Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz itouchfan #19297 üzenetére
Nem mindegy hogy mire, milyen vizen úszóznál.
Én úszózok, de erősen ki kell venni a halat (2-4 kilós polntyok, 1-2 kilós afrikai harcsa, de tökéletes a kárászra is, annak sem túl kemény a botom) a környező nádas miatt, én ilyet használok.
Az ennél nagyobb dobósúlyúak már tényleg elég merevek.
Vagyis az 5-15g-ostól eddig nézelődnék a helyedben.Fontos az is, kézben tartod-e, ha igen nagyon fontos a jó kiegyensúlyozottság, meg hogy könnyű legyen, nekem 3/4 évig volt teniszkönyököm a nehéz, és fejnehéz bot miatt
Postázást nem vállalok.
-
itouchfan
senior tag
úszózásra jó a sima hagyományos teleszkópos bot, igaz?
[innen] melyiket ajánlanátok? (3 m-nél hosszabbak közül)
ill. aki úszózik innen, milyen botot használ?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
na sikerült a vizsgám! mondjuk a teszt nem volt nagy cucc, a halfelismerés meg nagyon gyéren ment de átengedtek, tényleg szinte mindent megmondtak. na mindegy, a lényeg hogy megvan. lehet kezdeni a horgászatot, csak ahová akartam menni a Balatonparton, azt a helyet lezárták, pedig eszméletlen jó volt..
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
jozefgucci1
addikt
válasz Zola007 #19293 üzenetére
Persze nincs ebben semmi titok .
Öt napra a csónakkal az engedély volt 19 ezer. Amit a horgászathoz vettem még pluszban az volt 4 ezer . A kaja 8 ezer . Útiköltség jött még ehhez 13 ezer . Így összesen egy családra vetítve, mert gyerekekkel voltunk 50 ezer volt az öt nap .Nem olcsó mulatság .Viszont ha azt nézem , hogy májusban hosszú hétvégéztünk Gyulán egy szállodában amiben négy nap három éjszaka volt és 110 ezerbe került akkor ez nem is sok .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Zola007
veterán
válasz jozefgucci1 #19292 üzenetére
Szabad kérdezni mennyibe fájt ez a peca összesen?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
jozefgucci1
addikt
Urak tegnap hazatértem az ötnapos Háromfai pecáról .Sajnos nem a várakozások szerint alakult. Nagy csalódás volt ! Első nap megérkezéskor úgy indítottam , hogy napszúrás és este tíz ig kaptam az infúziót Addig a többiek a hat boton produkáltak egy nyolc kilós tükröset .Csak erjesztett kukorica és tigrismogyoróval horgásztunk végig. A törpék miatt a bojli nem nyerő . A széljárás sem volt kedvező , mert szó szerint elfújta tőlünk a halat.Rettenetesen meleg volt szinte senki nem fogott a tavon semmit .Melettünk a slovák csapat fogott egy 3
7-es harcsát az egy hét alatt. A lényeg. Eddig az állások rendezettek voltak most mindenütt hatalmas fű és kosz volt. Ahol eddig volt áram most elvágták és nem lehet venni . Az ivóvíz ihatatlan , mert túl sok benne az Arzén és erre a faluban hívták fel a figyelmet a tavon ott áll az IVÓVÍZ felirat minden kúton .Végül öt nap alatt egy az egy ponty és egy 8 kilós harcsa volt a mérlegünk . Sajna elment négy nagy halunk is . Konkrétan kettő a csónak mellől fordult ki a horogból így szemre ezek olyan 12 Kg felett voltak .Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
dredbiro
senior tag
simán elmondtad az összes variációt kb ami átlag igaz mindenkire. sógorral mentem pecázni először jártam ott azon a vizen, ,a szembe part kb 50-60 m-re, előttem belógó fűzfák, na mondom majd én ( megmutatom hogyan kell rendeset dobni) ,persze, elsőre olyan gyönyörűen áthajítottam a szereléket a tulpartra hogy öröm volt nézni a többieknek egyébként a mező jó ötlet, végólmos szerelékem úgy tanultam meg megfelelően bedobni, mivel közelben nincs akkora vízfelület, amin gyakorolni lehetne
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
NORBl
aktív tag
Hétvégén úszós peca lesz lassú sodrású vízen. Miket ajánlanátok, mivel kéne próbálkozni ? Amikor nézek horgász videókat, a csávóka 4-5 féle cuccot dobál össze, meg flakonból öntöget bele valamit, ezek mik ? Hogy kell kinéznie egy frankó match horgászatra orientálódott etetőanyagnak ? Láttam olyat is, hogy vízbe öntött valamit, és az egy idő után kocsonyás lett, és ezt adta hozzá a száraz etetőhöz, az pl mi volt ?
-
gban
veterán
válasz Zola007 #19284 üzenetére
Sok oka lehet, elkezdem a felsorolást, a többiek majd folytatják.
Nem megfelelő hosszúságú a lendített cucc (ha túl feltekered az se jó, ha túl hosszút hagysz, az se jó) - a megfelelő hossz tapasztalataim szerint függ a dobósúlytól, és a bot hosszától és rugalmasságától is
Nem fej fölül dobsz, hanem oldalról, vagy nem egyenesen lendítesz, ezért mehet el oldalirányba.
Valóban nem jókor engeded el, de ez meg szintén függhet a lendítendő szerelék hosszától, és a bottól is szintén.Fentieken variálj, akár mezőn először, szerintem ez leginkább ráérzés kérdése, nem tudom, lehet-e tanulni videóról.
Postázást nem vállalok.
-
Zola007
veterán
válasz Steady74 #19283 üzenetére
én nem jól dobok
valami oktatóvideót vagy tananyagot linkelhetnének
Mindig jobb hord a dobásom pár fokot és a távolságot sem jól lövöm be.
Szerintem korán engedem el a zsinórt a nyéltőlMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Steady74
Topikgazda
válasz Zoli bácsi #19282 üzenetére
3,6 MH feederrel 22 es fozsinorral, fonott doboelokevel 30 gr os ures kosarral kb 80 metert sikerult dobnom. Ez nagyjabol barmire eleg
-
Zoli bácsi
őstag
Hajaj, én áldom az eszem, hogy nyeletőfékes orsókat vettem. Tegnap egy fenekező és egy feeder volt bent, mindegyik nyeletőfék bekapcsolva. Mögöttük ültem, egyszer csak kapásjelző csett, nyeletőfék ciripel, mire odakaptam már vagy egy méter zsinórt lehúzott. Hamar berántotta volna a botot...Nem tudom mi volt, leakadt, akarom mondani a 6-os méretű mmx horog kihajolt... Megint tanultam valamit, mmx horgok mentek kukába.
És ha már klaviítúrát ragadtam, pár kérdés..:
Csalitüskével próbálkoztam, vettem lebegő pelletet, de most az előkehossz magasságában lebeg, ugyanígy a kukorica+ technopufi páros. Ez így nem jó ugye? Sörétólmon gondolkodtam a horog után az előkezsinórra, de ha nem lebegő csalit teszek akkor nem jó a sörét súlya...
Csalitüskére sima kukoricát tettem, ezt leették a halak, kapást sem láttam....Akkor ez inkább gumikukoricára és pelletre van kitalálva..? Egyenlőre visszaálltam a tűzött csalizásra. Mindegy mivel nem fogok halat, de kijárok, próbálkozom, szabadságon vagyok. Már meg merem küldeni izomból a dobásokat, először kicsit féltem a feederrel a megtömött 30gr-os kosarat eldobni, de rájöttem, nem kell félteni, nem törik az el. -
Emu
őstag
Amíg nem volt nyeletőfékes orsóm, én is kiengedett fékkel oldottam meg. Valahogy a kapás "izgalmában" elég sokszor elmaradt a fék visszakeményítése. Így a bevágásnak vagy irdatlan nagy csomó lett az eredménye, vagy halvesztés. Amikor meg egyszer véletlenül nem engedtem ki teljesen, mert a másik boton kapás volt, akkor meg úszhattam a bot után...inkább vettem nyeletőfékes orsót
-
gban
veterán
válasz FireFox1996 #19278 üzenetére
Állóvizet szeretem, és az úszózást (fenekezni csak azért teszem be a második botot, mert plusz egy esély, meg ha már két bottal lehet, használjuk is ki, ebből adódóan az a bot + orsó tényleg "ami épp van"), de értem amit mondasz - a nyeletőfék vs. nulla fék tényleg nagy klönbség ha viszi a víz a zsinórt.
Postázást nem vállalok.
-
FireFox1996
őstag
Használom is a nyeletőfékes, és az elsőfékes orsót. De ha fenekezek, akkor csak nyeletőfékessel. Nem tudom, hogy horgásztál-e folyó vízen úgy, hogy közben kiengeded a felkapókart.. Úgy viszi le a zsínórt majd a dobról, hogy semmi nem maradna rajta
Nyeletővel ezt könyebben tudom szabályozni...<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
gban
veterán
válasz Steady74 #19275 üzenetére
Sosem volt nyeletőfékesem, mi a különbség a nyeletőfék használata és aközött hogy kiengedem a féket / átcsapom az orsót?
Bevágásnál ha jól tudom, a nyeletősnél vagy át kell kattintani, vagy tekerni kell és visszakapcsol.
A féket visszaállítani sem egyszerű.
De "elvitelileg", vagyis ha nem vagyok ott, hagy vigye szabadon a zsinórt, mi a különbség?Nekem is volt olyan, hogy egy épphogy kilós ponty vitte a botot
A gyereket tanítgattam egy másik bottal, az enyémet meg félreraktam, az úszót meg félretettem a nád elé.
Egyszer nézem, a gyerek nem képes a lába elé nézni, jó nagyot rúgott a botba, majdnem beesett a vízbe - de a gyerek 1 méterre állt a bottól, ő nem lehetett, több se kellett, ugrottam a bot után míg még a stégen volt.
A ponty meg már a nádban. De kijött szerencsére.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Steady74
Topikgazda
válasz dragonfx #19274 üzenetére
Hülyeséget írsz. Saját bajomon tanultam meg, hogy kell a nyelető fék. Két bottal horgászom, ha az egyiket csalizom, fárasztok vele, halat szabadítom ki a merítőhálóból, hugyozni megyek, stb... egy 2 kg-os ponty simán le tudja kapni a bottartó állványról a botot...
MAP orsókat használok, ACS kipsz-szel, óriási dolog, nagyon szeretem, szerintem két botos horgászathoz még feedernél is fontos a nyelető.
-
gban
veterán
válasz dragonfx #19272 üzenetére
A többiek véleményét természetesen tiszteletben tartva, én nagyon hasonló felszereléssel horgászok mint te, pontyra is, én ilyen orsót vettem, idáig nagyon bejön (ott a bot is amivel együtt borzasztóan tetszik a páros).
Úgy voltam vele, hátsófékeset szeretnék, nyeletőfék meg nem kell, nem bántam meg.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
dragonfx
veterán
sima ponytos fenekezésre kell de nem feeder nem pellett nem bojli sima natur általános teleszkopos botra.
[link] nekem ilyne botjaim vannak spro premium.
spro orsot nem veszek mert már 2 bexart.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
itouchfan
senior tag
válasz zolynet #19268 üzenetére
ohh köszönöm 24/30, akkor már tényleg csak a halfajokra kell rámennem alig várom már hogy meglegyen, és mehessek egyedül is, de majd a felszerelés kiválasztásánál szeretnék segítséget kérni
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
zolynet
veterán
válasz itouchfan #19264 üzenetére
Tesztsor volt, hasonló jellegű mint ez: vizsga tesztelősdi
Otthon lehet még megvan egy nagy csokorba gyűjtve a teszt, majd felteszem valahova, ha el nem felejtem, írj rám privit ha mégis, az a biztos. Tesztben nem kellett halfajtákat felismerni, azt csak szóban.
Tesztben két nem beikszelős volt ('kifejtős'):
- halőrt hogyan nevezzük még, sorolj fel 5 variációt
- tiltott halfogási eszközök felsorolása
A többi ~20 kérdés az 3-4 felsorolásból kiválasztós jellegű volt.A halak felismerésére én is jobban rámentem, olyan egyformák némelyikük.
#19267 -conrad- : jó választás
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
dragonfx
veterán
erről vélemény mit gondoltok?
léci ne ugy kezdjétek miért nem 27ért veszek....)"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
itouchfan
senior tag
válasz zolynet #19256 üzenetére
köszi az írásbeliben a többi dolgot kérdezték, mint pl. jogi dolgok, egyesületek, botfajták..? amúgy annyira nem egyszerű ezt a 100 féle halat megtanulni, azt hittem könnyebb lesz.
-
Grillo
őstag
Én várom, hogy kapjam meg a Széchenyi kártyára a pénz. A kártya már megjött.
Aztán lesz valami fasza feeder.
Aztán tegnap kiderült hogy unokatesómnak van Becehegyen stégje, úgyhogy szerintem ott lesz felavatva. -
szuszinho
őstag
Én vasárnap avatom fel a feedert!
-
dragonfx
veterán
egyszerűen nincs időm eljutni a vízpartra...
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
zolynet
veterán
válasz itouchfan #19252 üzenetére
Semmi extra, tavaly vizsgáztam le.
4-5 csoport lefordított lapból húztam 5-6ot, melyen halak voltak, fel kellett ismerni, ez volt a szóbeli. (persze oda csak sikeres írásbeli után tudtál menni, de ott csak kettőt vétettem, így sima volt)
Nekem nem kellett segítség, de aki mellettem volt azt úgy segítették ahogy csak tudták.
Kissrác (10éves körüli) be volt rezelve, meg lehet le is volt blokkolva, mert tényleg nagyon segítették, próbálták úgy rávezetni a lápi pócra, hogy szinonímákat mondtak a lápra....mocsaras, lápos, stb h rávezessék a gyereket, azt hiszem a végén csak kinyögte.
Nekem még az egyik halfaj méretkorlátozását és tilalmi idejét kérdezték, látták h kenem vágom, gyors pecsét és rohantam vissza munkába. (Azt hittem gyorsabban levezénylik a történetet, de ugye akkor jött be hogy engedély nélkül sehova sem ezért olyan tömeg volt hogy namég)
Én Gödöllőn voltam, de számos horgászhelyen is meg lehet ejteni a vizsgát, sztem ott még engedékenyebbek. Pl a Hárosi horgász tanyán is[ Szerkesztve ]
-
Emu
őstag
válasz itouchfan #19252 üzenetére
Amikor sok éve voltam, akkor a szóbeli rész egy barátságos beszélgetés volt. Ilyeneket kérdezett a vizsgabiztos: hogy hogyan tudom megkülönböztetni a süllőt a kősüllőtől, írjam le hogyan néz ki egy ponty, hogyan tudom megkülönböztetni a kárásztól, meg védett halfajokra kérdezett még rá. Ezeken kívül alapjában véve kérdezett, hogy milyen módszerrel fogok horgászni, milyen halra, hány horoggal stb. Aztán, hogy azóta változott-e, azt elmondják majd a többiek
szuszinho: mint a kutyám fekhelye Ha van horgászbottartó zsákod, akkor ahhoz hasonló anyag, csak finomabb szövésű, nem annyira durva.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
sziasztok!
eddig ismerősökkel horgásztam, velük mentem ki a vízre, inkább nézőként. most jelentkeztem a horgászvizsgára, és elkezdtem tanulni az anyagot. mennyire szigorúak, milyen hangulatú egy ilyen vizsga?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
szuszinho
őstag
A pontymatrac milyen anyagból van?
-
P. úr
tag
Sziasztok, járt már valaki Balatonakaliban a Strand-Holiday kempingben horgászni?
-
Steady74
Topikgazda
hát nem tudom... a dévéres etetők általában finomabb szemcsézetűek, sok bennük a liftező anyag, könnyebbek, míg a pontyosak nagyobb darabosak nehéz szemcséket tartalmaznak, amik nem mozognak felfelé. azt javaslom kicsit vizezd túl, de csak egy picit, hogy kevesebb felszálló szemcse legyen benne.
-
NORBl
aktív tag
5-15, 5-20 dobósúlyú match bot között lehet szerintetek érezhető különbség, ez alatt a bot karakterisztikáját értem, lágyságát.
ET Black Spider 390
Shimano Alivio 390
Az előbbin van egy ilyen "pikkelyszerű karbon erősítés" de kézzel nem érezhető, utóbbin viszont van egy karbon bordázat az egész boton, ami tapintható is.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
válasz FireFox1996 #19239 üzenetére
Kell rá egy szívószál méretű lyuk, és már mártogathatod is a whisky-be.
-
gban
veterán
válasz FireFox1996 #19239 üzenetére
Tök jó.
Vagy direktbe rendelni:
[link]
Amúgy hihetetlen hogy van akinek megéri 100 ft-ért mínusz a vatera jutaléka ilyenekkel foglalkozni.Postázást nem vállalok.
-
musli26
tag
Method kosár után milyen hosszú előkét használtok?mindig úgyan olyan hosszút használtok?
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
-
-
Dr.Én
veterán
Hali
Tegnap és tegnap előtt sikerült kijutni a Répce folyóra, felénk elég elhagyatott, méteres gaz, nagyon benőtt fás részek jellemzik, rengeteg bedőlt fa és rengeteg akadó kíséri...
de azért sikerült halat is fogni rajt....
rengeteg küszt, vörösszárnyú keszeget illetve sok Domolykót sikerült fogni..Csali Csonti volt...
ilyen szépségek jöttek...
remélem nem sokára a Balin és a márna is kapni fogWOT: kissio
-
MODERÁTOR
A hétvégi horgászversenyre a következő etetőanyaggal készülnék.
Milo Specia Carpa etetőanyag, hozzá angolmorzsa és kukoricapogácsa.
20 éve a Prohardveren
-
-
musli26
tag
válasz dredbiro #19217 üzenetére
Nekem 2 szemüveg tetszik nagyon.
1:[link]
Ez 2015.
2:[link]Ez 2014.
Ezek mennyire megbízható hogy 100% UV+ Polarizált szemüvegek?
(Én hiszek neki)Vélemények?
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
Doblós
aktív tag
válasz Zoli bácsi #19219 üzenetére
Hát ezt sajnálattal hallom sporttárs,qrva meleg most az idő,szerintem ez is befolyásolhatta,hogy csak a bot végét fogtad
Gumikukit próbáltad?
Ajánlanám azt az etetőanyag kombót,ami évek óta használok,sajnos húzós az ára,de method módszerrel 4-5 pecát hoz.
DB SwimStim Betaine Green+DB SwimStim Amino Black 50-50 arányban keverve,természetesen áttörve szitán,hogy a kellő homogén állagot elérjük.
Nem olcsó,mert egy zacsi(900g) 1700-2000 ft körül van.
Viszont ezzel tuti,hogy fogsz halat,se télen se nyáron nem hagyott még cserben,bátran kijelenthetem,hogy ahol ezzel nem fogsz halat,ott nincs is.Ha pesti vagy,esetleg tudok olcsóbban is.
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
Steady74
Topikgazda
-
Steady74
Topikgazda
Teresken lenyomtuk a 3,5. ph-s kozos pecat, felemas eredmennyel, de nagyon jo elmenyekkel. Rengeteg halat fogtunk, viszont az atlagsuly nem nagyon lepte at a 2 kg-ot sajnos. Dani nyitott egy pazar, 6 kg- os amurral, majd karaszok, pontyok jottek. Zoly is elcsipett egy szep amurt, Zsolaval mi csak a kisebb pontyok fogasaban jeleskedtunk.
Az ejszaka (tul) jol sikerult, a hideget meg a parat nem nagyon ereztuk . En fel haromig birtam aztan kidoltem. Negyed hetkor keltem egy kbszott kakukk nyomta velunk szemben. Ekkor Dani mar javaban nyomta a pecat, igy a gyenge masnapossag ellenere bedobtam.
Sorra jottek a kolok pontyok nalam megint, aztan 10 ora magassagaban jott egy 6,8 koruli ponty.
Negykor elkezdtunk pakolni, en 6 utan erdem haza, total kifaradva. Jo peca volt, a fogott.darabszammal nem volt gond, viszont az atlagsuly volt alacsony.Kepeket a sracok majd tesznek fel, kivancsi vagyok. Hal istennek este keves foto keszult
Kovetkezo etap vagy Preri vagy az uj battai to augusztusban valamikor. Orom volt megint kint lenni ezzel a csapattal, kiraly volt
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Doblós #19212 üzenetére
Ismét köszönöm sporttárs.
Tegnap kint voltam a tavon, déltől estig. Method módszer, hagyományos feeder, tűzött csali, fűzött csali, pellet, kukorica, pufi, izesített kukorica... próbálkoztam mindennel, két keszeg.
Estig egyedül voltam a 6 hektáros tavon, azt mondják más sem fog halat. Legközelebb inkább fizetős tóra megyek, vagy a pár háznyira folyó Kis-Rábára, abban legalább kapás több van, sajnos annyi benne a szemét, beleszórt ágak, levelek, hogy azért nehéz pecázni, meg a vízszintet is baxtatják állandóan.Szerk: Vettem Haldorádós Fluo Energy method etetőanyagot, Zöld Afrika ízesítésűt. Bedobtam Dovit pellettel csalizva, kapás sem volt. Kukoricát tettem a csalitülkére, vagy pufit, arra volt piszkálódás, a csalit lelopkodták. Este meguntam a horgászást, a method végszereléket lecseréltem hagyományosra, és a parttól 10-15m-re bedobtam, a megmaradt method etetőanyagot meg beszórtam oda. Felforrt a víz, keszegek küszök megőrültek, és a fenéken is bedobás után öt másodperccel húzkodták a kukoricát, sajnos csak az apróhal.
[ Szerkesztve ]
-
dredbiro
senior tag
válasz musli26 #19209 üzenetére
Pont ugyan ezt a kérdést szerettem volna feltenni a napokban ,de megelőztél. Ha minden igaz akkor kedden érkezik a szemüvegem, én ezt választottam.
Good hunting,STALKER !
-
nepszter1
addikt
Feederbot végére van értelme ilyen csengőt rakni ?
-
ati012
őstag
Tudom mire gondolsz. Én mint alternatívaként dobtam fel a fagyiskanalat.
1k-ért lehet venni. -
hcs57
addikt
válasz ati012 #19213 üzenetére
Nem, 3 golyót (hógolyót?) lehet vele csinálni (kb 8-10 cm átm.), valami sport eszköz volt, de nem jött be, így a Tesco kiárusítja... ha még ott van.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Doblós
aktív tag
válasz Zoli bácsi #19211 üzenetére
Valóban,nem írtam,hogy SBS
Picikét a bojlikat meg a pelleteket faragd meg,vágd "méretre" és használható,de method kosárba nem igazán fog belemenni,de sebaj,elég,ha csak a horog szárát belenyomod az etetőanyagba,ha ezekkel csalizol.
Gumikuki vásárlásánál tök mindegy,hogy HD vagy más márka,csak ezekből is kétféle van sinking(süllyedő),popup(lebegő).
Nekem van Korum meg foszforeszkálós Enterprise,nincs köztük különbség.De ha esetleg találsz D.A.M Mad gumikukit,az a legjobb,jó duci és 20 db-os kiszerelésben van 7-800 ft körül.
Egyébként annyiból jobb a gumikuki,hogy nem kell attól félni,hogy leesik,leázik,leszedi az apróhal.Több halat fogtam a gumikukival mint a csemegévelNincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Doblós #19197 üzenetére
Köszönöm sporttárs a kimerítő választ. Ezt a csalit pár oldallal előbb is ajánlottad, de nem láttam gyártót, azóta kigugliztam, SBS termék. Sajnos kisvárosban élek, két horgászbolt van, körülnéztem, de nincs sok választék. Azt hiszem rendelek webáruházból.
Múlt hónapban vettem egy ilyen csali szettet: [link] Megrendeltem, utána láttam mekkora bazi bojli meg pellet van benne...Tudom ezt használni feederezéshez?Illetve még a gumikukoricára kérdeznék rá, valahogy irtózom a műanyag csaliktól.. Tényleg eredményesebb mintha hagyományos kukoricát lebegtetnék..? Ez van a helyi horgászboltban, nem haldorádós, de úgy néz ki, és olcsóbb..
-
musli26
tag
Ki milyen horgász szemüveget használ?Mennyire van megelégedve vele?
Én most gondolkodok ,hogy veszek.kösziDell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
maán
csendes tag
A Tímár mix Balaton szériáját gyártják még?Sehol nem láttam még a katalógusban sem.Valaki tud valami jó etetőanyagot+csalit a Balatonra pontyozásra?
-
Emu
őstag
Én ugyanúgy monofil zsinórt használnék, csak kb. 10-15m fonott "dobóelőkével".
@Dr.Én:
Nem rég ruháztam be egy második feeder botra, kicsit korábban futunk össze, érdekelt volna. Egy ismerőst azért megkérdezek, aki még tavasszal gondolkodott feederezésen, hátha érdekelné.[ Szerkesztve ]
-
maán
csendes tag
Sziasztok
A balatoni kagylós vízre milyen damilt használjak feederezésnél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest