a pontynak is maradjon valami. Vagy kipróbálhatod ilyen vízhőfoknál az x21-et is pirosat szerintem az is olyan cucc ha senki nem fog semmit akkor is valamire még jó lehet aznap.
-
csababarca
őstag
értem.
akkor lehet rápróbálok, tavon a halőr mondta, hogy március-áprilisban a májas, krilles dolgok jól mennek általában, azért gondolkozom rajta.[ Szerkesztve ]
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
horcsog
tag
válasz csababarca #64639 üzenetére
Ja és a bodorkás kaják általában pirított olajos magos cuccok édes vagy sós ízzel melyik milyen és valamilyen keszeges aromával hideg vízben jól dolgoznak.
-
saen
veterán
válasz csababarca #64639 üzenetére
Ha nem olajos az aroma, akkor simán mehet most is a halas cucc. Igazából nem az íz a lényeg, hanem hogy milyen alapú aroma van benne és az mennyire oldódik a hideg vízben. Olajos cuccok ilyenkor nem jók még, egyébként én meg CSL-t szeretem ilyenkor, igaz az keszegre nem az igazi, legalábbis nem a mennyiségre.
-
horcsog
tag
válasz horcsog #64638 üzenetére
Na sikerült tönktretennem a linket és már nem tudtam szerkeszteni. Ennek a víznek tényleg jó a bodorkaállománya és ha valaki spiccbottal próbálja vörösszárnyúakat is szépen lehet fogni. Szerintem spiccbottal jobban fogható mint feederrel de kinek mi a kedvence vagy éppen melyik helyen.
Csababarca: bodorkás etetőanyag + élőcsali, vagy csemegekukorica vagy gyöngykukorica ha nagyobb halakra mész. Szerintem ezek a legjobbak most ilyen vízhőfoknál . POntyra is bodorkás etetőt szoktam vagy sajátot vagy browningnak a mad roach szériából de tímár félék között is vannak jó bodorkások. Kicsit melegszik a víz és jobban megindul a keszegféle ehhez most nem kell sok idő akkor én pontyra kukoricalapú etetőanyagokat szoktam saját mixet mert akkor a keszegféle nagyon hamar feleszi már a bodorkást. De most kiváló pontyra is még ilyen hideg víznél. Büdöset halliszteset inkább nyáron használom .
[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
ebben a még viszonylag hideg vízben édes vagy halas/büdös kaják a nyerőbbek?
igazából legtöbbször édes csalival és etetővel horgászom, de volt már nyáron, hogy kipróbáltam fokhagyma/mandula ízkombó, azt bárhol próbáltam, nagyon szerették.klasszik büdös csalival, mondjuk ilyen májassal még sose horgásztam, nem tudom hogy most van e itt az ideje elkezdeni.
-
horcsog
tag
[https://www.youtube.com/watch?v=13XIJQx3uQo][link]
Ezen a vízen horgászott már valamelyikőtök ? Most találtam ezt a videót bodorkahorgászatot néztem volna és ezt dobta a youtube. Meglepődtem , én itt horgászom leginkább ezen a tározón + Duna. Valamit visszaad a film a hangulatból nagyon szép hely vsz egy ívóvíztározó .
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz @mriya@ #64634 üzenetére
Dobáltam többször a parti zónát ahol elvileg 70-80 centi a víz, de csak rövid előkével. Ha fvízközt voltak akkor max valami hosszú előkék popup megoldás működhetett volna mert a match-et otthon hagytam.
-
A Zéé
addikt
válasz Zoli bácsi #64631 üzenetére
nekem is megvolt a szezonkezdő, de én nem panaszkodhatom.
Faterral mentünk le a stégjére a Pölöskei tóra (100+ ha, egykori tőzegbányató). 12-13 ponty (a legnagyobb 2-2,5 kiló körüli), 1 keszeg, 1 bodorka, 1 törött horog (nem először, ki kell dobnom a maradék Gamakatsu 1310-eket), 2 leakadó ponty, pár rontott kapás, meg egy kis elázás volt a délután programja.
Hozzáteszem, fater megmutatta melyik bokrok mellé kell dobni, mert ott járnak a halak, és onnan még csónak nélkül is ki tudjuk venni őket. Ő a másik irányba horgászott, 1 kapása volt össz-vissz, de az elment végül, pedig nem volt kicsi hal.
Első 1 órában 3 rontott kapásom volt, mert iszonyat fura, hogy a method cuccra úgy jön kapás, mint régen a fenekezőre, hogy percekig "játszik" a hal a 8 mm-es bogyóval és a 14-es horoggal. Ha nem vártam addig, amíg tényleg derékba nem hajlik a bot, nem volt meg a hal.
Utána is ilyen 20 perces ütemmel jöttek a halak, amíg oda nem ért a front. Megváltozott a szélirány, fel is erősödött, és az eső is nekikezdett. Onnantól jött egy olyan fél óra, hogy dobás után 1 percen belül kapás volt. Aztán ahogy megállt a szél, el is fogytak a halak, pakolás közben jött még egy retúr ponty. Szóval mozgalmasra sikerült az idei első napJust a simple Lineman...
-
hermanyi
addikt
Csatornán voltam ma, tűző szúnyog, etető szúnyog, csontibáb, csonti, pinki, giliszta . rakoval és csak kis papirkeszegek pár db bodorka és pár db 15-30dekás keszeg . A víz brutál hideg . Helyi erő baszom fenekező 2 óra alatt 2 ponty . A pofám leszakadt
-
galervin93
addikt
Most már elindult a vizek hőmérséklete felfelé, pláne a kisebbeké, érdemes sekélyben/vízközt próbálkozni. Úszóval egyszerűbb, de feederrel sem kivitelezhetetlen, mondjuk egy másféles előkével, könnyű csalival...
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
sasa311
veterán
válasz Zoli bácsi #64631 üzenetére
Dettó, a prerin voltam, egész álló nap egy megveszekedett mozdítás sem volt. Kb 100-an lehettek a tavakon, 4 db halat láttam 7-15 óra között....
-
Zoli bácsi
őstag
Na, megvolt az első vadvízi peca, az első idei hal(acska).......
Ebéd után elindultam a Rábca fele, fújt egy kis szél, de a kocsi hőmérője szerint 19 C. fok volt.
Sehol egy pecás nem volt a Rábcán, tudtam hogy sok jóra nem számíthatok, a víz is elég tiszta még... Itt lógattam, (Rábca Kis-metszés kifolyó) egy Bolognai botot vetettem be, csontival.
Egy fél óra múlva meglett az első idei hal, egy szélhajtó küsz. Ebből a fajból sikerült még fognom, más nem jött. Összepakoltam, hogy megnézem a pár km-re lévő Hansági-Főcsatornát. Ahogy kiért az autó az erdők takarásából, éreztem hogy elég nagy a szél. A Csatorna északi, osztrák oldalán nincsenek fák, a képen annyira nem látszik, de higgyétek el, alig bírtam a telefont egyenesen tartani, úgy lökdösött az északi szél. Esélytelennek láttam a pecát... Csatorna, a Kis-Répce befolyásánál.
Elindultam hazafele, a Rábca 0km-nél (Kis-Rába, Répce összefolyása) még megálltam. Az erdősávok miatt kevésbé fújt szél, de hűlt a levegő is (14 C), úgyhogy meguntam hamar a pecát, mozdítás sem volt csontira. Hattyúk is ott köröztek, nem tudom mennyire zavarják el a halakat.......
Pár küszön kívül semmit nem fogtam, de jó érzés volt kimenni egyet vadvíz partjára. Hogy más sem fog semmit, az mutatja, hogy szombat délután ellenére egy horgászt sem láttam, pedig kora délután elviselhető volt még a szél. Pár hét, és megindul az élet...Vagyis a hal. Melegebb márciusokon ilyenkortájt már lehetett aprítani a bandázó kárászokat, nemritkán kiló körüli is akad így tavasszal. Később eltűnnek a nagyok. De még hideg a víz.
Ha lesz időm, meg az időjárás kegyes lesz, a Rábát is meg akarom nézni még ebben a hónapban. Tavaly megrakták ponttyal, talán még maradt belőle.....De márna fogásokról is hallottam. -
Grillo
őstag
-
Grillo
őstag
Holnap elvileg mi is megkezdjük, cél a Bika-tó lesz Galgahévízen.
Ahogy nézem, naprakész infóm nem lesz, az FBn utolsó bejegyzés 2015ös.
Pár éve voltunk, akkor nagyon tetszett, meg fogtunk is szépen.
Csalinak-etetőnek mit javasoltok? -
KunEmber
senior tag
-
Zoli bácsi
őstag
Na, megvolt a szezonnyitó peca! Ilyen későn még soha nem kezdtem szezont......
Reggel kimentem a tóra, kerestem egy szélvédett zugot (megint fúj felénk a szél), és betettem egy etetőkosaras fenekező készséget, meg a parttól kb 15m-re csináltam egy etetést, azon feedereztem. Mozdítás sem volt. Nem baj, jó volt, ugyanazon a helyen pecáztam mint ősszel ahol befejeztem a múlt szezont. Beszélgettem a sporikkal, ma nem ment a hal másnak sem. Mondják hogy akik kimentek az eddigi orkánerejű szélben, azok tudtak pontyot fogni, bár akkor vették észre a kapást mikor már a féket húzta a hal....
Kicsit kiszellőztettem a fejem. Ha marad a tavasz, vadvízen is megkezdem a szezont ma délután, vagy holnap.......
Ahhoz képest hogy lassan április, elég hideg még a víz, a keszegek sem "dolgoztak" a csalikon. -
vendingo
veterán
Ma mennék végre horgászni, a kedvenc 3 vizem lezárták 3-4 évre "állami" beruházás miatt. Mehetek nyomorogni, meg a kirándulókkal veszekedni a többi tóra. :(
Az egyik csatorna le is lett halászva, nehogy szétlopják munkások a vizet. Az se lesz már a régi, rengeteg harcsa lett kimerve belőle, amit a horgászok maszekoltak bele, de pótolva nem lesznek, mert csak a ponty... más halat nem is ismer az egyesület.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BogyóBP
addikt
MAP DUAL 4500 ORSÓ ról valakinek van tapasztalata? Mennyire számít jó vételnek? Ez feederes orso vagy lehet használni match-hez is vagy ahhoz már nagy?
-
horcsog
tag
válasz BogyóBP #64620 üzenetére
200-250 grammos ólommal tudod kisúlyozni. Nadály is jó csali egy baja van aranyárban van és nagyon sok kell belőle. Meg lehet próbálni még harmatgilisztával abból nem gond sokat szedni. Nagy horogra amennyi rámegy nagy csokrot belőle. Nadály jobb de nincs az a mennyiség ami el ne fogyna ha valaki rendszeresen harcsázik főleg ha még melegszik a víz és a törpe is megindul. Az szétkapja hamar persze a gilisztát is sajnos. De a nagy bodorkát előbb észre fogja venni mint a csokor gilisztát vagy nadályt. Egy küszíváson, bodorkaíváson , vagy más fehérhal íváson úszóssal jó csalik tavasszal ezek a puhatestűek . Ha csak úgy vaktában úsztatni akkor szerintem a csalihal lesz a legfogósabb messzebbről észreveszi. Keszegíváson azért jó a puhatestű mert kis úszót rövid eresztékkel a partszélbe lehet használni és ott könnyen észreveszi mert eleve ott van az ívó halak között a harcsa napközben is sokszor. Legalábbis én így szoktam de lehet ilyenkor a csirkemájat is megtalálja jó a szimata lehet kiszagolja. De akkor már inkább kagylót és azt is inkább nyáron amikor dög meleg a víz és döglenek a kagylók akkor bezabál belőle akkor kagyló menő csali , a csirkemájat is inkább akkor próbálnám meg .
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz takessz #64618 üzenetére
Nadály is jó. Azt hiszem a harcsát stupek el szokták kergetni de természetesen egy termetes úszó is jó amit egy nagyobb hal sem tud elhúzni, gondolok itt tenyérnyi keszegről. Mondjuk azok az úszók ilyen 100 és 300g között vannak nemtudom mivel súlyoznád ki de biztos van rá megoldás. Én valami ilyesmivel probálkoznék inkább: [link]
Más: Ez az etető kosár megtöltve elérheti a 60g ot? Ezzel szeretnék feederre hosszúelőkésre etetni.
-
horcsog
tag
válasz takessz #64618 üzenetére
Az április nagyon jó időszak harcsára. Jön a felmelegedés most zabálni fognak. Csak este még mindig nincs peca. Csalinak vörösszárnyú , vagy bodorka minél nagyobb de legalább tenyeres, jobb csali nem kell imádja a harcsa. Csirkemájjal még soha nem próbáltam , szerintem élő halra sokkal több kapásod lesz. De este sötétben lenne igazán jó . Ha még melegszik az idő április közepére napközben is jó esély lesz de azért mégse olyan mint sötétben.
[ Szerkesztve ]
-
takessz
senior tag
Sziasztok van esély nagy testű úszóval harcsázni?? illetve Csirkemájra gondoltam csalinak nem tudom mit érdemes bevetni még esetleg.
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
horcsog
tag
válasz musli26 #64565 üzenetére
Jó vételi helyet nem tudok most, de ha termelőit tudsz szerezni magyart frisset az nyerőbb lehet mint a bolti zsákos spanyol vsz. De az is megfelel a célnak.
Kettő félét használok etetéshez főzöm kb negyedóra félóráig és egy zárható vödörbe öntöm a vízzel együtt abban hagyom pecáig ebbe teszek cukrot vagy melaszt vagy mindkettőt. Aromát nem használok általában hozzá. Amivel csalizok az pedig pálinkában ázik. Ha ezt kipróbálod érdemes évekig is áztatni nem lesz semmi baja a pálinkában több kis üveggel szoktam csinálni nem egy naggyal. Úgy megpuhul főzés nélkül fűzőtű simán átmegy rajta de az apróhal nem bántja még. Többször nyerő volt ez két különféle csalizásnál ez kellett nekik.
általában csak tigrissel nem etetek. Költséges is lenne és elég laktató kaja. Csak desszertnek szoktam belekeverni a kukorica közé egy keveset 1-2 marokkal találjanak egy kicsit belőle. Így nem telnek el vele. De próbálgatni kell a különböző helyeken lehet úgy is csak ezzel etetni de akkor vigyázz a mennyiséggel hacsak nem valami bojlis tavon próbálod .
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz bercsi #64615 üzenetére
Pont ilyent vettem csak én a feederkosárhoz használom majd Az úszohoz találtam kifejezetten Clarussohoz való karabinert, hogyha slideres úszoként akarom használni. Volt ilyenben seria walter úszó is amihez van egy tonna antennám mert természetes a clarusso nem kompantibilis egyikkel sem, csak az 3000ft volt egy 12g os úszó de volt hozzá 2 nagy carbon antenna plusz slider adapter is..Kicsit bánom de ha nem jön be ez a clarusso veszek azt, mert mini matchből van 3 is a walter úszóból.
-
sasa311
veterán
válasz hermanyi #64608 üzenetére
Tettem még rá, ez tekerés közben volt.
Bogyó:
Zsinórtekerővel rakom a zsinórt, a dob nem látszik tekerés közben, egy tekerés meg 5 kanyar.galervin93
Nem kézzel tekerek, hanem tekercselővel.[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz sasa311 #64604 üzenetére
Isten ments hogy belevau, de ha nem vetted észre, mégis mire figyeltél tekerés közben? A két ujjad közt finoman, de mégis határozottan fogva feszítsd a zsinórt, így sem a feszességgel nem lesz gond, sem nem történnek ilyen balesetek.
Mennyiség: dobperem mínusz 2 milliméter kb. ideális.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
BogyóBP
addikt
válasz sasa311 #64604 üzenetére
Elég nagy zseninek kell lenni hogy azt feltekerd..Nekem a Trabucco XPS method 300 ason is volt 150 es méter jelölés, de én egyből kiszúrtam.
-
KunEmber
senior tag
válasz csababarca #64607 üzenetére
Bevallom őszintén, én soha nem feszítettem elő semmivel a zsinórt, csak a nyéltag keverő gyűrűjét használom, ahogy a filmben. Teszek rá egy hurkot, és fel az orsóra. Annyi pluszt teszek csak bele, hogy én mindig leragasztom szigszalaggal a fő hurkot (egyszerűen rá a dobra, egy 3 cm-es csík és kész), hogy biztos ne mozduljon el.
[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
válasz KunEmber #64599 üzenetére
Köszi!
Nem is konkrétan a zsinórképpel volt a nagy baj, hanem hogy úgymond lötyögős volt a zsinór...nem tudtam folyamatosan ugyanannyi erőt kifejtve feszíteni a zsinórt.
De holnap kipróbálom, van egy tekercs régi zsinórom itthon, kitapasztalom hogy kell, ne egy újat használjak el erre.Más: gyorskapocs gyöngyöt milyen csomóval érdemes a főzsinórra csomózni? Palomar is megfelel?
-
sasa311
veterán
Szóba került többször a Benzar mix új method feeder zsinórja. Most csévéltem fel egy spulnit. A zsinór jónak tűnik - holnap ki is próbáljuk - viszont valakinek az a zseniális ötlete támad a gyárban, hogy 100 méterenként ragasszanak rá egy nagy, kemény papír matricát 100 METER felirattal a zsinórra. Mindezt úgy, hogy fogja a matricát mint a ragtapaszt és körbetekeri a zsinóron.
Úgyhogy erre figyeljetek tekerés közben, különben úgy jártok, mint én, hogy simán felcsévélem a zsinórral együtt és lehet letekerni...
[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
Ez érinti majd a napijegyes peca árakat ? [link]
Szissz
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van ez a fajta kosár. Ezt kapcsos forgóval kell a főzsinorra kötni vagy hurokkal? Nem fogja a müanyag fül elvágni a zsinort? Mert akkor szétbontok pár betétes kapcsos forgót. Kinából rendeltem vagy 200db ot ugyanaz mint a bolti.. Viszont elfelejtettem már hogy a szinessel a horog felé vagy a bot felé kell e felfűzni ugyanis az a tapasztalatom hogyha a rossz irányban van felfűzve akkor az úszo vagy a kosár egy idő után az átcsapodástól leveri és szétesik.
Szerk: vettem 2db bream float "clarissa" úszót amit még egyenlőre lövésem sincs hogy fogom csúszóként szerelni mert a fixhez van egy pár clarissa rögzitőm. Ütköztetni majd damilból kötött ótközöcsomoval fogom, de mi az ami azon nem csúszik át?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Google Pixel topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Govee TV backlight 3 lite (75-85" TV-hez)
- Delonghi Nespresso lattissima touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest