Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok Sporik!
Most botlottam bele ebbe a gyönyörű topicka, ha nem bánjátok csatlakozom én is és próbálok segíteni, tippeket adni, aki rászorul. Bár itt szerintem mindenki, ügyes horgász
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
-
Sickboy25
addikt
Nálunk nincs tilalmi idő potykára, viszont a többi halfajra van. Potykára is volt, de hiába egyik tavon sem maradtak meg a kis pontyok sajnos. Évente többször van telepítés... Akit érdekel látogasson el hozzánk, vagy esetleg honlapunkra: [link]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
Igen a Dyno feederek szuper jók kezdő feedereseknek...
Most készültem horgászni, de persze el kezdett szakadni az eső...
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz krammerka #7219 üzenetére
hol voltál horgászversenyen?
Mert én is ott voltam ma (mármint horgászversenyen)
Egy potyka , meg rengeteg törpe lett a mérleg, de sajna kevésnek bizonyult...
Tegnap is voltam lógatni, de semmi, még kapásom sem volt, de leégni sikerült elég szépen..."Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
sikerült végre 4 napot horgásznom elmúlt két hét folyamán, felemás sikerrel. Tegnap voltam lenn kb. 2 órát este, sikerült is akasztanom egy 3,3-as tőpotykát büdöskukoricával és feederrel!
Előtte két nap semmi, csak egy -két keszeg, viszont múlt hét kedden, vihar előtt és alatt jöttek is! Négy szép kapásom volt, abból 2 leharapta a horgot(szvsz amúr volt a tettes), egy 2,6-os tükrös a szákban, majd később a levesben végezte, egy meg leakadt, mert pont a legnagyobb viharban kezdett a nyeletőfék dolgozni, így kicsit vártam, majd kimerészkedtem, de nagyon erőltettem, hogy minél előbb kijöjjön, sikertelenül. Plussz villámlott, ami a horgászbot megfelelő tartását sem engedte meg! De jó volt! Lehet ma is lemegyek, mert hétvégén horgászversenyt szervezek és nem tudok pecázni! Éjszakai lesz este 7-től reggel 7-ig! Komárom mellett, ha esetleg valakit érdekel nyugodtan keressen meg és tájékoztatom a részletekről!"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
nah ma megint sikerült lemennem 1 órára lógatni és sikeresen akasztottam egy 2,4 kg nyurgát! Viszont egy horgomat megint leharapta valami, már nem hiszem, hogy amur. Mi lehet gond? Ez már a harmadik ilyen eset két horgászat alkalmával. 16-os előkével nyomatom, lehet az vékony az amurhoz? Hihetetlen nem tudom őket megfogni!!
-
Sickboy25
addikt
igen csúszóval, erőgumis , gubancgátlos megoldással! Ez lehet a gond, mert a tegnapi 2,4-es potykámnak, bizony nem a szája szélében akadt meg a horog, hanem a torka felé félúton, tehát be is nyelte. Esetleg, ha nem használnám a nyeletőféket változna a helyzet? Esetleg előke hosszát, ha visszaveszem?
-
Sickboy25
addikt
válasz lakisoft #7477 üzenetére
diszperzites vödröt rakjál teli vegyesen kukorica, búza, majd engedd fel vízzel, ha felszívta a vizet adj hozzá egy családi tejfölt vagy kefirt, majd mehet a napra és pár nap s kész is a csemege!!
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
tegnap voltam kinn keszegezni... 2 potyka is becsúszott, de azokat vissza kellett engednem, mert a heti kettő megvan!
Viszont fogtam szép törpéket.. Én sóban hempergettem meg őket, hogy könnyebb legyen tisztítani... Nyúzni nagy meló, már azt is próbáltam... Esetleg valakinek, ha van még ennél is jobban bevált módszere az ossza már meg velem, mert ha már úgysem tudok megszabadulni a harcsáktól, legalább finomakat tudjak belőlük készíteni...
-
Sickboy25
addikt
És 52 héten keresztül minden áldott héten 6 db -ot vihetsz el???? az 312 db nemes egy húshorgásznak évente, de vegyük le a 3 kemény hónapunkat, akkor is 240 ponty, mondjuk átlag 2,5 kg-val számolva : az 600 kg nemes, de várjunk ne is vegyük le a 3 hónapot, mert jó kis csuka idő akkor plussz : 180 kg = 780 kg hal évente!!! Bammeg erre inkább semmit nem mondok, és még keveled is.... Hol horgászol ?? Mennyi az éves jegyed? Én itt horgászom! Amúgy nem heti kettőt, csak pontyból kettőt... Éves szinten 50 kg-t!
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
hol horgászol? Dobj egy linket!
krammerka: ha azt vesszük nálunk 8 db/hetente (amur,ponty,csuka és süllő). Természetesen sejtettem, hogy így van, csak kíváncsi voltam, hogy mit reagál rá...
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
Valaki esetleg tudna mondani oldalt, ahol használt pecacuccokat árulnak? A haldorádón kívül...
-
Sickboy25
addikt
válasz knorbert1992 #7623 üzenetére
nekem:
5 kilós tükrös
1,5 kg-os kárász
több kiló környéki dévér, ragadozóból még nem sikerült normális méretűeket fognom, csak kiló körülieket."Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
Nyaralásból hazaérve, ma volt időm lemenni lógatni és 3 órát sikerült is lent töltenem. Borús és enyhén szeles időben, feeder bottal próbálkoztam, aminek az eredménye lejjebb látható. 2 szem erjesztett kukorica, hungarocell golyóval meglebegtetve csalta horogra a 1,6 kg és 3,2 kg pontyocskákat.
-
Sickboy25
addikt
grat szép kis példányok és nem mellesleg a darabszám . Ez az amikor tök mindegy mit teszel fel csalinak, lehet az üres horgot is vitték volna
-
Sickboy25
addikt
nekem ez van (érdemes elolvasni a leírást is) idén vettem februárban vettem és mondhatom szuperül dolgozik... Több nagyobb halat is fogtam vele, szuper érzékenyre lehet állítani a nyeletőféket és tökéletes a damil csévélése. Nagyon meg vagyok vele elégedve és szerintem még egy nyeletőfékest beszerzek a másik feederemre is ugyanebből a márkából...
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
sikerült ma is kimenni lógatni, feedereztem, meg pergettem, de nagy semmi... Dobtam vagy 300-at, de még egy rávágásom sem volt... Feederen sem volt semmi, a szokott helyemet elfoglalták, ez lehetett a gond...
-
Sickboy25
addikt
válasz dudika10 #7794 üzenetére
ebből úgy látom, ha finomabb szerelékkel horgászol, akkor ennek a fogásnak a 3x fogtad volna... Nekem a legvastagabb zsinórom 25- ös a pergetőn és 35-ös a bojlison... a többin 20-as és 16-os helyezkedik el, amivel 5-6 kilós potyka simán kivehető, felette, meg türelem játék... Amúgy szép fogások GRAT hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
tegnap kint voltunk 9-18 óráig horgászni a cimbimmel... Nem volt nagy fogás... Egy pontyot (2kg) sikerült fognom, egy valszeg amúr leharapta a horgom + 4,5 kg dévér- és karikakeszeg, meg rengeteg törpe, gogy rohadnának meg. Viszont cimbi fogott egy 1,7 kg-os kárászt, amit be is fogunk küldeni a Magyar horgászba... Nem volt a legjobb nap...
-
Sickboy25
addikt
hamarosan egy újabb Nevis boldog tulaja leszek : Ez lesz az... Természetesen lényegesen olcsóbban (cimbim horgászbolttulaj ) Nagyon bevált ennek az orsónak a kistestvére + asszonykámtól kapok egy csúzlit kíváncsi leszek rá...
-
Sickboy25
addikt
nah tegnap leszerveztük az idei utolsó versenyünket, ami a pontyfogó kupa névre hallgatott. 31 csapat indult, a rossz idő ellenére is. 132 kg-os összfogás lett a 10 órás verseny vége. Persze az amúrok és egyéb halak megnehezítették a horgászok dolgát, de így volt jó, mert végig szoros volt a verseny... A legnagyobb hal 4 kg körüli volt az átlag meg 2,7 kg... Egy csapat indult bojlival kizárolag és 20 g-mal bizonyultak jobbnak, mint a másodikak! Izgalmas volt, csak a sok eső nem kellett volna. Este mindenki megkapta a jutalmát, az addigra elkészített halászlevet.
A móri Ezerjó az tőlünk kb. 15 kilométerre van! többször megfordultunk ott 8-17 kg
-ig fogdoztuk a ceteket...[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz Gézengúz #7856 üzenetére
Én is csináltam mindkét módszert, amit említettetek, de a nyeletőfékesnél jobb nincs... Maga a feeling is mikor elkezd cicerélni az orsó, mikor egy akár 2 kg-os potyka megindul vele. 3. halam után, már automatikusan tekerés és bevágás, de addig sem volt gond a lefutással, mert sok horgásszal ellentétben én nem azt vallom, hogy bevágáskor szakítsuk le a hal fejét... A horog a hal szájában szépen beakad, és ahogy küzd úgy hatol egyre mélyebbre a húsába...
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
ma voltam kint lógatni pár órát, nagyon szép idő volt! kb. 2 órán át esett, de hideg legalább nem volt. Fogtam egy dévért, egy kárászt és egy közel két kilós tükröst, a barátnőmtől kapott mézes muskotályos kukoricával + pár szem csontival megbolondítva, de sajna a folyamatos égi áldás hazazavart... Azért jól éreztem magam
Nálatok volt valami történés?
-
Sickboy25
addikt
válasz gardener #7891 üzenetére
igen valószínű... De horgászboltban kapsz szép kis csalihalakat 50-60 Ft/ db áron legalábbis nálunk ennyi! Nekem a téli hónapokban 10 db elég szokott lenni egy pecához, de inkább 5, ami elfogy
lakisoft: az én feederes szerelékem 20-as főzsinór + forgó + egy kb. 40 centis Power gum + forgó és 16-os előke... A power gum-on van egy gubancgátló cső és azon egy feederkosár! Kb. 4 éve használom így!
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
kinek van sporthorgász előfizetése?
-
Sickboy25
addikt
Szasztok
Nah csak sikerült idekeverednem
Ki mivel vadássza a ceteket?Most nézem, hogy két éve volt itt hsz-em... Hogy vesztettem el
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz lakisoft #9084 üzenetére
Gyertek hozzánk lesz 2 nagy versenyünk Komárom megyében... Én is a versenybizottság tagja vagyok, magyarul szervező és lebonyolító 5- öd magammal...
Nepszter: mindenképp a feederezést javasolnám... Kezdésnek egy 360-as Heavy feeder + nyeletőfékes orsó (nekem nevisek vannak 2 éve és nagyon meg vagyok vele elégedve!)
-
Sickboy25
addikt
válasz lakisoft #9116 üzenetére
Vagy tigrispiton ,
nekem csak a pergetőn van 30-as... Meg a bojlison fonott, de amúgy a feederek 20-as 16 -os előkével és matchek 16-os főzsinor 14-es előkével
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz zenwalk #9127 üzenetére
azok már lassan a fürdővízben is lesznek... Nálunk van 4 tó , de egyben egyáltalán nincs
lakisoft: Spro Carp feeder és a Spro Waggler és Trabucco S-force match...
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
Ne haragudj, de ez nagy hülyeség, amit írtál... Gondolom egyik orsót sem próbáltad ugye? Én használtam és van is Sprom, de már a dobozban vannak csak, mert a Nevis nyomába nem érnek... Két éve használok Nevis orsókat, nyeletőfékkel és bizony nagyon megbízható és kiváló ár/érték jellemzi...
zenwalk: remek ötlet, hogy kezdőként is a nyeletőfékesre gondoltál. Jobb, ha azt szokod meg először, mintha váltanál és eszméletlen feelingje van a nyeletős horgászatnak és ezt úgy mondom, hogy én csak kb. két éve használok, mert szkeptikus voltam velük szemben, de inkább most már azt mondom, hogy egyszerűen hülye voltam...
Amúgy, ahogy lakisoft spori is mondta, bizony lehet meg fog viccelni egyszer-kétszer az elején[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz Kalandor #9140 üzenetére
Én ezt vagy ilyesmit ajánlanék
Ok: 125 g az egész... Nekem nehezebb van és bizony rohadtul fárasztó tud lenni + 200g főleg, ha beállnak a keszegek...
Viszont én 6m -est választanék és az utolsó tagot gumiztasd be... Mert bizony, ahol keszegek vannak ott ponty és amur is bejöhet és nehogy a gumi hiánya miatt maradj le egy világbajnok élményről"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
válasz Kalandor #9144 üzenetére
az utolsó spiccbe raknak egy erőgumit (különböző vastagságban kapható), erre raknak egy kis műanyag kapocs szerűséget és ebbe akasztod be a létráról leszerelt spicc készséget, majd ha akad a potyka , akkor kb. bot hosszúságúra is kinyúlik, ezzel is fárasztva a halat illetve megelőzi 14 vagy 10 es zsinór azonnali szakadását.
Imádom így több ponty és amur után szabadon... Csak ha 4m -es spiccbe raknak gumit, akkor az rövidebb lesz, mert vágni kell belőle...Hidd el meg fogod bánni, hogy nehezebb 200 g-al nem fogod élvezni egy óra után, és ezt tapasztalatból mondom, mert ugye aki spiccel pecázik az nem rakja le a botot, mert folyamatos kapása lesz, ha meg nem akkor ki-be emelgeti az úszót a vízből... Szerintem gonold át és a szállítási hossz 104 cm, az picsa!!
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz zenwalk #9148 üzenetére
Például mikor a feedernél ráharap a potyka és elkezd cicerélni az orsó nem csak a bot hajlik be... Nekem ez nagyon bejön... Illetve volt már olyan, hogy egy kiadós égi áldás elkapott és bemenekültem a kocsiba és pont akkor hajlott meg a feeder és szépen eljátszott magával, míg oda nem értem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest