Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireFox1996
addikt
válasz
jansky1
üzenetére
- Ami talán hasznos számomra: balesetbiztosítás, bár nem tudok többet ennél az egy szónál. Mit is takar?
- A teljes horgászinformatikai rendszer ígéretek szerint 2021-ra elkészült, vagyis akkortól lesz ténylegesen élvezhető a kártyának az a gyakorlati előnye... Az ilyen dolog czúszni szokott, és itt legalább 5 évet mondok.Semmi többet!
Inkább hatalmas lehúzás az egész. -
csƵ
addikt
Elfogyott az Aqua Garant pelletem. Van valakinek beszerzési forrása?
-
jansky1
senior tag
Köszi mindenkinek. Ennyit nem költök rá, marad a régi.
-
BlackmMmDog
senior tag
Nekem is ilyen van, tartós.Nagy halakat is bírja(10kg)
-
vendingo
veterán
válasz
jansky1
üzenetére
Az a drága, amit 2x kell megvenni. Hidd el hosszútávon megéri, minthogy horgászat közben a hallal együtt szakadjon le a merítőfej. A másik, hogy az olcsóak vagy nagyon nehezek, vagy hajlanak mint a gumi. Egyik se előnyös. A döme nyél se pehelysúly, de már használható, szokható. Rakós rendszerű, többféle hosszban is használhatod.
-
-
vendingo
veterán
-
jansky1
senior tag
Ismeretes előttem, hogy Tween a szakértő, több embert irányítottam én is hozzá a Tudás megszerzése érdekében. Viszont most nekem kéne beszerezni a nyelet+fejet, azonban a linkelt termékek áránál többet nem szánnék rá.
Zoli bácsi, tök jó beszámoló volt, köszi.
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én legyezni voltam, de a sok esőtől nagyon zavaros és sebes a patak. 1 helyen láttam halmozgást, sikerült is vesztenem 3-4 legyet, végül nem fogtam semmit.
Hétvégén szeretnék egy kicsit feederezni.
-
Zoli bácsi
őstag
Reggel kimentem a tóra. Néztem hova üljek le, a félsziget végével szemben tűnt biztatónak. A víz közepénél hatalmas buborékok jöttek fel, és lassan vándoroltak, szépen látszott a hajnali szélcsöndben. Bojlis bottal odaküldtem egy megtömött kosarat, hatalmasat csobbant, na, gondoltam, elugrasztottam innét a halakat. A kapásjelzőt nem tudtam feltenni, már meg is fogtam az elsőt. Bojlis boton gubancgátlós etetőkosár, hajszálelőkén 2 szem mézes (Cukk) kukorica közt egy szem midi technopufi, szépen kisúlyozza.

Feederen hasonló végszerelék, persze minden finomabb, rövid fonott előkén 10mm-es csalitüske, erre 8-10mm-es pop-up csalik kerültek. Horog előtt 1-2cm-el egy 0,2gr-os sörét, és ezen a magasságon lebeg a csali. Valami Carp zoom feederes etetőanyagot bontottam, nekem szagtalan, megborítottam mézes locsolóval, és belekevertem a szokásos büdös kukoricát. Nem unatkoztam, jöttek a pontyok, nagy kárász, dévérek. Amit megfogtam talán 2kg-os volt a legnagyobb, kölökpontyok jöttek. Szákoltam a feederrel egy kölökpontyot, erre megindul a bojlis bot. Egyik kezemmel megfogtam a bojlis botot, másik kézzel igyekeztem kiszedni a horgot a szákolt pontyból. Sikerült a mutatvány, csak beleakadt a szák a hátúszójába. Lábam közé fogott bojlis bottal két kézzel bogoztam a szákot, de félő volt hogy a fárasztott hal bemegy a bokorba mellettem.....Szükség törvényt bont, meg pont nem volt a közelben senki, a szákon kívül lógó ponttyal merítettem a másikat. Aztán mindenki kiszabadult és épen vissza lett engedve.
Ebéd után felnéztem a Rábcára, ott igen nagy volt a csönd, egy félkilós kárász meg egy félkilós domolykó volt a legnagyobb, meg pár kisebb dévér, kárász, de fél órát kellett várni egy kapásra. Megint b@szogatják a vízszintet, a királytói zsilip alatt 40cm-es a vízszint, úgyhogy átmentem a torokhoz.
Meg is untam a pecát
Pár kép a telefonomból. Reggeli horgászhely, a két pontyos szák, és a Rábca torkolat (Kis-Rába Répce összefolyás) a horgászhelyről.

-
-
bul07
nagyúr
válasz
Devil Smile
üzenetére
Meg lett végül a kéretlenbe tette, mindenütt néztem csak ott nem

Ez már az öcsémé, édesapámét már rendeztem ő is márt csap a postára vár
-
bul07
nagyúr
Nem tudom volt e már
Horgász kártyához horgász flotta
Már csak Tárolt verzióban megy a link(lehet valamit nem jól kalkuláltak vagy alakítanak rajta)
[link]amúgy azért néztem meg mert nem akar megérkezni a regisztrációs email a kártyához de itt nem sok szó volt a kártyáról
-
jansky1
senior tag
Manta smart merítőnyelekkel van valakinek tapasztalata? Manta Evo merítőfejjel használnám. Nem 10+ halak merítése a cél. Kímélve lenne. Vagy csak a szegecses?
-
Emu
őstag
Vasárnap eljutottam idei második pecámra. Nem készültem semmi extrával, 1kg Aqua pelletet vittem gumikuku-t, csalizó pelleteket, methodos peca volt porondon. Sajnos az időjárás nem nagyon volt mellettünk (időkép egész napra napos/felhős időt ígért 28 fokkal, ehhez képest két olyan esőt kaptunk, hogy a túlpartot sem láttuk.
Nem etettem semmit, arra dobáltam amerre mozgást láttam. Elég nehezen indult a nap, de az első zápor meghozta a halak kapókedvét. Szépen jöttek 2-3kg körüli nyurgák / tőpontyok, olyan erővel kűzdve mintha az életük múlna rajta. Viszont a nagyobbakból nagyon sok leakadt fárasztás közben, nem bírtam rájönni miért.
Bár ennek örültem is, mert valami akasztás után egyhuzamba 100m-t lehúzott és mikor elkezdtem az ujjammal fékezni a dob forgását akkor kipattant a horog a hal szájából (ekkor már nem sok minden maradt a dobon). Aztán dél körül 20 perc kűzdelem sikerült megszákolni őt:
Délután feltámadt a szél, és a kapások is ritkultak. Büdösre nem volt mozgás, banános pop-upra volt pár kapás viszont így minden második halnak a hasába, úszójába akadt a horog. Miért? Tettem ólomt az előkezsinórra, így elvileg max. 5cm-t tudott elemelkedni csak a fenéktől.

Viszont a nap fénypontja összepakoláskor jött: kihúztam egyik szereléket > csali le > bot vissza a bottartóba > szerelék etetőkosártól belógott a vízbe. Nekiálltam kihúzni a másikat is, ám ekkor a belógatott bot spicce eszementen elkezdett bólogatni. Gyorsan leraktam a másik botot, ráemelek, és meglepetésemre a stég elől egy kb. 1 kg környéki gyönyörű dévért vettem ki üres horogra csali nélkül
Ekkor a szomszéd stégen a srác már pokolra kívánt minket (egész nap két kispontyot fogott csak) 
-
oxox
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
szép darab gratula
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Ránéztem a profiljára, hogy milyen képet rakott a poszthoz, aztán van még ott azért érdekesség. A tegnap késő esti posztja "Célunk a hozzátartozók iránt a lehető legnagyobb tisztelet, ezzel is együttérzésünket kifejezve a legnehezebb időkben. Az elhunytakkal való maximális tisztelet...", és a "...szerintem ha ott hagyom a kocsit egy hétig, bizony egy jó időre megoldódott volna a csonti-kérdés" között némi ellentmondást vélek felfedezni

-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én meg végeztem melóból, estére meg megyek vissza, de azért elmegyek alukálni is. Közben meg csörög a telefon, hétfői peca elvetve, helyette túlóra...

-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Délután én is megyek pergetni.

-
Zoli bácsi
őstag
Ha már offolunk és meló...... Én élő emberből láttam csontikat potyogni........ Olyan kövér csontikat életemben nem láttam....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na. Megiszom a kávémat oszt' megyek pecázni.Most fog mallani a pitty.Ha már szabin vagyok..Asszon meg dógozik.
Mondtam, keltsen ha megy. 
-
válasz
Grillo
üzenetére
Egy biztos, neked sokkal könnyebb dolgod van az 'ügyfeleiddel' mint sokunknak (én pl. support).
Beszéltük is, mennyire irigyeljük a viráglocsoló srácot, őt aztán nem sok stressz éri a 'kuncsaftjai' oldaláról.
De ettől függetlenül nem gondolnám hogy tudnám a munkád csinálni. -
Grillo
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Nem védem, de ilyen szakmákban egy idő után már nem tűnik fel nekik, hogy ez egy átlag embernek akár felháborító is lehet. Még a normálisabbaknak sem, nem hogy neki.
Én is simán rablom ki a sírokat, más meg messziről sem mer ránézni még egy csontvázra sem. Mondjuk ezeken már hús nincs... -
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Jó az még, hisz látod, volt kapásod.
Lassan elkezdenek hűlni a vizek, tudják a halak ia, mit jelent ez. Most jön csak az igazi nagypontyos időszak szeptember-október,persze időjárás függő a dolog, meddig tart ez. -
Zoli bácsi
őstag
Kimentem ebéd után a tóra, egy match és egy method feeder szerelék lett bevetve. Utolsó pecámon, pár nappal ezelőtt büdös kukoricát raktam a match kajához, fogtam szépen a pontyokat, igaz mérethatár körülieket (Nagyobbak eltűntek....Én egyet sem vittem el), de folyamatosan jöttek. Ma szokás szerint belekevertem az etetőanyagba az erjesztett kukoricát, amennyit csak elbírt, és ezzel etettem. Az úszós készségen a bőséges etetés ellenére mozdítás sem volt, methodnál visszatért a tavaszi rémálmom, bármekkora-bármilyen csalit tettem, dévérkeszeg jött. Olyan ütemben, hogy nem lehetett a zsinórt megfeszíteni, mire leraktam a botot, cincálta egy féltenyérnyi dévér. Az egy úszós kapásról, ami azért volt, csak nem láttam, azért maradtam le, mert éppen a minidévér szájából feszegettem a horgot, mikor megindult a matchbot a víz felé. Elkaptam a botot, de azonnal leakadt a hal.Szóval ez az egy akció volt úszón egész délután. Érezhetően hűlt a víz a pár nappal ezelőttihez képest.
Mit gondoltok, szórjam el a megmaradt erjesztett kukoricát, már hatástalan, vagy riasztó a halaknak? -
vendingo
veterán
Én megvettem tavasszal a tenkara felszerelést, de eddig egyszer próbáltam ki tavon

Remélem jövő hétvégére visszaáll a rend a patakon, aztán tudok fogni pár domit.
Utoljára a fórumpecán feedereztem, pergetni is csak pár alkalommal voltam. Évről évre kevesebbet jutok le a vízhez. Amikor mehetnék, akkor meg szar idő van. -
válasz
vendingo
üzenetére
Felénk meg teljesen lehalt a csatorna az utóbbi pár hétben.
Ponty az amúgy sincs de keszegekből azért elvileg akadna, de semmi nem jön.
Pergetés meg még szintén nullás, meleg még a víz.
Gondoltam majd most, az esők, lehűlés után, de hétvégére megint majd' 30 fokot mondanak. -
vendingo
veterán
Mást nem olvasok, hogy ki merre volt, mit fogott... Felénk folyamatosan rossz idő van, kivéve ma, de most meg beteg vagyok. 20.-án voltam utoljára horgászni

-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Grat, szép színe van, jó ez a sötét árnyalat. Felénk csak fakó pontyok vannak.
-
galervin93
addikt
válasz
joe979
üzenetére
20-as, áh, nem olyan családból származom én.
Néha már a 16-ost is vastagnak érzem, ami most van rajta. A meredekebb bottartástól meg félek, nekem veszélyesebbnek tűnik (folyón okés, ott én is így pecázok). Azért köszönöm az ötleteket!
Egyébként jól szórakoztam ma. Reggel 5-6 marék csemegét szórtam kb. 8 méteres távra, erre horgásztam methoddal, kétféle etetővel (édes, sok maggal dúsított, illetve Aqua-pellet). Néhány-keszeg-kárász után jött egy kis nyurga. Aztán a folytatásban csak a kárászok, mindent felvettek (6-8 millis pelletek, kukorica). A slusszpoén a végére jött, már csak két-három dobásra való kajám volt (ekkor alulra édes ment, amit Aqua-val zártam), a csali éppen tejsavas pellet. Már pár dobás óta (amúgy kb. 5 percig volt bent max a bot) egészen csendes volt a környék, nem ugrottak rá hirtelen a kárászok a bedobott csalira, furcsálltam is... Aztán pár perc után finom, piszmogós kapásra lettem figyelmes. Már vagy fél perce csócsálta a csalit, de a spicc tényleg alig csak pár centit mozgott, aztán egy kissé erőteljesebb húzásra odavágtam, gondoltam ennyi idő alatt csak sikerült felakasztania magát a kárásznak...
Hát nem. Pontosabban nem neki. Hosszas fárasztás után egy bő ötös potyesz került a szákba. Kár hogy egyedül voltam, jó lett volna egy-két fotó vagy videó, hogyan is dolgozik a bot, isteni pálca, imádom.
Nagyon jó szolgálatot tett a 40 centis erőgumi, szerintem anélkül nincs meg, hiába a bot rugalmassága, olyan irgalmatlan erővel rohant ki bevágás után, hogy csak pislogtam, gyorsan megszabadított vagy 25 méter zsinórtól, de végül győzött a türelem. 

Jó móka volt már a kárászozás is, de ez a szép hal megkoronázta a napot.
-
Grillo
őstag
Nem vagyok biológus, de ha látom a horgot, akkor az nem lehet a gyomrában. Az egy zárt dolog. Ha viszont az nem a gyomrában van, akkor a gyomorsavtól nem oldódik fel.
Félreértés ne essen, nem azzal van bajom, hogy ne kínozzuk a halat a szabadítással, csak tisztáznám a dolgot.
A filmben egyik esetben sem volt gyomorban a horog, hanem a nyelőcsőben. Ott pedig egészséges esetben nincs gyomorsav.
Képekkel lsd. ebben a cikkben látható talán a dolog.
Az elején írja is, hogy a fogott halakban talált bent hagyott horgokat a nyelőcsőben.
Természetesen elképzelhető lehet, hogy ott is elkorrodál úgy a horog egy idő után, hogy mállik (?), de hogy nem a gyomorsavtól, az biztos.
Hacsak nem refluxos a süllő.
-
partxxx
tag
WalterLandnál minden SerieWalter termékre 15% kedvezmény az SW2018 kuponnal
csak a nem akciós termékekre vonatkozik és kivéve rakós botok -
Grillo
őstag
Na, Foka torkolati részén dobálok jobbára, de minden halott. Mozgás fél óránként talán. Semmi vaze.
-
joe979
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
2 dolgot még próbálj ki . Vastagabb damil , mondjuk 0,20 valamint a botot rakhatod állítva is . Nekem ez vált be Mobyn a partközeli pecánál . Na meg a Duna miatt , ott szerettem meg ezt a stílust .
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudjátok esetleg hogy FM Jankovich Krisztián pontosan milyen kosarat használ?
Kerestem, de nem találtam hasonló típust ami hosszú gubancgátlóval rendelkezik, illetve az elejébe forgókapocs található.
Nem használ esetleg valaki valami hasonlót? -
Grillo
őstag
válasz
jansky1
üzenetére
Arra van valami ok, hogy a zsinórt a szájon kívül vágjuk el?
Másrészt mit keres a gyomorsav, a gyomron kívül?De egyébként a kezdeményezés támogatandó, bár mintha Bokor Karcsi bácsi süllőzős könyvében a 90-es években még lett volna nyeletés.

Holnap reggel kimegyek pergetni, de nemtom hova menjek? Illetékes sorstársak, öböl vagy nem öböl?
Ha jól gondolom, ez az áradás alapvetően jó dolog, ugye? -
galervin93
addikt
Holnap megyek Pestszentlőrincre a Balázs-tóra, WC II lesz a főszerepben, partközeli methodozás lesz. Kipróbálok egy sufnituning szerkót. Mivel a tavon a viszonylag kis pontyok is elképesztően vehemens kapással jelentkeznek, ráadásul alig kell 6-8 méterre pecázni, még a leglágyabb botokkal is volt ár piercingelésem (kiengedett fékkel nem tudtam megakasztani a halat, behúzva meg szakadt... éppen ezért inkább gumis spiccel toltam, az a legritkább esetben szakadt). Szóval most kipróbálom, hogy egy kb. 40 centis, közepes erőgumira fűzve a method kosarat milyen eredményt tudok elérni. Terv csemegés etetés kézzel, peca kukoricás kajával, csali egy-két szem fűzött keményebb kuki (esetleg lebegtetve), vagy 6-8-10 millis lebegő pellet. Meglátjuk, melyik megy jobban. Rég volt az utolsó peca, viszket már a tenyerem.
Amikor ennyire rákészülök, mindig oltári bukovári a vége, remélem most nem így lesz. 
-
partxxx
tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nem igazán értelek, pontyoknál ott a szakáll nélküli horog, pontymatrac, bölcső.
Békés hal, békéshalas eszközökkel.A harcsát nem szokás nyeletni, legalábbis én még nem hallottam. Az megfogja és viszi.
Persze nem kell 3db 3-as horgot tenni a stupekra, attól nem lesz jobb az akadás.Szerintem a video arra a problémára hívja fel a figyelmet, hogy amelyik süllőt nyeletni "kell", az nem valószínű, hogy méretes lesz.
Szerk.: micro barbed-et használok, és tegnap vettem az első csomag barbless-t
nem használok sem főzsinórnak sem dobóelőkének fonottat, ütköző mentes elhagyós szerelékem van 1 horoggal, van nálam fish-aid és matrac is, sosem használtam drót szákot csak legalább 2m-es karikásat
apró dolgok, együtt sokat számítanak bár a keszegeket így sem tudom 1 napnál tovább életben tartani ezért inkább visszengedem őket -
FireFox1996
addikt
válasz
Ibituba
üzenetére
Elmondtam a véleményemet,ti meg a tiéteket.
Tiszteletben tartom mindenkinek a szokásait,mindenki úgy horgásszon,ahogy akarja, ahogy a szabályok megengednek.
Csak érdekes,hogy pl.harcsára vagy pontyokra nem linkeltek hasonló videókat
Mondok mást: minden pecánál szakál nélkülit használtok?
-
Ibituba
aktív tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nem értünk egyet. Véleményed szerint miért kell extra idő a kapás észlelése után a bevágásig?
-
jansky1
senior tag
Ezt kitárgyaltuk már?
Óvd a süllőt, ne nyeless.
Lassan itt a szezon.A videó hogyvoltja:
Ha süllőzöl vágj be, amint kapás van, nem kell nyeletni. Remek interjúk, bejátszások vannak. -
vendingo
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
-
FireFox1996
addikt
Végre újra van víz a Dunában, és az RSD-n is visszaállt a normál vízszintje

-
zsolt1225
aktív tag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Én a prologic botjairól nem szoktam jókat olvasni, kevesen használják szerintem.
Nekem viszont most vasárnap a prolo merítője adta meg magát. A végén van a menet amibe be lehet tekerni az Y véget. Na az a menet kijött a végéből, 1 éves kb a merítő.Más: Vasárnap Pródon voltunk. Feederrel nyomattam tömködős módszer Krisztián féle 2mm-es pellet az ő etetőjével panírozva. Csalik kis 8-10mm-es pelletek voltak. Reggel kicsit spombbal nyomtam befelé magokat, de úgy vettem észre, hogy csak egy helyről jöttek a halak. Ha jó helyre dobtam az egyik botot akkor kb 5 percen belül kapás volt. Ha nem akkor csak több idő múlva, vagy egyáltalán nem, ugyanígy a másik bot is. Délelőtt jöttek 2-4kg közöttiek egy pár, de nem nagyon voltak aktívak. Délben megjött az új rekordom, amire egyébként nem vagyok annyira büszke, mert a hal úgy jött ki, mintha egy 4kg-os lett volna, aztán merítés előtt láttam meg, hogy mekkora is, 11,04kg. Többet szenvedtem vele a matracon a fényképig, mint amíg kihúztam. És ami a poén, hogy KÉKFÚZIÓRA jött

Délután nagyon ritkán jöttek, de nem is bántam annyira, mert meg lehetett sülni a napon, nem volt kedvem még kimenni sem az árnyékból. Aztán utolsó dobásra mondom felrakom megint a KÉKET. Már elkezdtem kivenni a botot és pakolni miközben pont a másik botot elhúzta. Egy 7,6-os ponty lett belőle ami ugyanúgy viselkedett, mint a másik, csak a matracon volt ereje. Ezek a pródi tavak sem a halak erejéről híres... Szóval érdekes volt, hogy mindkettő nagyobb a CSAKAKÉKFÚZIÓRA jött![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Steady74
Topikgazda
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Ismerve a fórumon jelen lévőket, kevesen horgásznak bojlis botokkal, így több idő kell arra, hogy választ kapj.
-
ilovedigweed
senior tag
Erre esetleg valaki?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
becsitibi
üzenetére
Jól látod a fb annak ellenére, hogy arcával vállalja az ember, inkább szól a hülyeségről, a nézzétek mit vettem, sggnyalásról és az alig 1 éve horgászók részéről az ész-osztásról. Befejeztem ott a postolást, read only. Itt viszont simán megférünk egymás mellett jókat szoktunk beszélgetni, a közös pecák is jók szoktak lenni. Szeretem ezt a fórumot

-
partxxx
tag
Sziasztok, csütörtök este és péntek egész nap szeretnénk haverommal és kisgyermekeivel kimenni horgászni, egyelőre tőserdőt néztük, de Ceglédtől másfél óra autóval bármi szóba jöhet
Most még RSDn gondolkodunk, milyen ott most a víz? Sátorozni lehet ? Napijegy? Éjszakai peca?Esetleg kiskunsági főcsatorna?
Túltelepített akváriumok nem nagyon vonzanak
-
becsitibi
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
A harcsa az egy nagyon időszakossan táplálokozó hal.Nem mindegy melyik évszak/időszakában mit kínálsz fel.Hiába van a nyári nagy melegben egy 20 centis bodorkád,hozzá sem szagol a táplálék bőségben,azzal tavasszal felmelegedő vízben tudsz eredményesen horgászni.Amikor a kagyló döglés van,a kagyló csak akkor működik,hiába rakod fel kora tavasszal,nem fogsz vele.Most volt vége a nyárnak,itt vannak a lehülések,tessék a minnél nagyobb csalihalat feltenni,most ez az időszak jön,és meg fog jönni a harcsa.
Üdv -
csƵ
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én már láttam. Azóta is ezt az utat követem.

-
Zoli bácsi
őstag
Én meg megnéztem a MESTER-t. F&H csatornán most volt, édesapjával és a fiával együtt, elmesélte hogyan lett sztárhorgász. Remélem megnézitek Ti is......
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
A Zéé
addikt
Nagyon nehéz horgászvíz a Duna. Kiismerni azt, hogy melyik napszakban, milyen vízállásnál, áradásban, apadásban (...) hol lehet halat fogni, na ahhoz évek, évtizedek kellenek. Normális leírás igazából nincs, meg mindenki annyira titkolni próbálja az infókat, hogy tényleg nem marad más, mint a próbálgatás. Egy balatoni partszakaszt ki lehet ismerni max 4-5 peca alatt, de a Duna nem ilyen.
Simán gombócozok, mindig úgy etetek, hogy pár nagyobb gombóc az elején, aztán utána 5-10 percenként (ha nem felejtem el...
) egy kisebb. Amúgy amennyire utána jártam, meg kérdezgettem embereket, nagyjából a mennyiség, és a pontosság a fontos. Nem bójázok, bedobom az úszót, és azt célzom. Match bothoz van zsinórjelölő filc, azzal próbálom mindig ugyanoda vinni az úszót, spiccnél meg nagyon sok variáció nincs.
Botnak van egy 4,20-as Nevis Whisper Carp Match hozzá egy Ryobi Arctica Match, meg egy 7-es ET Tanaka Pole. Utóbbi lett a fő, mióta megvan.
Úszóból Serie Walter fémszárasok vannak 1,25g-től 10g-ig. Van Cralusso is, Szörf és Bolo, majd csinálok hozzájuk szereléket, aztán kipróbálom újra.
A szerelék hasonló, előke felett jelző, felette meg a főolmozás láncólmozásként.
Eresztéket is hasonlóan keresek. Próba úsztatások, aztán állítgatni, amit az úszó mutat.
Amúgy én is csak pergettem 2 évig, de a match bot érdekelt régen is, csak hát azért ez egy eléggé összetett valami. Idén tavasszal kapott el nagyon, amikor olvadás után kimentem párszor Sződligetre a kikötőhöz. Aztán Grillo annyit mondogatta itt a spiccbotját, hogy előkotortam otthon a ~10 éve nem használt 5 méteres spiccbotot, aztán olyanokat pecáztam márciusban, mint még talán soha, pedig tenyeres keszegeknél, 25-30 cm-es szilváknál, koncéroknál nagyobb halakat nem fogtam.(#44713) gban
Csukás T-force nem gyóóó. Nekem a könnyű pergetőn ilyen a monofil: Team Dragon Invisible 0.18-as. Kalandban ajánlották, és tényleg jobb is, mint a Rapture Crystal Zander (az volt előtte) Ha nagyon koszos a víz hajlamos elszíneződni kicsit, de idővel mindig tisztul.(#44717) hermanyi
Ezt a szereléket mintha valami régi Walter filmben láttam volna.
-
mano660
tag
Amennyiben az ezüstkárászokra gondolsz, ma is fogtam hat óra alatt kb ötven darabot. Azzal szórakoztam, hogy mértem, bedobás után hány másodperc múlva húzza el a csalit ( általában tíz ), de én jól elszórakozom velük.

Az etetés kialakítása után, ha félórán belül nem fogsz pontyot, később már kicsi az esélye, mert ellepik a kárászok. A múlt héten volt olyan nap, hogy kikészült a csuklóm (mintha tűvel szurkálták volna) ötórás peca alkalmával.
A méret húsz dekától kilósig, de az átlag félkilós.
-
hermanyi
addikt
Urak Nagydunára rakó kell . Úszó sem kell csak egy kb 30-40 g os feederkosár felette kb 50cm re, egy méteres előke 12 es horog 6-10 szem csontival . Kajába sok kavics csonti ragasztóval . Ettől tutibb pontosabb peca nincs .
-
-
Visszatérve, milyen mono pergető zsinór ajánlott?
T-Force Pike-ot ismerem, enyhén merev.
Más esetleg? -
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Kezdő horgászként érdeklődnék, hogy mi a véleményetek a Prologic C1a (alpha?) horgászbotról? 360cm, 3lbs, 2 részes változatot néztem ki magamnak bojlizásra.
Egy 60-as Okuma orsó mellé párosítanám...
Válaszokat előre is köszönöm

-
Vitee
aktív tag
A múltkorira válaszolva, én is most kezdtem, pár alkalommal voltam lent. Egy kollégám mutatta ezt a módszert és nagyon megtetszett. Csak pergettem a fővárosi Dunán de egy kicsit most elég volt belőle. Sok betli, vagy 1-2 hal azok se nagyok. Balcsis nyaralas után ahol 50-60centi alatt nem is fogtam balint a Duna egy hatalmas csalódás....
Szóval elmentem megnéztem, úsztattam haver cuccával és már első alkalommal fogtam 2 paducot, neki jott Jász, marna, paduc, laposkeszeg és ott eldöntöttem, én is akarom ezt.
Aztán volt 2 betli, talan rossz időben voltam kint. Volt egy par hajnal jasszal, leanykoncerral, marnaval, szilvaorruval, paducokkal.
Ami érdekes, hogy ugyan azon a szakaszon egyszer csak paduc jött, utána hajnalban 3 marna és semmi más.. ebből kettő volt értékelhető, 1 pedig mini marna.
Sok hal sajnos nem jön, ez az amin valamit javítanom kell. Kenyeres zsákot használok, benne 1 kg kenyér és etetoanyag, csonti pedig a csali. A baj az, hogy sok hal nem jön, lehet gombocoznom is kellene mellé az etetokajat.
Valamelyik nap hajnalban, 2 dobasbol 2 marna, a második kiló fölött volt, ment szépen nagyon. Itt mint amit elvágták sok óráig semmi... A végén egy mini marna és egy szilva.
Ha többet etetnek vajon jobban oda állnának? Nem tudom. A kenyér mellé tettem 1 kiló etetot, meg fél liter csontit. Volt hogy csak kenyeret vittem, felettem horgasztak, kihasználtam az ő etetésuket is. Neked mi a modszered? Sima gombocozas? Bojat használsz? Én igen, egy pet palackot a kenyeres zsákhoz kötve.
4-6gr-os Cralusso bolot használok. Olmozast hogyan csinálod? Én eddig ugy, hogy a forgó felett egy pici sörét, majd felette olyan 30 centire egybehuzva az olmozas. Te milyet használsz? Lehet ki kellene próbálnom mást is.
Ereszteket hogyan állítod? Én probausztatasokkal, amikor már sűrűn elmerül az úszó, vagy sokszor elakad akkor állítom addig, amíg ez megszűnik.
Milyen botot orsot használsz? Egy olcsóbb 4.20-as telematch botom van de akarok valami konnyebbet.
Nagyon jó ez a módszer egyébként, nagyon tetszik. Nem gondoltam volna soha, hogy a pergetes mellett bármi bekeshalas módszert űzni fogok, de ez valahogy magával ragadott.
És ahogy ezek a kisebb marnak is mennek... Valami brutális, nem is tudom elképzelni, milyen lehet egy 3-4 kilós.
Egyik nap akasztottam egy ilyen torpedot. Megindult befele, keresztbe be a foagba. Adtam neki egy kis lazat, nehogy megtepjen, erre lehuzott egybe egy csomó zsinórt és kipattant a horog. Hát nem voltam boldog
Egyik nap elmentem a római elejére, a patak befolyohoz, de szerintem rossz helyet választottam. 3 petényi marna 1 mini keszeg és két géb lett a vége. Érdekes, hogy ekkor fogtam először gebet usztatva. Snecit még nem is fogtam egyet se. -
forras2
őstag
Facebookon találtam, nagyon találó

Carp angler köti a lake-n a riget.
Fog is éjjel nyolc tíz biget.
Az se baj ha megfogták már tizen,
láthatjuk jövőre egy másik vizen.
Saláta a szája, vékony a háta
Veri a tizet így a fene bánja.
Instagrammon jól kitartva
Irígykedjen a sok marha
Valamikor régen szép volt s kövér.
Amíg el nem költöztette egy gyökér.
Már csak pelletet bojlit kap. Azt várja nagyon.
Mint a banánt egy állatkerti majom.
Kapott nevet chippet, az ujságban pózol,
csak a szülőhelyén siratják mert eltűnt a tóból.
De vele legalább történik valami
Hetente megméri, visszateszi valaki.
Bezzeg én hiába várok,
A pipátol már nem látok.
Bojlis sátor bojlis fotel
Korda hegye sose kop el.
Leadcore method bite alarm
Eltelt két nap nincsen halam.
Swinger leader combirig,
Csak megjön a mobydick
Etetőhajó hangja töri meg a csendet,
Muszáj mert divat, és a dobás nem megy.
Ránézek a radarra
hol lehet a törés alja.
Láttam a f&h-n így kell ezt csinálni,
A fene egye meg ennyit variálni
Hiába az inox pod
Csak nem hajlik az a rod.
Belachan meg robinred
Szórom szórom csak nem megy.
Sátram ruhám trakker, fox
Béna vagy ha így sem fogsz.
Ötezres bojli, mért nem kell nekik?
Lehet nem tudják az árát és csak lesik?
Pedig a reklámban a partra jön érte a hal.
A partra is szórtam párat, de itt nem akar.
Ráléptem egy csúszós kőre,
ráestem a carbon csőre.
Felkapókar visszacsap,
a drága spomb bent marad.
Na ide se jövök többet. Elhúzok a rákba.
Pecázok inkább otthon a kádba.
Elkapkodtam nagyon ezt a bojlis dolgot.
Egy hete swinger helyett még karika lógott....
Vettem bölcsőt mérlegelőt,
megtettem a megtehetőt.
Rájöttem közben mi itt a baj.
Egy vadvízre jöttem, és Itt nem hülye a hal! -
-
törölt tag
Igen, az nagyon vastag.
Én a viszonylag nagy méretű csalikkal csukázáshoz 0.16-os J-Braid-et használok, ami elvileg elég méretpontos és sima felületű, de igazából kisebb átmérő is elég lenne ehhez is.
Viszont mivel még csak egy orsóm van (és nincs pótdob), ezért ezt használtam idén az 5-20-as botommal is, na, oda már tényleg overkill. Be lehetett vele dobni a csalikat, de igazából ehhez már 0.08-0.10-es fonott lenne való.
Neked meg szerintem is egy 0.06-os, ahogy előttem írták.
(#44702) gban:
Akkor esetleg 0.08, ha úgy érzed, hogy kell az extra erő. Vastag zsinórral nem lenne összhangban a cucc, keményebb dzsungelharcra erősebb bot is kell, nem csak vastagabb fonott.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honda topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Parkside szerszám kibeszélő
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Asztalos klub
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez már tényleg durva