- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi012345
őstag
válasz
dragonfx #76095 üzenetére
Szia!
http://www.bentatavak.hu
Ha nem a 7-es tavon akarsz horgászni, akkor nincsen semmi betarthatatlan szabály. Nézd át az oldalukat. Fertőtlenítő kell, matrac is jó ha nincs bölcső de egyébként más kitétel nincs. Igaz, hogy botonként 1 horog lehet, de véleményem szerint ide még a 2 bot is teljesen felesleges, nemhogy a 2 horog mert annyi hal van benne, hogy csak magadat szívatnád vele. Hallisztes, fűszeres kaják, csalik mind működnek. 1-2--es tavakon horgásztam eddig, még egyszer sem csalódtam.
-
galervin93
addikt
válasz
A szabály a hülye horgászok ellen és a halakért van. Közvetve-közvetlenül pedig a normális horgászokért. Nincsenek betarthatatlan szabályok, a legtöbb helyen a matrac + fertőtlenítő + szakál nélküli horog + nem fonott előke megteszi. Ahol nem, ott lehet bérelni bölcsőt, de egy 6-8 kilós vagy nagyobb halat rakjon is az ember bölcsőbe (miután az ilyen vizek partján jellemzően nem pihepuha ártéri gyep zöldellik, ahová talán még kíméletesen ki lehet fektetni egy halat).
Szóval jó sok tó van, ahol normális szabályok vannak, amikkel védik a halakat, környezetet, meg sajnos van pár, ahol sz*rnak bele az ilyen hanyatló-imperialista gondolatokba, mint pl. halvédelem. Gondolom nem ez utóbbiakat keresed. -
Steady74
Topikgazda
válasz
Gondolkozz úgy, hogy van egy 100 MFt+ vagyonod (tó, infrastruktúra, halak), te nem törekednél arra, hogy ezt megvédd minden lehetséges módon? Dehogynem. Ezért vannak szigorú, és szerintem helyes szabályok, hogy vigyázzunk a halakra. Élőlények, ez az egyik, másik pedig vagyontárgy a tó tulajának. Ha nem tetszenek a szabályok, ne menj oda, vagy ülj ki a Dunára, bár oda is kell már pontymatrac, ha jól tudom.
-
hermanyi
addikt
válasz
dragonfx #51177 üzenetére
nem nem attól nagy tó . És igen jó az a víz . jelenleg 6 tóból áll igaz abból 4 kacsaúsztató méret ,de van olyan kacsaúsztató amiben van 20+ os is . Nagy tóra a napijegy 2000 huf Ha jól tudom az U alakú öreg tóra is annyi . És van benne rendesen hal . Kikapcsolódni elfáradni pont megfelelő .
-
galervin93
addikt
válasz
dragonfx #51121 üzenetére
Tele van 20-30 dekásokkal. Pergetni asszem csak péntekenként lehet rájuk, de szerintem egy finom spiccbottal legalább akkora élmény, és nem vagy megkötve mikor csinálhatod. Az már csak hab a tortán, hogy keszeg is beeshet jó eséllyel.
A tó egy kis kacsaúsztató, nagy többségében helyi erők ülik. Jó mély, két méterre a parttól másfeles, öt méterre jó kettes, de tízen már négy körüli víz van, közepe meg tíz feletti. Ilyenkor nyáron közvetlenül a part előtt érdemes nyomatni, én 5-10 méterre horgászok, attól függ mivel nyomom (match, spicc, feeder). Mivel meredeken szinte zuhan az alja, az etetésre érdemes odafigyelni, itt nem működik a "fejbe vágom az úszót" taktika, mert mire leér az aljára plusz ott esetleg beljebb gördül, egyre lejjebb mosódik. Én ha etetővel nyomom akkor meglapítom őket kissé, és legalább 1 méterrel az úszó/meghorgászandó pont elé dobom. Szemesnél ugyanez, ott úgy lövöm/dobom, hogy a tőlem legtávolabb leeső szem legyen kb. az úszó vonalában, a többi hozzám közelebb. Halak: keszeg (20-30 dekásak jellemzően, de akad 60-70 is), kevés kárász, bodri, vörös, plusz a formapontyok. Ezekből vagy a telepített darabokat fogja az ember (de ezeket jellemzően elhordják telepítés után), vagy az "őslakos" potykákat, ezek egy-két szezont legalább már "túléltek". Ez utóbbiak sötét tónusúsak, és mennek mint a veszedelem. Nagyon jó erőben vannak, igazi élmény fárasztani őket. A következő méret a 3-5 kilós, ezekből is el lehet csípni egyet-egyet. A többi meg ami fekette van, na már ritkán jön ki. Amur is akad benne, kicsi is, nagy is, én eddifg egyetlen egyet fogtam, volt vagy 40 centi... De van benne 10+ is.
Én nyáron elsősorban spiccbotozok vagy matchezek, hideg vízben szoktam inkább csak feederezni. Csak szemessel etetek, felesleges a kaja. Van 1 botos sportjegy, ami nálam pirospont, a legritkább esetben horgászok kettővel,meg valljuk be, itt nem is fér el az ember kettővel...
Ha meg tudod szokni, hogy nagyon pici a víz területe meg a sok repülőt (bár ha közel laksz akkor ez nem újdonság), szerintem egész élvezhető kis vizecske. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
dragonfx #51112 üzenetére
Gratula!
Így ránézésre ilyen merítőt használtam én is tavaly..... Annyiszor belegabalyodott a pontyok bognártüskéje, meg annyiszor bebüdösödött (nehezen száradt) hogy vettem inkább ilyen gumírozottat. Ezt még egyszer sem kellettem a pontyról lekínlódni. Neked nincs ilyen gondod vele? -
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
dragonfx #50681 üzenetére
Legegyszerűbben úgy tudnám elmondani a különbséget a hátsó meg az első fék közt, ha megmutatnám szétszedve. A lényeg, hogy egy mai elsőfékes orsónak kb ötszöröse (de lehet több) a súrlódó felület mint egy hátsófékes orsónál. Precízebb, jobban szabályozható, nagyobb fékerőt lehet állítani. Könnyebb karbantartani is. Hátsófékes abból előnyös, hogy nehezebben koszolódik, és aki megszokta, annak kézre áll.
Egy orsóba három csapágy bőven elég, ha jó helyen van, a nagyhalas, harcsás orsók is ilyenek.
Ezt az Aqua feederes "előtöltött" dobot nem értem...Gyárilag nincs rajta zsinór, de mivel sekély dobos, 0,20-as monofilból kb 200m-rel tele van (A negyvenesre talán föl sem megy ennyi).
Fémdobról könnyebben pereg le a zsinór, azért jobb, meg kevésbé koptatja.
Az új szériás Dam-ról azt gondolom, hogy ugyanaz a kínai orsó, amit máshol is megvehetsz, de a nevet nem kell (még) megfizetni. Én úgy látom, hogy a belépő holmik Silstar és Eurostar néven jönnek, Silstaréknál. Az Oreel már egy kicsit jobb, mondjuk középkategória. Kicsit jobb orsók, jobb anyagú botok. A legjobb holmik, főleg a drága, prémium kategória viseli a Dam nevet, persze az alsóbb kategóriában is van DAM, talán jobban eladható. Szerintem a Quick 2 nem rossz, reális áron van. -
csabamigo
aktív tag
válasz
dragonfx #50681 üzenetére
Aqua feeder orsóra egy+
Nekem 2db van 6000es méretben és elégedett vagyok.
Viszont múlkor a o
Pecaboltos ismerős mondta, hogy a nevis szerviz katasztrófa, semmit nem akarnak javítani(néha még meg sem nézik) hanem annyit mondanak hogy:ezzel nem tudnak mit csinálni vagy hogy dobja ki vegyen újat.... -
@mriya@
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
dragonfx #50668 üzenetére
Tudtommal a német Dam megszűnt, a nevet eladták. Az Eurostar/Silstar "prémium" márkája lett.
Silstar egy olcsó tömegtermék, árkategóriában kb Nevis minőség, Mind Kínában készül.
Én fenekezős orsónak nyeletőfékeset ajánlok, nem fogja berántani a botot a hal.
Igazából belépő szinten szinte mindegy mit veszel, kb egy minőség. Silstarnál van a Tierra FS sorozat, Nevis-ből amit szettben linkeltél, esetleg hasonló klónok (1 csapággyal több vagy kevesebb)
Mindenképpen fémdobost vegyél, mert vannak ezek a fémes bevonatú grafit dobok, pár hónap után pattogni fog róla a fémfesték.
Belépő szinten 6-7e ft egy nyeletős orsó, ezek már (jó esetben) fémdobbal vannak. Ennél olcsóbbat nem érdemes venni.
Viszont ha fenekezés alatt feeder pecára gondolsz, akkor oda a vékony zsinór miatt sekély dobú orsó kell, arra tökéletes a Nevis Aqua feeder. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
dragonfx #50645 üzenetére
Hagyd ezeket az orsókat...... Talán 3 csapágy van bennük. Inkább menj be MO.-on a boltba vegyél egy új Silstar Tierrát, vagy valami Nevist alig drágábban. Nem mondom hogy jobb lesz, de lesz rá garid, amit könnyen érvényesíthetsz. Ha kínai, akkor ez: [link] Szerintem több tízezren használják, olvastam teszteket, nagyon príma.
Más: Mivel még mindig benti idő van, fölcsévéltem 0,10-es Daiwa J-Braid X4 fonott zsinórt, hogy kipróbálom a feederezést telibe fonott zsinórral. Először egy Spro Freeliner Xr LCS orsóra raktam föl....Iszonyat. Középre pakolt. Átcsévéltem aztán a fonottat a "NAGY ÖREGRE". Nézzétek meg hogyan rakta föl a 0,10-es fonottat a Spro-hoz viszonyítva. Aztán a Freeliner-re tettem friss monofilt. A Spro a zsinórt felülre rakta, "V" alakot formázott a zsinórkép tettem alátétet a dob alá, jobb lett a helyzet. Két alátéttel volt tűrhető a zsinórkép, de akkor fékhang nem volt, túlságosan fent volt a dob (Képen már az emelt dobos zsinórkép).
Egyik alátétet a fém fogaskerék alá tettem, jó lesz ez így, vagy más megoldást nézzek? -
@mriya@
őstag
válasz
dragonfx #50616 üzenetére
A kisebbik amúrt igen, mert elvittem volna.
Területi engedélyem van a bottyáni tóra.
Kínai horgokat használok.
Nem szoktam etetni, költsék mások ilyenre a pénzüket! 😁
Tegnap szinte hullámzott a tó, ahogy az orrom előtt forogtak a halak, de enni egyik sem akart.
Ìgy nekem kellett megennem az aldis kukoricát. 😎 -
@mriya@
őstag
válasz
dragonfx #50600 üzenetére
A nagyobbik 15 kilós volt, valóban Benzár bojlira jött.
A kisebbik 8 kilós, 5 szem csemegekukoricára.
Csúszóólmos szerelékkel horgászom, a bojlit szilikon előkére rakom.
Fogtam még egy 2 kilós pontyot, valami eltépte a 28-as előkémet, és merítésnél elment egy kisebb (~5 kilós), és egy nagyobb (~10 kilós) amúr.
Néhány szép kapás elqrtam.
Az egy bojlis kapáson kívül mindegyik hal aldis csemegekukoricára jött.
Őrbottyánban szoktam horgászni.
Ma este moccintásom sem volt, pedig mozgott a víz rendesen.
Múlt pénteken semmi, szombaton minden, vasárnap semmi. -
szuszinho
őstag
válasz
dragonfx #24935 üzenetére
"Sziasztok mai horgászatom eredménye a joker tavon!! Összesen sikerült fogom 25- db pontyot ojan 2,5-5 kg közöttieket !
Ráadás képen sikerült fogom egy 11,34 kg os gyönyörű tükör pontyot !!
Az összes halat Nem fotóztam csak a leg nagyobbat !!"Idéztem, nem javítottam bele
-
Steady74
Topikgazda
válasz
dragonfx #24839 üzenetére
És most már lesz kék is. Világoskék. Hihetetlen, hogy mennyire tudatosan hülyítik a népet. Kiemegy egy ember csak-a-kéktől pecázni, a legtutibb helyen a legtutibb csalival at addig már tönnször bizonyított etetőanyagokkal nem fog semmit. Erre kipostázzák neki a parta a csodaetetőanyagot ami csak neki van és láss, jönnek a halak mint légy a kutyaszatra. Van aki ezt beveszi? Na jó, Holler Imrén kívül
-
besko65
tag
válasz
dragonfx #24113 üzenetére
Én ma voltam, Moby piros tavon. Nem szeretek hétvégén járni, mert rengetegen vannak, de most így jött össze. Sokan is voltunk, de annyira nem volt gáz. Szerintem nagyon nem ehettek a halak, mikor te voltál, mert én 12 pontyot fogtam, és három kárászt. Mit mondjak, nem unatkoztam. Azért egyik sem volt kapitális méret, olyan széria 2-3 kiló körül volt mindegyik, viszont volt köztük két gyönyörű egészséges piros koi is. Szerdán újra megyek, kíváncsian várom milyen lesz.
-
-
-
adrian360
őstag
-
joe979
aktív tag
-
joe979
aktív tag
válasz
dragonfx #23416 üzenetére
Megesik jaja. Ma majdnem betliztem Jokeren.
4 órán keresztül egy mozdításom sem volt, végi próbáltam egy kisebb boltnyi pelletet. Már majdnem megkattantam hogy jövök haza, mert ciki is volt, mert mellettem 2 társaság, 15 - 30 méter között dobáltak, és húzták rendesen a pontyokat, volt közte nagy tok, olyan 8 körüli kb. Nemár ! legalább a becsület hal legyen meg. Beugrott beraktam a gumicsontit, mézes carp expert , párszor megúsztam hála neki a betlit. Lezártam egy kukoricával, 5 perc múlva kb már csavarta is le a ponty a feedert. Később jött még egy, majd kettő leakadt. Majd 2 kosár bent maradt, kicsit nagy volt a fejem ... Friss szerkó bezúz, majd 20 percig püfölgetés a spiccen, semmi extra, áááá elég volt, maradék kaját gombócólom össze , a bot meg meg már csavarodik lefelé, hát ilyen nincs ... a büdös ........ azt abba. Én többet nem kötök , irány haza. -
A Zéé
addikt
válasz
dragonfx #22955 üzenetére
nem egy életre, de 10-kból azért elég sok gumit és körforgót meg lehet venni induláshoz...
Jigfejek darabja 100 Ft, a drágább, ízesített gumik darabja se több 200-nál. 15 jigfejjel (3 méret), és 30-35 gumival (5-6 csomat) simán neki lehet indulni a pergetésnek, ezeket nem egy délután szaggatod el, de nem is 5 perca alatt. Emellé simán belefér még pár körforgó is. Még pl. Meppsból is 2-3 db-al is a 10k alatt vagy, a Decathlonosokból meg marékszám vehetsz.Míg Rapalákból, vagy más márkás wobblerből alig futja 3-4 darabra ennyiből.
-
vendingo
veterán
válasz
dragonfx #22955 üzenetére
Azért a minőségükre kíváncsi lennék, de lehet benevezek egy nagy adag kínai wobblerra. 6-8 ezer ft nem a világvége, annyira rossz nem lehet.
Más:
Egy kicsit zavar a pergetésben, hogy zabálja a monofil zsinórt. Kéne váltanom fonottra, de nem tudom, hogy a Blue arc 40-es mennyire fonott barát. Próbálta már valaki fonottal az említett orsót? -
Steady74
Topikgazda
válasz
dragonfx #22894 üzenetére
Miért ne lehetne saját szabályrendszere egy adott tónak? Ha tied lenne a tó, benne a halak, sporthorgászat folyik: nem az lenne a célod, hogy a visszaengedett halak legkevésbé sérüljenek? Krvára nem értem ezt a sírást a szakáll nélküli horgok meg a matracok körül: egy csomag horog 600 Ft, két doboz sör!! Akinek ennyit nem ér meg, az inkább kerülje ezt a remek tavat.
Matracot nem tudom lehet-e bérelni, de minden álláson (mivel ez egy kultúrált horgásztó) van fix bölcső, abba lehet tenni a halat amig a parton van.
Tényleg nem értem az embereket: mi a frász bajod van a Lake-kel? Honnan tudod, hogy a tulaj.pl. nem angol és éppen tavat üzemeltet amit a saját nyelvén nevezett el? Nézz körbe a világodban: feederbot, method technika, Carplove park, DonCarpLake, Walterland, Rexona Active Shield.. tele vagyunk idegen szavakkal te meg a Lake-en lovagolsz... dupla viszkit hozz ha jössz
Grillo: nekem Újpestről is annyi km, amúgy 25 perc kb.
-
joe979
aktív tag
válasz
dragonfx #22864 üzenetére
Ez így van, már tavaly sem volt az a halbőség , szép apránként kiárulta a kisöreg,bár így is maradt benne azért. Hiába kedvesek, de nagyon érződik milyen céllal vették meg, vették át. Nem hiába raktak be egy kaput bejárathoz, arra az oldalra is letudj menni pecázni, ahol a halak nagyjából védve voltak ... Most már semmi. Legyenek rengetegen, a többi nem lényeg ! Így már nekem se tetszik igazán, idén csak egyszer voltam kint , de a szélnek hála, meg a sóder kitermelés miatt, szépen nyeltem port . Köszi de nem, nem vágyom oda.
Gyálon a Garden Lake ?
-
golyós
addikt
válasz
dragonfx #22403 üzenetére
Igen, még nagyon friss.
2500ft a sport jegy, 4500ft a sima.Gondolom a szokásos szabályok, pont kint van a kollegám, megkérem, hogy fotozza le.
3-4 kilós és 6-8kg lett telepítve.A mai poszt az Fb oldalukon a 7kg-os potykával a kollegám.
Pontymatrac kell ha jól tudom.Jelenleg csak nappali horgászat van, késöbb ha kiépítik akkor lesz éjszakai, bográcshelyek, medence, sátrazási lehetőség, van kiskocsi behúzni a cuccot.Jó lesz ez majd szerintem. -
joe979
aktív tag
válasz
dragonfx #22360 üzenetére
Jól tudod , az öbölben tilos a peca, viszont az éves zsuga szerint : A Kopaszi gát Duna oldali külső partján engedélyezett a horgászat !
(#22361) tween : Sajnos ilyen pálcát nem ismerek, ezek az új botok, semmilyen formában nem nyerték el a tetszésemet . Hozzáteszem , nem értek hozzá ilyen szinten, sőt, kétlem a mostani szériák hoznák a régi Bm vagy SM széria sikerét, az árról nem is beszélve. Talán egy Ultegra
-
-conrad-
addikt
válasz
dragonfx #20726 üzenetére
Centire tudom, nem dekára
Faroktőig volt 23 centis.
Sok sügér volt, ha nézem a képeimet akkor van, hogy 2 percenként fotóztam a halakat, vitorlások között ez volt a jellemző méret.
Kősüllőt lett volna még jó fogni, de nem vagyok telhetetlen, fogtam csukát és sügért, illetve amit első alkalommal fogtam pergetve az a naphal és egy 25 centi körüli vörösszárnyú.Dropshot hozta meg amúgy a halakat, nem tudom mennyire látszik a képen.
-
musli26
tag
válasz
dragonfx #20516 üzenetére
Velem is hasonló történt csak nekem derékig kellett a vízbe mennem,hogy elkapjam a bot végét mielőtt elmerül a vízben.
A bot meglett a hal is egy 3kg tőponty.
Ráadásul első hal a Eurostar Master Class botomon.
A bot nagyon jó van benne bőven erőtartalék.
Mekkora volt a legnagyobb hal amit kivettettek az Eurostar Master C. MH. bottal? -
-conrad-
addikt
válasz
dragonfx #20467 üzenetére
Én berkley trilene fluoro-t használok pergetni, jól lehet kötni nagyon.
A fluoroknál is van minőségbeli különbség, maga a zsinórfajta viszont jó.#20474: Használhatod vele hiszen ahogy írod dobni nem kell, a halat meg tudod fogni mert látni is fogod a felszíni rablást, de nem nagy élmény a fárasztás vele.
Én tegnap ezeket a halakat fogtam 2 óra alatt, de egy 2-8gos bottal amivel hatalmas élmény az apróságok fárasztása is.Másik, amit írtál. A feederbottal azért sem lehet ragadozó halra horgászni, mert puha a spicc, hogy átüsd a ragadozó száját vele. Azért egy ponty szája sokkal puhább, mint egy csukáé pl.
Persze sügerezni, domizni lehet vele, de ahhoz meg durung. -
zolynet
veterán
válasz
dragonfx #20348 üzenetére
Amikor látványosan eltűntek a felszínről akkor méteres, sőt másfél méteres eresztékkel is próbáltam.
Gyenge eredmény, de az egész tavon senki sem fogott, ez vigasztal.
Új helyszínre mentünk, 0 tapasztalattal .... nem a moby2re mentünk vissza százhatvankettedjére.Partközelben úszóztam, haverom partközelben fenekezett, én inkább a patakmedert dobáltam,
a kis film arra buzdított. Ha az a két hal megvan, biztos boldogabban megyek haza, érzésre nagyon jó halnak tűntek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged