Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyós
addikt
válasz
tepenzed
üzenetére
Én sem nedvesítem viszont van egy rituálé ami idáig bevált:
a kötés előtt szoktam egy közepes kortyot inni a hideg sörömből majd a kötés meghúzása és a szerelék elkészülte után rögtön még legalább kettőt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A viccet félretéve ne parázz már rá ennyire a csomózásra-szakadásra.Rakj bele egy szatyorba 4-5 liter tejet.Akaszd bele a horgot és emeld meg a komplett bottal-szerelékkel mintha horgásznál.Egyrészt meghúzza a csomókat másrészt megnyugszol, hogy jól csináltad.

-
tepenzed
őstag
csomó meghúzásánál nyomjam bele egy pohár vízbe a zsinórt a meghúzás területén?

-
Emu
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Nem tudom milyen a bot, ezer éve kaptam: DAM Revolution Match 390. (Neten még képet sem találtam róla) Nagyon lágy, gyakorlatilag egy 2 kilós potykától már a nyéltől hajlik, és amikor már U alakban van akkor keményedik fel, ilyen szempontból annyira nem tetszik, de egy élmény vele ezeket a kisebb halakat kifogni.
Utólag gondolkodva, nem lesz jó semmiképp az úszós módszer, mert a csali kenyérkocka lesz. Arra is gondoltam, hogy 30 centis előkét kötök, és az ólomtól felfele teszek egy ütközőt 50 centire. Miután megfeszítem a damilt, csak egyszerűen visszaengedek 50cm-t, és így a kellő távolságra emelkedik el a csali a fenéktől.
Joe: köszönöm, áttanulmányozom.
-
Emu
őstag
80cm hosszú monofil/fluocarbon előkét hogy oldanátok meg feederen? Kb. 25-30m-t kellene dobnom gubancolódás nélkül.
-
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok,egy buherált etetőhajóval bármelyik szereléket be tudjátok vontatni.
Tudom hogy itt nem sok embert mozgat meg,de én mást nem nagyon tudok hozzáadni ez az oldal színvonalához,mert nem horgászok másra,csak harcsára.De hátha valaki majd erre adja a szabadidejét a későbbiekben.
-
csƵ
addikt
válasz
joe979
üzenetére
Nekem a legnagyobb beszopódásom egy Dynamite Baits ananászos pellettel volt. Megvettem egy kis dobozt 1600 Ft-ért és egy darab pontyot sem adott. Miközben a csemegekukoricával fogtam.

Szerintem a SpéciCorn viszont tényleg megéri az árát.Azon meg csak röhögni tudok, hogy olyan tavakon tesztelik a varázscsalit, ahol csak 10 kiló felett halak vannak.
-
válasz
vendingo
üzenetére
Bár az utóbbi években már pergetek is, de régebben a horgász módszereimből adódóan (ami csak finomszerelékes úszós horgászatot jelentett) nálam a csali szinte csak élőcsalit jelentett. A kivétel csak nagyhalazásnál volt, pl csemegekukorica vagy folyóvízen a kenyérrózsa. Egyedül a versenyeken az etetőanyagra minőségére fordítottam nagyobb figyelmet, oda megvettem a jót. De akkor még egyébként sem volt ennyi f@szság amit hozzá lehetett keverni. Max egy-két por aroma, de a jó kajához sokszor még az sem kellett, inkább az élőanyag ami dominált és "kötelező" volt. Persze bele lehet ebbe kötni, mivel a versenyeken a célhalaim a keszegfélék és max az átlagpontyok voltak. De itt a jó nép az átlagpontyokhoz is veszi a sok vackot. Ráadásul ezek sok esetben még a nagytestű pontyokhoz sem kellenének, hiszen vannak már olyan tavak, ahol 7-8 kiló alatt nincs is ponty.

A magamfajtát nem tudják behülyíteni, de sokakat sajnos igen. Röhögök csak én is az egészen ami itt folyik az utóbbi 2-3 évben.
-
joe979
senior tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Inkább azt mondanám, baj nem lehet belőle. De csak ésszel ezt is. Mert túl van ez lihegve kegyetlenül.
Bőven elég ha egy szezonra, az ember vesz mondjuk 2 édes valamint 2 büdös jellegűt . De az is jó ha simán megveszed valamelyik lötyit rá. Sajnos én is beleesem abba a hibába, legyen több. És amit többet ráköltök , az már nem kifizetődő . De visszagondolva jó pár évvel a dolgokat, mikor szerettem használni a TTX-et , akkoriban mindig raktam Sensas folyékonyat, vagy az epres poraromáját. Na azokat imádtam, és szépen is fogtam velük rendszeresen. Csak a pelletes vonalnak hála, meg vigyél magaddal a partra egy mini horgászboltot én is beszívtam rengeteg nagy nevű túl hype-olt szarral. -
vendingo
veterán
Vicc ami jelenleg a horgászatban folyik.
1000 fajta csali, aroma, etetőanyag. Vegyész végzettséggel keverik ki a parton a cuccost, hogy majd azzal fognak halat, mert a Döme is így csinálja. Elvernek a horgászboltban 10-15 ezret, amit beszórnak a vízbe, aztán csak szentségelnek, amikor 5 méterrel odébb a 169 forintos tescos kukoricával több halat fogok.
Én elvből nem veszek etetőanyagot, se spéci csalit. Max pelletet vagyok hajlandó venni, abból is a legolcsóbb kilós kiszerelést. Azt magamnak ízesítem a csalizáshoz, a maradékkal meg etetek.
A különböző spéci szerelékeken is csak röhögök. Mire összeállítják az egyik botot én addigra már halat fogok az egyszerű szerelékemmel.
Lehet csak én gondolkodok így?
-
tepenzed
őstag
válasz
joe979
üzenetére
ezek az aromák egyébként tényleg ennyire fogósak vagy csak marketing?
illetve még annyit segítsetek kérlek, hogy ez a cikk alpaján csináltam a szereléket, viszont nekem ilyen kosaram van most:link
Ezt a forgót kiszedhetem a kosárból és simán áthúzhatom a zsinort? Mert a cikk alapján abban a kosárban nincs ilyen, csak simán áthúzza és a gyorskapocs gyöngyben rögzíti, így csúszós a kosár. A kosár feletti résznél nem is kell sehova csomó? -
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Inkább snecizzen az ilyen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
joe979
senior tag
Majdnem lerúgtam a monitort a helyéről , beleolvastam a haldorádós új cikkiri cikkbe ....
" Gyönyörű, igazi vad harcos. Ilyen halakért jöttem! " És a képen egy 30 dekás compó !
Mikor szoknak le az ilyen idióta kijelentésekről ??!! Tudom soha

-
thlaca
csendes tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nevis Red Star Feeder.
20as monofil van rajtuk.
Botok Nevis Altiva Carp 3,6 es 3,9 mindketto 130g. -
adrian360
őstag
Szerintem az a baj, hogy túl szorosra rángatod a kötést és nagy benne a feszültség, azért pattan el.
-
-
válasz
Steady74
üzenetére
Akkor jól emlékeztem,nagyon sajnálom.
De akkor ott vittek neked gondolom mást is?
Nekem már akkor elegem volt ebből a botból amikor kb másfél hónap után kettétörött a nyéltag. Anyaghibás volt. Angliában (ott is vettem) jóváhagyták és kaptam helyette egy másikat. De már mástól is hallottam, hogy eltörött a nyéltagja. Ha jól tudom, akkor az itthon vett sérült és kérdéses darabokat is Angliába viszik vissza, és ott döntik el, hogy gyári hibás-e vagy sem. Eltudom képzelni, hogy mennyit lehet rá várni. -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Nekem lovasították meg az akkori horgászcuccom, 1,5MFt ment ki a kéményen. Köztük volt egy alig fél éves a Z12 8db 3 részes topszettel... azóta sincs meg

Nekem sem az volt a legjobb rakóm, noha 3300 EUR körül vettem a teljes szettet. Triana Protarget Promatch és az Allround volt a két legjobb botom, utána meg a Milo Toledo carp 3001. Mostanit ízlelgetem de másra vágyom

-
tepenzed
őstag
srácok gyakorolgatom most egy régebbi monofil 28as zsinórommal a method szerelék készítést (egyébként fonott lesz rajta) és elkezdtem tesztelgetni az elkészült szereléket. Erős tépkedésre, húzogatásra már másodszorra szakad ki a hóhér csomóm a korum gyorskapocs gyöngyből, ez normális ha nagy erővel ezt csinálom vagy így ez nem bevethető
? -
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Ja. Fáradt voltam, minden nap hajnalban keltem, hajtottam a halakat.

-
-
válasz
vendingo
üzenetére
Értem, hogy mit mondasz.
Már beadtam a páromnak, hogy nyáron bizony megfogunk látogatni 1-2 patakot egyéb dolgokkal egybekötve. Én is veszek akkor majd ilyen mono-t patakra ha tényleg ennyire érzékenyek erre a dologra. Bár nem szeretek monofil-al pergetni.(#23745) Sage83 Igen, érdemes rájuk vigyázni. Mondjuk rezgőspiccek szinte csak a horgász hibájából törhetnek.
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem a szín számít. "Az áttetsző vízben is láthatatlan marad a víz alatt a zsinór, mert nagyon alacsony a fénytörési mutatója." Egy fonott soha nem fogja megtörni a fényt. Pl: hiába fehér egy vas cső meg a neoncső is, az egyik átengedi a fényt a másik pedig nem.
-
-
vendingo
veterán
Ha tiszta a víz, akkor simán lehet. Tegyél fel egy hosszú fluorocarbon előkét, aztán próbáld meg úgy is. UL pergetéshez felesleges a fonott, tiszta patakban meg egyenesen használhatatlan. A mostani river spin damilom is patakokhoz lett fejlesztve, alacsony a fénytötése. Tejfehér színű, a halak nem látják.
-
-
tepenzed
őstag
válasz
musli26
üzenetére
az időkép szerintem végtelenül pontatlan, én a met.hu-n szoktam településre leszűrni egy napppal előtte ott pontosan írja, hogy melyik időtartományban milyen szél, légnyomás, idő várható én ez alapján döntöm el, hogy megyek -e
És múltkor is tényleg full korrekt adatokat jósolt meg, megmondta, hogy 11 körül 27 fokot várhatok, az időkép meg 34-et mondott 
-
-
musli26
tag
Holnap tervezek menni horgászni.
Az idökép nem nagyon ir jó horgászatott.
Alacsony fogás.
Mennyire valós ez?
Szoktátok a horgászat dátumát idöjárás előrejelzéshez igazitani?(hideg,meleg front stb.)
Én egy homokbányába mennék.
Köszi -
Gabesz26
senior tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Azt tegnap lehagytam, h korábban beszéltem a keleti horgászboltos eladókkal, és azért nincs náluk Nevis method kosár, mert sok panaszt kaptak, h könnyen törik a műanyag része, ezért inkább az Eurostart tartják, ami szinte ugyanaz (jó hozzá a preston töltő). Mivel azonban tavaly volt, és végül nem vettem, azt már nem tudom, h L v. XL méretű-e az eurostar...
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Igen.
Sityupityu: Sajna a pisztrángok csak ritkán fordulnak elő, és csak 1-2 szakaszon, de azért van benne.
-
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
Nekem Nevis töltőm van a Nevis kosárhoz. Abba biztos nem megy bele a Carp Zoom kosár, pedig én is azt hittem. A te töltőddel akár működhet is, nem nagy a különbség.
Visszaálltam én is ezekre a kosarakra, a Haldorádós method kosarat használtam egy darabig, azt a Deáky féle új kosarukat. Rengetegszer beleakadt a horog a kosárba, a két oldalon végigfutó bordákba. Inkább vesződök a töltővel, de ezeknél a lapos kosaraknál lehet süllyedő csalit is használni, nem akad el a horog a bordákba. Meguntam a múltkor a keszegek zaklatását, a method kosárhoz bojlit tettem föl. Süllyedőt. Bevált a terv, pontyot fogtam.
Szerk: Vendingo sporttárs, Soproni vagy..? -
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem emlékszek ilyen kérdésre, lehet átsiklottam felette. Ikva patakról van szó.
-
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nagyon élveztem. Dorado magic-et használtam 1.8cm. 00 villantóval is fogtam párat. Salmo tiny-re, hornetre rá se bagóztak. Holnap teszek egy próbát nagyobb csalikkal is, hogy szelektáljam a halakat, mert bőven vannak kiló körüli domik is. A városi szakaszon akad pisztráng is, azokra is rá próbálok, ha lesz időm. Találtam egy jó szakaszt a patakon, ahol az átlag 1-2 méteres szélesség 5-7 méterre nő, ami elég jó mélységgel társul. Itt bújtak meg a nagyobbacska halak.
-
csƵ
addikt
Valaki világosítson már fel az orsók specifikációján feltüntetett fékerővel kapcsolatban.
Mire elég a 2,5 kg és mire az 5 kg? Szégyen vagy nem, de számomra ez még egy szürke folt. -
-
tepenzed
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
"Nem tartalmaz ólmot, így a környezetünket is védjük a használatával!"
?

-
-
-
tepenzed
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
hát nekem ilyen töltőm van link, ehhez jó a preston és a nevis flat kosár is, ez a carpos nem tudom, viszont ahogy elnézem, ezen ólom sincs, így aztán okozhat bosszúságot a víz alatt
-
vendingo
veterán
Ma voltam patak pecán. Több halat fogtam pergetve 2 óra alatt mint 2 hónap alatt összesen. Jöttek a domik, minden dobásra kapás volt, de sajna nem lett meg mind. A lábam tuti nem lesz reumás, még most is fáj a csallán csípés.

-
gerii
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Külön-külön olcsóbbak, ilyet vettem

-
-
tepenzed
őstag
Nem láttatok Pesten valahol Nevis Method Flat Feeder 30G kosarat (link) ?
Sehol nem találtam, Walterland oldalán van de már régóta nincs készleten nekik se, most vettem egy Prestont 1000ft-ért, de ez így nem lesz jó

-
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Passz, de remélem igen.

-
Szeszkazán
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Hát igen normális vad vizen pecázik, nem valami agyon telepített tavon. Nem tudjátok lesz még videója?
Még az asszony is szereti nézni
-
Én is kedvelem egyébként ezt a Jankovich gyereket. A rokonszenves, és visszafogott szerény stílusa miatt is (ami nem kisebbíti az ügyességét és a tudását), másrészt pedig sok videója van amit szeretett folyómon, a Dunán forgatott.

-
válasz
Steady74
üzenetére
Hétvégén, pénteken leszek otthon, megnézem. Miért? Nem lopott!
Csak mert eszembe jutott, hogy anno a HD-n mintha valaki keresett volna egy eltulajdonított Browning-ot. 
Egyébként annyira nem vagyok elájulva a bottól. Ráadásul kézbe tudtam venni a Z14-et is, és hát attól sem estem hanyatt. Nem tudom, hogy volt-e már a kezedben, de szerintem a Z14 lógósabb mint a Z12. Vagy csak beképzeltem.
-
jansky1
senior tag
Az új Jankovich-féle videóban is horgászik a zig-riges szerelékkel, de nem mutatja be. Viszont említi, hogy egy korábbi filmjében már bemutatta. Tudjátok melyik az?
Itt is van, ha mást is érdekel. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

valamikor még egy köpet is belefér

De akkor ott vittek neked gondolom mást is?