Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
partxxx
tag
válasz
Steady74
üzenetére
Kössz az építő jellegű kritikát és tanácsokat.

Korábban láttam (vagy itt vagy a method feeder fb csoportban) a fába csavarozott referenciákat.
Nos, sikerült 10db csalitüskés 14-es és 10db fűzős 10-es horoggal horogelőkét kötnöm 6,5cm +-2mm tűréssel.
(a 12-es füles horog pont kifogyott a boltban, csütörtökön kapnak árut
)csalitüske 10mm-es minibojlinak, fűzős pedig ~17mm körül van
1 vagy 2 kukoricát és 1 technopuffit szeretnék rátenni a fűzősre -
Steady74
Topikgazda
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Szerintem maradj az erő kék oldalán. Onnan ha ma megrendeled péntekre jó eséllyel megkapod. Szerk: vagy rendeld meg a balatoni címedre oda is kiviszi a futár.
Zsinórból a pellet line 22es zsinórját ajánlom, fonott dobóelőke ha kell akkor power pro 0.15-ös, kosárból a long cast method feederből olyan 35gr körüli, de szettet vegyél mert abban benne van a töltőforma is. Tudsz venni előkötött horgot is onnan, 12-es fonott körül nézegess, vagy Walterban is van előkötött Guru horog csalitüskével meg anélkül is. Merítőhálóban 3m-es nyélhisszúság éa kb 55cm-ea fejet javaslok ezeket külön kell megvenni, van a Haldorado-n. Etetőanyagra vagy a vadponty vagy valamelyik ready mix. Botból a 3.9 mh-ból bármelyik byDöme botot veheted, mondjuk nézd meg a fine carp botot, szerintem az jobb mint a többi mh botja igaz drágább is.
Ha pesten laksz és bemész walterboltba segitenek a srácok összerakni az igényeid szerint a cuccokat. - Üdv Tamás voltam

-
Hyder11
csendes tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Vagy csónakból horgászik valaki vagy partról.
Egyébként ha horgászni megyek akkor kifogom az adagot amit a fagyómba szánok, utána kezdek bojlizni hogy nagyobbacskák is legyenek, élményből
És az etetőhajóról is megvan a véleményem.joe979: Nekem a siralmas és a taigetosz pozitív kifejezések jutottak először eszembe, de ha más aspektusból nézzük valóban szórakoztatóan idióta.
-
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Mondtam hogy kevés az időd sajnos a dolgok beszerzésére.
Hol laksz, hova tudsz bemenni vásárolni?
Hiába adnak a többiek tanácsot ha gyakorlatilag semmi nem lesz készleten a boltban ahova bemész.
Én a régi felszerelést se hanyagolnám, bolt látogatás előtt azt is nézd át ha megfogadod a tanácsot és az lesz az egyik felszerelésed. Zsinór mindenképp kellhet új, meg a szokásos aprócikkek. -
hermanyi
addikt
válasz
Hyder11
üzenetére
Régen és is spicc-botoztam rengeteget (nem gumiztam). Igaz én soha életemben nem arra mentem ,hogy nagy halat fogjak ,hanem arra ,hogy minél többet (db számra) .Ez mellet persze sok ponty is kijött vele .De nyert a rako. Felfogásom pedig az ,hogy nincs kis hal csak brutális szerelék .

Bojlizással nincs bajom csak testidegen tőlem . Amikor pedig csónakba szálnak ,hogy utána menjenek azt viszont majdnem felháborítónak tartom ,mivel nem csónakból akasztotta meg a halat . Lehet ezt magyarázni ,hogy a hal kímélése céljából meg stb stb ,de lehet a partról is kíméletesen horgászni . Én a ládáról nem álok fel fárasztás közben max csak akkor mikor elfelejtettem visszatenni a merítőt a helyére ,hogy elérjem . Ha pedig az miatt megy el mert nem mentem utána(volt rá precedens) akkor pá istenem és megköszönöm neki ,hogy kellemesé tette azt az időt számomra amíg a horgomon volt .De tényleg nincs bajom a bojlisokkal nehogy valaki magára vegye . Nekik 15 kilótól indul a hal nekem meg 10 dekától,.ennyi a különbség .
Szerk : Néha én is használok bojlit rakozáshoz 16mm eset szoktam venni ( gyümölcsöset ) Krusával aprítom és mehet a kajába ha kockatora megyek potyozni.
-
galervin93
addikt
válasz
Hyder11
üzenetére
Nem tudom mire gondolsz a "hogyan" alatt. Persze hogy nem kapod ki... Futja a köreit, sétáltatod, meglátod az első buborékokat (onnan mára tiéd), aztán megpróbálod felhúzni a felszínre, második-harmadik ilyen kísérletre legkésőbb már pipál, merítesz, örülsz.

Egy-két kép a Patriotról munka közben. 2.5-es potyesz. Komoly amur, ugyanő videón is.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, a lelkesedéssel és az elszántsággal nincs baj, ellenben az idővel borzasztóan szűkösen vagyok. Belegondolni is rossz, hogy még mennyi munka áll előttem, mire hétfőn útra kelünk.
Emellett próbálom bújni a cikkeket, de képtelenség mindennek alaposan utánaolvasni, ezért kérlek Titeket, hogy az időszűkére való tekintettel javasoljatok minden kategóriához 2-3 konkrét típust, amiből bátran választhatok.
A kezdeti tapasztalatok után már látni, érezni fogom, hogy min kell változtatnom, és a második botot ennek megfelelően, nyugisan, sok utánaolvasás alapján szeretném összeállítani.
Bot: 3.9MH lesz a nyerő, a márkát még nem döntöttem el.
Orsó: nem eldöntött, de valószínűleg a Pearl Carp 5000 vagy ahhoz hasonló
Zsinór: ???
Szerelék, előke, etetőkosár, horog: ??? (Balaton déli part lesz, pontyot szeretnék fogni)
Tri/RodPod: ??? (a későbbiekben 2 feedert kellene kiszolgálnia)
Merítőháló a fenti bothoz: ???Szerelék összeállítási praktikákról fogok ma este olvasgatni.
-
Hyder11
csendes tag
Spiccbottal hogyan lehet halat fárasztani? :/
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
A Nevis botok jók, fogtam a Patriot-ot is meg a Powercore botot is, utóbbi nagyon tetszett, az ára egyáltalán nem a Nevis árazása (45k).
Sityu: már nem keszegezek vagy snecizek, de versenyre volt kötve 20-as horgom is, de 18 vagy 16-os mérettel horgásztam a legtöbbet. Gyerekeknek a spiccbotra 14-es méretű valamilyen pontyozó horog van kötve, vígan kapkodják a kishalakat ki a vízből.
-
Grillo
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Péntek reggel?
-
erik365
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Szia!
A fő célhal a ponty, ahogy mondod 1-2kg-os formákra próbánék ezzel a technikával horgászni.
Mivel nem biztos, hogy nekem való játék ez, nem is akarok sok pénzt rákölteni. -
galervin93
addikt
válasz
erik365
üzenetére
Szia.
Először is el kell dönteni, mi a fő célhal a bottal. Ha nagyrészt keszeg, és csak néha-néha beugrik egy-egy ponty, akkor nem érdemes gumizni. Ha inkább nagyobb testű halak, 1-2-3 kilogrammos pontyok a fő célhal, akkor már érdemes szvsz, ugyanakkor oda az 5 méter már lehet, hogy kevés, ugyanis a gumizáshoz érdemes valamennyit visszavágni a bot végéből, hogy tudjon futni benne a gumi, aztán a végére marad egy 4.5-es botod, ugyanennyi zsinór, plusz pár méterre nyúló gumi... Szerintem necces. Nekem 6 méteres botom van, ez lett visszavágva kb. 560 centire, és hát egyszerű fejszámolással is kijön, túl messzire ezzel sem lehet pecázni. 5.60-as bot plusz 5.50 zsinór, mínusz - teszem azt - 2 méteres vízmélység, az 9 méter, és mivel a bot vége (nyele) nem közvetlen a vízparton van, ezért csökkentsük még egy méterrel, magyarul 2 méteres vízmélységnél 8-8.5 méter a max táv. 5-ös bottal ugyanez 1(bot)+1(zsinór) = 2 méterrel kevesebb, 6 méter... Szóval szerintem ezért is éri meg egy 6-os, de akár egy 7-es bot is, ez utóbbi még nagyobb szabadságot ad.
Én anno nyertem a botomat, ami egy Nevis Patriot Pole ahogy írtam 6 méterben, 5.60-ra visszavágva. Épp a napokban gumiztam újra, 3 tag 1.8-as piros Preston gumival. Zsinór 16/14, ezzel még nem volt halvesztésem (szakításom). Most megmértem, felszerelve 270-280 gramm a bot, nem tudom ez soknak számít-e, erről a finomszerkós mesterek tudnak majd mondani valamit. Mindenesetre én kifejezetten pontyozni szoktam ezzel a bottal, szentségtörés, de többet van letéve, mint a kezemben. Kb. úgy néz ki, hogy beteszem az etetésre, várok mondjuk 5-10 percet, ha semmi, akkor picit megmozdítom a csalit, vagy újat dobok, keresgélek egy-két percig, aztán megint leteszem, és ez így megy kapásig.
Ha viszonylag olcsón szeretnél gumis spiccbotot, én bátran tudom ajánlani ezt a Nevist (pedig nem igazán szeretem a márkát).
De kíváncsi vagyok, mint ajánlanak esetleg a többiek. -
feco6512
tag
Sziaztok a zalacsányi horgásztóról van valakinek valami információja hová érdemes ülni? Feederrel megyek és napi jegyes részre😀
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 5m-es spiccbotot vásárolni, és begumiztatni.
Valaki tudna ajánlani 5m-es spiccbotot ami megfelel már erre a célra?
Sajnos nem vagyok otthon a spiccbotok világában.(árban nem szeretnék elszállni, de nem is legalját keresem.)
Köszönöm. -
Interceptor
addikt
válasz
Hyder11
üzenetére
Személy szerint csak a lapkásat tudom megkötni, nem néztem meg a másikat alapból lapkásakat vettem. Nem értek ehhez. Pár napja csináltam szereléket a spiccbotnak, még nem próbáltam ki azóta sem mert inkább mindig pergetek
Tényleg nem jön le valaki pergetni? Kellene egy ember aki fényképez miközben tartom a halat 
-
-
válasz
csabamigo
üzenetére
Hogyne. Snecizés-kishalazás, sneciverseny, nagyon finom keszegezés (bár nekem ott nem kellett még 16-os méretnél kisebbet használnom, legtöbbször még az sem kell, persze csak a magam nevében beszélek). Tehát vannak helyzetek ahol kell. Bár szerintem Steady sem használt mostanában ilyesmit. Nem is keszegezik nagyon már, ebből gondolom, hogy a sneci téma sem izgatja.

-
partxxx
tag
válasz
Steady74
üzenetére
Igyekszem
valami sablont ki kellene találni, mert a tenyerem széltében volt a referencia hosszMa megyek horgokat venni mert a fülesből csak 6-os vagy 8-asok voltak, de ki akartam próbálni a csomómentes kötést.
Így a kötés tanulásától indulva is szerintem max 1perc/előke alatt megoltam a csomómentessel.
A lapkásnak nehezen tudtam szorosra megúzni a kötést és volt hogy kibújt a lapka a kötésből. (Sokmenetes horogkötés + hajszálelőke)
Megpróbáltam tűkötéssel a lapkásakat (mint sok éven át csinálom már), nem volt vele gondom, de a nagyon sokadik után sem olyan gyors mint a csomómentes + utána további szívás rövid hosszra húzni a hajszálelőkét
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
[link] ez. Én is kíváncsi vagyok rá.
-
-
Steady74
Topikgazda
Ami kisebb mint egy elefánt és nincs lebetonozva, azt viszik - szól a mondás.
partxxx #43540: most már csak egyforma hosszúra kell kötni az előkéket
Úgy válaszd meg a hajszálelőke hosszát kisebb, mondjuk 10mm-es csaliméretig, hogy ha a csalit felfűzöd, akkor a csali teteje a horog öblének alsó síkjával legyen egy vonalban. Nagyobb csaliknál hagyhatsz helyet, mondjuk max fél cm, bár 14-16mm-es csalival nem igazán feederezünk. Füles horogra azért könnyebb megkötni, illetve nem is a megkötés, hanem az hajszálelőke méretének a beállítása könnyebb.pityu #43547: mivel elkezdtek fogyni a 15-ös monofil előkéim, elkezdtem lefelé menni kíváncsiságból mit lehet kezdeni vele. A tó kb 2 m lehet mélységben, és feedereztem.
A tegnapi nap saját tapasztalata totál szembe megy a byDöme biznisszel, és többek között ezért is mondjuk el sokszor, hogy a saját igazát fújja Dumagabi. Az Acolyte bot elvileg ultralight kategória, vagy inkább light. Picike gyűrűk vannak rajta. Miért mondom ezt? Szerinte 40m felett már 3,9-es bot kell, nagy gyűrűk a pontos dobáshoz, pláne szélben... Na, tegnap 45 méterre horgásztam, magam korlátaihoz képest pontosan olyan bottal amit ő pl. kézbe sem venne.
joe#43549: Imre, Imre, ahol te megjelensz, ott mindig történik valami

Ha fehérvár környékén lesz az őszi peca az ok, de akkor a szervezést rábíznám valakire, akinek közelebb esik.
-
joe979
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Azt nem írták melyik házakból, biztos nem a csöves bojlisok voltak

-
joe979
senior tag
Moby Dick Horgásztó
16 órája ·
A házakból a tv.-k végleg száműzve. Elsőkent az ellem utánna a távirányító lett lenyúlva. De az a pitiáner f.sz aki ellopja a szekrény polcát, a párnát, paplant sőt kicsavarja a lámpák izzóit az kapja be. Ha elkapom a harcsákkal etetem meg. Legyen már benne annyi szar, hogy kérjen ha nincs pénze ezekre. Ja és aki a csúcs aki wc ülőke csavarjait tette magáévá!Ez is "magyarország "

Sziasztok Imre voltam

-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
0.13 ba gurut használok. De most szó sem volt rakorol. Paradicsom karóval volt téglatavon potyozni.
-
válasz
hermanyi
üzenetére
A múltkor már "vitatkoztunk" egyet, hogy a nyári meleg-sekély vízben mennyire is jó egy 13-as előke rakón pontyozni (én akkor mondtam is neked, hogy tudok neked mutatni olyan sekély vizet ahol sokszor a 16-os előkével sem állítod meg már a 2-3 kilós pontyokat sem, variálhatsz bárhogy mindenféle gumival), de most nem is ezt akarom folytatni. Milyen fajta előkéből használsz 13-as méretet?
-
mykos
aktív tag
válasz
Hyder11
üzenetére
A 3lbs 366-os botjaimmal és 60-as orsóval, 28-as főzsinórral nem tudtam 60m fölé dobni. A gyakorlás és a dobótechnika fejlődése miatt a inline-al 80m / feederkosárral 90m dobókesztyű nélkül is megvan, kesztyűvel 100m+, esősben 15m-el kevesebb. A 3.5lbs sokat nem jelent, amíg ki nem derül az ideális dobósúly. Szóval 60-120m között valahol, 120m már Gál sbs Józsi kategória (3,6 / 3.5lbs).
-
Interceptor
addikt
Sikerült rekordot dönteni, kb 3kg körüli balin az újpesti öbölből és egyben legnagyobb eddigi halam élő vízből:

Sajnos csak így tudtam fotózni a mérete miatt, ma este 9-kor fogtam, elég nagy erő volt benne a parton is, le kellett fogni(nem látszik, de vékony vízben volt a fotózás alatt). Egy kézzel csak kopoltyú fedél alá nyúlva tudtam volna szerintem felemelve tartani, de inkább nem próbálkoztam ezzel, meg baromi izgatott voltam
Ami érdekes, hogy öbölből eddig maximum 1-1,25 kg-osok jöttek, és szinte mind bentről, de ez a parttól kb 3-4 méterre vágott rá iszonyat erővel meg csobbanással, mellettem kb 30-40 méterre lévő két idősebb horgász is figyelt mi a fene van. A már szakadt megtört kék holos 7cm-es thrillre jött, 3-as horog egyik ága akadt csak így könnyen kijött a szájából. Végül le kellett tennem a botot a földre, mivel a visszaengedéshez kellett mind a két kezem. Jó súlya volt a halnak, a kép nem tudom mennyire adja vissza a méretét/hosszát, nem túl előnyös fotó kicsit magasabbra kellett tartani a telót, hogy a képen benne legyen a hal teljes hossza
Elengedés pillanatában mögöttem fentről a járdáról konkrétan rám üvöltött valaki arra járó nézelődő, hogy ne engedjem vissza(gondolom el akarta rakni), de nem érdekelt és mondtam visszaengedem, erre újra valamivel már halkabban, hogy miért engedem vissza, erre már nem válaszoltam mert úgysem értette volna 
-
hermanyi
addikt
válasz
Hyder11
üzenetére
Nem biztos ,attól függ ,hogy a keverőgyűrű után mennyivel és mekkora gyűrűk vannak . A zsinór az orsóról való lefutás után (vannak videók amik demonstrálják) félelmetes milyen módon tekereg . Ha a botnak rossz a gyűrű méretezése és elosztása akkor hiába kevés a gyűrű sokkal nagyobb a zsinór ellenállása mert hozzáverődik a bot testéhez is . Majd keresek lassított felvételt .
Steady papa nevezi a frenzeemet paradicsom karónak . Amúgy lehet igaza van ,mert egy kicsit lehetne lágyabb . -
Hyder11
csendes tag
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Jelenlegi összeállításában max 60m a paradicsom karom . 2x meghúztam amekkorát mertem 20g os kosárral és a duna közepe sem volt meg . Tudod az én szarom csak 330 as . Igaz nincs is rajta távdobó orsó csak mezei P4000 .
Hyder11 . én ennyire saccolom . és ha a leirását és a hasonlokat olvasom ,ezt te meghúzod 100-140g al amit elvileg bírnia is kellene ,szerintem 80m a max . Kevés gyűrű kóricáló kötelet eredményez .
-
Hyder11
csendes tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Hát pedig nekem az van rajta
Kúpos és óriási. Csak még nem voltam olyan helyen ahol ki tudnám próbálni
pénteken megyek egy kis tóra, 85m keresztbe, meglátjuk átdobom- e. Azért vettem mert elég gerincesnek tűnik hogy lehessen nyúzni de nem is 420-as állat bot. És csak 70-80m? :/
Az miért baj hogy kevés gyűrű van rajta? -
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Vásárláshoz illetve jövő heti horgászathoz én annyit javasolnék, hogy 1 újat vegyél, aztán meglátod tetszik-e, erre vágytál-e, a második bot pedig legyen a régi cuccod, azt már ismered, azzal tudod mit kell tenni.
Aztán utána a tapasztalatoknak megfelelően lehet bővíteni az új cuccok körét, az úgyis egy végtelen történet.
Arról nem beszélve hogy hétfőig már nem is biztos hogy tudsz választani, és meg is kapod azonnal a kiválasztott darabokat. -
Hyder11
csendes tag
Egyébként egy ilyen bottal[link]
Milyen messzire lehet eldobni? (átlagos képességekkel, távdobó orsóval) -
Steady74
Topikgazda
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Üdv a pecások között újra

Heavy botot ne vegyél, a modern anyagból készült mostani botok extrém mód bírják a strapát. 50 méteres dobótávig elég egy 3.6as bot (nyilván állóvizrn), M vagy MH botot javasolnék. 50-75m között 3.9, 100m+ már a 4.2as kategória.
Orsóból a 5000 méret szerintem elég. Arra viszont számolj, hogy minél hosszabb botot veszel annál hosszabb merítőnyél fog kelleni.
Döme cuccok nem rosszak, ha nem horgászol heti 3-4 alkalommal, sokáig jók lesznek.
-
Hyder11
csendes tag
By Döme cuccok nem vackok, csak kicsit túlárazottak. Ugyanannyiért van jobb.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Régen viszonylag sokat pecáztam, de az egyetem kezdetével és a költözés után felhagytam eme tevékenységgel. Ez körülbelül 13-15 évvel ezelőtt volt, most újra szeretnék hódolni ennek a klassz sportnak. (Újrakezdő leszek
)Régen a klasszikus fenekezős és úszós módszerrel horgásztam, inkább az előbbi.
Régi felszerelésem fantázianevei (bot+orsó):
1. DAM Ultra Strong Tele 150 + DAM SE-S240
2. E. Kettner Tecto Composite Pro 3.3m + E. Kettner Catch Pro 40Néhány napja olvasgatok, hogy képbe kerüljek, továbbá szeretnék új felszerelést venni.
Hétfőn utazunk párommal a Balaton déli partjára, ott szeretném felavatni az új szerzeménye(i)met. (Keszegen és kisebb pontyokon kívül mit lehet fogni a déli parton, vagy mire érdemes rámenni?)
A Feeder módszert szeretném kipróbálni, és jelen pillanatban ehhez próbálok alkotóelemeket összelegózni. Ugyan sok cikket átolvastam, és tudom, hogy a túl erős, és a túl gyenge bot sem jó választás, ennek ellenére nem tudok dönteni, hogy 390MH, vagy 390H legyen.
Orsóból nyeletőfékes változatra gondoltam, itt is a mérettel vagyok gondban.
pl Pearl Carp 5000, 5500 vagy 6000A damilnak, szereléknek, bottartónak és etetőanyagoknak, csaliknak még ezt követően fogok utánaolvasni, de bármilyen hasznos tanácsot, cikket, vagy egyszerűen csak visszautalást szívesen fogadok.
A By Döme mint márka nem túl jó választás, vagy egyéb oka van, hogy nincs az ajánlottak között?
ui: a régi botok a tartalékoláson kívül használhatóak még valamire?
Köszönöm a segítséget!
-
Steady74
Topikgazda
Sztem egy komplett csalitüskés előke méretre kötése, véghurokkal 1,5-2 perc nem kapkodva. De este lemérem, van kötöznivalóm.
22 ponttyal zártam a napot, 5 elment, 2 keszeg, 1 bodorka, 1 kárász kabátba.
Tarthatjuk itt az őszi közös pecát, a tavalyi is jó volt. Vagy van egyéb ötlet helyszínre?
-
Hyder11
csendes tag
Csak akkor használok csalitüskét, ha 20mm -es bojli alá kell menni mert finnyásak a halak.
Ilyenkor van előre bekészítve 20cm -es zsinórra felkötött csalitüske, amire csak a horgot kell felrakni, és kész. Én ezt a megoldást preferálom mert ezeket a szilikonos dolgokat mindíg elhagyom, és úgy gondolom hogy fölösleges bonyolítani vele a szereléket. Szerintem sokkal letisztultabb ez a megoldás.
Nyilván ízlések és pofonok

-
-
válasz
csabamigo
üzenetére
Az igazat megvallva a tüske felkötése nem minden esetben sikerült pont akkorára, pont úgy állóra, valamint nem is mindig ugyanolyan előkével, horoggal akartam használni, és jóval egyszerűbb is csak simán feltenni, ez vezérelt amikor kipróbáltam, és nekem nagyon bevált.
De akár alternatívaként, tartalékként is hasznos lehet, ha épp nem lenne olyan horog olyan előkén tüskével felkötve amivel épp az adott helyzetben használnád, és a kötögetés nem nagyon megoldható, pl. éjjel, esőben a parton, stb. -
válasz
hermanyi
üzenetére
Ez 10 db-os, de mennyi a sima tüske amit kötögetni is kell?
Ez 59 Ft / db, tüskét 450-ért vettem 10 db-ot, az 45 / db.
Van közte kemény 14 Ft / db különbség.Szakáll nélküli horoggal kapcsolatban csak rád hagyatkozhatunk akkor, olyanon még nem próbáltam.
Amúgy te mennyi idő alatt kötöd föl a tüskét korrektt módon? Ha te is 20 mp-et mondasz, akkor elhiszem

Füles illetve lapkás horog esetén van különbség?Hyder11: köszönjük az értékes hozzászólásokat

Tudod, itt eddig nem volt divat a kötekedés, a Prohardveren eléggé egyedi módon.
Ja nem tudod, csak nemrég regeltél, én kérek elnézést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ami érdekes, hogy öbölből eddig maximum 1-1,25 kg-osok jöttek, és szinte mind bentről, de ez a parttól kb 3-4 méterre vágott rá iszonyat erővel meg csobbanással, mellettem kb 30-40 méterre lévő két idősebb horgász is figyelt mi a fene van. A már szakadt megtört kék holos 7cm-es thrillre jött, 3-as horog egyik ága akadt csak így könnyen kijött a szájából. Végül le kellett tennem a botot a földre, mivel a visszaengedéshez kellett mind a két kezem. Jó súlya volt a halnak, a kép nem tudom mennyire adja vissza a méretét/hosszát, nem túl előnyös fotó kicsit magasabbra kellett tartani a telót, hogy a képen benne legyen a hal teljes hossza