Hirdetés
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
válasz Zola007 #20995 üzenetére
Most kicsit jobban utánajártam a dolgoknak, megyei szinten elég jó ismeretségem van vezetőségnél. A hivatalos álláspont jelenleg valóban az, hogy aki késve adja le a fogásit az pluszköltséggel mégis kiválthatja.
Viszont! Amit említettem azt már elméletileg az idén be akarták vezetni, hogy aki nem adja le időben az nem válhat engedélyt a következő évre. Idén állítólag továbbra is a nem megfelelően működő számítógépes rendszer miatt nem került sor erre. A jelenlegi álláspont szerint 2017-től fog ez megváltozni. Elméletileg. Gyakorlatilag viszont jó eséllyel akkor sem lesz bevezetve, mert valószínű, hogy jelentős bevételtől esnének így el.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
csƵ
addikt
2016-ban mikor lehet legkorábban az engedélyeket kiváltani?
-
Zoli bácsi
őstag
Mióta horgászom (80-as években 5-6 évig, most 2 éve), ma először ellenőriztek. Egyedül voltam a tavon, jött egy halászati ellenőr, meg egy rendőr civilben. Rendben volt minden, de a kocsiba volt az engedélyem, megvártak a vízparton, nyugodtan beikszelhettem volna a napot a fogási naplóba, ha nem tettem volna meg az érkezéskor. Rendesek voltak, csak a horgászigazolványt nézték, az irataimat nem kérték el. (Mondjuk a rendőr ismert, találkozunk párszor hivatalból, én mentőzök).
-
veterán
válasz Zola007 #20995 üzenetére
Igazad van! Felhívtam egy illetékest, és valóban most ez szabály, + 2000 forint. Régen volt az (lett volna hivatalosan) amiről én beszéltem. Még a fogási naplóban is be volt írva, hogy aki nem adja le az a következő évben nem válthat engedélyt. Elnézést a hibás infóért.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Zola007
veterán
válasz sityupityu #20991 üzenetére
ez nem igaz
Teljesen hivatalosan lehetett így kapni, ez a 2000 Ft volt a büntetés azoknak, akik nem adták le időben vagy nem tudták bemutatni az igazolást[link]Aki pedig abszolút nem adta le, annyi teendője volt, hogy beiratkozott egy másik egyesületbe, ott pedig mint új tag szintén magasabb díjat fizetett, ha nem tudta bemutatni a korábbi fogási naplót.
Ezt onnan tudom, hogy engem is majdnem "megbüntettek"
Ugyanis 2011-ben horgásztam utoljára, akkor év végén leadtam a miskolci egyesületbe a naplót postai úton, de utána az egyesület megszűnt.
Ez éven szerettem volna Debrecenben belépni a helyi egyesületbe és kiváltani az állami jegyet.
Viszont nem tudtam bemutatni az előző évi napló leadásáról szóló igazolást, mert nem volt 2014-es naplóm, 2011-ben még nem volt számítógépes rendszer, az egyesület meg nem létezik, így utólag sem tudtak semmilyen igazolást biztosítani nekem. Végül a MOHOSZ területi elnöke mondta, hogy ha problémáznak, akkor hívják fel őt, majd tisztázza a dolgot.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz miska17 #20992 üzenetére
nekem is jött ilyen nemrég aliexpressről, nem olyan jó mint az ebayes
adatok (megadott átmérő/mért - megadott szakító/mért)0,165 mm / 0,24mm - 12,5 kg / 5,4 kg
0,23 mm / 0,33 mm - 19,5 kg / 8,5 kgMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Jofi81
őstag
válasz sityupityu #20991 üzenetére
Én kaphattam volna mindenféleképpen, mert még decemberben leadtam, csak mondtam, hogy én így tudom.
-
miska17
tag
Fonott zsinóros elképzeléseimet így oldottam meg :[link]
a minap érkezett a hat darabos összeállításom;számokat a láthatóság miatt írtam rá; dobó és horogelőkének használok fonottat,jónak tünnek első blikkre a SeaKnight zsinegek.
A második képen 10-es és 40-es méretek. -
veterán
-
Jofi81
őstag
válasz sityupityu #20988 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ha nem adtad le a fogási naplót, akkor is kaphatsz állami jegyet, csak 2000Ft helyett 4000Ft-ért.
-
miska17
tag
válasz sityupityu #20988 üzenetére
Sőt mi több ! „halkommandó”
Augusztusban Heves megye jó részét végigjárták, szigorúak, végignéznek mindent, -
veterán
válasz Jofi81 #20986 üzenetére
A fogási napló leadására figyeljetek nagyon oda! Négy éve még nem működött, illetve nem működött jól a központi számítógépes rendszer. Tavaly óta már nem lehet megoldani ezt pénz ellenében sem. Nekem a haverom alapított egy horgászegyesületet, és ő is figyelmeztetett arra, hogy a fogási naplót is időben adjuk le mert ha nem ezt tesszük, akkor nem tud engedélyt adni a következő évre. Mondta, hogy baromira odafigyelnek rájuk is. Két évvel ezelőtt még a későn leadott, vagy még a le sem adott fogásit is el lehetett intézni nem hivatalosan, most már ez nem működik.
-
Zola007
veterán
válasz -conrad- #20985 üzenetére
youtube-os vélemények alapján elégedettek vele a használói, van akinek jobban bevált mint a Berkley vagy a Power Pro
Egy próbát mindenképpen megér, a 300 méter került egyébként 2300-ba, tehát 800 ft/100m.
Az első feltöltésből úgyis kiderül mit tud, legeslegrosszabb esetben is 800 Ft-ot dobtam ki az ablakon, a maradékot max eladom.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-conrad-
addikt
válasz Zola007 #20983 üzenetére
Majd megutálod a 2-ezer forintost, kivágod a kukába, és akkor már 7000-be került egy normális zsinór nem 5-be. Minőségi cuccot kell venni, nem olcsót. Ez ugyanaz, mint aki félévente vesz 5000 forintos nevis orsót, ahelyett, hogy egyszer szánna rá 15-öt.
#20980 Nem úgy van, hogy ha 3 évig nem volt állami jegye akkor újra kell vizsgázni?
-
veterán
válasz Zola007 #20983 üzenetére
Teljesen egyetértek abban, hogy túlzottan drágák. Én az említett zsinór árfekvését a többihez viszonyítva mondtam, hogy a középkategóriát sem éri el. Tehát a fonott zsinórok között nem drága. Ha a fonott zsinórok világát nézzük akkor a középkategória az egy kb 8000 forintos darabot jelent. Pláne annak a fényében, hogy 20 ezerért is lehet kapni fonottat(100 méter). Tudom, hogy drágák, de 5 ezer alatt hosszútávon használhatatlan fonottat lehet csak kapni. Sajnos.
-
Zola007
veterán
válasz sityupityu #20982 üzenetére
nem a minőségét vitattam, hanem az árát.
Durván túl vannak árazva a fonott zsinórok ahhoz képest mennyi érnek.
Szerintem a reális piaci ár az alapanyagot és technológiát is beleszámítva valahol 3ezer Ft/100m környékén kellene legyenÉn elvből nem fogok 6-7e Ft-ot adni 100m zsinórért.
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
veterán
válasz Zola007 #20981 üzenetére
Szerintem az árát tekintve még középkategóriásnak sem lehet nevezni ezt a zsinórt. Amik 3000-3500 körül mozognak azok nagyon gyatrák. Azt az 1500-2000 forint pluszt simán érdemes hozzágyűjteni ha már fonottat vesz az ember. Még ha kezdő is.
Amikor vettük őket csak 0,06-os volt, köszi az infót.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Zola007
veterán
válasz Zoli bácsi #20976 üzenetére
Nekem ilyen van, 150m - 1100 Ft: [link]
#20979) sityupityu: köszönöm, de azt az árkategóriát én egyelőre sokallom a pergetési képességeimhez mérten.
Egyébként van belőle 0.04mm méretben is 2,4kg szakítóval[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Zola007 #20951 üzenetére
Fonottból ajánlom a figyelmetekbe a Sufix nano braid zsinórját. Ezzel kezdtük a szezont mindenféle méretben,és úgy tűnik, hogy nagyon jó. Egészen vékony, 0,06-os méretben is kapható. Mi ezzel a vastagsággal sügerezünk illetve kősüllőzünk. Hihetetlen élmény ilyen, már extrém vékonynak tűnő fonottal pergetni-gumizni. Szakító szilárdságnak csomózva ennél a legkisebb méretnél 3,3 kg van megadva. Ami szerintem teljesen hiteles is. Szeptember óta használjuk őket, nem szőrösödik nem szívja a vizet...nagyon jó.
A száz méteres tekercs 5-6 ezer között mozog.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok! Utoljára vagy 10 éve horgásztam élő vizen, azóta csak magántóra jártam ahol nem kértek engedélyt, ezért nem is foglalkoztam vele. Most viszont vettem pergető cuccot, és szeretnék Bp-en a dunára kimenni pecázni. Valaki tudna segíteni hogy működik most a rendszer? A horgászvizsgám természetesen megvan, de utoljára kb 2006ban váltottam ki az éves engedélyt. Hol és mit kell vennem hogy mehessek pecázni?
-
dragonfx
veterán
válasz Zoli bácsi #20976 üzenetére
simán
3e.rt fluorokarbon épp olvasom te jó ég irto lehuzás....
az xfishen jó árban van szerintem.
én azért vettem trabbuccot mert annak a sima monofilját már hazsnáltma és nem volt rossz.
az xps tforce.ra gondolok az van nekem a comp pro és a piros."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Zoli bácsi #20974 üzenetére
Helyi horgászboltban Fluorocarbon bevonatú előkezsinór 890 ft.
Rákerestem... :[link] 400ft.
Azthiszem inkább xfish-től rendelek pikk-pakk pontra. -
Zola007
veterán
válasz Zoli bácsi #20974 üzenetére
sok lesz a 30-as előke
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Zola007 #20970 üzenetére
Ma voltam a helyi horgászboltban, egyfajta fluorokarbon zsinórjuk volt, 50m került durván 3e. forintba. Vettem inkább valami fluorokarbon bevonatos zsinórt, 30m volt 900ft, és a szakítószilárdsága is szinte a monofil zsinórokkal egyezett meg. Nem tudom ezek mennyire jók..?
A fluorokarbon zsinór szakítószilárdságára ránézve azon agyaltam, hogy a 20-22-es főzsinórhoz 30-as előke kell, így lesz jó a szerelék. Veszek majd, olcsóbbat (Nevis?) vagy kisebb kiszerelést, kipróbálásra nem hoztam el az 50métert. Illetve nem tudom gyengült a forint vagy mi van, de minden legalább 20%-al többe került mint pár hónapja, rendelek inkább webáruházból. -
musli26
tag
Ezt muszáj megvenni:
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
csƵ
addikt
A Trabucco botokkal kapcsolatban képben van valaki valamennyire?
-
Zola007
veterán
válasz Zoli bácsi #20968 üzenetére
Épp erre utaltam.
Szakítószilárdságot te neten nem fogsz találni, maximum egy jó nagy számot, amit nem szégyelltek ráragasztani. Néhány gyártó van csupán aki tényleges szakítót ad meg.
A másik ebből következik: csak a tényleges mérés garantálja, hogy kisebb legyen a szakítója az előkédnek mint a főzsinórodnak.
Két esetben lehet csak ezt megúszni:
(1) kkora a méretkülönbség a vastag főzsinór és vékony előke között, hogy szinte kizárt, hogy a főzsinór legyen gyengább
(2) Ugyanabból a zsinórfajtából ugyanazon évjáratából használsz közeli, de eltérő méretet.
Nálad elvileg mindkét eset kizárt, így javasolnám azt a mérést.A palomar kötés méréseim minimum 12-15%-al erősebb mint a clinch.
[ Szerkesztve ]
-
Dyde
aktív tag
válasz Zoli bácsi #20968 üzenetére
Hali, én pont tegnap rendeltem egy 0.28-ast elvileg 7,1 kg a szakítószilárdság. Ha megjött majd írok hogy milyen.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Zola007 #20966 üzenetére
Köszi mindegyikőtöknek!
Úgy gondoltam, mivel merev az előkezsinór, kevésbé fog visszacsapódni, a másik hogy ahol a kosár csúszik, oda is fluorocarbon zsinórt tennék, legalábbis kipróbálnák egy ilyen szereléket..aztán elválik.
Nem kell megnézned a szakítószilárdságot köszi, a száraz adatokat meg tudom nézni a neten, inkább a gyakorlati tapasztalatokra voltam kíváncsi.
Igen, én is néztem hogy kevesebb a szakítószilárdság, úgyhogy 22-es főzsinórhoz használhatok 25-ös fluorocarbon előkét. Mondjuk mióta nem előkötött horgokat használok, szinte nincs is előke szakadásom, amikor szakad, akkor a főzsinór-előke közti forgókapcsos karabiner duplahurkos clinch kötésénél szakadt, azthiszem meg kellene tanulnom a Palomar kötést, arról olvastam jókat.. -
csƵ
addikt
válasz Zoli bácsi #20965 üzenetére
Én szombaton voltam pecázni, egyik előke fonott volt a másik pedig fluoro. A fluorossal fogtam 1 keszeget, 1 vágótokot, a fonottal csak egy kárászt. A csali természetesen ugyanaz volt.
Én még nem tudom eldönteni, hogy van-e jelentősége. Viszont kötni, csomózni betyár rossz...[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Zoli bácsi #20965 üzenetére
Előkének jó, bár ilyen szempontból vajmi kevés hatással van a gubancgátló csövedre.
A vastagság attól függ mennyi a főzsinórod tényleges szakítója?
Ugyanis a méret az egy dolog.Én Nevist vettem, este tudok mondani ponto szakítót a 0,16-0,18-0,22 zsinórokra.
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Annyit olvastam már a fluorocarbon zsinórokról, hogy elhatároztam, én is kipróbálom. Egyenlőre nem főzsinórként, hanem horogelőkének vennék 1-2 különböző méretű tekercset. Általában feederezek, azt olvastam hogy nagyon merev zsinór, gyakorlatilag nem gubancolódik, tehát elhagyhatnám a gubancgátló csövet is.
Tényleg olyan jó dolog, tehát mivel láthatatlan a vízben, több a kapás?
Hajszálelőke is köthető belőle, mennyire merev?
Milyen márka az ajánlott..?
Köszi! -
Steady74
Topikgazda
válasz hramon94 #20963 üzenetére
Akció esetén Manta EVO-X benne van a megadott sávban, nyugodt szívvel ajánlom.
-
hramon94
tag
Sziasztok. Milyen heavy feeder botot tudnátok ajánlani 16-22.000Ft között?
-
veterán
Majd december 31-én. Csak most kezdődött el a pergetőszezon. No meg aki folyóvíz mellett lakik, és van egy kis fanatizmus annak meg ott van még a menyhalazás is. Persze nem egyedül: haverok, forró tea, forralt bór... Még a rossz időben is jólesik néha kimozdulni a négy fal közül.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Nektek megvolt már az évzáró peca? Én tegnap zártam le az évet, ma takarítom meg a botokat és rakom el tavaszig.
-
veterán
válasz -conrad- #20958 üzenetére
Mondhatnék én is egy nagy nevet akivel rendszeresen szoktam horgászni, de nem teszem. Az pl legyint az egészre, mert hülyeségnek tartja. Köztük is nagyon megosztott ez a dolog. Ki miben hisz.
Ja, azt majd nem elfelejtetem, hogy a legjobban magamnak hiszek. És mint írtam, a saját tapasztalatom is ezt támasztja alá. Egyébként bevallom, hogy alapvetően tavasztól-őszig a finom szerelékes horgászattal foglalkozom leginkább (match, rakó), de az utóbbi tíz évben egyre több időt szentelek a pergetésnek is. Pláne ilyenkor szezonban. Hosszú évek óta csónakkal járom az élő Dunát. Tehát tőlem még ha az összes nagyágyú is azt mondaná, hogy nélkülözhetetlen én akkor sem használnám.
[ Szerkesztve ]
-
-conrad-
addikt
válasz sityupityu #20957 üzenetére
Szia,
én voltam már többször országos bajnok pergetők mellett és mindegyikük használja kivétel nélkül a fluoro előkét, szóval én azért maradok ennél. Nem az az 1m fluoro vág földhöz, nem butítja le a szereléket, szóval nekem eddig nem volt vele bajom. Lehet, hogy más direktbe köti, én azért használni fogom ezentúl is. -
veterán
USA piacra szánt
Ez így van.Ugyanaz, mint a Nexave
Nem! A régebbi szériás Catana a megfelelője mind kívül mind pedig belül. Hajszálpontosan. Kivéve persze a hajtókar tengelynél lévő plusz csapágyat.(#20944) -conrad- A fluokarbon előkét a pergetésnél elsősorban a vízfelszínhez közeli horgászatnál (pl balinozás) kezdték el használni, ahol rendkívül jók a látási viszonyok a hal számára. Viszont még itt is megoszlanak a vélemények a legnevesebb horgászok és szakírók között. Közülük sokak szerint ha eszik a balin akkor tök mindegy, hogy milyen zsinór (fonott, mono, stb) van felkötve illetve, hogy annak milyen a színe.
Süllőzésnél egyebeknél meg végképp felesleges. Mondom ezt úgy, hogy a pergetésen belül a gumizás az irányvonalam, ebből kifolyólag pedig az egyik állandó célhalam is (süllő, kősüllő, sügér). Higgyétek el, hogy ul pecánál sem zavarja még a sügereket sem a vékony fonott. Sokszor teszteltük haverokkal ezeket a dolgokat, és sohasem fogott többet az aki fluokarbont használt!
A süllő pedig nem fogja elharapni sem a fonottat, sem pedig a monofilt! Ha nagyon pontosak akarunk lenni akkor a csuka sem elharapja, hanem az éles szájszéle vágja el.[ Szerkesztve ]
-
Dyde
aktív tag
0,12-es fonott zsinórhoz milyen vastag fluocarbon előkét vásároljak? ez vállalható agy ócska? Inkább a Berkley triline legyen (kb dupla ennyi)
-
boken
senior tag
Sziasztok, meg volt a mai pergetés a Délegyházi tavakon, sajnos hal nélkül, kipróbáltam az összes támolygót, körforgót, wobblert, de még csak rablásokat sem láttam, pedig talpaltam egy jó kis távot.
Ettől függetlenül nagyon tetszett a hely, biztos hogy vissza fogok még menni.Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok!!
Most volt a kezemben az új Shimano Sedona meg az Új Nasci,de jó tekerők!!
Egy 4000-es Nasci-ra muszáj lesz beneveznem!!
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok,
Holnap szeretnék egy szezonzáró pecát, elsősorban pontyra horgásznék. Bp. környékén melyik tavat ajánlanátok?
Köszi!
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Zola007
veterán
válasz -conrad- #20949 üzenetére
A korábban említett 0,14-es fonott zsinór így néz ki nagyobb nagyításban, szerintem milyen minőségű lehet ez alapján?:
-
-conrad-
addikt
Fluoro-ból nekem csak a berkley jött be. Fonottból volt spiderwire, meg másféle is de eddig a powerpro ami használhatónak tűnik. Drága, de annak fényében, hogy megveszed a 3500 forintos spiderwire-t és az 5. pecán már szőrös a zsinór és véletlenszerű helyeken szakad, már nem is olyan sok...
-
dragonfx
veterán
-
-conrad-
addikt
Nehéz kérdés. Süllőt nehezen fogsz drótelőkével, oda kell a fluoro előke, mert nem látszik, meg nem a nanofil kopik a köveken, viszont a csuka elharapja. Csukázni legjobb a drót. Ha olyan vízen vagyok ahol mindegyik beeshet, akkor van 60as fluoro-ból kötött előkém, eddig bevált. Persze ez a kisebb csalikhoz már merev, de süllős+csukás vízre ok. Amit nem találtam még meg, az a sügér+csuka UL előke, ami nem zavarja a sügereket de a csuka nem harapja el. Ilyen vizeken pecázok, de még nincs meg az igazi.
-
Dyde
aktív tag
Videókban látom hogy sokan használnak fluokarbon előkezsinórt. Ennek csak az a szerepe hogy víztiszta színe van és nem zavarja a halakat a vastagabb vagy színesebb zsinór, vagy ez bírja esetleg a ragadozó halak rágcsálását is? Főként az lenne a kérdésem hogyha pl csukázni szeretnék vagy süllőzni akkor kell a drótelőke vagy ez kiváltja?
-
boken
senior tag
Délegyházi 1-2-3 tóra jár valaki? Most olvasgattam a vendégkönyvet, tiszta Chicagó
Most már ha lenne jobb tippem sem mennék máshováTanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
FireFox1996
őstag
Egy horgásznak tudni kell úszni, bármikor beleeshetsz a vízbe, főleg hogy iszik is közben
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
mephi666
nagyúr
hosszú hétvégén tartottunk egy 2napos pecát békésszentandráson a holt körös kákafoki ágán, eredmény 2db párcentis spiccbotra... maga a hely amennyire nyugodt, kellemes, hal annyira nincs... és nem csak nekünk, a belátható távolságon belüli 4-5 stégen sem volt (leszámítva elvétve napi 1-1 méretesebb keszeget, vagy kisebb pontyot) ...próbálkoztak mások is feederrel, match-al, pergetéssel, eredménytelenül...
vittünk mézes, vaníliás meg valami piros etetőanyagot, mézes kukoricát, csontit, pinkit, gilisztát, szilvás bojlit... végigpróbáltam időszakosan mindent, a lehető összes kombinációban, de még értelmesebb kapás sem volt... spiccbot, 2 fenekező folyamatosan be volt dobva, asszonnyal meg felváltva pergettünk (ezen is végigpróbáltunk többféle gumihalat, villantót, 1-2szer éreztük, mintha valami rávert volna enyhén, de kapás semmi... mederfenéken elakadás annál több) ...azt hittük, hogy a kellemes idő felébreszti a halak étvágyát, de nem jártunk sikerrel... bánni nem bánjuk, mert legalább gyakoroltam a szerelék összerakását meg a bedobálást...
végszóra megbeszéltük, hogy hiába szép a hely, hiába voltunk idén már 3szor ott (de csak most pecáztunk először), többet nem megyünk mert mindenhonnan azt halljuk, hogy hal szinte alig van benne... legközelebb tiszaugra megyünk, de csak tavasszal ott szeptember végén voltunk, esős napon... effektíve 3 órát ha pecáztunk (asszony spiccbottal, én fenekezővel) és féltucat laposkeszeg és ugyanennyi törpeharcsa bekerült este a forró olajba a leakadásokat nem is számítva, mert a spiccre felrakott zsebpeca eredeti horga nagyon bóvli volt... tavaszig keresgetjük a közeli természetes helyeket, ahol foghatunk is valamit
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
boken
senior tag
válasz Sage83 #20933 üzenetére
Kaptam vissza édesapámtól egy orsót, azon citromsárga fonott damil van, sajnos ő már nem tudja megmondani hogy milyen gyártmány. Viszek két orsót, egy fonott egy monofil, csak pergetést tervezek így aránylag kevés cuccot fogok vinni.2 Támoygó,2 körforgó,1 wobler.
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
Sage83
aktív tag
Fonott!! daiwa shinobi vagy spider ultracast vagy power pro ,de az egy kicsit hangos meg sok vizet visz fel,és hidegebb időben az már problémás lehet!
A nevis vantage is egy jó zsinór lenne csak baromi hangos ...
Én most daiwa shinobi-t vettem tegnap 0.16mm !! 4 szálból van fonva viszont egész jól birja... Magasabb minőség daiwa 8 braid ,na ez tutti zsinór!!
[ Szerkesztve ]
-
boken
senior tag
A holnapi Délegyházi pergetéssel kapcsolatban rájöttem hogy nincs pergető botom, úgyhogy vettem egy kezdőbotot(Cormoran i-Cor one 240-es 20-60gr)az lenne a kérdésem hogy fonott vagy monofil zsinórral érdemesebb pergetni?
-
Zola007
veterán
Catana, Sienna, Nexave ugyanaz belül, keress vissza, nemrég írtam róla.
Utóbbi kettőben 1-el több csapágy van.
Ilyen árszinten irrelevánsMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok,
Szombatra tervezek egy szezonzáró pecát. Ilyenkor még érdemes pontyra menni, vagy már esélyem sincs kapásra? Ha van, akkor mit ajánlotok, hova menjek? Eddig a Garden Lake-et és a Carp Love Parkot néztem ki.
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Dyde
aktív tag
válasz kobipeti #20911 üzenetére
Már csak a Shimano Catana és a Sienna között vacillálok. Tudom hogy nem csak a csapágyszám a lényeg, de a Catana mivel jobb, hogyha valóban jobb (mivel 3e-el drágább), pedig a Sienna 4 a Catana pedig csak 3 csapágyas?
Illetve ha Catana lenne SFC vagy SFB? Nem nagyon láttam a különbséget.
Ebayen elképesztő választék van wobblerekből fillérekért, onnan rendelek vagy 10-15-öt az tuti -
jansky1
senior tag
Süllőzni milyen műcsalikat használtok ?
-
boken
senior tag
válasz Sage83 #20909 üzenetére
Köszönöm, ezt a kombót hallottam már nem rég, akkor valószínűbb lenne Háros, csak ott meg elvileg csónak kell. Az az igazság hogy nem eszem sűrűn halat, nem is szoktam csak sport jeggyel horgászni, de kb 2 hete rávagyok kattanva egy jó kis egyben sütött csukára, így olyan víz kell ahonnét ellehet hozni.
-
kobipeti
aktív tag
Kedvenc csukázó kanalam sekély vízben nekem verhetetlen:
Dragon gnome -
Dyde
aktív tag
Köszi a segítséget, meggyőztetek, akkor lehet Catana lesz a vége. Damilt, illetve bevált csalikat tudtok ajánlani? Valami vékony fonottra gondoltam + dobóelőke. Visszaolvasva láttam balinra a salmo thrill-t, olyat mindenképp tervezek venni, de jó lenne csukára is pár csali. Vannak nagyon bevált cuccok? Az ebayes rendeléstől sem határolódok el
[ Szerkesztve ]
-
Sage83
aktív tag
Helló!!
Nem e csapágyszám a lényeg!!
Shimano vagy Daiwa elsó házban kéne nézni valami olcsóbbat szerintem!!
Shimano Alivio,Sienna,Catana vagy FX!! Daiwa Laguna 2500-3000 méretben!! (megéri azt a plussz pénzt!)Az olcsó orsó úgy is kukába kerül ,és akkor tanuló pénz volt,ha meg veszel egy kicsit drágább Shimanot vagy Daiwat azt még mindig el tudod adni aprón,ha nem jön be a pergetés....
5-6 ezer ft-ért akkor inkább a Nevis amit linkeltem tegnap!! -
Dyde
aktív tag
válasz Sage83 #20906 üzenetére
Hát mivel kipróbálni szeretném a pergető horgászatot, első körben nem túl sok. 6-7 körül gondoltam. Persze ha van 8-9ért best buy akkor átgondolnám (mint bojlis horgászathoz is vettem az okuma longbowt), de örülnék minél olcsóbbnak. 3 db maradt eddig a tarsalyban ezekről vélemény? Vagy esetleg van jobb is?
1
2
3
Az első kettő 9-10 csapágyas, a 3-ról viszont jókat olvastam, és sok tesztben is szerepel.Aztán ha ez meg van, még damilt meg műcsalikat is kéne vadásznom
[ Szerkesztve ]
-
boken
senior tag
Sziasztok, péntekre tervezek egy csukás pergetést, Bp-en vagy környékén, van estleg tippetek hol érdemes próbálkozni? Akár a Duna valamelyik csendesebb szakaszán?
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok, megjött a kedvem kipróbálni a pergetős horgászatot, úgyhogy vettem egy pergetőbotot a horgászshow-n. Orsót még nem sikerült választanom, ebbe kérném a segítségeteket, mivel kipróbálni szeretném egyenlőre nem szeretnék sokat szánni az orsóra se. (A botot akcióba vettem 6ért) Orsóra is maximum ennyit szánnék, mi az amit érdemes megvenni ennyire alsó árkategóriában? [link] ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest