Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
becsitibi
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
Hali!
Egyszer voltam ott horgászni,igaz hogy nem fogtam semmit,de tetszett a környezet,nekem a pilismaróti öbölbe van engedélyem,oda járok inkább,annak is a torkolati részére a kövezésre a falu felöli részén,a másik felén ahol a rév van ott mindig sokan vannak,hála istennek nem sokan ismerik a másik oldalt,mindig pergetek,megvárom mig lemegy a nap teljesen,álltalában akkorra szoktam kiérni,igy időzitek,5-7 cm-es nagy terelőlapkájú rapalákkal tolom ez nagyon eredményes:[link],mindig sikerül 1-2 süllőt fognom vele,de sajna csak a kissebbeket max 1 kg-ost,a nagyobb sose jön,pedig havonta 1x 2x kiszoktam menni,főleg teliholdkor.
-
becsitibi
senior tag
Grat a fogásokhoz,én tegnap délután és tegnap előtt reggel Pilisszentivánon voltam egy kis tavon pergetni,nagyon jó kis horgásztó,a két nap 9 db csukát fogtam,20-30-40 centiseket,a finomabb szerkómat vittem,nagyon élvezetes volt,csak egy kanállal dobáltam ami ez:[link] arany szinben,rohadt egy fogós kis dög ez,a nagy teste miatt és a könnyű súlya miatt lassú vontatásnál is nagyon hatásos.
-
becsitibi
senior tag
-
becsitibi
senior tag
5-ös 6-os 7-es körfogókkal,nagy kanálvillantókkal,minimum 12 centis wobblerekkel küldöm a vizet,23-as power pro fonottal,2.40-es shimano 50-100 grammos bottal,30-as spro orsóval.
Mostanában ritán megyek,lakáshitel közbeszól,a számitógép csinosítása is sok időt elvesz.Innen pestről nehéz eljutni bármelyik jó tóra ahol nagy csukák vannak,és engedik hogy pergessen az ember.
De ha egyszer lenne PH!-s horgászverseny,tuti ott lennék
-
becsitibi
senior tag
válasz albert8 #10538 üzenetére
Ma nem jött nagy ,volt egy lekövetés,de későn vettem észre,a villantó már kint volt a vízből,árnyék vetődött a vízre így nem láttam,csak egy hatalmas méter körüli burványt,az az 5-ös mepps aglia-ra jött ki,ha a 6-os blue fox super vibrax-ot használtam volna....
Barca:THX!Te pergetni??Itt a topicba nem laknak ilyen emberek,azok is csak ősszel
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10689 üzenetére
Van néhány csukám amit a salmo pike-al fogtam,íme:
Ez a dög:
1 éve fogtam a nagybivalyosi S 2-es tóból,de ezen a csukán kívűl fogtam még vagy százat,ha nem többet,csak hát a megadott kép túl nagy,ezért csak ezt az egyet engedi ide feltölteni,és most lusta vagyok átszerkeszteni......
Na jó egye fene,ez ugyan az a "bicskás":[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
-
becsitibi
senior tag
válasz albert8 #10696 üzenetére
a moddingot befejeztem,vettünk egy lakást hitelre,kellett a pénz,300-ért adtam el tokkal vonóval ezt:[link],most egy kis dell inspiron notebook van helyette,netezésre ez is elég,a pecába is visszaestem,nem tudok menni annyit,ez van
És hogy ne csak off legyen,a kedvenc képemet itt láthatjátok:
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
Holnap ha jó idő lesz,akkor kinézek a Slötyi tóra,de szerintem az idén utoljára,vészesen jön az uborka szezon,a pergető műcsalijaim most hiányosak,nincs Mepps Musky Killer mert a legutóbbi pecánál beszakadt,a 3-as Syclops is oda lett ,ráadásul ezt itthon nehéz beszerezni,fluor színű az van,de a syclopsnak pont az a lényege hogy sok oldalról veri vissza a fényt,amit csak a fényes színűek tudnak...a 23-as Power Pro fonottam is eléggé kopott,ki van szálasodva rendesen,na de majd holnap bevetek minden trükköt,remélem képekkel jövök
-
becsitibi
senior tag
Szép jó estét!
Tavi,lefenekezett csukázós úszós konfignál milyen ólmot ajánlotok?Csepp,szivar,kanál,vagy esetleg tirolifa,az utóbbit talán könnyebben viszi a csuka a felépítése miatt,nem?Finomítani akarom cuccaimat a végletekig,itt legfőképp az ellenállásra gondolok,tömzsi úszó helyett inkább enyhén tömzsi,hosszúkás úszót használok,drótelőke helyett,kézzel gyártott harapás biztos hard mono zsinórral oldom meg.Gubangátlónak,és távtartónak EZT használom,az idén alkalmaztam először,nekem nagyon bevált.
-
becsitibi
senior tag
Üdv Srácok,ha valaki itt járna Pesten,akkor nézzen el a maxxon-ba,már csak a rapalákért is érdemes bemenni,majdnem mindegyik 1750-1990 ft-ba kerül,kivéve az SSR és SR tipusok,a végkiárusítás 31,-ig tart.
-
becsitibi
senior tag
Ha valaki tudna ABU HI-LO wobblert,azt bombázzon priváttal,3000 ft-ot adok érte!2 részesek előnyben!
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10814 üzenetére
Ha már csuka:
Kicsit untam itthon a banánt,ezért bütyköltem egy jó pár kézzel gyártott előkét:
A megfelelő eszközökike Wire fémelőke,roppanó cső,kis méretű fogókapocs,kézzel gyártott karabiner:
Levágtam ollóval a megfelelő méretet,25-30 cm bőven elég:
Átfűztem először a roppanócsövön a fémelőkét,majd a forgókapcsot:
Majd a fémelőke végét belefűztem a roppanócsőbe,így kaptam egy fület:
A roppanócsövet kombinált fogóval vadul összenyomtam:
Ugyan ezeket a mozdulatokat a karabinernél is elvégeztem,és ez lett belőle:
És egy tucattal csináltam,de nem csak fémelőkéből,hanem hard-mono zsinórból is:
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10816 üzenetére
Mindig ezekkel próbálkozok,csak egyszer jönne már egy olyan DÖG ami széthúzza valamelyik roppantásnál,mert akárhányszor beakadok egy akadóba,mindig valahol a középen szakad el a fémelőke ami 12 kg-ot bír,a 23-as fonott sose szakad a csomózásnál.
Bár hiányzik egy Musky killer,de hamarosan pótolom....3000 Ft
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10818 üzenetére
Irigyelem,gondolom owner horog van a műcsalin,az pedig nagyon jó minőségű,azt mégis meggörbült??
Most nálunk,ahova szoktam járni ott 4 hete jég van,igaz hogy a Duna itt folyik mellettünk,de annyira utálok folyó vízen horgászni hogy azt nehezen lehet elképzelni.Nagyon be vagyok már sózva,remélem azért a tilalom előtt még kiolvadKedvenc támolygóim,bár hiányosak,de pótolom ezeket is:
Kell még egy 60 grammos abu toby,ami már elérhető kis hazánkban,mert eddig nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10820 üzenetére
Az idén én is nagyobb hangsúlyt fektetek a gumihalazásra,csak én nem érzem az egész dolgot,egész életembe csak pergettem,de a gumihalazást sose tudtam jól csinálni,egyszerűen nem láttam benne lehetőséget,voltak gumihalaim,horgászni is horgásztam velük,de a tizedik dobás után mindig elakadtam,nem is tudom hogy vezessem a gumit hogy jó legyen,sose fogtam velük,de mostanában mindenki csak azzal dobál,és eredményesen,van egy Trabucco spincraft 270 cm 12-40gr-os botom hozzá,ez egy lágy pergetőbot,nem nagyon szeretem mert egy 2-3 kilós csuka már arra megy amerre akar,tehát a fene tudja....
-
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10860 üzenetére
Bizony nagy a csend,nem véletlenül,minden tó be van fagyva,én most gyűjtögetem a klasszikus villantókat körforgókat wobblereket.Most összeállítok egy nehéz csukázó úszós felszerelést is,a bot egy nevis legacy power pilk 2,85m 100-180gr,az orsót még nem tudom,az biztos hogy nyeletőfékes lesz,50-es méretű okuma longbow,vagy egy spro freeliner xr lcs,a kettő között vacilálok még,amikor az okumát a kezembe fogtam,sugárzott róla az elnyűhetetlenség,a spro-ról meg a kifinomultság,majd meglátom....ja,és az elmaradhatatlan power pro 36-os fonott.
Ez a cucc egy tuskós,akadós,víz alámosott helyről kiszedi 10+ csukákat,már alig várom hogy megvegyek mindent....
-
becsitibi
senior tag
válasz FatalEror #10894 üzenetére
Az én szakmámba akkor szeret egy szakács főzni,amikor megvan a megfelelő mennyiségű idő az adott táplálék elkészítésére,ha nincs meg,azt fasszopásnak híjuk,finomabban beúszásnak,ilyenkor a pörgésnél gyorsabban kell dolgoznunk,túl feszítve,a 13 órából néha 7-et 8-at,az nagyon sok ám,több 100 kaját ki tud termelni egy konyha annyi idő alatt,ha van egy étteremnek pizzája,ez csak hatványozódik,és amit elhasználunk,azt utána,vagy közbe vissza is kéne tölteni /pályatöltés/,különben nem lesz miből adni a falni valót.
De amúgy imádom,csak ne szopnánk be állandóan....
-
becsitibi
senior tag
válasz FatalEror #10898 üzenetére
Vannak azért lightosabb napok is,mert a halak se esznek állandóan ,a csukának is megvan a táplálékszerző napszaka,nyáron reggel 7,30-8,45-ig,aztán egy nagy kuss,és dél-fél 1 körül megint zabál,aztán kuss,és már csak 18-19,30-ig fogható JÓL,persze vannak kivételek,de ez nekem nagyon bevált.
-
becsitibi
senior tag
válasz jozsi252 #10903 üzenetére
Úgy hogy megnézed egy másik orsótípusnak a méretét ha nem találod a neten a sajátodét,ez szabvány.
Ja és fonottnál alább ne adjad,és ahogy az előttem szóló írja,teli rakjad azzal a 60-al.
Ez egy 80-as orsó,erre 60-as zsinórból 115 méter fér:[link],úgyhogy ha veszel 150-et még marad is előkét kötni.
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #10921 üzenetére
Hát igazából nem is tudom,talán szeretném magam bebiztosítani,eddig még sose fogtam pergetve harcsát,olyan mint a cotton,jobb ha van,mikor kéne,mintha nincs,mikor kellene. ,egyébként a 50-60-70 grammos wobblerekhez kell,meg néhány 30-35gr-os kanálhoz,persze pergetek 10-15 grammos kanalakkal is,de inkább nagyobb műcsalikkal.Van egy trabucco 2,70-es 12-40grammos pergető botom is,na azzal veszélyes egy 6-os körforgót tekerni,olyan kb mint 1 kilós csukát fárasztani
-
becsitibi
senior tag
válasz jozsi252 #10924 üzenetére
Az már túl hosszú,meg nekem pergetni kell,volt már a kezembe az a bot,nagyon dúúrva.
Fatalerror:azta ,nem gyenge pergetőbot,a múltkor elmentem megnézni,a kezembe vettem,mintha 2,40 méterrel megtoldották volna a karom,mondom nekem ez kell....nem volt nálam annyi pénz,remélem hétfőig meglesz.
Illetve elkészült az ATOMCSUKÁZÓ lefenekezett úszós cuccos,hozzávalók:
-Nevis Legacy Power Pilk 2,85m 100-180gr
A szerelék viszonylag egyszerű,30 grammos csúszó úszó,L alakú távtartó amibe a főzsinór fut,kevlar sodronnyal erősített fémszálas harapás biztos előke,50 grammos tirolifa.
A képekért sorry,iszonyat szar telefonnal csinálni:
-
becsitibi
senior tag
igyekszem sráccok,ahogy kiolvad egyből lebetegszek véletlenül,aztán megyek veszek élőhalat,valami nagyobbacskákat és adok nekik
-
becsitibi
senior tag
-
becsitibi
senior tag
-
becsitibi
senior tag
Hú basszus,az nem semmi,hány százezer,esetleg milliós tétel?Simán felb@asztam volna az ereimet
Ja,és +1.
Recon666:én nem azt kívánom hogy görbüljön,hanem hogy törjön,akkorát akasszál
Na megvettem a penn trq surf 2,40 12-20lbs botot,sokkal gerincesebb mint a shimano forcemaster 2,40 50-100 gr-os botom pedig az se volt kispályás,egyetlen dolog ami zavar,az a bot vége,a nyele,indokolatlanul hosszú,pergetéshez nem túl kényelmes nagy vastag ruhába,most veszek hozzá egy penn sargus 40 orsót,meg power pro 0,28 19kg zsineget,aztán az idényre befejeztem a vásárlást,ezt a pergető cuccot ha Isten is úgy akarja sokszor látjátok majd a topikba sok-sok pilisszentiváni csukával.
Képeket most nem töltök fel,majd ha vettem a fényképezőmbe akksit,mert telefonom übergagyi képet csinál.
-
becsitibi
senior tag
válasz Steady74 #10976 üzenetére
Egyértelmű hogy a környezetedből valaki kifigyelte.Gondolom ekkora érték ellopásakor értesítetted a yardot,akik ujjlenyomat mintákat vettek.Reméljük priuszosok az elkövetők.Azt megkérdezhetem hogy merre felé laksz pontosan,van néhány horgászboltos ismerősöm:Profiblinker,,,,Kiscelli horgászbolt,,,,Keletihorgászbolt,,,Walterland,bár ezek a boltok használt cuccokkal nem foglalkoznak,de ki tudja.
-
becsitibi
senior tag
Jó estét!
Azt tudja valaki hogy milyen pellettel horgásznak harcsára az Ebro-n?És lehet itthon kapni?
-
becsitibi
senior tag
Köszi sráccok!!
Csak azért kérdeztem mert egy párszor lehet kipróbálom,pusztán kíváncsiságból,néztem a PVTV-n a world classic catfish műsort,pont az ebro-n harcsáztak a partról bevontatással 3-400 méterre fenekezővel pellettel,de szinte mindenki azzal próbálkozott,10-80kg-os példányokat szedtek ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest