Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
csƵ
addikt
Miért tudok nagyobbat dobni 270-es pickerrel, mint 330-as feederrel?
Az orsó, damil, szerelék kb. ugyanaz. -
Barell
őstag
Üdv, jelegnleg egy ilyen orsóval tervezek pergetni jobb híján, ehhez tervezek ma holnap venni egy 210 vagy 240-es botot. Tudom hogy nyeletőfék, meg nem is épp egy kis szolid orsó de gondolom átmenetileg nem lehet vele probléma?
-
forras2
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
1 igazi élvezet amurra horgászni. Nincs még 1 ilyen harcias halfajta.
Eddigi legnagyobb pontyom 10,46 kg, de a 3,71-es amurt legalább 2× annyi ideig tartott kifárasztani.
Nagyon nagy kapás, és csak vitte a damilt. kb 10 perc után partközelbe került. Ahogy megérezte a partot, egyből elindult vissza fele. Damilt engednem kellett, mert elszakadt volna. Ezt 3× eljátszotta velem, kijött a partig, aztán vagy 50-60 métert vissza. A végén a víztetején lebegve húztam már ki, úgy elfáradt, de még így is a szákolás tartott vagy 5 percig, mert ott még fickándozott 1 kicsit
-
tiger71
aktív tag
válasz
Zola007
üzenetére
Ha nagyobb, akkor még mélyebben is be tudja nyelni... Nekem volt rá példa, hogy a 25cm-es előkét szinte a forgó alatt metszette el...
A fárasztása tényleg nagy élmény, mert a végletekig küzd, az utolsó pillanatban is résen kell lenni...még a kisebb (2-5kg-os) példányoknál is!
Rövid kanyarral kb ugyan olyan sebességgel tud visszafelé úszni, mint amennyivel addig előre úszott... 
-
Zola007
veterán
válasz
forras2
üzenetére
Damilon nem láttam különösebb sérülést, előtte 10 perccel kötöttem, a fenék akadó és kagylómentes.
Egyből ment mint a golyó
Ez egy kis tó, középre volt bedobva, ott kb 2 méter mindenhol, szóval onnan nincs beljebb
Valószínűleg amur lehetett.Sosem fogtam még amurt, de ha tényleg így viselkedik egy jókora amur, akkor ezentúl amur-specifikusan fogok horgászni, mert nagy élmény lehet kiszedni egy ilyen halat!
-
forras2
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
Kérdés az az, hogy szakadt a damil, vagy elharapta valami a damilt?

Amurt el tudom képzelni. Az olyan kapást csinál, mintha 1 torpedóba akadt volna a horog.
Bár többségben, a megakasztott amurjaim mind egyenesen mentek befele a mély vízfele, szinte sosem oldalra.
De a megakasztott harcsáknál is inkább azt vettem észre többször, hogy miután akad, leül a fenékre.
Az tényleg olyan, mintha 1 betonfalba akadtál volna. Ilyenkor nincs más teendő, mint elmondani gyors 3 imát, és utána neki állni pengetni a megfeszült zsinórt. Harcsát ezzel lehet felidegesíteni, és ilyenkor elindul a fenékről... -
Zola007
veterán
Tegnap voltam pecázni.
Úszóra nem jött semmi, csak pár kisebb kárász.Aztán 3-kor átálltam fenékre édes pelletes etetőanyag + májas pellet kombóval, amire jött 4db 1,5-2 körüli ponty, meg egy ifjonc úgy fél kilós

Viszont az első ponty után volt egy nem hétköznapi akasztásom.
Eleve tipikus füstölős kapás volt, úgy húzta a nyeletőről a zsinórt, mint egy gyorsvonat.
Megakasztottam, meg is szólalt közben a fék, de olyan érzés volt, mintha egy betonfalba akadt volna a horog, húzta ki a kezemből a botot (3,6m 3lbs + Banax Helicon 28-as főzsinórral). Utána elindult jobbra vagy 5 métert és szakadtam.Nem tudom, hogy egy nagy amur volt vagy esetleg folyami harcsa (állítólag van pár a tóban, mert ki van írva, hogy tilos visszaengedni, ha valaki ilyet fog), közöm nem volt hozzá. Mindegy, annyi vigasztal, hogy a csomóim legalább jól voltak megkötve, mert az előke a közepén szakadt

Azért kíváncsi lennék mi lehetett a zsinór túlvégén, de lehet hogy nem tudtam volna megfogni, nincs nagyhalas rutinom, eddig főleg keszegeztem. -
Worldmaster
csendes tag
Üdv Mindenkinek.
Bot váltás miatt van egy eladó SPRO Special Pellet Feeder 420H by Döme Gábor pálcám.
Ha érdekel valakit írjon. -
gerii
addikt
válasz
Barell
üzenetére
Nem kell hosszú bot, nekem egy 2m-es Mikado van, ha nád mellett akarsz húzni akkor jobb a hosszabb. Cserkelésre a rövid a jó, messze úgysem kell dobni.
Szóval a 2,4-es is jó ha kell akkora. Dobósúlyt nézd még meg, vilikhez a 10-15g is elég, gumi, rapalához 20-30 is lehet. -
Barell
őstag
Sziasztok. Régóta pergetek de sosem volt kifejezetten pergető botom, mindig épp azzal amit jónak találtam a készletből. Most szeretnék egyet venni de nem gondolkodom egyáltalán "komoly" kategórián. Walterland mivel közel van hozzám így ott nézelődtem és szemet is szúrtak 4-6 ezerért a Nevés 240-es botjai. Nagy hibát követnék el vele ha egy olyanra beruháznék? Orsó jelenleg az itthoniakból válogatva egy Nevis Freeway lesz, kicsit mókás lehet a nyeletőfék végett de egyelőre ő lesz erre a célra.

-
FireFox1996
addikt
Kettner botokról tud vki vmit? Van egy ajánlatom a Kettner Penthor 90 tele botra, de nem tudom hogy mennyit ér, érdem infót még nem találtam róla, a bot viszont tetszik...
-
válasz
nepszter1
üzenetére
Megerősítem az előttem szólót - orsóból kínai az halál.
CSeréltem egy botot orsóval, ilyen kínait, annyit megért amit adtam érte (egy erősen bad sectoros noti hdd volt az "ára"), a bot még használható, de az orsó az már a kukában van.
Kezdődött azzal, hogy a fékje tökig húzva is kb. egy fél kilós halat tud fékezni, mintha nem is lenne.
Szétszedtem, hogy ránézek, ahogy nézegettem, minden eröltetés nélkül eltörött a dob emelő fém öntvény, kb. ráfújástól.
Na ekkor repült úgy ahogy volt. -
nepszter1
addikt
Erről az orsóról mi a véleményetek ?
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Sziasztok!
Süllő telepítés volt nálunk nemrég illetve a rengeteg rablás miatt gondoltam, hogy ismét elkezdek pergetni a szokásos feeder/match technikák mellett. A pálcám még megvan, de sajnos az orsót már kikezdte az idő ezért gondoltam vennék egy másikat. Nem vagyok egy nagy pergető zseni ezért nem gondolkodok nagy tételben, szóval 20 lenne a max amit rá tudnék áldozni. Milyen orsót ajánlanátok ennyiért, illetve milyen fonott zsinór most ami illene hozzá? Köszönöm előre is!

-
Ronyman
aktív tag
Sziasztok!
A héten voltunk nyaralni kicsit Hajdúszoboszlón és horgászni is elmentünk. A tógazda éppen a turista horgászjegyről olvasott és közölte, hogy avval bizony max. 3 bottal lehet horgászni. Én eddig úgy tudtam, hogy csak 1 botra szól. Szerintem elég sunyin van megfogalmazva a tájékoztatóban és ennek ellenére én úgy értelmezem, hogy 1 bot a megengedett.
Tuhir honlap:
Turista állami horgászjeggyel rendelkező személy egy – legfeljebb három, darabonként legfeljebb háromágú, horoggal felszerelt – horgászkészséget, valamint egyidejűleg egy darab, 1 m2-nél nem nagyobb csalihalfogó emelőhálót használhat.
Tuhir GY.I.K.
Horgászhat-e két bottal turista állami horgászjeggyel?
Nem, a turista állami horgászjeggyel legfeljebb egy, maximum három, darabonként legfeljebb háromágú horoggal felszerelt horgászkészséget használhat és egy darab 1 m2-nél nem nagyobb csalihalfogó emelőhálót használhat az engedélyes.
Mohosz oldalán:
19. § (1) Az állami horgászjegy adattartalmát a 4. melléklet tartalmazza.
(2) Állami horgászjeggyel rendelkező személy legfeljebb kettő – egyenként legfeljebb három, darabonként legfeljebb háromágú, horoggal felszerelt – horgászkészséget, valamint egyidejűleg egy darab, 1 m2-nél nem nagyobb csalihalfogó emelőhálót használhat.horgászkészség: horgászati célú, halfogásra alkalmas eszköz, amely legalább horgászbotból, horgászzsinórból áll, és legfeljebb három horoggal van felszerelve;
Szerintem a tógazda rosszul értelmezi, ha a gondolatjelet odébb tennénk egy szóval akkor igen 3 készség, de így csak 1
elég trükkösön fogalmazták meg.Nektek mi a véleményetek?
-
forras2
őstag
válasz
musli26
üzenetére
Aránylag sok orsó megfordult a kezeim közt, így találkoztam már jó pár hibával.
Amire mindig oda figyelek, a felkapókar rögzítése, találkoztam már töröttel, nem is egyszer.
A dob emelkedést is szintén figyelembe veszem. Szeretem az olyan orsót, ami szép zsinór profilt csinál.
Ha van rá lehetőségem, akkor megpróbálom terhelés alatt tekerni kicsit az orsót, mit mutat... 1-ik ismerősöm járt úgí, hogy vett 1 vadi új orsót, közben meg kiderült, hogy az az orsó kívülről patyolat állapotban volt, de valaki használta már, mert a fogaskerekek fogai igen csak el voltak nyalva
-
musli26
tag
Üdv!
Ha orsót vesztek mit néztek meg rajta?
Kotyog,lötyögős.(akkor felejtős)
Van még valami más?(az árán kívül)
Köszi -
hcs57
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Ez, amit írsz, csak ott igaz, ahol pellettel és bojlival rendszeresen etetnek... ami elég költséges. A természetes kukorica jóval olcsóbb, s szerintem a hal számára is közelebb áll az általa ismert ízvilághoz, mint az agyon ízesített bojli, pellet. Nekem pl. a túlfűszerezett töltött káposzta nem jön be.
Élő csaliból is inkább a giliszta, mint a csonti.
-
Gézengúz
addikt
Ezerszigeten voltam ma egy barátommal, senki nem horgászott csak mi ketten, dömping volt, fogtunk 1-1 9-eset és rengeteg 5-6-7kg-sat..Ilyen, hogy ennyire egyen a hal még nem volt..Sokszor nem tudtunk 2 bottal pecázni mert elhúzta a másikat is. Az egyik 7-es bevágás után úgy elrohant, majdnem lefejelte a túloldali kis szigetet...Ilyen napunk nem tudom mikor lesz legközelebb..
-
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm!
Sajnos az a tapasztalat, hogy csak úgy fogok pontyot/amurt, ha már egy ideje, legalább órája-másfél órája érintetlenül bent van a végszerelék. Ezért nem is tudtam az oldódó pellettel semmit fogni. Azért próbálkozom... Ez egy lehorgászott, ritkán telepített tó, gondolom az sem mindegy.

-
szuszinho
őstag
Én általában 15-20 perc után újat szoktam csalizni, dobni.
-
adrian360
őstag
azért vedd figyelembe, hogy mennyire természetes a kukorica, kendermag, búza, normális esetben az életben nem találkozna a hal a szántóföldön növő terménnyel, arra csak rá lett nevelve. Ugyan ez a csonti is, a légy lárva nem vizi állat, még csak nem is vízparti. Évtizedek óta ezzel vannak etetve ezért már ezt eszik. És mivel több mint 10 éve már mindenféle aromás pelleteket, bojlikat kapnak, arra szoknak rá.
-
hcs57
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Ez így nem igaz nálam... volt példa az ellenkezőjére gyakran, hogy a természetes csalit 1-2 óra után is felvette, a "csoda" pellet, pedig már a horgos sem volt... több mint fél évszázados horgász tapasztalattal még mindig a természetes csalikban bízom.. giliszta, kukorica (főzve, erjesztve), stb.
-
gerii
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Pelletes, zabáltatós horgászatnál nem tudom hogy szokás, de én kukorica/giliszta csalikat 30-40 perc tétlenség után újradobom. Általában vagy leette, vagy leázott a csali ennyi idő alatt.
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Kipróbáltam a híres HD oldódó-lebegő-fluo ananászos pelletet. Eddig csalódás... A kisebb horgot felemelte előkemagasságig. Nagyobb horoggal lebegett, de csalitüskén 1 óra horgászat után úgy nézett ki, szinte az érintéstől lemállott. Ez normális, óránként újra kell csalizni? Esetleg nem kellett volna bedobás előtt dippelni...? Mert belemártottam CZ mézes dippbe is.
Próbálkozom mindennel, mint lelkes újrakezdő. Eddig az a tapasztalat, hogy a kukorica a legfogósabb csali

-
Balion
senior tag
Ok, köszönöm a válaszokat. Akkor már csak azt kellene tudnom, hogy kiváltható-e az éves a turistajeggyel.
Ahol kiválthatnám, ott nem tudják, és most megkérdezni sem tudják valakinek a szabadságolása miatt... -
válasz
Balion
üzenetére
Egyrészt szerintem az éves jegy naptári évre szól, másrészt a túrista jegy az többek között csak egy botra szól, az egyéb korlátozások mellett.
De azon se lepődnék meg, ha azzal amúgy sem lenne kiváltható éves jegy.
Sőt, még ha úgy is lenne, hogy nem naptári évre szólna, nem írják rá a horgászjegy számát a területire?
Akkor meg ugye pláne nem lenne jó a jövő évi túristával. -
Balion
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy dilemmám.
Szeretnék Turista horgászjegyet (90 napos) kiváltani, és kapható is a környékbeli tavakra turista napi jegy. Viszont azt nem tudom, hogy a rendes (nem turista) zagyva éves horgászjegyet lehet-e használni Turista engedéllyel. Szerintetek? Az lenne a terv, hogy veszek egy éves zagyva jegyet, és idén is pecázgatok a Zagyván 90 napig, meg jövő tavasszal is, és akkor ki is használnám az éves jegyet. -
Gézengúz
addikt
Régebben láttam, egy videót csak nem találom, pontyfárasztás rendkívül tiszta vízben, a halat a csónak alatt 2-3 méterre is lehetett látni, valakinek nincs meg mire gondolok? Magyarországi volt a tó!
-
Jofi81
őstag
Kikötőben és kövezésen, a strandot nem próbáltam. A víz a eléggé gyorsan mélyül. Crikvenicában voltunk, olyan helyet sajnos nem találtam, ami eldugott lenne, elég sokan vannak mindenhol, meg az egész partszakasz a kikötők kivételével gyakorlatilag strand.
Én rögtönöztem egy fenekező szerelést balinólomból és egy wobblerről leszedett hármashorogból, de az első dobásnál le is akadt, pedig nagy reményeket fűztem hozzá. A csavaranya nem rossz ötlet.

-
-
Jofi81
őstag
Legközelebb nem pergető cuccot viszek, hanem feedert. A helyiek fenekezve horgásznak, a főzsinóron egy ólom, alatta hosszabb előkén a horog. Csalinak nem tudom, mit használtak, de mindenki vödörből szedegetett ki valamit, lehet, hogy kagylóhús volt. A gyerekek kishálóval fogdosták a garnélákat, azt is láttam horogra tűzve. Kishal rengeteg van, spiccbottal nagyon sokat lehetett volna fogni, de pici horog kell hozzá. Mindennek utánamennek, a gumit is csipkedték, de nem fért a szájukba. Szóval én legközelebb biztos feederezek, de viszek egy marék ólmot, mert elég könnyű leakadni. Meg talán megpróbálok rendet vágni a kishalak között egy spiccbottal meg csontival.
-
csƵ
addikt
Ti meddig használtok egy köteg zsinórt?
-
Steady74
Topikgazda
-
boken
senior tag
Sziasztok,szeretnék egy napot eltölteni vízparton egy 6 és egy 16 éves lánnyal,van esetleg ötletetek hogy BP környékén?(30 km)Én szeretnék horgászni,a lányok viszont nem biztos hogy szeretnének mellettem üldögélni,tehát valami játszótér vagy hasonló jó lenne,és esetleg halat is fognék
Minden ötletet szívesen fogadok és előre is köszönöm! 
-
FireFox1996
addikt
válasz
forras2
üzenetére
Nekem egyből is a daiwa megaforce sorozat jutott eszembe, nagyom tudom ajánlani. Ha pörgetni is akarsz, akkor tele 40-esek között kell választanod, ezzel a 10gr-os úszóval is kényelmesen lehet megdobni. A hossza kérdéses, 3m alatt nem ajánlanám, minimum 3.3m-t vennék.
(Nekem 3.6-os tele 90 botom van, élmény vele horgászni) -
-conrad-
addikt
Hali,
jön a nyaralás, mindenképpen viszek botot, de nem nagyon vannak utazóképes cuccaim.. én a 3 részes botokat preferálom, nincs egy teleszkópos cuccom sem, csak pár örökölt dióverő.
Azon agyalok, hogy vennék egy ilyen kalaptartón elférő botot, amivel tudnék pergetni, esetleg úsztatni sportúszóval, vagy egy 8-10 grammos wagglerrel messzebb dobálni... olyan 20 körül gondolkodtam rajta, hogy szánnék egy ilyen mindenesre, most édesvízen de ha jövőre kijutok akkor akár Horvátországban is a partról bohóckodva.
Tudtok valami nem durung, fasza kis teleszkópos botot ami nem 2 méter összetolva?
Jó, ha van hossza is, ha messzebbre akarok dobni akkor nem egy 1,8m-es bottal fogom..Csukára domira pergetnék majd, esetleg úszatnék, most sztem egy 2,8as 14-28g-os pergetőbotot viszek, ha befér, ha nem akkor marad az 5-21g-os 210es pergetőbot, az tuti elfér.
-
Zola007
veterán
válasz
forras2
üzenetére
pedig én is valami ilyesmire gondoltam csak felfújósban
Tisza-tó Poroszló felőli oldalára szokott járni valaki a fórumról?
Szeretnék az éven megejteni ott egy 3 napos pecát
Némi helyismeretre és információra lenne szükségem.Ha valakinek lenne kedve csatlakozni, akkor egy közös pecát is rittyenthetnénk.

-
forras2
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
Régebben nekem is maszek ponty matracom volt...
sikerült szereznem ezt a nagyon vastag fóliát, amit a festők használnak a kültéri fedéshez...
Vágtam belőle 2 db 2×1 méteres darabot, 3 oldalát, kb 5 centi szélességben össze olvasztottam. Kívülről varrattam rá nem túl vékony szövetet...
Amikor elmentem horgászni, ott a helyszínen megtöltöttem kb 2/3-ig vízzel, bekötöttem a száját, és pont.
Puha volt, a hal nem ütötte meg magát, de egyben könnyű volt a szállítás és nem foglalt nagy helyet.
De mindig jóval a horgászat befejezése előtt ki kellett öntenem belőle a vizet, hogy megszáradjon.
Többször volt gond, hogy nem tudtam hol kimosni, és a tó büdös vize miatt bebüdösödött, így megszüntettem, és vettem 1 sima egyszerű pontymatracot. Azt hiszem 3000 ft volt. Célnak megfelel. 10,40-es ponty kényelmesen elfért rajta. -
-
Fertőtlenítő: azt tudom elképzelni, hogy eleve nem a vízi "ellenségek" ellen védi a halat, azokra valószínű immunisak a halak, találkoztak már eleget.
Inkább a szárazföldi, emberi kórokozók elpusztítására szolgálhat (elvi síkon, mert nem tudom, így gondolkodott-e a kitalálója, gyártója), pl. ami a csontiból, gilisztából, emberből kerül a horog közvetítésével a sebbe. -
Zola007
veterán
válasz
forras2
üzenetére
én is azért vettem csak a nagy merítőt.
az életben nem fogok akkora halat fogni, amihez egy 80x80-as merítő kellene
Pontymatracot csinált már valaki otthon?
- egyrészt rva drágák
- másrészt 10e alatt nincs is semmi normális, ami ténylege védene a halon valamitvalami felfújhatóban vagy multifunkciósban gondolkodom, mert így is lassan IFAval kell járni horgászni
-
forras2
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Csak paraszt vakítás az egész... Nem nagy összeg, úgy hogy biztos nem a pénz lehúzás az oka, csak valaki okosnak akart tűnni, és bejött...
Én próbáltam, ráfújtam a halra, bele mártottam a vízbe, és nagyjából az egész leázott egyből...
Viszont találkoztam már olyan hellyel, ahol a jegyváltásnál be kellett mutatni a ponty matracot, nagy méretű merítőt, és a sebfertőtlenítőt. Tehát sajnos kötelező darab a ládában. -
Zola007
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
a jobb minőségű fertőtlenítők egy ideig vízállóak, de egyébként tényleg nem sok értelme van.
Főleg, hogy a sok víz tele van fertőzve haltetűvel, egyebekkel.
Természetben is szereznek sokkal komolyabb sérüléseketBetadine nem biztos, hogy alkalmas, nem tudom a halak mennyire bírják a jódot
Én is vettem egy 750 Ft-os fertőtlenítőt, az színtelen lötty, de gyanítom, hogy csak valamilyen antibiotikumos alkoholszármazék. -
Zoli bácsi
őstag
Nézem a héten a horgászcsatornát, időm van. (Táppénz, benyaltam valami felsőlégúti hurutot arcüreggyulladással). Profi sporik kifogják a halat, horog kiakaszt, buzgón fertőtlenítik a hal száját, a sebeket is lefújják a testen, aztán mehet vissza a vízbe. Szép dolog, de van ennek értelme...? Rengeteg fertőtlenítőszert használok, mentőszakápolóként keresem a horgászcuccra valót (bár nem mindig kerül belőle..), de ez nekem egy kicsit magas. Mert ugye a sebet fertőtlenítjük, aztán sterilen fedjük, emberek esetében. Tehát védjük a sérült részt, hogy ne kerüljön bele semmi ami nem oda való. Nade a halat visszaengedjük,a fertőtlenítőszer lemosódik, és a vízben lévő kórokozók hozzáférhetnek a sebekhez... Persze a halnak is van immunrendszere, tehát régebben sem pusztultak bele egy horog ütötte sebbe, sőt iszonyatos sérüléseket láttam keszegeken begyógyulva, rablóhal támadás túlélőként.....
Na, nem trollkodni akarok ám, csak gondolkozom. Mert nekem olyan felesleges, "húzzunk le még egy kis pénz a pecásokról" dolognak tűnnek ezek a fertőtlenítők. De azért vetettem fel a kérdést, mert nekem ez a véleményem, de ha azt mondjátok hogy hasznos, hatásos a fertőtlenítőszer, akkor egy flakon pumpás Betadine bekerül a horgászládába....
-
Zola007
veterán
Nevis orsókhoz alkatrész vajon beszerezhető?
-
Zoli bácsi
őstag
Ennyi keretből én simán vennék Döme féle Spro botokból, Spro vagy Shimano orsóval. (Szűk pénztárca esetén maximálisan egyetértek az előttem szólóval).
Én nemrég Eurostar Distance 80-150gr-os feedert vettem pontyra, amurra, 13,5e. volt, eddig ez sem tűnik rossz vételnek.
-
forras2
őstag
-
nepszter1
addikt
válasz
forras2
üzenetére
Szeretnék ugyan ekkorát 3,6m ez megfelelt legyen minél érzékenyebb hát inkább szeretnék ilyen árérték arányában a legjobbat max 50ezer bottal orsóval együtt de ez 1-1 párra . Szerintem jó lesz nyeletőfékes orsó is mivel az ajánlott feederezéshez nem ?
Akár használt is szóba jöhet jó állapotban orsóval és botban is

-
forras2
őstag
válasz
nepszter1
üzenetére
Kicsit szűkíteni kéne a kört... Mediumot, medium-heavy vagy heavy feedert keresel?
Milyen hosszban? Mennyiért?
Milyen orsót keresel? Első fékest, hátsó fékest, nyeletőfékest? Mennyiért?Jelenlegi botodat állapotától függően, 4-4,5 ezerét tudod eladni... Az orsóval eladásával ne próbálkozz, azért pénzt nem fognak adni használtan

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive probléma
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- OLED TV topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Mazda topik
- Apple MacBook
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Rövid kanyarral kb ugyan olyan sebességgel tud visszafelé úszni, mint amennyivel addig előre úszott... 

elég trükkösön fogalmazták meg.