Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz CaNNa3IS #20699 üzenetére
és abból melyiket?
szakállasat vagy nélkülit érdemes egyébként?[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz FireFox1996 #20696 üzenetére
Horogból milyet érdemes?
Van arra valami adat vagy táblázat, hogy mekkora wobbler(vagy más műcsali) mérethez mekkora horog dukál?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
FireFox1996
őstag
válasz -conrad- #20675 üzenetére
én is rendeltem már ebay-en kínából/uk-ból stb., ahogy írtad, kb 2000 ft-ból 10 db csomag wobler különböző színekkel. Jók a woblerek, de a horgokat le kell cserélni azonnal, mert azok semmit nem bírnak, maga a wobler test tökéletes, a moszága is jó
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
-conrad-
addikt
válasz Zola007 #20682 üzenetére
Ahol én dobálok ott a nagy mohos hátú domik is csak a mini csalira mennek rá: [link]
Ráadásul ez egy az ezer dobásból, mert inkább csak wobblerrel lehet becsapni őket. Azt is akkor, ha sikerül leúsztatni valami felszíni wobblert ilyen 15-20 métereket, akkor lehet megfogni, nagyon trükkös, na erre vettem ezeket a wobikat. -
zolynet
veterán
Havonta 1x megnézem a bónuszbrigád leveleit, mit találok:
4.000 Ft helyett 1.990 Ft: Két fős horgászjegy a Préri Horgásztónál
Lehet egyet behúzok.Life is too short to stay stock!
-
Zola007
veterán
válasz szuszinho #20683 üzenetére
engem a fonott érdekelne
abból mennyit vettél és milyen vastagot?rendelnék én is egy tekercs sárgát, mert erre a szezonra gyakorolni nem biztos, hogy érdemes 5000 Ft-os zsinórra beruháznom.
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz szuszinho #20678 üzenetére
Egy tényleges szakítószilárdságot tudnál mérni?
(#20679) -conrad-: ezek milyen cukik lehet én is rendelek párat csak játszósnak
[ Szerkesztve ]
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz -conrad- #20679 üzenetére
Már emlékszem. Nem tudom miért nem rendeltem mert ezt a fajta UL-t ennyiért bevállalom.
Nagyobb méretet nem mernék mert nem tudod hogy van belül vezetve a drót. Sok esetben nincs összekötve belül a hátsó horoggal.Fishingtime-on találtam olyan monot amit írtál és rendeltem 18-ast. Ingyen postáznak és szépkártyával is tudtam online fizetni. Ha valaki akar most érdemes. [link]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
Emu
őstag
Hétvégén mennék pecára, milyen kajával készüljek szerintetek a lehűlő vízben? Édes? Gyümölcsös? Fűszeres? Vagy lehet még halassal is próbálkozni? A célhal ponty lenne, illetve kellene fognom vasárnapra egy halászlényi keszeget, de azt megoldom
-
-conrad-
addikt
Pontosan ezt rendeltem: [link]
Canna3is lehet azért nem szereti, mert ő is elkérte a forrást, és azt mondta rendel. Nekem megjött a csomag időben, halat is adott, jól mozog, minőségi a horog is rajta, stb.#20678
Zsinórnál arra gondoltam, hogy pl. a fonott zsinórokat hamisítják, ami azt jelenti, hogy valami hulladék van a power pro-nak megjelölt hirdetés alatt sok esetben. -
musli26
tag
Szegeden van valamilyen NAGYOBB horgászbolt?
Orsókat szeretnék nézegetni(kézbe venni).
KösziDell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
-conrad-
addikt
válasz Zola007 #20672 üzenetére
Hát a fene tudja. Az alattam lévővel nem értek egyet, én rendeltem ebayről és a legjobb UL csalim, 2000 forintért itt volt a pakk, és van benne 10 wobbler
Írtam régebben róla, keress rá.
Persze bele lehet nyúlni kamu dolgokba is, de itt is a kínait árulják csak drágán. (fuji horogbeakasztó itt 650+pk, én meg rendeltem 1200-ért vagy mennyiért hat darabot kínából, full ugyanaz.)
Én most jigfejet akarok rendelni, mert 300 huf a 100 darab, nem mindegy azért...
Eddig ami pecacuccot rendeltem ebayről mindegyik bevált, persze ilyen zsinór orsó stb nem játszik, csak a tuti dolgok, pl. egy fogó ami 1000, a boltban meg 7000, vagy ezek a wobblerek, apróságok.
Free international shippinget kell választani és ingyen jön.#20673 Nem próbáltam még azt a fajtát.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Kínából érdemes venni ilyen 2-300 Ft-os wobblereket
Ér annyit mint a 600-800 Ft-os Goldstar és Nevis vagy pénzkidobás?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
borbas666
aktív tag
Hali.
Egy kérdésem lenne.
A tó ahová járok, kb. egy hónapja fertőtlenítésen esett át. A szer nevét sajnos nem tudom.
Azóta viszont a tó mintha teljesen halott lenne.... Egyszerűen nem lehet halat fogni, de még kapás se nagyon van....
Esetleg valaki tudja, hogy mennyi idő mire ez lecseng?[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
Ha valaki mostanság tervez orsó vásárlást, és a SPRO Team Feeder Special LCS 550M a kiszemelt, érdemes a Wychwood Solace big pit 55FS-et is megnézni. Itt most akciós, így már szerintem jobban megéri ezt választani (11 csapágy, ACS klipsz, 2 dob jár hozzá /csak ezek értéke 23 ezer.../)
-
-conrad-
addikt
Ha nem extrém nagy a sodrás illetve nem nagyon akadós a tereped akkor sztem elég az 5g, bár azért a 7g is elég UL bot.
Nekem a mitchellből egy 2000-es van, azt használom erre a botra is, meg a kicsit nagyobbra is. Süllőzni stb. Van egy Abu Garcia Orra S30-as, az masszívabb.
Azért gondolom, hogy elfér rajta a 2000-es is, mert ezek a súlyadatai: 1000 – 192g, 2000 - 219g, 4000 – 260g.
A Ryobi Zauber CF az pedig 1000,2000 – 280g, 3000 – 305g, 4000 – 315g.
Én használtam Ryobit is, nekem UL-re sokkal jobban bejön az enyém, mert precíz a fékje, könnyű, és tartós. Harmadik éve pergetek vele szervíz nélkül és még mindig olyan, mint amikor kibontottam, de komolyan. Nincs egy kis kotyogás sem, semmi. Ennél nekem a ryobi is lötyögősebbnek tűnt, főleg a használt.
Ráadásul olcsóbb is Feederezni max pickerre tenném fel, 2000-es orsóval nem fogsz rekordokat dobni, de amúgy azt gondolom a fék kibírná a terhelést. Ami a többi alkatrészt illeti, a pergetést bírja az a feedert is, nem abban fogod elkoptatni a csapágyakat.
CaNNa3IS:
A rockstar teljesen más blank, a felülete sem lakkozott mint a bluebirdnek, hanem keresztszálas mint pl. a savagear botok némelyike, ha így ismered. A spicc is karbon nem üveg, mint a bluebirdnél, más bot. Kicsit feszesebb, szebb a karakterisztikája de ugye 2x annyiba is kerül. Ár-érték arányban sztem a bluebird eléggé bestbuy, de most tudtam rá ennyit szánni így a jobbat hoztam el, ami nem annyival jobb mint amennyivel drágább.
Szerintem amúgy az egyik legjobb UL bot amit a kezemben fogtam, már csak a határait kell kitapasztalni. Elég óvatos vagyok ilyen téren, gyerekkorom óta vigyázok a dolgaimra, tegnap már voltam a szerelvényboltan PVC csőért.
(az a terv, hogy veszek egy 110-es vagy vastagabb csövet,méretre vágom (120 centi) majd ledugózom az egyik végét a másikra pedig megy a kupak, így bele tudok tenni 2 botot és nem fogom eltörni a spicceket, stb.)
Na szóval a terhelését csak óvatosan merem próbálgatni de úgy gondolom és a boltos srác tapasztalata szerint sem okoz gondot ha sügérpergetés közben belenyúl egy meglepi balin, süllő vagy csuka, ésszel beállított fékkel meg lehet fogni mindent vele.
UL-re 18as mono-t használok, ezt: link
Ha másikat fogok feltenni az ugyenez a márka lesz, max 16-ost veszek, nekem nagyon bejött. Érzésre sokkal kisebbet nyúlik mint a többi mono, és még egyetlen gubancot sem dobtam vele eddig, pedig horgászom szeles időben.
Dícsérik a közvetlen ismerőseim a nano-t, de sok rosszat hallok róla tágabb körben, nem érzem még, hogy kellene nekem, akkora távokat nem dobok UL pecán, hogy elvesszen a nyúlás miatt a finom piszkálás a csalin, vagy ne tudjak rendesen dropshotozni, főleg ezzel a monoval, ezért én nem vettem még nano-t, drága azért egy próba miatt megvenni. Akadós is a terep sokszor ahol pecázok (nád, hínár, stb) akkor meg kellene elé 1m fluoro, felesleges macera.[ Szerkesztve ]
-
-
gerii
addikt
válasz -conrad- #20649 üzenetére
Köszi az infókat, akkor lehet az 5g is elég lesz. Sajnos nem pesti vagyok, így lehet online rendelem majd. Orsó hozzá gondolom 1000-es kellene, hogy meglegyen az egyensúly? Azt a Mitchell-t néztem amit írtál, feederezni is jó lehet, vagy ott már füstölne? (kellene arra is egy orsó, de ha lehet inkább csak egyet vennék, pergetés előnyben)
[ Szerkesztve ]
-
ChrisG
tag
válasz dredbiro #20661 üzenetére
Én is spicc bottal kezdtem, aztán üvegbotokkal, 20-40 grammos Silstar teleszkópossal. Majd vettem egy, majd még egy match botot, aztán kaptam keresztapámtól két pontyozóbotot, mert fel kellett hagynia a pecával. Ez után egyenes volt az út a bojlis felszereléshez, abból is a 2,5 lbs botokig. Most van pár 3 lbs párosom, de most feederbottal horgászom, s ahhoz keresek egy pickert... Mikor, mire jut idő. Azt hiszem sok botom kezd lenni, de egyik sem csak porosodik örökké (Bár a feleségem máshogy látja!) és egyre inkább ficereg a hátsóm, hogy szerezzek egy pickert!
[ Szerkesztve ]
Nem kockulok, a kocka testi adottságaimtól messze áll, inkább gömbülök...
-
ChrisG
tag
válasz dredbiro #20659 üzenetére
Én ezért az izgalomért szeretnék pickert venni. Vágyom a finomszerelékes pecázást!
Bár, nemrég megtörtént velem, hogy ráemeltem egy füstölős kapásra, s a 15 lbs fonott horogelőkém pattant el, miután valami böhöm lehúzott 100 métert az orsóról a kézbevétel után! Ott is dobogott a szívem, de nem lehet összehasonlítani avval, mikor a match bot karikába hajlik Bud Spencernyi tenyeremben, s újjbegyeim közé szorítva, finomkodva terelek ki egy pár kilós pontyot a nádasból!
Ahogy avval sem, mikor egy szép, 30 centis csapót engedek vissza Balatonon, miután egy szép snecifilét leküldött a Hokév másik végén...[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
válasz Zoli bácsi #20655 üzenetére
Valamiért én is jobban szeretem az ilyesmi vizeket, mint a kockatavakat.
-
Zoli bácsi
őstag
Letelik lassan a szabadságom, párszor kimentem pecázni, sajnos dicsekvésre nincs sok okom..De nagyon jól szórakoztam! Hagytam a tavat a fenébe, két délután lementem a Rábára, és kétszer voltam a Rábcán. A Rábában alig volt víz, a lassan folydogáló vízbe bedobtam egy hagyományos fenekező szereléket, a szinte álló részbe egy könnyű feedert. Az álló vízben mozdítás sem volt, a "sodrásban" jöttek szépen a márnák, sajnos méretes alig lehetett, de nem méregettem, mindegyik ment vissza. Kb 10 percenként volt kapás, legtöbb márna 20-30cm közötti volt. Először láttam életemben magyar bucó-t, sógor fogta mellettem gilisztával. Rábcán a Királytói zsilipnél kárászinvázió volt, csalihal mérettől a közel kilósig jöttek. Ma a Rábca 0 km-nél horgásztam, szó szoros értelmében a Répce és Kisrába összefolyásában. Domolykó, bodorka, küsz, kárász, egy-egy géb..Márna nem jött, azt szerettem volna titkon fogni. Így is jó szórakozás volt, a mellettem ülő sporttársat elláttam csalihallal, valamiért a kézben tartott feederem 10-es horoggal, egy szem csemegekukoricával eredményesebbnek bizonyult apró halra, mint a sporttárs spiccbotja könnyű úszóval, csontival.
Mellékelt kép, ekkora volt a víz a Rábában! A kilátszó köveken állva nemrég elnyelt volna a víz! -
forras2
őstag
Szevasztok!
Sokan vagyunk olyanok, akik már egészen fiatal korban elkezdtük a horgászatot...
És gondolom nem mondok vele újat, de előfordult az is, hogy az miatt maradt el 1-1 lógatás, mert nem tudtunk az anyagi helyzet miatt valamit beszerezni. Ez miatt is döntöttem úgy, hogy az ifista horgászokat támogatom 1 kicsit, már amennyire engedi a pénztárcám
Ez most sem történt másképp, volt 1 lehetőség, és "akcióba" léptem -
-conrad-
addikt
Teljesen jó az a bot is, van készleten, néztem azt is. A célnak bőven megfelel az is, én azért választottam ezt a típust, mert a legaljáról akartam egy ilyen szuperultralájtot Nekem van efelett 0-4g-os csőspicces ul botom, meg erős 2-8g-os, ezért is akartam ilyet.
Egyik ismerősöm fanatikus sügeres, blogíró egyben, ő egy 2-10g-os bottal kergeti őket. Persze ő nem félti a botokat, ezzel is balinozik, igazi mindenes bot
Az 5g sztem annyira nem vészes, most akadós terepen voltam kinn a bottal és nem volt vészes, simán húztam ki belőle, szóval bírja azt a ráírt dobósúlyt. Én patakon és állóvízen fogom használni, oda sztem max nekem a 3g os fej lesz, mert nagyobbal fejnehezek a sügeres csalik. Ami nagyobb lesz rajta mint a dobósúly az a dropshot ólom, abból ilyen 8-10g-ot el fogok vele dobni, bírnia kell.Ha tudsz ugorj be a profiblinkerbe, suhogtasd meg. Mondd, hogy a rockstaros gyerek küldött
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Megértük: [link]
-
Zola007
veterán
válasz dredbiro #20643 üzenetére
Gratula!
Eme szép fogás alkalmából ajándékozd meg magad egy pontymatraccalMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-conrad-
addikt
válasz CaNNa3IS #20629 üzenetére
Hali,
végülis a favorite rockstar lett, ma ki is mentem kirpóbálni. Nem volt az igazi, mert nem ettek a sügerek de azért lett egy botavató hal
Összesen kb. 10 sügeret fogtam meg egy szép csukát. (a csukát nem ezzel a bottal)Feszesebb mint a bluebird, én dropshotozni és szeretnék vele így ezt választottam.
-
ChrisG
tag
válasz ChrisG #20638 üzenetére
Sajnos már nem engedi szerkeszteni.
Van még egy, ami túl olcsónak tűnik, de ígéretesnek is:
Nevis Force picker
Valamint még egy drágább fajta, de max többet adok ki:
DAM BackboneNem kockulok, a kocka testi adottságaimtól messze áll, inkább gömbülök...
-
ChrisG
tag
Sziasztok!
Atyaég, mennyi új bejegyzés született, mióta itt jártam! (közben megházasodtam, megjártam az Uzsoki kórházat, lefolyt pár m3 a Dunán)Szeretném a tanácsotokat kérni, elszántam magam, hogy pickerbotot vásároljak. Nagy a dilemmám, mert mintha mostanában nem lenne annyi féle a boltokban, mint tavaly, de lehet rosszul érzem... Találtam pár ígéretesnek tűnő darabot, de kézben még csak a Patriot volt. Van más picker, amit ajánlanátok, vagy ismeritek valamelyiket az alábbiak közül esetleg?
Amit eddig kikötöttem a keresésnél:
- 2,7-3 m közötti hossz és 40-50 gramm dobósúly,
- max 10.000 Ft-ban gondolkozom,
- lehetőség szerint ne kompozit anyaga legyen.Az orsó, mellyel egyelőre párost alkotna, egy Shakespeare President XT 40 FD. 315 gramm a súlya, s a match dobon lévő 18-as zsinórral használnám.
Ahol pecáznék vele, az Velence, Balaton (mólók, mellette süllőzve egy Hokév Duna - NEPTUN MPO-X 201 párossal), valamint csatornák, RSD.
Amiket eddig találtam:
Nevis Ryder
Manta Smart
Nevis Patriot - ez már picit drágább, de láttam boltban olcsóbban, na meg a Ponytshow-n is számítok akcióra
Energo Sensitec picker
Kamasaki AlfaKősőbb majd a finomabb pickereket is kipróbálnám, de még szoknom kell a finomkodást.
Köszönöm!
-
csƵ
addikt
Mikor pecáztatok utoljára kenyérrel? Én legutóbb vagy 15 éve. Ha holnap jó idő lesz, akkor kipróbálom újra pelletstopperre fűzve a kenyérhéjat.
-
Zoli bácsi
őstag
Szemüveg nélkül sokkal könnyebb a sárga zsinórt kötni! Épp a múltkor gondoltam rá, ezután csak sárgát veszek...
-
Zola007
veterán
válasz Jofi81 #20625 üzenetére
Akkor elhet, hogy kipróbálom.
színben milyen fonottat érdemes egyébként?
van ahol azt írják számít, van ahol nem.
Vagy az úgy jó, ha mondjuk láthatóság miatt piros / sárga és felteszek a végére egy 50 centis szürke fonottat?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Berkley Fireline milyen?
-
Zola007
veterán
válasz -conrad- #20621 üzenetére
nekem most éppen Spiderwire Red-et ajánlottak
na így legyen okos az ember.
Sufix Gyro nagyon sz.r kezdésnek?
most 2300-ért akciózzák helyben a 100 métertMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-conrad-
addikt
válasz CaNNa3IS #20618 üzenetére
Hi,
én a bluebird-öt próbáltam 2-10g-ban, nagyon érzékeny pálca viszont van benne erő, ezzel dobál sügérre az egyik félprofi ismerősöm, de ha balinnak kell odadobni akkor sem ijed meg tőle. Ez igazi mindenes light pálca nyáron. Mikor nincs vízinövény, télen-tavasszal akkor a savagear parabellummal pecázik.
Nekem ennél a dobósúlynál kisebb kell, a 0,5-5g-os bottal szemezek, de lehet a rockstar 0,8-5g lesz belőle. Ha minden igaz holnap megveszem valamelyiket, kézben már voltak, nagyon meggyőző mindegyik.
A mitchell orsót azért mondtam, mert bestbuy a kategóriájában, súlyban sokkal jobb mint a ryobi, nekem nagyon bejött, bár először én is ryobit néztem. Egy 2000-es van, az is könnyebb mint a ryobi 1000-ese, a mitchell 1000-es meg mégjobb UL-re.Zsinór:
Monofilban lehet kapni elég sprőd fajtákat is, nekem nagyon bejött a berkley féle, az sokkal kisebbet nyúlik mint a többi, ezzel pergetek (UL).
Nanofiltól elijesztettek, a fonott zsinórból pedig tényleg igaz, hogy minőségit kell venni. Vettem spiderwire-t, kalap kaki volt, pedig nem volt azért legolcsóv "nevis" kategória. Vettem power pro-t az nagyon bevált, tökéletes. A 8braid-et is néztem de egyik ismerősöm azt mondta neki nagyon nem jött be, mutatott képet is, hogy megtekeredett, tönkrement fél szezon alatt pedig minőségi cuccai vannak, így nem mertem megvenni, maradt a powerpro.[ Szerkesztve ]
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz forras2 #20619 üzenetére
Pergetéshez sose rakok drótelőkét. inkább egy vastag fluoro carbont.
Fonottból az olcsó 3-4k nem igazán jó. hangos szarul csúszik hamar kopik ha színes és rojtozódik ezáltal rövid időn belül vastagabb lesz mint az adott érték.
Nekem a daiwa 8 braid ami jo lett.
Szóval egy olcsó monofillal lehet jobban jársz bár nem fogod érezni rendesen a csali mozgását és a finom kapásokat.Jó alternativa a nanofil csak érzékeny az oldalirányú sérülésekre pl egy nádasba bekúrod és rántással ki akarod szedni akkor nagy az esély hogy szakad azonnal.
De ez csak az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Utóbbi időben elég sok szó van a pergetésről, és hát kedvet kaptam hozzá
Így úgy döntöttem, szerzek be 1 pergető felszerelést is... Nem biztos, hogy szeretni is fogom a módszert, így sokat nem szeretnék rászánni...
Néztem ki 1 botot, mi róla a véleményetek?
Ezt az orsót néztem ki mellé.
Ajánlott a fonott zsinór, vagy elég a monofil, drótelőkével? -
CaNNa3IS
senior tag
válasz FireFox1996 #20617 üzenetére
Most inkább patak, csatorna,ér amire gondoltam. Csónak most régóta nem volt.
Inkább méretre gondoltam.Van egy 2,10 5-20 wizard dropshot meg egy daiwa exceler 198cm 2-10 de valahoyg nagyok ha pl csak lógatni akarok egy kis híd mellett.
-conrad- : kösz megnézem ezt a Favorite -ot
orsóban inkább a ryobi ami bejött. 1000-es van egy applause ami megfelel UL-re a 40-es arcticat gondoltam lecserélniWOW ez a favorite nagyon komoly Kár volt megnéznem. Neked milyen van ?
[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
válasz CaNNa3IS #20615 üzenetére
te csónakról, én meg partról pecázok, így nem azonos az igényünk. De ha csak süherezel vele, akkor 2/5gr-tól 15-20gr-ig jó. Általában 15-40 gr botot használok, nincs élvezet sügérezni (20-22cm-sek). Az RSD (csepeli oldal) rengeteg a 20cm körüli sügér., főleg ha a hínár előtt horgászol.
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
-conrad-
addikt
válasz CaNNa3IS #20615 üzenetére
UL-re kell az orsó?
Nézd meg a mitchell mag premier 1000-et.
Illetve nem engem kérdeztél de kedvenc halam a sügér és 80%-ban rájuk pecázom, ezért én tűspicces botot ajánlanék. Nézd meg őket, nem rosszak. (nálam most a Favorite a favorit, nagyon jó botjaik vannak, nemhiába, hiszen ukrán márka.. némileg többet pergetnek mint mi) -
CaNNa3IS
senior tag
válasz FireFox1996 #20613 üzenetére
Sügerezni milyen boto használsz?
Gondolkodok valami rövid pálcán. 150 körülin.Más:
Érdemes egy sima arcticát lecserélni egy zauberre ?
-
musli26
tag
Milyen leszúró nyelet vegyek?
(Hosszúság,fajta)
Ami kibír akár 2db botot is.
Ehhezevis Feeder bottartó fej /fésűs/
[link]Köszi
[ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
Zola007
veterán
Nem akarom megvenni, de láttam ma egy EnergoTeam Proteus 240cm 20-40g botot 2.300 Ft-ért.
Mit tudhat ez ennyiértMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
csƵ
addikt
Nagyon nagy baj van!
Eluralkodott rajtam a "kell egy pergetőbot" érzés. -
mephi666
nagyúr
ja igen keleten meg más a horgászetika
#20606: lehet kint könnyebben jutsz rpg-hez, mint horgászfelszereléshez sógor mesélte, hogy anno kb 30 éve katona volt és kitették őket valami erdőbe... ott orosz katonákkal sefteltek pálinkát lőszerre (ládaszámra), mert ők csak pár tárat kaptak, oroszoknak meg volt mázsaszámra... balhé is volt, amikor az oroszok valamelyik erdőben gépfegyverrel lőttek vadat
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
nem tudom, hogy előkerült-e már ez a videó tegnap keresgéltem, hátha találok kezdőknek való anyagot, amiből tanulhatunk és akkor bukkantam erre a gyöngyszemre
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest