Hirdetés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
Én mindig is úgy menthodoztam, hogy megtöltöm a kosarat, aztán a horgot csak beleszúrom. Kosárból a legóccsóbb nem is tudom milyen márkát használom, és nem vágom ki a középső bordát, pont azért, mert az etetőn kívül van a horgom, csalim. Illetve kisebb méretű kosarakból (10-15 gramm) Prestont használok, ott meg kifelé állnak a bordák.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
-
jansky1
senior tag
Tavaly, április végén kaptam 3 kg-ot, ami ez év májusában fogyott el (de keveset voltam horgászni ). Semmi baja nem volt még, pedig a simítózáras zacskó ki is volt lyukadva néhol. Speciális tartási körülmény sem volt, polcon pihent a garázsban.
(#42994) csabamigo : Ha jól emlékszem, akkor az sima, bordás kosár volt. Töltőből kivett, megformázott kupacba, ha visszanyomod a horgot, nem túrod meg annyira, hogy már vízközt bontson?
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz jansky1 #42992 üzenetére
Én azon gondolkodtam, mi lenne ha nem tennénk bele a methodba a kajába a csalit ami tüskén van, csak a horgot nyomnánk bele tömés után.
Rossz ötlet? Ha gyorsan jön a hal, lehúzhatja a popupot vagy a horog visszafogná a csalit amikor beszippantja?
Szerintem beválhat, akár szűk kosárnál, akár gyorsabb kapást előidézve.Postázást nem vállalok.
-
jansky1
senior tag
Gumizott Preston kosarak bordái közé nekem a 11 mm-es popupot sikerült beszorítani párszor. Nagy csalinál azért kell figyelni.
Utókornak ideírom. 38 euro a 25 kg aqua uni 2 mm.
[ Szerkesztve ]
-
Amogrello
újonc
válasz #12681728 #42965 üzenetére
Bocs hogy belekotnyeleskedek, a többiek pontosan leírták a kérdésedre a választ, annyit javasolnék viszont, hogy otthon digitális konyhai mérlegen (mert ehhez elég pontos) érdemes lemérni a kosarakat, különösen a drót kosarakat. Üresen is és persze etetőanyaggal együtt. Én megtettem és eléggé tanulságos. A 10 grammosnak jelölt persze 24 gramm üresen (Deáky) és így tovább. Szóval nem annyi az annyi, mint ami rá van írva és tapasztalataim szerint elég nagy a szórás gyártótól függően.
Egyszerűen leméred üresen és teli is (én előtte nap be szoktam keverni az anyagot) és képben leszel.
Érdemes! -
hermanyi
addikt
válasz FireFox1996 #42987 üzenetére
Hallottam . Jó kis pénz lehúzás semmi több ,mert minden más marad papír alapú .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
FireFox1996
őstag
MOHOSZ Horgászkártyáról tudtok már?
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
hermanyi
addikt
Jelentem megvan a kiszemelt új társa a Frenzee Precision 330 as feederbotomnak . Beruházás még várat magára de eltántoríthatatlan vagyok . Hétvégén dobtam vele 2 öt és maga lett a szerelem . Már csak gyűjteni kell rá
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Gabesz26 #42980 üzenetére
Én már úgy vagyok, hogy automatikusan szelektálok, észre sem veszem ezeket a dolgokat. Szoktam venni pecás újságokat (Magyar horgász, sikeres sporthorgász, a pecavilág meg jár) ott is mindenki a saját (vagy szponzor) cuccát reklámozza. Próbálom az egyéb hasznos információkat kiszűrni.....
Ja, megy mellettem a Tv-ben a F&H csatorna. Mintha egy ideje visszavették volna a reklámok hangerejét, nem üvölt az ET kihagyhatatlan ajánlata, a Kamasaki method feeder szett. -
zsola32
senior tag
válasz Zoli bácsi #42967 üzenetére
én a carp zoom-os method kosarakat használom - mivel akadós pályán pecázok, random 2 is beszakad egy nap.
van kettő 40-100as spro kixx 3.9 -es botom, ezeken light spicc van, és az említett kosárból 35 g-ost használok.
ezen a boton van dobóelőkém, alis kastking 0.14-est használok. a főzsinór 0.22 és 0.25a supernova light 3.6m ugyanez a kosár, 25g/0.22-es spagó, dobóelőke nélkül, 1.5 oz spiccel.
ez így marha messze dobható, és aránylag pontosan.
aztán a supernova carp feeder már "nagyhalas bot" távdobós orsóval, illetve itt is dobóelőkével.
(ide 40-50g-os method kosarak mennek, 2 oz-os spiccel, kastking 0.14-es előkével, 0.25-ös zsinóron)talán ide tartozik, szeretnék összerakni egy amúros cuccot, tudnátok ajánlani a spagóra méretet?
a szomszédaim 0.3-0.35-ös kábellel kergetik az amúrokat, hát nem tudom.
(két éve pecázok, és még nem fogtam egyet sem )
közben ki lettem okosítva, hogy merre keressem őket, mik a tuti helyek, szóval jó lenne összefutni már egy jó kis példánnyal...[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz #12681728 #42975 üzenetére
az etetőket és csalikat én is előszeretettel használom, sok magyar márkát kipróbáltam már, de a legjobb eredményeket ezekkel értem el.
Kedvenc etetőanyagaim: édes ananász, hd fluo kék fúzió(ezzel vigyázni kell, mert vannak helyek ahol piszokul megy, máshol viszont mintha riasztaná a halat), fluo chili, fluo ördögűző (fokhagymás kaja, nagyon sok helyen megy), top method green/fermentx.
Azért szeretem ezeket a kajákat, mert könnyen bekeverhetőek, nehéz elrontani és elég intenzív illatuk van. A mikropelleteket nem próbáltam, aqua-t használok.A csalik közül ami nagyon bevált az a Hybrid Method Pellet- Chili Tintahal. Ezzel mindenhol tudtam fogni és nagyon szeretik a nagyobb pontyok. A blendex nem vált be, a kukorica nekem meg nem megy mostannság..
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz Zoli bácsi #42979 üzenetére
Korrekt akkor lett volna, ha
1. mögöttes érdek nélkül oszt meg ilyen infót, itt azonban rögtön jött a saját kosarával, ami ebben persze jobb
2. víz alatti kamerával mutatja be, nem pedig a tenyerén görgetve próbál víz alatti működést/fizikát modellezni (gépészmérnöki végzettsége miatt ez még inkább gáz).Nem mondom azt, hogy rosszak lennének a top mix kosarak, de nekem pl nem szimpatikus, hogy más fikázásával akar magának piacot teremteni (akinek mellesleg ha jól tudom a mo-i nagykere...)
Steady74: sok sört készíts
csabamigo: én egy általuk is forgalmazott fonott zsinórvágót vettem e-bayen 500 Ft-ért, ami náluk 1800 Ft (egy az egyben ugyanaz és még arra se költöttek, h top mix feliratot szitázzanak rá )
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Gabesz26 #42971 üzenetére
Láttam én is tegnap a horgászműsorban (F&H) ezt a fém kosarat, szerintem korrektül elmondta az "öreg" hogy úgy vette észre, hogy átfordult néha.
Nekem azzal volt bajom, hogy kb. fél éven keresztül ment naponta, hogy valahol a dél-amerikai dzsungelben pecázott..... Nem sokan fogunk oda eljutni, azt hiszem, szóval engem annyira nem is érdekelt ez a rész. -
Steady74
Topikgazda
válasz #12681728 #42975 üzenetére
Imre, te vagy az?
Az etetőanyagok és a csalik, amiket árulnak szerintem kivétel nélkül jók (amiket próbáltam). Az áruk általában magasabb mint a piaci átlag, de ha fogsz vele, akkor igazából a plusz 2-300 Ft-ot megéri. A marketing és az üzenetük nem tetszik sokaknak (csak a nagyponty, csak a long cast, csak a kék, csaknagyotdobunk).
Ha van időd nézd meg az aqua grant pelleteket. Kb. 600 Ft a 2mm-es kilónkénti ára (ha a sógoréknál meg tudod venni akkor fele ennyi), egy pecához elég 20-25 dkg, és nagyon fogósak.
-
törölt tag
Látom nem vagytok valami jó véleménnyel a DG teamről Pedig miattuk határoztam el magam, hogy elkezdek horgászni, de nem vagyok elfogult. Itt a topikban nem egy ember jóval tapasztaltabb mint én és jobban átlátjátok a dolgokat. A csalijaikról és etetőanyagukról mi a véleményetek megérik az árukat?
-
csabamigo
aktív tag
válasz Gabesz26 #42971 üzenetére
Haldos videó:
+1, és még a sebfertőtlentő is KÉK!
Papp J.:Hát igen,azt a method szettet amit adnak 2600ft körül (Top mix felirattal) azt Gyömrői piacon sikerült megvennem 1700ft helyett(alkudozás mert hát piac) 1500ft ér,persze nem T.M. feliratos!
Viszont tényleg frankó a kosár és ez a jóláthatósági töltő zseniális!Az Élet a Legjobb Méreg!
-
-
Gabesz26
senior tag
válasz Steady74 #42970 üzenetére
Belenéztem a legutóbbi haldós videóba (nem sokáig bírtam, sajnos egyre rosszabb a színvonal), ahogy látom ott is ki van vágva a "dobjunk nagyon messzire" method kosár középső bordája valószínű pont a horog beakadása miatt, de erről DG nem sokat mond .
Ehhez a témához kapcsolódik, és már akartam múltkor is írni ide a fórumra, hogy nálam Papp J. egyik videója is eléggé más megítélésbe helyezte az öreget. Ha jól tudom gépészmérnök, ehhez képest a tenyerében görgetve a kosarakat vezeti le, hogy a top mix method kosara jobb mint az új Preston ICS, mert az átfordul, és így a kosár alatt lesz a csali...
-
Steady74
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Zoli bácsi #42967 üzenetére
Rendben, koszonom mindenkinek!
Esetleg meg annyit, hogy pontyozashoz melyik tipusu kosarar hasznaljam? Vagy ez az etetoanyagtol fugg? -
Zoli bácsi
őstag
válasz #12681728 #42965 üzenetére
Valahol úgy olvastam, hogy add össze a bot alsó és felső jelzett dobósúlyát, oszd el kettővel, ez a bot ideális dobósúlya, ezt lehet legmesszebbre dobni. Tehát nálad 25+80 /2 = 52,5 gr
Én 20-30gr-os kosarakat használnék, és ezek súlya kb. 50gr lenne megtöltve. Persze attól is függ mennyire tömöd meg, mekkora kosár, sok fajta van. Ha kíváncsi vagy, vedd kölcsön anyu/barátnő/feleség konyhamérlegét. Én sosem mértem, kosár töltés után dobás előtt látom a spiccen és érzem is ha nehezebb a végszerelék, akkor óvatosan "húzom meg" a dobást. Nem is a botot féltem, hanem az iménti témára visszakanyarodva a zsinórt veszi igénybe. -
törölt tag
válasz Steady74 #42964 üzenetére
Koszonom szepen a segitseget! Annyit szeretnek meg kerdezni hogy van egy spro medium-heavy botom, most nemtudom fejbol pontosan talan 25-80gram van rairva. Ehez a bothoz melyik lenne a legidealisabb kosarmeret? A kosarak sulya tolteskor duplazodik, vagy ezt kb hogyan kell szamolni?
Elnezest a hulyenek tunk kerdesekert, sajnos kezdo vagyok! -
Steady74
Topikgazda
válasz #12681728 #42962 üzenetére
Kisebb méretű kosaraknál, nem nagy távolságra horgászva nem feltétlen kell dobóelőke. Angolok utóbbi években 22-24-es főzsinórral keszegeznek, pont a főzsinór tartóssága miatt. Supernova light bottal, 22-es főzsinórral 45m-re egész nap eldobáltam egy 20 gr-os dura banjo kosarat, és nem nagyon vettem észre, hogy a zsinór nagyon megnyúlt volna. Viszont vitathatatlan, hogy nagyobb kosarakkal, nagy távolságra sok előnye van, nem használódik el a főzsinór, krvára meg lehet húzni dobáskor a botot. Ha nem tiltják, és nem light bottal horgászol, javaslom, Powerpro 0,15 vagy Sufix feeder braid 0,18 méretben.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz #12681728 #42962 üzenetére
Pontosan ezen agyalok én is, hogy kéne. A 20-as zsinóron lévő megtömött 20-30gr-os kosár már 1 nap után leamortizálja a zsinórt, pödrődik, látszik hogy megnyúlt.
Az előke hossza a bothossz kétszerese, de minimum másfélszerese legyen. Sokan 10m-t feltesznek. Én 5-6m-t gondoltam feltenni.
Sosem használtam dobóelőkét, pár peca után levágom az utólsó pár méter damilt. De éppen ezen agyaltam hétvégi peca közben, hogy hétfőn elmegyek a bótba' madzagért, veszek fonott zsinórt. Még a 25-ös zsinórral feltöltött 3m 3lbs bojlis botra is kéne, azon is látszik pár dobás után az amortizáció. -
törölt tag
Sziasztok!
Feeder technikás horgászatnál mennyire szükséges dobóelőke zsinór használata?
Viszonylag sűrűn veszem ki a szereléket és dobom újra.(kb 20-25 perc.)
Azt olvastam hogy elvékonyodhat a zsinór. Ennek az előkének a hossza mennyi legyen? -
gban
veterán
válasz vendingo #42959 üzenetére
De irigyellek. Nálunk ponty az olyan mint a becsületes politikus, Hadházit idézve. Biztos van... Csak nem nagyon látni.
Most jut eszembe, majdnem kihagytam.
A surf egyik bedobásakor megjelent mellette egy sötét árny. Elkezdtem figyelni, közvetlen a felszínen úszkált körülötte valami nagy darab nem tudom mi.
Balin lehetett? 30-40 cm lehetett, mozgás így árny alapján inkább ponty de az nincs felénk.Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz PChino #42957 üzenetére
Akkor nem csak nálunk nem lehetett megmaradni a szúnyogoktól nappal sem.
Mai nap majdhogynem egy kapás se volt, míg tegnap jöttek lapát dévérek, nagy bodrik páran.
Aztán csomagolás előtt megjött az itteni eddigi legnagyobb dévérem, 88 deka és 38 centi volt.Bevált a korábban javasolt Cralusso Surf is, de ezt már írtam.
Viszont annyi uszadék növényzet volt egész hétvégén a vízben, hogy nagyon megnehezítette az úszózást.
Valahogy le is tört a piros antenna (nem egy masszív darab az biztos) tegnap, majd a sárga is meghajlott.
Le is vettem, nehogy azt is elhagyjam, és láttam, simán faragható, vissza is tettem megfaragva, még jó hogy a pöcke végigfut a testen.
Simán bírta az egész napot, viszont a felső szilikon félig megadta magát, és a lenti három is sokszor összecsúszott a sok növényzettől.
Már majdnem csomagoltam, mikor bevágáskor az egész úszó kicsúszott a szilikonokból
Mondjuk így megoldódott az antenna probléma, egész úszót kell megint venni nem csak antennátLegközelebb felülre biztos 2 db-ot teszek és az alsókat is nagyobbra vágom, az biztos.
Postázást nem vállalok.
-
PChino
csendes tag
-
vendingo
veterán
válasz Dilon92 #42951 üzenetére
Finoman szólva szarok, durungok. Ezekkel nem lehet kis csalikat dobálni. Harcsára pergetni inkább.
Más: megint kint vagyok. Bedobtam, közbe jött az infó, hogy pár méterre ott egy fészek az akadóba.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ibituba
aktív tag
Helló. Jó koszos a rába. harcsára dobnék párat . penn sargusII 4000-es orsó-m van. 25ös körüli fonottra gondoltam. Na már most így hirelen. van egy 10-30 3m spin blade-em, ez nem tudom elég lenne e, illetve van egy 100-400 ocean pilk-em 3m es az is. na az böszme egy dög, a súlya is. vannak itt akik harcsapergetésben jártasak?
-
A Zéé
addikt
válasz Grillo #42952 üzenetére
a főág felé.
kb. közép tájékon van egy kicsi kőrakás befelé, az után a második placcon voltam. Háromnegyed 6-ra értem ki, vadászni kellett a parkolóhelyet a sólyapálya mellett. Szerencsére sokan voltak csónakkal, volt még hely a kövezésen. 10 óra után jöttem el, 2 autó maradt addigra...Just a simple Lineman...
-
-
-
MurdR
veterán
Kinézek sötétedésre Ráckevére az RSD-re, remélem éhesek a cápák.
Kell rendelnem egy jóféle fejlámpát. Aliról valami ajánlott/bevált darab valakinek?
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
vendingo
veterán
-
Steady74
Topikgazda
válasz Szeszkazán #42943 üzenetére
Harmányival eszitek a spicceket rendesen mit csináltál?
-
Szeszkazán
senior tag
Ma ismét fergeteges napot zártam a Bentán a vipen. 1 spicc minusz , rengeteg potyesz jött és volt egy meglepetés 3 kiló körüli csuka is
-
Steady74
Topikgazda
válasz BlackmMmDog #42941 üzenetére
Viszonylag kisebbek a gyűrűi. De a 3.9-es Manta is jó bot. Én általában párban gondolkozom, a Mantanak nincs 4.2-as tesója, ezért ajanlottam a Daiwa-t és az SW botokat.
-
A Zéé
addikt
Elmentem hajnalban szilvákat, paducokat, esetleg márnákat remélve Sződligetre úsztatni, erre gardák, és egy balin lett belőle Nem lesz reménytelen a helyzet, erősen visszatartott, megállított cuccal ha végre megkapom a spiccbotot. Viszont a hosszú merítőnyelet baromira szoknom kell, az első garda azért ment el, mert sokáig tartott, mire a kezem ügyébe szerencsétlenkedtem.
Just a simple Lineman...
-
vendingo
veterán
válasz galervin93 #42930 üzenetére
Amikor facebookon olvasom, hogy valaki 30. betlis napnál tart, az ad egy kis erőt. Az a baj, hogy sok a keszeg a tóban. Most kifigyeltem egy harcsát, nem nagy, de tudom hol tanyázik. Azt próbálom meg elcsípni.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Steady74
Topikgazda
válasz forras2 #42932 üzenetére
Nekem volt a Mastercarp LC sorozatból a 3,9 és a 4,2-as. Iszonyat hosszú a nyélrésze, szörnyen buta és kényelmetlen a használata nekem (170cm vagyok). Használat nélkül eladtam, de a mostani SW WC II feederekhez képest vastag, durung bot. Csütörtökön használtam először az SW botokat, 100m simán megvan, és karakteréhez képest nagyon lágy bot. Döme-bot a fasorban sincs hozzá képest. Ha nem akarsz drágán botot venni (ami ugye relatív), akkor a Powemesh jobb választás. Ezt az epizódot keresd meg valahol, ott az SW a bottal horgászik. Nem mellesleg krva nagyot lehet dobni vele.
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Szeretnénk menni nagyobb halas vizekre is lógatni, ezeken a vizeken viszont nem igazán tolerálják a lágy feeder botjaimat, ezért szeretnék venni valami keményebb feedert. Nem szeretnék extra heavyt, mert az túlzás lenne... Mi a véleményetek a döme féle botokról? Azokkal szemezgetek most...
-
BLUE TORNADO
senior tag
Nem túl régen kaptam ajándékba egy Dam Quick Toxic 740 FD orsót. Roppant precíz kis műszer. A feeder botomra pont tökéletes. És nagyon jó összhangban vannak egymással
http://centrumzoo.hu/DAM_QUICK_TOXIC_740_FD_61cs_elsofekes_orso_D108474Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
galervin93
addikt
válasz vendingo #42928 üzenetére
Egy igazi pecás vagy, a legsz*rabb helyzetbenis kitartasz.
Nekem a csúcsot az tartotta, amikor pár éve nyáron 9 napig etettem egy helyet kukoricával egy Ipoly-holtágon, minden reggel 3-kor keltem, 10km bicaj, majd 9-ig peca, haza megint bicaj... ...néhány kárászért meg vörösért.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
mykos
aktív tag
válasz vendingo #42923 üzenetére
Reggel 7-től este 7-ig voltunk kint. 2-ig nem volt túl vicces mifelénk, az eső még hagyján (25-30mm), de amikor a szél összecsomagolta a fedezéket, hogy azután 7 órán keresztül essen olyan nagyon formában...Halak jövögettek, 7db retúr sneci (3-4.5 kg közötti pontyok). A tövesek szívhattak valamit, az erejük alapján jóval nagyobbnak tűntek, csak amikor megállítottam a kirohanást éreztem, hogy nincs tömeg mögötte. Ez a vajsavas dolog lehet tényleg bejön nekik melegben.
-
vendingo
veterán
Megint kint vagyok
Sajna a szúnyogok is...
Csalihal fogás közbe az első hal behúzta a botom a vízbe, a stég széle fogta meg az orsót. Végül 2 ponty, 3 keszeg 30 perc alatt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Zoli bácsi
őstag
Megjöttem pecából. Nem is készültem, viharokat mondott az időkép, de aztán nem lett semmi, úgyhogy ebéd után kinéztem a tóra, akkor még kétséges volt az időjárás..de aztán nyár lett. A nyárfaszöszölés nem múlt el teljesen, de már elfogadható a mennyiség. Egy method és egy hagyományos fenekező szerelék volt bevetve. A fenekező szereléken szilikon hajszálelőkén 2 szem kukorica egy midi technopufival kikönnyítve. Hagyományos hajszálelőkés szerelékkel így csalizva azért szokott jönni valami, most kapás sem volt, annak ellenére hogy az etetőkosárnál buborékok jöttek fel, több helyen. A methoddal fogtam pár pontyocskát, dévért, aztán elfogyott a bekevert kaja (halas Carp zoom), és kevertem be a nálam lévő zacskóból. Ez Igazából már lejárathoz közel van a szavatossága, már kb. 2 éve megvan, nem használtam, mert az eddigi tavon nem működött, kapás sem volt rá, félretettem ami bontatlan zacskó volt. Szóval bekevertem, és töltés-dobás. Komolyan mondom, többször egymás után nem tudtam megfeszíteni a zsinórt, mert bedobás után 10mp-el rajt volt a ponty a horgon. Nem nagyok, talán 3kg-os volt a legnagyobb, de folyamatosan jöttek ezek a méretkorlátozás határán lévő ifjoncok. Ugyanoda dobáltam mint eddig, egyértelmű hogy az etetőanyag váltás hozta a több kapást. Nem reklámnak szántam, csak a tanulság amit eddig is tudtunk: Ha valamilyen etetőanyag nem megy egyik vízen, egy másikon lehet hogy nagyon fogós lesz!
-
veterán
-
galervin93
addikt
válasz forras2 #42916 üzenetére
Mindenképpen ki fogom próbálni tisztán is. A múltkori pecán három különbözőt kevertem, eper, valami "zöld", meg fokhagyma, ez utóbbi magasan verte a másik kettőt, imádták a kárászok. A fagyóban van is ebből még egy kicsi, majd elhasználom, de sajnos nem mostanában lesz rá alkalmam...
-
mykos
aktív tag
válasz galervin93 #42915 üzenetére
Eddig Ace lobworm spod juice-t adtam hozzá keveset, ma kipróbálok egy kis vajsavat is. És a kis konzerv kukorica levét is felhasználom. 2.5 Rész Aqua, 1 rész folyadék a bekeverés. Napközben néha után kell nedvesíteni. Ma távolabbra kell menni, így kap még pár gramm csontiragasztót is, hogy lasabban bontson.
-
forras2
őstag
válasz galervin93 #42915 üzenetére
hidd el, arra nem kell semmilyen aroma
Ha mindenféleképpen ízesíteni akarod, akkor talán a dovit boosterek lehetnek jók erre! -
galervin93
addikt
Aromából mit szoktatok adni az aquahoz? Én most próbáltam ki először ezt a pelletesdit, a Tímár féle óccsó aromával kevertem (fele-fele víz és aroma). Megéri valami jobbat venni rá?
-
PChino
csendes tag
Ne haragudjatok, de ezt meg kell osztanom veletek. A minap kutakodtam csalik után az ALIn és igazi gyöngyszemet találtam. Lehet, hogy már ismeritek, de engem megdöbbentett hova fejlődött már a tudomány
CHECK IT -
Steady74
Topikgazda
4 mm-es aqua pelletet ki, hogy szokta elkészíteni? Próbáltam a hagyományos módon (2:1 arányban pellet és víz) de annyira elázott, hogy használhatatlan lett.
-
Grillo
őstag
válasz Interceptor #42906 üzenetére
Holnap utazom rokonolni, vasárnap délután érek majd haza, úgyhogy sajnos nem játszik a dolog.
-
Interceptor
addikt
válasz Grillo #42905 üzenetére
Szerintem én vasárnap reggel is lenézek, ha úgy alakul, hogy jönnél szólj nyugodtan. Most nagyon ráálltam ezekre a nagy dunai limányos megforgós részekre Kezdem érezni, hogy kell ott horgászni, persze kitartónak is kell lenni hozzá. Ma láttam amúgy egy legyező horgászt is, mikor a népsziget spiccen voltam, a "kezdőhelyen" próbálkozott velem szemben.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Grillo
őstag
válasz Interceptor #42904 üzenetére
Na, akkor fasza. Talán jövő héten összejön nekem is.
-
Interceptor
addikt
válasz Grillo #42890 üzenetére
Hello,
Igen, kimentem, de nem néztem meg időjárást indulás előtt így "rácsesztem". Elöljáróban annyit, hogy mégis örülök, hogy voltam olyan felelőtlen és elindultam, mert fogtam két balint Persze kisebbek voltak. Szóval mire leértem( még 4 előtt) látom, hogy villámlik rövidesen el is kezdett esni. Fél 6-ig a gyalogos híd "alatt" vártam, hogy elálljon, így a süllőzésből nem lett semmi.
A bejáratnál a gyalogos híd alatt próbálkoztam először balinra, eső után még csepergésben kezdtem el, és iszonyat mennyiségű rablás volt ott, de semmi kapás(ott még soha nem sikerült fogni valamiért).
Aztán arrébb mentem arra a részre ahol eredetileg is kezdtünk volna, ott sikerült fogni, egy olyan 30 deka körüli balint, de előtte volt egy rávágásom meg utána is olyan hogy láttam a halat ahogy rávág a partszélen a thrillre, de azok nem lettek meg. Aztán kimentem marina spiccre, ott nem sikerült most fogni semmit(próbáltam többféle csalit), vissza kezdő helyre megint volt egy rávágás talán kettő egyiket láttam is hasonló kis balin volt mint amit fogtam. Más nem igazán akart jönni. Gondoltam megnézem az öbölben, hogy a vasúti hídnál mi a helyzet, de az a rész még mindig használhatatlan, túl kicsi a víz az öbölben. Végül a népsziget spiccénél kötöttem ki(szemben a kezdőhelytől). Ott is néhány rávágásom de ezúttal körforgóra, egyik halat láttam is, bár nem tudom mekkora lehetett. Cserélgettem a körforgókat, sárga dam 3-as körforgót bedobtam a limányos megforgó részre és rárontott egy kg körüli balin, szépen ment meg segített neki a sodrás is aztán kiemelésnél leverte magát, így fénykép nem lett róla. Ez olyan 10 óra tájban volt. Aztán 11-kor hazamentem. Ha egész nap kint vagyok ezeken a nagy dunai limányosabb részeken lehet, hogy jött volna még egy két hal valószínűségi alapon. Kitartóan kell dobálni a Dunán és próbálgatni sokféle csalit, meg kell találni a jobb helyeket. Ma nem voltak olyan ügyesek a balinok, tisztelet a kivételnek[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest