Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ibituba
aktív tag
megoldva
-
Ibituba
aktív tag
Ezen a térképen szereplő jegyárusító helyeken is lehet kapni 3napos balatoni jegyet? [link]Mert nem szívesen adnám meg a bankkártyám adatait online jegyváltáskor...
-
joe979
aktív tag
válasz Steady74 #23996 üzenetére
Az esély megvan rá, hogy lefosztják a készleteket. Nézelődtem , de nem találtam semmi olyat, ami kellene onnét. Ami fontos lenne az egyértelműen nincs nála.Dunai gettó pecára kell gyorsan száradó klasszikus merítő, mert ami van az akkora szégyen oda is, hogy csak na Sebaj, intézzem máshonnan
Szissz
-
miska17
tag
Üdv !
Fox Eos 10000 orsóról tapasztalata van-é valakinek ?; csigatengelyes dobemelésű lehet ?nem sok valós infót találok róla....
-
golyós
addikt
Szákot kiszárítom az erkélyen aztán szatyorban berakom a tárolóba.A bottartó meg nem koszos-büdös, bent van a lakásban a sarokban a szekrény mellett.A kajás és szerelékes doboz meg az előszobában a gardróbban.Nincs szaga.
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Gabesz26
senior tag
Használ valaki vízhatlan, szagzáró száktartót? A Daiwa Aquadry-t néztem ki (a holnapi - 15%-al), van esetleg valakinek vele tapasztalat?
-
Zoli bácsi
őstag
Én is belefutottam a neten akcióba, Carp Zoom picker botjai akciósak a hónapban: [link]
Van még pár akciós cucc, ha jól látom havonta változik a kínálat. Márciusban majdnem vettem egy Tiger Zoom pickert a Győri üzletbe, de hezitáltam a drágább boton, aztán semmit nem vettem. Ennyiért lehet rendelek...Lion-t. -
miska17
tag
Vasárnapi Walterland akció 15 % ;[link]
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz sityupityu #23979 üzenetére
Szerintem bírná. Szedtem már ki nagy halakat vele: 14kg ponty, 13kg Tok, hasba, illetve farokúszóba akadva. A rossz akadással simán olyan, mintha 20+ kilósak lettek volna. Pergetős csoportban is többen használnak, illetve ajánlottak 40-es zaubert nagyhalazni.
Más:
Használt már valaki csuka formájú wobblert? Ha igen, akkor van valami tapasztalat vele?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
veterán
-
vendingo
veterán
válasz sityupityu #23977 üzenetére
Nem kapitális 70-80 kilós harcsákhoz kellene. Ahol horgászok, ott 35 kg az abszolút tó rekord.
Szerint a 40-es zaubernek simán bírnia kell egy 10-30 kiló közötti harcsát. Ha nagyobb jön, akkor így jártam, aztán veszek egy nagyobb orsót.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
veterán
Én egyet értek veled. A 20-as zauber (blue arc stb) valóban nem könnyű orsó a méretéhez képest, ez a teljesen fémháznak és szerkezetnek tudható be. Viszont súly ide vagy oda, nekem is baromi jól kiegyensúlyozott az ul botom vele. Ezért nem is érdekel a súlya, mivel egy könnyebb orsóval már nem ilyen lenne.
vendingo Bármilyen jól sikerült szerkezet is kívül-belül a Zauber (én is nagyon szeretem), viszont szerintem harcsázáshoz nem elég erős. De ez csak az én véleményem.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
tween
őstag
Nekem a 40-es Twinpower van egy 2.70-es 10-30-as boton. Összhangban tökéletes, pedig ugye 40-es nem indokolt rá.
-
vendingo
veterán
Sajnos nincs lehetőség a próbára.
Az UL botra súlyban tökéletes az 1000-es orsó, csuklóból lehet dobálni. A 10-40-hez passzol a 40-es orsó, de ez egy nehéz öreg bot, ezért is újítottam az 5-21-est.
Majd tesztelem élesben az új botot a nagy orsóval, aztán döntök, hogy mi legyen.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
gerii
addikt
-
vendingo
veterán
Mindenki mást mond
Igazából a jelenlegi 1000-es orsó "elmegy" kategória az UL botra. Annyira nem vészes, csak szeret összeakadni rajt a zsinór, ha nem figyelek.Az 5-21g-os botra kicsit nagyollom a 40-es orsót, de kibírható. Harcsázni 40-nél nagyobb orsó nem hiszem, hogy kéne mert a nagyobb orsóknál elég nagy a súlytöbblet, ami egy éjszakás pecánál fárasztó lehet.
Lehet 2500-3000-es orsó lesz a befutó.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
gerii
addikt
válasz vendingo #23969 üzenetére
2-10-es bothoz nekem 20-as Zauber van, azzal tökéleteshez közeli a súlypont.
E mellé majd veszek egy 40-est, amivel én is harcsázni (is) akarok majd.
Szóval UL-re 20-as, többire 40-est tervezem. A 30-as méret így nem igazán éri meg.
1000-es Zauber baromi kicsi, könnyű, ahhoz max 80g tömegű rövid bot való, ahogy összehasonlítottam a boltban. -
vendingo
veterán
Továbbgondoltam a pergetőorsó vételt.
Van 3 pergetőbot: 0-7g - 5-21g - 10-40g.
Az UL boton egy 1000-es orsót használok, ami nem az igazi. Néha letapad, könnyen gubancolódik vele a zsinór (igazából mindegy, mert az UL halak nem nagyon tekerik a féket, pláne nem a patakban). A másik orsóm egy 40-es Zauber. Szerintetek ez az orsó nem "nagy" a másik 2 botomra?
Arra is gondoltam mint alternatíva, hogy veszek egy 2500-as, max 3000-es orsót és azt használom mindegyiken, vagy hagyok mindent a fenébe úgy ahogy jelenleg van.Esetleg ez a 40-es zauber orsó jó lehet nagyvadra nagy csalival, pl. harcsázni egy 30-100-as bottal?
Szeretném elkerülni, hogy minden botomon külön orsó legyen, mert nem jövök ki gazdaságosan.
-
tepenzed
őstag
erjesztett kukoricát ilyen időben is lehet "nevelni" vagy ez csak melegben kivitelezhető normálisan, ha kirakom a napra ?
-
veterán
-
vendingo
veterán
Ezek tetszenek nagyon, bár a DAM kicsit nehéz. 300g a plafon.
-
csƵ
addikt
válasz vendingo #23955 üzenetére
Daiwa Exceler 2506HA-t vettem. Pickerre, feederre, pergetni. Nagyon jónak tűnik egy peca után. A bolt meg kiváló. Csütörtökön délelőtt rendeltem és péntek délután nálam volt.
-
vendingo
veterán
Köszi az ajánlásokat. Van valakinek tapasztalata a mag pro r szériával?
-
veterán
-
vendingo
veterán
Lassan érik egy 30-as pergető orsó vétele. Ki mit ajánlana? Keret:~30k. Nevis és hasonló átcimkézett fosok nem érdekelnek. Jelenleg a zauber a befutó, eddig bevált, de érdekelne a ti ajánlásotok is.
-
joe979
aktív tag
válasz sityupityu #23939 üzenetére
Tetszett, hogy hirtelen ilyent vett Ha megfontoltam vásárol akkor Stella ?
Szissz
-
golyós
addikt
Miért baj az?
Arról nem tehetek, hogy valaki leragad az ezer éves módszereknél.
A hétvégén mellettem ükt az öreg fenekező nulla fogással míg én 30 halat vettem ki 10 óra alatt.Még meg is kérdezte, hogy nem idegesítő ennyi halat fogni?
Miért nulla halat nem idegesítő?
Megnézte a szereléketés nagyon nem értette,hogy method, meg feeder meg miért nincs kapásjelző.
Azért mert valaki leragadt 30 éve az nem az én hibám.
Nem fejlődik, nem tanul.
És igen ha 1 óra alatt 1sem jön akkor nem a hal a hibás telepített tavon hanem a horgász.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
adrian360
őstag
Minden hónapban van új Feedermánia rész a F&H-on
Ami jó a Jankovich Krisztián-os videókban, hogy ott konkrétan sose reklámoz márkát, hogy most ezzel horgászik meg azzal, néha néha van egy egy ajánlás pl feedergumira vagy horogra. Videókban néha látszik hogy mutatják hogy most éppen Manta feederekkel horgászik, és szinte csak shimano orsókkal, de azt se úgy tolja bele az arcodba, hogy ezek a világ legjobb cuccaik, csak szimplán ezzel horgászik ( régi videókban még ennyire se mutatták a bot márkákat - azok spro botok voltak - csak rengetegen kérdezik mindig hogy mivel tolja ).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
tepenzed
őstag
válasz Steady74 #23940 üzenetére
nekem az a bajom, hogy ugyanezek a cikkek kerülnek a sikeres sporthorgász magazinba is, annak is a háromnegyede reklám, hiába írják rá, hogy 100 oldal, ha minden harmadik egészoldalas reklám blokkból áll és a cikkek is teli vannak tolva a felszerelések nevével.
Hol lehet normális cikkeket olvasni?
-
csƵ
addikt
Aki 1 óra alatt 6 pontyot akar fogni.
-
veterán
-
bandi0000
nagyúr
nem tudom vót e már, de Tescoba 50% van az összes horgász cuccra, pár 100ft a horog, kosarak, etetőanyag 250ft a kilós, 3 kilós meg 650 stb
Xbox One: bandymnc
-
Jofi81
őstag
válasz Zoli bácsi #23933 üzenetére
Szerintem tökéletesen csináltad. Az a jó, ha erjedt, savanyú, nem kell hogy büdös legyen, mint valami döglött állat...
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz Zoli bácsi #23933 üzenetére
Mi csak kukoricat es buzat rakunk a vodorbe meg vizet ra es kesz, a milyenk eleg budos szokott lenni.
HATER
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Egy hete életemben először próbáltam erjesztett kukoricát készíteni. Vettem egy vödör kukoricát, tettem hozzá egy kiló búzát. Átmostam, majd diszperzites vödörben áztattam egy napig. Másnap tettem hozzá 10dkg sót, meg egy kaukázusi kefirt. Azóta napközben a napon tartom, 30-40 fokosra melegszik. Ha leveszem a vödör tetejét, látom hogy forr, de nincs habja ahogy a leírásban olvastam. Savanyú szaga van, ha megkeverem csípi a kezem. Amit a sporttársnál láttam, mielőtt én nekiálltam készíteni, az iszonyú büdös volt, az enyém ahhoz képest semmi, savanykás szaga van.
Elrontottam valamit, vagy még idő kell neki, esetleg jó ez már így..?[link] Ennek az utólsó bekezdése szerint próbáltam....
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Megint kint van egy haldós reklámcikk.
Ez a kedvenc mondatom belőle: "Alig egy órája horgásztam, és máris 6 pontynál tartottam…"
Biztos nagyon élvezetes volt. -
joe979
aktív tag
-
veterán
-
vendingo
veterán
válasz musli26 #23924 üzenetére
Fishingtime-ról szoktam rendelni a pergető cuccokat, de semmilyen ajándékot nem adnak.
csƵJa, ez a 3. pergetőbotom, de ősszel vennem kell harcsázni egy erősebbet is.
Ez a fireflex sorozat nagyon bevált. Olcsó, de nagyon jó.
-
vendingo
veterán
Ma megint rendeltem egy új pergetőbotot. Ismét a berkley fireflex-re esett a választás, de most 5-21g kivitelben. A rendeléshez hozzácsaptam még pár wobblert, meg villantót is.
Vettem egy nagy csuka formájú wobblert is, már rég ki akartam próbálni, hátha a területvédésre könnyebben rábírom őket, mint a zabálásra.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
veterán
-
tween
őstag
válasz sityupityu #23919 üzenetére
Rakó?
-
Janusz001
őstag
Forgókapcsot, gyors kapcsot, én palomar csomóval szoktam.
-
veterán
válasz Jofi81 #23917 üzenetére
Tegnap mi is lementünk egy pár órás lazulós pecára sötétedés előtt a haverommal. Három márnát fogtunk ketten (egyik sem volt méretes), két paduc, és pár kisebb karika illetve bagolykeszeg. Tehát tényleg tudtunk lazulni, nem kellett kapkodni. De jó volt kinn.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
tepenzed
őstag
most utánna olvastam, hogy a gyorskapocs gyöngybe (korum gyorskapocs gyöngy) a palomar és a grinner nevű csomó a lehető legjobb, valakinek van ezekkel kapcsolatban tapasztalata?
-
Jofi81
őstag
válasz sityupityu #23916 üzenetére
Köszi! Kulcson voltam.
-
veterán
-
Gézengúz
addikt
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz Zoli bácsi #23906 üzenetére
Mi is dupla hurkosat kötünk, és mi is általában a horognál szakadunk.
HATER
-
boken
senior tag
válasz tepenzed #23907 üzenetére
Itt fentről a második.
Biztonsági Clinch kötésTanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #23906 üzenetére
a dupla c-s megoldást hogy nevezik? csak, hogy rákeressek
-
Zoli bácsi
őstag
Én débe' ebédelni szoktam, nem csomókat kötök.....
Egyébként én is a dupla "C" hurkos megoldást kötöm, a többi ugyanúgy ahogy a képen van. 4-5 menetnél nem tekerek többet, valahol olvastam hogy nem jó sokat tekerni. És a lényeg a nedvesítés, megnyálazom meghúzás előtt.
Mikor újrakezdtem a pecát, a képen látható csomót használtam, rengeteg szakadásom volt itt. Amióta a duplahurkos csomót kötöm, azóta a horogkötésnél szakadok, az a leggyengébb láncszem. Mondjuk sajnálom szegény halat, utólsó pecánál is megszabott egy, de egyszerűbb neki egy 10-es horoggal a szájában élni, mint egy szerelékkel. -
tepenzed
őstag
aki a forgókapcsot, karabinert dupla clinch csomóval rögzíti, ti hányszor tekeritek át a zsinort?
Mert olvastam, hogy nagyon nem mindegy hogy monofil vagy fonott és hogy milyen átmérőjű
Nekem 22-es monofil van, ezzel 5-6 elég? Atom biztos kötést akarok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest