Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Aki szokott búvárkodni az már tapasztalhatta, hogy a piros szín mennyire jó rejtőszín már relatíve kis mélységben is. Nem hülyék a tengeri halak sem, hogy annyi piros színű van közöttük, nem céltáblának készültek
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Erdei Attila feeder kosarai pirosak, gondolom ezért [link]
Nagyon sokszor fordított a történet. Elmegy a leendő vásárló szétnézni a piacon ki gyárt etetőkosarat. Aki tetszik neki mond rá 500 Ft-ot, de a vevőnek 400 Ft-ja van. Gyártó szerint fekszik a raktárban már vagy 5 éve valami vasanyag meg évek óta el nem adott piros festék, ha azokból megcsinálja, akkor 250 Ft lesz darabja.
- Nem baj, ha piros?
- Dehogy, majd elmagyarázom miért jó ez! -
Zoli bácsi
őstag
Ha már színek, arra azért kíváncsi lennék hogy a pirosat tényleg nem látják a halak? Erdei Attila feeder kosarai pirosak, gondolom ezért [link]
Azt már megtapasztaltam, hogyha átváltok a fejlámpa piros fényére, az nem vonzza a szúnyogokat, és a giliszták sem bújnak el. (Meg persze én sem sokat látok..)
Úgy gondolom, ha éhesek a halak, óvatlanabbak, felveszik akár a bálamadzagra kötött horgot is, de agyonhorgászott vizeken, kényes kapásoknál nagyon nem mindegy. A hosszúelőkés feederezésnél ebben látom a lényeget, hogy messze van a csali a kosártól, etetőanyag kupactól, ami halat párszor megakasztottak, az már óvatosan közelít ilyen gyanús dolgokhoz. Azért a finom előke, finom horog, kis lebegő (wafters) csali kombináció csodákra képes.
OFF:
Huh, kinéztem az ablakon, nagy pelyhekben hull a hó itt Sopron mellett, lehet meg is marad.
Holnaputántól meg k... őőőőő kegyetlen hideget mond, tegyétek el a pecabotot.
Valami lesz, ma reggel léptem le, 8 óra helyett 11-kor, egész nap mellkasfájósok, 200 fölötti vérnyomások voltak....Szóval érződik nagyon hogy változás lesz....
-
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Fluorsárga (28-as), és fluorzöld (25-ös) előkéket használok.
Nem tudom, a halak mit látnak belőle, de már vagy 30 8+-os pontyot fogtam így.
Kisebbeket meg nem is tudom, mennyit?
-
Zoli bácsi
őstag
Én előkezsinórt használok, direkt erre a célra gyártottat. Főleg azért mert ezek átlátszók, a főzsinórok általában színesek. Talán strapabíróbbak is mint a főzsinórok.
Ezen ne görcsöljetek hogy mit lát a halőr..... Évekig elmentik minden telefonbeszélgetéseteket, a cellainfótok alapján tudják merre jártatok, a netes dolgaitokból tudják rólatok azt, amit a feleségetek sem.....
Közösségi oldalon megosztjátok hol jártok, mit kajáltok...... A kollégám szerint az utak fölé kihelyezett kamerák a kocsi hátsó ülésén ülő személyt beazonosítsák......
És azon aggódtok hogy látja a halőr a mail címetek..? Bocs, kissé durva volt talán, de értitek a lényeget mire gondolok.
-
-
Atis45
aktív tag
-
sasa311
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Feltéve, ha:
- A halőrnek van mobilinternete a víz közepén
- A halőr tudja kezelni a mobilinternetet (no offense, de nem épp nyugdíjas egyetemi professzorok szoktak halőrnek menni...)Amúgy nekem is mutatta a helyi boltos, hogy mit látnak. Kicsit zavaró, hogy tulajdonképpen bármelyik halőr és engedély kiadó hely gond nélkül látja MINDEN magyar horgász szinte minden adatát, beleértve név, szül. dátum, cím, telefonszám, e-mail cím...
-
galervin93
addikt
-
-
Spoon16
tag
Én a területiket neten vettem,lementettem,kinyomtattam kicsinyítve és lamináltam. Így befér a tokba,még éppen olvasható és pótolható ha szükséges.
-
brembo
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Nagyon köszi a tippet. Amikor korábban eredményes voltam, akkor sárga/fehér twisterrel vallattam a vizet, és nem voltak kicsik, 7-8 cm-esek. Úgy voltam vele, hogy itt ez bejött, akkor biztosan máskor is jó lesz, így most ilyen mérettel mentem, és 12-es fonottal. De úgy tűnik, erősen finomítani kell, ha nem esznek jól. Csak az a fura, hogy anno ezeket a 7-8 centis csalikat is leverték a kisebb, 30-40 dekás süllők is, a 4-5 centis gumi, az már elég UL irány. Az ilyen pici csalikat felveszik a testesebb sárkányok is?
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Van annak jelentősége, hogy a horgot a kimondott horogelőke zsinórra kötöm, vagy pedig köthetem bármilyen zsinórra? Arra gondolok, hogy van maradék damilom, ami vékonyabb a főzsinornál, és hogy köthetem-e arra, vagy inkább vegyek kimondott horogelőke zsinort. -
galervin93
addikt
válasz
brembo
üzenetére
Pici plasztikok? Ilyen 4-5 centis kis apróságok, nem túl feltűnő színekben, kóla/motorolaj, sötétzöld, bordó, vagy akár a víztiszta, átlátszó, flitteres darabok. Nem kell nagy veretésű farok, inkább csak kis finom mozgású. A sodrástól függően a lehető legkisebb, legfinomabb fej, és a hirtelen csuklómozdulatok, erős "fűrészfogas" mozgás helyett finoman, éppen csak a bot hegyével próbáld vezetni a csalit. Finoman leteszed a fenékre, onnan lassú mozdulattal laposan mozdítod, pár centire emelve csak a fenéktől. Ha fonottal vagy, az utolsó 50-70-100 centire köthetsz monot, ha nem veszélyes a pálya akár egy 16-os is elég lehet, de egy 20-as már bőven elég akár a határozottabb fárasztásokhoz is.
Használd ki amíg lehet menni, úgy néz ki jövő héten beköszönt az igazi tél, egy hét múlva ilyenkor lehet hogy már napközben is mínusz tíz körül leszünk csak, szóval léki pecára felkészülni!
-
vihartigris
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A Te esetedben ez az eszmefuttatás nem igaz, mert a számításból kihagytad az asszonyfaktort, ami az egész számítást lenullázza!

-
A Zéé
addikt
válasz
brembo
üzenetére
Még tél van, a mélyebb szakaszokon, gödrökben vannak összeverődve a halak. Ezeket a helyeket kell megtalálni, és ott se biztos, hogy esznek is. Ilyenkor mindenhol nehezebb eredményesnek lenni. Plusz engedik a vizet a Balatonból, ha jól rémlik, az is lehet, hogy negatívan befolyásolja a halak kapókedvét.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Vegyél egy használt orsót. Árakat ismerve kb.lenne egy tízes a gyári új fémdob. Alig többért kapsz egy használt orsót, ha nem verték le, a dobnak baja nem lehet.
A filozófiai eszmefuttatásotokhoz szólva... Nekem 75 % az esélyem, hogy szeretkezni fogok Jennifer Anistonnal..... Mert én akarom, ez 50%..Ő meg vagy akarja...vagy nem......
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk: Egy kép a közösségi oldalakról..Valahogy így érzem én is...
-
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Ma kinn voltam a Sió csatornán pergetni (twisterrel, gumihallal a mederfeneket végigpásztázva ), jónéhány állást végigdobáltam, de egy koppanásig sem jutottam. Azt észrevettem, hogy nagyon hektikus víz, eddig kb 8-szor voltam lent, abból két alkalommal fogtam 2-3 kisebb süllőt, a többi alkalommal nulla, azaz nulla eredmény. Ez kissé bosszant, mert tudom, hogy van hal a vízben, de az esetek többségében nem sikerül horogra csalnom őket. Van tippetek, miként lehet a Sióhoz hasonló csatornákban eredményesen pecázni? Van esetleg bevált csali, napszak, egyéb trükk? A tippekért hálás lennék. -
sasa311
veterán
Valakinek lenne tippje hol találhatnék Okuma Longbowhoz (80/90) pótdobot (fémet).
Égen földön nem találok, minden BP környéki boltban amit ismertem azt mondták, hogy az Okumától semmit nem lehet beszerezni kb. Ausztriában ugyan ezt mondták...Írtam az okumának, készségsen megírták, hogy a központi raktárjukból bármelyik partnerük le tudja rendelni. Mikor kértem, hogy akkor küldjék már el a partnereik listáját akkor megírták, hogy nekik nincs ilyen listájuk
Mikor meg jeleztem, hogy 10-ből 10 bolt azt mondta, hogy nem tudják beszerezni és segítsenek már, hogy hol érdeklődjek akkor már nem is válaszoltak többet
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez még mindig jobb, mint a süldő vaddisznó.
-
yanna
addikt
válasz
vihartigris
üzenetére

Két lottó szelvény meg tuti telitalálatos...
-
yanna
addikt
válasz
vihartigris
üzenetére
Azon filózok, hogy mekkora az esélye, hogy egy ilyenbe akarok. Nem egy keszeg, sneci, vagy busa kabátba. Még egy ilyen tuti hogy nincs a vízben, tehát jobban kell örülni, mint akármilyen sz@ros halnak....

-
Zoli bácsi
őstag
Én már annyi ruhaneműt fogtam...... Egy családot fel lehetne öltöztetni vele....
Elmeséltem már régebben, mint érdekességet: 2014-be a Rábcán egy elakadás után egy játékautót vettem ki. Lefotóztam, ez az, megkerestem a képet. Poénból kiposztoltam közösségi oldalra, odaírtam hogy csontira jött. Kollégám kisfia meglátta, egyszerre bejelentette hogy horgászni szeretne, neki kisautó kell. Nem tudták lebeszélni....Apja is horgász lett...
-
yanna
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Békésszentandrás, Kákafoki.
Vagy 35 évvel ezelőtt az Alcsiszigetin 5 literes kannát fogtam, no azt aztán kellett fárasztani. -
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Én napernyőt fogtam egyszer.
Jó sokáig kellett fárasztani.
-
takessz
senior tag
Sziasztok valaki használ Ilyent] vagy hasonlót?? ha igen mik a tapasztalatok vele 360/390 feeder bothoz lenne néha megyek stéges pecákra is!!
-
válasz
vihartigris
üzenetére
Annyira azért nem akarok horgászni ebben a hidegben, hogy ilyen messzire el menjek miatta. Vén és fázós vagyok.
Persze nagyon köszönöm az ajánlást. -
soldi3r
veterán
Szerintetek melyik lenne jobb valasztas?
A helyi kozertbol egy BALZER SHIRASU TEXAS SHOOTER 2.52M 7-31G + SHIMANO SEDONA 2500FE, vagy alirol egy Johncoo Sword 2.4M + TSURINOYA JAGUAR 3000? Esetleg kombinalva? -
pupehap
tag
válasz
Aflamin
üzenetére
Én most váltottam, Északról a Nagy Borsodihoz, a Csorba-tóra. Tavaly ami halat fogtam az mind a Csorbáról volt. Az északos vizeken napokig kell ülnöd az etetésen hogy fogj valamit.
Mindenképp mérlegeld mennyit leszel kint ,kb. 4000-ezres napijeggyel ha számolsz, akkor kijön a matek. Én tavaly 51 alkalommal voltam pecázni, ez napijeggyel kissé húzós lett volna. -
fess
őstag
válasz
Aflamin
üzenetére
Minimum 7600ft-ba kell egy engedélynek kerülnie. Az émhe-nél ha tag vagy 8300ft, új tagként 10600. 1 évre lebontva ezt a 2300ft-ot nem nagy különbség (havi 200ft). Ha messzebb el kell menni engedélyt kiváltani vagy postán intézni az egészet akkor a különbség minimálisra csökken. Biztos, hogy érdemes ezzel foglalkozni?
-
Aflamin
tag
A következő dilemmám van!
Egyesületet kellene választanom. Észak-Magyarország, jelenleg Miskolc.
1. emhe.hu , drága tagság, területi jegy és napi jegy. Vannak vizei, de kevés hallal, borzasztó vízminőséggel.
2. egy nevenincs egyesület, víz nélkül, napi jegy ott és akkor ahol leszek.
Köszönöm! -
Aflamin
tag
Sportvadászat, az az álmom.
-
-
jansky1
senior tag
BOnyolítsák csak. Így legalább teljes árút vesz az is és hazaviszi családnak/szomszédnak/kutyának a halat, aki egyébként visszaengedné a sport engedéllyel.

-
szgzuri
tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Lapkásnál és fülesnél is?
A szilikon csövet a horog melyik végéről húzod fel, a helye felől (ugye itt be kell venni a kanyart, és ha kicsit szegletesebb a horog öble, akkor nekem itt el szokott repedni a vékony szilikon), vagy a másik irányból (ugye itt meg át kell valahogy passzírozni fülön/lapkán, tehát kicsit nagyobb lyukú szilikoncső kellhet, ami esetleg nem elég passzos a horog szárára)? -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Vasárnap megyek intézni .
Igazolás már tavaly sem kellett ,mert ahogy írod nevezési listából lekottázta .
Adatlapról hallottam ,már én is ,hogy valamit akarnak . -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
No megérdeklődtem a sportjegyet. Egyrészt kell hozzá ugye a versenyengedély, ami sose volt ilyen egyszerű, jegyváltáskor azt is kéred, kettőt kattint az ügyintéző, 3000 ft, sima liba, hurrá. De jön a feketeleves. A sportjegy kiváltásához személyesen (hajrá Covid!) meg kell jelenni a megyei szövetségnél, ahol ki kell tölteni egy adatlapot, aláírás, pecsét, szűzlányok meg sárkány vére, miegymás... (melyik szöv-nél váltod, állami jegy szám, reg. szám, mely versenyeken akarsz részt venni(!) ), tejelsz, és csak eztán kapod meg a hőn áhított jegyet.
Igazolás a versenyekről már nem kell, a Mohosz év végén a versenyek nevezési listájának segítségével ellenőrzi a megjelenést.
No egyelőre ennyi, kíváncsi vagyok azért, ha lesz ezirányú infód vagy bárki másnak, hogy tényleg így megy-e. Nekem egyelőre még nem sürgős, államim meg Ipoly területim már van, de azért márciusra már jó volna. -
@mriya@
őstag
válasz
vihartigris
üzenetére
Mivel mozgásérzékelő van bennük, nem folyamatos világításra készültek.
Én egy kiszuperált autónakkumulátorra kötök egy 10w-os led reflektort.
Az még most is több mint 30 óra hosszat bírja.
-
szgzuri
tag
Tegnap este Guru N-Gauge zsinórra próbáltam laplás horgot kötni (14-es közepesen vastag horog, 0.15-ös zsinór), de nem igazán ment, a teflon bevonatos horgon folyton csúszkált a csomó, a rugalmas zsinór nem szorult meg úgy, ahogy más monofil előkezsinóroknál (pl. a lengyel Dragon) megszoktam, amikor jobban meghúzgáltam, vagy a zsinór szára aláfordult a lapkának, vagy a csomó csúszott fel teljesen a lapka élére, el is szakítva azt. Próbáltam vízbe mártogatni szorosra húzás előtt, de az sem segített.
Füles horognál, csomómentes kötésnél is azt tapasztaltam, hogy nem szorul meg teljesen a csomó. Ha a késznek vélt csomóra ráhúzok, akkor szorosabbá rendeződnek a menetek a horog szára körül, de miután elengedem, egy kicsit visszalazul a csomó.
Ez normális, vagy van valami fortély, amit nem ismerek?
-
vihartigris
őstag
Valaki vett már a LIDL-ben ilyen napelemes LED reflektort?
Horgászhely kivilágításra gondoltam, ha napközben feltölt este meddig bírhatja? -
sasa311
veterán
válasz
musli26
üzenetére
Nagy batár

Szépen jár, hibátlan. A ház nem tudom miből van, olyan, mintha fém lenne de talán mégsem. Nehéz megmondani. Fék kb. 3 teljes fordulattal állítható, úgyhogy gyorsfék kilőve
A 65-ös volt 2020-as model, ezért nem azt vettem., hanem a 90-est, ami elvileg végkiárusításos, mert már nem gyártják. Habár semmiféle dátum vagy egyéb nem utal rá mikor gyártás lenne.
8 EUR volt a posta, azért biztos nem közösködök senkivel

-
Steady74
Topikgazda
válasz
vihartigris
üzenetére
31 évig, 2005-ben hagytam ott a Viharsarkot.
-
KunEmber
senior tag
-
Franz51
tag
válasz
Franz51
üzenetére
Üdv,
végül az Okuma Alaris ALS-45 FD 3+1bb orsó mellett döntöttem, ami ma meg is érkezett. Méreteiben nagyon hasonlít az Ecusima 4000-hez, 0,30/240 zsinór kapacitás, a súlya 295g.
Nagyon jól passzol a Cormoran 3 m-es botomhoz. Remélem együtt jól teljesítenek.
Várom a tavaszt! -
Batib
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Végül is írtam nekik. Udvariasan leírtam a dogot. Az imént hívtak, küldjenek egy másikat vagy adjanak kupnt. Úgy meghatódtam, hogy elhárítottam az ajánlatot. Azert csak küldtek a kupont. Maximális respect.
-
Batib
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Valszeg nem foglalkozok vele. Jó lesz ez. Mondjuk nálunk az egyik horgászboltban a lejárós Novák csalikat féláron adták.
-
Zoli bácsi
őstag
Reklamációt korrekten szokták intézni. Telefonon is reklamáltam már, meg messenger megkeresésre is hamar reagáltak.
Vettem már én is lejárt csalit/etetőanyagot (nem ott), de semmi baja nem volt. Megemlítheted nekik (mit lépnek), de én ebben az értékben nem követelnék cserét.......
gabesz939: Valami akció volt hétvégén, valószínűleg sok rendelést kaptak..Nekem pár nap alatt megjött decemberben. -
Batib
őstag
Vasárnap az ingyenes szállítással rendeltem a Pecaplázáról két terméket. Feederzsinórt és Feedermániás wafterst. 3250ft volt most érkezett. Korrekt.
De... A waftersnek tavaly novemberben lejárt a szavatossága. Tudom, hogy nem igazán számít, de azért. Most reklamáljak? -
Steady74
Topikgazda
válasz
vihartigris
üzenetére
Szülővárosom! Ott tanultam meg úszni! Vannak vadregényes részei az Élővíz csatornának.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Szerzödés kötésekkel van baj állítólag.
Matrix el ette az idejét 🤣🤣🤣
Amúgy neki sztem semmi köze hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fogyjunk le!
- OLED TV topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Kuponkunyeráló
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Közösségi oldalon megosztjátok hol jártok, mit kajáltok...... A kollégám szerint az utak fölé kihelyezett kamerák a kocsi hátsó ülésén ülő személyt beazonosítsák......
Mikor meg jeleztem, hogy 10-ből 10 bolt azt mondta, hogy nem tudják beszerezni és segítsenek már, hogy hol érdeklődjek akkor már nem is válaszoltak többet