Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszi a beszámolót!
Jelenleg 3 botot néztem ki. Az 50-60 méter jónak tűnik, és a match készsége miatt is tetszik. Amilyen tavakra most járkálok, nem kell nagyobbat dobni. Mivel eddig többnyire teleszkópos fenekezős módszerrel horgásztam, szeretnék mást is kipróbálni.Egyébként nincs kedvetek valahol egy közös pecázást összehozni?
-
adrian360
őstag
lassú folyású vizen van még értelme methodozni szerintetek ?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
Nem egy távdobó bot, egy éve használom, mostanában feederként. Inkább egy hosszú pickerbotként jellemezném, nagyon érzékeny a két üveg spicce. Fárasztáskor nyéltől hajlik, de azért van gerince is. Közepes, 2 OZ üvegspiccel használom, 20gr-os kosár megtöltve (35-40g..?) már határesetnek tűnik, ezzel szerintem 50-60métert meg lehet dobni. A legerősebb spiccét még nem használtam sosem.
Ha messzire akarsz dobni, vagy nagy halat fogni, akkor válassz másik botot. Partközeli érzékeny pecára tökéletes.
-
Steady74
Topikgazda
Holnap Garden-Lake a két lányommal. Etetőanyag kizárólag mikorpellet, csali pellet, gumikukorica. Ha lesz fogás, beszámolok.
Zoly, ha gondolod gyere meglátogatni, estig kint leszünk

-
Doblós
aktív tag
bocs,csak tv-ről írok
-
Doblós
aktív tag
Az az igazság,hogy 20 éve pecázok,volt már mindenféle botom és orsóm,de a shimano az,ami igazán bevált nekem mint botban,mint orsóban.Igaz,drágább mint a konkurensek,de megéri azt a többletköltséget.Gariztatásban pl.segíteni is tudok,van ismerősöm a szervízben és a nagykerben is,nem ülnek rajta 2-3 hetet,1-2 nap és készen van.
Az az ET orsó,amit linkeltél,hát,nem is tudom,voltam Vecsésen a Pecaplázában,megtekertem és nem nyerte el a tetszésemet.Mondjuk én a sajátjaimhoz viszonyítok,de a legjobban te tudod eldönteni,hogy mit szeretnél,ha bemész és megtekersz egy pár darabot,megnézed a fékét,azt,hogy tekerés közben nem kotyog a dob,a hajtókar,nem "rág",nem lötyög.Természetesen terhelés alatt másképpen működik,de ha üresen nincs ilyesmi gondja,akkor jó lesz.
Ha élménybothoz akarsz orsót,mindenképpen elsőfékes kurblit ajánlanék,vagy dobnyeletős orsót.A nyeletőfék arra való,hogy miután a készséget bedobtad,kinyitod a hátsó kapcsolóval és kapásnál a hal nyugodtan tudja húzni a zsinórt a dobról,nem rántja le a botot a bottartóról.Általában egyet vagy egy felet tekersz az orsón,és a nyelető visszakapcsol.Az első az a főfék,fárasztásnál jön jól
-
NORBl
aktív tag
válasz
Doblós
üzenetére
Elhiszem neked, de a Shimano-rol való véleményed jobban tetszik. Pontosan ilyen botot keresnék.
Te mondtad, hogy nincs tapasztalatod az EnergoTeam termékekkel kapcsolatosan. Többieket kérdezem, hogy milyen véleménnyel vannak a márkával, és pl egy ilyen orsóval ?Illetve, hogy egy lágyabb, "élmény" bothoz milyen orsó passzolna ?
A nyeletőféknek mikor van szerepe, egyáltalán mi a működési mechanizmusa ?
Miért van 2 db fék az orsón ? -
Doblós
aktív tag
Erre szokták azt mondani,sosem tudhatod,mi kapja be
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félretéve,tény,hogy kemény bot,de hogy nem hajlik semmit,kétlem.Nem véletlenül van három spicc,60-120 grammig.A legérzékenyebb spiccel és egy 40-es kosárral,ami meg van töltve,kb 50-55 gramm,finom kis pálca,fog az hajlani a karcsi alatt.De ha találsz egy Vengeancet,az biztos,hogy egy élménybot,nekem a kisebbik botom az már 3 éve,és fogtam vele kicsi és nagy halat is,egy élmény volt vele. -
NORBl
aktív tag
válasz
Doblós
üzenetére
A tesztben, alul a hsz-nél ezt olvasom.: "de az Elite az szinte semmit nem hajlik. Igazi nagyhalas bot." Azt elfejtettem mondani, hogy nem kívánok nagy halakra horgászni. Finom, érzékeny bot kéne, hogy szinte karika legyen, ha húzom a kilós kárászt.
Egy nagy álmom lenne ~ 5 kg körüli ponty, szóval nem kívánok nagy halakra horgászni. -
Doblós
aktív tag
Na,az Elite feeder egy jó bot,a Laser egy viszonylag régi széria,Energo termékeket nem használok,arról nem tudok nyilatkozni.Itt egy teszt az Elite feederről,szemezgess.Nem rossz választás,föleg ennyiért.
Viszont most körbenéztem,és van egy Nexave 4000FB felesleges elsőfékes orsóm,ha érdekel. -
Doblós
aktív tag
Szia!
Szerintem nézz körűl a jófogáson,biztosan találsz ott.
De én ajánlanám a 360-as Shimano Vengeance Power feeder botot,hibátlan pálca,100 gr a dobósúlya,3 karbon spiccel,6-7k körül kapható,de abból csak a pirosat szabad megvenni,a parafanyelest,a kék másabb,gyengébb.Orsónak meg egy fasza elsőfékest ajánlanék,mondjuk egy Catanát vagy Nexavet. -
NORBl
aktív tag
Valaki tudna nekem segíteni, megérteni a match botos horgászat szerelék készítésének fortélyait, a természeti körülményekhez igazítva ?
Más.:
Valakinek nincs eladó, jó/új állapotú feeder bot, és orsó kombója ? LM, mivel azt olvastam kezdőnek az kéne. Horgászandó halak.: Kárász, keszeg, ponty.
-
Olvasgattam a lenti tavak házirendjét és csodálkozom , hogy valaki megy egyáltalán oda . Ezek a megkötések amik vannak vagy ez az általános ? Ahová mi járunk ott nincs ilyen szerencsére a tógazdák teljesen normálisak . Nyilván alapvető szabályokat itt is be kell tartani .
-
Doblós
aktív tag
Jár innen valaki ide?
-
Zola007
veterán
Semmi extra
Érdeklődnék a Debrecen környéki lehetőségekről
Illetve horgásztársat keresnék, akinek nem abból áll a horgászat, hogy "versenyezzünk ki bír meginni több Kőbányait"
-
Alg
veterán
ahol a parttól pár méterre 4m mély vízben kellene úszózni,
3,90-es bot kb. 3 méteres vízig használható viszonylag kényelmesen - persze lehet csúszó úszóval szórakozni, de én ilyenkor inkább elővenném a feedert. (feltéve, hogy fenéken szeretnél horgászni)
Egyébként lehet próbálkozni, ha van hely meg lehet fogni vele azt a halat - én egy keszegező match bottal, 18-as zsinórral is fogtam már hínáros csatornából 4,5 kilós pontyot... (egyszer még bokorból is ki kellett fordítani) persze könnyen lehet hogy a nagyja elmegy.
-
Zola007
veterán
Van itt debreceni?
-
Emu
őstag
Pár éve születésnapomra kaptam szüleimtől egy DAM Revolution Match 3,9m botot, illetve hozzá egy match orsót 16os zsinórral. Nézegetem a neten, de nem találok semmi infót erről a botról. Érzésre közepesen gerinces, nagy halat is fogtam már vele keszegezés közben. Esetleg ha valaki látott már ilyet tudna segíteni, hogy mire való? Konkréten egy olyan tóra fogok menni, ahol a parttól pár méterre 4m mély vízben kellene úszózni, 2-10kg ponty a leggyakrabb vendég és nem tudom bírna-e egy keményebb felszerelést.
-
válasz
Bull Boss
üzenetére
Jó is az, van erejük, egy 20 centisre is azt hiszi az ember hogy valami komolyabb.
Meg a kapásuk is érdekes. Én is szeretem őket.
És nem utolsó szempont, hogy ha megvan a napi limit pl. pontyból, ezekre azért még élmény rámenni.
Már ha így értetted, nem pedig elfogyasztásilag
-
Bull Boss
őstag
sziasztok! Tud valaki olyan vizet B-A-Z megyében ahol szép kárászokat lehet fogni? Akár folyószakasz is érdekel vagy fizetős tó. A kárász a kedvenc halam, de már jó ideje nem sikerül fognm sehol sem, csak pontyot és keszeget...

-
-
Alg
veterán
Persze, egyszerű hurok a hurokban.
Az előke hurkot áthúzod a forgó szemén, a horgot meg utána a hurkon.
Sosem használok karabinert, nagy, nehéz, minden beleakad, eltörik, tök felesleges.
-
Kimaradt nálam jel - szóval forgó + kapocs van a végén.
-
Üdv urak ! Már jó ideje nemcsak ebbe a topikba nem tudtam benézni ,de horgászni sem voltam egy éve , így végre jövő hétre beiktattunk öt nap Háromfai pecát ! Valaki volt ott mostanában ? Nem igen olvastam eddig itt , hogy felkapott víz lenne .
-
Előke tárolására nekem ez jött be a legjobban:
Előkötött horgok üres csomagolása.
10 előke belefér, simán feltekerem, és beleteszem a fólia zacsikba.
Külön vannak, nem feszülnek, nem hajlanak sarkosan, átlátható ha átlapozod, igen kis helyet foglal, stb.
Régen vettem pár csomaggal, de nem az igazi a zsinór minősége ezeken, de szerencsére a tokokat eltettem.Előke: nálam mindig forgó kapocs van a főzsinór végén, szakításnál, mélyre nyelésnél, vagy simán váltásnál egy mozdulat a csere.
Véghurok kötése -
Alg
veterán
4x is szakadtam.
Nem úsztattál még kövezésen szerintem
(ott egy óra alatt összejön ennyi, amíg nem ismeri ki az ember a pályát)Én miniforgót használok, és sima dupla hurkot kötök az előkére. Raktározáshoz vannak spéci előketartók (a műanyag rugós beakasztósat nem ajánlom, az összehajthatós szivacsos jobb)
-
csƵ
addikt
Az előke végét hogyan kössem, hogy szakadás esetén ne kelljen sokat kínlódni azzal, hogy újra a forgókapocsra tudjam kötni és normálisan raktározni is tudjam?
Eddig nem csináltam sose előkéket, de most már lusta vagyok ahhoz, hogy a parton kössek újat.
Hétvégén olyan frankó beállón pecáztam, hogy 4x is szakadtam.
-
szuszinho
őstag
Filózok, hogy bele kellene kóstolni a feederezés, illetve a match botozás rejtelmeibe. Tudnátok botokat ajánlani?
Használtat érdemes venni?
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Agárdra(velencei tó) megyek a hétvégén, nem tudjátok véletlen ott hol tudok napijegyet váltani majd? -
Emu
őstag
Mi egy két napos horgásztúra során felhizlaltunk vagy 3-4 gólyapárt törpeharcsákkal. Egyesületi tavon voltunk, ponty nem kapott nappal, ezért elővettem egy régi botot. Kis úszó, vastag előke, nagyobb horog, hogy ne tudja mélyre nyelni és a stég mellől kapkodtam ki törpéket, a gólyák legnagyobb örömére. Gondolom nem én voltam az egyetlen aki nekik adta

-
szuszinho
őstag
Én már olyat is hallottam, hogy diszpis kannában a törpéket csak be kell sózni, aztán elintézik maguk között.
-
Doblós
aktív tag
válasz
Megane2000
üzenetére
Szép fogás,gratula!
-
válasz
Megane2000
üzenetére
Arrafelé jó sok tó van, irigylem is az ottaniakat.
A törpék meg nem is annyira törpék, vagyis nem az apraja, szép fogás. -
válasz
Megane2000
üzenetére
Merre pecáztál amúgy?
Írtad, elhagyatott - ha hétpecsétes titok, természetesen ne írd ki
-
kobipeti
aktív tag
válasz
Megane2000
üzenetére
Alg: sajna nekem nem
Megane2000: Majd kérünk videót a törpe rodeóról!

-
válasz
Megane2000
üzenetére
-
kobipeti
aktív tag
válasz
Doblós
üzenetére
Valahol láttam erre egy jó módszert, egy steril erre a célra tartott WC kefét fogtak be egy fúró tokmányába, besózták a kíméletesen megölt törpéket egy vödörbe, aztán a wc kefés fúróval mentek egy pár kört, és csak a belsejüket kellet elintézni. Valamelyik filmben volt, talán a Haldorádón, de nem emlékszem!
-
Doblós
aktív tag
válasz
Megane2000
üzenetére
Legalább dolgozhatott a bot is meg te is.Ment a pörgés,az a jó.
-
-
-
Doblós
aktív tag
válasz
Megane2000
üzenetére
Köszi,de te sem panaszkodhatsz,azért 103 halacska

Úgy vagyok vele,legalább nem unatkozok
Én már nagyon régen nem fogtam törpét,van már vagy 15 éve,anno jártunk a 31-es csatornára,ott voltak 70-80 dekás fekete törpék,de jó is volt. -
kobipeti
aktív tag
válasz
Megane2000
üzenetére
93 törpe
, hogy bírtad idegekkel? -
Dr.Én
veterán
Hali
Az állami horgászjegyet bár mikor ki lehet váltani? Sajnos az össze fizis tavon kérik idei évtől felénk, úgy hogy muszáj lesz ki váltanom...

-
Doblós
aktív tag
Sajnos ahogy a horgászmódszerek,úgy a halak is "fejlődnek",rafkósabbak.Első körben próbáld meg finomítani a szereléket,kisebb horog,vékonyabb előke.Tapasztalat,hogy akár már egy horogméret is rengeteget számít,nem egyszer volt,hogy a 6-os horgot nem vette fel,a 8-ast már igen,holott a 6-os sem éppen nagy.Horog színe sem mindegy,én pl.csak feketét használok,azon az alacsonyabb vízmélységeknél nem csillan meg a nap és nem is látni a víz alatt,tehát minél sötétebb a horog,annál jobb.Elsőre én is csodálkoztam,mondom,ez marhaság,de nem így van.Előkénél is lehet variálni,ahol nem megy a fonott,ott a fluorocarbon a megoldás,ami láthatatlan a víz alatt és még az öreg pontyokat is át lehet vele verni.Illetve ha lebegtetsz,akkor a megfelelő ballanszírozás,csontinál egy 8-as horogra felfűzől 4-5 szemet,előtte a horog szárára egy mini technopufi és patent.
Nem okoskodni akarok,csak megosztani veled/veletek azokat a tapasztalataimat,amelyek már beváltak.
Görbűljön!update:
még annyit,hogy nem tudom,milyen kosarat használsz,de ha beleteszed a horgot a kosárba és a normál bordás kosarat használod,előfordulhat,hogy amikor a készség a fenékre érkezik,pont úgy esik a kosár,hogy nem tud kioldódni az etetőanyagból a horog,kvázi a horog a kosár alá szorul.
Jártam már így,nem is egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A37 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Te mondtad, hogy nincs tapasztalatod az EnergoTeam termékekkel kapcsolatosan. Többieket kérdezem, hogy milyen véleménnyel vannak a márkával, és pl egy ilyen orsóval ?![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, hogy bírtad idegekkel?