Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-conrad-
üzenetére
Ul pecánál nálam a kövesek és a sügerek mellett sokszor beugrik más is, pl süllő.
Mindegy, ízlések és pofonok. Én inkább tekerek egy kicsit nehezebb orsót ( ami sokszor még jó is az egyensúly szempontjából) mint egy műanyagot. Számomra elviselhetetlen, gagyi hatást keltenek ezek.Minden típusnál vannak hibás darabok. A múltkor volt a kezemben egy Stella (150 ezer) amit a kicsomagolás után küldtek is vissza mert darált.

-
-conrad-
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen, egy 0,5-5g-os botnál amivel 0,5-2g körüli jigeket dobálok nagyon fontos, hogy full fém orsó legyen, összeroppantja a cuccot a sügér.....
Pont ezt írtam, hogy ezek amiket írtál mindegyik negatívum nekem. Felesleges ahhoz a pecához amire nekem kell. 100x jobb arra a célra a mag premier, ráadásul finomabban, csendesebben is jár.
Nekem UL-re egy 150g-os orsó kell nem 280.Amúgy meg a ryobiról csak annyit, hogy megnyílott a wobblerek.com, bementem, csak ryobi orsók voltak kinn, meg akartam nézni, hogy milyen az 1000-es, ki lett egy zsír új bontva, az irányváltó nem működött, csak akkor maradt átbillentve ha fogtad, különben visszaugrott és csak előre forgott, illetve úgy szorult mintha egy mákdarálót tekertem volna. Semmivel sem jobb minőség mint a többi sztem.
Minden márkának vannak eltalált orsói, nem tagadom, hogy a zauber is ilyen, de inkább süllőzni vennék olyat nem UL pecára.
-
gerii
addikt
válasz
-conrad-
üzenetére
Tegnap még tapogattam egy Okuma Ceymar 30-ast is, nem tudtam hogy miféle cucc, de nem tetszett, valahogy bazárinak éreztem, + baromira szorult is. Aztán itthon megnéztem mit tud, látom hogy 220g körül van a súlya, és szerintem az volt furcsa elsőre + a full fekete festés.
Szóval szerintem csak megszokás kérdése, bár egy 280g-os orsó lehet túlméretes lenne egy 5-10g dobósúlyú botra.A Ryobi Slam 500-as méret az milyen botra való, iszonyú kicsi orsók, van értelme ekkorát gyártani?
-
válasz
-conrad-
üzenetére
Persze, hogy "nehéz". Mert a többi fossal ellentétben ez egy full fém orsó, ráadásul még egy lassító áttétel is van benne ami ha nem is sok, de szintén plusz súlyt jelent.
Én inkább tekerek egy fém orsót mint egy mindenféle karbonötvözetnek kikiáltott műanyag sz@rt.ui: Nem a legújabb Zauber-ől beszélek, hanem a régebbi típusról. Ugyanúgy lehet kapni.
-
-conrad-
addikt
Használtam zaubert, nekem olyan... meh
Nehéz, nem is jár olyan szépen sztem, szóval nekem nem kell, UL botra semmiképpen sem.
Nem tudom viszont, hogy pl. egy shimano technium kicsiben az milyen lehet pergetésre? Nem hallottam, hogy használná valaki... amit használnak az a rarenium, de az meg jóval drágább. -
gerii
addikt
-
Halver
csendes tag
Szervusztok!
Nekem 2 db Okuma Dyna Drag (40-es) orsóm van, ami a Longbow lebutított verziója, de már pár éve nem gyártják.
Az említett hiba nekem is előjött az egyik orsón: a nyeletőfék nem ciripel, de működik.
Valamint mindkét orsón a nyeletőfék erősségét nem tudom már szabályozni, a leggyengébb fokozatra állítottam és nem lehet már szorítani rajta. (Mondjuk ez nem túl nagy baj.)Azonban mindkét orsón a nyeletőféket bekapcsolva van olyan állás, hogy a nyeletőfék karja átbillen, de nem aktív a nyeletőfék, hanem marad a normál fék. Ezért szoktam a nyeletőfék bekapcsolása után a damilt meghúzni, ezáltal ellenőrizve a működést.
Hogy a Longbow is így működik-e, azt nem tudom, de ha a kar átváltásánál ott sem vált át nyeletőfékre, akkor simán viszi a botot egy jobb hal.
H
-
gerii
addikt
Ma majdnem elcsábultam egy ilyen szettre miközben orsót kerestem:
Daiwa Laguna 2000
Mikado Ultra Fine Spin 8g 204cm - ez ahogy néztem tűspicces, nagyon kis finom bot.Aztán hazaértem és ráakadtam a RYOBI ZAUBER 2000-re (+2 pótdob!), a Mitcell MAG Premier 2000 ellenében. Áhh, kész vagyok.
-
Zola007
veterán
Reméljük.
Azért a lamellát, ami a ciripelést hivatott okozni, nem ártana kiszedni legalább.
Erre gondolok, ami a fogaskerékbe akad be és mikor forog a nyelető a tengellyel együtt, akkor ciripel. Valószínűleg vagy a lamella hajlott el vagy a fogak koptak meg. Ha ez letörik vagy beáll valamelyik alkatrész, akkor beáll a nyelető mint a gerely és megy a bot a vízbe.
-
forras2
őstag
-
Vettem 2 db Okuma Longbow 50-es orsót használtan, 7K/darab áron.
Az egyiknek az a baja hogy a nyeletőfék nem kattog, gondolom valami letört belül.
Ez kivetessem? Egy közeli horgászboltban szervizelnek orsókat. -
Eagl3
veterán
Kimentem ma egy órára dobálni egy patakra, csontra fagytak a gyűrűk, erre létezik valami megoldás?
-
mephi666
nagyúr
válasz
Zola007
üzenetére
egyszer rám akasztották a "ruszki" becenevet, mert bírom nagyon a hideget meg a vodkát
vodkával a hideget meg még jobban... asszony cseszeget mindig, amikor 0fok körül még kellemesen elvagyok a jó vastag pulcsiban, ő meg már nagykabátban és "hogy nézünk már ki így az utcán?" 
ui: hogy on is legyek, karácsonyra meglepett egy ilyen horgászládával meg egy rohadtnagy energofish ernyővel
bele is fért minden cucc a ládába, szépen rendezve... már csak azt várjuk, hogy jobb legyen az idő és végre legyen egy szabad hétvégénk, amikor felavathatjuk... -
-
Steady74
Topikgazda
timarmix.hu meghekkelve.. veszélyes dolog a horgászat
fasza kemény terroristák ezek 
-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mondta a Cherokee-nak hogy Uff, az meg félreértette...
-
Megane2000
aktív tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Na de ez kisebb kaliber mint a Hummer!

-
válasz
Megane2000
üzenetére
Igen, elsősorban én is ezekre gondoltam - csak én régebben láttam ezeket

-
Megane2000
aktív tag
Ajánlom ezt a két filmet:
A szomszéd nője mindig zöldebb
Még zöldebb a szomszéd nőjeMindkét filmet most néztem meg 1 hete, és épp a házból pecáztak!
Én is kipróbálnám ezt a fajta pecát. -
válasz
Megane2000
üzenetére

Egyébként mindig néztem az amerikai filmekben, hogy sátorból lékhorgásznak, egyszer kipróbálnék egy olyat.
Mintha nyáron a kisfaház közepén pecáznál. -
válasz
Megane2000
üzenetére
Nem kell azt venni, látod, ők is fogtak egyet.
Csak tudnám hogy mire jött. -
válasz
Megane2000
üzenetére
És akkor mi van? Nincs Hummered?
-
Megane2000
aktív tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Annyira még nem vastag a jég sajnos.

-
FireFox1996
addikt
válasz
Megane2000
üzenetére
Jöhet a lékhorgászat

-
Steady74
Topikgazda
Az új Sufix Feeder Braid-del valakinek van tapasztalata? Dobóelőke és horogelőke lenne belőle, jelenleg ez a legjobb árú fonott zsinór. Régen jó tapasztalataim voltak vele, de évekig eltűnt, most megint találtam.
Köszi előre is. -
Megane2000
aktív tag
A 11. kerületi Kána horgásztó is teljesen befagyott, az imént jártam ott.
-
Eagl3
veterán
Miért van az, hogy egyes pergető botoknál úgy van megadva a dobósúly, hogy pl.: >35g.
Tehát nem -től -ig. értéket adnak meg. -
Megane2000
aktív tag
Delegyhazan szepen kezdenek befagyni a tavak.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Köszi a részletes választ
. A neten felelt infók alapján nagyjából ez a kép alakult ki bennem is. A Nova valószínű túl lágy lenne nekem, mert alapvetően pontyoznék vele (többek között a prérin is), és amellett, h szeretném, ha élmény lenne a fárasztás, az is fontos lenne, hogy tudjam azért kontrollálni az 5 kg körüli pontokat is fárasztás közben (túl lágy pálcával ez necces, és ha tele a tópart akkor a szomszédok nem fognak szeretni
)Az újbudai boltba szoktam járni, hamarosan meg is látogatom őket
. -
Steady74
Topikgazda
válasz
Gabesz26
üzenetére
Nova Light egy igazi lágy bot, szerintem tavasszal/ősszel 0,10/,012-es monofil előkéig probléma nélkül használható közepes méretű (5-7 kg) halakig. A Manta egy fokkal erősebb bot, M bottal simán, mondjuk egy Préri egyes tavon akármekkora halat megfogsz vele. Karcsú, jó gyűrűzésű bot, és annak ellenére, hogy nem azt hirdetik, hogy 150 métert dobsz vele, parádés vele a peca: a dobás, a fárasztás. 3,6 MH bottal én (170 cm nem éppen kisportolt alkat
) simán dobok 70-80 métert kicsi, 40-es méretű orsóval. Tapogasd meg őket, walterboltban sokat segítenek az eladók. Ha az Újbudai üzletbe mész, és ott van Novák Jani vagy Sivák Matyi, örömmel segítenek és nekik rengeteg tapasztalatuk van ezekkel a botokkal. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Szemezek én is egy 360 Evo-X MH-val, de még az is lehet, hogy SERIE WALTER 360 cm-es NOVA LIGHT FEEDER lesz belőle. Ez utóbbival kapcsolatban van esetleg tapasztalatod? Ha igen, milyen az Evo-X-hez képest? (vásárlás előtt mindenképp megnézem majd saját kézben is mit tudnak, csak idáig sajna nem volt idő rá)
-
Zola007
veterán
attól, hogy sokkal nagyobb terhelésre van tervezve.
Bírja, hogy évente beletekernek 200-300 (vagy több) km-tTegyük fel pecázol évente 30x
pl. feeder orsó:
- 40-50 dkg
- nagy, van benne anyag
- dobsz 60-80m
- maximum 20-30 percenként megismétled
- 8-10 órás peca alatt ez ~2 km tekerés
------------
évi 30 alkalomra ~ 60kmPergető orsó :
- 20-25 dkg, feleannyi anyag
- dobsz 20-30-40 métert, kitekered, dobsz megint
- mondjuk legyen pihenés, helykeresés percenként 1-2-t dobsz
- egy 3-5 órás peca alatt 300-500-at
- ez 8-10 km
--------
évi 30 alkalomra ~ 250 - 300 km egy feleakkora orsóra.
És ez csak a damilfutás, ehhez jön még az, hogy a dobja sokkal kisebb, többet kell tekerni ugyanannyi damil bevonásához, hidegben, párás, esős időben is gyakran használják, emiatt jobban kopik.Ettől rakétázóorsó egy deklarált rakétázóorsó is, ott is beletesznek évi több 100 km-t, aztán csodálkozik a paraszt, hogy nem bírta a 10 ezer forintos Nevis Endura a rakétázást.
-
Eagl3
veterán
Hogy lehet kivédeni, hogy nem csuka pergetés során a beeső csuka ne harapja el a fluor zsinórt vagy damilt?
-
Sage83
aktív tag
Buek!!!

-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
A Nagyrédei tóval (kicsi, nagy) van valakinek tapasztalata
A Halfogás csak az élmény miatt lenne lényeges a gyereknek. Elhozni nem akarunk! -
Eagl3
veterán
20-25 ezer kornyeken tudnatok ajanlani valami jol bevalt pergeto orsot? Okuma Caymos-t ajanlott a boltos, ahol vettem a botot, de meg kicsit korulnezek.
-
miska17
tag
válasz
Megane2000
üzenetére
Úgy néz ki, nincs.
-
Megane2000
aktív tag
Ezek szerint senki nem tud online stream-et Fishing and Hunting csatornára?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
nepszter1
üzenetére
Ha élvezetes pecát szeretnél MH botnál ne vegyél keményebbet, hacsak nem akadós terepen, vagy folyóvízen pecázol. Csak ismételni tudom magamat: Manta EVO-X MH 3,6 feederbottal, 30 gr-os preston method kosárral üresen kb 70 métert tudok dobni, akadálymentes vízen 20-as főzsinórral szinte bármekkora ponty megfogható.
-
miska17
tag
Light feeder botot kerésgélek téli pecához, 14- 12 horogelőkéhez, 3,9 méter hosszban.
Valaki használt már ilyen tipusú botot ?; mégis miben érdemes gondolkodni...
-
nepszter1
addikt
hali erről a botról mi a vélemény ??
most csak 12k haldoradon
ENERGOTEAM PRESIDENT DX KEVLAR HEAVY FEEDER 3,6 M
-
gerii
addikt
Lidl-ben 800Ft-ért van duplaoldalas műcsalis doboz. 26x20cm, 6,5cm-es rekeszek, de sniccerrel vágható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Peugeot, Citroën topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nehéz, nem is jár olyan szépen sztem, szóval nekem nem kell, UL botra semmiképpen sem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vodkával a hideget meg még jobban... asszony cseszeget mindig, amikor 0fok körül még kellemesen elvagyok a jó vastag pulcsiban, ő meg már nagykabátban és "hogy nézünk már ki így az utcán?" 
bele is fért minden cucc a ládába, szépen rendezve... már csak azt várjuk, hogy jobb legyen az idő és végre legyen egy szabad hétvégénk, amikor felavathatjuk...

. A neten felelt infók alapján nagyjából ez a kép alakult ki bennem is. A Nova valószínű túl lágy lenne nekem, mert alapvetően pontyoznék vele (többek között a prérin is), és amellett, h szeretném, ha élmény lenne a fárasztás, az is fontos lenne, hogy tudjam azért kontrollálni az 5 kg körüli pontokat is fárasztás közben (túl lágy pálcával ez necces, és ha tele a tópart akkor a szomszédok nem fognak szeretni