Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
sziasztok tudtok valami (tényleg) olcsó 6-7 méteres spiccbotot, amihez nem kell állvány a súlya miatt?
-
maán
csendes tag
válasz
ChrisG
üzenetére
Köszönöm a segítségedet.Az Okuma Distance Pro tetszik,de még nem veszem meg.
Az a helyzet hogy kipróbálom a bojlizást.Kaptam egy 2,75 librás 390-es botot,kölcsönbe egy 60-as orsót is kapok.
Valaki tudna ajánlani egy jó távdobó zsinórt ami feltünő színű(pl.:sárga vagy zöld)kb. 30-as méretben. -
dredbiro
senior tag
válasz
dragonfx
üzenetére
értem, múltkori horgászatom is ilyen volt éjszaka, ott este 8tól éjfélig aktívak voltak a halak,éjféltől hajnali 3 ig semmi nem jött és mindegy hol probáltam, messzebb - távolabb, fenéken vízközt, kukorica, giliszta, egy árva mozdítás sem volt. meg vagyok ár régóta győződve róla ,hogy ezek a hirtelen légnyomás változások is közrejátszhatnak ebben ( lásd egymást érő frontok )
-
szuszinho
őstag
Mi holnap hajnalban megyünk. Kíváncsi leszek...
-
dragonfx
veterán
3 ponty volt a mai eredmény volt egy elég szép 4.5es.
karcsu eredmény ez a hülye széla halakat is megöriti 12 után egy mozditás nem volt....
még girnyora karcsi se... -
ChrisG
tag
Szia! Öt paraméter kérdéses, s ez alapján érdemes keresni:
- Mennyit szánsz rá?
- Milyen távolságra horgászol?
- Dobálós vagy húzós peca?
- Maximum hány gramm legyen?
- Ragaszkodsz a nyeletőfékhez?Amúgy a 390-es botokhoz is lehet 60-65-ös orsót használni, mivel a bot lágy, elég a .22-.28-as zsinór, abból ráfér 250-300 méter azokra is. Lehet használni dobálós pecához távdobó feeder orsókat is, lehet lazítani a féket. Nem kell mindig nehéz, robosztus orsót használni... Persze, ha .30-35-s zsinór is kell néha, plusz még be is húzol 200-300 métert, akkor kell az a 80-as orsó!
Nekem az egyik személyes kedvencem ez:
Nyeletőfékes: Okuma PL865
Dobba integrált nyeletőfék: Okuma Distance PRO 60
Ha nem szükséges a távdobó dob, akkor: Okuma Longbow-t tanácsolom... de igazából ez a három orsó mindenkinek ajánlható.
-
miska17
tag
Thx !
-
maán
csendes tag
válasz
miska17
üzenetére
Ha nem akadós a hely ahol pecázól probáld meg csökkenteni a zsinór méretét akár 0,18-as méretre és használj fonott dobóelőkét.Valamint minimum 390-es botot+min. 55-ös távdobó orsót.Ha több tippet akarsz nézd meg Döme Gábor Feederbotos pontyhorgászat nagy távolságba című videóját.
-
miska17
tag
Sziasztok !
Feeder botohoz kérnék tanácsot ,: parti horgászként sokszor nagyot kellene dobnom, viszont a szerelés érzékenységét nem szeretném feláldozni; milyen bottal érhetnék el 80-100 métert ?
-
maán
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 390-es 2,75 librás bojlis botra 50-es vagy 60-orsó lenne a jobb választás? -
Alg
veterán
válasz
tiger71
üzenetére
Folyóvízen nem ilyen egyszerű azért, a folyás elnyomja, a béka beakad stb.
Ha nincs halradar, akkor kis tapasztalattal pár próbálgatás után már tudod mikor sodródik az ólom a fenéken.
Meg egyébként is, a legritkább esetben egyenletes a meder, aztán lehet játszadozni olyanokkal hogy kicsit jobban visszatartva jobban elemelkedik a cucc a fenékről, elengedve visszasüllyed stb... Egy idő után ráérez az ember a ritmusra

+ a sodrás is képes változni időről időre.
-
tiger71
aktív tag
válasz
zsola0518
üzenetére
Pontosan meg tudod mérni beljebb is békával...

Felszereled a teljes botot, az úszót beállítod saccra, aztán addig húzod felfelé, míg be nem áll a beállított módra! Így a horog pont érinti a feneket!

Aztán jöhet a játék, hogy fenéken eszik-e a hal, kicsivel a fölött, vagy vízközt...
-
Pocok9b
aktív tag
Sziasztok!
Volna eladó 3db Fox Stratos FS10000E nyeletőfékes orsóm. Nem érdekel esetleg valakit, vagy nem tudjátok hol lehet ezeket viszonylag gyorsan eladni?

-
szuszinho
őstag
Engem meg esz a méreg az idő miatt

-
ati012
őstag
Udv.
Visszatertem hozzatok.
Latom porog a topik
Nalam meg nem indult be a szezon idohiany miatt. Pedig mar mennek. Talaltam egy uj helyet

-
válasz
Synaptic
üzenetére
Ha autóval mész és befér, mindenképp.
Pecabotot mindenhova kell vinni
Én ősrégen pecáztam a Balatonon, akkor viszont sokat, nádfal elé betett saját stégről.
Azt mondanám, lehet nem találsz értelmes helyet, és nem fogsz pecázni, de az is lehet, hogy lesz valami tuti hely, akkor meg csak a méreg lenne hogy nem tuod kipróbálni.
Kérdés, mennyi a jegy, megéri-e.
Nem tudom melyik felére mész, de nincs messze pl. a siófoki Sóstó is.
Tavaly ot voltunk egy hetet, pont elég rossz hét volt (meleg volt, eszement alacsony is volt a víz), alig volt kapás (keszeg, kárász mintha nem is lett volna a vízben), de azért jött jópár ponty. -
Synaptic
senior tag
Jövő héten 6 napot balatonvilágoson leszek. Érdemes oda egyáltalán pecabotot vinni ?
-
zsola0518
tag
válasz
zsola0518
üzenetére
A kérdésem az lenne, hogy hogy lehet a legbiztosabban feltérképezni a medret ha egy 6m bottal pecázok. Arra gondolok, hogy a beljebb eső részt hogy lehet felkutatni h milyenek a mederviszonyok. Illetve a másik kérdésém honnan tudom h a csali a meder alján fekszik vagy attól fentebb lebeg vagy az mindig a fenéken fekszik ha megfelelő az ereszték. A sodrásra gondolok hogy az nem-e lebegtetheti meg a csalit.
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Pecázik itt valaki folyóvizen bolognai módszerrel?
-
dragonfx
veterán
ezek a frenetiq botokrol van valakinek tapasztalata?
-
Simán lehet hogy tele lesznek a halak és nem fognak enni, de az is lehet hogy annyi a hal hogy az etetés csak bizonyos helyre vonzza őket, de nem telnek meg.
Utóbbi mellett szól (bár sosem foglalkoztam ilyesmivel), hogy lehet, a versenyen a csalogatás a cél, nem az etetés, vagyis nem is kapnak sok etetőanyagot, csak aromaanyag döntően amit használnak. De ebben nem vagyok biztos, csak logikával gondolom így.
De estére tuti lenyugszik a víz, mintha nem is lett volna verseny, szóval ez a része szerintem nem gáz. -
maán
csendes tag
Lehet hogy buta kérdés!Szombaton verseny lesz a kedvenc tavamon és úgy tervezem hogy a verseny után elmegyek pecázni éjszakára meg vasárnapra.Szerintetek verseny után érdemes próbálkozni?
-
kobipeti
aktív tag
-
Steady74
Topikgazda
ha nem lóg ki a tüske akkor rendben van.
nézsán legutóbb nem volt leakadásom csak egy, az is a korábban tárgyalt sz@r horognak a törése miatt. mondjuk én csak 1 gumikukoricával horgászok, ami lebeg, így talán könnyebben akad a horog. Amíg te +2 kukoricát fűztél a horogra, ami lehet, hogy már nem lebegett, a horog másképp állt, és amikor rászívott a hal, akkor a szája szélébe akadt csak.meg hát az is kérdés, hogy milyen hamar vágsz be kapás esetén, illetve bevágsz-e? 5-6 éve láttam angol horgászoktól, hogy ha pontykapás van, és ráhúz az orsóra, csak felemelik a botot, azóta én is így teszek, és nem volt halvesztésem. Mai napig mosolygok azon, amikor a pecások a vízparton kapásnál bevágnak, és még hátrálnak 4-5 lépést

Klasszikus Nézsáról tavaly: " Basszá' mán be neki"

-
Én nemrég vettem Mustad süllőzőt, méretet nem tudok, de nem kicsi, és nem is óriási - ez a legjobb az adott vizen ahova járok.
(okok: még ezt is beveszi a 10 centis vörösszárnyú is, egy szem kukoricával)
Kárászra mentem, de az nem jött nagyon, de jött sok ponty, meg szakonnára afrikai harcsa is jópár, egy horognak sem lett semmi baja. És erősen erőltetni kellett őket kifelé, a belógó nádfal miatt.
30 Ft / db volt, az semmi. -
maán
csendes tag
Tudtok valmi tuti horgot ami nem deformálódik el az egynapos pecán 2kg-os halaknál.
Eddig A1-es pellet carpot használtam 8-as méretben,1-2 szem fűzött kukoricához,kikönyitet csalikhoz,és elgörbült. -
szuszinho
őstag
Megrendeltem pár cuccot, hétvégén ki is fogom próbálni

Ki milyen etetésre, csalira esküszik fenekrzésre ilyenkor? -
miska17
tag
válasz
dragonfx
üzenetére
A method korszak előtt elterjedt volt, hogy az egyik borda ólomhuzallal végig körbe volt tekerve , főként a kosár adott irányú süllyedése, és a zsinórcsavarodás kiküszöbélse miatt;
Más: ilyen TeleFeeder botot fogott már valaki kézbe ?
-
szuszinho
őstag
Tudnátok ajánlani egy jó bottartó táskát?
-
Emu
őstag
válasz
dragonfx
üzenetére
Én alapból olyat használok aminek csak 3 lamellája van: [link]
Könnyebben kipotyog belőle a kaja, főleg, hogy elég gyakran használok micropelletet.Más: Megvolt a gumikukorica első bevetése a hétvégén. Nem tudom mi történt a kárászokkal, meg úgy egyébként a halakkal de valami hihetetlen volt. Hajszálelőkén 3 szem kukoricát úgy vitte a 20dkg-s kárász, mintha egy 5kg+ ponty kapott volna. Csalitüskéből is a hosszabbat tettem fel, 2 szem csemegekukorica után tűztem fel a gumikukoricát, de erre is elég gyakran jött kárász, pedig fokhagymásat választottam, amit annyira nem szeretnek. Apósom úszóval 6-os horoggal, rajta 3 szem kukoricával 8 centis kárászt fogott
egy kukorica is alig fért bele a szájába, de valahogy beküzdötte a horgot is.
Azért jött néhány ponty is de mind 2kg körüli vagy alatti volt. Annyit figyeltem meg, hogy azon a boton, amin a csalitüskét használtam, több volt a lemaradt hal. Más fajta horgot kell használni ennél a módszernél? A1 Team feeder horog volt mindkét készségen, 10-es fonott előkén. -
dragonfx
veterán
ti probáltatok már olyat etetőkosarat "moodolni" én általában 5-6 lamellából 3-4et kiszedek...nem csavarja annyira azsineget és ha az anyag keményre sikerült simán kijön ugy is....
-
bandi0000
nagyúr
kösz szépen, asszem akkor én is jobban oda figyelek ezekre a bulikra, majd gyakorlok az amúgy is szétszedett orsómon hátha össze tudom rakni

-
dredbiro
senior tag
válasz
bandi0000
üzenetére
attól függ,mennyire van nyüstölve,milyen körülmények között van használva,mennyire van vigyázva rá,ez szerintem mindenkinél váltózó, idén sajnos csak hetente/kéthetente tudok horgászni járni a sok munka miatt így részemről kitolódnak ezek a szervíz időpontok, ( minden horgászat után eltakarítom külsőleg a használt felszerelést így nagy meglepetés nem érhet akció közben - bot / orsó)
a sör pl nem a legjobb célszerszám,egy fél rekesz után azért nem tanácsos nekilátni,pláne akkor ha nincs jártassága/rá látása az ilyen kellékekre az embernek

sok sikert a javításhoz

-
dredbiro
senior tag
válasz
bandi0000
üzenetére
persze hogy darabokra szedem,másképp jelen esetben nem működik a dolog. elég nehézkes némelyik orsó szétszedése/összerakása,nem lehetetlen feladat,kell némi vizuális képzelőerő,kézügyesség és egy kis szerencse illetve a hozzávaló célszerszámok
egyébként még nincs meg az orsó,előtte kipróbálom személyesen,látatlanban nem vásárolok ilyen terméket -
dredbiro
senior tag
válasz
bandi0000
üzenetére
igen,nagy valószínűséggel kuka,de a szerelő majd megmondja, ha megnézeted vele,nekem nem volt lehetőségem fogaskereket cserélni akkoriban, nagyon rossz volt az alkatrész utánpótlás mire elérhető közelségbe kerültek a hozzá való alkatrészek addigra lemondtam róla és új állta helyét, most egy nevis pantera-t nézegettem 6k,nyeletőfékes,nem profi kategória,de úgy gondolom nekem elég lesz a tudása. vásárlás után egyből szétszedtem és telenyomtam a megfelelő kenési helyeket rendesen tiszta zsírral, a legfőbb helyeken alig volt kenés, a karbantartásra kell odafigyelned,bizonyos időközönként (használattól függően ) illik bezsírozni vagy a régebbit frissre cserélni,tartsd mindig tisztán,nagyjából ennyi amit megteszek saját részről

-
dredbiro
senior tag
válasz
bandi0000
üzenetére
én hasonlóan jártam egy okuma orsóval,a használat miatt (évek alatt ) elkoptak a fogaskerekek és terhelés alatt "megugrott" a fogon,nem lehetett a megakasztott halat kicsévélni a partig a folyamatos racsnizása miatt, lehet nálad is hasonló a szitu,bár ne legyen igazam
-
bandi0000
nagyúr
holnap viszem be boltba hátha meg tudják csináltatni, de tudtok ajánlani valami jó orsót? Nem vagyok egy sport horgász csak szeretem és járok, most egy Nevis Panterát vettem de olvastam róla rosszat is jót is, persze 7k ért ne is várjak sokat, de 10k-nál biztos nem adnék ki érte többet
Illetve minél több a csapágy annál jobb ?
-
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Szerintetek folyóvizen van értelme pellettel csalizni?

-
bandi0000
nagyúr
hali
Van egy fajin kis daiwa Regalplus 4500 BRI-AB orsóm, és ha üresbe tekerem szépen simán fut, viszont sajnos pont pecázás közbe kapáskor jöttem rá, hogy furcsán surlódik mikor ugye feszül a damil, nehéz tekerni stb, szerintetek ezt simán lehet javíttatni olajozás vagy hasonló baja lehet?
-
dredbiro
senior tag
Tegnap éjszakai horgászat eredménye a Viktória-tavakon 3db kb 2 kg-os tükrös és pár törpe harcsa. Egy újabb élménnyel lettünk gazdagabbak
Fényképeket nem tudtam sajnos készíteni mert beadta a kulcsot a teló kamerája 
-
choco01
addikt
válasz
CaNNa3IS
üzenetére
Hát azért lehet van amiben hasonlít a bojlizás, és a feederezés, de a feederezés azért finomabb módszer.
Kisebb horog, finomabb csali DE nincs akadálya a bojlival való csalizásnak sem, finomabb zsinór..
Szerintem fontos a jó minőségű etetés kialakítása, és eleinte mindig kisebb csalikkal(pelletek, kukoricák) próbálkozok.
Én egy 360XH és egy 390H feedert használok..Persze lehet hogy felteszel egy 0,25 zsinórt, nem túl kicsi, de azért finomabb horgot, és előkét, de a többi marad bojlis..(etetés, csali, szerelék többi része..)
-
choco01
addikt
válasz
CaNNa3IS
üzenetére
Szerintem valami Heavy esetleg Extra Heavy botokban gondolkoznék, nem kell megijedni hogy túl merev lenne..attól is függ mennyit szánnál rá, milyen távba..én 8-10es horgokat használok 0,12-es fonott előkével, inkább pelleteket használok, a bojlik annyira nem jöttek be, esetleg az SBS mini bojli fűszer-vajkaramella(vagy C3 vagy M3 nem tudom hirtelen), haldós bojlik sem drágák, bár nincs sok bennük..szerintem mindenképp valami kisebb oldódót, pelletekből hmm nem tudom az adott tavon hogy mennek..
szuszinho:
azzal nem nyúlsz mellé szerintem, meg szinte mindenki támogatná ezt itt is..én pár hete vettem team feedert c.fighter 390H-t nagyon tetszik, kellően lágy, de érezni az erejét..

-
Emu
őstag
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Holnap meglátjuk.
Mivel RSD-hez tartoznak jó rá a területi
-
Alg
veterán
válasz
Bull Boss
üzenetére
Szerintem inkább így:
Főzsinóron gubancgátló (hosszabb végével a horog felé) - gumigyöngy/szelepgumi darab a főzsinórra húzva - forgó (minőségi és minél kisebb legyen) - horogelőke.
Az aláhúzott azért kell, hogy ne verje szét a gubancgátló a Clinch-csomót.
Illetve hasznos felül is megütköztetni valamivel, csak a kényelem miatt, hogy nem csúszkáljon össze-vissza. -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Feeder csúszó gubancgátlós szereléknél úgy csinálom hogy felteszem a főzsinórra a gubancgátlóscsövet amire a kosár van akasztva és csak simán kötök egy forgót a főzsinór végére amibe akasztom a horogelőkét. Jó ez igy szerintetek?

-
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Azaz. Esetleg a Dömsödi árapasztó is játszik. Bár tilalom van pontyra ahogy tudom. Esetleg csuka is jöhet.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
choco01
üzenetére
Hali
1-1,5m mély csatornára milyen feeder botot ajánlanátok ahol van amur is.
Nem vagyok otthon se feeder se bojlis technikákban.
4-6 -os horoggal 18-as fonottal csináltam előkéket hajszálelőkével. Milyen méretű bojlit javasoltok és milyen osztásban.Van egy spro lcs 840 harcifékes orsóm. Ez lenne az ami a botra kerül. Valami általános kéne ebből is.
Akár csónak akár part, kisduna , csatorna ....Ja nincs ilyen extra soklábú bottartóm
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Ajkai ólomkristály
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- AKCIÓ! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Sony Xperia L1 2/16GB fekete / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

még girnyora karcsi se...